Operatiunea Fapte Bune

Thursday, 30 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Declaratie

Buna ziua! Numele meu este Gherhes Emil si va scriu in functie de angajat pe postul de manager al firmei Bemad Yce S.R.L. Timisoara! Va rog sa cititi cu atentie randurile de mai jos.

Inca sunt angajat la firma Bemad Yce S.R.L., de ce inca?.. pt ca pur si simplu mi s-a cerut sa-mi dau demisia, administratorul firmei comunicandu-mi in data de 24.09.10 ca vrea sa incheie colaborarea cu mine! Ce ma deranjeaza foarte mult este faptul ca l-am intrebat motivul pentru care vrea sa ma excluda din firma, dar din pacate nu a avut un argument destul de puternic si plauzibil pt a-mi raspunde la intrebare!

Deci pur si simplu am fost bun pana acum in firma (am pus bazele logisticii in firma si punerea la punct a spatiului de depozitare – sunt incadrat ca ,,manager,, in companie, am fost angajat acum 3 luni in urma), mi-au oferit birou, si multe promisiuni!

Firma se ocupa de service, mentenanta si comert produse frigorifice in tehnica frigului! Vinde multe produse frigorifice second-hand procurate fara acte, din dezmembrari din Austria.

Am ajuns in aceasta firma in urma interviului de angajare, iar dupa ce am stat in ,,proba,, vreo 3 saptamani ca gestionar, unul dintre sefi (sunt 2 asociati) mi-a spus ca eu sunt omul potrivit pt dezvoltarea companiei si ca voi fi angajat ca manager, deoarece, citez : ,,…te vei ocupa de logistica, vei fi director si peste personal, te vei ocupa de relationarea cu clienti si furnizorii, pt ca noi avem nevoie in firma de un om care sa gandeasca, ca necalificati gasesc oricand!,,…. eu am ramas surprins si era normal sa accept acest post, mai ales ca experienta ma ajuta foarte mult!

Primele 2 luni au fost foarte grele, am sortat fiare, gunoaie, eram murdar in fiecare zi, imbracat in salopeta, nu m-am uitat niciodata la ce functie mi-au oferit, si nu mi-a fost rusine sa ma murdaresc,..ci la ce era de facut in firma, pt ca aceasta sa creasca in imagine si dezvoltare!

Vreau sa va spun ca sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata!

Eu voi impartii lucrurile in doua categorii: lucrurile care ma privesc pe mine si lucrurile care privesc nerespectarea anumitor norme.

1. Lucrurile care ma privesc direct pe mine sunt urmatoarele:

  • mi s-a impus demisia fara motiv anume
  • comportament neadecvat din partea angajatorului asupra mea
  • vreau sa-mi pastrez jobul in continuare, consider ca nu am gresit cu nimic

2.Lucruri care privesc nerespectarea anumitor norme:

  • nu exista plan in cladire de evacuare in caz de incendiu, nu se respecta norme psi, angajatii nu au fost instruiti
  • nu se respecta sanatatea muncii, nici un angajat nu are facute analizele pt angajare, si nici o vizita medicala in acest scop
  • se lucreaza cu motostivuitorul fara autorizatii ISCIR, fara personal instruit
  • muncitori la negru
  • frauda fiscala – tranzactii vanzare-cumparare efectuate la negru, probleme in contabilitate
  • nici un angajat nu are la cunostinta de existenta fisei postului si a regulamentului intern a firmei
  • se lucreaza la inaltimi, angajatii nefiind instruiti in acest scop
  • se lucreaza cu gaze toxice si inflamabile, angajatii nefiind instruiti
  • neplata orelor suplimentare, sau plata neadecvata
  • plata salariului lunar in plic, dar fara fluturas si pontaj cu zilele si orele lucrate
  • sustine intens munca la negru, avand constant cativa oameni care lucreaza fara contract de munca
  • protectia munci si a sanatatii in munca este facuta ,,formal,, (muncitorii semneaza fisele de protectia munci, dar de fapt habar nu au de ce semneaza)
  • si mai sunt, dar acestea mi-au venit acum in minte..

Sunt foarte multe neregularitati in aceasta firma, si nu e bine! Am lucrat la mai multe companii, dar un angajator mai corupt ca aceasta nu am mai intalnit! Si mi-am dat seama de acest lucru destul de tarziu!

