Liste pe twitter

Monday, 05 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

twitter_lists

Deci din poza, da ? Pe contu' ala il urmaresc 2377 de alte conturi.

Pe langa cele 2377 de conturi, il mai urmaresc si 108 liste. Pe care liste le urmaresc 0 + 1 + 2 + 2 + 5 + 2 + 0 + 10 + 1 + 6 + 3 + 2 + 0 + 1 = 36!!! de persoane. In medie fiecare lista la care contul respectiv participa ii mai aduce inca vreo 2 cititori. Deci toate cele 108 liste inseamna mai putin de 10% din totalul de urmaritori.

Totusi, mai frate, au trecut cat, 6 luni de la introducerea mega-super featurii asteia ? La ce foloseste ea mai exact, imi puteti explica ? La ce serveste, care-i utilitatea ?

Ca io unul n-am inteles (asa mai tolomac cum ma gasesc), n-am inteles atunci, la lansare, si n-am inteles nici pana astazi. Ce rost are ?

A, daca n-ai treaba poti sa te chinui nu stiu cate ore ca sa sortezi tipii pe care-i urmaresti in liste. Bine. Si ? Ce, ca-i poti urmari diferentiat ? Aia puteai si inainte, pentru tipii suficient de maniaci cat sa-si doreasca asa ceva (adica aia 0.01% sau cati or fi ei), si anume, faceai mai multe conturi si le administrai din nush ce panou software se exista, ca nu m-o interesat problema niciodata.

Puteam sa ilustrez ideea cu nenumarate exemple din activitatea antreprenorilor locali, da' n-are rost, in primul si singurul rand pentru ca actiunile si alegerile unor tipi funciarmente irelevanti nu merita date de exemplu pentru nimic - si nu ca sa nu-i supar, cum v-ati fi putut inchipui. Da' uite ca si astia cu twitteru' fac exact acelasi gen de tampenie : lucruri implementate pentru ca le putem implementa, nu pentru ca servesc la ceva.

Ati vazut pe lumea asta razatoare de cas electrica cu lustruitor de pantofi incorporat. Nu ? De ce credeti ca nu ? Oare sa fie pentru ca nu este capabila industria de masini unelte sa construiasca asa o scula ? Sau pentru ca nimeni n-are absolut nici cea mai mica nevoie de ea ?

Ati vazut pe lumea asta perna cu ghimpi ? Unitate CRT cu detector de adancime subacvatica ? Prezervativ cu desfacator de sticle incorporat ? Umeras lubrifiat ? Roata cu ventuze ? Usa cu consola de pacman inclusa ? (Judecand dupa cum se poarta romanii in usa ai crede totusi ca probabil ele exista pe-aici pe undeva, sau macar au existat, candva).

N-ati vazut, cred. Sper. Nici eu n-am vazut. De ce credeti ? O fi fiind chiar asa dificil sa sudezi un desfacator de sticle la prezervativ ? Credeti ca-i tehnic imposibil sa vulcanizezi niste ventuze pe cauciucul rotii ? Nu-i, mai fratilor. E trivial, e foarte simplu de facut, oricine ar putea face chestia asta dintre producatori.

Si totusi, n-o face nimeni. De ce ? Pentru ca-i inutila. Amplu, adanc, intins, bogat, cuprinzator si universal inutila. De-aia n-o face nimeni.

E chiar asa de greu de priceput pentru inginerii de software copchii fara scoala care umplu internetu' ? De ce ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. Bre, sa fiu sincer, nici eu nu-i inteleg rostul. E o incurca lume listele astea.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Lasa ca poate-n douazeci-treizeci de ani ne prindem.

  3. Eu n-am prins twitter-ul fara liste si le folosesc in felul urmator: am liste secrete, unde ii adaug pe o gramada de oameni care sunt interesanti dar nu au ce cauta in following.

    Fie ca sunt pe o anumita nisa, fie ca sunt prea vorbareti. Sau doar ceva firme care-si faca reclama :P

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Deci practic ii pui acolo ca sa nu-i citesti ?

  5. Eu zic sa nu-ti mai bati neuronul ala al tau, risti o indigestie. Ia-o ca pe axioma data pentru cei mononeuronisti, ca se intrebe ce-i cu listele pe twitter.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Pisicot, vezi ca te-asteapta niste intrebari aici re pseudo-firma aia a voastra. Se pare ca 2009 a trecut degeaba, precum si prima jumatate din 2010.

