Concurs de proza arhiscurta.

Tuesday, 12 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Juriul inca delibereaza daca proza arhiscurta este sau nu este un gen literar. C-o fi, c-o pati, vom mai vedea. Ce stim deocamdata sigur sunt doua chestii. In primul rand, ca-i o forma literara compusa din 500 de semne. Atat, si-i destul, ba pentru unii chiar prea mult.

In al doilea rand, ca-i o excelenta metoda de-a dezvolta abilitatile blogerului. Ce-i maratonul pentru fotbalist, ce-s vocalizele pentru cantaret, ce-i incalzirea pentru karatist este si proza arhiscurta pentru bloger. Dupa parerea mea ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a tuturor celor ce-si iau ocupatia de bloger in serios, ca principal exercitiu de dezvoltare personala. In lipsa ei, autorul sufera de latirea bucilor si incetinirea creierului, exact ca o nevasta lenesa pe canapea la televizor, si blogul se resimte. Exact ca un sot.

Pentru a o populariza putin, si-a sprijini oarecum, in felul nostru modest, dezvoltarea blogosferei si cresterea calitatii blogurilor, organizam putin concurs. Ca de obicei, sa incepem cu ce conteaza :

Premiile. Primul clasat va primi un premiu de 300 RON. Al doilea clasat va primi un premiu de 200 RON. Al treilea clasat va primi un premiu de 100 RON. Urmatorii 5 10 clasati vor primi cate un nume de domeniu (.com, .net, .org, .biz etc, exclus .ro) plus hosting gratuit pe un an de zile (in conditii identice cu Bursierii Trilema). Castigurile in bani se acorda prin inmanare directa in municipiul Timisoara, ori prin transfer bancar sau mandat postal, in restul tarii (sau al lumii).

Durata de desfasurare. Concursul se desfasoara in doua etape :
In prima etapa, incepand cu 12 ianuarie si pana pe 31 ianuarie, ora 23:59:59 cel tarziu, concurentii pot trimite track-back-uri cu articolele pe care doresc sa le inscrie in concurs.

Pe data de 1 februarie, eu voi anunta completul de judecata, compus din 7 comentatori mai activi aici pe Trilema.

In a doua etapa, in intervalul 1-5 februarie, judecatorii discuta, intre ei, cu mine, cu prietenii si familia si cu cine mai doresc ei. Pana pe data de 5 februarie, ora 23:59:59 se publica listele ordonate, si pe 6 februarie la prima ora se anunta castigatorii.

Mod de desfasurare. Scrie un post la tine pe blog (doar in limba romana), de exact 500 de caractere. Se aplica o toleranta de ±1%, asa incat posturi intre 495 si 505 caractere sunt considerate acceptabile. In afara acestor limite, postul nu se califica. Tocmai asta este valoarea exercitiului, satisfacerea limitei precise. Adauga un link catre acest articol, ca de exemplu

Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de <a href=http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/>Trilema</a>.

Acest pas este obligatoriu, in lipsa lui postul nu se califica.

Odata prima etapa incheiata, eu voi numi, printr-un comentariu la acest post, cei 7 comentatori care au drept de vot in ce priveste ordinea articolelor intrate in competitie. In acest fel, se evita parti-pris-ul, pentru ca nimeni nu stie de la inceput ca va fi sau nu va fi arbitru, si de asemenea se reduc semnificativ, cred eu, suspiciunile de influentare a juriului.

Dintre cei 7 nominalizati, fiecare are dreptul sa trimita (tot printr-un comentariu aici) cate o lista ordonata, care include oricate dintre lucrarile concurente. Daca nici unul dintre ei nu depune o lista, concursul se anuleaza. Daca cel putin doi depun o lista, pozitiile fiecarei lucrari in fiecare lista se aduna, rezultatul se imparte la numarul de liste in care apare, si o noua lista este generata ordonand aceste sume crescator. Spre exemplu, daca abritrul 1 scrie A,B,D, arbitrul 2 scrie A,D,C, arbitrul 3 scrie A,C,D si arbitrul 4 scrie A,B,C atunci lista finala va fi A(1), B(2), C(2.66), D(3).

Daca acest concurs nu va incalta, va recomand calduros sa incercati si concursurile bisaptamanale organizate de Calin Hera.

Succes!

UPDATE 1 : Am vorbit la Logout (Serban Bogdan) pe Guerilla acu jumatate de ceas, aveti inregistrarea aici : PA_si_MP_la-radio-guerrilla

UPDATE 2 : Lucrari inscrise in concurs.

#1. "Le auzim peste" 502 semne

Le auzim peste tot, o galagie infernala care ne inunda simturile si ne fac mai putin sensibili la frumos. Insa acuma ma gandesc la cu totul si cu totul alte de sunete, cele care pe care le simtim nu doar le auzim. Sunetul apei, sunetul clopoteilor miscati de vant, sunetele scoase din glasurile copiilor care canta, sunete minunate din inima nu devenite un scop material. Mi-as dori sa mai fim si noi putin copii si scopul sa il transformam in vis, sa simtim nu doar sa auzim, sunetele asta isi doresc.

#2. "Am obosit. Mi-e" 503 semne

Am obosit. Mi-e foame, mi-e sete, nu am niciun orizont. Soarele ne sfredeleşte creierii, căruţa scârţâie şi, pe deasupra, căruţaşul în timp ce se piaptănă, ne anunţă că trebuie să mai dăm jos oameni. "Pe cei din spate!" strigă cei din faţă, "Pe cei din faţă!" strigă cei din spate. Eu zic: "Pe cei morţi!" Caii fornăie. Totul devine o îmbrânceală. Pe marginea drumului şchiopii şi orbii joacă şah la umbra fierbinte a maldărelor de cadavre. Apocalipsa începe cu nebunii violeţi, spun ei. Şi fără regi...

#3. "Mi-a notat Costin" 505 semne

Mi-a notat Costin în dedicaţia romanului său de poezii: „Poetei X”. X sunt eu. Costin este constructor de versuri albe, aşează frumos vorbe unele peste altele, ca pe cărămizile arse de soare, şi face adăposturi pentru gânduri. Eu nu mai sunt. Demult, cam de pe când mi s-au rătăcit cuvintele. Uneori îşi iau singure câmpiile (poate din cauză că adevărurile limpezi chiar sunt inexprimabile) şi te lasă, aşa cum îşi lasă un om femeia, aşa cum ne lasă la răstimpuri dragostea. Vorbele mele din lemn de brad.

#4. "Sunt mai bun" 502 semne

Sunt mai bun ca tine pentru că ştiu să preţuiesc ce mi s-a dat. Am învăţat să accept binele şi răul, minciuna şi adevărul, dragostea şi ura. Cred în verde, în albastru şi în galben. Nu văd norii decât când plouă şi nu mi-e frig decât iarna. Şi nici atunci tot timpul. Zăpada mea e albă, pătată din loc în loc cu neglijenţă şi lipsă de educaţie. În suflet mi-e linişte chiar dacă portofelul mi-e gol iar în gând nu sunt doar eu, am loc şi pentru alţii. Şi peste toate astea, sunt iubit! Acum ai înţeles?

#5. "Sunt un ceas" fix 500 de semne

Sunt un ceas de masă fericit. Ceea ce, pentru un anodin de condiţia mea, e o performanţă. În fiecare dimineaţă îi alung somnul, iar EA, drept răsplată, mă loveşte cu pumnul în cap. Şi tac. Şi rabd. Şi mai rău o doresc. Dar astăzi, astăzi neamul ceasornicelor, de la obelisc încoace, e invidios pe mine: m-a sărutat pe cadran şi mi-a spus: „Mai e puţin, Doamne, mai e puţin!”. Am vrut să îngheţ timpul şi să o ţin în faţa mea la infinit. N-am apucat. S-a îndepărtat cu viteza luminii spre uşă. Venise.

#6. "Cand nu-ti gasesti" fix 500 de semne

Când nu-ţi găseşti cuvintele şi ţi-e urât să croşetezi vreo explicaţie prea argumentată poţi da vina pe spaţiul îngust al PA-urilor fără regrete sau vreo vină care să te cocoşeze căci spaţiul literar e astăzi mai generos ca alte dăţi.
Să primim deci cu braţele deschise un motiv proaspăt şi simpatic de exerciţiu al scriiturii zilnice şi anume încadrarea în 500 de caractere.
Scurt, cam scurt zic eu pentru cât îmi sunt de vorbăreţe gândurile, dar să înveţi a te-ncadra între rigori e semn de evoluţie!

#7. "O jena in" fix 500 de semne

O jena in stomac il trimise in bucatarie unde gasi de cuviinta sa deschida usa frigiderului. Pe un raft se afla o bucata de branza uscata care parea ca rade de el ca o harca cu gura stramba. Ii tranti in nas usa frigiderului cu o miscare scurta. Iesi in hol, lua o haina atarnata in cuier si incepu sa caute in buzunarul de la piept. Isi gasi cu greu portofelul care cazuse in captusala descusuta. Privi in el dar nu gasi nimic. Tipul din hol ii sopti: prostule! Il injura si pleca din fata oglinzii.

#8. "În Cişmigiu, de" 498 semne

În Cişmigiu, de pe o bancă mai puţin găinăţată, sau poate doar des frecventată, Mirela caută cu privirea viitorii intervievaţi.
Astăzi trebuie să ajungă acasă devreme, împlinesc doi ani de când s-au cunoscut, iar el, ca în fiecare lună, şi-a amintit primul.
- Bună ziua, spuneţi-mi, vă rog, credeţi în ideea creării în laborator a virusului AH1N1?
- Eh, toate sunt dintr-un singur loc, mereu la fel…
- Credeţi cumva că este un atentat terorist pornit din lumea arabă?
- Eu sunt arab, doamna, nu se vede?

#9. "Pentru că-l călcase" 499 semne

Pentru că-l călcase pe degetul mic, piciorul drept îl provocă pe tovarăşul său, piciorul stâng, la duel :
– Alege ! În ciorapi să ne mirosim, sau la gioale să ne dăm?
– La gioale, că-i lupta mai dreaptă!
Şi dă-i cu stângu’-n dreptu’, cu dreptu’-n stângu’, zi de vară până-n seară, de făcură febră musculară şi se umplură de vânătăi până la genunchi. Piciorul stâng era aproape cu-n picior în groapă. Piciorului drept i se înmuie inima de milă.
Sleite de puteri, picioarele-şi dădură mâna şi se împăcară.

#10. "Ningea viscolit. Era" fix 500 de semne

Ningea viscolit. Era Lovit, Căzut pe Caldarâm, abia îşi Sprijnea Capul De Zidul Ud, de Cărămidă. Lumina unui Felinar îi mângâia rănile Blând. Încet, icnind Scurt şi Rece de durere, Scoase din buzunarul de la piept unde Ţinea Strâns o ultimă Fărâmă de Viaţă, câteva poze Alb-Negru. Le privi, o Căldură Nefirească îl cuprinse. Cu o sforţare sfâşietoare scoase un Chibrit şi le dădu Foc. Îi păru rău că pierduse singura lui avere, Câteva clipe imprimate pe hârtie, regreta că nu a Murit în acea seară.

#11. "Oamenii erau lipsiti" fix 500 de semne

Oamenii erau lipsiti de foc - darul acesta Zeus nu le-a dat. Nu-i prea pasa de oameni zeului cel mai luminat. Dar intr-o noapte, Prometeu, mult iubitor de oameni, focul a furat. Zeus, privind de pe Olimp, tare s-a suparat. Asa se face ca hoţul, din ordinul lui Zeus, a ramas fara ficat. Ne asteptam sa patimeasca si cel ce-a ordonat. Dar nu i s-a intamplat nimic - Zeu sef fiind - nici n-a fost judecat. Se bate in piept cu pumnul ca e curat–curat. Ca nimeni nu-i ca el, zeu luminat si fara de pacat.

#12. "Mărgele de gânduri" 504 semne

Mărgele de gânduri le agăţ pe un şirag, de sfoara trecutului, în cârlige de oţel, lăsând urme de zimţi pe foile de amintiri rupte dintr-un jurnal. Uneori le desfac ca să le presez, dar zimţii fioroşi se încăpăţânează să-şi lase amprenta de zig-zaguri. Astfel, strâng puternic în pumni foile şi le mototolesc zămislind câte o mărgea lucioasă, precum un astru din înaltul cerului, şi o las să atârne pe sfoara destinului cu ardoarea de a sfârşi colierul prins de o gaică înţepenită. Oare cât timp o mai fi?

#13. "Tăcerea,lunecarea parcă" 501 semne

Tăcerea,lunecarea parcă peste timp,tainele ce ne pândeau din toate părţile,misterele de dincolo de zidurile mişcătoare de unde veneau zvonuri stinse ori strigăte stridente de pasăre care spărgeau cu ecou de gong liniştea suverană se întindeau în sufletul nostru într-o coardă subţire de argint.Totul era o mângâiere pe strunele inimii şi năştea cântare înauntru sau răsfrângeri până în cele mai întunecate unghere sufleteşti.Un univers de sunete sau tunete bănuite,mai mult gândite,renăscute,amintite.

#14. "Hârtia începu să" 499 semne

Hârtia începu să spună Poveşti de-ndată ce forme asemănătoare supei Alfabet se-nghesuiau să se alinieze sub bagheta bătrânului Stilou…

Parfumul timbrelor proaspăt lipite răscolea sertarul cu rânduri îngălbenite de Timp şi plicurile uitaseră rănile cuţitaşului de Scrisori…

Ce caligrafic se asortară astăzi Zâmbetele şi ce tânăr se-ncăpăţânează să se afişeze Soarele…

Ostentativ, Uitarea-şi cumpărase loc în primul rând din faţă la Licitaţia Sentimentelor. A plecat bogată deşi venise putred de săracă…

#15. "Pe vremuri Burebista" 497 semne

Pe vremuri Burebista avea probleme cu dacii, care beau vârtos şi uitau să meargă la bătălie, a ordonat tăierea tuturor viilor ! Şi din cauză de prea puţin sânge în vin Fane Babanu” hăcuia aleatoriu, deşi în stare naturală era chiar un tip de treabă. Revenindu-şi din beţie şi după ce vedea pe cine-a hăcuit, îl durea capu” şi tragea cu arcul de răsărea frumoasă mănăstire. Date fiind apucăturile ancestrale ale neamului şi ca să trebuiască să ne apucăm de mănăstirit, mai bine bem jinars cu bere !

#16. "Era o zi" 504 semne

Era o zi de decembrie cu aripi ce bateau în evantai sonor. Predicam fiinţei mele nu ştiu ce slove şi mă încurcam înaintea finalului de pasul gândului tău ce-şi revendica logica.Iubirea stătea pe cântar şi aştepa cuminte să merite după câteva piruete de numărat.Te admiram de la geam cum descoperi punctele cardinale ale identităţii eului meu."Frumuseţea unei flori e cifrată în sămânţă,dar adesea sămânţa poate fi halucinogenă"-îţi spuneai-"şi nu mai apuc să mă culc cu tine de atâta veghe,patule,vecine.

#17. "Acolo în, prin" 501 semne

Acolo în, prin vânt bat frunzele, întunericul luminând calea licuricilor porniti la drum în căutarea ambroziei. Acolo în, secundele durează o vesnicie, timpul fiind doar o legendă uitată în ungherele mintii. Acolo în, prin lanurile de cactusi înfloriti, zburdă baloane de săpun, iluziile devin dorinte împlinite, pârâiasele abundă de fluturi colorati în culorile curcubeului în timp ce pescarii îsi aruncă unditele în iarbă, asteptând pestii să muste. Acolo în, fiecare început aduce cu sine nemurirea

#18. "„Soldatul românesc…”, începe" 496 semne

„Soldatul românesc…”, începe ofiţerul a spune, dar vede că plutonul râde, de parcă ar fi dat o comandă greşită. Atudorei îi face semn cu ochiul, cum că Ardeal iar l-a luat peste picior.
- Faci mişto, bă? Ai călcat într-o flegmă de şmecher, soldat?, se apropie de Ardeal, pe jumătate ameninţător.
Atudorei şi negriciosul se pun să râdă. Pe rând, lăţesc zâmbete şi ceilalţi. „Hehe, mi-a ieşit poanta asta”, îşi zice locotenentul Mitran. Apoi scoate din tocul pistolului o ţigară. Şi pufăie, înţelept.

#19. "Nu mai mănânc" 498 semne

Nu mai mănânc de un anotimp. Postul acesta, aproape negru, e pentru tine. Aud cum, în spate, mama mă ceartă. Eu nu mă întorc... Durerea este ca un diavol care aţipeşte în mine numai la ore fixe. Ceasul acesta nu se întoarce, oricât aş vrea, rămân înţepenit în nămeţii timpului. Se leagănă pe sârmă ultimii chiloţi ninşi. Noi îi privim muţi ca pe nişte stâlpi de sare. Ar trebui, de mâine, să vină primăvara. Sau vara...Trupurile noastre au nevoie de soare.Trupurile noastre au nevoie să se închidă.

#20. "Dincolo de orice" 497 semne

Dincolo de orice aparenţă, Grigore, nu este decât un băiat imatur. Râde, se joacă cu ceilalţi copii de seama lui, dar mereu întârzie la masă. E un chin grozav.
Intră, du-te la baie şi spală-te pe mâini. Ai grijă, din tavan picură apă electrizată, tactu nici acum nu a izolat cablurile. Mai repede, fugi şi te schimbă. Vezi să nu te vadă vecinul prin gaura din perete, e un pedofil periculos şi te violează în visele tale.
În sfârşit, să spunem rugăciunea: Tată, ajută-ne să nu cădem de pe acoperiş!

#21. "Gica se uita" fix 500 de semne

Gica se uita la Adrian. Aude cum respira, gajaiala aia de fumator de chistoace culese de pe mese. Ce mama dracu cauta Adrian in crasma? Nu i-a spart ieri ocheanul odata? O fi venit cu “spate” tresare, si ii se aprind tamplele. Cauta usa, sticla de bere de spart si dat in cap dusmanilor.
Mina pe umar! Sare stanga! Nea Ardu barmanu se uita cu o spranceana ridicata .
-Bai! De acuma incolo, nu va mai pun Guta la bar! De-aia va beti mintile si va bateti ca chiorii, firea-ti ai dracu de betivi ordinari!

#22. "Fara sa stie" 504 semne

Fara sa stie ca
omida nu avea basca
rosie pe care o punea pe
sanie, si zise sadica
Alinuta la pantofu
lui capra: imi dai sau nu imi dai
Eminescu a scris.
Bine ca la pasa vine un
arab care e
bine mersi ars cum se zice
yams in engleza la cartof
sase la 0 pentru Romania cu
Hagi da acum nu cartofi
ori nu pantofi si
Eminescu ce
sa mai vorbim?
Navea soricelu nici o treaba nici cu
ecuatile care
veneau cand era
eclipsa de luna
ros era pantofu da nu era
uzat ca nula folosit nici
soricelu nici
Eminescu si
daca nar fi nu sar povesti.

#23. "mai ales când" fix 500 de semne

mai ales când vine vorba despre cele literare
de concursuri grija tinde-n mod normal a nu mã fute
însã bafta-mi va surâde (şi particip prin urmare)
cã ce bine o ce bine mi-ar pica un lei 300

domnilor înspre citire vã aduc un palpitant
superspecimen de prozã arhiscurtã va sã zicã
ave veţi striga vasile înţeleptule berbant
o sã faceţi de uimire ochii mari şi gura micã

500-i puţin deci haide sã purcedem la acţiune
ca sã fiţi de-acord cu mine cã-i un text de neuitat:
domnilor a fost o datã prin minune
ah cãcat

#24. "Azi am să" fix 500 de semne

Azi am să aud, din nou, după ce mă trezesc, în lumea sfaturilor şi am să văd ceva ce nu-mi imaginam că există, nici măcar în vis. Îmi spuneai să "ia-ţi o viaţă" în varianta americană, şi nu întelegeam. Respir, vorbesc, păşesc, respect, iubesc. Asta ce e ? Am să fac greşelile mele nu ale altora şi-am să numesc asta viată. Diferit ! Doar atât. Viaţa mea e facută din toate vieţile. Azi, am să ascult din nou, muzica de dupa sfaturi, muzica ta. De ce ? Din nou, după ! Prea târziu... "ia-ţi o viaţă"!

#25. "Ce faci când" 499 semne

Ce faci când întunericul te împresoară şi-l simţi intrându-ţi în gură ca un pumn de nisip negru? Când bezna te apasă pe tâmple şi pe ochi cu bocanci plini de noroi întărit... Ce faci când treci peste raul Stix şi linistea îţi zbiară în urechi? Când negura gândurilor se scurge în torente de lavă şi cenusă, acoperind tot ce strălucea cândva în sufletul tău... Ce faci când deschizi ochii şi-n jur sunt cele patru scânduri ale imaginaţiei tale bolnave?...
Îţi bagi pula şi te culci la loc, aia faci!

#26. "Îmi place să-mi" 497 semne

Îmi place să-mi lungesc umbra, noaptea, pe zăpada neumblată...
Întocmai ca atunci când urcam pe scenă, iar o mulţime mă aplauda frenetic.
Umbra, se lungea peste ei şi strălucea.
Zăpada de sub bocanci scârţâie şi ea precum podeaua scenei.
În seara asta nu e nimeni să aplaude, strada e goală...
Dacă m-aş aplauda singur, oare cât de tare s-ar auzi?
Suficient de tare încât să iasă spectatorii pe la geamuri?
Ar aplauda şi ei? Nee!
Cel mai probabil ar întreba cine e nebunul şi ar trage jaluzelele la loc.

#27. "Aud geamul spart." 498 semne

Aud geamul spart. “SARI!”
Deschid ochii. Totul în jurul meu pare a fugi în sus. Dar nu. Nu e aşa. Sunt eu cea care cade. Cu un nod în gît, mă sufoc în neantul care, viu, mă înconjoară. Sper că mai am un înger păzitor. “Opreşte-mă dacă exişti!” Linişte. Sunt surzi sau sunt nimic.
Vreau doar să nu doară. Ştiu că nu va fi aşa. Voinţa nu e anestezic.
Groaznic. Trăiesc.
Mă ridic.
Respir adînc. Cu dinţii încleştaţi, simt durerea. O las să mă pătrundă.
“Fugi!!”
Aleg direcţia.
“Ajung într-un minut… Nu pleca.”

#28. "La marginea Galaţiului" 496 semne

La marginea Galaţiului, un piţigoi striga, fericit şi în extaz plictisit, că s-a sărutat cu Magda Boz. Se presupune că ea este cel mai frumos personaj din oraş.
Într-un alt moment al existenţei sale, piţigoiul zicea că peste Magda a dat disperarea, nu ştia ce să mai facă. Aşa că a băut o pastilă ce, se presupune, l-a trimis în Ţara lu’ Andrei. Acolo, un pescăruş pistruiat i-a înmânat medalia de onoare pentru „Puterea de a iubi o fiinţă de sex feminin”.
Fericit, a ridicat o statuie în Disney.

#29. "Privind-o indecis i-a" fix 500 de semne

Privind-o indecis i-a înfipt un deget în ochiul stîng (drept, ar spune ea) şi s-a conectat la retina ei pentru a se vedea pe sine. Celălalt ochi i s-a umflat ca după legea lui Arhimede. Sictirită, fără o reacţie firească la aşa un gest, ea:
- Prietene, n-ai oglindă acasă?
- *Tu* eşti ogli…
Ochii prietenului s-au bulbucat (ambii, deci Arhimede kaputt) ca reacţie a unei lovituri încasate de fraţii elipsoidali de la parter. Ea a păşit înapoi, prilej pentru mîna lui să cadă pendulînd secundele traumei.

#30. "Joacă. Joacă. Joacă." 499 semne

Joacă. Joacă. Joacă. Joacă. Joacă.
Joacă. Şcoală. Joacă. Şcoală. Joacă.
Şcoală. Flirt. Şcoală. Flirt. Şcoală.
Şcoală. Primul sărut... Şcoală. Dezamăgire. Lipsă.
Şcoală. Ţigară. Bătaie de la tata... Şcoală! Şcoală!
Şcoală. Şcoală. Şcoală. Şcoală. Şcoală.
Şcoală. Cămin. Sex. Orgie. Două fete.
Şcoală. Muncă. Şcoală. Şcoală. Căsătorie.
Muncă. Muncă. Muncă. Muncă. Muncă.
Muncă. Muncă. Muncă. Muncă. Muncă.
Muncă. Muncă. Muncă. Muncă. Muncă.
Muncă. Muncă. Muncă. Muncă. Muncă.
Muncă. Muncă. Muncă. Muncă. Moarte...

#31. "E absurd ştiu" 501 semne

E absurd ştiu ridic din umeri sunt orientat suspendat o linie subţire ba nu un pod fug raiul în faţă iadul în spate jos hăul ba nu un râu nu e niciun rai nu alerg plimb câinele de Baskerville cumva are sens îl cheamă William ceea ce pentru un câine e un nume neobişnuit dar ce este un nume comentează cineva în stânga nu în spate merg iute ne întrecem aud paşii mai grei se apropie ma întorc e Pamuk îmi dă pe câine o miniatură îi râd în nas spun că mă grăbesc nu sunt sigur că dorm visez poate că da.

#32. "E absurd ştiu" 498 semne

20. Visez cu pleoapele larg inchise la jocul de la Ciobanus. Imi intra in irisi verdele crud al frunzelor, in timp ce iarba deasa scartaie sub talpile mele goale. Am zambet tamp. Ma uit si la copacul din dreapta mea, imi face cu ochiul sa-l ascult. Ma catar printre furnici, pe o craca mai zdravana. Scoarta calda imi juleste genunchii ososi, dar rad a fericire. Rontai clei de chihlimbar, cot la cot cu cativa fluturi prafuiti de pamant. Inca mai zburau absurd spre sanatatea solara orbitoare. 13.

#33. "PEPENI, hai la" 504 semne

PEPENI, hai la PEPENI BĂ, să vă dăm pepeni! O găină grasă, cum se cuvine, grăbeşte cu o liotă de pui negricioşi pe urmă, de-ăia de-ţi ciugulesc degetele când îi prinzi. Mereu lipseşte unul: dacă-l mănâncă pisica, găsi-o-ar boala, se necăjeşte naşa mea. Din straturile cu roşii galbene, cotoiul miaună languros la vecina handicapată: Ncenfanci? Bine, ia, ascult Tezaur Folcloric.
Şi îmi e dor de un cer senin. Plouă atât de cald peste frunze, încât aş sta toată ziua într-un pântec şi aş refuza să mă nasc.

#34. "Exist! Chiar dacă" 498 semne

Exist! Chiar dacă tu te incăpăţânezi să mă ignori, iar privirea ta trece mai departe prin mine, spre o altă rază de lumină.
Poate, intr-o altă lume, îi mulţumeşti lui Dumezeu pentru că exist, iar în alta , ridici furios pumnul spre cer, cerându-I socoteală celui de sus pentru că m-ai întâlnit. Şi totuşi, cert este că în această lume, exist.
Mă bucur de soarele de afară şi vântul care-mi mângâie faţa, de culorile curcubeului…Dar faptul că exist, acum, ţie nu-ţi mai spune nimic. Şi totuşi...exist!

#35. "Timpul este o" fix 500 de semne

Timpul este o sfoară subţire, ancorată între naştere şi Dumnezeu. Paradoxal, înaintăm orbeşte pe ea, fără a ne putea întoarce, doar arunca eventual un suspin înapoi. Uneori cădem, alteori constatăm că sfoara s-a terminat subit şi ne aşteaptă doar veşnicia.
Timpul e un credit nerambursabil care ţi se dă continuu şi se măsoară în clipe. În orice clipă însă ţi se poate prelungi sau revoca. Ne amăgim cu verbul “a avea”, însă nu avem nimic altceva pe lume decât umbra firavă a clipei vremelnic dăruite.

#36. "Din cauza unei" fix 500 de semne

Din cauza unei confuzii regretabile, Ministerul Apararii a gresit destinatia ajutoarelor pentru victimele cutremurului din Haiti, expediind un batalion de vanatori de munte, dar si 2000 de tone de provizii si alimente, intr-o directie total opusa, respectiv in insula Tahiti, aflata in Pacificul de Sud.

“Eu zic ca nu trebuie sa facem un spectacol din chestia asta. Adica, numele seamana foarte, foarte mult. Haiti, Tahiti, Mahiti, Papiti. Sa le ia dracu’, suna la fel”, a declarat Ministrul Apararii.

#37. "Cat de grotesca" 495 semne

Cat de grotesca este fata omului cand rade! Rasul e inestetic: toti muschii fetei ni se contracta, chipul ni se inroseste si cu gura larg deschisa, incepem sa scoatem sunete uneori familiare, alteori de-a dreptul ridicole.

Cautati un video-clip cu oameni razand, dati pe “mute” si uitati-va la expresiile lor. Ce vedeti? Este o priveliste placuta? Ce ciudata este viata asta: adesea lucrurile care ar trebui sa fie frumoase si placute sunt doar o suita de gesturi si miscari
scarboase si grotesti...

#38. "Vampirii nu-s sclipicioşi" 497 semne

„Vampirii nu-s sclipicioşi” mormăi el, pentru a multa oară în seara aceea. Iar ea, cuprinsă de o fervoare greu de închipuit (părea om serios, nu de alta) începu din nou să recite mantra în care-şi găsea confortul. E de fapt vorba de un ideal, un simbol al dragostei perfecte după care tânjeşte orice femeie, e ceva mult mai profund decât pare la prima vedere, trebuie să-ţi deschizi inima ca să poţi înţelege…
„Vampirii nu-s sclipicioşi” mormăi el, înfigându-şi colţii în gâtul ei cu un gest scurt.

#39. "Potoleşte-te, o roagă" 504 semne

- Potoleşte-te, o roagă el cu jumătate de glas. Dă-o dracu', am ajuns să visez noaptea că-l întâlnesc pe Vlad.
Ea lasă ochii în jos şi strâmbă din nas a nemulţumire şi răsfăţ. Se gândeşte că ar fi un moment bun să roşească, dar nu-i reuşeşte.
- Plus că nu e corect faţă de el.
Ea ridică privirea şi strâmbă din nou din nas. Unul din foştii ei prieteni se topea după figura asta. Nu mai ţine minte care.
- Ne-am înţeles?
Ea surâde şi aprobă entuziast din cap. Apoi continuă să-i descheie nasturii de la cămaşă.

#40. "Zambesc privind la" 499 semne

Zambesc privind la ninsoarea linistita, ma ajuta sa imi pastrez starea de bine si speranta parca apare iar. Oare este posibil sa se intample din nou? Probabil a trecut prea mult timp si nu mai stiu cum este, poate am inchis portita care imi deschide calea spre... uff, nici nu mai stiu spre ce. Incerc sa imi amintesc... stiu ca era ceva cald, ceva ce ma facea sa ma simt bine, sa zambesc, sa ma deschid si sa creez senzatii noi, trairi efemere si placute. Oare chiar am uitat ce inseamna fericirea?

#41. "Vacanţă, traseul Los" 504 semne

Vacanţă, traseul Los Angeles-Iaşi. În aeroportului din Frankfurt, scaunele par fotolii comparate cu cele din avion. După 12 ore de zbor şi 9 fuse schimbate, o să adorm imediat. Abordez un angajat:
- Sînt obosit, vreţi să mă treziţi la cursa Bucharest?
- OK.
Mă aşez şi adorm instantaneu. După 3 minute sînt zgîlţîit.
- Îmbarcăm cursa Budapest.
Iaşi, în bucătaria apartamentului mamei mele. Sorbim zgomotos, borşul de lobodă. Privirea îmi cade pe monograma lingurei: LA.
- Los Angeles?
- Pi naiba, Liceul Agricol

#42. "Femeia se holbeaza" fix 500 de semne

Femeia se holbeaza la mine de cand m-am asezat. Un barbat nu m-ar deranja. E groaznica, adulmeca, gaseste punctul vulnerabil, scoate unghiile printre gene si intarata mancarimea. Imi ascund mana stanga. Moaca ma fixeaza, timpul nu trece. Ma gandesc la o tigaie incinsa, o scap! Stropi de grasime improsca totul in jur, scot un sunet de tradare, dar femeia asta oribila ma prefera dezastrului imaginar. Ma accept, am 2 manusi drepte – e frig. Undeva, o alta femeie, ma completeaza. Ca o manusa stanga.

#43. "“Vreau un nume" 499 semne

“Vreau un nume. Exist? Am dreptul la un nume!”
Celelalte scantei rasera: “pentru ce? Cu ce esti mai deosebita decat noi?”
Auzi un cantec in surdina. “Ce-o fi? Vreau sa vad.”
“Nu-ti lua zborul, te vei stinge!”
“Vreau sa vad!”
Cantecul devenea din ce in ce mai clar, in timp ce urca. Din toate fetele zambitoare, i-au atras atentia doi ochi.
“Ne jucam? Eu ma aprind pentru voi. Zambiti!”
Poc!
Ultimul lucru pe care l-a vazut erau buzele celor doi, atingandu-se. S-a stins intr-un sarut.
“Ne revedem in 9 luni.”

#44. ""Sentimentul acela colorat" 504 semne

"Sentimentul acela colorat, ca un amestec ludic între fluturaşii de îndrăgostit puber şi crampele stomacale, nu-mi dădea pace. Era momentul când îmi simţeam mădularele lungite pe realitate. Hotărâsem să merg la plimbare deşi stătea să ploua. Ploaia însă nu-mi displace nici atunci când năvăleşte peste mine gâdilându-mi obiceiurile excentrice şi scuturându-mi rămăşiţele de idealuri infantile. Ploua ambiguu iar stropii reci galopau umplând strada de absurd nefiresc. Rutina devenea asimetrică şi amară."

#45. ";;Cât de bizar" 502 semne

Cât de bizar îmi arăta capul... în umbra ce stătea lunguiaţă între genunchii mei... iar pumnii ce îl sprijineau, păreau întocmai unor cocuri mici de păr. Ce caraghios e capul meu în umbră... Ciudată chestie şi cu umbrele astea, îmi zic, amuzantă chiar! Raiul oamenilor mici, grăsuţi şi complexaţi de asta. Nu degeaba unii trăiesc în umbră, într-o astfel de umbră...
Ce-mi mai plăcea să stau pe banca aia! Cele două nu mai ziceau nimic. Mă priveau cum mangâi barele cu vopsea scorojită şi rece, a băncii.

#46. "Indoiala ma cuprinde" 505 semne

Indoiala ma cuprinde in diminetile pustii cand cred ca e noapte si mai pot da raita in lumea viselor, in ianuarie cand visez la valurile marii si la soare, in august, cand mi-e dor de zapada si de magia sarbatorilor, la optisprezece ani cand visez ca am patruzeci si imi inchipui ca nu exista limite , la patruzeci cand revin la optisprezece ani si imi inchipui ca pot recastiga tineretea ca Faust, si cred ca imi pot reinventa viata , cu naivitatea adolescentului si intelepciunea maturului.