Am citit pe un forum ca se poate face un proces prin care as putea sa dau angajatorul in judecata, si pt care nu se plateste timbru fiscal. As putea face chestia asta?

Oare administratorul firmei Bemad Yce este mana in mana cu ITM sau ii spaguieste pe inspectori? Eu cred ca da, ca in dimineata zile de 27.09.10 am facut plangere la ITM Timis, iar a 2 a zi administratorul firmei a inceput sa-si ia masuri, si sa puna acte in oridine! Oricum cred ca ceva tot ii scapa si puteti sa-l prindeti, pt. ca nu stiu (sunt 2 asociati), nu au experienta (sunt tineri) si nu au fost instruiti cu legislatia muncii! Eu nu vreau sa-mi dau demisia, pt ca consider ca nu am facut nimic asa de grav incat sa merite asta, si nu voi mai semna nici un act!

Tot astazi 29.09.10 ora 08:20, mi s-a interzis in prezenta unui martor ales de patron (erau si restul de angajati de fata) intrarea in sediul firmei, in cladire precum si in birou! Din acel moment am ramas la servici, si am suferit de frig prin curte ca un caine, ca sa nu-i dau satisfactia sa ma puna absent nemotivat!

In jurul orei 15:30-16:00 Marius Nica (administrator) m-a sfatuit sa-mi mut masina din parcarea firmei, undeva pe strada in exteriorul firmei. Binenteles, nu am fost de acord si m-a blocat cu motostivuitorul. Dupa ceva timp a mutat stivuitorul si a pus paznicul cladirii sa ma avertizeze ca nu am voie sa parchez in parcarea firmei!

Am discutat civilizat cu paznicul dupa care am mutat masina in exteriorul parcarii firmei si m-am intors in curtea firmei, caci la postul de munca (birou) nu aveam voie.

Astazi 29.09.10 ora 17:00 mi s-au adus la semnat pentru luare la cunostinta urmatoarele: fisa postului, regulamentul intern, fisa medicala etc. Sunt sanctionat disciplinar daca nu semnez?.. dar e cam tarziu dupa 3 luni de la angajare! Dupa 3 luni vor sa ma dea afara fara nici un motiv! Si acum ma obliga sa semnez diferite acte!

Dupa ce au aflat de la informator (din interiorul ITM Timis) de plangerea facuta, au inceput sa ,,faca,, acte! Pana in momentul veniri unui control ITM vor avea cateva acte facute, dar atentie cu data de 29.09.2010, si firma a inceput activitatea in anul 2009 luna iulie, de atunci au angajat si au dat afara cum au vrut!

Va rog frumos sa cititi si daca considerati ca aceasta poveste merita atentie si sunteti interesati sa ma ajutati in lupta cu ei, macar cu un sfat sau ce ar trebuii sa fac in continuare (nu mi-am scris demisia, si nu am de gand s-o fac)!

Va multumesc pt. rabdarea acordata!

Gherhes Emil
29.09.2010

Aflam prin grija lui Stefan Murgeanu. In principiu acuzele sunt grave, unele cu iz penal.

Comentarii ? In particular m-ar interesa opinia unuia dintre cei doi administratori incriminati in scrisorica.

UPDATE, 1 octombrie : Aflam cu placere ca intre timp partile au ajuns la o intelegere amiabila, si tragem invatatura ca daca se straduiau in acest sens de la bun inceput in loc sa incerce sa-si arate reciproc muschii si sa faca fiecare in felul lui pe desteptii rezultatele erau per total ceva mai bune.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

41 Responses

  1. Nume firma BEMAD YCE SRL
    Cod Unic de Inregistrare 26042077
    Nr. Inmatriculare J35/1695/2009

    E recenta.

  2. Stefan Murgeanu`s avatar
    2
    Stefan Murgeanu 
    Thursday, 30 September 2010

    Salut Mircea,

    iti foarte multumesc pentru preluarea si expunerea cazului, imi doresc ca indiferent daca Emil a gresit sau nu, sa se respecte procedurile legale si sa nu se recurga la presiuni, amenintari, intimidari si alte gesturi de astea josnice

    :)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @Anonimosu Intr-adevar.

    @Stefan Murgeanu Acu' incercam sa luam legatura telefonic, sa vedem ce zice altera pars.