    Ceva raspunsuri ai ? Sau numa' pareri de-astea de copitata ?

  7. @mp Mancasi muraturi stricate? Pai nu am raspuns in postul respectiv? Angajeaza pe cineva sa-ti explice, imi este greu sa compun rapunsuri care sa fie intelese pentru un mononeuronitic.

  8. btw felicitari pentru noul logo, maimuta aia constipata si cu ochii rosii arata mai bine decat aia 3 coi psihotici pe care ii aveai inainte.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Ala zici tu ca-i un logo ?

  10. Broblem fiind, bineinteles, ca pe Twitter fiecare vorbeste cu fiecare. Degeaba fac io o lista cu timisoreni, subiectele vor fi tot ce se intampla la bucuresti, care-i starea drumurilor prin Ardeal, ce-a mai ragait sora mai mica a unuia din Moldova etc

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Just. Orice om cu mintea la el ar observa atata lucru - ca ma gandesc ca nu vrei vre-un premiu ceva pentru observatia asta.

    Numa' developerii nu s-or prins ca implementeaza ceva ce n-are, in cel mai bun caz, nici o legatura cu serviciul lor.

    E un miracol al mintii umane, ce mai.

  12. in principiu ai putea sa le consideri un fel de dmoz.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Cam asa le si consider. Ultima oara am intrat pe dmoz cam pe vremea cand Petcu tocmai descoperea pe care parte a ftp-ului se baga wordpressu'.

  14. zici ca încercat pe ambele parți ?

  15. cipslim`s avatar
    15
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 5 July 2010

    Boncea are trademark pe cuvantul "mononeuronic"? Mai rasfirat!

    Listele is bune pentru aia care lasa comentariile de gen "i have read your article, very insightful, i allso wrote on this topic" la postari in romaneste.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 5 July 2010

    Ie vorba de tuitar mei, ce postari ?

  17. cipslim`s avatar
    17
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 5 July 2010

    faceam o paralela

  18. Prezervativ cu desfacator de sticle incorporat n-am vazut. Dar cu periuta de dinti ar putea sa-l faca. Doi iepuri dintr-un foc.
    Parerea mea.

    Iar cu tuitarul: am stat si eu si m-am gandit daca imi trebuie sau nu. Pina acum am ajuns la concluzia ca nu. Singurul lucru bun pe care il vad la twitter e posibilitatea de a-l integra cu wordpress, adica sa anunte lumea ca ai mai scris ceva. Numa` ca eu scriu rar, ca sunt vita si buchisesc greu tastele.

    Asadar la ce sunt buni followerii ? Pai, sa zicem, sa urmareasca si ei cu mai multa atentie cam cu cit s-a sculat karma unuia. Ca sa fac si eu o paralela.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 July 2010

    @cipslim A. Deci practic si tu aia zici, c-o dat Dumniezo liste ca sa-i urmaresti pe aia ce nu-i urmaresti. Pai ce rost are ?

    @Marian S Nu amesteca paralelele bre, noi nu discutam de twitter aici, care-i foarte util, ci de listele cu care l-or procopsit, care nu-s.

    Chestia pe care-o vezi tu ca lucru bun e de fapt foarte rau.

  20. Acuma, ca un prostovan in ale tuitarului, pun si eu o intrebare.
    Sus in stinga scrie: Popescu Follows 0.
    In dreapta, un pic mai jos, scrie: 161 following ... etc.
    Ce dracu`, nu mai stiu eu ce inseamna ``following`` ?

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 July 2010

    Pai io nu urmaresc nici o lista, da 161 de persoane. Chestie de context.

  22. twitter si facebook si hi5...prostii pt copii :))

  23. +1 :D

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 July 2010

    Cam ca si sexul oral, dejteptilor, seriosilor si oamenilor mari ce sunteti voi :D

  25. Undo. ;))

  1. [...] incapatanarea oamenilor care gandesc pe sistemul "daca se poate atunci trebuie". Am mai vorbit de razatoarea cu lustruitor de pantofi, ideea cu vlogging-ul (adica, realizati, video si blogging) cam asta este, are tapetul ascutitoare [...]

  2. [...] fiu, da' in afara de asta, nu pricep cum e cu listele alea de pe twitter. Am mai avut problema asta o data, chiar recent, si nu pot spune ca s-a rezolvat pozitiv. Ba chiar din contra, s-a agravat [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.