Intamplarile zilei

Thursday, 24 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

M-am trezit, mi-am mancat cerealele ca orice asin cumsecade, mi-am pus in ordine hartiile (ceea ce-mi aminteste de caprita silitoare din Animal Farm, versiunea animata, va amintiti ?) si-am pornit catre oras. Banal, da ?

M-am suit in masina, omul se angajeaza sa iasa din statia de taxiuri, iese, face doi metri si cat pe ce sa incasez una de la un alt taximetrist, care iesea si el. Da' nu punandu-si problema dom'le, da' am loc sa ies, ca oamenii botezati. Nu. Ci iesind pur si simplu, ca din ograda ma-sii. Care i-o cumparat lui nu doar masina ci si statie de taxi si strada Gheorghe Lazar. Sa fie.

Mbon, evitam cumva zarghitul, cam la limita, soferul injura si continuam. Inca o suta de metri cel mult, adica pana la intersectia de langa Billa, unde un tip deosebit de special, intr-un Ford Mondeo butucanos si urat, bloca separatia. Nu poti adica sa te incadrezi in banda de facut la stanga ca vitalusu' isi pastreaza distanta fata de ala' din fata lui. Claxoane, injuraturi, mai sa se dea asta jos la el. Pana intr-un final se prinde dobi ca la ce servesc pedalele si rezolvam. Mbine.

In parcarea de la Kaufland, unde lasam femeia (ei da, am si martori la prima parte a festivitatilor, ca sa vezi chestie) intra unu' pe sensul de iesit. Ca asa e la el in sat, daca-i gaura inseamna ca te poti baga. Dupa care se uita foarte uimit la noi ca adica fix acuma ne-am trezit ?! Pai sa ne fie rusine! El de cand sta la rand sa se bage invers pe sensul unic, ia sa trecem inapoi la coada.

Claxoane, explicatii, imprecatii, ridicari de maini spre ceruri, se rezolva si asta. Dupa care, carmind pe Sever Bocu catre Lipovei discutam ce dracu' o fi dom'le cu oamenii astazi ? Le baga ceva in apa, ma minunez eu ?! Li-s mamele proaste si asa si pe dincolo, proclama cu naduf soferul, care-i pornit bine de tot si peroreaza alegro despre doamnele respective care-au avut onoarea unor fii si fiice ca astia de ne-au iesit noua in drum.

Si anume, discutia dureaza pana la intersectia aia mare de langa borcanu' Pro Credit Bank, cu parcarea pe dreapta. Eu pun mana pe telefon si-mi anunt sosirea iminenta-n cinci minute "uite-s in masina la Mall acusic'ajung". Cand se face verde, soferul de cheie, motorul moare si becu' de sub pompa-i aprins.

-Sa nu-mi spui c-ai ramas fara benzina, apuc sa zic eu, si prostovanu' sufera o schimbare de faza de agregare, dintr-o data da bulbuci. "Am transpirat tot", zice.

Deci. Omu' care mi-o explicat cinci minute cat de proaste-s doamnele mame ale diversilor zarghiti din trafic a ramas in pana petcului. Isi cere el scuze intr-o mie de chipuri si ma roaga pe toti zeii sa nu insist sa-mi cheme masina prin statie. Ca si el ii ardelean, de pe langa Mures, si or rade de el. "Bine, si ce faci, stai aici in parcare pana asuzi benzina ?!" "M-oi descurca eu cumva, trece cineva care ma cunoaste". Deci bun ? Bun.

Asa ca dau telefon la aceeasi firma si-i spun dispaceritei sa-mi trimita o masina in parcarea ai mare vis-a-vis de Pro Credit Bank. In Lipovei ? Nu donsoara, pe Sever Bocu. "Puteti iesi".

