Intrebarile fata cu publicul

Tuesday, 02 February, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acum cativa ani s-a descoperit ca Viagra (medicamentul de erectie, cunoasteti) poate duce la orbire in anumite cazuri, pe baza unor slabiciuni organice pre-existente. Doctorii au primit bineinteles instructiuni sa nu prescrie medicamentul pacientilor care se inscriu in categorii de risc.

Ce credeti c-au facut pacientii inscrisi in categorii de risc ? Au multumit zeilor si industriei medicamentoase ca au scapat, ca prin minune, de la orbire ? E, nu. Nici chiar asa. Doar oameni suntem. Au trecut la scandal si la tertipuri, ca sa primeasca totusi pilula care ii poate orbi. Pai gula lor sa nu iimbuce ceva ?!!

Chestia asta pune in perspectiva problemele educatiei sexuale, toata teoria aia cu nu faceti sex fara prezervativ, ca puteti sa va imbolnaviti ba, de boli care pot sa va omoare, ba. Publicul, acest fin detector al sensurilor ascunse in fraza s-a oprit din lectura la cuvantul sex si-a trecut la activitate. Daca este prezervativ, bine, iara daca nu, in fine, sexul tot se face. Si-asa am ajuns sa avem din nou, in zilele noastre, epidemie de sifilis in San Francisco, cu zeci si sute de infectati zilnic, si primul esantion de orbiti din dragoste, dar pe bune si-n cel mai practic sens al termenului.

Fata cu aceste ciudatenii, eu am trecut la un mic studiu personal, intreband diversi prieteni si cunoscuti selectati aleator daca ar renunta la sex in conditiile in care ar sti dinainte ca sexul le-ar aduce orbirea. Studiul s-a desfasurat pe o durata de aproximativ un an, si-a cuprins poate nu o suta de repondenti, dar cincizeci sigur, selectati aleator de catre mine. In majoritate covarsitoare, cam 3 din 4, raspunsul fu negativ. N-ar renunta la sex doar dintr-atata lucru. Chestie care in treacat fie observat, confirma si rezultatele istorice, nici onanistii anilor 1810 n-au renuntat la frecus in aceleasi conditii.

N-o fi mare lucru, orbirea asta, mi-am zis, si-am condus un test in paralel, tot pe fo 60-70 de persoane, dar diferite de primele, intrebandu-i pe acestia daca ar prefera sa-i omor sau sa-i orbesc ? Din nou in proportie covarsitoare, lumea a raspuns ca ar prefera sa moara (cam 2 din 3).

Ei bine, ca sa pun si capac chestiunii, am intrebat si-o a treia chestie. Daca iubita i-ar omora dupa sex, ca mantis religiosa sau unele specii de paianjeni, ar renunta la sex ?! Si lucrul dracului cum n-ati mai pomenit de cand v-ati nascut (sau de cand n-ati mai pus mana pe rezultatele unui studiu sociologic, oricare a survenit ultima) raspunsurile au venit covarsitor ca da, ar renunta la sex in aceste conditii. Tot 3 din 4, sau pe-acolo.

Pai frati romani si de-alte natii! Cum se poate sa nu renunti daca te orbeste, sa preferi sa mori decat sa orbesti, si sa renunti daca te omoara ?! Sanatosi sunteti voi ?!

Si-n subsidiar, sa notez ca daca va treziti intr-o buna zi intrebat o ciudatenie din cer senin, de mine sau chiar si de altul, raspundeti si nu va framantati. E cel mai probabil parte a unui studiu sociologic artizanal, care-si va gasi probabil publicarea pe internet. In afara de cazul in care operatorul e prea beat sa-si mai aminteasca ce-ati zis sau ce v-o intrebat, respectiv de cazul in care intrebarea are de-a face cu acasa la cine, caz in care probabil ceea ce se pregateste spre publicare (tot pe internet) nu este un studiu sociologic. Ci fotografic.

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. deduc ca nu cunosti nici un orb :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Actually deduci gresit. Altfel banui ca-mi ieseau rezultatele peste 100%.

  3. As putea fi malitios si sa spun: Ii multumiti zilnic lui Dumnezeu ca n-ati orbit? ... dar cum nu sunt malitios nu zic, doar o gandesc! :))

  4. okay, atunci i-ai discriminat, ca ei n-au putut participa la experiment :p
    * selectati aleator* means single, male, non-blind?
    nu se pune!