#47. "Caporalului nu-i placea" fix 500 de semne

Caporalului nu-i placea soldatul asta speriat. Sfert de barbat adevarat, gandea el, in timp ce scotea nasul din transeea pe care o imparteau.
- Rusii sunt la 30m. Vor fi langa noi in cateva minute. Sa nu-ti fie frica sa tragi , fiule!
Banui ca soldatul il auzise dupa tremuratul neintrerupt al capului, pe care il interpreta ca un "Da, domnule!" Prea tarziu, ajunsesera.
- Trage acum!
- Engage, engage!
- Engageu ma-tii!, mai apuca sa strige caporalul , in timp ce mitralierele rusesti secerau linistea...

#48. "Treci în sac" 497 semne

Treci în sac, amărîto!
Înşfăcă pisica şi o vîrî în sac.
Îl agăţă de coada coasei şi porni pe coclauri. Soarele era timid. Pisica miorlăia.
Da` taci odată, nebuno!
O aruncă după un gard de nuiele, după ce-l zgîrie.
Soarele mă-tii!
Iunie era un copil rîzgîiat. Soarele, tiran. La ora 1 plecă acasă. Trecu prin grădinile necosite peste pîrleazuri. Sîngele voinicului stăpânea semeţ pajiştile. Ajunse în faţa porţii. Foamea îi dansa în stomac. Pe stîlpul de piatră al porţii îl aştepta pisica. Era flămîndă.

#49. "De parcă ai" fix 500 de semne

“De parcă ai ştiut vreodată ce vrei cu adevărat.” mă priveşte scârbită şi îmi aruncă foile cu dorinţe pentru 2010. „Ştiu că e la modă să îţi faci planuri în prag de an nou, dar uită-te la tine, chiar crezi că vei putea face toate astea? De parcă ţi-ar face cineva ţie vreun tatuaj, nu le ajunge cerneala, sau punctul 20... tu chiar crezi că o să te primească ăia în Vamă? Nu mai visa copilă, trezeşte-te.”

O ascult cuminte, strâng foile şi le arunc la coş. Urăsc când are dreptate, când am dreptate...

#50. "La metrou, materia" 501 semne

La metrou, materia se amestecă cu spiritele, esenţele cu emoţiile, bacteriile cu leucocitele. Scara rulantă se mişcă la nesfârşit, cărând paşii grei şi deşi ai călătorilor, pe o parte şi atârnând pe cealaltă, gândurile, speranţele şi amprentele efemere de praf. Balustrada este locul de întâlnire a mâinilor grăbite, a degetului mic al ei cu degetul mare care îi parţine lui. Păstrează parfumul de piele albă şi de piele neagră şi gustă aroma lipicioasă a îngheţatei de căpşuni şi a prafului de puşcă.

#51. "Un copilaş mucos" 503 semne

Un copilaş mucos îşi lipea năsucul de fierul închegat, visând la o batistă moale, unul decojea cu dinţii de lapte vopseaua roasă de vreme şi de sute de amprente, adăugate cu fiecare atingere, cu fiecare strânsoare. Chiar şi îndrăgostiţii la prima vedere şi-au lăsat parfumul primelor emoţii pe răcoarea ei, apoi şi-au împreunat mâinile să le încălzească la focul primului sărut, sprijinindu-se de ea. Bara veşnic rece ca gheaţa din tramvai, ne-ar putea spune o întamplare caldă, a sa, la fiecare staţie.

#52. "Miercuri. Visul unei" fix 500 de semne

Miercuri. Visul unei umbre. Par ravasit. Ochi cruzi. Gust amar. Ness. “Buy me with a coffee”. Sony Vaio. Blog. Mail. Racoarea gresiei. Introspectia in oglinda. Portret. Stropi de pasta de dinti. Laptop. Scris. Morala. Greseli. Retrospectie. Ganduri despre. Oameni. Pasiuni. Cerul ca limita. Myspace. Discutii virtuale. Copy&Paste. Radio. Examen. Etica. Zambet tamp. Relatii. Lene. 18:34. Planuri de vacanta. Ochii larg inchisi. Plimbare. Soare. Cinema. Scurte dileme. Editare postare. Umbra unui vis.

#53. "Scriem un articol" 499 semne

Scriem un articol arhiscurt. Sa fim presa pe care o cere societatea actuala..Gresit: societatea actioneaza democratic din inertia maselor manipulate fin; a ii raspunde cerintelor este prostitutie intelectuala. Oare avem nevoie de proza arhiscurta? Am ajuns sa consumam un subiect in 500 de caractere?
A esentializa un mesaj inseamna a-l reduce la caracteristicile principale, doar ca a accepta reductia cuiva inseamna a te lasa condus.
Spirit de turma.
S-au descoperit legaturi intre cancer si gandit.

#54. "Ţi-am uitat numele." 503 semne

Ţi-am uitat numele.
N-am uitat însă sublimul mod în care mă ucideai şi-mi dădeai viaţa din nou. Ultima dată m-ai ucis şi nu m-ai înviat decat pe jumătate ca într-un numar de circ ratat în care publicul plăteşte biletul la final doar dacă vede sânge..Şi totuşi, ţi-am uitat numele.
De atunci alte braţe au incercat să mă ucidă, dar nu mai aveau ce, sa mă invie dar nu mai aveau pe cine.
Ţi-am uitat numele, culoarea ochilor, vocea, am uitat mirosul trupului tau…
N-am uitat insă niciodată gustul minciunii.

#55. "Băutorul de cafea" fix 500 de semne

Băutorul de cafea nu pricepe de ce, mai ales în anii ‘80, i se limita accesul la Cafea reală! Tinerii de azi şi cei care populează meridiane normale nu-şi pot imagina viaţa fără cafea. Enigma a fost înhumată odată cu dirijorii supremi, doctori în toate cele ce sunt: câţi copii să facem, în care duminică putem folosi Dacia, raţia lunară de ulei din soia, numărul de metri cubi de gaz metan pe cap de locatar, ce să citim şi, nu în ultimul rând, ce să punem (drept cafea) în apa clocotindă din ibric.

#56. "Zăpadă, zăpadă şi" fix 500 de semne

Zăpadă, zăpadă şi iarăşi zăpadă. România intră în fiecare lună în carantină, fie că este vorba de gripa porcină sau de aglomeraţiile din oraşe iarna, de accidentele de pe autostrăzile noastre frumoase sau de drumurile închise din cauza zăpezii. Chiar aşa de greu o fi pentru conducerea poporului român să pună nişte oameni şi nişte maşini să cureţe drumurile? Sunt cam puţine locuri unde poţi sa fii mulţumit de iarna românească, dar să fim fericiţi: Trăim în România, nu în Germania, Anglia sau SUA!

#57. "Dumnezeu a tresărit." fix 500 de semne

Dumnezeu a tresărit. Ultima dată a făcut-o acum patru miliarde de ani: cochilia melcului a oglindit spirala galaxiei. Lumea era tânără. Acum, ziarele scriu: “Cutremur în Haiti”. „Când Răul se termină, Binele se termină. Exist dacă ajung unde oamenii mă caută. Între zid şi inocenţă”, gândi Dumnezeu. Lumea gustase timpul. Agenţiile ţăcăneau: „200.000 de morţi!” „Un bebeluş de 23 de zile a supravieţuit sub ruine. Micuţa Elisabeth a vrut să trăiască.” Dumnezeu a zâmbit. Cum n-a mai zâmbit niciodată.

#58. "Absenţele la materia" 502 semne

Absenţele la materia sport din anul întîi de politehnică mi-au adus doar nota şase. Profesorul:
- Dacă participi la concursul de alergări din Regie, poate o mărim.
În ziua respectivă, la stadion erau prezenţi doar trei concurenţi. Începusem să sper la unul din cele trei premii etalate pe o masă cînd un profesor din juriu, a strigat băieţii care jucau o miuţă în apropiere.
- Veniţi la concursul de alergări, avem multe premii, cărţi.
S-au prezentat trei fotbalişti transpiraţi care ne-au suflat premiile.

#59. "Dacă adultul a" 498 semne

Dacă adultul a uitat să cumpere pâine, nu e la fel ca toţi părinţii colegilor. Dacă adolescentul n-a avut chef să cumpere pâine, era nashpa afară şi pâinea nu era chiar necesară.
Dacă adolescentul trânteşte uşa, a fost curent. Dacă adultul trânteşte uşa, se comportă ca un copil.
Dacă adolescentul se enervează înseamnă că are motive: viaţa lui e de rahat şi, în general, adulţii i-au distrus-o. Dacă adultul se enervează înseamnă că se poartă ciudat: exagerează şi nu se comportă ca un adult normal.

#60. "Acele case luminoase" fix 500 de semne

Acele case luminoase nu-mi vor deschide niciodată uşile.
Voi arunca în geamuri cu pietre şi ele nu se vor sparge.
Voi face desene obscene pe zidurile lor si ele mă vor ignora.
Voi strecura scrisori sub uşă şi nimeni nu le va citi.
Voi pune lacrimi în voce rugându-mă şi şi nu mă vor auzi.
Mă voi furişa noaptea în coşmarurile lor şi ele nu mă vor simţi.
În acele falnice case încă mai vezi lumini şi-auzi cântări de baluri la care eu nu voi fi poftită niciodată…
Pentru că în acele case nu locuiesc oameni.

#61. "Imi place iarna" 499 semne

Imi place iarna cu toate ca-s zodie de vara, sunt nascuta in cea mai incinsa luna a anului si Duminica si noaptea. Imi place lumina filtrata. Imi place mirosul de cafea dar nu vreti sa stiti ce se intampla dupa ce beau trei cafele! Fumez ca un turc, vorbesc porcos, zbier, ma plang, imi place negrul, negrul simplu in contrast cu alb, mhmmm, o nebunie. Nu pot tace atunci cand vreau sa vorbesc. Nu ma pot abtine. Ma gandeam sa ma marit, poate ma mai dau pe brazda. Am baut prea multa cafea azi, tac.

#62. "Nu te voi" fix 500 de semne

Nu te voi mai privi. Mă doare să îţi văd buzele arcuite a zâmbet. Nu pot să sufăr să-ţi ştiu ochii licărind. Ale tale degete prea fine degeaba se joacă în nisipul aspru. Nu vreau să le mai văd cum construiesc castele. Paşii tăi imprimaţi pe limita mării sunt prea mici, nu voi mai încerca să-i desluşesc. Voi renunţa să mai caut pescăruşii în zbor. Mă voi priva de dansul jucăuş al valurilor. Voi înceta să îţi mai aud gândurile încărcate. Fără să o mai privească, apuse. Spera că pentru ultima dată.

#63. "Te urasc cum" 503 semne

Te urasc cum iubesc un rasarit de soare, un zambet de copil, o cafea buna, o declaratie de dragoste, o floare daruita din inima.
Te urasc cum iubesc viata, libertatea, imaginatia bogata, mintea agera si talentul tau.
Te urasc pentru ca am ajuns sa te respir, sa te simt, sa te gust, fara ca tu sa iti dai seama.
Te urasc pentru ca m-ai ridicat in al noualea cer si m-ai lasat sa cad, sa ma sparg in mii de bucati si nu m-ai lipit la loc.
Te urasc pentru ca m-ai facut sa te urasc.
De fapt, cred ca te iubesc!

#64. "Mă arunc într-un" 504 semne

Mă arunc într-un cerc format din străzi paralele,respir sufletele altora expir durere,ţigara îmi urlă-n timpane că nu mă mai recunoaşte,mi-am pierdut orice culoare de albastru.Aşa se duce şi ultima seară cu dicuţii referitoare la comunismul în doi pe care-l practicam cu drag şi spor.
Eşti o excrescenţă în vârful celui de-al şaptelea deget al meu.Privesc către tine si văd o oglindă.Mă cred o suprarealistă dar nu-s decat o balzaciană cu coada-ntre picioare.Aştept să respir sufletele şi să expir parfum.

#65. "Un om a" fix 500 de semne

Un om a avut odată o idee pe care a iubit-o. Atât de mult a iubit-o, incât nu a vrut niciodată sa o pună in practică, de frică să nu o piardă. Ideea insă se plictisea sa stea numai în capul omului. Vroia sa fie răspândită, discutată, cunoscută, vroia sa trăiască, să cunoască oameni noi. Din plictiseală, incercă să se apropie de celelalte idei ale omului, însă, oricât a căutat prin gândurile lui, nu mai găsi nici o idee. Se întristă şi deveni urâtă. Când o simţi aşa, omul o şopti prietenului său.

#66. "Pot sa tai" 504 semne

Pot sa tai frigul cu cutitul, ar cadea in cubulete pe varfurile ghetelor mele inghetate. Coada se intinde nesfarsita inaintea si inapoia mea, pana dupa coltul strazii. Cum sa le zic eu oamenilor astora ca am 3 copii acasa, ce asteapta laptele ca pe Christos? Probabil toti au cate o situatie asemanatoare. O abordez pe doamna din fata, pare intelegatoare.
- Doamna draga...
- Nu!
- A dracu' de baba comunista!, mormai incet in barba.
- Cum ai zis?
- Nu, nimic! Am zis ca suntem intr-o situatie trista...
- A...

#67. "Singur mi-ai deschis" 504 semne

Singur mi-ai deschis poarta de la ograda cu trei câini. Ai proptit umărul în ea când îngerul împingea cu o aripă de partea cealaltă, şi parcă văd aievea o veche Evă cum m-a întâmpinat pe şoptite, să nu ne destrame din singurătăţi. Am intrat şi m-am minunat în gând de ceasul târziu în odăile cu fereşti spre cer, din lemn îngânând a Brel şi ave maria pictat între icoane. Acum, aproape de miezul nopţii, caut după tine cu vătraiul prin foc; spre zori ai să te prefaci cenuşă şi voi rămâne eu, tăcerea ta.

#68. "Privesc zapada si" 495 semne

Privesc zapada si visez copilarie…Un pulover de lana alba nascut din dragostea maicutei, o sanie cu putina rugina si lemn imbatranit…copil imbujorat, senin se afunda in patura alba cu cizmulitele de cauciuc razand la razele de soare abia mijite printre crengi goale.Un zambet cald aduce sfarsit de zi, o cana de lapte cu biscuiti uscati muncitoresti…Povesti apar reinventate agata si rapesc…Copil visand adoarme…Somn veghiat de inger pamantean.Bland intelept…bunic drag..amintiri sapate-n inima.

#69. "Si daca strazile" 502 semne

Si daca strazile au fost acoperite de umbra ce-ai nascut-o relationand cu lumina, atunci eu o sa zbor de frica sa nu o ranesc sau sa o murdaresc de nepriceperea fiintei mele.
Tu lumina, ai imbratisat lumina si v-ati umbrit reciproc. Fotoni dezlantuiti ce distrug pentru a creea, si creeaza...
Si daca strazile iti poarta mirosul si campiile finetea pielii, voi fugi printre nori de furtuna, ocolind strazile si ma voi ascunde prin munti de roca sa nu-ti simt campia.
Si daca nu ai fi, ar fi tot una?

#70. "Hainele, cursurile şi" 496 semne

- Hainele, cursurile şi celularele pe catedră!
Dezarmaţi de toate inspiraţiile create cu răbdare şi migală pe foi mici de hârtie, ne-am întors către locurile noastre cu rugăciuni în gând ori cu blesteme.
- Să înceapă examenul! Tu! Ce ascunzi acolo? Scrie-ţi singur nota 1 pe lucrare!
Profesorul zămbitor şi draguţ de altă dată, purta astăzi ochelari dintr-o sticlă specială. Vedea frământarea mâinilor de sub bănci, ne zărea coastele printre haine şi gândurile lipsă .
Ne vedem în toamnă la restanţă!

#71. "Mă vezi, printre" fix 500 de semne

Mă vezi, printre merele roşii, cu obrazul neted? Eu sunt mărul verde! Ăla mic, pistruiat şi acru ca dracu’, pe care nu-l vrea nimeni. Ăla care-ţi răneşte gingia, îţi irită cerul gurii, îţi strepezeşte dinţii. Nu mă mesteca, nu-ncerca să-nghiţi. O să-ţi rămân în gât. Vrei să-ţi amintesc că suferi de gastrită? Te previn, o să te zvârcoleşti în chinuri! Şi-am să-ţi bolborosesc în vintre, şi-am să fermentez, până-or să se umfle maţele de tot! O să-ţi irit colonul, o să te constip.
Mai bine ia otravă!

#72. "Am o greata" fix 500 de semne

Am o greata pe mine azi, mi s-a luat. Diseara clubareala. N-am chef dar voi zambi frumos, voi mirosi frumos, voi fi masca mea la fel de frumoasa, voi dansa lasciv poate, imi voi goli neuronul de crampe nocive, il voi anestezia cu niste Jack. Azi nu am chef de mine si de neuronul meu autist ce-mi intrerupe perceptiile, mi le rupe in doua. Il scutur bine pana diseara, poate imi elibereaza mintea si facem pace. Dar se pare ca neuronul meu nu este unul pacifist. Face cineva schimb de neuron cu mine?

#73. "O jumatate de" fix 500 de semne

O jumatate de inima, atat avea, nu tu haine, nu tu bani. Era singur calator, pe al singuratatii zbor. El vroia, sa stii, o inima intreaga, dar nu a lui, o jumatate de inima, sa nu fie a nimanui. Pe-al sau drum cum mergea, o vazuse chiar pe ea, cu parul lung si drept…inima incepu sa-i bata-n piept. Oare era jumatatea sa? Oare ea vroia? Daca era un vis si el se trezea? Isi lua sufletul in dinti, langa ea facu un pas si-o intreba cu jumatate de glas:
Nu te supara, dar nu vrei jumatate din inima mea?

#74. "Conştientizare. Îmi lipseşte" fix 500 de semne

Conştientizare. Îmi lipseşte ceva. Sprijin interior. Pentru că nu am reuşit să mi-l clădesc. De ce nu am reuşit? Din cauza mea, evident. Pentru că nu am reuşit să identific clar stereotipul şi tipul de manifestare pe care le am, ca urmare a educaţiei primite. Adevărul este că mult timp şi în multe situaţii acţionez într-un anume fel astfel încât să mă simt superioară lumii. Mai am multe chestiuni de aranjat, cum ar fi toleranţa, respectiv victimizarea, pe care încă nu le conştientizez îndeajuns.

#75. "Isi privi parul." 499 semne

Isi privi parul. Nu, nu mai e ca acum, albesti si te vopsesti tipator, strigand dupa anii din urma. Iar el, intr-o dimineata, privindu-te cand te imbraci, va veni langa tine, iti va pune mana pe umar si, privind spre burta, iti va spune afabil: draga mea, nu crezi ca ar trebui sa te apuci de sport? Iar tu ai sa taci si ai sa induri pana la capat pentru ca nu mai ai de ales. Acum mai ai! Izbi chipul barbatului cu palmele, spargand oglinda. Vocea se risipi impreuna cu zilele ei infipte-n cioburi.

#76. "Pacea este tulburată" fix 500 de semne

Pacea este tulburată de un zgomot cumplit. Speriată, femeia se repede si ia copilul în brate. Tâsneste pe poteca ce duce spre munte. Alege drumul cel mai anevoios, cel de lânga pârâu crezând că numai zgomotul acestuia poate acoperi plânsul copilului. Este epuizată dar continuă să urce. În sfârsit ajunge în poiană, ascunde copilul într-o gură de pesteră apoi pleacă inapoi spre sat.
Trezită de scâncetul copilului, lupoaica ranită din fundul pesterii se tarăste spre el si incepe să-l lingă matern...

#77. "Cocoşul îşi strigă" 498 semne

Cocoşul îşi strigă mai întîi găinile cînd găseşte ceva de mîncare.

Bunicul meu îşi hrănea sumar găinile doar dimineaţa şi seara. În restul zilei se descurcau singure, cu alte cuvinte erau mereu flămînde. Azi le-am denumi găini organice! În hambarul bunicului trona un butoi imens pe jumătate plin cu boabe de porumb. Odată am aruncat cocoşul pestriţ direct în butoi. Lacom, s-a îndopat rapid cu porumb pînă i s-a umplut guşa şi strîmbat gîtul.

Abia atunci a început să-şi cheme cu insistenţă găinile.

#78. "Era septembrie târziu," 499 semne

Era septembrie târziu, fragil şi plin de vise. Ploaia cădea ca-ntotdeauna în lumea ei. Stropi mici, rapizi, tăioşi; întocmai ca vorbele ei. Cu părul împletit în frig se legăna pe tocuri roşii; cu trupul ei ciudat păşea în lume iar şalul ieftin, fluturând agale, umpluse strada de parfum. Gândurile îmi tăiau respiraţia. Aş fi vrut să-şi întoarcă privirile spre geamul librăriei. Mergea acum spre casă şi nu-i mai păsa de nimic. Târa dupa ea o geantă plină cu poveşti. Avusese prima lansare de carte.

#79. "Isi supusese corpul" 498 semne

Isi supusese corpul la tortura fortandu-l sa se ridice,isi aprinde tigara si inspira.Drogul ii ajunge in vene .Inca un fum si simti cum sangele ii pulseaza,corpul incepe sa functioneze,gesturile nu vor mai fi mecanice.Inca un fum si cateva secunde din viata,inca o ironie a sortii,inca o speranta.Stii ca aceasta speranta se va transforma din nou in dezamagire?Posibil.Dar se numeste gandire pozitiva!Mai corect spus se numeste supravituire.Fara ea ai fi doar un mort viu.Dar cu ea cat de viu esti?

#80. "Nu vreau sa" 502 semne

Nu vreau sa fiu prietena perfecta pentru tine si curva nenorocita pentru altii. Vreau sa ma trezesc intr-o dimineata in care sa nu fie nevoie sa ma uit in sertarul cu masti pentru a alege una potrivita. O dimineata in care toate prejudecatile vor disparea si nimeni nu ma va dispretui pentru ceea ce sunt, o dimineata in care minciuna imi va fi inteleasa si rautatea iertata, o dimineata in care nu-mi va fi teama, o dimineata a implinirilor...pentru ca toate celelalte sunt dimineti ale promisiunilor.

#81. ""9.81 m/s2″ Lume" fix 500 de semne

“9.81 m/s2″
Lume cruda, adio!
M-au batjocorit. Pentru ei sunt doar o umbra.
Pentru ea? O gluma! A gasit altul mai bun.
M-am lasat coplesit de griji. De ce nu ma mai pot bucura din nimicuri?
Ca atunci, cand am ras toata noaptea. Sau cand am castigat concursul ala. Sau primul sar..
DA, acum mintea mi-e limpede, totul e clar: fara suferinta nu putem pretui clipele frumoase. Simturile-mi sunt accentuate, inteleg TOT!
As vrea s-alerg pana la epuizare, as vrea sa zambesc, sa urlu, dar..
Lume draga, la reved..

#82. "Nu ştiu niciodată" fix 500 de semne

Nu ştiu niciodată cum să răspund la întrebarea "Ce faci?". Mai ales dacă mă cunoaşte.
- Ce faci?
- Încerc să aflu cât mai multe, dar nu mă străduiesc. Mă gândesc la tot felul de lucruri. De exemplu, cum "gen" ar putea evolua în "cum ar fi gen ştii tu". Îmi imaginez cum aş fi dacă aş fi cu tine, peste mine. Totul peste mine, pentru tine. Nu muncesc, nu învăţ pentru că mi-e scârbă de tocit, nu prea ies din casă. Îmi muşc buzele pentru că mi s-au uscat. Gândesc mult, memorez puţin.
- Nimic interesant.

#83. "Când începea să" fix 500 de semne

Când începea să viseze, sunetele hipnotizante o făceau să deschidă prima uşă. Străbătea încăperile uriaşe, sufocate de draperii sângerii din brocart greu, una după alta, într-o goană disperată. Acelaşi miros înţepător de mosc şi tămâie. Într-un târziu, ajungea la destinaţie. Abia peste 20 de ani, bărbatul care cânta la pian îşi va întoarce faţa şi îi va spune să se arunce în abisul ce se căsca urât între ei. S-a supus fără crâcnire, însă viaţa trecuse deja pe lângă ea. N-a mai visat niciodată...

#84. "Prin porii dilatati" 498 semne

Prin porii dilatati eman miros de nerabdare si pielea arde de dorinta de se mangaia cu a ta,de a se inveli cu patura de catifea a fiintei tale.Ochii se rotesc in aceeasi consonanta a gandurilor,a ultimelor fraze rostite intre noi.Buzele se tuguie in asteptare,pregatite sa-ti soarba cuvintele moi prin sarutari de foc.Inima se incordeaza si se infioara,batand simultan cu ceasul.Secundele se scurg,in delir.Aud chemarea,vuietul marii.Pupile verzi in pupile albastre.Fluturi violet.Fericire.Absolut.

#85. "Ninge. Îmi spui" fix 500 de semne

Ninge. Îmi spui că numai copiii se bucură de zăpadă. E noapte. Îmi spui că lumea noaptea doarme. Ninge şi e noapte. Îmi spui că ţi-e frig şi eşti obosit. Privesc de pe balcon cum fulgii licăresc în beznă. Aş sta să îi admir până dimineaţă, deşi tremur de frig. Vrei să dormi, dar nu înţelegi de ce sunt încă acolo. În braţele tale mi-ar fi mult mai cald. Da, dar fulgii nu mint, iar răceala lor e jucăuşă. Un puf de nea mi se aşează pe obraz: cel mai plăcut sărut de noapte bună. Ai adormit şi ninge.

#86. "Îmi trebuie apă" 501 semne

Îmi trebuie apă, nu pot să mor cu mâinile murdare;
pământ, să mă îngrop printre pietre, piatră cu piatră;
să plec spre muntele care mă cheamă la fiecare miez de iarnă grea,
să calc cărări pe aripi până la tine, la ochii cerului,
să ne dea Domnul un gând bun;
trebuie să găsesc pădurea peste stânci -
am de stat la poveşti în taină, am să spun multe de pe suflet,
două-trei vorbe şi o să mă dea pământul afară:
în veci nu primeşte oameni cu oameni în pântec,
în veci nu se pleacă fruntea
spre mâna mea de piatră.

#86-bis. "Tragi linie si" fix 500 de semne

Tragi linie si te gasesti in prezent; ti-ai pus in gand ca de acum inainte sa fii mereu prezent, doar ca nu-ti iese de fiecare data. Mereu esti invadat de gandul „si daca”. Ai fi putut alege alta facultate, alte joburi, puteai chiar si sa emigrezi. Dar tu credeai ca vei ramane mereu de 20 de ani iar pe anii ce vin ii vei putea pironi. Nu a fost asa. Speriat de ticaitul ceasului de pe perete, iti pui haina pe tine si o iei din loc. Alergi incet spre ceva nou incercand sa ramai „tu”. Te impiedici.

#87. "Când au agăţat" 502 semne

Când au agăţat cele şase litere pe Tâmpa m-am întrebat: la ce bun? E aproape ca pe vremuri, când au scris STALIN cu brazi printre foioase pe un întreg versant al Tâmpei. Acum nici nu s-au sinchisit să-i pună virgulă lui ş. Dacă te uiţi mai jos, în labirint, orice stradă are numele afişat de zeci de ori de-a lungul ei. De te rătăceşti, e lucru cu folos. Arunci un ochi pe o tăbliţă şi afli unde eşti. Așa am înţeles la ce e bun să scrii BRASOV deasupra urbei. Pentru cine nu ştie în ce oraş a nimerit.

#88. "M-am postat aproape" 503 semne

M-am postat aproape de vad si-mi astept Prada.

Vine. Topaind in jurul lui. Ar-man-ul sontacaie in urma carutului plin, ea da pe din-afara de griji si sfaturi. “Nu ne permitem” zice si pune un borcan alaturi.

Le-a venit randul. Ies din penumbra si ma napustesc. Sunt derutati si defensivi la-nceput, dar cand ma-ntorc cu spatele sa dau MC-u’, ea pune-napoi caviaru’. Dupa, el vrea sa ma cunoasca, sa-mi povesteasca. Ii spun sa se roage pentru ai mei, daca. Pe furis, casiera-si sterge o lacrima.

Plutesc.

#89. "Dacă cineva vrea" 502 semne

Dacă cineva vrea să te sperie ca să te supună mai uşor o să înceapă prin a-ţi distruge inteligenţa.Să te clatine din rădăcini.Să nu mai ai încredere în tine.Trebuie creată teama şi trebuie creată şi lăcomia.Pariu că iarna nu-i ca vara?Oricât de multe probleme ai avea,ai mai multă inteligenţă decât probleme.Un om inteligent nu e lacom. Aduni provizii pentru ziua de mâine pentru că nu ai încredere că mâine mai eşti în stare să ataci viaţa cu aceeaşi forţă. Şi atunci stochezi.Iarna car şi vara sanie.

#90. "sunt iubita. oricat" 496 semne

sunt iubita. oricat mi-ar pasa mie, s-ar putea ca celorlalti sa nu le pese.
iubesc si sunt iubita. suna ca un cliseu. la fel ca si sunetul marii,apusul de soare, curcubeul dupa furtuna, ingeri si cupidon, zapada, mos craciun, tandrete, disperare, sarut, intaia noapte de dragoste, ultima zi de amor, curva si fat frumos,clar de luna si imbratisari tandre, capsunile cu frisca.
imi iau jucariile si ma mut in carapacea mea,unde ne tinem de mana, ne spunem : 'te iubesc!', somn usor si vise frumoase!

#91. "Asta e tot" 498 semne

Asta e tot ce am, sunt student!Dar tu ce mananci?Mananc iubire, visez iubire va dau la toti si va molipsesc mai rau ca si gripa porcina.Sa nu ai bani nici pentru hoti, sa nu ai bani nici de mancare, sa ai o bere si-o tigare si totusi fericit sa fi.Sa fi iubit si sa iubesti.La ce facultate esti?La Jurnalistica.Si tu nu te-ai gandit la viitorul tau cand ai intrat acolo?Dar eu vreau sa scriu!Toti vrem, uite ia 500 de caractere, vezi ce faci cu ele, poate scoti un ban pentru inca o bere.Multumesc!

#92. "O întâlnise la" 498 semne

O întâlnise la o beţie. Ultima din viaţa lui. Anestezistul îşi făcuse bine treaba. „Bisturiu! Forceps! Cleşte!”. Pârâit de coste sfârâmate, piept desfăcut, mult sânge.
„Cu grijă! Saturaţi! Acum e perfect!”, vocile în alb sunau ca prin ceaţă. Tot mai încet, tot mai rar. Un beep prelungit şi... nimic. Secunde, minute... Apoi, accelerat, beep-ul căpătă cadenţă.
Era pe moarte. Tot ce rămăsese bun în el era doar inima. Un inimos.
„Te iubesc!” - îi şopti ea.
El dansa ca un fum printre cadavre, împlinit.

#93. "Nu. Nu cred" 496 semne

„Nu. Nu cred că am mai cunoscut pe cineva ca ea. Atât de insolită în simplitatea-i ordinară. Pe coapsele de măr îi curge părul negru ca un drac. Pomeţii picurii îmi cer mâna spre a-i mângâia, se înroşesc de fericire. De pudoare. Dar cum poate fi atât de perfidă inima ce stă ascunsă într-un asemenea trup? Cum de nu mă acceptă? Sunt un luceafăr mai blestemat decât Luceafărul! Căci îmi este dat să o am, dar să nu fie a mea! “ - am închis cartea, furtuna se stinse de mult. Dar undeva încă ploua.

#94. "Luptătorul de sumo" 502 semne

Luptătorul de sumo Haruki a hotărât să facă sex cu iubita lui în vârstă de 38 kg. Din cauza poziţiei neadecvate, luptătorul şi-a strivit iubita, transformând-o în foiţă. Cuprins de panică, dar şi confuz în urma tensiunii sexuale neeliberate, Haruki a decis să ascundă urmele accidentului letal, înfăşurându-şi un joint în fosta iubită. În timp ce transforma în scrum dovada, brigada antidrog a descins în locuinţa sa. Pe parcursul detenţiei, Haruki a slăbit şi şi-a scris povestea: Iubita mea, Sputnik.

#95;. "Iarnă. Un bar." 502 semne

Iarnă. Un bar. O masă. Patru oameni. Patru beri. O scrumieră plină. Apare veşnicul profesor de matematică atârnător prin baruri. Îşi roteşte privirea ca un vultur căutând nişte fraieri care să-i plătească o bere. Prostituţia pentru bere a devenit a doua lui profesie. Poate chiar singura. Nimeni nu stie dacă mai predă pe undeva. M. îl cheamă la noi la masă. După obişnuita prostituare verbală, soldată cu 3 beri, îl întreb: domn’ profesor ce-aveţi în geantă? Totul! îmi spune el, făcându-mi cu ochiul.

#96. "Unii fluturi trăiesc" 499 semne

Unii fluturi trăiesc doar o zi. Fac prima şi ultima băiţă de lumină şi le este de ajuns.
Dar nouă, ne ajunge viaţa? Avem timp să iubim dar amânăm pe mâine, cineva ne zâmbeşte şi noi ne promitem în gând că ne vom revanşa cândva, răsare soarele dar nu îl observăm, avem chef de joacă, dar aşteptăm vacanţa. Aşteptăm, aşeptăm, nu e acum timpul potrivit pentru asta! Dar când ?
Dacă am valoriza timpul, dacă am măsura Universul, am realiza că noi trăim foarte puţin. Oare mai avem timp? Suntem Efemeride!

#97. "Povestea incepe intr-o" 498 semne

Povestea incepe intr-o zi de iarna. Fata iese de la metrou, se fereste de doi maidanezi, verifica ora pe mobil si o ia la fuga spre autobuz. Nu vede nimic in jur, singura grija e graba de-a ajunge undeva. In vajul pe care il lasa in urma e un baiat. Nu e suficient de inalt, asa ca nu i-a atras atentia. Nici el nu o vede. E prea grabita si, evident, si el la fel. Cine nu e? S-ar fi placut, daca ar fi stat intr-o zi la cafea. Poate se vad la vara, in Vama. Povestea va continua, daca va fi cazul.

#98. "Unul din cinci" 503 semne

Unul din cinci o să moară de cancer, aşa spun statisticile. Toate semnele îmi spun că mor. Dar cel mai pregnant simbol este moartea anunţată pe pachetul de ţigări. Zilnic transform în fum vreo 20 de şanse de a deceda. Nu mi-e frică de nimic. Am decupat chiar şi poza cu embrionul stafidit de pe pachetul de ţigări şi o ţin în portofel. Dacă mă întreabă cineva ceva, spun cu lacrimi în ochi că e copilul meu. O să fie băiat. O să-l alint "Moartea mea". Va fi bine.