Ies. Stau un minut, stau doua, asta ma tot perie, deja incep sa ma plictisesc, se fac cinci, sun iara. Domnisoara, mi-ati zis ca pot iesi aici pe Sever Bocu, da' acu' 5 minute, si vaz ca nu-i la ce. Cum nu, ca omu-i acolo, v-asteapta. Unde acolo, in Lipovei ? "Da.". Pai sa vina pe Sever Bocu, unde-i de fapt chestia, vis-a-vis de Pro Credit. Aaaa, se dumireste fatuca. Ma roaga sa ma duc in fata, ca n-are cum intra cu masina in parcare. Si logic, de altfel, de-aia-i parcarea parcare, sa nu poti intra cu masina. Bravo primarelui. "E si ea noua", imi explica impaciuitor fostul sofer, actualmente pieton.

Ma duc in fata la respectivul oficiu de manipularea valorilor scripturale, ca nu-i mai pot repeta numele inc-o data, si pana astept dupa "puteti iesi #2" dau sa-mi sun un amic, sa mai schimb si io o vorba cu cineva sanatos la cap, sa-mi curat impresia neplacuta ca m-am trezit undeva in Zona Crepusculara, "You are traveling through another dimension, a dimension not only of sight and sound but of mind. A journey into a wondrous land of imagination. Next stop, the Twilight Zone!"

Taraie, taraie, de fo' sase ori, raspunde o pisi blonda, somnoroasaaaaa, si confuzaaaaa... N-o cunosc, nu ma cunoaste, cetateanul si-a uitat telefonul la ea ieri. Ieri pe focu', da-n fine, treaca. Eu sunt multumit ca nu am aflat ca de exemplu ea chiar este noul avatar al fostului meu prieten, transformat peste noapte in cu totul altceva, cu plete blonde.

Observ o masina parcata vis-a-vis de unde ar fi trebuit sa fie, adica de partea cealalta a unei strazi cu 4 benzi, nici destul de pustie cat sa nu treaca masini si deci sa poti traversa, nici destul de intraficata cat sa fie toti opriti si sa poti traversa. Ci intre ele. Ca-n Timisoara.

Mnoa, v-ajunge sau sa mai continuu ? Ca mie-mi ajunge.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Mihai Pintilie`s avatar
    1
    Mihai Pintilie 
    Thursday, 24 June 2010

    Ai zice ca ai trait dramele tuturor concetatenilor tai astazi. Imi place ca ai talent la scris si cateodata esti atat de acid..

  2. Stefan Murgeanu`s avatar
    2
    Stefan Murgeanu 
    Thursday, 24 June 2010

    mai, daca as zice ca numa' tie ti se poate intampla asta, ai rade sau m-ai bana?! :D :)))))))))))))

    apropos, la un moment dat am crezut ca atunci cand ai chemat o alta masina, s-o fi anuntat liber prin statie tot asta de-a ramas in pana prostului si de aia iti zicea tipa ca "e acolo masina" :))))))

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    @Mihai Pintilie Apoi depinde daca gasesc Helas la magazin in ziua aia.

    @Stefan Murgeanu Lol pai nu, ca discutam cand am ajuns acasa si asta fu concluzia "povestea asta nu-i buna de fictiune, e prea trasa de par". C-asa-i cu realitatea asta pe care-o traim zi de zi, nici de fictiune nu-i buna.

    Ar fi fost tare, ca-i dadeam in cap lol.

  4. te uiti la prea multe desene cu Olaf :P

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Sa nu-mi zici c-o patit si iel ?!

  6. Cum dom`ne, în fruncea ţării se întîmplă d`astea ?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Aia nu-i nimic, sa vezi ce s-o intamplat la ultima furtuna : 70 de cm/ metru patrat. Pricepi ce zic ? 100 de cm ar fi fost un metru cub, o tona de apa mai frate.

    Timisoara era pur si simplu impracticabila, ca sa treci dintr-o jumatate in cealalta aveai o singura cale.

  8. Ho ma, nu l-ai auzit pe vajnicul Orza cum explica el despre pompele Aquatim care au ramas fara curent FIX cand a inceput furtuna?

    Cre' ca o fost ieri sinergia faptelor in contra ta, de obicei ie traficul bun :D Cat despre chematul asta la tinta fara sa precizezi adresa fixa .. e grav. Unii nu fac diferenta intre "langa" si "vis-a-vis", spre exemplu.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Am avut si io o zi proasta-n spume, ce sa mai.