  4. de ce doar al unuia? :D

    cazuri de genul acesta sunt la ordinea zilei in romania. stiu de patroni care nu isi platesc furnizorii si nu pentru ca nu ar dispune de cf. stiu de patroni care si-au inscenat furturi ca sa scoata bani din firma, etc.

  5. Crezi ca administratorii stiu cu internetul? Indoi-m-as.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @Mihai Pai nu merge asa cu "Stiu", vezi http://trilema.com/2010/top-1-reason-you-suck-as-a-blogger/

    Concret, cu date si nume.

    @dAImon Pai vezi #3.

  7. pai da hai sa-l ajutam. Propun preluarea postului pe mai multe bloguri si exercitarea de presiuni asupra firmei prin diverse metode mai mult sau mai putin frowned uppon.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Deocamdata incercam sa contactam "invinuitii", sa vedem dinsii ce au de spus. Adevarul se compune din parti.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Mbun, deci : contactat la telefon stimabilul domn Marin Nica (care aparent nu stie ca si-a listat "numarul de telefon privat" pe post de contact pentru firma) ne-a declarat in exclusivitate ca :

    • "da, cunosc cazul lui Emil Gherges"
    • "avem si noi la birou niste acte, niste regulamente"
    • "daca vreti sa faceti un material despre firma noastra, va rog sa va programati, sa veniti la noi la birou"
    • "sunt in trafic, deja puteam sa fiu amendat de 3 ori ca vb la tel"

    In plus ne-a asigurat ca e unic administrator al firmei, chestie confirmata de datele de la Registrul Comertului.

    Ma gindesc ca din nefericire n-oi avea timp sa-mi fac programare, dar asteptam cu interes orice alte completari mai poate simti nevoia sa adauge, aici direct. Consider c-am indeplinit ceea ce s-ar numi due diligence intr-un caz de-asta.

  10. Da' de ce sa-l ajutam ? Daca e asa de bun, isi gaseste alt loc de munca. Eu unul nu am auzit decat varianta lui a povestii, sunt convins ca exista si varianta angajatorului iar adevarul e ca intotdeauna undeva la mijloc, cel mai probabil omu' si-o fi tras-o cu secretara patronului si asta ca sa se razbune il da afara :} .

    Cu neregulile de la firma e alta poveste, astea ar trebui investigate !

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Apai noi ne indeletnicim cu ajutat adevarul, nu persoanele anume, ca alea asa cum zici, se ajuta singure.

    Ai scris simultan cu #9.

  12. ok deci asteptam confirmarea. Da totusi daca el e meneger de ce nu a sesizat pana acum problemele din firma? Adica ce atributii are el ca manager acolo?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Pai nu le-o observat "decit tirziu", zice el. Stii cum e...

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Ca bonus, am trimis si-o cerere catre ITM, sa ne dea o pozitie oficiala apropo de acuzele respective, si alte informatii publice.

  15. Esti obositor. Daca vreau sa citesc Trilema fara sa schimb IPu intru prin http://www.pimpmyip.org .

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Hahaha, si-am primit si raspuns. Iata-l :

    This is a MIME message. You may need a MIME compliant mail user agent.
    --===axigen=7738917051808388231477778797992293845737=axigen===
    Content-Type: text/plain
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Content-Disposition: inline

    I am deeply sorry, but I was not able to deliver your mail to the following=
    addresses:
    ana.albu@itmtimis.ro : Message size exceeded
    This is a permanent delivery failure. The delivery has been tried 0 times a=
    nd will not be rescheduled again.
    --===axigen=7738917051808388231477778797992293845737=axigen===
    Content-Type: message/rfc822;
    name="undeliverable.eml"
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    Content-Disposition: attachment;
    filename="undeliverable.eml"

