Poveste neadevarata

Friday, 23 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Hai sa va povestesc o poveste neadevarata.

Plimbandu-ma pe Surogat am remarcat doua gagici ca de 30 de ani in uniforma de ingropaciune a Politiei Comunitare (chiar asa, cine-o avut ideea sa faca fetelor uniforma cu pantaloni ?) frumusele, ingrijite, machiate, rujate, proptind umbra prin dreptul Camerei de Comert. Pe tocuri.

Si mi-am intrebat companera, daca ma duc la ele si le cer sa-mi suga pula, cam ce sanse crezi ca sunt sa se execute ? Mititele, zice. Pai de ce ? insist eu, s-o pun in dificultate. Sa zicem ca uite, le dau bani. Scot acolo zece mii de lei intr-un teanc. Nu cred ca are-a face, zice ea.

Ma mai cuget eu ce ma mai cuget, zic Da' daca ai fi tu politista comunitara si-ar veni unu' la tine sa-i sugi pula, te-ai executa ? Pai depinde de tip, zice ea. A dreacului storfet se produce in ziua de azi, poti sa le intorci si sa le sucesti cum vrei tu, tot n-ai cu ce le prinde.

Asa ca ma duc la fete si zic, catre ai' bruneta, fiind ea mai focoasa si blonda mai blajina, domnisoara, imi sugi pula ?

Ma masura amandoua din cap pana-n picioare, o data, de doua ori, se uita la mine si zice intreab-o pe ea, aratand catre blonda. Daca ti-o suge ea, ti-o sug si eu.

Ma-ntorc catre blonda, cu sprancenele ridicate a Noa ?, asta chicoteste si zice bine, da' unde ? Hai pana aici in gang, imi vine mie inspiratia de moment. Asa ca las fata la intrare sa stea de sase si merg in compania celor doua organe ale fortei publice si autoritatii de stat sa facem porcarele. Cu ele-n genunchi. (De-aia intrebam de uniforma, se va toci.)

Va vine sa credeti ? Ma gandeam eu. Asa ca i-am si zis din titlu poveste neadevarata, ca sa nu va focalizati pe problema pana la urma neesentiala cu ale cui plombe le-am umplut eu mai dinainte. Ca adevarul sec este ca si se, si se, patu' dumneavoastra propriu tot nu-l incalzeste si nici cu nimic nu v-ajuta.

Sa trecem deci la problema esentiala, care cine stie daca va ajuta sau nu, da' macar nu-i sigur ca nu va ajuta nicicum. Deci. Bruneta s-o crezut smechera, si-o dat un raspuns asa, sa arate ea ce desteapta e. In mod normal n-ar fi pus botu', da' odata ce-o scos pasarica (ma rog, figurat vorbesc), decizia nu mai era in mainile ei. Iara blonda, mai timida, provocata de astalalta, o judecat ca nu-si poate permite sa refuze, ca probabil isi va bate joc de ea ca ce timida si fricoasa-i pe tot restul carierei lor de politiste impreuna. Asa ca s-o aruncat.

Doua mecanisme fundamentale au lucrat aici. Anume, pentru bruneta, faptul ca oamenii sunt indeobste mai dispusi sa se supuna decat sa conduca, coroborata cu dorinta de-a parea mai destepti decat sunt, a pus-o in pozitia sa zica ceva doar pentru ca suna bine, si-apoi sa se tina facand ceva ce altfel n-ar fi facut, doar pentru ca fusese zis. Iar pentru blonda, frica de dezavantajul cunoscut si reprezentabil (dominatia brunetei in grup) a fost mai mare decat frica de dezavantajul mult mai insemnat, dar necunoscut si nereprezentabil, de-a lua in gura organu' trecatorului. Din nefasta interactiune a acestor vicii si defecte a rezultat ceva cald in stomacul lor (in principal al blondei, pentru amatorii de rigoare stiintifica).

Dupa ce eu am plecat ele au ramas intr-o situatie particulara : doua politiste care-au supt (ma rog, lins) un trecator intr-un gang. Situatia in sine este mai degraba traumatica, si raspunsul poate fi de doua tipuri : fie le apuca pandaliile, se duc si plang in biserica, se spanzura-n camera de camin, se marturisesc sefului sau isi dau demisia, fie isi accepta situatia. Devin prietene foarte apropiate, de-a dreptul intime, doara, vorba ceea, au sezut impreuna la masa. Indeobste dat fiind psihicul femeii sanatoase solutia din urma e si mai probabila si mai frecventa decat solutia prima. Ca o medie, vorbind. Asa ca zic eu estimativ ca-n urmatoarele 7 zile au sanse destul de bune sa faca si sex, daca tot s-or apucat, ca nu prea mai are ce le opri.

Cam asta-i secretul de functionare al vietii sexual-amoroase a unei bune majoritati din concetateni. Se iau si se duc ei in club, unde se imbata bine, limpede si deliberat pentru a se pune in genul de situatie din care e probabil sa iasa la celalalt capat dezbracati si dezbracate intr-un pat strain si cu durere de cap dimineata.