Tutunul conţine gudron şi alte vitamine!

#99. "A fost odata" 498 semne

A fost odata ca-n povesti
a fost ca niciodata
io.
Si eram unu la parinti
cu frati-meu doi.
Cu aceasta dilema in cap, am ajuns la concluzia ca prea multa inteligenta dauneaza grav consumului de alcool medicinal pe baza de spirt Mona. Pestii nu mai sunt ca pe vremuri, ceea ce implica un consum emotional mai mare la plecarea spre Spania.Criza economica. Tristetea ma loveste si nu mai apuc sa ma gandesc decat la un singur lucru, inainte de a adormi: Sa Haiti sau sa nu Haiti? Asta este intrebarea.
Plumb.

#100. "Dragostea e ca" fix 500 de semne

Dragostea e ca o friptură mare, de obicei cu sos, servită cu garnitură de orez, piure, sau ciupercuţe, dar niciodată lângă cartofi prăjiţi. Festin urmat de un pahar bun de vin roşu sau alb, depinde de starea de moment şi apoi de un pahar de bere, servită rece, ca să îţi rămână urmele degetelor pe condensul format pe pahar. În zilele de instabilitate emoţională recomand să se continue cu Jack, tequilla, daiquiri şi ţuică de prune. Vă veţi îmbăta, dar nimic nu e mai frumos ca o beţie din dragoste.

#101. "Fulgii-i intrau în" 495 semne

Fulgii-i intrau în ochi. Vântul tăia năpraznic şi nici gheţuşul de pe jos nu-i dădea pace. Başca playerul care nu acoperea nicidecum zgomotul bulevardului, căştile ciordite de la fratele mai mare şi scatoalcele ce avea să le primescă pentru asta.

Repeta în minte mereu formula diverselor săruri, în faţa ochilor îi dansa neaua mai rău ca nişte molecule bete, cafeaua de după noaptea albă cerea şi ea afară deja.

Intră pe uşă grea din lemn şi oftă cu obidă: “Dracu m-a pus să dau la Politehnică!!”.

#102. "Iubirea adevărată este" 497 semne

Iubirea adevărată este ca o floare de colţ! Nu toţi o găsesc, asta pentru că nu toţi pleacă în căutarea ei. Mulţi o gasesc din greşeală şi nici nu îşi dau seama ce au găsit; o strivesc imediat crezând că au scăpat lumea de o buruiană nefolositoare. Însă mai există şi o mână de oameni care pleacă în căutarea ei cum odinioară Ghilgames pleca în căutarea nemuririi, o găsesc şi o preţuiesc la adevărata ei valoare: o comoară inestimabilă ascunsă în misterul de nedescifrat al unei petale imaculate.

#103. ""…si in 10" 504 semne

“…si in 10 zile ne taie curentul”mi se sparge in urechi.cognacul si fumul ma departeaza de problema,Solutia la Guerrila:Miercea Popescu,Trilema,500 caractere,300 de lei.treisutemii sau treimilioanelei?cu doua platesc factura si cu unu ma-mbat cu kitzki in fire.asa,unde scriu,trilema,lala blog.STOP.Tre’sa am blog.pff!mai torn un pahar,gugal cum sa-ti faci blog,asa,l-am facut,e gata pizza,au venit Gilda si Bogdan,cinta Bobby,am terminat pizza,gilda si bogdan au plecat,gata si cognacul gata si literele

#104. "Dacă aş fi" 499 semne

Dacă aş fi Regina Angliei, aş dormi până pe la 11. Dimineţile aş bea cafea, la fel şi după mesele de prânz. Iar la five o'clock, o altă cafea. Nu m-aş plimba în trăsură cu Ceauşescu. Aş asculta Chopin şi Takemitsu. Mi-aş face poze cu strâmbături. Aş scrie poveşti reîncărcate. Aş descărca filme asiatice de pe torrente şi m-aş uita la ele.
Ceea ce pot face şi acum, de parcă şi acum aş fi Regina Angliei. Atunci, de ce n-aş fi însăşi Regina Angliei? Pentru că, nefiind pion, n-am cum să ajung Regină.

#105. "Eu şi Iris" 498 semne

Eu şi Iris, ne azvîrlim o minge de tenis marca Wilson. Se prinde în joc şi măgăruşul, pitbulul meu. Urmăreşte cu disperare mingea şi salivează cu ochii ieşiţi din orbite. Sîntem atenţi să n-o captureze, scopul e să-l alergăm. Dacă o interceptează o va distruge dintr-o muşcătură! Ţin mingea la piept cîteva secunde. Sare şi muşcă. Brusc, îi trag un şut în fund. Nu scheaună!
- De ce îl loveşti?
Nu apuc să-i răspund, sîngele îmi înroşeşte cămaşa. Pitbulul e un cîine serios, el nu se joacă, se luptă.

#106. "Cercul vicios, Solid" 504 semne

Cercul vicios,
Solid şi gros,
Îi zise într-o zi unui amic,
Un cerc mai mic şi mai sfios,
Cam într-o doară:
–Auzi, ce zici?
Nu ne mutăm la ţară?
Aer curat, copaci şi fructe,
Lapte proaspăt
şi găini în curte.
Facem petreceri: dame, lume…
şampania va curge-n spume,
şi-n sat porni-vom cu alai,
Uită Magheru, Pitar Moş
şi hai!
–Nu pot, amice, n-am un ban!
Răspunse cercul mititel
Eu vreau conced o lună-n an,
Asfalt şi smog, pantofi cu toc,
Stress, insomnie, la un loc
Dar recunosc că-mi pare bună
Petrecerea cu dame şi cu spumă.

#107. "Îţi aminteşti când" fix 500 de semne

Îţi aminteşti când îţi spuneam poveşti şi m-ascultai tăcut? Îţi aminteşti când încercam să mă ascund dar mă găseai? Îţi aminteşti când te priveam în ochi şi tu îmi răspundeai zâmbind? Îţi aminteşti când m-atingeai şi mă pierdeam? Îţi aminteşti când mă-nveleai să nu răcesc, deşi eu mă topeam de cald? Îţi aminteşti când alergam cu ochii închişi spre nicăieri? Îţi aminteşti când ascultam miraţi cântecele greierilor? Îţi aminteşti când admiram cerul înstelat numărând licuricii? Îţi aminteşti? Eu nu.

#108. "Imi place sa" fix 500 de semne

Imi place sa cred ca am talent la scris. De fapt imi place sa scriu si de aici vine si vanitatea care imi permite sa cred ca automat decurge si talentul. Dupa ce am tinut cateva jurnale in copilarie, dupa cateva poezii esuate, mi-am facut un blog unde imi pun pe tapet gandurile. M-am apucat sa scriu si o carte. Nimic fabulos, nimic nescris pana acum, nimic de ceva vreme. Personajul principal, George, este blocat acum intr-un aeroport. Ma mandresc ca am talent, dar ce ma fac? Nu am si inspiratie…

#109. "Stăteam pe marginea" 498 semne

Stăteam pe marginea prăpastiei, cu picioarele atârnând în gol. Ai venit lângă mine, te-ai aşezat fără să spui vreun cuvânt, mi-ai luat mâna într-a ta şi ai început să bâţâi uşor din picioare. După câteva minute n-ai mai rezistat şi m-ai întrebat ce caut acolo.
Ţi-am spus că te aşteptam, dar că acum nu mai aveam curajul să mă ridic. M-ai privit cu reproş: tu chiar vrei să-ţi dau mură-n gură, nu simţi că deja te-am luat în braţe?
Aşa era, pluteam deasupra norilor şi totul părea atât de îndepărtat…

#110. "Nu mancase de" fix 500 de semne

Nu mancase de trei zile si noaptea-l prinsese iar afara. Copilul inainta greu, cu palmele lipite de obraji, sa se apere de frigul ascutit. Scoase un tipat de bucurie. Era al lui! El il gasise! Isi lipi fruntea fierbinte de stalpii de beton ai podului si privi lacom galbenul sclipitor. O paine mare, cea mai mare paine, asta o sa-si cumpere! Intinse tremurand bratele si-si raschira degetele scheletice. Oglinda apei se sparse, primind in brate trupul firav. Luna-si relua somnul in luciul neclintit.

#111. "Cred ca nu" 504 semne

Cred ca nu e fel de mancare pe care sa il urasc mai mult decat pilaful cu carne.Il detest cu toate simturile care imi mai raman intacte la vederea sa.Nu stiu cine a putut inventa aceasta combinatie diabolica in care orezul este transformat in pasta si bucatile de carne colcaie fara culoare si fara personalitate.Iar daca din aceasta oroare culinara cineva mai ia bucatile de carne cu mana, deja tragismul situatiei nu are limite. Macar eu am o scuza, sunt la prima zi de dieta, dar pilaful ce scuza are?

#112. "Am vazut-o si" 497 semne

Am vazut-o si am simtit cum parfumul ei ma naucea. Am pasit pe nisipul ei fierbinte si am privit-o ca un om insetat, care a bantuit un an prin desert si a gasit in sfarsit fericirea. Am strans-o in brate, am iubit-o, i-am simtit atingerea si caldura.
Eram undeva intre soare si nisip, si priveam cum se uita la mine si ma intreaba in soapta daca mai plec. As fi vrut tare mult sa ii spun ca nu, dar am tacut. Mai bine asa, de ce sa o mint? Stiam ca am sa plec, si ea stia. Dar am sperat amandoua...

#113. "Urca prudent pe" 501 semne

Urca prudent pe o aţă subţire, menţinându-se într-un echilibru precar – un saltimbanc lipsit de stângăcie, dar conştient de pericolul ce-l răspândea. Secundele se scurgeau interminabile pentru vietatea ce îl privea paralizată de la celălalt capăt al firului. Nu era teama cea care o ţintuia, ci fascinaţia indusă de pericol. Să zboare de acolo ar fi fost prea uşor. De ce să nu încerce ceva nou, oricât de greu ar fi?
Aşa a decis ea să accepte invitaţia la cină venită din partea unui păianjen flămând.

#114. "Si ea, unde" 499 semne

Si ea, unde e ea? Se ridica in capul oaselor si privi in jur, clipind buimac. Era dimineata. Invatandu-se cu lumina puternica, o zari doar la cativa pasi de el, lungita pe o parte, cu rochia sfasiata pana sus. Scapasera de lupi! Rosul ranii deschise in coapsa ei alba il asurzi, facandu-l sa geama. Se tara turbat pana la ea. Respira! O striga pe nume dar ea nu se misca. Mirosul de sange ii sfarteca narile. Urla prelung, chemandu-si tovarasii, si-si infipse adanc coltii in obrazul cald al femeii.

#115. "Sîmbătă, m-am întîlnit" 499 semne

Sîmbătă, m-am întîlnit întîmplător cu un amic, bijutier. Are un mic magazin într-un mall din Orange County.
- Cum merge afacerea?
- Groaznic. Ceasornicăria mai ajută: schimb baterii, repar cîte un ceas!
- Mizilicuri!
- Nu, vine unul la mine cu un ceas obişnuit:
- E amintire de la tata.
Îl examinez, îi scot capacul, mecanismul ticăie uniform. Trebuie doar o curăţat într-o benzină uşoară.
- Trebuie să-i schimb părul.
- Cît costă?
- $190.
- Păi ceasul nu valorează atît.

Oftează adînc şi scoate credit cardul.

#116. "Ce dorinţă(ne)CONTROL(abilă)" 497 semne

Ce dorinţă(ne)CONTROL(abilă) să implantez în pântecul meu o supradoză de amfetamine,să-mi fumez embrionu’!Cu 4 zile înainte arhanghelii din candelă băteau clopote finale. 4 zile mai târziu străzile oraşului erau pline de cenuşă. Zăream ochii nebunilor urmărindu-mă cu spaimă şi caruselul nu mai avea de mult paznic.Încă un copil zăcea mort sub roţile de metal.Otrăviţi cu cianură,toţi pruncii din lume erau depozitaţi în pungi de plastic.Bâtrânii mureau în cuşti de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni.

#117. "www.mylove.com Tasta grabita" fix 500 de semne

www.mylove.com Tasta grabita, fara sa gandeasca, adresa cunoscuta. Alex era plecat cu munca din nou si ea-si cauta din nou brate de barbat care sa-i incalzeasca seara. Ii simti mirosul de mascul doar privindu-i poza de pe site. Il alesese pentru aerul degajat si zambetul parsiv. Voia acelasi lucru ca si ea. In fata hotelului Rex, intr-o ora? Deal. Lepadandu-si pielea de femeie de casa, se prelinse-n noapte, ascutindu-si tocurile de caldaramul rece. O astepta teapan, c-un trandafir in mana. Alex.

#118. "Tanara aluneca din" 498 semne

Tanara aluneca din pat si se lati pe covor. Chicoti si prinzandu-l de cravata, il trase peste ea. In capcana cleioasa a trupului ei, isi cufunda fata in parul auriu. Mirosea a bere si-a tutun, ca barul din care-o luase. Ii saruta grumazul, facand-o sa geama. Se rupse din bratele moi si-o privi uimit. Sanii albi ii impunsera privirea, amintindu-i de-un alt trup. Infasura cravata si stranse. Zbaterea calda a carotidei tacu. Irisul verde il fixa sticlos, ca al ei, in ziua cand i-a spus ca pleaca.

#119. "Te pierzi în" 497 semne

Te pierzi în ochii ei mari. Totuşi parcă prea mici pentru câtă tristeţe se ascunde în ei. Şi vezi cum lacrimile dau năvală pe pielea albă a obrajilor încreţiţi de vreme.
- S-a dus maică, am rămas singură! îmi spune cu o voce tremurândă dar lină, de-abia ridicându-se de pe scaunul murdar al autobuzului.
Îi cuprind mâna caldă, învelită într-o piele fină sub care se ascund oasele obosite de durere, şi o ajut să se ridice. Îmi mulţumeşte printr-o strângere anemică de mână, apoi se pierde în mulţime

#120. "Căzuse zăpada mare" 497 semne

Căzuse zăpada mare anul acela. Oamenii scormoneau zi şi noapte de teamă să nu rămână îngropaţi în peşteri. Toţi credeau c-a lu’ Sulă se născuse mai încet la minte.
- Mă, a lu’ Sulă, dă zăpadă c-o să te îngroape.
- Ba bine că nu, răspunse calm a lu’ Sulă. Cine a pus-o, ăla să o dea.
Şi, hotărât, se aşeză în gura peşterii, cu capul sprijinit în mâini şi privirea-n zare.
Două mii de ani mai târziu când săpăturile arheologice l-au scos la iveală, deveni adevăratul simbol al spiritualităţii româneşti.

#121. "A plouat zilele" 503 semne

A plouat zilele astea în Los Angeles. Fiica mea:
- Ai văzut "the rainbow"?
- Nu.
- Cum se spune în romană?
- Curcubeu.
- De unde vine ăsta?
Îl silabisesc eu în minte: cur cu beu! Mai bine evit întrebarea.
- Nu ştiu.

La 3 ani cînd a venit în SUA, vorbea bine romaneşte. Am înrolat-o la grădiniţă. După 4 luni am observat că nu mai ştie limba nativă. Iau o cărţulie cu animale şi pun degetul pe vulpe. O ajut:
- Vu, vu, vul, vul
- !!?
- Vulpea.
Trec la următorul animal.
- Lu, lu, lup, lup
Răspunde victorioasă:
- Lupea.

#122. "Frumoasa viata la" 502 semne

Frumoasa viata la bloc.Plina de elan,azi dimineata ma avant spre baie sa ma spal.Apa insa nu era prezenta,nu stiam de ce,dar am aflat peste zi ca gerula a inghetat toate tevile de apa de la subsol,iar dupa ce le-a inghetat le-a si pocnit pe toate ca sa fie treaba rezolvata cap-coada.Adio masina de spalat,adio dus,adio confort .Acu nu stiu daca sa astept primavara sa le dezghete si sa inunde subsolul sau sa mai fie iarna sa ramana cum sunt?se pare ca toate variantele sunt gresite sau instalatorul .

#123. "asa,acum sa" 501 semne

asa,acum sa revin.m-am racorit,ma ridic si o iau de la capat.Proza=mod de exprimare nesupus legilor versificatiei,in opozitie cu poezia ,ne spune dex-ul.sa inteleg ca o parte din cei inscrisi in concurs au fost pe langa atunci cand au dat-o pe versuri in 500 de semne.mai simplu era sa fie proza in 6 randuri ca atunci toata lumea stia ce si cum.se vede ca doar eu despic firu-n patru ca nu inteleg sau daca se numara si alineatul.sau doar eu nu am inteligenta necesara sa inteleg ?cam ar fi gata.nu ?

#124. "Cineva îşi va" 498 semne

Cineva îşi va pune mâinile pe mine astăzi şi se va folosi de corpul meu. Sper totuşi să ştie pe ce butoane să mă apese. Ciudat, parcă aş avea emoţii! [după câteva ore] Hmm, cred că am ajuns! De ce oare nu mă scoate din cutie? [după alte câteva ore] Ah, în sfârşit lumina zileeee… hei! De ce mă pune la loc?! Nu m-o fi plăcând? Parcă o aud spunând ceva: “La dracu’ şi cu priorităţile astea cu tot!”. La ce s-o fi referind?!? Din colţul său, Nikonul mă privea nedumerit: Ai vrut aparat? Hai la pozat!

#125. "“Mai scoate!”, “Mai" fix 500 de semne

“Mai scoate!”, “Mai bagă!”, “vestea bună e c-ai pus, vestea proastă că-i în plus”. Aşa ne-ncuraja mereu, un pic cam sec aş spune eu. N-ai ce face, trebuie să fii decent sau chiar obiectiv niţel. Nu e greu, dar nici uşor să tot spui “succes” cu spor. Socoteşti şi numeri prost? Mai încearcă, dar cu rost! Regulile nu-s puţine, hai forţează de te ţine! E doar proză doar că-i scurtă, nu e poezie lungă. Idei multe toţi aveţi, dar vreau bune. Hai, puteţi? Am ajuns şi-am calculat: victorie, m-a adăugat!

#126. "Apa curgea cu" 499 semne

Apa curgea cu furie din robinetul deschis la maxim, inganand in cascada plansul copilului. Cu cealalta are doua fete. I-a spus ca s-a terminat dar ca vrea baiatul. Vrea baiatul! Pe ea nu? Arunca o privire plina de ura spre patutul in care mogaldeata tipa din toti plamanii. Culese pruncul si-l ridica in aer, ca dinainte de botez, privindu-l cu buzele stranse. Seamana cu el, ticalosul! Il scufunda in apa rece. Bratele micute agatara neputincioase aerul, zvacnind. Apa isi continua singura plansul.

#127. "De Crăciun cu" 504 semne

De Crăciun cu mic, cu mare,
Nu trimitem o scrisoare,
Ci grăbiţi suntem ades
Să trimitem esemes.
Nu-i dilemă, nu-i trilemă,
Textul chiar nu-i o problemă!
Poezie get-beget,
Când există internet:
Miros de brad,
Parfum de flori,
Bat în ferestre urători,
Clipesc pe cer mii de culori,
Fiţi fericiţi de Sărbători,
Acum şi-n anii următori!

Aşa suna o urătură,
Ce-mi smuls-a gravă-njurătură.
Şi având caracter ales,
Eu i-a răspuns... c-un esemes:
Policandru de cristal,
Din erecţie de cal
Mi se scurg în gura ta
Dalbe steluţe de nea.

#128. "Mi se spune" fix 500 de semne

Mi se spune $cu£am€nt,
Am valuare şi t@l3nt,
La arf3 eu sunt docent,
Dar la şcoală-s repetent!
Percuţia!
Am speriat Spania,
Chiar şi Portugalia,
Mă ştie Germania,
Dar m-au prins în Anglia!
Percuţia!
Să muară dujmanii mei,
Că nu-s cel mai mare ghei!
Sunt idolu’ la femei,
Că mă dau mereu cu şprei!!!
Percuţia!
Inteligent şi dăştept,
Fraţii îmi poartă respect!
Dedicaţii... „pe caiet”!
Să comentaţi n-aveţi drept!!!
Percuţia!
Cika laka cikicean,
Sunt mai bo$$ decât Vandam!
Sunt jmekeru’ nambăruan,
Da’ n-am la mine un ban...

#129. "A fost odată" fix 500 de semne

A fost odată ca niciodată. Certaţi, EL a luat calul şi a plecat. EA i-a spus că dacă nu vine în 3 zile nu o va mai găsi.A rătăcit 2 zile şi de dor se hotărî să se întoarcă.Avea 2 variante:pe drumul de venire, dar întârzia,sau pe scurtătură prin mlaştină,riscând.A cerut sfat unui băiat ieşit în cale:„Este sigur fundul mlaştinii sau e mişcător?”„Este sigur!” A riscat şi a intrat în mlaştina.Afundându-se, i-a reproşat băiatului:„Ai zis că e sigur!”„Da, fundul e sigur, dar încă nu ai ajuns la fund!”

#130. "Ecoul stâncilor şopti" fix 500 de semne

Ecoul stâncilor şopti mii de cuvinte – binecuvântare şi blestem totodată –, incantaţii milenare ale unor spirite sălbatice. Vântul le învălui şi le ascunse în mare, departe de orice suflet. Dar şoaptele, rebele, găsiră drumul înapoi: se întorseseră aprigi şi răzbunătoare. Pietrele se transformară în praf, chihlimbarul se topi, curgând greu şi vâscos, apoi iute şi subţire. Colbul gri formă un amestec aproape natural cu ambra lichidă... Entităţile simţiră apăsarea: era începutul unei alte vieţi...

#131. "La miezul noptii" fix 500 de semne

La miezul noptii, Azi incremeneste cu un suras tamp pe fata de parca ar fi Ieri - un ins sters care nu mai prezinta interes pentru Azi. Dupa o secunda de la miezul noptii apare Maine. Vioi, incepe sa sara din minut in minut distrandu-se de minune. La 00.15 isi gaseste alta distractie: face echilibristica pe orizontala perfecta a minutarului. Apoi pare preocupat.Trebuie sa se tina bine si la 00.30 sa fie atent sa nu cada. Intre timp Azi a devenit un ins sters care nu mai prezinta nici un interes.

#132. "Avea buzele rosii" 502 semne

Avea buzele rosii, pline. Ochii febrili. Un rubin ii zvacnea la baza gatului. Degetele i se terminau cu unghii periculos de lungi, rosii. Era genul de femeie careia i-ai fi oferit trandafiri cu petale stacojii.
Dansul ii trada firea pasionata. Parea ca se va topi intr-un crepuscul atunci cand te-ai fi asteptat mai putin. Miscarile-i vrajite pareau sa o inalte, inaccesibila, pana la luna sangerie.
L-a privit.
Zorile aveau s-o gaseasca intinsa pe zapada, cu o gaura cu marginile rosii in dreptul inimii.

#133. "Acolo, în pădure" fix 500 de semne

Acolo, în pădure, înconjurat de necuvântătoare, locuise vrăjitorul. Trecuseră multe milenii de când ajunsese pe aceste tărâmuri. Adeseori preparase licori magice; iarna construise adăposturi pentru animale. Odată, a dat încăperii sărăcăcioase o feerie de nuanţe cu iz de ambră, amestecând încet culorile toamnei. Căsuţa din inima pădurii nu mai există. Puţini îşi mai amintesc de bătrânul vrăjitor, însă undeva, într-o carte roasă de ani, scrie cu litere de aur ca în locul acela odată a trăit un om.

#134. "Viaţa este sau" fix 500 de semne

Viaţa este sau nu: poezia imaginaţiei, o melodie superbă, o îngheţată delicioasă, o frază neterminată, o ironie jalnică, o minciună nevinovată, o umbră pe post de detectiv, o sămânţă jucăuşă, o călimară cu cerneală de culoare roşie, o coală de hârtie arsă, o carte cu pagini lipsă, o privire ciudată, o glumă neînţeleasă, o tragedie plina de speranţă, o cafea cu jumătate de linguriţă de zahăr, un balon colorat, dar spart; un parfum încântător, un roman SF, un banc sec, un zâmbet forţat, dar dulce.

#135. "Ochii tai a" 502 semne

Ochii tai au lumina..Prinsa de un cer albastru ma tine nemiscata, hipnotizata de fiecare fascicul.Sunt roaba ei…nu vreau sa scap,sa fug…e liniste, iubire si caldura…Ochii tai au lumina…Strapunge pleoapele inchise ca sa nu uit ca e acolo langa mine…Imi domoleste furia si pierd din rautate…Ochii tai au lumina…ma face sa visez la noi…la ei…ai nostri…Ochii tai au lumina…si de ochii tai nu ar avea lumina m-as pierde-n lume dorind sa regasesc lumina…dar stiu…simt…ca numai ochii tai au lumina…lumina mea.

#136. "Semne bune Anul" fix 500 de semne

Semne bune Anul are! Am auzit ca daca in noaptea de Anul Nou ai la tine bancnote care contin cifra 5 va fi bine in anul ce vine. Am avut si uite ce coincidenta!
O fi si asta vreun semn din cele fix 500?
Sau mi se trage de la faptul ca am dat fix 500 de mii (vechi) pentru o dedicatie - si mai veche - la (pe)trecerea din noul an? Ce Sârba dãogarilor am jucat!!!
Alt semn: provocarea asta care vine exact cand m-am hotarat sa scriu pe blog.
V-as mai spune, dar nu mai am nici timp si nici spatiu. Hai PA!

#137. "De ce nu" 499 semne

-De ce nu aprinzi lumina?
-Pentru că lumina e doar noul nostru întuneric.
-Stai în beznă şi vorbeşti prostii. Cum adică lumina e noul nostru întuneric?
-Uită-te în jur. Ce vezi?
-Nimic, e beznă. Pe tine. Cineva trecând pe uliţă. Mărul noduros. Copacii. O pasăre. Stelele şi luna. Norii trecând pe cer. Parcă şi lacul.
-Aprinde toate luminile. Aşa. Ce vezi acum?
-O masă. Două scaune. Pe tine. Lumina.
-Şi mărul noduros? Oamenii trecând pe uliţă? Copacii? Lacul? Stelele? Trecerea norilor? Le mai vezi acum?

#138. "E o stare" fix 500 de semne

E o stare în care resimt puternic condiţia mea limitată si păcătoasa.Oare e mântuitoare?Încerc să zâmbesc la soare dar e un fel de joc de indrăgostiţi între noi.Eu îl pândesc să-i zâmbesc, atunci el se face că are treabă cu alte planete, de parcă creierul meu nu e un univers la fel de fastuos ca al lui.Când mă necăjesc şi mă ascund în neputinţa mea,razele mă orbesc vrând să-mi stoarcă zâmbete încântătoare.Atunci îmi bag capul sub plapumă şi încep să visez cu planetele orbitand în jurul meu.Dorm.

#139. "De când am" 499 semne

De când am călcat în profilul dumitale mă întreb interogativ şi persistent, cum a putut natura să urzească acest complot de genul feminin ancenstral într-o ansamblare unicată pe singurul dumitale trup scoţîndu-te în evidenţă prin asemănare, ca o balenă uriaşă printre meduze?

Angelismul dumitale biped m-a lăsat precum o Lycopersicon Esculentum izbită fără milă între paletele mixerului şi reprodusă posterior, în marele ghiveci al vieţii sub vulgarul nume de pătlăgică.

A dumitale sempre,
Nik Bughidău

#140. "Doi copaci stara" 497 semne

Doi copaci stara in padurea: unul din alb si patat cu argint. Il numira mesteacanul. Si altul, cu multi noduri intinspeste trunchiului, ca ceva ciopartit de mana dumnezeului, avuse smocuri de par mirositor. Il chema ienupar. Cu soare, cei doi copaci ciondanira despre tot: flori, boabe, pasari, si Kant. Dar cu luna, copacii iubira unul altuia.

Intr-o zi, un om veni si taia pe amandoi. Si ei dormira. Dupa un timp necunoscut, trezira intr-un acoperis. Si ei retinura mainilor peste familia in jos.

#141. "Legenda haină ne" fix 500 de semne

Legenda haină ne spune ca ea, Loreley, a ucis.
Pe noi ne-au dezumanizat însă tristeţea Anei şi egoismul lui Manole!
Altădată era Ivan, poetul rus înveninat de inteligenţă, cel care n-a ştiut a exista între Iubire şi Adevăr, născocind Moartea întru cele două. Marele Inchizitor va fi dat greş, dar planul său stă ascuns în drafturile noastre…
Mă voi zidi deci carte peste carte cu frumuseţea creaţiei şi bucuria creatorului.
Mă voi îndrepta acum spre stânci, atras de cantec, pentru ca legenda să dăinuie.

#142. "Unde pleci? -Mă" 497 semne

-Unde pleci?
-Mă duc până... nu stau mult tată !
-Te duci iar la el? Curvă mică ce eşti! Să nu mai vii în casa mea! Pumnii grei şi-au lăsat amprentele pe spinarea mea, scalpul şi faţa îmi luaseră foc.
Schiopătam, aveam dureri groaznice de nerv sciatic, lacrimile mă orbeau, vorbeam singură, rosteam blesteme. Apoi nu am mai simţit durerea, emanam adrenalină prin toţi porii. Pluteam cu două genţi mari cu haine şi cărţi. În noaptea aceea am rupt legăturile paterne şi m-am legat de El pentru totdeauna.

#143. "oamenii au dorinţe" 495 semne

oamenii au dorinţe mărunte, cum ar fi să respire sub apă. în mediul acela unde sunetul se mişcă autist. uneori aşteaptă leşinul ca pe o maşină cu pâine, îşi întâmpină moartea în şoşoni, citesc cărţi pentru că au forme de aripi, construiesc zgârie nori în loc de zgârie morţi. se îmbrăţişează pentru a pune între ei, virgulă. din toate frunzele îi pândeşte rugina ca o piatră în praştie şi le loveşte tâmplele luându-le locul. pe scaunul de pe verandă rămâne adesea aerul care se dă în balansoar.

#144. "Într-o dimineaţa m-am" 501 semne

Într-o dimineaţa m-am trezit pustie ca o fântână secată.Ghizdurile nu mai adulmecau din adâncul întunecat mireasma de limpede şi nici cumpăna nu mai gemea sub dulcea povară.Un pumn de nisip,atât mai făgăduia fântâna.Nu mă mai priviti ochi şi guri de copii! Singurătatea nu începe când copiii cresc mari şi se duc,ci când nu mai ai ce le da.Unde-mi sunt stropii sonori,unde sunt? Îmbiaţi trecatorii:"beţi,o beţi oameni şi ierburi, cufundaţi-vă chipul în vadră. Găleata zdreleşte scrăşnind seaca piatră.

#145. "Aud in jur ca" 497 semne

Aud in jur ca fara mine nu se poate, incerc sa le arat cat de frumoasa sunt, ca rotunjimile mele ar putea sa inspaimante banana cea galbena, chiar si kiwi cel paros, de para cu formele ei sexuale nu mai zic.Le-am spus: uite vine si marul cel rosu, vine si scortisoara sau bucatica de ciocolata! Incerc sa ii inteleg, ma uit in stanga, ma uit in dreapta si parca as vrea si eu sa intru in nebunia asta colorata, ar fi pentru prima oara…eu, zemoasa si dulce, sigur m-ar dori pentru totdeauna…Ma vor!

#146. "Era mare. Cel" 501 semne

Era mare. Cel mai mare. Nu-mi amintesc sa mai fi vazut vreodata asa ceva. Si toate fetele se uitau la el. Numai la el. Pur si simplu nu-si puteau lua ochii de la el. Culmea, lui nu părea sa-i pese. Iar eu, eu muream de oftica. Ma stingeam pe picioare. Dupa ce mă chinuisem atata să mă fac vizibil, să mă ştie lumea … apare el, ca şi cum nimic n-ar conta pe lumea asta. Se uita de sus la mine, la toata lumea, şi asta mă făcea să explodez … A cedat primul, dar nimic nu a mai fost la fel. Acneea ucide!

#147. "Copil Iarba e" 504 semne

Copil
Iarba e un fenomen al naturii făcut ca să-l mănânce vaca. Iubirea e un fenomen al naturii făcut ca mama şi cu tata să mă facă pe mine

Om mare
Iarba e numele dat plantelor erbacee cu părţile aeriene verzi, folosite la hrana animalelor. Iubirea e numele dat unei strategii de marketing pentru o relație cu o persoană de sex opus, folosită la hrana sufletului

Bătrân
Credeam că a fost iubire atunci când eram tineri şi alergam prin iarbă. Acum ştiu că n-am ştiut niciodată. Unde sunt vremurile de altădată?

#148. "Înainte ca tu" 501 semne

Înainte ca tu să vezi, ochii mi s-au întors invers şi au căzut în gol. Au alergat pe râuri roşii, şi-au făcut loc printre stânci de amintiri apuse, s-au înspăimântat de vocile străbunilor şi de păcate înflăcărate. Te-au găsit legănându-te pe corzile lui verzi. Învăţai dintr-o carte. Mereu luai altă formă. Te îngrozeai şi zâmbeai. Mi-ai spus că am scris-o când nu eram atentă. Ochii mei nu te-au înţeles şi au fugit speriaţi la locul lor. Dar tu mă chemai înapoi. Îmi cântai linişte şi mă rugai să fii.

#149. "Datorită reparaţiilor la" 501 semne

Datorită reparaţiilor la clădirea şcolii, în clasa I-a, am stat cîte 3 în bancă. Eu eram repartizat cu Abutoaie şi Rabinovici Nami. Mama lui Abutoaie lucra la o cantină, mama lui Nami era casnică. Mai tîrziu, Nami s-a mutat în Israel. În timpul orei de citire, Abutoaie a scăpat o bă..nă staţionară. Nami a ridicat 2 degete. Am încremenit; oare cum o să-i spună tovarăşei învăţătoare? Mama mi-a atras serios atenţia: la şcoală nu ai voie să vorbeşti urît.
- Ce s-a întîmplat?
- Abutoaie a stricat aerul!

#150. "Si? Ce parere" fix 500 de semne

“- Si? Ce parere ai?” „- Despre ea? … interesanta, dar neprelucrata. Dap! de aici pana aici!” „- Esti sigur?” „- Da. Aceasta parte trebuie izolata, pentru a fi analizata indeaproape si imbunatatita. Sunt sigur ca se poate indrepta si ar fi pacat sa nu se corecteze. … Trrr!!! trrrrrr!!! Nu. Nu raspund! Inca nu a trecut termenul. Trebuie sa o suport in continuare fara sa intervin in vreun fel peste vocea ei. Sunt sigur ca reusesc sa-i fac fata. Va fi proba mea de autocontrol, mai mult decat a ei."