    De fapt, asa de otova ca deja trecuse dincolo si incepea sa ma distreze, radeam ca proasta cocotata pe-o halda de fail.

    Cat despre Orza, nici sa nu incepem discutia.

  10. Asa patesc omii care n-au voie sa conduca, he he he :P

    Pe de alata parte, voi, astia, pasagerii, ar trebui sa va vedeti de treburile voastre pasagere si sa lasati conducatori auto sa-si faca treaba, ca stiu ei mai bine sa mestece in motorina si sa invarta covrigu :))

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Da' io am voie sa conduc, doar ca n-am dorinta.

    Si ie, am vazut ce-or stiut. Mai mai sa-mburde Luna-n lac.

  12. Mnoa, greseala mea, nu stiu de ce am inteles ca n-ai permis de conducere, da-i clar ca am inteles gresit.
    Pe langa faptul ca unii stiu mai mult si altii mai putin, nu-mi pare corect sa-i bagam pe covrigari laolalta, cum ca stiu au ba, mai ii si vorba de felul in care au fost invatati, iar la noi au fost invatati sa conduca destul de agresiv - si nu de putine ori, fudul, ca cine pana mea is io, am masina- , mai ales in ultima vreme si in special din cauza conditiilor de circulatie.
    Din ce am auzit, se poate si mai rau, la C(h)inezi am inteles ca daca esti pe drumul cu prioritate si ai o chichineata de masinuta, iar pe drumul fara prioritate vine ditamai hardughia, hardughia are intotdeauna prioritate, asta daca nu vrei sa-ti fie facuta chichineata de masinuta foita.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Pai ai inteles corect, si din aia ca eu am zis la un moment dat. Si-i adevarat, ca n-am. Da' mi se pare ca aia nu inseamna ca n-am voie, ca doara daca am chef ma duc si-mi scot.

    Romanii sunt unii dintre cei mai slabi soferi din lume, mai ales pentru ca scoala de soferi se face in dorul lelii. Mi-ar place foarte mult sa vad o formula de responsabilizare unde pe toate permisele se adauga un cod care identifica scoala de soferi unde ai absolvit. La fiecare accident, scoala primeste un -. La suficiente -uri, i se retrage licenta pe 3, 6 sau 12 luni.

  14. Mircea Popescu, si da si nu. Imi pare drep ca mare parte din romani is soferi prosti, da asta nu se datoreaza (musai) felului in care se face scoala de soferi, ci SI datorita faptului ca nu suntem civilizati in trafic si nu ne doare nici la 14 metri in fata poolii ori in cois de ceilalti covrigari. Pe langa asta mai suntem si al naibi de 'inghesuiti', asta sa fiu bland, in felul asta ajungem sa incalcam aproape obligatoriu toate regulile de circulatie daca vrem sa ajungem in timp util undeva, mai ales la trecerea prin orasele mari. O sa conducem ca lumea cand o sa avem pe unde si cand o sa ne pese de celalat. Io-s satul de covrigari care merg pe un drum cu doo benzi pe sens, circuland pe banda a II-a chiar daca prima ii libera. Culmea ii ca nici nu-si dau seama ce gresesc.

    Treaba cu scoala de soferi o vad ca fiind relativa. La scoala de soferi inveti notiunile de baza. Te formezi ca sofer in trafic.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Meri tu pana-n Cairo si mai spune-mi ca e vina orasului, ca-i inghesuit, a stelelor, ca ne cern praf in ochi si alte alea.

    Nu-i talent, nu-i training si nu-i glagorie.

  16. Da cu ce-i responsabila scoala de soferi ca X conduce ca boul ?
    Hai acuma sa acuzam varzaria de basinile din tramvai... :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Nu-i obliga nimeni sa-i dea ok-ul pentru examen.

    La ora actuala scoala are interesul sa promoveze oameni, pentru ca asa isi primesc banii, dar n-are nici un element care sa contrabalanseze acest interes. Bani fara responsabilitate nu se poate. Daca ar sti ca bre, ne asumam totusi si un risc situatia ar fi mai echilibrata.

