Notita irelevanta

Saturday, 11 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Recent, o parte a comunitatii LGBT romanesti, sustinuta de o parte din media LGBT si de numerosi bloggeri, a demarat o campanie de inlocuire a termenului homosexual cu cel de homoafectiv si implicit schimbarea ideii de orientare sexuala cu cea de orientare afectiva.

Chestia asta este asa un fel de gluma proasta.

In primul rind pentru ca nu exista "media LGBT" in Romania. Nu ca hir, ca mir, ca poate c-o fi existind si nu stim noi, ca mare-i imparatia. Exista media BOR in Romania (ba se vinde chiar mai bine decit "presa", dat fiind ca insert-urile sub forma de obligatie de cumparare catre inferiorii ierarhici vind mai bine si decit inserturile sub forma de carti cu copyright-ul expirat si decit CD-uri cu muzica dubioasa, ca sa nu mai vorbim de schemele de distributie gratuita, care prin definitie nu vind nimic) dar nu exista media LGBT.

In al doilea rind pentru ca nu exista "comunitatea LGBT". Am mai discutat o data problema asta, nu mi se pare ca e cazul sa mai revin. Exista comunitatea Martorilor lui Iehova tot asa cum exista comunitatea fostilor deportati in Baragan, dar nu exista nici un fel de comunitate LGBT. Asta nu inseamna ca nu exista homosexuali de ambe genuri, gay si lesbiene, travestiti si transexuali si ce mai doriti dumneavoastra. Dar de-aici si pina la o comunitate mai exista pasul absolut necesar si inevitabil de-a chiar construi o comunitate. Si nu, contrar credintei absurdiste a tineretului piarist, simpla afirmatie nu produce efecte in fapt.

Am mai putea nota in ultimul rind cacare "numerosi blogeri", eu unul nu tin minte sa fi demarat asa campanie si nu mi-e clar ce alti blogeri mai exista in Romania, da' cine se simte e invitat pe calea asta sa se ridice sa-l putem numara. Citi cetateni formeaza un "numerosi" ? Zece ? O suta ? O mie ? Ma gindesc ca aflam cu ocazia asta.

Dincolo de aceste probleme punctuale, termenul este in fapt nefericit ales. Foarte, foarte nefericit ales. Afectiv deriva din cuvintul afectiune, care in limba romana este ambiguu : e drept ca inseamna simpatie, prietenie, dragoste, dar in acelasi timp inseamna si boala, stare patologica. Dat fiind ca in alte parti unul dintre scopurile principale ale organizarii unei comunitati LGBT este evitarea tratarii homosexualitatii ca boala, si educarea publicului si autoritatilor in sensul evitarii acestei erori de perceptie, ne-am astepta ca si in Romania comunitatea LGBT sa doreasca (atunci cind intr-un final va aparea si pe aceste meleaguri, si deci nu inca) sa evite asocierea nefericita intre homosexualitate si boala sugerata de inexistentul lexem "homoafectiv". Sau "homoafectiune", parca un frate pierdut al lui contagiune.

In fine, procesul cognitiv in urma caruia s-a nascut prostioara asta este defectiv la rindul lui : schimbarea terminologiilor nu rezolva problemele subiacente, in cazul nostru dupa toate probabilitatile problema unor pusti cu dificultati de integrare sociala care ar dori sa largeasca un statut ce impune neaparat sexualitate ca sa-i includa si pe ei, in terorizata lor virginitate.

Ca atare, sfatul meu pentru cei citiva copii mai ciudatei care se pretind fara sa chiar fie drept "o parte" a unei cu totul imaginare "comunitati" LGBT este sa incerce intii sa suga o pula-doua. Da-n fapt, nu in imaginatie. Dupa care sa revina cu precizari. Daca reusesc si-o copulatie anala fericita vor fi aproape in rind cu lumea, si anume, cu indivizii heterosexuali (de ambe sexe) ajunsi la maturitate sexuala (avem ghid, apropo). Pozitie din care lumea asta, precum si componentele ei (sexualitatea y compris) s-ar putea sa le apara drept mai putin terifiante, si cuvintele mai putin importante.

Pina atunci, atita timp cit toata experienta sexuala li-e construita din vorbe, nu-i de mirare ca vorbele sunt partea cea mai importanta a "trairilor" lor afectivo-erotice. Dar, in cuvintele unui calugar anonim, "trece". N-or ramine vesnic la 15 ani, sper. Ma gindesc.

Cine stie...

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Io zic sa schimbam si homofob in homofag daca tot suntem cu surubelnita in DEX.

  2. deci ar trebui sa le zica homosfili ca in greaca filos e nu afectiune.
    Poa sa le zica si analofili sipoponauti si ce mai vor ei numa sa steie in casile lor

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 December 2010

    @Dr.A Da' nu mai bine in bombalau ? Zic si io...

    @cipslim Asa, si mai bine, sa sune a hemofilie.

  4. chestia e ca homofag got it ?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 December 2010

    Lol. I didn't get it! Explain it!

  6. Sorry butt IT can't be explained.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 December 2010

    Hahahaah butt it. Your avatar should be him : http://fc01.deviantart.net/fs18/f/2007/215/6/a/Red_Guy__s_Photo_by_TheEdMinistrator765.jpg

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.