#151. "In fata cinematografului" 502 semne

In fata cinematografului, ea-l intampina zambind iar baiatul se apleca sub umbrela s-o sarute. Astia? Nu, marai el iritat. Roscovanul scutura nerabdator din cap. Cand ai sa te decizi, umblam deja de doua ore? Un barbat trecu in graba strada, acoperindu-si capul cu ziarul, sa se fereasca de ploaie. Asta? Nu, tipa la el nervos si lovi volanul cu pumnul. Cand alegi, trebuie sa iti placa sa-l ucizi, e ca dragostea, nu poate fi oricine, ii explica el, intorcand o privire calda spre roscovan. Se decise.

#152. "Dezmat, uha. Cum" 498 semne

Dezmat, uha. Cum cand? Diseara, sex. Te las sa fii barbat. Redecoreaza-mi vaginul in nuante ultraviolete, nu vreau albastru ultramarin. Ti-am zis ca-mi place Rops?! Cum cine e asta? Nu mai conteaza. Taci si da-mi-o! Uneori prefer decadenta. Stiu, tu ma preferi pe mine. De fapt, sunt toata un vagin pentru tine. O sa adorm nesatula din nou. Tandrete, nu dau si o stii. Gata, plec. Mi-e somn! Ne vedem data viitoare. Apropo' data viitoare avem tema in ton cu Bayros. Iti multumesc pentru redecorari.

#153. "Confuzie şi sânge." fix 500 de semne

Confuzie şi sânge. De asta era acum înconjurat. Stropi de transpiraţie se prelingeau pe cuţitul ce involuntar îl mai ţinea în mână. Nu înţelegea nimic din ce simţea. Să fie uşurare? Să fie teamă? Furie? Extaz? Cât de greu poate fi să identifici un sentiment?!? Parcă mai conta! Totuşi acea durere înfiorătoare dispăruse. Sângele părea că nu îi mai aparţine ca şi când ar fi prins o altă viaţă. Fără să îşi dea seama se îndepărta uşor. Se opri şi privi în urmă. Ea încă mai plângea lângă cadavrul său.

#154. "Mă doare asfaltul" 504 semne

Mă doare asfaltul venelor. S-au rostogolit pe el căpşunile şi pepenii în căutarea verii; temperatura genunchilor mi-e oscilantă şi mercurul nu vrea să mă iubească; horoscopul spune că râd prea mult (În reţeta de antiîmbătrănire scrie cel mult un surâs pe zi!); sughiţ de trei clepsidre încoace – O damigeană cu nisip, hipiotule! Soarele l-am dat pe bilete de tren şi bătai de inimă placidă. Sunt o moară de vânt în mijlocul unui câmp de făină dobrogea şi tu aluneci pe trupul meu ca pe un lac ingheţat.

#155. "O găsi muşcându-şi" 504 semne

O găsi muşcându-şi pumnii, încercând inutil să ascundă ţipătul ce i se zbătea în piept. De fapt, nu putea nici măcar să respire, scâncindu-şi neputincioasă frustrarea. Învins, strivi cu o îmbrăţişare spasmele trupului plâns, simţindu-i pulsul haotic prin carotidă. Abia acum îi zări părul, vopsit şi aspru. Şi al lui, se gândi, e rărit peste măsură, înainte de vreme. Un singur lucru le rămăsese, viu, palpabil. Dincolo de uşa închisă, Ana aştepta speriată, cu pumnii strânşi, neştiind de ce plânge mami.

#156. "Privi trist planeta" fix 500 de semne

Privi trist planeta tăcută. Îşi aminti misiunea de colonizare de acum trei sute de ani, primul lui zbor cosmic. Băştinaşii îi primiseră cu bucurie în lumea lor curată, cu iarbă violetă. Erau umanoizi şi comunicau doar privindu-se şi citindu-şi gândurile; nu cunoşteau minciuna şi erau fericiţi. Pământenii i-au învăţat să vorbească, iar ei au încetat să se mai uite în ochii celorlalţi. A urmat prima minciună. Primul compromis. Prima crimă. Au orbit, iar planeta a început să moară. Acum era pustie.

#157. "Aseară, cerul s-a" fix 500 de semne

Aseară, cerul s-a acoperit de nori de plumb, negrii şi grei. Rafalele dezlănţuite ne-au surprins pe banca noastră din parc, înconjuraţi de tufe de liliac şi de o salcie pletoasă, cu ramurile în vânt. Trecătorii mergeau grăbiţi pe alei, printre picăturile repezi de ploaie, iar noi ne ţineam de mână şi ne ascultam bătăile inimilor. Stropii şi-au ascuns tainele în ochii mei, iar zorii dimineţii i-au descoperit în privirile tale. Aşa s-a aflat că în fiecare noapte când plouă, eu şi cu tine ne iubim.

#158. "Decise să divorţeze." fix 500 de semne

Decise să divorţeze. Soţia lui se urâţise şi se îngrăşase în ultimul timp, după ce-i născuse pe copiii lor frumoşi şi talentaţi. Îmbătrânise mult. Era mereu arţăgoasă, pusă pe ceartă şi îi cicălea pe toţi. Muncea pentru familie de dimineaţă până seara şi rareori îşi mai găsea timp să se ocupe de ea. Nu mai era cea de care se îndrăgostise. Împinse scaunul cu rotile, în care era imobilizat după accidentul avut acum câţiva ani şi se pregăti să-şi facă bagajul. Mai trebuia doar să-şi anunţe nevasta.

Category: Concursuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

685 Responses

  1. vezi c-ai dat link catre concursul de Craciun?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 January 2010

    D'oh. Mersi, reparat.

  3. Mikael Eon`s avatar
    3
    Mikael Eon 
    Tuesday, 12 January 2010

    faina ideea. cel mai bun sa invinga!

  4. Cel mai mult imi place partea cu (sau al lumii), din cel de-al patrulea paragraf. :D

  5. ok mircea, problema e asa: postul e 500±1% cu tot cu "Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema" sau fara? Ca propozitia asta depaseste 15 caractere, deci e un factor importanta, care aplicat cum nu trebuie te poate elimina.

    cred ca am sa particip, mi-ar prinde bine ceva din banii aia! :)) ce sa fac ca sa fac impresie buna, sa incep sa iti laud comentatorii? unde esti tu zoso sa te laud? rolf

  6. @Dan

    cred ca e primul concurs organizat de trilema care se refera si la cei din diaspora!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 January 2010

    @Mikael Eon Sa sie!

    @Dan Trilema Internationala! Din toate partile, uniti-va! Etc!

    @Mihai Daca te uiti in urma, chestia aia-i copy/pastuita din concurs in concurs, asa ca...

    Dar nu, chestia cu particip e hors de concours, si nu se socoteste la caractere.

    Si tocmai aia, ca n-ai ce face, ca nu stii pe cine lol. Da' eventual, poti citi din castigatorii/participantii la Calin, sau poate pe-aici.

  8. Voi participa şi eu. Cred că acesta e primul concurs de PA-uri organizat în exterior.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 January 2010

    Foarte bine :) Dar cum adica in exterior ?!

  10. Probabil in afara retelei lui Calin :D

  11. Francisc Papp`s avatar
    11
    Francisc Papp 
    Tuesday, 12 January 2010

    Domnule Popescu, am citit si citesc cu placere pe Trilema. Nu inteleg, multe articole aici sunt lungi, ceea ce frumos si mie imi place, dar nu este proza foarte scurta ceva cu care dumneavoastra va indeletniciti. Atunci de ce acesta concurs?

  12. Am si eu o intrebare, 500 de caractere cu spatii sau fara spatii??

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 January 2010

    @Francisc Papp Pai tocmai de-aia :)

    @ramona Cu spatii.

  14. Pantofi de vanzare. Stai cum era?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 January 2010

    Pune mana la scris bre!

  16. Two flaws :

    Firstly : Cine-i comentator nu stiu daca vrea sa renunte la calitatea de posibil jurizant in favoarea celei de participant. Sigur, ii rog pe ei sa infirme ce zic aici, e doar o parere.

    Secondly, exista riscul sa scrie ominii insemnare si concursul sa nu aiba loc din lipsa de juriu. Nu c-ar fi un mare bai, da' ce stii ..

    And a question : multiple entries allowed?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 January 2010

    Eu cred ca subestimezi numarul de comentatori de pe aici. Nu au cum drac sa scrie toti, ABSOLUT toti, asa ca sa nu ramana nici de samanta.

    Mai ales ca stiu ca o duzina care nici macar nu au blog.

    Si da, poti participa cu cate vrei.

  18. Cred ca erau noi nouti.

  19. http://www.o-lume-perfecta.ro/?p=1643 am scris si eu ceva... :)

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Te-am inscris :) Felicitari pentru acest prim loc 1 :D

  21. http://costintanasescustefanesti.blogspot.com/2010/01/revelatie.html

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Din pacate Costie bucatica scrisa de tine are 541 de caractere, care-s prea multe. Stiu ca-i dureros, dar n-am ce-ti face : mai taie.

  23. am taiat. :(( gata

  24. deci sigur 500 cu tot cu spatii?

  25. 486 cu spatii sunt ok.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    @ct Vestea buna-i ca ai taiat, vestea proasta-i ca ai taiat prea mult. Vezi tu acolo sus in post ca spune criteriile, ca sa nu te chinui.

    @ioana Hmm ?

  27. of. acum e ok. chiar e...

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Ai muncit si-ai izbandit, acum e bun, se aproba.

  29. si eu: http://aleluion.blogspot.com/2010/01/pierdut-cuvinte.html

  30. Bună seara, boieri dumneavoastră :)
    Am participat la toate concursurile de la Calin Hera, mai putin la cel care e în desfăşurare acum. De ce-am facut-o ? Fiindcă mi-a plăcut şi m-am simţit inspirată.
    Sunt interesată să văd cum vor fi primite şi apreciate textele mele şi de alţi arbitri în afara celor de la concursurile lui Calin. So... pot participa cu texte mai vechi ? Dacă da, le repostez cu linkul aferent sau doar pun linkul la scrierea veche ?
    Mulţumesc. Mi s-au aprins cateva leduri şi au rămas pe intermitent :)))

    ps.
    Calin are peniţa bună şi inspiraţie cu caru' ;)

    Numai bine !

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    @ioana Si tu :)

    @gabi Pai buna sa-ti fie inima, mandra domnita.

    In principiu, asta s-ar vrea concurs de creatie, dar pentru ca n-am, practic vorbind, cum sa verific daca omul a scris pe loc, sau scrisese in 1982 si tinuse in sertar (dar citise la cenaclu in 1987, sau pe strada de Revolutie, sau prietenilor la orgie in Baden-Baden), sau avea cine stie unde pe blog (sau pe alt blog, sau pe alt blog) deja publicat, nici nu-mi bat capul. Si pana la urma, nici nu vad de ce-i asa rau in variantele enuntate.

    Asa ca daca doresti sa republici cu link cum zice textul, e in regula.

    (554 semne :p)

  32. Ok, thanks :)

    N-am numărat niciodată semnele decât la cinstitul ochiometru' :)))
    Călin nu a fost foarte drastic în ce priveşte numărul de semne. De altfel a si spus ca ideea cu mesaj cu tot poate locui frumos in 300 de semne, spre exemplu, dar musai să n-ajungă undeva pe la 6-7 sute :P

    Dacă vrei sa fim riguroşi, o facem. E o provocare frumoasă ;)

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Asa m-am gandit eu, pentru varietate, sa vedem ce iese de-aici. De stricat, n-are ce, ma gandesc (tot eu).

    Sunt chiar curios sa vaz :D

  34. ...şi eu ;)

    O să particip cu mai mult de unul...
    Apropos, PA-ul e de gen masculin ? :))

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Ba feminin, ca toata proza.

    Da' daca-i contras, pentru balanta, eu ma fac ca-i masculin. Un proz asa mai roz.

  36. funcția de trackback e prea frumoasă ca să fie și funcțională, peste tot nu doar aici.

    http://bbogdan.wordpress.com/2010/01/14/sunt-mai-bun-ca-tine/

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Succes iti doresc!

    PS. Folosesti setul de caractere rau, si ca rezultat t-urile si s-urile imi apar patratele. Ti le-am corectat aici, dar setul respectiv de caractere apare la fel pentru un numar oarecare de oameni.

  38. Raluca Nicula`s avatar
    38
    Raluca Nicula 
    Thursday, 14 January 2010

    Sa-mi fie rusine ca descopar Trilema atat de tarziu! M-am inscris si eu in concurs si va urez tuturor celor care participati multa bafta.

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Bun venit, si rusine sa-ti fie. Da' mnoa, niciodata nu-i prea tarziu :p

  40. Laura Driha`s avatar
    40
    Laura Driha 
    Thursday, 14 January 2010

    Pana ajunge pingback-ul sau cum ii zice pun eu linkul, sa nu se piarda...

    http://pavajdecatifea.wordpress.com/2010/01/14/proza-arhiscurta-concurs/

    Si desigur traditionalul "Cea mai buna fata sa castige!" :)))

  41. LePetitPrince`s avatar
    41
    LePetitPrince 
    Thursday, 14 January 2010

    ptr concurs PA
    http://zbateri.blogspot.com/2010/01/prostul.html

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 January 2010

    Inscrise amandoua, cu multumiri :)

  43. E de admirat capacitatea de a scrie reguli. Sigur ca orice act de admiratie presupune pastrarea unei distante. Pana la urma, regulile sunt intotdeauna instrumente ale unui scop. Scopurile ma lasa rece, insa in mod misterios gasesc ca instrumentele exercita asupra-mi o fascinatie aparte. Nu atat pentru ce pot ele face, cat pentru felul in care sunt concepute si utilizate. Intr-un fel, instrumentele vorbesc despre noi mai bine decat am putea-o face noi insine.

    Sa luam de pilda cazul link-ului catre Trilema, care vad ca a fost promovat de la statutul de "optional-recomandabil" la "obligatoriu". Eu, unul, concursuri cu taxa de participare n-am mai vazut, dar - la limita - le inteleg ratiunea. Insa oricat mi-ar place sa vin in vizita undeva, as ezita sa-mi leg, in orice mod, propria casa de locul ales pentru loisir. Nu as face acolo poze de dus acasa, n-as marca drumul intr-acolo si in mod sigur m-as feri sa creez cine stie ce conexiune rapida spre locul visarilor mele.

    Chestia cu numaratul caracterelor e cu atat mai teribila cu cat la numaratoare intra si spatiile (goale). Acum inteleg de ce proza arhiscurta (PA sau NP, de la nanoproza) nu avea nici un viitor inainte de nasterea tastaturii. Iata insa ca, odata cu aparitia instrumentului, se nascu si genul literar. Diabolically cute.

    Cu toate neajunsurile, la un concurs de proza arhilunga probabil ca m-as inscrie. Ca trebuie sa lamureasca cineva cum sta treaba cu adaptarea mesajului la numarul de cuvinte, cu spatii cu tot.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Si pe mine ma fascineaza regulile, chiar daca scopurile nu ma lasa deloc rece, decat eventual postcopulativ. Anterior, as zice ca-s chiar fierbinte, mai ales in intervalul ala dintre aplicarea suficienta de reguli pentru a aduce scopul la nud, si diversele manipulari asupra lui. Fascinatie care ma gandesc ca se ghiceste in cizelarea formala. Daca erai inca si mai atent, si inca mai dedicat fascinatiei tale, observai ca al doilea link era optional. Primul, unul, fusese obligatoriu mereu.

    N-o sa-ti vina sa crezi, dar chestia chiar are un scop, care poate fi usor explicat in termenii tai : pe mine ma intereseaza mai putin calitatea visarii cat realitatea ei, si ca atare urmele sunt fundamentale. Fara clipocitul apei in scorburi, ca un colt de argint, mi-ar fi dificil de-a-mi obtine dieta zilnica de mandrii printi cu al caror sange m-am obisnuit sa ma hranesc. Nu toate bestiile mistice rezida complet in metafizic. De altfel, recenta vanzoleala de pe aici iti ofera un exemplu practic dintre cele mai evidente.

    Si este cute dincolo de diabolic, dar raspunde-mi la o chestie : daca ai avea un penis arhilung, n-ai penetra o domnisoara usor virgina si de altfel adanca cam de-un deget ? Care, iata, te si doreste ? Metafizic vorbind, gen.

  45. kokofifi`s avatar
    45
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 15 January 2010

    @ grid
    daca ai participa la concurs cu oricare comment de-aici ( oricare), ai câstiga!

  46. Pentru concurs, si eu :D
    http://statul.ro/din-gama-prozei-arhiscurte-cotidiene/

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @kokofifi Cu oricare comentariu ar participa, ar iesi pe putin 5-6 participari lol.

    @LauraT Mi se pare ca ai uitat link-ul.

  48. Pai l=am pus in stanga sus, trebuia in corpul articolului? :D

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    A... nici nu l-am observat. Fii tu buna de-l muta in articol, asa se obisnuieste, sa nu confuzam lumea.

  50. Ma zguzati, l-am mutat...

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Esti inscrisa, prima sub 500. Succes!

  52. Iaca si eu : http://secunde.com/2010/01/15/duelul-picioarelor-pa/

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Hahaha... si de-atunci, la ceas de seara, iti tot sare umor din calimara...

    Succes!

  54. Surprinzator, ai retinut faza cu calimara ! :lol:
    Multumesc frumos !

  55. LePetitPrince`s avatar
    55
    LePetitPrince 
    Friday, 15 January 2010

    Am o mare rugaminte: in textul nr 7, primul rand, cuvantul "cuvinta" va rog sa adaugati un "i" ...daca se poate. In cazul in care 505 caractere sunt prea multe renunt la cuvantul "lung" din propozitia: " Privi in el lung dar nu gasi nimic" astfel incat vor ramane 501 caractere.

    Imi cer scuze si va multumesc!

  56. Mircea Popescu`s avatar
    56
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @Leo Surprinzator ? Nu-i surprinzator deloc :)

    @LePetitPrince Facut.

  57. Mikael Eon`s avatar
    57
    Mikael Eon 
    Friday, 15 January 2010

    m/am inscris si eu cu pingback, sper ca l/ai primit? desi PA/ul nu prea e genul meu, m/am lasat dus si eu de val, imi place ideea de competitie si de recompensa.

  58. Mircea Popescu`s avatar
    58
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Inscris. Si atunci fura zece.

  59. LePetitPrince`s avatar
    59
    LePetitPrince 
    Friday, 15 January 2010

    http://zbateri.blogspot.com/2010/01/hot-fara-ficat-sef-necondamnat.html

    de data asta un PA de fix 500 caractere

  60. Mircea Popescu`s avatar
    60
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Introdus.

  61. http://ancavrinceanu.blogspot.com/2010/01/personale-colierul-vietii.html

  62. Mircea Popescu`s avatar
    62
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Succes Anca!

  63. Proza scurta de 500 de caractere:

    12345678901234567890123456789012345678901234567890123456789
    01234567890123456789012345678901234567890123456789012345678
    90123456789012345678901234567890123456789012345678901234567
    89012345678901234567890123456789012345678901234567890123456
    78901234567890123456789012345678901234567890123456789012345
    67890123456789012345678901234567890123456789012345678901234
    56789012345678901234567890123456789012345678901234567890123
    45678901234567890123456789012345678901234567890123456789012
    3456789012345678901234567890

    Si are FIX 500 de caractere. Si nu e cu mult deosebita de ce poti citi prin blogosfera romaneasca.

  64. Mircea Popescu`s avatar
    64
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Pune link frumos, cum scrie la buche mei.

  65. Pai nu mai pot sa particip la concurs asa ca dece sa pun linku?

  66. prima scriere, in exclusivitate, pentru concurs ;)

    http://gabitzubitzu.blogspot.com/2010/01/zvac.html

  67. http://gabitzubitzu.blogspot.com/2010/01/zvac.html

  68. so...
    linkul asta e bun ;)

    http://gabitzubitzu.blogspot.com/2010/01/zvac_15.html

  69. Laura Driha`s avatar
    69
    Laura Driha 
    Friday, 15 January 2010

    Inca una de la Pavajul de Catifea, ca a inceput sa-mi placa! :)) http://pavajdecatifea.wordpress.com/2010/01/15/ciorna-unei-scrisori/

  70. Mircea Popescu`s avatar
    70
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @dadatroll De ce nu mai poti ?

    @Laura, Gabi Introduse!

  71. Oho, câtţ proză arhiscurtă s-a strâns!
    Felicitări!

  72. Mircea Popescu`s avatar
    72
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    câtţ ?! :p

    E foarte bine zic eu, 14 in doua zile, dar mai asteptam. De la anumite persoane. Aici de fata :p

  73. Iaca: http://calinhera.wordpress.com/2010/01/16/flegma-locotenentului-mitran/

    Si mai e ceva si pe polimedia: http://polimedia.us/fain/story.php?title=barbatii-pur-si-simplu-nu-inteleg-nimic-

  74. dan ghemes`s avatar
    74
    dan ghemes 
    Saturday, 16 January 2010

    De ce bem jinars cu bere

    La un moment dat, pe vremea când Burebista avea probleme organizatorice cu dacii, care beau vârtos şi uitau să se prezinte la bătălie, a ordonat tăierea tuturor viilor din regat ! Tot din cauză de prea puţin sânge în vin Fane Babanu” hăcuia aleatoriu, deşi în stare naturală nealcoolizată era chiar un tip de treabă. Probabil revenindu-şi din beţie şi după ce vedea pe cine-a hăcuit, îl durea capu” şi tragea cu arcul de răsărea frumoasă mănăstire. Date fiind apucăturile ancestrale ale neamului şi ca să trebuiască să ne apucăm de mănăstirit aleatoriu, mai bine băgăm jinars cu bere !

  75. Mircea Popescu`s avatar
    75
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 January 2010

    @Calin Pe polimedia lol !? Nu merge.

    Adaugat cealalta. Succes! Am vorbit prea degraba. N-are decat 493 caractere, nu-i acceptabila.

    @dan ghemes Dane draga, pui frumos post pe blog, inspira-te dupa astelalti 14 omini, ca n-or fi toti prosti.

  76. dan ghemes`s avatar
    76
    dan ghemes 
    Saturday, 16 January 2010

    pus post pe blog.

  77. Mircea Popescu`s avatar
    77
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 January 2010

    Eu vaz 585 caractere. Limita-i 495-505 cum scrie acolo-n articol. Mai taie!

  78. dan ghemes`s avatar
    78
    dan ghemes 
    Saturday, 16 January 2010

    taiat ! cu durere-n tastatura !

  79. Mircea Popescu`s avatar
    79
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 January 2010

    Taiasi prea multe, c-acu-s doar 491. Tu nu le numeri ?

  80. dan ghemes`s avatar
    80
    dan ghemes 
    Saturday, 16 January 2010

    deci, ma incadrez ! asta-i principalu' !

  81. Mircea Popescu`s avatar
    81
    Mircea Popescu 
    Saturday, 16 January 2010

    Cum te incadrezi, ca n-am priceput ? 491 e intre 495 si 505 ?

  82. dan ghemes`s avatar
    82
    dan ghemes 
    Saturday, 16 January 2010

    geografia nu+i punctul meu forte ! modificat !

  83. This sounds like crap ! Poate ma bag de data asta :P

  84. wordul meu dă 495

  85. Buna dimineata ! Mai primiti ?

    http://gabitzubitzu.blogspot.com/2010/01/o-zi-de-decembrie.html

  86. Mircea Popescu`s avatar
    86
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    @krossfire Asteptam cu nerabdare. Va fi interesant, mai ales ca la tine n-am vazut post sub 5000 :p

    @Calin Sa renumaram, zic.

    Nope, tot 493. Scuze omule, nu-mi dau seama exact de ce apar diferente, nu ca n-ar fi imposibil data fiind starea tehnologiei azi, chiar dimpotriva. Dar nici n-am incotro decat sa zic ca numaratoarea mea castiga. Mai pune si tu doua semne, acolo.

    @gabi Dar primim cu placere, pana pe 31 e deschis.

  87. LordD
    87
    LordD'if 
    Sunday, 17 January 2010

    No, încercarea nu poate face rau nimanui în cazul asta, deci să purcedem !

    http://fetitacuchibriturile.blogspot.com/2010/01/acolo-in.html

  88. Mircea Popescu`s avatar
    88
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    Adaugat, si succes!

  89. Ok, am schimbat numele unui personaj.

  90. http://costintanasescustefanesti.blogspot.com/2010/01/stalpii-de-sare.html

    a doua si ultima :)

  91. Mircea Popescu`s avatar
    91
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    @Calin Am adaugat. Succes!

    @ct Succes inca o data! :)

  92. Florin Buzdugan`s avatar
    92
    Florin Buzdugan 
    Sunday, 17 January 2010

    M-am inscris si eu la acest concurs, cum aflu daca vreun text al meu a fost selectat?

  93. Mircea Popescu`s avatar
    93
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    Track-back nu vad, da un link cu postul te rog.

    Update : Aha, te-am gasit si te-am inscris.

  94. Deci si eu mam inscris la concurs siam dat linku da nul vad aicia.

  95. particip! unde e trackbacul?

  96. Mircea Popescu`s avatar
    96
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    Pai stati numa-ncet ca nici internetii astia nu-s instantanei...

    @Dadatroll 481 caractere nu-s destule. Mai baga.

    @cipslim Introdus.

  97. Pai da ai numarat spatile?

  98. Mircea Popescu`s avatar
    98
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    Numarat. Mai baga material nene Iancule.

  99. Sia cuma?

  100. Mircea Popescu`s avatar
    100
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    Zeiss.

  101. Cen seamna?

  102. Vezi cai uitat prima parte care incepe cu fara

  103. Mircea Popescu`s avatar
    103
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    Pfoai... deci... cu ala are 512 ;/

    Cred ca eu sunt de vina, probabil n-am selectat aia nici de la inceput. Sorry hombre. Cum facem, revii la versiunea initiala ? Tai din asta ?

  104. lexy229`s avatar
    104
    lexy229 
    Sunday, 17 January 2010

    Aproape ca-mi vine sa-mi fac blog...

  105. Sa cuma?

  106. Pai trebuie sa selectezi si prima parte ca fara aia nare nici un sens.

  107. Iata linkul! Fiindca pingbackul face figuri.

    http://utopiabalcanica.net/2010/01/18/capra-cu-trei-aezi/

  108. Mircea Popescu`s avatar
    108
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    @dadatrollLol fara n-are nici un sens, esti dulce.

    Am reparat, e ok acum ?

    @Imparatul Utopic al BalcanieiIntrodus. Succes Maria Ta!

  109. zerocinci`s avatar
    109
    zerocinci 
    Monday, 18 January 2010

    Particip si eu, cred! http://zerocinci.blogspot.com/2010/01/ia-ti-o-viata.html

  110. Bibliotecaru`s avatar
    110
    Bibliotecaru 
    Monday, 18 January 2010

    Această proză arhiscurtă este numită, doar de unii, frază. :D

  111. la materialele tehnoredactate fara spatiu dupa semnele de punctuatie (gen 13, 16, 19) sau cu spatiu inaintea lor (pe alocuri) (15, 21), cum se calculeaza? presupun ca nu ca la cele tehnoredactate corect...

  112. SingurEu`s avatar
    112
    SingurEu 
    Monday, 18 January 2010

    V-am făcut onoarea/oroarea de a mă inscrie cu textul verde din postul ăsta: http://furtdecurent.blogspot.com/2010/01/concurs-de-facut-laba-la-urs.html .

  113. Iulia Mihai`s avatar
    113
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    Mă înscriu şi eu în concurs, să vedem ce-o ieşi...
    Iată link-ul către postarea mea:

    http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/01/ultima-reprezentatie-din-stagiune.html

  114. Mircea Popescu`s avatar
    114
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @zerocinci Introdus. Sa fii atent ca si tu folosesti setul gresit de diacritice, si s,t se prezinta ca patratele pe unele sisteme (ca de exemplu al meu). Ceea ce probabil te costa cititori.

    @Bibliotecaru Scurta tare.

    @ioana Le numar asa cum sunt. Mai ales din lene (ca nu-mi vine acum sa corectez spatierea la fiecare, destul ca mai corectez diacriticele pe stil rau) prefer sa interpretez spatierea ca licenta poetica, si mod de expresie a fiecaruia. Pai nu ?!

    @SingurEu Introdus. Succes!

    @IuliaMihai Draga Iulia, nu ies decat 493 la socoteala. Am cautat cu atentie sa nu repet gresala cu care l-am asuprit pe bietu dadatroll, da' nu, tot 493 iese. Fii tu buna de mai adauga tu cateva semne.

  115. Iulia Mihai`s avatar
    115
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    Ciudat, că la mine ieşeau fix 500. Numărate cu mai multe surse...
    Am mai adaugat câteva puncte de suspensie pe care le ştersesem atunci când credeam că am fix 500 caractere.
    Sper să fie bine acum...
    Dacă nu, anunţă-mă. Mai şterg, mai pun...
    Ce ţi-e şi cu tehnologia asta. Numai belele...

    În concluzie, link-ul din nou...

    http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/01/ultima-reprezentatie-din-stagiune.html

  116. Mircea Popescu`s avatar
    116
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Asa, acum e bun. Succes :)

  117. Iulia Mihai`s avatar
    117
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    Mulţumesc :)

  118. Buna. M-am produs si eu. Continutul are fix 500. Mai e si titlul. Nu mi-e clar daca trebuia sa fie inclus in nr. de semne sau nu. De obicei nu se incurca titlul cu corpul, dar, deh, mai bine intreb.
    Iaca linku' http://anca.enache.info/2010/01/reinceput.html E si Trilema hyperlinkuita acolo.
    Sa ne auzim cu bine.

  119. Mircea Popescu`s avatar
    119
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Cum iti ziceam si la tine, nu ies la socoteala, fiind prea putine. Mai pune de la tine :)

  120. Ai, ai, ai. Google Docs numara bine, eu nu stiam sa citesc :D. Oricum, ar trebui sa fie ok acum. Multumesc de atentionare.

  121. Mircea Popescu`s avatar
    121
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Acu e bun. Succes sa ai!

  122. Mikael Eon`s avatar
    122
    Mikael Eon 
    Monday, 18 January 2010

    te rog frumos sa adaugi o virgula in textul ce/mi apartine, textul numarul 10, dupa Zidul Ud (virgula) de Caramida. astfel incat sa fac exact 500 de semne, abia acum mi/am dat seama ca lipseste virgula de acolo.mulumesc, scuze de deranj.

  123. Florin Buzdugan`s avatar
    123
    Florin Buzdugan 
    Monday, 18 January 2010

    Deci: domnul Mircea Popescu, eu, Florin Buzdugan, sunt inscris in concurs sau nu? Si ca sa fiu sigur ca imi gasiti articolele, voi pune link catre ambele:
    1)http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/01/ciudat.html
    2)http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/01/amor.html

    anuntati-ma va rog frumos cand voi fi inscris. Multumesc anticipat
    P.S. Eu sunt mai greu de cap uneori si nu imi dau seama daca ceva a mers sau nu.

  124. Mircea Popescu`s avatar
    124
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @Mikael Eon S-a facut.

    @Florin Buzdugan Primul se regaseste la #20. “Dincolo de orice” 497 semne. Vezi mai sus, in articol. Al doilea tocmai l-am adaugat, nu-l vazusem pana acum, nici nu stiu daca ai mai zis sau nu.

    Succes cu amandoua.

  125. Voilà şi din partea Cultitudinilor un cincisutar dă proză: http://cultitudini.net/2010/01/18/misandrie-si-eufemism/

  126. Iulia Mihai`s avatar
    126
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    Heh, observ că merge înscrise mai multe texte per autor. Aşa e, Mircea?
    Că dacă da, idei am destule.

  127. Iulia Mihai`s avatar
    127
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    merg. nu merge... asta se întâmplă cănd faci pauze în propoziţie şi nu mai reciteşti...

  128. Mircea Popescu`s avatar
    128
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @Theo Primit. Cu multumiri.

    @Iulia Mihai Merge, sigur ca merge, cine sunt eu sa va limitez creativitatea debordanta ?

    Pe cai!

  129. Iulia Mihai`s avatar
    129
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/01/rapid-motion.html

    Iată şi a doua postare ce o propun pentru concurs.

  130. Mircea Popescu`s avatar
    130
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    493. Mai trebe'.

  131. Iulia Mihai`s avatar
    131
    Iulia Mihai 
    Monday, 18 January 2010

    Gata, am mai pus ceva puncte de suspensie. Nu îmi dau seama cum de ies mereu mai puţine... De data asta îmi ieşeau vreo 502...
    E bine acum?

  132. Mikael Eon`s avatar
    132
    Mikael Eon 
    Monday, 18 January 2010

    multumesc

  133. Mircea Popescu`s avatar
    133
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @Iulia Mihai Asa da. Adaugat. Nici eu n-am idee, probabil diferenta vine de la felul in care se numara liniile noi (carriage return).

    @Mikael Eon Dar cu placere :)

  134. inca putin si de la mine: http://aleluion.blogspot.com/2010/01/viata-la-tara.html

  135. Mircea Popescu`s avatar
    135
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Primim cu placere.

  136. starsgates`s avatar
    136
    starsgates 
    Monday, 18 January 2010

    Titlul intră la socoteală?

  137. Mircea Popescu`s avatar
    137
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Nu intra.

    De asemenea, dat fiind volumul impresionant de participari, am decis sa maresc mentiunile de la 5 la 10. Sa fie cu noroc.

  138. starsgates`s avatar
    138
    starsgates 
    Monday, 18 January 2010

    Hop şi eu atunci, uite aici: http://starsgatescopiiimarisimici.blogspot.com/2010/01/strigat-mut.html

  139. http://strafulgerica.blogspot.com/2010/01/monograma.html

  140. Mircea Popescu`s avatar
    140
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @stargates Te-am adaugat. Succes!

    @Costel Bun venit. Din pacate iti lipseste link-ul, si textul are 538 de caractere, deci prea multe.

  141. a mea cite caractere are?

    http://strafulgerica.blogspot.com/2010/01/monograma.html

  142. Mircea Popescu`s avatar
    142
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Pai cu tine vorbeam :) Am scris din gresala stargates de 2 ori.

  143. starsgates`s avatar
    143
    starsgates 
    Tuesday, 19 January 2010

    Contorul meu de cuvinte spune că sunt 499 caractere- cu spaţii-.
    În fine, nu contează...