    Si daca tot ne-am apucat de reforma sistemului de invatamant, n-ar strica sa se puna o taxa de tampenie, pe care s-o plateasca universitatea pe care tampitul prins a absolvit-o. I-ati dat licenta lu' asta ? Jap 1000 de RON. Sau 1000000.

  18. Ukavra`s avatar
    18
    Ukavrainsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 25 June 2010

    Hai ca nu a fost asa rau :) Se putea si mai rau ....
    Daca e blonda e neaparat pisi?
    Ai ceva cu blondele? :)

  19. Nu ştiu câtă influenţă are şcoala de şoferi, având în vedere că un număr enorm de accidente se încadrează în câteva categorii mari, şi anume neacordarea priorităţii, viteză excesivă şi neatenţie simplă. Toate fiind din vina ciumpalacului că s-o crezut zmeu, plus o minoritate unde îs de vină drumurile şi administratorii lor.

    Şcoala poate să te frece la ridiche cu regulile şi cam atât. La fel cum o profesoară ni se plângea că acu' vreo 10 ani dacă voiai să iei proba de traseu trebuia să poţi porni din pantă, să demonstrezi că poţi urca o rampă, să dai şi test de conducere noaptea etc. Şi tot degeaba ai skillu' tehnic dacă tu eşti reckless la inimă.

    Zic şi io ..

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 June 2010

    @Ukavra Deductia nu functioneaza in directia blonda -> pisi. Eu stiu cu cine-am vorbit, caz doar am auzit-o, si ca sa ajut auditoriul sa-si formeze o idee corecta recurg la imagini care, chiar daca formal incorecte, totusi pe intelegerea lui reflecta corect realitatea de incerc s-o descriu.

    @dAImon Da. Si cine nu i-o spus ciumpalacului ca nu-i zeu, e un tamp ? Nu cumva aia din scoala ? Sincer sa fiu, eu asta vad ca fiind principala nereusita a scolii actuale, nu ca olimpici, ca pana mea. Ies o groaza de vitalusi din scoala fara sa aiba nici cea mai vaga idee despre cam cum se compara ei cu lumea. Au impresia ca-s macar jumatatea mare ce a planetei, a sistemului solar direct. Nu-i sanatos, ca nu-s. Tre' insistat mai mult pe Puiul de Al. Bratescu-Voinesti.

    Nu-i drept ca "poa sa te frece la ridiche cu regulile si atat". Un profesor bun poa' sa te puna la locul tau, in termenii tai. Si chiar trebuie sa fie atat de bun, ca nivel minim. Restu', aia care "isi fac si ei meseria cum pot", aia-s de spanzuratoare, nu de profesorat.

  21. Din ciclul ``hai sa vorbim despre ce nu stim`` avem azi un nou episod.

    Nene Popescule, pe bune, la faza cu parintii care nu stiu sa-si educe copiii te-am inteles intrucitva. Ai marturisit cinstit ca nu ai copii (dar vorbeai despre educatia lor). Mno, nu-i bai, te-oi fi inspirat din exemplul tau.

    Dar despre soferi: ia matale carnetul, condu asa, la fo` zece ani minimum si pe urma sa-ti dai cu parerea. A, ma rog, pe blog poti sa scrii despre orice, aici ai dreptate. Ca ne-a secat sursa de umor, zic, iar Bula doarme.

    Si fiindca am eu o nelamurire mai veche te rog sa faci un articol nou-nout despre ``efectul razelor gamma asupra anemonelor``.

    Multumiri anticipate.

  22. Mircea ok ok :) Cred ca ai scapat cateva amanunte, sau poate mi-au scapat mie ... cine mai stie ...
    Zi buna :)

  1. [...] la fel de ieftine ca si sfoara. Pe care-am gasit-o nu mai departe de ieri, nu mai departe de parcarea minunatiilor. Nu mai departe, ci fix acolo, in sensul asta [...]

  2. [...] cind futeti pizda la cap aiurea. [↩]Citeva referinte la gramada : Fizica pentru soferi ; Intamplarile zilei ; Sa ajutam soferii (sa gindeasca) ; Responsabilitatea si Serban Huidu ; Femeia la volan si alte [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.