    Received: from mx.inspectiamuncii.ro [10.200.1.1] by axigen.im.ro (Axigen)
    with ESMTP id 3D5906; Thu, 30 Sep 2010 17:01:44 +0300
    Received: from mx.inspectiamuncii.ro (localhost [127.0.0.1])
    by mx.inspectiamuncii.ro (Postfix) with ESMTP id 504F3D6F34
    for ; Thu, 30 Sep 2010 17:01:41 +0300 (EEST)
    Received: from localhost [127.0.0.1] by BitDefender SMTP Proxy on localhost
    [127.0.0.1] for localhost [127.0.0.1]; Thu, 30 Sep 2010 17:01:41 +0300 (EEST)
    Received: from zeno.polimedia.us (zeno.polimedia.us [75.127.101.122])
    by mx.inspectiamuncii.ro (Postfix) with ESMTP id DFAFCCDC77
    for
    ; Thu, 30 Sep 2010 17:01:40 +0300 (EEST)
    X-BitDefender-Spam: No (0)
    X-BitDefender-SpamStamp: v1, build 2.8.94.108752, rbl score: 0(0), bayes score:
    500(0), pbayes score:
    241(0), neunet score: 0(0), SQMD: 40902e7edb56bfe6a85c82267bb73ea7.fuzzy.fzrbl.org,
    total: 0(775)
    X-BitDefender-CF-Stamp: none
    X-BitDefender-Scanner: Clean, Agent: BitDefender Smtp Proxy 3.1.0 on
    ldap.inspectiamuncii.ro, sigver: 7.34092
    DomainKey-Signature: a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws; s=default; d=polimedia.us;
    h=Message-ID:Date:Subject:From:To:User-Agent:MIME-Version:Content-Type:Content-Transfer-Encoding:X-Priority:Importance:X-Source:X-Source-Args:X-Source-Dir;
    b=q6LkZ0cAP57eknB6iahrmLjP6EZtQYKE2f8lZsNMPwXeWNCVB0lv0xv8B0d3s8dtkiBLICPKJJmZtOkygGmX3TYRJezJ53FEzaGu/Vj/B5tJuyfw9+W8iPR+3V/5mOSL;
    Received: from localhost ([127.0.0.1]:36537 helo=polimedia.us)
    by zeno.polimedia.us with esmtpa (Exim 4.69)
    (envelope-from ) id 1P1Jhc-0003nv-N4
    for controlrm@itmtimis.ro; Thu, 30 Sep 2010 10:01:40 -0400
    Received: from 89.137.73.226 ([89.137.73.226])
    (SquirrelMail authenticated user offxxx@polimedia.us)
    by polimedia.us with HTTP; Thu, 30 Sep 2010 10:01:40 -0400
    Message-ID: <4d22d96b79d4568147c01b04c0c4ef8a.squirrel@polimedia.us>
    Date: Thu, 30 Sep 2010 10:01:40 -0400
    Subject: Material Trilema
    From: offxxx@polimedia.us
    To: controlrm@itmtimis.ro
    User-Agent: SquirrelMail/1.4.21
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3 (Normal)
    Importance: Normal
    X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse
    report
    X-AntiAbuse: Primary Hostname - zeno.polimedia.us
    X-AntiAbuse: Original Domain - itmtimis.ro
    X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [47 12] / [47 12]
    X-AntiAbuse: Sender Address Domain - polimedia.us
    X-Source:
    X-Source-Args:
    X-Source-Dir:

    --===axigen=7738917051808388231477778797992293845737=axigen===--

    Asta este, bineinteles, ce raspunde ITM Timis daca faci gresala sa trimiti email pe adresa pe care ei singuri si-au pus-o la contact pe site.

  17. Stefan Murgeanu`s avatar
    17
    Stefan Murgeanu 
    Thursday, 30 September 2010

    nu sustine nimeni ca Emil este angajatul perfect

    singurul lucru pe care il doresc este sa aiba parte de un tratament corect dpdv legal:
    - daca a gresit, sa se faca cercetare disciplinara, sa se dovedeasca si sa fie concediat (legal!)
    - daca nu mai este nevoie de serviciile lui pentru ca nu face fata, sa i se desfaca CIM pentru necorespundere profesionala (din nou dovezile si respectarea procedurilor legale ar fi binevenite)
    - daca nu mai este nevoie de insusi postul pe care il ocupa, sa se desfiinteze acest post (legal!)
    - daca firma are probleme materiale, sa faca disponibilizari (legale!)
    - samd

    dar nu sunt de acord cu amenintarile, presiunile psihologice, sicanele si intimidarile de cea mai joasa speta

    despre asta e vorba, nu ca ar fi Emil angajatul model sau firma respectiva cea mai patata companie din Romania

  18. Pai e clar ca uni nu stiu de site ala ca atunci decear mai da bani la Mircea Popescu. Oricum Mircea Popescu nu crede in drepturile de autor. Bine ca la alea la alti ca ca de obicei nu se aplica la el sau la maicasa. Ca nare varsta sa fie vita. Ha ha ha.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @stmurgeanu Pe mine cel mai mult ma intereseaza partea cu interfata cu institutiile statului, care tre' sa fie eficienta, transparenta si perfect legala.