  144. Florin Buzdugan`s avatar
    144
    Florin Buzdugan 
    Tuesday, 19 January 2010

    Şi al doilea text unde e, că nu îl văd, of...ce-ţi ieşi şi cu atâtea cereri. Mă scuzaţi de insistenţa mea, dar nu îl văd....Oi fi eu chior?
    Mai pun odată linkul, poate îl veţi observa: http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/01/ciudat.html

  145. Mircea Popescu`s avatar
    145
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @starsgates Au mai existat nepotriviri, in cazul lui Calin de exemplu ( http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/#comment-12937 ). Nu mi-e clar de unde apar, dar nici n-am ce face alt decat sa te rog sa mai surubaresti la el.

    @Florin Buzdugan Primul tau text se gaseste la #20 si al doilea la #28. Link-ul pe care l-ai pus duce la primul, si nu la al doilea.

    Este ?

  146. Porcuşorul Radioactiv`s avatar
    146
    Porcuşorul Radioactiv 
    Tuesday, 19 January 2010

    Bine Mircea, hai sa ma bag si eu daca m-ai invitat personal, desi nu e stilul meu.
    L-am bagat pe Porcusorul Serios, nu pe cel Radioactiv.

    http://porcusorulserios.blogspot.com/2010/01/timpul.html

  147. Domnul Bolog`s avatar
    147
    Domnul Bolog 
    Tuesday, 19 January 2010

    http://domnubolog.blogspot.com/2010/01/rasul.html eu zic ca-s fix 500... hihi

  148. Mircea Popescu`s avatar
    148
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Mie mi-au iesit 498, da's bune. Succes!

  149. Kozminovici`s avatar
    149
    Kozminovici 
    Tuesday, 19 January 2010

    Aici este si textul meu - http://kozminovici.nimic.org/2010/01/19/vampirii-nu-s-sclipiciosi/
    sper sa concorde rezultatele numaratorii :)

  150. Mircea Popescu`s avatar
    150
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Introdus. Succes!

  151. D-ra Ralu`s avatar
    151
    D-ra Ralu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Aici e încercarea mea: http://oamenisicarti.blogspot.com/2010/01/neintelegere.html

  152. Mircea Popescu`s avatar
    152
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Scumpa domnisoara, succes iti doresc. Cu glorie cu tot.

  153. Iulia Fekete`s avatar
    153
    Iulia Fekete 
    Tuesday, 19 January 2010

    Articol pentru concurs.

  154. starsgates`s avatar
    154
    starsgates 
    Tuesday, 19 January 2010

    Aş şurubări..., dar las aşa că-mi place şi pe deasupra n-am terminat I.T.M. să fac şuruburi din orice.;)

  155. Profund ala cu "joaca joaca joaca" :)

  156. Mircea Popescu`s avatar
    156
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Iulia Fekete Te-am adaugat. Succes!

    @starsgates Pai si ce faci, concurezi hors de concours ?!

    @Catalin Dadatroll, gen.

  157. Iulia Mihai`s avatar
    157
    Iulia Mihai 
    Tuesday, 19 January 2010

    Mircea, ce e... sau cine e Dadatroll?

  158. Mircea Popescu`s avatar
    158
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Iulia E un tip asa mai avangardist de felul lui.

  159. starsgates`s avatar
    159
    starsgates 
    Tuesday, 19 January 2010

    Na, fie! Am refăcut.:)
    Ce zice acum abacu' tău?:)
    http://starsgatescopiiimarisimici.blogspot.com/2010/01/strigat-mut.html

  160. Mircea Popescu`s avatar
    160
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Acum intra. Succes!

  161. starsgates`s avatar
    161
    starsgates 
    Tuesday, 19 January 2010

    Mulţam.:)

  162. cat x | wc -c da 508, incluzand newlineurile (care-s 8).
    Sa-mi zici, te rog, daca textul are 500 de caractere, poate am omis ceva.

  163. strumfitaa cu esarfa`s avatar
    163
    strumfitaa cu esarfa 
    Tuesday, 19 January 2010

    hop si eu! :)

    http://questioare.com/concurs-de-proza-arhiscurta/

  164. Mircea Popescu`s avatar
    164
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Catalin cat auzi, brava! Totusi, in mod misterios si inexplicabil da 499. Dar oricum, e inscris. Succes!

    @strumfita Inscris de asemenea. Succes cu esarfa :)

  165. Iulia Mihai`s avatar
    165
    Iulia Mihai 
    Tuesday, 19 January 2010

    http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/01/random-thoughts.html

    Al treilea PA scris pentru Trilema...

  166. maria postu`s avatar
    166
    maria postu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Buna, am primit un masaj despre concursul PA si as dori sa stiu daca e corect cum am dat linkul.Multumesc.

  167. Uite ca, intamplator, mi-ai dat o idee de titlu mai bun. "Scanteia pasiunii" era prea banal. :D

  168. licuriciu`s avatar
    168
    licuriciu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Ma inscriu si eu cu o povestioara pe care o puteti gasi aici:
    http://licuriciulorb.blogspot.com/2010/01/star-trek-serialul-copilariei-mele.html
    Bafta in toate!

  169. maria postu`s avatar
    169
    maria postu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Sper ca am reusit sa postez cum trebuie de data aceasta.
    http://mariapostu.wordpress.com/2010/01/19/indoiala/

  170. căţelul alpha`s avatar
    170
    căţelul alpha 
    Tuesday, 19 January 2010

    Am şi eu o propunere: http://alphablog.ro/2010/cit/

    De amorul artei! Hehehe!

  171. SatanicVals`s avatar
    171
    SatanicVals 
    Tuesday, 19 January 2010

    sa spunem ca-mi incerc si eu norocul. Un gand pe o hartie virtuala.

    http://satanicvals.blogspot.com/2010/01/nu-mai-stiu-sa-citesc.html

  172. sper ca e ok daca titlul e in engleza

    http://copchilu-mic.livejournal.com/48942.html

  173. strumfitaa cu esarfa`s avatar
    173
    strumfitaa cu esarfa 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Mircea Popescu, ma uitam pe CV-ul tau. Si tu tot filosofia ai terminat... si io la fel. Numa ca io am terminat-o in Bucuresti, la Ub in 2008. Is mai cu mot. :D glumeam. Ma uitam pe cv-ul tau si imi spuneam...uite ma, ca se poate! chiar si cu filosofia. bafta in continuare.

  174. Mircea Popescu`s avatar
    174
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Iulia Mihai Adaugat, cu multumiri.

    @maria postu E corect, si te-am adaugat. Succes!

    @Catalin Noa :D

    @licuriciu Te-am adaugat. Succes!

    @catelul alpha Arta te amoreaza inapoi :)

    @SatanicVals Din pacate bucatica ta are 580 de caractere. Prea multe.

    @Sushena E ok, ca titlul cade la tipar oricum. Te-am adaugat, si succes!

    @strumfitaa cu esarfa Cu filosofia se poate orice. Chiar si sa nu se poata, la rigoare :)

    ---

    Sper ca n-am uitat pe nimeni, am adaugat fo 5 PA-uri. Sa va fie cu noroc, dragilor.

  175. cristina v`s avatar
    175
    cristina v 
    Tuesday, 19 January 2010

    Foarte fain nr. 30. :)

  176. Holy crap 49 entries and growing. Cre' ca merita deja insemnare separata intrarile in concurs singure. Sau macar pe 31, gen.

  177. Mircea Popescu`s avatar
    177
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @cristina v Fa si tu unul!

    @dAImon Alea ca alea, are pagina asta peste un sfert de Mb, da' ce-i mai trist sunt cele 200 de comentarii, forjeaza bietu server de mysql ce nu se poate.

    Nu stiu ce-am sa fac, deocamdata-l las asa, sa vad cand crapa. Sysadminii mai intra, se mai uita, isi mai fac cruce, mai beau o cafea, se mai uita...Stress testing, baby

  178. Anonimosu`s avatar
    178
    Anonimosu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Pai daca n-ai trafic si cititori, eu ce sa-ti fac domnule?

  179. interesant concurs. imi place cel cu ceasul. "drept rasplata, ma loveste cu pumnul in cap. Si tac."
    Lovely :p

  180. SatanicVals`s avatar
    180
    SatanicVals 
    Tuesday, 19 January 2010

    Uhm...cred ca e la mijloc o problema tehnica,mie imi dadea fix 500.Sau sunt luate in considerare si spatiile libere?

    Poate revin cu o versiune scurtata.:D

  181. starsgates`s avatar
    181
    starsgates 
    Wednesday, 20 January 2010

    Te-aş ruga să laşi în concurs doar varianta a 2-a, adică poziţia42.:)
    Merci.:)

  182. Ca sa vezi, ca tot imi duceai dorul!
    500 de caractere si de la mine. Si-o poveste :)

    http://www.meetsun.ro/pa-sau-altceva/manusa/

  183. Mircea Popescu`s avatar
    183
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    @Anonimosu Da, ai pus punctul pe Ygrec, vorba maestrului Caratase.

    @Adia Sunt cateva chiar faine :D

    @SatanicVals Sigur ca sunt.

    @starsgates Noa hat, oare cum de s-a strecurat duplicatul... Am reparat, mersi.

    @MeetTheSun Introdus. Ai luat pozitia 42 :p

  184. http://lucia1208.blogspot.com/2010/01/un-copilas-mucos-isi-lipea-nasucul-de.html#links

    http://lucia1208.blogspot.com/2010/01/la-metrou.html#links

  185. Mircea Popescu`s avatar
    185
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Oho, si iata cum trecem de 50 in sunet de artilerie grea.

    Multumesc :)

  186. Mircea Popescu`s avatar
    186
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Imi face placere sa anunt ca acest concurs se va bucura de-o prezenta in cadrul emisiunii Logout de pe radio Guerilla, astazi (20 ian) de la ora 18. Poftiti cu incredere.

  187. Florin Buzdugan`s avatar
    187
    Florin Buzdugan 
    Wednesday, 20 January 2010

    Da, ma scuzati..nu imi dadeam seama de unde vine titlul, pesemne l-ati modificat. Este?:P:), oricum e bine ca sunt inscrise... E tot ce conteaza. :)

  188. Iulia Mihai`s avatar
    188
    Iulia Mihai 
    Wednesday, 20 January 2010

    Bine ca ne-ai anuntat, Mircea.
    Eu am sa ascult.

  189. Mircea Popescu`s avatar
    189
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    @Florin Buzdugan Pai da, ca am dat titlu = primele trei cuvinte, la toata lumea, sa nu fie vorbe.

    @Iulia Mihai Enjoy!

    ---

    Daca ati ratat emisiunea, am adaugat inregistrarea, e sus in post, la update 1.

  190. alexandru`s avatar
    190
    alexandru 
    Wednesday, 20 January 2010

    supermassive black hole
    dupa eoni de incercari dumnezeu reusi sa creeze o gaura neagra de a carei gravitatzie sa nu poata scapa nici macar el.trase apoi adanc aer in piept,isi aprinse o tzigara..scrise pe o hartie ceteva indicatzii pentru ingeri si apoi se arunca in abissssss...

  191. Aoleu. Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar pe alocuri, vocea ta e respingatoare. :)) Exagerezi cumva vocalele, tragi de ele or smth.

    Sa-mi zici daca sunt permise retusari la textul initial. Vreau sa fac niste schimbari in vreo 2 locuri, ca sa fie mai clar textul si sa scap de niste exprimari care-mi displac.

  192. inevitabilul`s avatar
    192
    inevitabilul 
    Wednesday, 20 January 2010

    particip cu asta

    http://inevitabilul.blogspot.com/2010/01/in-500.html

  193. Mircea Popescu`s avatar
    193
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    @alexandru Noa da ala ce-i ?!

    @Catalin Haha! Tu esti primul tip care si-o dat cu parerea, si singura persoana careia nu i-o placut. Vezi unde bat ? :D

    Cu retusari, as zice ca nu. Stii bancu cu tiganca si tiganu si copilu' murdar ? Noa, fa unu' nou.

    @inevitabilul Adaugat. Succes!

  194. maria postu`s avatar
    194
    maria postu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Am ascultat interviul de la Guerilla.Felicitari!Am inteles ca mai pot participa cu un Pa asa ca m-am conformat.(Stiu, nu este obligatoriu.)Multumesc.

    http://mariapostu.wordpress.com/2010/01/20/ti-am-uitat-numele/

  195. Mircea Popescu`s avatar
    195
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Multumesc pentru ambele!

    Unde ai ascultat, la radio ? Pe net ? Inregistrarea de aici ?

  196. Atunci las' asa. Daca era perfect, care mai era distractia? :D
    S-ar putea sa mai inscriu un PA, ca sunt presat de timp si am pretextul perfect sa scriu posturi arhiscurte. :))

    Cat despre voce: fa un poll. :P

  197. maria postu`s avatar
    197
    maria postu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Am ascultat la radio in seara asta, habar nu am de ora ca seara nu prea am notiunea timpului.Mi s-a parut ca era in direct.Ai anuntat ca ai suplimentat mentiunile si apoi am vazut si pe blog anuntul.Scuze ca am sarit o litera, te rog frumos, daca poti, sa o pui:"o(b)ligatoriu".Multumesc.

  198. A;a trebuie să trimit, în comment? Că eu link am pus pe blogul meu cum spun regulile :)

    500 de caractere

    Dumnezeu a tresărit. Ultima dată a făcut-o acum patru miliarde de ani: cochilia melcului a oglindit spirala galaxiei. Lumea era tânără. Începeau marile adevăruri. Acum, ziarele scriu: “Cutremur devastator în Haiti”. „Când Răul se termină, Binele se termină. Exist dacă ajung unde oamenii mă caută. Între zid şi inocenţă”, gândi Dumnezeu. Lumea gustase timpul: virtutea era praf, păcatul avea petale. Agenţiile ţăcăneau: „200.000 de morţi!” „Un bebeluş de 23 de zile a supravieţuit sub ruinele unei case. Micuţa Elisabeth a vrut să trăiască.” Dumnezeu a zâmbit. Cum n-a mai zâmbit niciodată.

  199. Este bun articolul pentru concurs : http://i4ever.wordpress.com/2010/01/20/sa-ne-multumim-cu-ce-avem/ ? Are fix 500 de caractere cu spatii conform google docs...

  200. Succes tuturor (celorlalti) participanti!

  201. Mircea Popescu`s avatar
    201
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    @Catalin Noa da las', sa ramana mister placerile ce le provoaca vocea mea :p Si-n rest, baga mare.

    @maria postu Aha. Eram curios sa vad cam unde l-a vazut lumea.

    @Misu 590. Prea multe. Mai taie.

    @i4ever Inscris. Succes!

  202. Acum pricep, pauzele sunt socotite caractere. Am mai tăiat. Particip?

  203. Mircea Popescu`s avatar
    203
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Dap. Bun venit si succes!

  204. titlul se pune la numaratoare? dar space-urile? se pun?. in fine, daca nu castig inseamna ca regulamentul are grave probleme.

  205. aaa, textul pentru concurs e asta http://mamaluimirceabadea.blogspot.com/2010/01/jurnal-aproape-emo.html

  206. Mircea Popescu`s avatar
    206
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Pai obvios ca daca nu castigi regulamentul are grave probleme, nici nu m-am gandit altfel.

  207. http://vandazyx.blogspot.com/2010/01/none-1.html

    Vreau si eu la concurs, ma primiti?
    Nu prea am stiut unde sa bag link-ul ... e bine?

  208. o sa fiu pe faza sa prind un #69

  209. Mircea Popescu`s avatar
    209
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @Luka D Nu te primim ca nu respecti conditiile. Tre' sa fie intre 495 si 505 caractere, la tine am numarat 353. Mai pune.

    @ioana Vezi ca astea se trec repede.

  210. Felicitări pentru promovarea pe Guerilla!
    Eu îs ascultător fidel şi aseară chiar m-am bucurat să te aud la radio :)

  211. Am reuşit să le citesc pe toate. Unele sunt absolut remarcabile.

    Am o observaţie: #32 are acelaşi titlu ca #31, cred că e o eroare.

    Înţeleg că formezi titlul din primele 2-3 cuvinte. În unele cazuri, titlul mi se pare foarte important, iar alegerea lui în acest mod în acele cazuri scade din valoarea PA-ului. Părerea mea ;)

    (Bănuiesc că argumentul va fi: dacă autorul este bun, va şti să-şi aleagă primele 2 cuvinte pentru a spori valoarea PA-ului :) )

  212. Mircea Popescu`s avatar
    212
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @cell61 Guerilla fu fun. Ai prins si chestia cu placerile vinovate ? Multumesc foarte frumos pentru revizie, se mai strecoara greseli. Am reparat.

    Motivul pentru care am ales acest mod de creere a "titlurilor" este uniformitatea. Toti concurentii trebuie sa aiba pe cat se poate aceleasi sanse, si atunci toate titlurile ar trebui sa respecte un set de standarde. Am ales sa le limitez la 3 cuvinte.

    Ai observat poate la comentarii cate dificultati creeaza limita de spatiu impusa. Daca as fi lasat la alegerea explicita a autorilor titlul, dificultatile cel mai probabil s-ar fi triplat. Aplicand regula "primele trei cuvinte" problema se rezolva de la sine.

    In acelasi timp, ajuta standardizarea mijloacelor, pentru ca un PA de 495-505 semne + un titlu liber ales de trei cuvinte da o varianta mult mai mare (per total, undeva intre 504 si 550 ?! de semne), ceea ce nu mi se pare de dorit.

    Asa cum spui, un autor competent reuseste sa scrie in asa fel incat aceasta regula sa nu-l nenoroceasca, si in plus, titlurile repetandu-se in text, importanta si impactul lor se dilueaza (cred eu). Ca atare, avem astfel mai bune sanse sa facem o competitie de PA decat de titluri de PA (un risc greu de evitat la un concurs cu un volum mai mare de texte inscrise).

  213. Jurnal aproape emo

    link-ul catre textul din concurs. ca e mai de folos ca orice juriu si ca orice premiu

  214. maria postu`s avatar
    214
    maria postu 
    Thursday, 21 January 2010

    Am postat inca un PA...Sper ca ultimul la acest concurs...
    Oricum, nu poti castiga mai mult de un premiu, nu?
    Am glumit, nu ma luati in serios, importanta e participarea...

    http://mariapostu.wordpress.com/2010/01/21/acele-case-luminoase/

  215. Mircea Popescu`s avatar
    215
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @maria Adaugat. Succes!

    @maria postu De asemeni adaugat, de asemeni succes!

    Si da, poti castiga toate trei premiile, daca ai asa noroc/pricepere ca scrii tu PA-urile clasate pe locul 1,2 si 3, bravo tie.

  216. Buna dimineata! Asa putin am scris? Eu care de obicei nu ma mai opresc? Se rezolva.
    http://vandazyx.blogspot.com/2010/01/none-1.html
    Asa e bine?

  217. Mircea Popescu`s avatar
    217
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    Buna sa-ti fie inima. Da' acu-s 508. Ceea ce-i prea multe.

  218. Ma omori cu nervii ... http://vandazyx.blogspot.com/2010/01/none-1.html Asa e bine?
    Imi cumpar un abac, ma jur, si cum bag un caracter mai dau o biluta. Abac cu caracter l-as putea numi. Aberez? Deci da. Am baut prea multa cafea astazi ...

  219. Mircea Popescu`s avatar
    219
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    Acu e bun. Succese!

  220. Aleluia! Aleluiaaa! A - le - lu -iaaa!!! Deja aveam palpitatii. Sar' mana!

  221. Servus! Hop şi eu...
    Până vine pingback-ul, uite linkul: http://justvave.wordpress.com/2010/01/21/nu/ .

  222. Mircea Popescu`s avatar
    222
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @Luka D Sa cresti mare :D

    @vave Adaugat. Succes!

    ---
    Si iata c-am trecut si de 60, ioana nu mai are mult de asteptat...

  223. o sa punem si noi 3 texte, trebuie 3 postari diferite, fiecare cu link, sau le bagam intr-un post pe toate?

  224. Mircea Popescu`s avatar
    224
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    3 diferite, ca altfel prea iese macel.

  225. Domnul Bolog`s avatar
    225
    Domnul Bolog 
    Thursday, 21 January 2010

    37 e cel mai "smecher"... hihi!

  226. buna ziua.
    ma inscriu si eu in concursul dumneavoastra cu textul acesta: http://crampeideviata.blogspot.com/2010/01/concurs.html

    sper sa va placa.
    o zi buna

  227. Mircea Popescu`s avatar
    227
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @Domnul Bolog Fara publicitate mascata :D

    @clo Adaugat. Succes!

    ---
    Chiar nu-mi vine a crede ca nu crapa dracului blogul. Dar in acelasi timp, sunt mandru de asta :p

  228. kokofifi`s avatar
    228
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Thursday, 21 January 2010

    @catalin (parca), commentul #191, cel cu "vocalele exagerate" ( pentru care juriul te penalizeaza din start cu 10 puncte) :
    te felicit, tocmai ti-a fost dezvirginat himenul urechic , vorba lui Goma, dragul de el!
    ce ai auzit tu este grai ardelenesc. asa suna el. frumos. domol.

    numa' de curiozitate: doara nu-i fi din Craiova? sau Bucale?

  229. SatanicVals`s avatar
    229
    SatanicVals 
    Thursday, 21 January 2010

    Revin cu doar 504 caractere. http://satanicvals.blogspot.com/2010/01/nu-mai-stiu-sa-citesc.html :)

  230. Ionut-Daniel Ungureanu`s avatar
    230
    Ionut-Daniel Ungureanu 
    Thursday, 21 January 2010

    http://ionutungureanu.blogspot.com/2010/01/si-te-as-imbratisa.html

  231. Tin sa protestez! Proza nu ieste poiezii!

  232. Androidu`s avatar
    232
    Androidu 
    Thursday, 21 January 2010

    Am avut si eu o idee si ma prezint cu ea la concurs: http://androidpage.blogspot.com/search/label/Ideea

  233. @kokofifi.. intr-adevar. Stiam. Doar ca asta e varianta domol-free. :P

  234. Mircea Popescu`s avatar
    234
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @kokofifi Lol da' aspra esti.

    @SatanicVals Receptionat. Cu multumiri.

    @Ionut-Daniel Ungureanu Din pacate, am numarat 607 caractere. (Ca bonus, Google insista sa ma avertizeze "privind continutul". Ce-are cu tine ?)

    @cipslim Protesteaza, protesteaza linistit.

    @Androidu Inscris. Succes!

    @Catalin on Ritalin ? :D

  235. Good one. :)

  236. florentina`s avatar
    236
    florentina 
    Thursday, 21 January 2010

    As dori sa particip la concurs.Pentru ca nu am blog indraznesc sa las aici putinele mele randuri:
    "Privesc zapada si visez copilarie...un pulover de lana nascut din dragostea maicutei, o sanie cu putina rugina..copil imbujorat, senin se afunda in patura alba cu cizmulitele de cauciuc razand la razele de soare abia mijite printre crengi goale.Un zambet cald aduce sfarsit de zi, o cana de lapte cald cu biscuiti uscati.Bland intelept...bunic drag...amintiri sapate-n inima."

  237. licuriciu`s avatar
    237
    licuriciu 
    Thursday, 21 January 2010

    Ma mai inscriu si eu cu una :D
    http://licuriciulorb.blogspot.com/2010/01/si-o-postare-cu-iz-comunist.html

  238. SatanicVals`s avatar
    238
    SatanicVals 
    Thursday, 21 January 2010

    Nu,nu,eu multumesc.

  239. Mircea Popescu`s avatar
    239
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    @florentina draga, n-ar fi echitabil fata de ceilalti concurenti sa te primesc fara, dar mergi tu pana la http://wordpress.com, fa-ti un blog ca dureaza 3 minute si gata, esti buna de participat. PS. N-ai decat 369 caractere, va trebui sa mai adaugi.

    @licuriciu Pofta vine mancand, eh ? Succes!

    @SatanicVals Ba nu, ba nu, eu. Stii Chip&Dale ? :D

  240. Am reusit sa le citesc pe toate si parca am scos numerele la 6/49 numai ca am sarit de 49. Am extras 19, 24, 38, 40, 43, 49, 52, 62 ... Azi e Vineri, zi sfanta de diXtractie ... yuhu huuuu, noapte buna!

  241. Ionut-Daniel Ungureanu`s avatar
    241
    Ionut-Daniel Ungureanu 
    Friday, 22 January 2010

    cum adica 607? se numara si spatiile libere, titlul, chestia cu "particip la concursul..." ? nu inteleg, eu numar fix 500, litera cu litera, semn de punctuatie cu semn de punctuatie.:)

  242. SingurEu`s avatar
    242
    SingurEu 
    Friday, 22 January 2010

    Pot să mai particip cu vreun text? Sau sunt limitat la unul singur?

  243. iaca iată iarăşi ieu: http://aleluion.blogspot.com/2010/01/vizita-in-casa-din-lemn.html

  244. Mircea Popescu`s avatar
    244
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @Luka D Hehe bine, dar n-am ajuns inca in faza de jurizare mei.

    @Ionut Daniel Ungureanu Pai asa bine. Se numara spatiile, nu se numara (si nici nu se foloseste) titlul, si nici chestia cu "particip". Da' nici nu pricep de ce numeri cu mana, sunt programe care fac asta, stii ?

    @SingurEu Poti sa participi cu cate doresti. Aici pe Trilema nu ne ocupam cu limitari pe cat posibil ;)

    @ioana Ai renuntat la 69 ? Sau ai rezolvat offline intre timp ? :D

  245. florentina`s avatar
    245
    florentina 
    Friday, 22 January 2010

    am revenit cu un blog :)
    http://ogulet.wordpress.com/
    sper sa ma primiti in concurs.pe langa cateva incercari gustate doar de prieteni e prima data cand arat lumii ce tese mintea mea.

  246. Mircea Popescu`s avatar
    246
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @florentina Te primim cu drag. Uite ca acest concurs a ajuns sa fie si nasul unui nou blog, ogulet.wordpress.com Sa-ti traiasca :)

  247. mircea, n-am mai avut rabdare, s-a intamplat prematur.

  248. Ionut-Daniel Ungureanu`s avatar
    248
    Ionut-Daniel Ungureanu 
    Friday, 22 January 2010

    http://ionutungureanu.blogspot.com/2010/01/si-te-as-imbratisa_22.html acum are 500? :)) tot cu degetul le-am numarat, e mai distractiv=))

  249. Mircea Popescu`s avatar
    249
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @ioana Cat esti de barbata :D

    @Ionut-Daniel Ungureanu Acum are 509, ceea ce este un real progres. Nascut-o are totusi nevoie de-o cratima. Zic ca esti aproape, insista. Si da, e mai distractiv de mana. Mai mult de munca, dar munca l-a facut pe om.

  250. Ionut-Daniel Ungureanu`s avatar
    250
    Ionut-Daniel Ungureanu 
    Friday, 22 January 2010

    http://ionutungureanu.blogspot.com/2010/01/si-te-as-imbratisa_22.html acum e ok. sunt sigur=))

  251. Buna ziua! Am mai postat unul http://lucia1208.blogspot.com/2010/01/ne-vedem-in-toamna-la-restanta.html#links

  252. Mircea Popescu`s avatar
    252
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @Ionut-Daniel UngureanuZeiss.

    Si iata ca gloria numelui de Ion fu salvata in raport cu vagi si livresti referinte sexuale.

    @Lucia Multumesc frumos. Succes!

  253. mmm....doar 496 de semne... mie mi-au iesit fix 500. word-ul meu 2007 are alte standarde :P
    eh, nu-i nimic...bine ca ma incadrez in limite :)

    Felicitari pentru initiativa domnule Mircea Popescu, multumesc mult ca imi mai puneti creierasul la munca... chiar si asa se vede ca e cam ruginit, dar tot raul spre bine. :)

    O zi frumoasa si fara prea mult stres! :)

  254. Mai pun si eu o caramida, sa fie castelul de proza arhiscurta mai trainic si mai frumos !
    http://secunde.com/2010/01/22/eu-sunt-marul-verde-pa/

  255. Nu jurizam, doar am spus ce mi-a placut ... mai pot scrie unu' mic? Mic? Asa pe stomacul gol ...

  256. Mircea Popescu`s avatar
    256
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @Lucia Numai bine si tie :)

    @Leo Macarale... rad in soare... :D

    Succes Leo!

    @Luka D Baga mare!

  257. http://vandazyx.blogspot.com/2010/01/am-o-greata-pe-mine.html

    Azi e cam asa ... nu poate fi altfel, merge?

  258. LordD
    258
    LordD'if 
    Friday, 22 January 2010

    Interesant succesul de care se bucură concursul. Felicitari pentru initiativa inspirată !

  259. somnulescu`s avatar
    259
    somnulescu 
    Friday, 22 January 2010

    Ia nea Mircea, ia cu paine :)

    http://somnulescu.com/2010/01/22/povestea-lui-povestea-somnului/

    505 semne, numarate de al meu open office

  260. noapteaiguanei`s avatar
    260
    noapteaiguanei 
    Friday, 22 January 2010

    Încă un caracter la PA-ul PA-urilor - ar fi plăcut să fie fix 500 de PA-uri!
    http://noapteaiguanei.wordpress.com/2010/01/22/constientizare-pa/

  261. mmm, gata, nu mai scrie nimeni??
    eram obisnuita sa aud "bing"-ul de la e-mail si apoi sa ma uit sa vad cine/ce a mai scris/comentat.
    21 de posturi in 2 zile (de cand am postat eu).... ce parere aveti domnule Mircea Popescu? E mult sau putin?

  262. Mircea Popescu`s avatar
    262
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @Luka D Nu vad impediment. Succes!

    @LordD'if Multumesc. Si felicitari inca mai mari blogerilor care au ridicat manusa. Sau ma rog, batistuta.

    @somnulescu Multumesc! Succes cu el!

    @noapteaiguanei Hehe, 500 nu stiu daca vor fi, dar cred ca vor trece de 100. Succes sa ai!

    @Lucia Am fost si eu cu treburi prin oras astazi si uite ca n-am apucat sa procesez, s-au strans cateva intre timp. Calin zice ca-i foarte mult, zic si eu ca el. Foarte bine.

  263. Simion Cristian`s avatar
    263
    Simion Cristian 
    Friday, 22 January 2010

    Hop si eu! Sper ca nu e prea tarziu...

    http://simioncristian.wordpress.com/2010/01/22/matern/

  264. Minuata idee de concurs. Felicitari!

    Am trimis trackback dar nu pare sa fi ajuns asa ca pun link-ul direct.
    http://dayda.wordpress.com/2010/01/22/concurs-de-proza-arhiscurta/

    Numai bine...

  265. Mircea Popescu`s avatar
    265
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @Simion Cristian Nu e prea tarziu, se primesc inscrieri pana pe data de 31 ianuarie, la ora 23:59. Te-am inscris. Succes!

    @Diana Cu multumiri. Succes!

  266. http://myselfnothingelse.blogspot.com/2010/01/speranta.html

    Puteti sa ma anuntati va rog,daca am intrat in concurs?Multumesc!

  267. Ma inscriu si eu :) Mult succes tuturor!

    http://simsmind.blogspot.com/2010/01/concurs-de-proza-arhiscurta.html

  268. Mircea Popescu`s avatar
    268
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @Get Adaugat. Succes!

    @Sim Si-am ajuns la 80. Succes si tie!

  269. mircea,in alea 500 de caractere intra si titlul si pauzele,da ? sa nu ma apuc de scris si apoi sa sterg intr-o veselie... merci anticipat

  270. Mircea Popescu`s avatar
    270
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    Titlul nu, pauzele da.

  271. sofistricat`s avatar
    271
    sofistricat 
    Friday, 22 January 2010

    Particip şi eu. Sper că nu e prea târziu.
    http://sofistricat.blogspot.com/2010/01/nimic-interesant.html

  272. Mircea Popescu`s avatar
    272
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    Prea tarziu nu-i, dar n-ai link si la numaratoare mi-au iesit 491 caractere.

  273. sofistricat`s avatar
    273
    sofistricat 
    Friday, 22 January 2010

    gata, m-am corectat. mai bine, ca nu vazusem o mica greseala de asemenea.

  274. Ta-daaa: inca o intrare. Sa-mi zici, rogu-te, daca ai primit pingback-ul si daca sunt 500 de semne. :)

  275. Mircea Popescu`s avatar
    275
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 January 2010

    @sofistricat Boon. Succes cu el!

    @Catalin Este, este. Succes!

  276. Gata, sa traiti, am comentat si sa nu ma uitati. :P @Monicutza03449 presents you http://myworldofsmallbigthings.blogspot.com/2010/01/dementa.html FTW

  277. Mircea Popescu`s avatar
    277
    Mircea Popescu 
    Saturday, 23 January 2010

    Succes!

  278. http://denisalupu.ro/2010/01/23/arhiscurt/

  279. strumfita cu esarfa`s avatar
    279
    strumfita cu esarfa 
    Saturday, 23 January 2010

    oho, dar s-au inscris, nu gluma :D

  280. Mie mi-au iesit 500 .:) Posibil sa fi gresit

  281. Mircea Popescu`s avatar
    281
    Mircea Popescu 
    Saturday, 23 January 2010

    @Denysa Inscrutabila numaratoare trilematica... ce sa-i faci ?

    Multumiri pentru inscriere, si succes!

    @strumfita cu esarfa Zic ca-i cel mai popular concurs din blogosfera, ever.

  282. căţelul alpha`s avatar
    282
    căţelul alpha 
    Saturday, 23 January 2010

    Bre, nu te mai lăuda! Parcă ăla a lui Zoso a fost mai popular :P

  283. Mircea Popescu`s avatar
    283
    Mircea Popescu 
    Saturday, 23 January 2010

    Lol care mei ?

  284. căţelul alpha`s avatar
    284
    căţelul alpha 
    Saturday, 23 January 2010

    Exact :))

  285. Anonimosu`s avatar
    285
    Anonimosu 
    Saturday, 23 January 2010

    Faceti misto de handicapati, rusinica.

  286. si eu! http://desprenimicconcret.blogspot.com/2010/01/clisee.html

  287. Mircea Popescu`s avatar
    287
    Mircea Popescu 
    Saturday, 23 January 2010

    @sanda Din pacate, nu se inscrie in limita de caractere, am numarat doar 410. Mai adauga.

  288. primiti cu proza arhiscurta?
    http://aleluion.blogspot.com/2010/01/printre-pietre.html

  289. Mircea Popescu`s avatar
    289
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 January 2010

    @ioana Primim cu drag. Dar... 492. Mai trebe'.

  290. http://afterall.net/quotes/490829

  291. Din nou, până ajunge pingback, poftim link:
    http://justvave.wordpress.com/2010/01/24/ganduri-de-nea/

    Mersi!

  292. mircea, mie imi arata 497... in sfarsit, mai vad imediat unde strecor cateva litere

  293. Mircea Popescu`s avatar
    293
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 January 2010

    @fcbl Nu m-am prins ?

    @vave Succes!

    @ioana E de la liniile noi. Multe numaratoare considera linia noua drept caracter, eu nu.