Dupa care, in situatia respectiva, sa decida ca noa, decat sa ne taiem venele, mai bine zicem ca el/ea e noul meu prieten/prietena. Va amintiti scena din Seinfeld cand Elaine povesteste la Monk's ca sufera de cocktail flu in urma petrecerii serii precedente, unde beata fiind s-a pupat si pipait in disperare cu ceva tip spre amuzamentul colegilor, si realizeaza spontan ca daca pretinde c-ar fi de fapt iubiti atunci toata chestia nu-i o curvasareala penibila, ci un moment frumos intre doi oameni ce se iubesc ?

Noa. Ala-i motorul relationarii, realizarea aia simpla ca pana la urma depinde cum privesti lucrurile, si le poti privi oricum doresti. Fapt care pune o oarecare presiune pe barbatii de competenta medie : ei stiu ca daca reusesc s-o aduca pe femela la nudu' gol in dimineata de dupa, relatia-i pecetluita. Asa ca fac tot ce se poate pentru asta, ca-i rohipnol, ca-i la rigoare o bataie buna, mai putin conteaza, mai ales in disperare de cauza.

Observatie ce are neplacutul efect sa scoata violul comun (pentru ca majoritatea violurilor nu-s din specia televizabila de agresor inarmat si agresiv ce sta la panda prin boscheti, ci din specia domestica de persoane ce se cunosc, adesea in cel mai biblic sens) din zona comportamentelor absolut aberante si sa-l aduca frumusel fix in cea mai calda intimitate si directa proximitate vietii celei normale si de zi cu zi.

Asa-i ce bine-i ca fu toata povestea neadevarata inca de la inceput ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. Bine ca un sambure deadevar este si in povestea asta. De exemplu Camera de comert. Da nu stiu decei zice camera ca are mai multe camere. Poate la tara sa fie numai o camera si casa nu i incurce pe oameni cand vine la oras si cauta camera de comert ii spune tot camera de comert cala muzica de camera. Desi acuma sa fim seriosi cine vine dela tara sa caute camera de comert.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 April 2010

    Pai unu' cu Mertu', de exemplu.

  3. io ma gandesc ca Kant zice ca e gresit sa folosesti oameni ca sa-ti atingi scopurile. atata zic. nimica mai mult.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 24 April 2010

    Nu, el zice ca e gresit sa-i tratezi drept altceva decat scopuri in sine. Si-acu, avand in vedere ca plasarea lichidului in interioru' obiectului-femeie e scopul, mi se pare ca se respecta criteriul. In sine.

  5. Pina la urma le-ai dat aia zece mii sau doar te lauzi ?

  6. Deci: pina la urma le-ai dat cei zece mii sau doar te lauzi ?

  7. Si tot nu vrei sa ne spui daca le-ai dat zece mii de lei la poli-pizdele alea.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 April 2010

    Pai aia-i partea neadevarata din poveste.

  9. A, pacat, pentru zece mii luam eu muia. Deci mai am sanse.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 April 2010

    Este vreme.

  1. 11
    Trilema înfățișării popesciene | (via Pingback)
    Thursday, 21 April 2011

    [...]                         Șoseta-cu-povești © Toate drepturile rezervate Nici măcar Mircea Popescu nu are drept asupra desenului “Ei bine, astfel aveți aparenta înfățișare, [...]

  2. [...] Timisoara este un oras frumos Alte orase sunt mult mai jos Baruri cazinouri discoteci peste tot La fiecare pas poti s-o iei in bot [...]

  3. [...] story was originally published in Romanian, in 2010, as Poveste neadevarata. ———Timisoara has a century-old tradition in socially-enforced humiliation of [...]

  4. [...] ?!' and you could go 'god damn it, again! HEY!' wouldn't that be fun ?". She... made a most di-plomatic answer to this [...]

  5. [...] to how three's exactly the opposite of a crowd ; as to how young women can and will do absolutely anything whatsoever, just as long as firmly held in the firm hand of a real man... eh my unforgotteniii [...]

  6. [...] with pairs of girls, amirite [...]

  7. [...] it had been a lot of fun, it seems so very long ago, so very far away, in such a different time and place... And yet... different from what ? When and where different, different how, what is this [...]

  8. [...] but absolutely never hotel maids ? In my experience the ex whores and whores to be are nurses, policewomen, hotel maids and beauticians in that order ; while waitresses are ditzy "college" graduates, [...]

  9. [...] to do, anyways ? Get into cars with strangers ? Yet they did it, as anyone worth the mention ever does ; and so there's mention, continued and sustained. He spoke again, it's not recorded what ; but, as [...]

  10. [...] makes them say, and deeply feel, that I'm the last romantic left. ———Rather amply illustrated on this here only thing currently occuring. [↩]In the sense of parturition, id est [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.