Premiul pentru mediocritate

Sunday, 25 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Primaria Timisoara s-a gandit ea ca nu-i destul sa strice cate opt miliarde de euro per fir de lalea si sapte sute cincizeci de miliarde de euro per copac plantat de amicii primarului, si nici treizeci si noua de catraliarde de euro pentru fiecare parc reabilitat (frumos, de altfel), de partenerii de afaceri ai familiei primarului.

Asa incat a mai construit si-o tampenie grotesca pe langa Piata 700, in forma de felinar :

hotomaria_timisoara

Cunoasteti locul, este fix acolo unde inainte de atrocitatea asta zacea un imens cilindru cu prententii de bardaca de bere, si participare la nu-stiu-ce competitie irelevanta. Facuta tot de Hotomaria Timisoara, tot cu banii publicului, tot inspre buzunarele prietenilor. C-asa-i in tenis.

Pe criza asta se vede treaba ca n-o fi fost destul, asa ca Hotomarul Timisoarei s-a apucat de masuri mai ample pentru a sustine afacerile falimentare ale amicilor. Pe langa simpla incalcare a legilor, si pe langa simpla proasta administrare, si pe langa guvernarea in contra intereselor cetatenilor.

hotomaria_timisoara2

Exagerari pe care cetatenii le-au sanctionat dintr-o perspectiva estetica, lasand insa neacoperita mult mai interesanta perspectiva politica.

Ti-o luat tac-tu oras, ba Ciufandru ? Vedea-te-as in locul lui Anghel.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

 1. Mda. Nu te supara, amice virtual timisorean, dar asta se numeste ``complex de superioritate``. Sau sindromul ``buricul pamintului``. Sau poanta aia cu ``Banatul e fruncea``.
  Ti-am mai zis si va repet tuturor: veniti si traiti o luna in Bucuresti. Dupa aceea veti intelege mult mai bine proverbul ``ce nu te omoara te face mai puternic``. Am zis !

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 25 April 2010

  Da' adica n-am inteles, ce anume ? Cum ?!

 3. Porkul de York`s avatar
  3
  Porkul de York 
  Monday, 26 April 2010

  da' ce nu-i fain? e un cosciug pe verticala cu iluminare. da' noi e prosti si n-a inteles.

 4. Adica voi aveti un PRIMARE, intelesu-m-ai ? UNUL singur. Noi avem sapte, care de care mai destept. Cite unul pe sector si inca unul pe deasupra, ca tot cacatul cere motz. Dupa cum ziceam si dupa cum repet ca papagalu`:
  Veniti aici ca sa va imunizati. P`orma mai vedem unde e fruncea.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Monday, 26 April 2010

  @Porkul de York Da' cat o costat stii ?

  @Marian S Pai mai desfiintati si voi din sectoare, eu ce sa zic ?!

  Ca pi-es : cate Bentley-uri cumperi dintr-unul din cele 50 de troleibuze achizitionate de Hotomarie, dat fiind ca pretul de achizitie al unui troleibuz a fost de 359.500 euro (excluzand costurile de finantare). Tineti cont si de faptul ca "eficienţa troleibuzelor a fost dovedită atât din punct de vedere al costurilor, cât şi al nivelului de satisfacţie a călătorilor."

 6. mi se pare ca or fost si ceva probleme cu textul in limba germana de pe chestia asta, de sa-ti pice falcile de rusine ca te numesti oras cu radacini austriece

 7. Porkul de York`s avatar
  7
  Porkul de York 
  Monday, 26 April 2010

  Nu stiu suma. Stiu insa ca ceea ce spui legat de mafia Bursucelului de Timisoara este pe bune. Eu mai fac glume idioate insa realitatea e trista. Da' ai si nimerit intr-un oras in care toti au impresia, luati separat, ca-s mai smecheri si mai destepti decat restul. Si uneori, avand de-a face cu prostie sau ignoranta (daca n-or fi totuna)...chiar sunt.

 8. bai, da' chiar [offtopic], urmariti blogul Mafia din Timisoara? Imi pare ca daca baietii astia si-ar extinde cercetarile si asupra altor partide, am fi cu totii mai castigati. Mult mai castigati.

  Sa nu zic ca si Tibi Kiss / Vio Bota mai au uneori interventii politice destul de interesante ...

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Monday, 26 April 2010

  @dAImon Aia nu mai stiu. Da' se prea poate, avand in vedere problemele de limba romana de-a dreptul gasite destul de recent de Florin Puscas.

  Apropo de OT, mai baga si tu pe fain.

  @Porkul de York Or fi fiind, da' si firobuze mai scumpe decat patru apartamente la bloc mi se pare putin din cale-afara. Ca sa nu mai vorbim de structuri din tabla indoita cu mana, realizate-n sase ore de munca din materiale de cateva sute de euro.

 10. Ciolanus`s avatar
  10
  Ciolanus 
  Monday, 26 April 2010

  Frumoasa initiativa (premiul)!

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Monday, 26 April 2010

  Si eu zic.

 12. ei, ca sa gasesti un Michelangelo care sa-ti sculpteze un Zeus cu un fulger in mana este aproape de imposibil, s-au descurcat si ei cum au putut. :)

 13. E un kitch si o rusine pentru oras acest felinar.E de prost gust precum vilele tiganilor din oltenia.Un pleu in forma de felinar dar nu arata a felinar.Felinar urias ca sa ilumineze ce?Ar fi bine daca ar putea lumina mintile incompetentilor din primarie.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  @Mikael Eon Bine mo, da' abordari de-astea isi au locul in Bukresh si alte orase construite din muci si balega-n praful pustiei. Timisoara are o istorie, care-a lasat urme, si in cladiri si-n asteptarile oamenilor.

  @adi Subscriu.

 1. [...] vazut pluguri ? Ca asa se lauda Ciuhandru Vineri in consiliu, ca sunt pluguri, is pregatite, au de toate, gata sa intervina chestii. [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.