  294. Mulţumesc frumos... tu nu oboseşti de atâtea succese urate pe minut? :P

  295. Mircea Popescu`s avatar
    295
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 January 2010

    Hehe nu obosesc, ca am glanda succesului foarte dezvoltata :D

  296. Pentru concurs!

    http://cuteananca.wordpress.com/2010/01/24/si-daca/

  297. Mircea Popescu`s avatar
    297
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 January 2010

    Inscris. Multumiri si succes!

  298. Si modestia :D

  299. Mai am unul :)

    http://gabitzubitzu.blogspot.com/2010/01/iarna-nu-i-ca-vara.html

    Pana acum ma verificam pe fainpolimedia ca numar de semne. Nu ma mai lasa... :( M-am verificat pe un alt program si posibil sa dea neconcordante.

  300. acum mi-au iesit 496 (sper)! http://desprenimicconcret.blogspot.com/2010/01/clisee.html

  301. Salut, faina ideea, particip si eu cu un text.O zi faina.
    http://dyde.info/interesant/sa-nu-ai-bani-nici-pentru-hoti/

  302. Marius Ola`s avatar
    302
    Marius Ola 
    Sunday, 24 January 2010

    Făcui şi eu un PA pentru concurs: http://mariusola.blogspot.com/2010/01/un-inimos.html

  303. Aş vrea să particip şi eu. Se poate?

    http://unblogobisnuit.wordpress.com/2010/01/24/nu/

  304. tavi mincu`s avatar
    304
    tavi mincu 
    Sunday, 24 January 2010

    ma ajuti si pe mine ?e chiar prima oara,sigur n-am facut ceva bine.
    http://taviversusall.wordpress.com/2010/01/24/4/
    mersi.

  305. Mircea Popescu`s avatar
    305
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 January 2010

    @Luka D Modestia sta bine pe virgine. Pe mine sta bine barba.

    @gabi Intra. Succes!

    @sanda Dap. Succes si tie!

    @dyde Adaugat. Succes!

    @Marius Ola Adaugat, si succes!

    @Cristina Sigur ca se poate. Te-am adaugat. Succes!

    @tavi mincu Mi se pare ca tu esti al doilea care-si face blog in vederea acestui concurs. Sa-ti traiasca si sa-ti infloreasca. Mai ai de adaugat link-ul pentru a participa, vezi ca se explica cum sus in post.

  306. Synthia Jacob`s avatar
    306
    Synthia Jacob 
    Sunday, 24 January 2010

    Particip si eu.

    http://mesynthia.blog.com/2010/01/25/supradoze-de-realitate/

  307. Synthia Jacob`s avatar
    307
    Synthia Jacob 
    Sunday, 24 January 2010

    Particip si eu la concursul organizat de Trilema http://mesynthia.blog.com/2010/01/25/supradoze-de-realitate/

  308. Mircea Popescu`s avatar
    308
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 January 2010

    @Synthia Jacob In prima faza te-am luat drept spammer, dupa nume.

    Textul propus de tine are 585 de semne, care-s prea multe. Taie-l si revino.

  309. Ce bine ca nu mai is virgina ... :D

  310. Buna dimineata Soare (cu dinti)!! :)
    Mai e un pic si se face suta :D

  311. https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7849247999027014393&postID=307687112421259551

    Sper ca am reusit! Multumesc!

  312. am scris si noi urmatoarele 3 texte:

    http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/01/joint-venture.html

    http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/01/melcul.html

    http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/01/pofta-de-viata.html

  313. https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7849247999027014393&postID=307687112421259551

    Sper ca am reusit! Multumesc!

  314. http://lucia1208.blogspot.com/2010/01/unii-fluturi-traiesc-doar-o-zi.html
    Nu am chef sa invat pt sesiune asa ca, inca una :P

  315. doamne ce ma mai plictisesc....nu-mi mai tresalta mie inimioara la auzul "bing"-ului metalic de la gmail...:(( ... nu mai vrea nimeni sa dea de treaba juriului :P :) nu mai comenteaza nimeni.... e dureros de liniste!!
    Daca tot o sa fie stresiune cu restanta....macar sa am motiv.
    :)))

  316. na, ca am scris si eu ceva: http://sabinavarga.com/2010/01/25/zilnic/
    am numarat 499 de semne. :D

  317. M-am înscris şi eu în competiţie. Nu ştiu de ce nu-mi mere pingback-ul. Articolul e aici: http://www.ionutu.ro/2010/01/25/pa-ul-meu-la-omul-sarac-nici-boii-nu-trag/

  318. domnu mircea, am modificat, multumim!

  319. Mircea Popescu`s avatar
    319
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    Catre toata lumea : Comentariile cu link-uri in ele si track-back-urile intra la moderare. Asta inseamna ca daca eu nu-s prin zona sa observ, ele asteapta pana cand apar. Nu va panicati, nu se pierde nimic.

    @Luka D Ai barba ?

    @Lucia Cred ca s-a facut deja, apare la update.

    @ana Tu ai adaugat un text, si nu un link, la comentarii, si nu in post. Radio Erevan style. Pentru a te inscrie in concurs, ai a adauga link, si nu text, in post, si nu altundeva. Te poti inspira de la oricare din cei ~100 de-au facut-o corect pana acum.

    @Petrov Unul dintre ele (cel cu fumatul) are 1 caracter sub minoim/ Asa incat succes! succes! pentru celelalte doua.

    @Lucia Inscris. Succes!

    Si e nu pe dracu', ia uite ca deja suntem la 97.

    @sabina Te-am adaugat. Succes!

    @ionutu Si pe tine te-am adaugat. Sper sa-ti traga boii, sau macar sa nu dai de cui, stii tu...

  320. pai nu se mai considera modificarea? ca l-am modificat deja. ala cu fumatu, pofta de viata.

  321. Mircea Popescu`s avatar
    321
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    Eu il vad, la #98.

    Trilema e pe cache, dat fiind volumul urias de trafic, asa ca poate dura cateva minute sa vezi update-uri. Nu panica.

  322. Acu’ e mai bine? http://www.ionutu.ro/2010/01/25/pa-ul-meu-la-omul-sarac-nici-boii-nu-trag/

  323. gata, multumim mult! bafta tuturor!

  324. Mircea Popescu`s avatar
    324
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    Acu's prea putine (492) :D

  325. http://animaloo.wordpress.com/2010/01/25/dilema-2/

    prezent si eu :)

  326. Asteptam cen-te-na-rul!

  327. Mircea Popescu`s avatar
    327
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    @animaloo Inscris. Succes.

    @dAImon Sa stii. Tocmai am ajuns la #99. Oare cat dureaza pana trecem pe trei cifre ?

  328. Oare mi-a iesit sa fiu #100?

  329. Mircea Popescu`s avatar
    329
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    @dAImon Nu ti-a lipsit mult.

  330. Modded.

  331. M-am inscris si eu. Sper sa functioneze trackback-ul. Pentru siguranta au si un link:

    http://patrascudan.wordpress.com/2010/01/25/iubirea-o-floare-de-colt-concurs-de-proza-arhiscurta/

    Textul: Iubirea, o floare de colt (499 semne)

    O zi buna

  332. Mircea Popescu`s avatar
    332
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    @dAImon Adaugat. Succes!

    @Dan Patrascu Si tie, deopotriva.

  333. tavi mincu`s avatar
    333
    tavi mincu 
    Monday, 25 January 2010

    am adaugat link-ul,as vrea sa stiu daca e totul in regula,ca a inceput sa-mi placa si as mai posta una alta pana la 31.oricum pentru mine e pionierat,sint cu urechile prinse.in schimb ii fain.merci de intelegere.

  334. Mircea Popescu`s avatar
    334
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    Dap, esti inscris, cu numarul 103 (ultima din text, daca te uiti repede :p)

    Succes!

    Si da, poti introduce cate doresti pana pe 31, baga mare.

  335. Puteti sa imi spuneti daca am fost inscrisa ?
    http://www.justmeanabera.blogspot.com

  336. Mircea Popescu`s avatar
    336
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    Nu. Vezi aici : http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/#comment-13665

  337. Agripina şi Paunaş l-au inspirat masiv pe scritorul "povestioarei" cu nr 76 . Se pare ca nuvela ''La vulturi" de Gala Galaction, a simţit nevoia să fie reinventată...mda...
    nu-i aşa?

  338. Mircea Popescu`s avatar
    338
    Mircea Popescu 
    Monday, 25 January 2010

    Apoi Lucia draga, ma gandesc ca juriul va tine sama.

  339. am scris si io o tampenie
    http://radugonciar.blogspot.com/2010/01/daca-as-fi-regina-angliei.html

  340. Nu ... dar am insomnii ... e posibil sa-mi creasca si barba :)))

  341. Ma chinui sa termin o carte cu multe pagini. Si mai greu a fost sa scriu atat de putin, dar a fost fun si challenging.

    http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/01/talent-vs-inspiratie.html

  342. Pentru concurs de proza arhiscurta Trilema.

  343. http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/01/talent-vs-inspiratie.html

  344. Iar, din nou, încă o dată...
    uite-un link: http://justvave.wordpress.com/2010/01/26/amintiri-fara-voie/#comment-972 . :D

  345. Particip şi eu:

    http://blog-pierdut.blogspot.com/2010/01/amintire.html

    Mulţumesc.

  346. Mircea Popescu`s avatar
    346
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    S-o luam in ordine.

    @radugo Inscris. Succes!

    @Ellie Inscris. Succes!

    @vave Inscris. Succes!

    @cell61 Inscris. Succes!

    @Luka D Daca nu esti virgina si-ti creste barba e semn rau, inseamna ca de fapt esti ghei :D

  347. http://justmeanabera.blogspot.com/2010/01/visez-cu-ochii-inchisi-si-imi-strang.html

    Asa este bine?
    Multumesc!

  348. Mircea Popescu`s avatar
    348
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    Nu este. Uite, compara
    http://justmeanabera.blogspot.com/2010/01/visez-cu-ochii-inchisi-si-imi-strang.html
    cu
    http://blog-pierdut.blogspot.com/2010/01/amintire.html

    Vezi diferenta ?

  349. deci 110.

  350. Talentul nu imi da pace, asa ca am creat un nou post pe cafeneaua-vieneza:
    http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/01/pilaful.html

  351. Mircea Popescu`s avatar
    351
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    @ioana Chiar 111 :)

    @Ellie Pfoai, deci daca castigi ti-oi face odata un pilaf cumsecade, din Basmati, iara nu ce arpacas descrii tu acolo.

    Si succes!

  352. OK, Mircea, atunci chiar ca trebuie sa castig :)

  353. Ghei .. sa ... asta m-am hotarat sa ma fac ... ma bag la http://www.imdb.com/title/tt0074102/ poate mai incat ceva despre arta de a fi gheisa ... :p

  354. Particip la Concursul de Proza Arhiscurtă cu următorul post:

    http://soarecudinti.wordpress.com/2010/01/26/marsul-vantului-din-pungile-de-faina/

    Succes tuturor!

  355. Sacara Mihaela`s avatar
    355
    Sacara Mihaela 
    Tuesday, 26 January 2010

    As vrea sa particip la concurs

    http://shrekessa.blogspot.com/2010/01/despre-noi-doua.html

  356. Mircea Popescu`s avatar
    356
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    @Luka D Grele filme.

    @Raluca Iti lipseste link-ul.

    @Sacara Mihaela Inscris. Succes!

  357. http://soarecudinti.wordpress.com/2010/01/26/marsul-vantului-din-pungile-de-faina/

    la mine apare :P

  358. Pentru concurs, am spus o prostie:

    http://visdezis.blogspot.com/2010/01/la-ceas-de-seara.html

  359. Mircea Popescu`s avatar
    359
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    @Raluca Nu prea cred, doar daca n-ai scris-o cu carioca pe monitor.

    @Ihriel Inscris. Succes!

  360. Nici acum? :|

    http://soarecudinti.wordpress.com/2010/01/26/marsul-vantului-din-pungile-de-faina/

  361. Mircea Popescu`s avatar
    361
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    Mi se pare ca ai aceeasi problema pe care o avusese si ana mai deasupra. Vezi comentariul #348.

  362. Pentru că eram logată pe blog s-a întâmplat asta?

    http://soarecudinti.wordpress.com/2010/01/26/marsul-vantului-din-pungile-de-faina/

  363. Ufff, greu cu tracback-ul ăsta. Mi-am dat seama de problemă dar asta nu înseamnă că ştiu să o şi rezolv. Abia mi-am făcut blog şi îs un pic cam varză. Revin :D

  364. Am urmat toate instrucţiunile. Sper că am reuşit :)

  365. Mircea Popescu`s avatar
    365
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    Tot n-ai adaugat link incoace. Vestea buna e ca pana pe 31 ai vreme.

  366. Synthia Jacob`s avatar
    366
    Synthia Jacob 
    Tuesday, 26 January 2010

    http://mesynthia.blog.com/2010/01/25/supradoze-de-realitate/
    Am modificat, sper ca este ok.

  367. Mircea Popescu`s avatar
    367
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 26 January 2010

    Este perfect. Succes!

  368. Nu e greu decat prin faptul ca se bazeaza pe real :)

  369. ihearlights`s avatar
    369
    ihearlights 
    Wednesday, 27 January 2010

    Mircea, era foarte ok daca puneai si un link catre un character counter! Undeva la vedere, ca poate se mai inscrie lumea.

    textul meu:
    http://www.dbogdan.com/2010/01/27/dragostea-nu-moare-niciodata/

  370. Pfffffoaaa finnaly :)

    http://justmeanabera.blogspot.com/2010/01/visez-cu-ochii-inchisi-si-imi-strang.html

    Gata? Multumesc!

  371. Mircea Popescu`s avatar
    371
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 27 January 2010

    @ihearlights Pai era, da' lasa oamenii sa munceasca. Nu stiu cat ma convinge ideea asta ca literele sunt un ceva prea mic si neinsemnat ca sa merite numarate.

    @ana Link ai, da' caractere's 618. Tre' mai putine. Io sincer iti tin pumnii la cat te-o chinuit deja.

  372. In luptă dreaptă m-am luptat cu Pingbackul ăsta dar se vede că a câştigat dumnealuiul, drept pentru care pun link aşa:

    http://scaietina.wordpress.com/2010/01/27/ganditorul-de-la-hamangia-2/

  373. Intrebare:
    Daca pe 31 ianuarie, inainte de ora 23:59:59 cel tarziu, trimiti o povestire si
    primesti un email ultra arhi scurt de la Mircea:
    493
    Adaugi repede niste virgule sau puncte si ii trimiti linkul, dar dupa: 24:00.
    Ce se intimpla?
    Eu as propune sa fie k la magazin cind intri inainte de ora inchiderii si iesi victorios cu sticla de tuica dupa.

  374. particip la concurs!
    Trilema.

  375. Iulia Mihai`s avatar
    375
    Iulia Mihai 
    Wednesday, 27 January 2010

    Or sa aiba ceva de treaba cei alesi sa jurizeze :)

  376. Iulia Mihai`s avatar
    376
    Iulia Mihai 
    Wednesday, 27 January 2010

    106 imi pare ca nu respecta oarecum regulile. Imi seamana mai mult a poezie. parca trebuia sa fie pozie...

  377. Mircea Popescu`s avatar
    377
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 27 January 2010

    @ina Nu te-a infrant, doar ca fui putin ocupat si n-am avut ocazia sa-i dau drumul. Dar esti inscrisa si-ti doresc succes!

    @Costel Privind din cealalta perspectiva, daca iti ia doua saptamani si mai bine ca sa scrii un text care totusi nu respecta minimele criterii formale impuse, s-ar zice ca nici nu mai conteaza asa de mult ce se intampla in ultimele minute. Notiune exprimata in limba engleza drept "tough tits".

    @macanta 603 caractere, care-s deci prea multe.

    @Iulia Mihai Sa stii ca vor avea ceva de munca. Cat priveste #106, nu exista o restrictie de ce anume sa se scrie, singura impusa este de caractere.

  378. 603??ma apuc sa le numar;nici macar nu stiu daca intra si titlul in PA,sau spatiul dintre cuvinte.
    sau trimit alta la concurs?hm

  379. le-am numarat,bre,nu sunt 613.cum ai facut?ai pus si tva si adaos? :)
    sau nu ma incadrez pentru ca subiectul e din realitate?

  380. particip la concurs
    Trilema.

  381. Sper să fie bun... că am o presimţire negativă.
    http://justvave.wordpress.com/2010/01/28/a-nikoni-sau-a-nu-nikoni/
    Şi mersi în avans de "succes!". :P

  382. Mircea Popescu`s avatar
    382
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    @macanta 1. Subiectul n-are treaba. Se numara toate caracterele, litere, spatii si semne de punctuatie. Nu se numara CR sau LF.

    2. Daca participi cu
    http://miramasmacanta.blogspot.com/2010/01/prima-pa-necalificata.html nu-i bun, are 517 semne. Mai taie.

    @vave 487. Mai pune!

    *Soup nazi voice* No succes for you! Come back, 1 day! :D

  383. le-am scurtat pe amandoua,particip cu ambele,nu ma las :)

  384. Mircea Popescu`s avatar
    384
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    Adaugat ambele, succes cu amandoua! (sau reciproc)

  385. Acum o fi mai bine?! *puppy eyes* :P

  386. .... şi linkul: http://justvave.wordpress.com/2010/01/28/a-nikoni-sau-a-nu-nikoni/.

  387. SingurEu`s avatar
    387
    SingurEu 
    Thursday, 28 January 2010

    Am mai intrat cu una!

  388. Nu sunt luate punctele în calcul?

  389. Mircea Popescu`s avatar
    389
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    @vave Nimic mai placut decat sa chinui o domnisoara cu ochi de catelus :D

    Si da, se socotesc punctele.

    @SingurEu 524. Mai scoate.

  390. Updated.
    Ăsta nu e chin! *wink*

  391. Mircea Popescu`s avatar
    391
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    "Nimic din ce-mi este placut nu e chinuitor" gen ? :D

    Succes!

  392. Cam aşa ceva. Doar am zis că îmi place să modelez.
    Cat am stat şi-am socotit, o altă idee mi-a venit. Mai na una!

    http://justvave.wordpress.com/2010/01/28/scoate-baga/

  393. Mircea Popescu`s avatar
    393
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    Hehehe. Succes cu ea!

  394. Mersi frumos! *blink, blink*

  395. SingurEu`s avatar
    395
    SingurEu 
    Thursday, 28 January 2010

    Cand dai copy-paste, iti ies 524.

    Cand dai copy-paste special (unformatted text), iti ies 504.
    Cand copiezi inainte intr-un fisier Notepad, iar apoi in Word, iti ies 504. (Nu stiu la ce caractere renunta, dar daca le iei la numarat la mana, sunt 504.)
    _________
    Și am mai băgat inca una.

  396. Mircea Popescu`s avatar
    396
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    Doua bucati adaugate. Succes cu ambili!

  397. SingurEu`s avatar
    397
    SingurEu 
    Thursday, 28 January 2010

    Mie mi-ai raspuns? Ca nu m-am prins. :D

  398. Mircea Popescu`s avatar
    398
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    Tie dara. Ai #127 si 128.

  399. AlexandraV`s avatar
    399
    AlexandraV 
    Thursday, 28 January 2010

    Ma inscriu si eu cu http://lexaverzes.blogspot.com/2010/01/chemarea-misticului.html

  400. LePetitPrince`s avatar
    400
    LePetitPrince 
    Thursday, 28 January 2010

    una bucata PA, aici: http://zbateri.blogspot.com/2010/01/ora-h.html

  401. Mircea Popescu`s avatar
    401
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    Adaugat ambele, succes amandurora!

  402. http://child-of-the-night.ro/2010/01/28/un-vis-sangeriu/

  403. Mircea Popescu`s avatar
    403
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    Bun venit si succes!

  404. AlexandraV`s avatar
    404
    AlexandraV 
    Thursday, 28 January 2010

    Particip cu al doilea text la concursul de proza arhiscurta http://lexaverzes.blogspot.com/2010/01/gravat-in-cartea-veche.html

  405. M-am inscris si eu la concurs cu articolul asta: http://surasdeprimavara.wordpress.com/2010/01/28/cugetare/

  406. Mircea Popescu`s avatar
    406
    Mircea Popescu 
    Thursday, 28 January 2010

    @AlexandraV Te-am adaugat! Succes!

    @suras de primavara Faina tema ai la blog. Succes in concurs.

  407. florentina`s avatar
    407
    florentina 
    Friday, 29 January 2010

    Buna ziua.sper ca mai primiti o proza scurta de la mine.

    http://ogulet.wordpress.com/2010/01/29/ochii-tai/

  408. @Mircea Popescu: iti multumesc pentru apreciere!

  409. florentina`s avatar
    409
    florentina 
    Friday, 29 January 2010

    gata e bine acum....sper:)))

    http://ogulet.wordpress.com/2010/01/29/ochii-tai/

  410. Mircea Popescu`s avatar
    410
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    @florentina E perfect, inscris, si succes!

  411. Particip si eu :)

  412. O rugaminte. Calculasem fix 500 de semne si acum vad ca a aparut postul #136.

    “Semne bune Anul” 499 semne.

    Nu stiu cum am facut dar am mancat un "a" de la provocarea:
    "provocare asta care vine ......."

    Te rog ca din "provocare" sa faci "provocarea".

    Multumesc!

  413. Mircea Popescu`s avatar
    413
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    S-a facut. Succes!

  414. Multumesc, asa e ... la fix :)

  415. ioana ciurea`s avatar
    415
    ioana ciurea 
    Friday, 29 January 2010

    idei de sub pleoape

    http://acumm.blogspot.com/2010/01/concursul-de-proza-arhiscurta-trilema.html

  416. ioana ciurea`s avatar
    416
    ioana ciurea 
    Friday, 29 January 2010

    http://acumm.blogspot.com/2010/01/concursul-de-proza-arhiscurta-trilema.html

  417. Mircea Popescu`s avatar
    417
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    @ioana ciurea 601, care-s prea multe.

  418. ioana ciurea`s avatar
    418
    ioana ciurea 
    Friday, 29 January 2010

    http://acumm.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=4

  419. Jesus, 137 de texte!!! Le plang de mila celor 7 "jurati", au de munca nu gluma...

  420. Mircea Popescu`s avatar
    420
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    @ioana ciurea Perfect. Succes!

    @ct Mai este timp, vor fi mai spre 200 cred. Asta-i viata, grea da' pute.

  421. pletzalcoatl`s avatar
    421
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Friday, 29 January 2010

    Si eu, si eu!
    http://www.aichelux.net/blog/2010/01/29/mesteacanul-si-ienupar/

    Cred ca e un pic "Romangrish." ;)

  422. Mircea Popescu`s avatar
    422
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    Inscris. Succes!

  423. Seara buna!!
    Sper ca mai primiti inca un PA de la mine :) http://lucia1208.blogspot.com/2010/01/unde-pleci-ma-duc-pana.html

  424. Mircea Popescu`s avatar
    424
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    Succes!

    (Pa-ul are vre-o legatura cu articolul cu alcoolismul ?)

  425. nu are legatura cu alcoolul.
    E vorba despre un parinte care nu-i permitea ficei sale sa aiba legatura cu acel El... ea se razvrateste si pleaca de acasa, dar dupa o bataie zdravana.

    Dar despre ce articol vorbiti? e aici pe Trilema?

  426. alexander`s avatar
    426
    alexander 
    Friday, 29 January 2010

    Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema.
    http://alexandervsalexander.blogspot.com/2010/01/omul-in-crucea-goala.html

  427. alexander`s avatar
    427
    alexander 
    Friday, 29 January 2010

    Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema
    http://alexandervsalexander.blogspot.com/2010/01/omul-in-crucea-goala.html

  428. Ah, da acum am vazut articolul, cel scris pe 28 ianuarie. Sory :D
    Crede-ma, nu m-am inspirat de acolo.

  429. alexander`s avatar
    429
    alexander 
    Friday, 29 January 2010

    ptr. concurs
    http://alexandervsalexander.blogspot.com/2010/01/omul-in-crucea-goala.html

    sunt inscris sau nu?

  430. Mircea Popescu`s avatar
    430
    Mircea Popescu 
    Friday, 29 January 2010

    @Lucia A, era simpla curiozitate doar.

    @alexander Grabit mai esti, stimabile. Acum e inscris. Succes!

  431. alexander`s avatar
    431
    alexander 
    Friday, 29 January 2010

    imi cer scuze, nu am vazut ca a aparut comentariul.
    va multumesc, seara buna

  432. Dl Mircea , va rog corectati la #142 la ultimul rand "paterene" cu paterne. Din graba si din neatentie am pus un "e" in plus :((
    Multumesc mult!!!

  433. Raluca Nicula`s avatar
    433
    Raluca Nicula 
    Friday, 29 January 2010

    Ce de PA-uri, domne! Succesuri peste succesuri, nu gluma. Felicitari pentru ideea concursului. Care este! :D

  434. Nu mi-am gasit P.A.-ul inscris, asa ca postez si aici link.

    http://thefriend44.wordpress.com/2010/01/24/avatar-nu-filmul/

  435. Mircea Popescu`s avatar
    435
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 January 2010

    @alexander Comentariile de pe nume noi, sau cu link-uri intra in moderare.

    @Lucia S-a facut.

    @Raluca Nicula Saru'mana. Recolta bogata, e bine.

    @the friend Ce apare la pe site este :
    <a href="http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/& gt;Trilema">
    Ce ar trebui sa apara este :
    <a href="http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/">

  436. Buna, Mircea.
    mai trimit un "bilet" pentru concurs.
    Numai bine !

    http://gabitzubitzu.blogspot.com/2010/01/fantana-seaca.html

  437. Mircea Popescu`s avatar
    437
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 January 2010

    @gabi Succes! :)

  438. Mircea, multumesc.
    Din pacate am pierdut commentul tau de pe blog. Il mai pui o data, please ? :D

  439. Buna ideea cu concursul asta. Felicitari!
    Intru si eu: http://stopadvertisingyourself.blogspot.com/2010/01/catre-copilul-nenascut_30.html

  440. http://stopadvertisingyourself.blogspot.com/2010/01/catre-copilul-nenascut_30.html

    Acum ar trebui sa mearga si link-ul.

    Si cum nu ma puteam hotara, am mai bagat ceva: http://stopadvertisingyourself.blogspot.com/2010/01/dragii-mei-ce-este-iubirea-ce-este.html

    Bafta!!!

  441. Mircea Popescu`s avatar
    441
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 January 2010

    @gabi No problemo.

    @Laura Faine, da' link-urile tot nu-s bune. Da click, vezi daca te aduce aici.

  442. Acum linkurile ma duc direct in pag concursului...inainte mergeau pe trilema la home. Sper sa fie ok.

    http://stopadvertisingyourself.blogspot.com/2010/01/dragii-mei-ce-este-iubirea-ce-este.html

    http://stopadvertisingyourself.blogspot.com/2010/01/catre-copilul-nenascut_30.html

  443. Mircea Popescu`s avatar
    443
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 January 2010

    Adaugat ambele! Succes

    (Btw, vezi ca folosesti pe blog setul gresit de diacritice, ş si ţ iti apar ca patratele pe anumite sisteme).

  444. Stefania`s avatar
    444
    Stefania 
    Saturday, 30 January 2010

    Si eu: http://prikindelsenior.wordpress.com/2010/01/30/proba/

  445. Mircea Popescu`s avatar
    445
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 January 2010

    Ia uite, ai numarul 150. Succes!

  446. Stefania`s avatar
    446
    Stefania 
    Saturday, 30 January 2010

    si 500 de semne, dar nu stiu ce s-a intamplat cu ghilimeaua de la sfarsit, care e in postul original :(

    Multumesc pentru introducerea creatiei.

  447. Mircea Popescu`s avatar
    447
    Mircea Popescu 
    Saturday, 30 January 2010

    Am rectificat. Copy/paste error.

  448. http://vandazyx.blogspot.com/2010/01/dezmat-uha.html no gata ... sper sa nu incalce nicio regula.

  449. Parc-am auzit de un concurs. Aici să şie? :lol:

    http://justvave.wordpress.com/2010/01/31/neclaritate-nsangerata/

  450. Mircea Popescu`s avatar
    450
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 January 2010

    @Luka D Succes!

    @vave Succes! (Intamplator, am la mine un biscuit :D)

  451. No... trebuie să îţi cenzurez un picuţ comentariul, dar mersi oricum. *hug*

  452. Mircea Popescu`s avatar
    452
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 January 2010

    Nu-i suparare, intelegi tu ideea :p

  453. ... cât despre "biscuit" trage-l prin ciocolată şi e numai bun. :P

  454. Multumesc. Mda...tehnica ma cam omoara :)

  455. Mult succes participantilor. Se apropie ora H :)

    Mirciulica,
    am auzist ca si zoso face parte din juriu :P sau a fost dooar un cosmar ? :))

  456. e mai mult decat evident. e un concurs pentru cei frustrati si puturosi. adica pentru cei care se cred mai destepti decat sunt si, culmea!, sunt si atat de lenesi incat isi imagineaza ca daca apasa de 500 de ori pe taste au creat si au muncit. m-as simti umilit daca m-ar frisona chiar si cea mai mica tentatie sa particip la stupizenia asta.

  457. http://soarecudinti.wordpress.com/2010/01/26/marsul-vantului-din-pungile-de-faina/

    Dacă nu merge nici de data asta..

  458. @arges,
    eu am facut o gluma...relax. Nu-s de acord cu ce spui dar nu pune la suflet.
    Sa stii si tu ca esentele de parfum nu se vand la kil :P

  459. ps.
    cand oamenii isi vor fi pierdut simtul umorului si vor fi luat tot ce le cade sub nas ca pe ceva personal e clar sindrom de frustrare :D

  460. Mircea Popescu`s avatar
    460
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 January 2010

    @vave Ai vazut pisicile aristocrate ?

    @Laura Nu te lasa, avem asteptari de la tine.

    @gabi Cine stie ?

    @arges Lucrurile mai mult decat evidente sunt indeobste mai putin decat inteligente.

    @Raluca Inscris. Succes!

    @gabi Nu pune la suflet. Pune la gunoi.

  461. :)

  462. Mulțumesc pentru înscriere și încerc să le "calific" și pe celelalte. Câte una pe Pingback, merge? Mă pasionează PA-ul de-o viață, merită să încerc... Felicitări pentru concurs!

  463. Mircea Popescu`s avatar
    463
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 January 2010

    @LeeDee P. Acum sunt bine. Succes cu toate trei!

  464. Trebuie să recunosc că dacă la "nazi soup" am înţeles, la cea cu biscuitul, nu. Deci luminează-mă! :P

  465. Mircea Popescu`s avatar
    465
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 January 2010

    Faza intai a Concursului de Proza Arhiscurta s-a incheiat.

    Am placerea sa anunt juriul, format din : Andu, Anonimosu, Dr.A, fcbl, Florin(ex-Sorin), grid, kokofifi, lexy229, Radu Ciocan, spyked, urangutanita.

    Am decis sa numesc unsprezece persoane in loc de sapte, pentru ca s-au inscris in competitie un numar impresionant de concurenti, si cred ca astfel avem o mai buna sansa sa le tratam munca cu respectul pe care il merita.

    Dragi membrii ai juriului, va revine acum sa cititi si recititi textele inscrise in concurs. Tot ce astept de la voi este o lista ordonata, care sa includa oricate numere doriti sau considerati ca merita. Introduceti-o printr-un comentariu (pentru siguranta, folositi computerul de pe care comentati in mod obisnuit). Odata depusa, lista nu mai poate fi modificata. Data limita este 5 februarie, ora 23:59.

    Multumesc tuturor participantilor pentru efortul depus pana acum, si le urez (inca o data :p) succes.

  466. Multumesc de incredere.

    Pentru a nu purcede la judecata cu prejudecati, se cuvine a raspunde mai intai de toate umbrei aruncate de arges asupra acestui concurs. Evident, umbrelor nu li se poate raspunde decat intr-un singur fel: gasind un mod de a coexista cu ele, adica nelasandu-le privilegiul de a ne tulbura mersul.

    Pentru asta, regula numarul unu e sa nu privesti niciodata o umbra drept in fata. Odata privita, o umbra genereaza alte umbre. N-o scoti la capat decat lasand umbra sa te urmeze. Altfel, ti-o ia inainte.

    Deci, pentru a evita ca jurizarea sa se impiedice de frustrari de o parte si de alta, exista recursul la obiectivitate, care are menirea sa tempereze derapajul in subiectivism.

    In ceea ce ma priveste, criteriile de jurizare vor fi urmatoarele (in ordinea descrescatoare a ponderii lor):

    1. Coerenta interna si puterea evocatoare a textului (daca exista un mesaj, o idee centrala sau o imagine-schelet in jurul carora e dezvoltata proza, spre deosebire de situatia in care textul exprima ganduri, trairi sau senzatii aparent fara legatura intre ele);

    2. Corectitudinea textului din punct de vedere gramatical, lexical, ortografic si al punctuatiei, precum si adecvarea stilistica la continutul mesajului (nu vor fi penalizate neutilizarea diacriticelor si nici grafiile particulare cerute de un anume stil al expresiei scrise);

    3. Economia textului (daca exista erori sistematice de natura a frauda incadrarea in limita de semne);

    4. Originalitatea textului (masura in care textul se distinge prin ceva particular ca tema sau mod de abordare, sau felul in care teme trivial-perene sunt puse intr-o alta lumina).

    Intentionez sa fac un "Top 21" al celor mai bune PA, daca ma ajuta timpul. Pana nu e prea tarziu, raman receptiv la sugestii privind imbunatatirea criteriilor de jurizare. Si, cine stie, poate ajungem sa decernam si "Zmeura de aur" pentru cea mai ingusta proza scurta. :)

  467. cipslim`s avatar
    467
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 1 February 2010

    Nu ar fi mai bine ca sa... Sau hai sa ma abtin.

  468. Mircea Popescu`s avatar
    468
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    @grid Nu se poate judecata fara prejudecati. Dar am ales un grup destul de variat si numeros incat sa banui ca prejudecatile se vor pierde la statistica. Macar in mare parte.

    Spor la jurizare.

  469. căţelul alpha`s avatar
    469
    căţelul alpha 
    Monday, 1 February 2010

    Bre Mirceo, nu puteai să laşi mai puţini oameni în juriu? Io cum mai mituiesc acu` unşpe inşi?

  470. cipslim`s avatar
    470
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 1 February 2010

    Deci tin sa mentionez ca protestul meu continua, nu e concurs de poezie ci de proza. Deci tehnic!... tehnic! onest ar fi sa nu votati poezii deoarece ar fi contrar spiritul acestui concurs. Astfel s-ar crea un precedent.
    Ce ar fi daca Puya de exemplu ar lua premiul MTV pentru cea mai tare manea?