  5. orbitor

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @Ionut Sunt sigur ca lumea are chestii mai bune de facut.

    @kokofifi Te inseli, ca nu inseamna. Interesante stereotipii folosesti tu, in lumea libera de stereotipii in care te alfii :p

    @fcbl Haha

  7. io ma intreb de unde ideea de a renunta la sex. cred ca omul nu poate suporta ideea ca exista, in interiorul sau, ceva mai puternic decat el, care nu poate fi in niciun chip dominat.

    omul, ca si alte creaturi, nu ar renunta deloc la sex chiar daca ar sti ca sexul le va aduce moartea. orice raspuns contrar e rezultatul unui calcul prost facut despre sine. si de la mancare ni se poate trage moartea, si totusi nimanui nu i-a venit inca ideea de a transcende nevoia de a se hrani.

    suntem invatati de mici sa pretuim viata si sa ne agatam de ea cu orice pret, chiar cu pretul de a duce o viata proasta. de asemenea, deducem gresit din faptul ca viata trebuie pretuita ideea ca moartea e un lucru rau, care trebuie invins/eradicat.

    ideea e ca nu se poate sti ce am face daca am sti ceva atat de profund despre noi insine cum este sexul. e ca si cum ai intreba "daca ai sti ce ti se va intampla a doua zi, cum ti-ai trai ziua de azi?". poate ca da, poate ca nu, dar cel mai probabil este ca nu ar conta prea mult. dupa cateva zile nereusite de a trai incercand sa eviti sau sa intampini cum se cuvine ziua de maine, fiecare ar ajunge la concluzia ca mai bine nu si-ar mai bate capul planuind ceva care nu poate fi evitat, sau la care se ajunge oricum.

    noah, ca am avut orgasm. mi se mai intampla.

  8. la mai multe specii de animale, dupa frecus, femela isi devoreaza masculul, nu doar la calugarita si unele specii de paianjeni. :D

    totusi, ce e cu adevarat ciudat nu este studiul tau, ci faptul ca nicio specie nu omoara femela dupa imperechere.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @grid Da' o fost dupa sex ?

    @Mihai Lol da, tare ciudat, cam la fel de ciudat ca si faptu' ca nimeni nu se caca in oala cu mamaliga fix pe cand ii gata.

  10. verbavolant`s avatar
    10
    verbavolantinsigna de prim sosit 
    Wednesday, 3 February 2010

    cica black widow ucide masculu' numa' daca nu-i de-ajuns foreplay. pe bune. ti-am pus link sub nume.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Tu mai ai putin si incepi sa citezi din times.ro mane :D

  12. si cu toate aceaste, femeia are imagine de asasin de copii in functie de interesele ei, inca din antichitate.

    vezi cazul medeei. :D

  13. Din punctul ăsta de vedere, cred că omul nu se deosebește mai deloc de alte mamifere. Azi am observat, luând o gură de aer prin fața blocului, doi câini dedicându-și timpul unui minunat coitus captivus, alți doi luptându-se nervoși prin preajmă (cel mai probabil legat cumva de întâmplarea celorlalți), unul dând din coadă, sperând să primească și el ceva și, în fine, un alt câine care încerca să îi despartă pe cei doi prinși în actul iubirii. În momentul ăla m-am gândit că n-ar fi o idee rea să se scoată prezervative pentru câini. Nu, nu glumesc.

    Mă gândesc cum că cei care au dat răspunsul la întrebările respective nu au corelat în căpșoarele lor legătura dintre moarte, sex și orbire. Și tind și eu să cred că răspunsul cu renunțarea la sex în favoarea vieții vine dintr-un fals instinct de conservare.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    De fapt, e un mic viciu de formulare ascuns acolo, am zis sa astept sa vaz daca observa cineva.

    La prima intrebare, cu orbirea, ea e un efect impersonal. La a treia intrebare, cea cu moartea, nu e impersonal ci personal, partenera/partenerul ucide. Pe scurt, omul e dispus sa orbeasca pentru amor, dar nu-i dispus sa cada de fraier. Pentru ca nenorocirea e mai grea decat viata, si totusi nimic in raport cu copulatia, dar si vanitatea e peste toate.

  1. Intrebarile fata cu publicul pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    "Fata cu aceste ciudatenii, eu am trecut la un mic studiu personal, intreband diversi prieteni si cunoscuti selectati aleator daca ar renunta la sex in conditiile in care ar sti dinainte ca sexul le-ar aduce orbirea."...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.