    Faptu' ca X poate sa afirme ca firma Y are un spion la ITM e o problema serioasa, si tre' aprofundata si ori demontata ori rezolvata.

  20. @dAImon

    dar de ce fix cu ala? cand sunt atatea? :D

  21. @Mircea Popescu

    cam toata lumea are un spion la itm in sensul ca itm te suna inainte si iti zice: bau' jos ca vezi ca venim in vizita, fa-ti hartiile rapid! ce sa le faci, daca basescu a redus salariile si i-a dat afara pe cei competenti ca sa pastreze clinetela politica? ce sa faci daca basescu a modificat legile, asa incat orice expertiza si raport din romania se poate contesta, astfel ca oamenii care intreprind genul acela de activitati si ar face-o corect, au ajuns sa nu mai considere ca munca lor ar avea vreun rost?

    dar vulpoiul e tare si mare, mircea! you pwned again! ;))

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Sa faci exact ce fac si io, ce sa faci ?

  23. Mircea Popescu incearca ana.albu[at]itmtimis.ro, pt a lua legatura cu ITM!

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Am sa le trimit un fax si vom vorbi miine la telefon. Astazi e deja tirziu.

  25. Multumesc pt sfaturi si ajutor, rele sau bune!
    Intradecar nu sunt angajatul perfect si nici managerul perfect.. nu am experienta pe aceasta pozitie, acum invat!

    Este vorba de atacul la care sunt supus in urma unui simplu refuz de a-mi da demisia! Ei au inceput, ei m-au atacat... si eu am ripostat, legal!

  26. domnu Emil, cu tot respectu, nu mai pune atatea semne de exclamare ca pierzi din suporteri.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @Emil Doamne-ajuta.

    @cipslim Zici tu ceva...

  28. @cipslim, ai dreptate.. obisnuinta

  29. Frumos am zis!
    Deci astept sa vedem reactia partilor si dupaia excit romascanii, si de acolo facem un fishtilica 2.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    @cipslim Ce-i aia ?

  31. Mihaela`s avatar
    31
    Mihaela 
    Friday, 1 October 2010

    Partile au ajuns la o intelegere amiabila dupa ce asociatii incriminati au citit articolul de pe blogul tau sau au decis ei asa ca omul le este indispensabil? Ar fi o chestie sa aflam, nu?

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Friday, 1 October 2010

    Apai nu cred ca vom afla asa ceva, da' pina la urma chiar conteaza ?

  33. Pai mi se pare ca e o mica problema cu firma acuma. Ca din moment ce s-au spalat rufele in public cineva ar fi putut face plangere la niste toti senatorii si deputatii care s-au scandalizatara sa ia si ei niste vizibilitate pe internetzi. Nu cumva sa faca implozie firma din cauza abaterilor... La ce foame e s-ar putea sa se fi autosesizat niste organe de sus ca in teritoriul de frunce lumea nu prea umbla cu colecta pe la firma respectiva.
    Ca daca Costica s-a ars cu cafeaua cand a vazut ca una din firmele care trebuiau controlate de el se da in petec pe internet si aproape a facut un preinfarct cand l-a mai intebat si sefu ce pula lui vor astia de sus cu firma respectiva cand stie ca se fac restructurari in iarna, e cam naspa.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Saturday, 2 October 2010

    Pai s-o ars cu cafeaua sigur ca io de ex i-am intrebat la telefon de sanatate.

    Da-i vina lor, ca nu le merge imeilu'.

  35. Roman Daniela`s avatar
    35
    Roman Daniela 
    Sunday, 5 December 2010

    Buna am gasit acest site din greseala si nu stiu daca mai este de actualitate.
    Patronul la care lucrez a cumparat niste vitrine frigorifice de la aceasta firma Bemad Yce din Timisoara si ap de aer conditionat.
    Eu personal nu am nici o prb cu ei, dar intradevar sunt foarte neseriosi. Patronul a cumparat acele produse second-hand pt ca firma asa le vinde, dar s-au stricat de atatea ori, si atatea probleme am avut cu ele incat m-am saturat eu ca vanzatoare sa tin carnea in vitrina pana se impute si s-o vand asa clientilor.
    Vara sunt mai solicitate probabil si se strica in fiecare sapt. si aerul conditionat la fel, ca a fost luat de la aceasi firma.
    Parerea mea personala daca pot s-o expun este ca intradevar firma Bemad Yce nu este seriosa.
    Pe mine ca client nu m-ar interesa ce norme nu respecta, dar cand vinzi ceva second-hand si nu ai personal calificat sa poata repara problema aparuta, cred ca se ridica un semn de intrebare.
    Va doresc o zi buna.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 December 2010

    Pai acuma ma gindesc ca inca o fi de actualitate, daca n-or fi dat faliment intre timp sau ceva.