  471. cipslim`s avatar
    471
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 1 February 2010

    deci ultimul comentariu nu a fost prea inspirata comparatia, sa zicem ca Florin Salam ar lua premiu pentru cel mai vandut album rock.

  472. Mircea Popescu`s avatar
    472
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    @căţelul alpha Haha! Tocmai!

    @cipslim Cum demonstrezi ca ceva nu-i proza ?

  473. macanta`s avatar
    473
    macanta 
    Monday, 1 February 2010

    subscriu.in postul 123 scrie ce e proza,dupa dex.

  474. spor la treaba juriului. E o munca destul de migaloasa si grea. Uneori ingrata.
    Numai bine intregii echipe si mai ales celui care ne-a adunat aici :;)

  475. Ioi, mi-ai dat material de disecat. Subscriu la comment-ul lui grid.

    În plus, un mic detaliu:

    Tot ce astept de la voi este o lista ordonata, [...]

    După ce criteriu? Ordinea preferințelor (și dacă da, crescător ori descrescător?) sau numeric? Al doilea caz presupun că ar fi banal, deci bănuiesc că primul.

  476. Mircea Popescu`s avatar
    476
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    @macanta O fi cum ziceti voi. Io ma gandesc ca se descurca juratii.

    @gabi ;)

    @spyked Vezi ca este un exemplu in textul articolului care explica cum functioneaza chestia.

    Ca exemplu, daca tu imi scrii 593 259 337 248 eu inteleg ca dupa parerea ta, proza #593 e locul I, proza #259 e locul II, proza #337 e locul III si proza #248 e locul IV.

  477. Eu am luat de buna propunerea ta cu juriul care delibereaza si am deschis Critica Arhiscurta. Din oaresce motive trackbackul aici nu-ti mai merge.

  478. Mircea Popescu`s avatar
    478
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 February 2010

    @Dr.A Merge, numa' amintiti-va ca io-s ardelean, si ca atare mai merg din cand in cand la gagici. In care caz poate sa dureze.

    Apropo, articolul tau imi sugereaza o precizare pe care era probabil bine s-o fac mai din timp : Nu este nici un motiv pentru care un jurat are a se limita la 5, 10 sau 20 de preferinte. La modul cel mai teoretic, daca ordoneaza toata lista face un bine mai mare decat daca ordoneaza doar o parte din ea. Sigur ca nu i se cere nimanui sa depuna liste complete, dar in principiu vorbind, cu cat sunt mai lungi cu atat mai bine.

  479. eu am realizat abia azi ca aveam voie sa inscriem mai multe texte :(

    oricum sper ca juriul va ''descalifica'' asa-zisa-poezie( sau mai bine zis neproza) pentru simplu fapt ca asa da de inteles un astfel de concurs. acum dezbaterile despre ''ce este proza/poezie?'' nu cred ca isi au locul aici; pana la urma e un concurs destinat amatorilor. Oricine poate trasa o granita( mai mult sau mai putin stramba, cu o ''zona tampon'' mai mult sau mai putin larga) intre proza si poezie si ar fi pacat sa fie ignorate aceste tertipuri. daca se poate intradevar vorbi de ''proza arhiscurta'' ca gen literar nu stiu, dar cu siguranta nu poate exista o poezie arhiscurta. si nu, poezia nu e o alta desfasurare a prozei.

    altfel, succes tuturor participantilor!

  480. starsgates`s avatar
    480
    starsgates 
    Monday, 1 February 2010

    De ce să nu poată fi şi poezie?
    Doar există haiku-ul la japonezi.:)
    Şi e... foarte scurtă.:)

  481. @starsgates
    de aia ii zice haiku sau tanka sau care o mai fi :D dar sa stii ca sunt si alte conditii, nu doar cele 17 silabe. si daca ar fi sa ''inventam'' o poezie arhiscurta, 500 d caractere ar fi complet nemotivate :)

  482. starsgates`s avatar
    482
    starsgates 
    Monday, 1 February 2010

    care ar fi motivatia pentru 5-7-5, stelar92?

  483. Deci mey sa stiti ca eu ceam scris nu e poezie ca e proza scurta. Cea mai scurta si cea mai trista. Numai ca e aranjata ca o poezie da nui poezie ca nu rimeaza.

  484. @ #30. Cred ca sursa inspiratiei e foarte specifica si poate fi localizata cu precizie. As trimite un mesaj privat da nu stiu cui, si nu am timp sa citesc toate comentariile sau trackback-urile.
    http://www.mopo.ca/uploaded_images/life-explained-762415.jpg

  485. @mp

    care e motivatia pentru juriu?

    ca au ceva de munca. si sa nu imi zici ca isi pot trece pe cv! :D

  486. In calitate oficiala de jurat, declar ca ieri am incheiat prima zi de jurizare cu succese maxime. Mintenas ma apuc de ziua secunda. Recitiri deci.

  487. Mircea Popescu`s avatar
    487
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @Andu S-a notat. Mai exista una copiata dupa Gala Galaction, descoperita de @Lucia mai sus (#76). Stimatul juriu va folosi aceste informatii cum crede de cuvinta.

    @Mihai Ia uite, ti-o trecut boemia asa, brusc ? :D

    @fcbl Spor.

  488. update si din partea mea: am ales 10 ...n-a fost usor deloc! partea cea mai grea abia urmeaza...

    hint : 2 PA-uri din cele alese de Dr.Ase gasesc si in lista mea, felicitari anticipate autorilor :)))

  489. Anonimosu`s avatar
    489
    Anonimosu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Lista mea:
    #9 #23 #5 #18 #86 #98 | #94 #106 #2 #6 #95 #125 #117 #36 #142 #20 #71 #120 #48 #107 #86-bis #37 #73 #91 #49 #41 #59 #100 #85 #39 #137 #47 #43 #128 #72 #132 #65 #126 #51 #114 #110 #58 #56 #118 #151 #124 #149 #158 #145 #116 #131 #66 #113 #75 #129 #152 #78 #115 #82 #121 #80 #101 #130 #136 #147 #111 #104 #140 #103 #144 #139 #155 #141 #156 #146 #143 #148 #150 #153 #154 #157

  490. Lista e în ordine crescătoare / descrescătoare ? :D

  491. Anonimosu`s avatar
    491
    Anonimosu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Eu am inteles ca se incepe cu locul I si se merge descrescator in listele astea...

  492. Am înţeles.

  493. Am senzatia ca-i ca la 6 din 49...Am recitit textele selectate de ...un mebru al juriului si nu inteleg criteriile...E aberanta lista lui...Nu total, dar pe-aproape.Hazardul va juca un rol important in alegerea castigatorilor...Eu zic ca trebuia sa aloci o parte din premii(le faceai mai mici) si juratilor...De unde stim ca juratii nu sunt subiectivi, nu ii cunosc pe cei din spatele PA-urilor?

  494. @ starsgates

    nu cred ca o sa o scoatem la capat cu mica noastra polemica :D

    sunt convins ca ai citit asta dar mai las si aici un paste pt argument

    Termenul Hokku înseamnă, în limba japoneză "vers de început", fiind la origine o verigă de legătură spre un şir mai lung de versuri, cunoscut sub numele de Haikai. Deoarece hokku dădea tonul restului şirului de versuri, el a căpătat un rol privilegiat în poezia Haikai, încât s-a ajuns ca unii poeţi să compună numai un Haikai, renunţând la versurile următoare.

    acel 5-7-5 e motivat printr-o istorie deci :) oricum, ele reprezinta o provocare; 500 d caractere in poezie n-ar fi o provocare ci poate uneori o constrangere. eu asa vad, astept sa ma convingi de altceva.

  495. Mda, Mirceo - eu unul as ruga pe toti membrii juriului sa dea o justificare pentru topul intocmit, macar pentru primele 3 locuri, si macar un "c-asa mi-a venit mie la ora aia".

    Sa vedem daca se ridica comentatorii la inaltimea Trilemei, gen :D

  496. Anonimosu`s avatar
    496
    Anonimosu 
    Tuesday, 2 February 2010

    "Aberanta" nu zau?
    Nu inteleg pana la urma care ar fi problema. Unele texte sunt mai bune decat altele. Parerea unora conteaza, parerea altora nu conteaza. Such is life.

  497. Hai sa-mi spun si eu o opinie ... pe care am tot tinut-o ...
    Foarte multe texte de aici sunt inspirate in mod fatis din texte celebre, daca va bag un text din comentariiile lui Jung (Secretul Florii de Aur) nu se regaseste pe niciun motor de cautare ci doar intr-o creier mult citit, asta nu inseamna ca imi apartine, si mi-l pot insusi chiar cu titlu de proza arhiscurta.

    Am regasit in afara de Fefeleaga, Eminescu adaptat, Blaga adaptat, scenarii de filme, Iliade reinventate, multe alte texte. Am tacut si am stat in banca mea.
    Dar discutia asta despre poezie versus proza este una depasita. Cand am fost intrebata in liceu care este diferenta dintre proza si poezie am dat clasicul raspuns "Nu stiu" ... m-am asezat in banca cu treiul de rigoare in brate.
    Nu ma apuc sa punctez diferentele proza - poezie insa spun doar atata, nu confundati niste rime schiopatate cu poezia, e un sacrilegiu. De aceea asa-zisele poezii de pe aici trebuiau eliminate din start (parerea mea) fiindca nu se incadreaza nici la categoria proza, nici la categoria poezie, sunt niste rime de bine (vezi RACLA) adunate si puse lejereanu intr-o ordine ambigua.

    Eu ma retrag din competitia asta. Aseara am stat si am citit si eu cu grija si cadere fiecare text in parte. Sunt niste texte de exceptie aici, despre care nici nu s-a pomenit, nu ma refer la aberatiile mele, sunt niste texte chiar de exceptie, care au fost puse frumos la colt de catre alte texte de inspiratie frumoasa si naiva.

    Macar daca reinventam sa reinvetam cu originalitate.

  498. Erate acolo unde trebuie ... printre un aranjat de par, doua scrumiere, si o placa mi-e greu sa scriu corect.

  499. luka, dar stai sa vezi ca unul din comentatori a explicat:

    ''nu e poezie pentru ca nu are rime doar am asezato asa!"

    oricum, felicitari. ai reusit sa spui ceea ce am incercat si eu( i just didn't found the proper words)...sper ca de data asta s-a inteles dc suntem unii ofensati de pseudopoemelearhiscurte. si...inca nu s'au afisat decat opinile a doi jurati. eu zic sa nu te pripesti, inca mai poate fi bine. daca nu, asta e. majoritatea face regulile, ergo majoritatea stabileste adevarul. si valoare :) si cei care nu suntem de acord ne vom retrage cu respectul cuvenit in fata unei majoritati in care nu ne incadram... o seara buna tuturor !

  500. Mircea Popescu`s avatar
    500
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Vad ca spiritele se incing incet-incet. Zic sa ne pastram calmul, dragilor.

    @kokofifi Fb. Vad ca si la Anonimosu se regasesc tot doua de la Dr.A. Aceleasi ?

    @Anonimosu Pfoai, fii atent ce-ai muncit. Cat timp ti-a luat ? Cum ai procedat ?

    @aurra E normal ca fiecare cititor sa aiba preferintele proprii. E usor exagerat sa considere preferintele altora aberante. Zic eu.

    @stelar92, starsgates Cred ca disputa proza/poezie e sterila, avand in vedere ca textele nu au fost constranse altminteri decat in ce priveste lungimea.

    @dAImon Nici nu-i o idee proasta.

    @Anonimosu Sa ne tinem firea, zic.

    @Luka D Doua probleme interesante ridici.

    Prima, ca in ce masura repovestirea culturii constituie plagiat. Aplicand criteriile cele mai restrictive, pot spune ca cea mai mare parte a Trilemei nu ar fi fost scrisa niciodata, pentru ca nu contine cercetari originale, ci remestecari culturale. Nu mi-e clar daca asa o atitudine de stricta e buna la ceva, o cultura si niste cunostiinte care nu se repeta se pierd.

    Privind din celalalt unghi decat tine, eu cred ca faptul ca niste oameni decid sa-si joace sansele pe mana unui Blaga, Eminescu sau Pisculescu mai degraba decat pe-a lor proprie spune ceva, si anume, despre forta culturala si increderea pe care - inca, dupa ani de "invatamant" - acesti clasici o exercita asupra scriiturii in limba romana. Pe mine ma bucura sa vad, sincer spun.

    A doua, ca gusturile se formeaza si se rafineaza prin practica. Ce-ai comis tu e fix in groapa, adica nici nu arata, clar si lamurit, care-s problemele, unde-s atingerile, ce s-a scapat (si eventual de ce anume), in schimb comite direct judecati, care produc bineinteles frustrari, care sunt contraproductive. Cum ar veni, si amarala, nici medicament. Hai sa facem treaba completa, si in acest fel vom avea beneficii de care, pana la urma, ne vom bucura toti.

  501. Mircea Popescu`s avatar
    501
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @stellar92 Retragerea asta e o tema despre care am asezat cateva idei si in postul astalalt.

    Problema cu ea ca strategie este ca nu ingaduie distinctia intre cultura reala si fite, intre superioritate reala si asumata, intre ierarhii care se sustin in realitate si ierarhii care se sustin doar in capul nostru.

    O strategie mult mai productiva mi se pare argumentarea, clar si raspicat, tare si public, asa cum eu fac, sau macar incerc sa fac pe acest blog de-un an de zile. Pentru ca din retragerea in munti n-a invatat nimeni niciodata nimic.

  502. interesant. dar argumentarea este si ea sustinuta ''doar in capul nostru'' cata vreme nu ai in fata cui sa te adresezi. eu daca as fi un fan zoso mi-ai putea spune tu verzi si uscate ca eu as stii una si buna. si daca doar tu ai fi de parere ca zoso e o fitza atunci, oricata dreptate ai avea pe plan...divin? - nu stiu pe ce plan poti avea dreptate fara sustinere -in sfarsit, ai fi convins ca stii ce vorbesti si ca lucrurile nu sunt asa cum ar tb sa fie...nu poti ca individ sa lupti impotriva curentului..poti doar sa il eviti. si sa cauti alte curente.

    ( sper sa nu vbesc prostii, am fusharit doar articolul care mi l-ai aratat sper ca am intrepretat bn mesajul)

    cam asta zic si despre concursul asta. participi, urmaresti, esti atent la persoanele cu care iei contact si analizezi rezultatele...

    daca nu mi se pare ca e bine, daca nu simt ca este constructiv( pot iesi ultimul in concurs, daca eu simti ca macar jumatete din lucruri sunt mai bune ca ale mele atunci voi fi motivat), ma retrag din ''lumea asta'', ma feresc de curent si caut altceva...caut o majoritate care sa ma reprezinte mai mult. sine ira et studio... nu incep sa urlu pe aici ca eu stiu mai bine ca voi ce e literatura. chiar daca o sa continui sa cred asta :D dar da, pana ma lamuresc continui si eu sa argumentez...despre haiku si alte cele :))

    si acum chiar ma retrag pt seara asta. toate cele bune!

  503. a. cat priveste plagiatul: iata un teren pe care va doresc sa nu patrundeti. chiar in aceste zile elita literaturii romane contemporane se afla intr-un mic razboi pe teme de plagiat. daca ei nu sunt in stare sa o scoata la capat, ce sanse avem noi, amatorii? :)

  504. @Mircea, daca vroiam ceea ce spui tu mai sus o faceam cu brio, nu am venit aici sa critic. Si daca este sa-ti dau un raspuns pe masura nu o fac aici fiindca polemica ar fi lunga si intensa.
    Spun doar atat ...

    [[[[Nu mi-e clar daca asa o atitudine de stricta e buna la ceva, o cultura si niste cunostiinte care nu se repeta se pierd.]]]]

    Corect, dar asa am putea trece si prin antropologie si prin multe alte teorii. Totul este ciclic in viata asta. Pana si modul cum lucreaza creierul este ciclic, pana si creierul in timpul somnului isi expulzeaza in timpul somnului deseurile aka informatiile neutilizate, si zic neutilizate. Sunt de acord cu tine, dar exista si progres, si imbogatire, sau doar influenta.

    [[[[Privind din celalalt unghi decat tine, eu cred ca faptul ca niste oameni decid sa-si joace sansele pe mana unui Blaga, Eminescu sau Pisculescu mai degraba decat pe-a lor proprie spune ceva, si anume, despre forta culturala si increderea pe care - inca, dupa ani de “invatamant” - acesti clasici o exercita asupra scriiturii in limba romana. Pe mine ma bucura sa vad, sincer spun.]]]]

    Discutia asta relativ stransa am mai avut-o deja (rember The Red Balloon - Pana la urma, morfolim toti aceeasi straveche si pe alocuri gri guma de mestecat.) ... sunt aici oameni care au sclipire. Si nu ma satisface raspunsul asta cum ca dom'le cat de cultivati sunt unii pe ceva ce ne-a ghidat anii de formare, cu toate ca eu si acum ma formez. Pune mana pe o carte dintr-o biblioteca de gen si citeste despre chimie, asta te face chimist? Sau denota ca ai o formatie pe domeniul chimie?

    [[[[A doua, ca gusturile se formeaza si se rafineaza prin practica. Ce-ai comis tu e fix in groapa, adica nici nu arata, clar si lamurit, care-s problemele, unde-s atingerile, ce s-a scapat (si eventual de ce anume), in schimb comite direct judecati, care produc bineinteles frustrari, care sunt contraproductive. Cum ar veni, si amarala, nici medicament. Hai sa facem treaba completa, si in acest fel vom avea beneficii de care, pana la urma, ne vom bucura toti.]]]]

    Aici intervine o discutie foarte lunga si complexa.

  505. @Stelar ... Parov? ... nu vreau sa fiu inteleasa gresit ... :)
    O seara buna la voi ...

  506. Mircea Popescu`s avatar
    506
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @star92 Cealalta alternativa ar fi ori sa propui un studiu de caz ("Uitati mai oameni, lucrul X e mai bun decat lucrul Y pentru aceste motive...") sau un sistem teoretic ("Uitati mai oameni, lucrurile de tipul X sunt mai bune decat lucrurile de tipul Y pentru aceste motive...").

    Ceea ce este si mai dificil decat prima alternativa (pentru ca se cere sa muncesti, in timp ce retragerea e totdeauna o sedere) si mai "riscant" (pentru ca se poate ajunge sa descoperi ca de fapt n-aveai, ori in parte ori in totul, dreptate). Sigur, asta-i un risc de-a castiga, nu de-a pierde, dar adeseori e interpretat gresit.

    Pana la urma, dreptate nu pot avea decat cei dispusi sa n-aiba.

  507. Mircea Popescu`s avatar
    507
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    @Luka D Vreau sa-ti zic ca o polemica lunga si intensa e un lucru bun, iara nu un lucru rau. De fapt, cu cat e mai lunga si mai intensa cu atat mai mult merita ea sustinuta pe un blog (adica aici), si nu cu atat mai putin.

    Ai un inceput de formatie in domeniul chimiei. Contesti ? Nu faptul citirii te face chimist, ci faptul folosirii chestiei ce-ai citit-o in practica, in "viata" sa zic asa. Ori aici n-avem de-a face cu simpla citanie, ci cu autentica folosire, gasesc eu. Raman la opinia ca e bine (Minus copierea directa, dar in fine).

    @stellar92 De ce n-am avea ?

  508. Mircea ... am facut cativa ani buni de psihologie, asta nu ma face psiholog.

    [[[[@Luka D Vreau sa-ti zic ca o polemica lunga si intensa e un lucru bun, iara nu un lucru rau. De fapt, cu cat e mai lunga si mai intensa cu atat mai mult merita ea sustinuta pe un blog (adica aici), si nu cu atat mai putin.]]]]

    Sunt adepta a ceea ce spui tu, imi place sa aprofundez si sa combat cu ceva fiabil dar acum ma preseaza extrem timpul, la 4:30 trebuie sa ma trezesc, nu stiu cand ma voi intoarce acasa, in ritmul asta o sa fie si ziua de joi asa ca ... e momentul nepotrivit. Ingheata-l si-l reluam ca mie mi s-au imbujorat obrajii de la cate am de spus si din frustrare ca nu am cum, mai precis cand.

  509. Mircea Popescu`s avatar
    509
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 February 2010

    Nu te panica, pana murim avem vreme.

  510. Nu timpul e problema mea ci ritmul ...
    Ma panicheaza doar gandul ca maine de dimineata in ciuda zgomotelor infernale ce-mi vor urla in creier nu ma voi putea trezii, uhaaaaaaa! Si pentru asta TU VEI FI DIRECT RESPONSABIL.
    No gata, mi-am aranjat si paru' ... soamne la voi :)

  511. Deci in primu rand ca nici nu mam gandit ca postarea mea ca postarea mea nu e poezie ca e proza nu mai cai aranjata asa o sa genereze asa de multe discuti pe care eu nici macar nu le inteleg. Sin al doilea rand ca nici macar ceam scris eu nui plagiat ca a mai scris unu tot asa da in loc de o broasca avea o foarfeca deci nui acelasi lucru. Sin al doilea rand am vrut sai atrag atentia la ala care a pus numaru 23 pe locu doi ca a gresit ca postarea mea e numaru 22 nu 23.

  512. @toti: Dragilor, pe mine m-a surprins Mircea - fiindca mi-a servit mailul cu jurizarea asa pe nepusa masa, fara o "consultare prealabila" si mai ales fiindca, vorba aia, "de ce eu?". M-am gandit insa ca sunt moduri mai neplacute de a petrece timpul. Date fiind premisele, am sa fac si eu o lista, cu [b]preferinte personale, dupa criterii personale[/b]. Dar nu cereti mai mult, ca nu-i corect. Imi declin de pe acum, in fata tuturor, cunostinte in orice domeniu, de la literatura pana la astro-fizica. Ca urmare nu vreau sa aud reprosuri ca nu stabilesc liste valorice dupa o evaluare corect si riguros documentata cu o baza solida in oricare arie de activitate umana pe care ati putea-o considera relevanta. O singura chestie insa - ma enerveaza plagiatul nespus, mai ales dat fiind contextul. Daca ar fi un concurs pentru ocuparea unui fotoliu universitar, mai treaca-mearga, asta-i norma. Da' aici? Pentru cateva sute de lei? Dati-o incolo!
    In acelasi timp inspiratie \= plagiat. Ei si daca Luceafaru inspira o PA, e rau? E rau cand cuvintele sunt "porni Luceafarul cresteau in cer a lui aripe si cai de mii de ani treceau in tot [...]" si tot asa pana la 500 de semne.

    @Luka & oricui altcuiva i se aplica - va rog mult, tocmai fiindca nu am cunostintele necesare ca sa descopar singur, faceti post-uri cu PA copiate din surse clar identificabile. Pe mine m-ar ajuta mult. Multumesc anticipat.

    @Mircea: apropo, cine a scris #30 si cine a scris #76?

  513. update to update:
    cu anonimosu am tot 2 PA-uri in comun in Top 10, una se regaseste si in lista lui Dr.A.

    unul dintre autori figureaza in 3 topuri :)

  514. Dar eu de ce nu :( ?
    http://dark-daisy.ro/concurs-2/

  515. kokofifi, io am trecut textele in trei documente txt. Dau note, cand o sa ajung sa dau de 3 ori nota fiecarui text, vad ce mi-o iesit mai sus, fac o lista cu ce-i in varf, recitesc, si abia apoi ma uit si la celelate liste si autori.
    Si ma gandesc ca pana-n 5 ii timp :)

  516. Mircea Popescu`s avatar
    516
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @dadatroll O regretabila eroare, tre' sa recunosc.

    @Andu Vezi commenturile #337 si #484 daca te intereseaza autorii prezumati originali (desi cam ciudat ar fi, dat fiind ca #484 l-ai scris chiar tu insuti). Daca te intereseaza concurentii, zic ca nu conteaza concurentii pana nu finalizam jurizarea.

    N-am facut consultari prealabile (ceea ce recunosc, nu-i politicos) pentru ca e o diferenta semnificativa, privind problema din unghiul calitatii datelor experimentale/statisticii, intre un esantion ales aleator si unul auto-ales. Dar multumesc pentru bunavointa :)

  517. Mircea Popescu`s avatar
    517
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @kokofifi Suna bine.

    @Florin Tu esti om serios, acu vad io. Spor la jurizat :D

  518. Mircea Popescu`s avatar
    518
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @Rux :(

    Pai pentru ca din ceva motiv n-am primit ori n-ai trimis track-back, nici n-ai lasat un comentariu aici prin care sa atragi atentia, si astfel n-am stiut ca te-ai inscris.

    Pacat, pentru ca daca spuneai asta alaltaieri erai si tu in lista.

    Imi pare rau.

  519. ruxa, chiar m-am uitat aseara dupa textul tau si nu am reusit sa il gasesc..am crezut ca e vina mea :(

  520. Anonimosu`s avatar
    520
    Anonimosu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Re: MP Am deschis un Notepad si m-am apucat sa citesc articolul. Cand am intalnit primul text acceptabil, l-am notat. Doua randuri mai sus, am notat primul text excelent. Pe masura ce citeam, cand mai intalneam alte texte acceptabile, le adaugam pe randul acceptabilelor, in pozitia care mi se parea potrivita, mai pe la mijloc, mai pe la inceput, mai pe la coada. Cu cele excelente la fel, in randul lor. | desparte de fapt cele doua linii din notite. Totul a durat cam doua-trei ore, dar cu diverse intreruperi.

  521. În primul rând: felicitări pentru recoltă. E impresionant. Si nu vorbesc ca să mă aflu în treabă.

    În al doilea rând: eu consider că si o poezie poate fi încadrată în familia PA. Consideratii istorice înainte de a fi „proză arhiscurtă”, a fost un text de cel mult 500 de semne. Căruia i-am zis PA - povestea e un pic mai lungă; nu vreau să plictisesc. De aceea, acceptam si versuri (cu sau fără rimă). Din punctul meu de vedere, însă, discutia nu se închide aici. Chiar dacă, apreciez, un PA e, el însusi, poezie, pentru că urmăreste să suprindă esenta, fiorul, chiar, rămâne să meditez dacă un text care e poezie, în mod vădit, poate încăpea în termenul de „proză arhiscurtă”.

    P.S. Cred că stelar era cel care spunea că nu poti spune că pot fi poezii de 500 de semne. Răspunsul meu e simplu: pot! La nevoie, revin cu link.

  522. @Mircea: La autorii PA-urilor ma refeream - sunt si eu curios.

    @Publicul interesat: Metoda mea e asa:
    1. Nu citesc mai mult de 20 PA-uri unul dupa altul. Cele 20 le citesc de doua ori (macar).
    2. Prima trecere notez textele care merita atentie.
    3. A doua trecere - celor ramasi le dau note 1-5. Elimin textele cu note de 1 si 2.
    4. Dau din nou note celor ramasi. Compar notele din faza anterioara cu cele de acum. In anumite cazuri ma scarpin in cap de o maniera meditativa. Rezist impulsului de a aprinde o tigara.
    5. Ma hotarasc daca sa trimit top 3, top 5, top 10 sau top gear.

  523. Ionut-Daniel Ungureanu`s avatar
    523
    Ionut-Daniel Ungureanu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Proza

    Cuvantul "proza" vine din fr. "prose " si inseamna "discurs care inainteaza in linie dreapta". Proza se defineste de obicei in opozitie cu poezia, ca forma a discursului oral sau scris, ca mod de expresie ce nu este supus versificatiei. Proza apare ca reactie impotriva poeziei care, folosind mijloace de expresie metaforice si "ornamente" stilistice nu clarifica sensul, ci deturneaza intelesul ideii. De altfel, Moliere definea conceptul cu ironia binecunoscuta: "Tot ce nu este proza este vers: tot ce nu este vers este proza". B. Croce este printre primii care a diferentiat mijloacele de expresie ale prozei de cele poetice, considerand ca acestea nu exprima stari afective si sentimente, ci se indreapta catre gandire. Mai tarziu, Roland Barthes defineste proza pastrand aceeasi idee: "un discurs minim, care vehiculeaza in modul cel mai economic gandirea". (Cf. "Dictionar de termeni literari", Ed.Academiei)

  524. Ionut-Daniel Ungureanu`s avatar
    524
    Ionut-Daniel Ungureanu 
    Wednesday, 3 February 2010

    deci e o diferenţă între proză şi poezie...

  525. starsgates`s avatar
    525
    starsgates 
    Wednesday, 3 February 2010

    stelar92, abia acum am ajuns să citesc ceea ce ai scris.:)
    Nu am de gând să mai stârnesc polemici şi...trilemici.:)
    Vroiam să spun doar că dacă un haiku are o formă fixă, atunci de ce un PA, nu ar putea avea? În plus Călin spune despre PA-uri ,,Importantă e ideea unui text foarte scurt, arhiscurt, care să spună multe în puţine cuvinte. Care să sugereze. Să trezească o poftă. Să incite, să excite, să provoace imaginaţia cititorului, să-l facă să continue povestea, în mintea si-n inima lui. ,,
    Şi asta se poate face fie în proză, fie în poezie.
    Sigur, în artă în general ce place unuia nu înseamnă că place tuturor, aşa că juriul nu are cum să nu fie subiectiv.:)
    Asta nu trebuie să ne supere.:)
    O seară bună.
    Oricum văd că acest gen literar, sau ce-o fi PA-ul, te face curios, te intrigă, am văzut comentarii de-ale tale şi la călin.:)

  526. O sa recunosc ca nu am mai citi bloguri in ultima vreme (o saptamana, poate un pic mai mult), asa ca nici commenturile de aici nu le-am citit decat in zbor - selectiv si incomplet adica. Da' mi se pare mie ca discutia asta cu proza vs poezie e foarte ciudata in contextul asta. E ca si cum ar face cineva un concurs de peisaje executate in tempera si ar incepe oamenii sa discute ca de ce nu si carbune sau ulei, ca pana la urma si aia e tot arta vizuala.

  527. Buna seara, tuturor!

    Andu nu am timpul necesar pentru asta, ca as face-o si cu trimiteri.
    Dar revin ... probabil dupa ce o sa se incheie concursul :)

  528. dadatroll scuza-ma ca ti-o spun ... dar ... eu te zburam din start pentru gramatica din pom pe care o ai ... o tot dam cotita atata, nu am pretentii ca as cunoaste gramatica nici macar in procent de 85% dar imi recunosc si incerc sa-mi umplu golurile ci nu patrulez cu ele in rime frante in paisprezece ...

  529. Mircea Popescu`s avatar
    529
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Nu cred, sincer vorbind, ca distinctia proza-poezie mai e functionala, sau se mai poate institui pe criterii formale. Cele doua s-au resorbit reciproc in meta-literatura, la lungimile la care vorbim noi.

    @Anonimosu Eficient.

    @Calin Noi sa fim sanatosi.

    @Andu Bine c-ai zis, sa te scad la salar. Cate zile iti tai ? (Da' serios acu' : foarte aprofundata metoda, cinste tie.)

    @Luka D Atitudine mic burgheza ma gandesc ca stii ce va sa fie, da' troll, trollu stii ce-i ?

  530. Andu ... care este e diferenta dintre un film de desen animat si un film normal sa-i zicem ....?! Ce face cele doua genuri mai mult sau mai putin artistice?
    Daca e o sa iei pe calea asta cam asa e si cu proza si poezia ....

    Revin maine seara mai pe larg cu polemica ce-mi mananca destele ...

  531. Domnule Popescu am inteles ca vreti o polemica nu o incaierare.
    Nu nu stiu ce este, si probabil ati observat pana astazi ca daca nu am avut clar definit si stabilit contextual un cuvant, am intrebat. Deci ce este trollu'?
    Multumesc :)

    Cat despre burghezie, mai exact la ce anume faceti referire, eu-s o persoana foarte pragmatica, la sange, poate din cauza ca bancarul mi-a ros neuronii sau poate ca asa-s eu, dar imi plac contextele bine expuse.

  532. Mircea Popescu`s avatar
    532
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @Luka D Trollu' e un cuvant imprumutat din limba engleza, unde numeste un soi de animal-hominid troglodit care traieste pe sub poduri, in sensul propriu. In sensul figurat, pe internet, numeste acea persoana care scrie in vederea reactiilor pe care le produce in cititori.

    Sacha Baron Cohen, daca-l stii, e un bun exemplu de troll. In spatiul romanesc, als/Alex Leo Serban e un alt bun exemplu de troll. Dadatroll incearca si el, precat poate, sa se inscrie in aceasta luminoasa traditie.

    In acest sens, a-i atrage atentia ca are gramatica proasta, cu intensiune ca asta-l vadeste nepotrivit, ori il descalifica intelectual revine paradoxal tocmai la a-l valida, si-a te pune pe tine intr-o lumina proasta. Pentru ca el intentionat scrie astfel, exact in vederea acestei reactii.

  533. Mircea ... hai sa lamurim ceva. Eu sunt un biet ascultator de Guerrilla, aud intr-o zi la radio de concurs, nu-s o mare devoratoare de internet deci troll-ul habar nu am ce este, si vin aici ... si scriu un blog, scriu doua, chiar trei ... ok, revenind, tu ii permiti unui troll (sa-mi fie cu iertare dar in afara de trolli lui Jackosn de altii nu am mai auzit) sa intre si sa posteze, tu ai pretentia ca eu (fiindca aplic pe cazul meu) sa stiu ce e ala un troll, negandind ca eu s-ar putea sa nu am habar.

    [[[[In acest sens, a-i atrage atentia ca are gramatica proasta, cu intensiune ca asta-l vadeste nepotrivit, ori il descalifica intelectual revine paradoxal tocmai la a-l valida, si-a te pune pe tine intr-o lumina proasta. Pentru ca el intentionat scrie astfel, exact in vederea acestei reactii]]]]

    In acest sens afirmatia ta de mai sus ma face sa gandesc urmatoarea situatie, omul asta ma invita in casa lui si-mi ofera ca sa-mi asez sezutul fix scaunul ala ce sta doar in trei picioare, ca sa-mi verifice reflexele sau ca sa imi rada in nas? Ha! Si sa-mi spuna dar nu stii ca scaunul nu are decat trei picioare in loc de patru de ce te-ai asezat pe el?

  534. Mircea Popescu`s avatar
    534
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @Luka D Noa, pai nu-i nici o suparare si nici o nenorocire, nu-i ca si cum ti-ai fi rupt gatul. Internetul isi are regulile si chichitele lui, care nu se suprapun intotdeauna cu regulile si chichitele lumii reale (care nu-i nici ea tocma plata).

    Dar situatia ce-o descrii e judicioasa (mai putin faptul ca Internetul nu este casa nimanui), si raspunsul trollului e cam asa : "It's only funny 'till someone gets hurt. Then it's hilarious." Adica, e amuzant pana-si sparge careva capul. C-atunci devine haios de-a dreptul.

