Arhive pentru blog

Monday, 15 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cum poate ca va amintiti, pina acum un sfert de ceas arhibele Trilemei apareau scrise pe larg in sidebar, luna de luna. Chestia asta are avantajul ca te umple de mindrie, iote dom'le cit de mult am scris, da' si dezavantaju' ca te umple de a) mizgaleala in sidebar si b) link-uri.

Sub aspectul ca a), cam cit timp veti rezista nervos ? Doi ani de bloging = 24 de luni = 4 toli de lista de arhive. Cinci ani = 60 de luni = 10 toli, doua pagini. 10 ani = 120 de luni = 20 de toli, 4 pagini. Cit ? E clar ca nu veti rezista la nesfirsit. Sub aspectul b), aceleasi socoteli, doar ca stim ca Google de exemplu nu apreciaza pagini cu o infinitate de link-uri, unde infinitatea e definita ca = 100. Deci, si sub un aspect si sub celalalt, e clar ca mai devreme sau mai tirziu veti ceda. Ei, daca rezistati mai mult sau mai putin decit mine nici nu mai conteaza, vorba-i ca tot acolo veti ajunge. Adica aici.

Ce-i de facut ? Sigur, puteti scoate arhivele cu totul (ca dvs n-aveti hibe, numa' io, bine ?) Dar daca nu vreti sa le scoateti cu totul, le puteti pune intr-un form, asa cum am facut si eu.

Concret : editati fisierul sidebar.php din blog/wp-content/themes/[nume_tema]/, asa fel incit sa scrie :

    <h1>Arhive</h1>
    <form action="http://[blog_url]/wp-content/themes/[numele_temei]/nojs_comp.php" method = GET ><select name = "url" onChange = 'document.location.href = this.options[this.selectedIndex].value;'> <?php wp_get_archives('type=monthly&show_post_count=1&format=option'); ?></select><noscript><input type="submit" value="Submit"></noscript>
    </form>

Atentie la ghilimele! Sa fie de-alea simple, nu de-astea elegante cu care le inlocuie wordpress in articolele publicate.

Dupa care creati un fisier pe numele lui nojs_comp.php, in acelasi director, in care scrieti :

    <?
    $ref = parse_url($_SERVER["HTTP_REFERER"]);

    if ($ref["host"] == "[domeniul_dvs]") header( 'Location: '.$_GET['url'] ) ;

    ?>

Inlocuiti bineinteles url-urile corespunzatoare, dupa indicatiile din parantezele groase. Partea cu parse_url are rolul de-a se asigura ca nu deschideti un relay prin care oricine sa-si poata redirectiona traficul unde doreste.

Aceasta solutie are calitatea ca functioneaza corect atit in cazul in care utilizatorul are javascript cit si-n cazul in care nu are (standard pe care solutia indicata de Automattic la ei pe site nu il satisface, ei trateaza doar cazul in care utilizatorul are js, in rest, sanatate buna, nu-i problema lor, code is poetry) si de asemenea avantajul ca este simpla si eficienta, spre deosebire de instalarea unui widget (care e o solutie proasta in aproape toate cazurile).

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

2 Responses

  1. Hehe, țoli... de unde te-ai molipsit? :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 November 2010

    De la ceva ingineri de la NASA.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.