Fetita se opri

Friday, 15 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Fetita se opri o clipa sa-si traga sufletul in aerul cald si prafos. Banutul se opri si el din salturi si tumbe in buzunarul rochitei. Il pipai cu degete fericite si zambi, mai mult in sinea ei, dar putin dadu si pe dinafara.

Nu era un banut oarecare. Desi pe moment intunecimea pliului de stofa ii ascundea talentul, banutul stia cum sa imprastie lumina cu reflexe aurii.

Fetita isi reporni fuga saltareata, coborand treptele nesfarsite ale strazii inghesuite, si banutul isi reincepu dansul din buzunar.

(nu particip la concursul propriu atat pentru ca ma tem ca s-ar putea sa castig, cat si pentru ca ma tem ca s-ar putea sa nu castig)

Category: Prz arhscrt
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

 1. asta cu ma tem ca s-ar putea sa castig, cat ma tem ca s-ar putea sa nu castig, e geniala)
  ! de notat!

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Friday, 15 January 2010

  Haha mersi.

 3. Hmmm ... te-ai inspirat din The Red Balloon, numai ca acolo era un baietel cu un balon rosu ...

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  Oare m-am ? Sincer iti spun ca nu prea crez, ca nu-mi zice nimic. Pe de alta parte, cine stie ce lucra inconstientu'... Da un link.

 5. http://www.criterion.com/films/886

  Poate a functionat inconstienul meu fiindca acolo mi-a plecat mintea ... deh conexiuni ... baietelul, balonul rosu care-l urmareste pe baietel, trepte, fuga, se plac ... un short movie celebru :)

  http://www.youtube.com/watch?v=gAjnnyinwU8&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=jCh5_FSPYrU&feature=related

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  A, le ballon rouge, l-am vazut mi se pare prin liceu. Nu stiu, mi se pare ca sunt bucatele in scoala italiana mai apropiate, daca-i pana acolo. Pana la urma, morfolim toti aceeasi straveche si pe alocuri gri guma de mestecat.

 7. Neuronul bine incarcerat in aceleasi puncte de pornire, deh ... de-aia ma certam eu cu el azi ... inca ma mai cert. Daca nu inventam macar sa reinventam. O sa ajung filosoafa azi ... sau mai bine ma fac alcoolica ... sau ambele, mai am doar o ora sa ma decid.

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  Eu zic sa insisti, filosoafa alcolica n-o dat inca patria. Numa vezi sa n-ajungi bucolica, ca aia-i de rau.

 9. Poa' daca ajung bulimica ... ce-i asa rusinos sa fii bucolic? Nu mai insist ca m-a dovedit oricum ... neoronul ... pot sa-l botez Gheorghe? Pot! M-a convins pana si la clubareala sa renunt ...

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  Pai stii tu ce-i aia βουκόλος ?

 11. Ce-ai scris tu acuma apai nu mai stiu. Dar bucolic apai stiu ca se leaga de Virgiliu sau vrei sa-ti dau definita sfantului DEX BUCÓLIC, -Ă adj. Referitor la viața (idealizată) de la țară; idilic, pastoral, câmpenesc. [< fr. bucolique, lat. bucolicus, cf. gr. boukolikos < boukolein – a paște boii]. ? Tot nu vad ce e rau ... ce e asa rau ... sau iar au capatat cuvintele sensuri din astea jmechere cu jme mare pe care le aflu ultima?
  Cine m-a pus sa renunt la televizor ... ireversibil ...

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  Apoi ce filosoafa ii ajunge tu fara limba greaca ? boukolos e o ciurda. Adica o turma de vite.

 13. Ehhhh .... atatea noade in papuri dom'le. Pe vremea mea se invata latina, nu ca mi-ar fi ramas ceva in neuronul pe numele lui Gheorghe, din latina. E rau sa ai o ciurda sau sa fii ciurdar? I-ai vazut pe aia cu Milka lor unde au ajuns. Si eu imi fac o legiune de idei, le semaforizez bine, asta dupa ce ma impac cu neuronul Gheorghe si gata ... sau sa ma imbat cu neuronul meu? Sa ma imbat? Sa ma impac? ... Ai o floare? Sau ceva de smuls? Sau mai bine sa ma apuc sa fac asta cu mucurile de tigara adunate in scrumiera de rezerva ...

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  Decat smuls mai bine muls. Zic si eu.

 15. Barbat ...
  Eu ma apuc de Dario Argento, am chef de urlete disperate, de femei bune fugarite cu arma crimei in mana din umbra ... dar ce sa vad de la el? Ca am vazut aproape totul ... intre timp am desertat si scrumiera, te anunt ca sa stii ...

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Friday, 22 January 2010

  Iti recomand calduros http://trilema.com/2009/test-de-cultura-vizuala-2/

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.