    Da-n tot cazul, mi se pare ca indiferent de aparataju' frigorific, de vindut carne stricata clientilor tot nu poti vinde.

  37. Marius S. Cristian - Albert`s avatar
    37
    Marius S. Cristian - Albert 
    Monday, 6 December 2010

    Am lucrat vara aceasta la firma Bmad Yce SRL cred ca vreo 3 luni de zile dar am fost angajat la ”negru” Si bulangiul de patron Marius Nica m-a dat afara fara drept de apel, si mai trebuia sa primesc si niste bani care cred ca n-o sa-i mai vad niciodata. A uitat cand ne intorceam de la lucrare la 12 noaptea - unde-s banii de suplimentare?? Mi-a promis ca ma angajeaza ca-mi face contract de munca, acum alea 3 luni sunt pierdute din vechimea mea in munca. Angajati la negru la greu, la anu din nou ca vine vara o sa aveti de lucru, nu platiti taxe la stat si impozite cum fac altii... promovati munca la negru ca voi sunteti mai destepti!!....

    Nu vreau sa tin apararea nimanui dar mai mult de 99,99 % din ce s-a spus este adevarat. Acum realizez ce pericol era daca scapam motostivuitorul de sub control sau dadeam peste cineva, de fapt cred ca faceam si parnaie ca n-am autorizatie iscir si moto ala era vechi pt casat era scos din uz si reparat de Domuta asociatu lu Nica.
    Dar despre materialele second-hand folosite la lucrari nu s-a spus nimic. Foloseam tevi de cupru din dezmembrari la greu, ca de aia pusca instalatiile si se strica des, ca toate piesele folosite sunt second-hand, termostate second pana si salepota de care am reusit sa fac rost pana la urma, tot purtata si rupta era RUSINE sa va fie.
    Dar masinile care ni le dadeati sa mergem pe teren?? De cate ori am condus Transporterul din `76 fara asigurare si ITP, si cate cojide masini rupte-n gura mai aveti, de alea ai uitat? Rusine sa le fie...

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 December 2010

    Tre' sa marturisesc ca-i absolut fascinanta puterea internetului.

    Informatia vrea sa fie libera, cum se zice.

  39. Marius S. Cristian - Albert`s avatar
    39
    Marius S. Cristian - Albert 
    Sunday, 12 December 2010

    Se pare ca nu s-au impacat, uite aici:
    http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=30&d=MzAwMDAwMDAwMDA0ODQzMQ**

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 December 2010

    Acolo zice ca-i pe fond, fara solutie inca.

  41. annonymous`s avatar
    41
    annonymous 
    Thursday, 30 December 2010

    Am auzit si io si o gramada inca de firma asta fantoma BemadYce,si-a luat teapa (a fost inselat la bani) un var deal meu care are un mic magazin.
    a avut o mica lucrare de aer conditionat, si surpriza s-a trezit cu devizul umflat, da umflat bine, aproape dublu fata de cat se intelese cu ei initial. Nu a fost multumit nici pe partea de ,,prestare,, a muncitoriilor, mi-a spus ca erau foarte dezordonati, isi aruncau sculele peste tot, si dupa ce au plecat au mai avut nesimtirea sa lase si mizerie acolo unde au lucrat.
    De faptul ca mai au 2 firme stia cineva si anume Frigovest si Frigodom?? Am vazut ca se vorbeste dar despre firmele astea nu s-a spus nimic, ei bine aceste firme sunt ale acelorasi patroni.
    ..si uite asa romanu fraier e tras in c.. altii mai smecheri nu platesc taxe ca or fi un fel de d-zeu.
    si asa se imbogatesc smecherasii in Romania... pentru ca le merge!! Bafta si feriti-va de tepari. Un an nou fericit!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.