  535. Hai ca ma enervezi ... nu mi-o mai da cotita, rastutita, ai prins foarte bine ideea. E ca si cum ai fi premeditat ceva si vai dom'le fara nicio implicatie nu esti prejudiciat cu nimic.

    Vrei sa-mi dai lectii da-mi lectii in fata (eu imi cunosc trollii reali), dar nu ma lua cu trollii sau care o fi pluralul de la troll ... nu ma lua cu un aer de Ladima ... nu ma lua de sus, nu mai judeca de la zero, baga macar un plus cinci si apoi judeca-ma.

  536. Mircea Popescu`s avatar
    536
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Noa hat, in ce-am calcat...

    Deci om bun. Nici nu te judec, nici nu te iau de sus. Si nici n-am premeditat nimica!

    Io stiu o chestie, tu n-o stii, io ti-o spun si tu vrei sa ma belesti !? Da' ce ti-am facut ?!

  537. Citeodata nu e bine sa inviti pe cineva acasa. Indiferent de mobilier. Sa va inveselesc, uite ce a patit bunicul:

    Într-o zi cumplită de iarnă, i se face milă de 2 indivizi care aşteptau flămînzi trenul în sala de aşteptare. Îi ia acasă. Pe drum, realizează: cei doi pareau suspecţi. Totuşi, el i-a invitat!!

    Acasă îi pofteşte politicos dar strigă cît poate de tare:
    - Agripino, unde ceara mătii eşti!!
    Bunica apare mirată, el nici beat n-o înjura.
    - Adă fă cîrnaţii, mişcă!
    Bunicul făcuse armata la cavalerie şi încă avea sabia. Înjurind taie hotarit cîrnaţii cu sabia.

    Musafirii stau timid pe scaune uitîndu-se unul la altul cu îngrijorare. Pînă aici le-a fost! Bunicul lasă uşa inteţionat întredeschisă. Musafiri profită şi valea! În grabă, uită o servietă nouă.

    Cu această servietă a terminat tata, apoi eu, liceul!

  538. @Costel: Ce serviete bune se făceau odată!

  539. Mircea Popescu`s avatar
    539
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    Din reflex, am numarat : 697. Mai taie, Costel draga :D

  540. Luka:

    Troli exista si-n realitate, persoanele acelea zglobii a caror principala calitate este sa faca remarci cu doua taisuri, gen "Draga, rochia asta iti sta superb, ascunde perfect faptul ca ai luat in greutate! No offence!". Imposibil sa nu fi intalnit vreun smartass d-asta, cu exceptia cazului in care ai crescut intr-un balon. Cu exceptia faptului ca in realitate trolii risca sa-si ia un pumn in mecla si bonus o bata de baseball peste ochi, daca enerveaza pe cine nu trebuie.

    Pe internet nu prea pot fi opriti, din pacate, asa ca mai degraba trebuiesc tolerati.

  541. @ Luka - trecand peste toata chestia cu troll-ul - Diferenta dintre un film de desene animate si un film normal, destul de evident, e una tehnica. Stii si poti sa faci animatie? Poti sa participi la concursuri de animatie. Nu stii? Nu poti sa participi ;) (hmmmm, apropo de animatie/normal mi-am amintit de "A scanner Darkly - brrrrr ce film). Acuma ca diferite tipuri de filme, indiferent de tehnica, pot fi la fel de "artistice" - aia-i alta poveste.

  542. Mircea Popescu`s avatar
    542
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 February 2010

    @Andu Desi si granita aia se cam topeste, prin stradania Pixar, Dreamworks si cu ajutorul computerelor. Avatar ce-o fost, animatie sau "normal" ?

  543. Buna dimineata!

    dAImon sunt convinsa ca ei exista in realitate, dar in realitate imi prefer realul. Ma refeream strict la internet.
    Iti recomand un film, Ben X, genial filmul. Daca nu-l gasesti spune-mi.

    O zi buna la voi!

  544. Andu

    [[[[Stii si poti sa faci animatie? Poti sa participi la concursuri de animatie. Nu stii? Nu poti sa participi ;)]]]]

    Ai spus-o singur. Spune-mi cati prozatori au fost capabili sa faca poezie buna?! Retorica. Iti recomand Adam Elliot cu Mary and Max care acum ceva timp a luat un Oscar, pentru un short insa.

    Si-am plecat :)

  545. @Luka
    -bine ca-i retorica!
    -stiu amandoua filmele :).

  546. Mircea Popescu`s avatar
    546
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 February 2010

    Dragi membrii ai juriului, va atrag atentia ca este deja vineri, si deci au ramas mai putin de 24 de ore in care puteti depune listele cu optiunile dvs. Listele depuse dupa ora 23:59 nu se vor mai lua in considerare.

  547. Andu de stiut le stiam si eu pana sa le vad :)

  548. Mircea, la primul impuls mi-a venit sa-ti spun "Lasa-ma in pace!", apoi sa-ti zic unele ... altele ... m-am abtinut.

    Iti spun asta in schimb, nu mai baga in aceiasi categorie oamenii si personajele, da un barem de incredere ... si fa in asa fel incat atunci cand vrei sa inveti si sa ghidezi pe cineva intr-o anumita directie sa o faci cu finete, slefuieste delicat.
    Apoi nu-mi spune ca vrei polemica constructiva ... fiindca nu vrei polemica constructiva, tu vrei o simpla discutie in contradictoriu .... cel putin, asta mi-ai lasat mie impresia.

    O noapte buna!

    P.S.: Am inceput sa am regrete apropo' de tot ceea ce s-a intamplat aici dar imi trece mie ...

  549. Bitch,you've got issues.Seriously.

  550. lexy229 I am really really bitch :)))
    Dap si am multe frustrari, dar niciodata atat de multe incat sa-mi port o masca cu mandrie, sa ma ascund intr-un mister mucegait si sa apar apoi asa cum apare ridul cand fondul de ten se ia cu demachiant :)
    Daca vrei sa aflii mai multe depre frustrarile mele, contacteaza-ma pe mail.
    Am atatea de povestit ... tulaiiii ....

    Eu tot spun o noapte buna :)

  551. Luka, dar de ce prin mail cand poti sa-ti faci blog? Ia exemplu de la Popescul :D

  552. dAImon, eu-s mai sociopata la nivel de internet :)

  553. *facepalm*fataaaaaaa!Cum te gandesti tu ca te pot contacta pe meil?Scriu"Luka D de la Popascu de pe site"la adresa?

  554. Ohhhh ... atata timp cat altii au reusit performanta de am contacta ... ete, Luka.escu@yahoo.com ... ma despoi pentru tine ... de fapt pentru mine. Esti pregatita? A? A? :))))

  555. kokofifi`s avatar
    555
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 5 February 2010

    dupa îndelungi deliberari, zbateri si dezbateri, am ales 10 catindati in ordinea urmatoare:

    locul 1 si diploma de merit : #18

    locul 2 : #26

    locul 3 : #7

    locul 4 : #2

    locul 5 : #95

    locul 6 : #33

    locul 7 : #121

    locul 8 : #41

    locul 9 : #115

    si
    locul 10 : #108

    succes, va tin pumnii!

  556. Am si eu o intrebare cum se vor face calculele... adica kokofifi a pus doar 10, cand din cate am inteles ca se dau premiile ar fi trebuit sa puna macar 13 si cum le adunati... or wtv?

  557. Sunt...socata e putin spus:am vazut pereferintele unuia dintre jurati....Le-am recitit sa vad daca intradevar textele merita...Cea de pe locul 1...Unde e Doamne valoarea?A facut cumva domnul armata in comunism si are nostalgii?Restul...nu ma conving ca merita, una singura mi-a placut din toata lista, cea cu nr.2.In stilul acesta de a juriza, nu ma vad pe lista nici macar pe locul 13....Asa ca ar fi opierdere de vreme pentru a mai urmari restul confruntarii.Totusi, multumesc d-lui Mircea ca mi-a dat sansa sa particip si eu.Sper ca restul juratilor sa aiba criterii mai de doamne-ajuta!

  558. Aprecierea prozei, si a literaturii in general este foarte subiectiva. Asta se vede si din preferintele juratilor. Ceea ce e perfect normal, zic eu. De ex, primul jurat a mizat pe elemntul soc. Probabil ca ii plac Welsh, sau Ryu Murakami...sau ceva de genu'. Cel de-al doilea apreciaza dialogurile spumoase, actiunea...elementul surpriza. Daca as fi votat eu, probabil ca as fi ales ceva mai putin evident, interpretabil, care sa trezeasca vre-un sentiment adormit in mine...
    Poate ma insel in privinta preferintelor juratilor...sorry, dar si eu sunt subiectiva, evident.
    Unii dintre cei inscrisi aici si-au facut blog special pentru acest concurs, sau au scris prima data pentru a participa. Nu s-au inscris pentru premii sau bani, ci cred ca au nevoie de o confirmare. Am prieteni care nu s-au inscris de frica sa nu piarda...altii scriu si nu au curajul sa arate nimanui de teama criticii.
    Asa ca, daca exista cineva care chiar apreciaza vreun text de aici, un lucru bun ar fi sa ii scrie autorului public sau privat. Poate macar Mircea sa faca asta, pentru ca are contactele celor care au scris. Daca gasim talent printre noi, ar trebui sa il incurajam.
    Inca nu stiu...poate cei care recunosc adevaratul talent sunt mai putin numerosi decat cei care il au. Sau e invers?
    Cat despre "plagiat"...e un concurs de creatie, nu de admiratie :)

    Bafta tuturor!

  559. Aurra, eu sunt curioasa care e textul tau. Mie textul ales de kokofifi mi se pare chiar bun, e amuzant si are si o idee. Putine dintre textele inscrise sunt asa, majoritatea sunt ca niste poezii fara rima despre dragoste sau depresii colectia toamna/iarna. Da, le-am citit pe toate din curiozitate. Nu nu incerc sa influentez juriul, spun si eu o parere.

    Mna, mie de exemplu mi-a placut nr 8.

  560. Radu Ciocan`s avatar
    560
    Radu Ciocan 
    Friday, 5 February 2010

    Lista mea:
    #35
    #4
    #86-bis
    #1
    #24
    #102
    #63
    #43
    #74
    #30
    #52
    #82
    #158
    #156
    #128

  561. sper ca mai cititi si altceva decat bloguri.

    o observatie: s-a pierdut mult prin faptul ca nu s-a pastrat titltul original.

  562. Ma gandeam sa pun lista, la vedere, abia dupa ora 23, 55.
    Zau ca-mi vine sa citesc si a 4-a oara textele, chiar imi pare nedrept sa fac un 'clasament'. Asta ar fi clasamentul primelor 25, dupa mintea mea (110 fiind locul I)
    *110
    *8
    *47
    *4
    *33
    *78
    *65
    *51
    *149
    *25
    *106
    *92
    *68
    *48
    *119
    *54
    *97
    *62
    *157
    *117
    *107
    *71
    *43
    *55
    *14

  563. Mircea Popescu`s avatar
    563
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 February 2010

    @Sushena Este un exemplu de calcul in post. Practic cu cat se afla mai sus in cat mai multe liste, cu atat mai bine.

    @aurra Depinde care este interesul tau in raport cu concursul (si respectiv lumea). Daca ceea ce iti doresti este sa ti se confirme ca te aflii in posesia adevarului estetic absolut, atunci participarea la orice concurs, nu doar la asta, precum si comunicarea, cu orice oameni, nu doar cu cei de pe aici iti este nociva. Singurul mediu propice absolutismului este forul interior.

    Daca ceea ce iti doresti este adecvarea la lume, fie a reprezentarilor fie a productiilor tale, atunci nu inteleg rationamentul. Beneficiul e adus de diversitate, nu de coerenta.

    @Clipa Subscriu. Si eu cred ca se poate intelege mult despre personalitatea si gusturile juratilor din perspectiva alegerilor lor, si ca atare ei se afla mai degraba intr-o pozitie vulnerabila care reclama protectie, rational vorbind, chiar daca ei nu vorbesc despre asta. Pe de alta parte parte, cei care reclama vocal protectia, si anume, egourile in explozie nu au, cu adevarat, nevoie de ea, chiar dimpotriva, fiindu-le mai degraba nociva.

    Cred ca e oarecum infantila atitudinea de-a nu scrie sau a nu te inscrie de teama c-ai putea pierde. Nu cred ca se poate produce nimic, si cu atat mai putin valoare, de catre oameni care nu inteleg ca ei ca persoane sunt distincti de opera lor, si ca atare nici recunoasterea ei ca valoroasa nu ii valideaza in nici un fel pe ei ca oameni, si reciproc, macularea ei nu ii invalideaza in nici un fel pe ei ca oameni. E un fel de "ce i-am batut pe sarbii aia prosti", transpus in "literatura", sau mai degraba, in pretentii de literatura, arta si cultura.

    Pe de alta parte, cred ca nici o opinie nu este si nici nu poate fi inatacabila, si mai cred ca singurul mod in care gandirea se poate dezvolta, si cultura poate (in sfarsit) incepe sa respire este analiza critica si discutia calma de pe pozitii antagonice. Nici discutia in acord, nici urletele si zbieretele nu sunt utile scopului, prima pentru ca nu are miza, ultimele pentru ca nu au metoda. De aceea zic, ar fi binevenit sa vedem, expuse limpede si lamurit, atat opiniile pro, ale celor care le au, cat si opiniile contra, ale celor care le au. Dar la obiect, iara nu la subiect.

    Altminteri, vom devia intr-o noua discutie perfect sterila, vom crea noi tabere perfect inutile, si vom perpetua prosteala care tine loc de "cultura", "literatura" si "critica literara" in Romania de aproape un secol. Chiar mi-a ajuns, cel putin mie unuia.

    @Radu Ciocan Cu multumiri.

    @Petrov Standardizarea inseamna intotdeauna pierdere.

  564. Multumesc , Mircea pentru nuantarea si explicarea atitudinii mele:nu, nu doresc sa mi se confirme ca detin adevarul absolut, nimeni nu-l detine.Am nevoie de comunicare si nu vreau sa-mi fie nociva.Am avut de invatat din acest concurs, printre altele, cum evolueaza gusturile culturale si estetice, cum se modifica canoanele, am invatat sa simt, sa incerc macar sa simt, pulsul cititorului, indiferent ca citeste doar bloguri sau si altceva mai bun sau mai prost.Nu am dreptul sa ranesc pe nimeni prin atitudinea mea asa ca subscriu majoritatii:cel mai votat sa castige, indiferent daca e sau nu cel mai bun!

  565. Mircea Popescu`s avatar
    565
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 February 2010

    In fond, marea lectie a libertatii asta si e, nu exista un "cel mai bun", si ca atare, el nu va fi gasit, nici de concursul asta, nici de oricare altul. Exista cel mai iubit, si dureaza pana la apusul soarelui, sau cam asa ceva.

  566. nu inteleg de ce atata suparare... e o chestiune absolut subiectiva pe care toti care am participat ne-am asumat-o. nu e un examen cu barem (sau un concurs cu juriu de specialitate) in urma caruia sa capatam confirmari. din punctul meu de vedere, e doar o chestie amuzanta, un post pe blog, care n-ar trebui sa fie diferit ca stil de ce-am scris pana la el sau dupa el. ne-am asumat si intertextualitatea din PA-urile noastre, si preferintele literare ale noastre si ale juriului, precum si interpretarea (personala) a regulilor topicii si nu numai. pt mine, sincer, textul e mai important ca post pe blog, unde are si titlu (de ex, pentru textul lui Petrov titlul pune textul in cu totul alta lumina).

  567. Promit sa depun si lista mea intr-o ora. tocmai ce m-am intors dintr-o lunga calatorie si vreau sa fac o ultima recitire inainte de a publica rezultatul. Multumesc celor care au contribuit la analiza textelor prin Critica Arhiscurta #642.

  568. Mircea Popescu`s avatar
    568
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 February 2010

    Sa atragem atentia stimatilor membrii ai juriului ca a ramas aproximativ o ora in care-si mai pot depune sufragiile.

    De asemenea, sa subliniem ca intarzierile peste acest punct nu prea pot avea valoare "strategica" sa-i spunem astfel, pentru ca optiunile vor fi oricum vizibile de catre toata lumea, dar duc cu sine riscul de-a ramane pe dinafara, mai ales pentru ca ceasul serverului s-ar putea sa fie decalat cu cateva minute fata de ce are fiecare prin casa. Poftiti deci si le introduceti acum, sa nu ne para rau dupa aceea.

  569. In urma judecatii de pe urma si in ordinea preferintei, votul meu merge catre:
    #5 pentru ca iubim ,
    #51 pentru ca speram,
    #80 pentru ca gresim.
    Mentiuni ar fi
    #18 pentru ca zambim si
    #146 pentru ca nu stim.
    #149 pentru ca suntem totusi oameni
    La acestea putem dupa gustul meu adauga urmatoarele texte in ordine absolut intamplator alfabetica:
    #58 #25 #77 #87 #124 #147 #95 #151 #62 #143 #9 #4 #48 #117
    felicitari participantilor!

    Va invit sa ma criticati sau sa va criticati la rubrica Critica Arhiscurta de aici http://blog.adrian.mihalcioiu.ro/2010/critica-arhiscurta.html

  570. Înainte să vin cu lista propriu-zisă, vreau să fac o scurtă argumentare, fiindcă am observat că lumea a simțit nevoia de așa ceva - nu garantez că așa voi mulțumi foarte mulți participanți, though. În primul rând, nu voi comenta locurile I, II, III, IV și așa mai departe, fiindcă nu mi se pare corect față de restul intrărilor din listă. Din ce am ales, toate textele mi s-a părut că au avut ceva de spus, ăsta fiind de fapt principalul criteriu după care am făcut selecționarea, totuși nu mai puțin important decât elementul originalitate. De asemenea, am încercat să nu mă las dus de preferința mea pentru o specie literară sau alta. Corect ar fi fost să fac câte un comentariu pentru fiecare entry din lista de mai jos; luând în considerare că totuși mintea mea abia poate cuprinde toate textele selecționate (și nu în detaliu), așa ceva ar fi imposibil în intervalul de timp pe care l-am avut la dispoziție.

    Procedeul de filtrare a fost următorul: în primă fază am citit toate textele și am făcut o listă cu cele care mi s-au părut interesante. Apoi am recitit tot, punând accentul pe lista de mai sus, dar având grijă să nu îmi fi scăpat ceva foarte bun printre degete (se mai întâmplă). Din lista inițială am mai eliminat o serie de texte, rămânând la ceva peste treizeci de bucăți de PA de analizat.

    Pe cele 30+ le-am notat de la 1 la 4, împărțindu-le astfel în patru categorii, condiția fiind ca oricare text cu o notă mai mare să fie cu ceva mai bun decât un altul care are o notă mai mică - un fel de sortare topologică redusă la ordonarea de mai sus (nu am fost chiar în halul ăsta de riguros, fiindcă nu a fost timp; dar mai încearcă omul). După etapa asta, au rămas 28 de texte. Moment în care am analizat și sortat intrările din fiecare categorie, obținând lista finală.

    Acestea fiind spuse, here goes the list, de la cel mai „bun” la cel mai „prost”, deși conștiința-mi spune că toate mi s-au părut bune, iar de nu sunteți de acord cu mine, nu poate decât să îmi pară rău:

    110 29 9 23 156 114 101 25 17 139 137 94 119 86 70 66 149 5 147 39 148 7 146 48 142 28 42 129

  571. In conformitate cu reglementul declar ca asta-i lista mea:

    94, 60, 92, 158, 80, 100, 35, 39, 121, 65, 2, 26, 130, 75, 115, 59, 50, 113, 105, 44, 106, 119, 149, 153, 87, 51, 95, 116, 25, 71, 28, 19, 21

    cu specificatia cum ca ii rezultatul unui proces absolut de filtrare complet si indivizibil subiectiva din partea mea si-mi asum toate injuraturile si consecintele.

  572. Sase (din cele 158) proze arhiscurte pe care le-as lua pe o insula pustie:
    1 - 117
    2 - 85
    3 - 95
    4 - 146
    5 - 87
    6 - 39
    altele din lista scurta:
    4 , 5, 8, 9, 18, 20, 41, 65, 77

  573. @spyked, chiar ma bucur pentru locul intai :)

  574. No, cand aflam rezultatele?

  575. Mircea Popescu`s avatar
    575
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 February 2010

    Jurizarea este de-acum inchisa.

    Tin sa multumesc membrilor juriului care au trimis liste pentru bunavointa aratata.

    Urmeaza acum procesarea listelor. Rezultatele vor fi anuntate in scurt timp, intr-un articol special.

  576. adica in noaptea asta sau pe zi?

  577. vad ca nu ma dezmint. n-am fost niciodata prieten cu deadline-urile. si culmea, nici macar dusmanul lor nu sunt. pur si simplu nu reusim sa ne intalnim. lipseste totdeauna foarte putin. o nimica toata...

    bine, am ratat ocazia de a participa la desemnarea castigatorilor. dar, pe de alta parte, cred ca sunt singurul dintre jurati care a adormit cu PA-urile in brate. bineinteles ca miezul noptii m-a depasit. in somn.

    chit ca acum nu mai are nicio relevanta, cele mai bune texte mi s-au parut a fi urmatoarele 21:

    67, 109, 157, 50, 5, 12, 54, 152, 83, 102, 40, 35, 63, 34, 144, 133, 58, 96, 86, 43, 128.

    felicitari castigatorilor!

  578. LePetitPrince`s avatar
    578
    LePetitPrince 
    Sunday, 7 February 2010

    S-a muncit ceva pe-aici. Multumiri organizatorului, juriului, participantilor, inclusiv mie, felicitari castigatorilor, de acum gata cu munca, poftiti la samba! Sau munca de-abia acum incepe? Mircea Popescu, multumesc pentru domenii.

    Skiked, Kokofifi, multumesc pentru voturi, (aveti gusturi bune!)

  579. kokofifi`s avatar
    579
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Sunday, 7 February 2010

    @Micul Print (sau Printesa?) tu ai scris #7, asa-i? Mi-a placut din prima! Felicitari!

  580. LePetitPrince`s avatar
    580
    LePetitPrince 
    Monday, 8 February 2010

    e bine daca am gasit macar un om caruia sa-i placa...de fapt doi (si ambii jurati) mie mi-a placut sa il scriu si pe 7 si pe 131 si sper sa mai scriu, astfel de concursuri sunt mobilizatoare, in orice caz...

  581. Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de TRILEMA Despre sfârşituri iminente.

  582. zamo.ca`s avatar
    582
    zamo.cainsigna de prim sosit 
    Wednesday, 17 March 2010

    da-mi te rog un RT la "concursul de logica" http://j.mp/logicon

  583. Gabriela Popa`s avatar
    583
    Gabriela Popa 
    Tuesday, 18 May 2010

    http://gabrieladanciulescu.blogspot.com/2010/05/ar-vrea-belgienii.html

  584. Ursu Radu`s avatar
    584
    Ursu Radu 
    Saturday, 14 August 2010

    Buna ziua,

    As fi interesat de un link-exchange intre famouswhy.ro , motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email (va rog precizati linkul dvs) pe admin@motruinfo.ro

    Cu respect,
    Ursu Radu

    (Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

  585. Mircea Popescu`s avatar
    585
    Mircea Popescu 
    Saturday, 14 August 2010

    Lasa mai bine sa ramana, cine stie poate iti cauta ceva spammer email-ul si nu stie de unde sa-l ia.

  586. Johne989`s avatar
    586
    Johne989 
    Monday, 9 June 2014

    I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. kcdkfebekbca

  587. Mircea Popescu`s avatar
    587
    Mircea Popescu 
    Monday, 9 June 2014

    Approved the above spam comment because of the incredibly lulzy self-crit over 9 thousands. Seriously, the ideas introduced by me in a mile long article that consists of a collation of very short prose bits written by dozens of people ? Seriously it’s too brief for newbies ? Win. Much much win.

  1. Concurs de proza arhiscurta- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Va doresc succes....

  2. [...] de PA-uri pe Trilema Na, că Mircea Popescu o face lată: organizează un concurs de PA-uri. Regulamentul e simplu, deşi pare stufos la partea de jurizare. Reţineţi esenţialul: cu un PA [...]

  3. 590
    Proza Arhiscurta – Concurs « Laura Driha (via Pingback)
    Thursday, 14 January 2010

    [...] *Cu acest post plănuiesc să fac parte şi eu din colecţia care începe a se strânge pe Trilemă s... [...]

  4. 591
    Din gama prozei arhiscurte cotidiene | Blogul Statului (via Pingback)
    Friday, 15 January 2010

    [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema Arhiva Select Month Ianuarie 2010  (3) Decembrie 2009  (9) Noiembrie 2009 [...]

  5. [...] Particip la concursul de Proză Arhiscurtă găzduit de Mircea Popescu pe Trilema. [...]

  6. 593
    Ciorna unei scrisori… « Laura Driha (via Pingback)
    Friday, 15 January 2010

    [...] [...]

  7. [...] multă vreme pentru “Servesc patria” şi fiindcă am vrut o prospătură veche pentru concursul de pe [...]

  8. [...] ca nula folosit [...]

  9. 596
    Miniproza | cipslim (via Pingback)
    Sunday, 17 January 2010

    [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  10. [...] civila Domnule Mircea Popescu, am tot respectul pentru ceea ce incercati sa faceti pe blogul dvs. Am primit mail-ul si de aceea va raspund aici, acum, deoarece nu are rost sa pun al [...]

  11. 598
    e-Ramblings » Blog Archive » Re:Început (via Pingback)
    Monday, 18 January 2010

    [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  12. 599
    Cultitudini » Blog Archive » Misandrie şi eufemism (via Pingback)
    Monday, 18 January 2010

    [...] O ocazie de a investi în cultură dacă voi cîştiga cu acest vechi şi mutilat text de 500 de semne la concursul Trilema: [...]

  13. [...] e un nume neobişnuit dar ce este un nume comentează cineva în stânga nu în spate merg iute ne întrecem aud paşii mai grei se apropie ma întorc e Pamuk îmi dă pe câine o miniatură îi râd în nas [...]

  14. 601
    dilema Trilemei ?… « dilematica (via Pingback)
    Monday, 18 January 2010

    [...] Lasă un comentariu Mergi la comentarii. Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Bineinteles, asta a venit ca recomandare de la Bog ca sa`mi inchida gura si sa il las sa isi [...]

  15. [...] Pentru concursul din Trilema. [...]

  16. 603
    Indoiala « Maria Postu – WordPress Page (via Pingback)
    Tuesday, 19 January 2010

    [...] 19/01/2010 · Lasă un comentariu http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/ [...]

  17. [...] Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Textul are, teoretic, fix 500 de caractere, daca excludem [...]

  18. 605
    alphablog.ro » Blog Archive » Cîţ! (via Pingback)
    Tuesday, 19 January 2010

    [...] şi eu la concursul de proză arhiscurtă de pe trilema, că m-o întărîtat Cătălin reinventatul mai devreme. Şi o fo` fain să mă joc. [...]

  19. [...] Concurs de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. ________________________________ Tags: 500 de caractere, despre femei, PA, proza arhiscurta [...]

  20. 607
    Un alt PA « dilematica (via Pingback)
    Wednesday, 20 January 2010

    [...] Numai stari, fapte, fara actiuni. So, particip iar la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Sper ca si cei care trec pe aici sa isi incerce sansa. Succes [...]

  21. 608
    Ţi-am uitat numele « Maria Postu – WordPress Page (via Pingback)
    Wednesday, 20 January 2010

    [...] http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/ [...]

  22. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema: [...]

  23. [...] Trimit la concursul de proză arhiscurtă de la Trilema. [...]

  24. 611
    Să ne mulţumim cu ce avem? « Life as a book (via Pingback)
    Wednesday, 20 January 2010

    [...] : Textul de mai sus este pentru PARTICIPAREA LA CONCURSUL DE PROZĂ ARHISCURTĂ organizat de Trilema ( 500 de caractere conform Google [...]

  25. 612
    Acele case luminoase « Maria Postu – WordPress Page (via Pingback)
    Thursday, 21 January 2010

    [...] 21/01/2010 · Lasă un comentariu http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/ [...]

  26. [...] Este primul concurs la care particip de pe Trilema, concurs de proză arhiscurtă. Provocarea a fost să aibă între 495 şi 505 de caractere. Mi-au [...]

  27. [...] http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/ Tagged with: ploua [...]

  28. 615
    Concurs « Ogulet's Blog (via Pingback)
    Friday, 22 January 2010

    [...] -Guerilla am aflat de un concurs de proza arhiscurta pe Trilema – un blog de Mircea Popescu : http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/. Mai jos se gasesc cateva randuri cu care vreau sa [...]

  29. [...] pe meleaguri internautice ca de obicei, am dat peste concursul de proză arhiscurtă organizat de Trilema. Pentru că e greu câteodată sa fii concis, se acceptă ca textele să aibă între 495 şi 505 [...]

  30. 617
    Povestea lui - povestea somnului | Proza arhiscurta | somnulescu | (via Pingback)
    Friday, 22 January 2010

    [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  31. 618
    Ora concentrata de iubire… « Laura Driha (via Pingback)
    Friday, 22 January 2010

    [...] ***Postul patricipă la Concursul de PA-uri de pe Trilema şi ştiu că şansele-s tot mai mici, dar... [...]

  32. 619
    schizofrenia « irizatii (via Pingback)
    Friday, 22 January 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  33. 620
    Conştientizare – PA « Noaptea iguanei (via Pingback)
    Friday, 22 January 2010

    [...] scris acest PA pentru a mă înscrie (la îndemnul prietenilor!) în concursul de proză arhiscurtă de pe Trilema – Mircea [...]

  34. 621
    Matern « Simion Cristian (via Pingback)
    Friday, 22 January 2010

    [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

  35. [...] particip [din nou] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Textul are 500 de caractere, dupa calculele mele. “9.81 m/s2″ Lume cruda, adio! M-au [...]

  36. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  37. [...] continuare particip la concursul Trilema, proză arhiscurtă de 500 de caractere.  E amuzant să modelezi cuvintele până ajung la forma [...]

  38. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  39. [...] textulețul acesta particip la Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema, despre care am aflat prin intermediul textului înscris de [...]

  40. [...] Acest articol participă la concursul organizat pe Trilema [...]

  41. [...] Pentru Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  42. [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Lasă un [...]

  43. [...] textul participă la concursul de Proză Arhiscurtă organizat pe Trilema ] Scris de dAImon (fără) Subscribe to RSS [...]

  44. 631
    GourMet(a) (via Pingback)
    Monday, 25 January 2010

    [...] acest textuleț (fix 500 de caractere) particip la Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema. Nu pierd nimic și îmi prinde bine exercițiul. E ciudat să creezi ceva care să-ți placă, dar [...]

  45. 632
    Taviversusall (via Pingback)
    Monday, 25 January 2010

    [...]  Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  46. 633
    Cercul vicios | factoria (via Pingback)
    Monday, 25 January 2010

    [...] Pen­tru concur­sul de proză arhiscurtă Tri­lema. [...]

  47. [...] concurs, aceeaşi Trilema, aceleaşi 500 de caractere, doar că alt [...]

  48. 635
    galbenul « irizatii (via Pingback)
    Tuesday, 26 January 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  49. [...] Mircea Popescu Deci, asa ca pe la patru ceasuri dupa pranz, un buldog pe numele lui Smarandescu se plimba prin [...]

  50. 637
    mylove.com « irizatii (via Pingback)
    Tuesday, 26 January 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  51. 638
    iris verde « irizatii (via Pingback)
    Tuesday, 26 January 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  52. 639
    Bogdan Dascalescu » Blog Archive » Dragostea nu moare niciodata (via Pingback)
    Wednesday, 27 January 2010

    [...] decat prietenii mei imaginari) am zis sa particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Te pierzi în ochii ei mari. Totuşi parcă prea mici pentru câtă tristeţe se ascunde în ei. [...]

  53. 640
    Gânditorul de la Hamangia « Scaietisme (via Pingback)
    Wednesday, 27 January 2010

    [...] Text scris pentru Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

  54. [...] ca sa fie Proza. Daca sunteti de acord ei si in general sunteti adeptii literaturii la kilometru, megaconcursul international radio teleghidat de PA incearca sa va livreze sute de PA-uri la pachet (Costco [...]

  55. [...] bine, da! Mai particip cu un text la concursul trilematic. Am schimbat un pic stilul, nu de alta.. dar trebuia să scriu şi despre “noua [...]

  56. [...] inspiraţia brusc şi inopinat şi chiar deodată. Nu de alta, dar trebuie să ne mai şi amuzăm! Trilema… mă [...]

  57. 644
    mama « irizatii (via Pingback)
    Thursday, 28 January 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  58. 645
    A fost odată… – PA « Noaptea iguanei (via Pingback)
    Thursday, 28 January 2010

    [...] scris acest PA pentru a-l înscrie în concursul de proză arhiscurtă de pe Trilema – Mircea [...]

  59. [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. January 28th, 2010 in writings | tags: concurs, [...]

  60. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  61. 648
    Ochii tai « Ogulet's Blog (via Pingback)
    Friday, 29 January 2010

    [...] Ogulet's Blog Just another WordPress.com weblog « Concurs Ochii tai ianuarie 29, 2010 http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta/ [...]

  62. [...] fiind că ideea mi-a fost dată de concursul de la Trilema, postul e înscris la concurs. ▶ niciun răspuns /* 0) { jQuery('#comments').show('', [...]

  63. 650
    Tulburătoare fiinţă « Scaietisme (via Pingback)
    Friday, 29 January 2010

    [...] Particip la Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema [...]

  64. [...] de lei pentru 500 de caractere mi s-ar părut o afacere bună Detalii direct de la organizatori: Trilema, mai exact domnul Mircea Popescu care m-a şi onorat nu foarte demult cu un comentariu, cam [...]

  65. 652
    Fara mine… « Multzam (via Pingback)
    Saturday, 30 January 2010

    [...] By multzam Am scris acest PA pentru a-l înscrie în concursul de proză arhiscurtă de pe Trilema – Mircea [...]

  66. [...] P.S. Tot articol pe interes. Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

  67. 654
    Fast rewind « visez si zbor (via Pingback)
    Saturday, 30 January 2010

    [...] text a fost scris pentru a participa la concursul de proza arhiscurta, initiat de Trilema. Rezultatul a fost pe cat de imprevizibil, pe atat de [...]

  68. 655
    hobby « irizatii (via Pingback)
    Saturday, 30 January 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  69. [...] numărul de participări, m-am gândit să impresionez în continuare cu un alt text participant la Trilema. Din nou şi din curioziate am schimbat stilul. E clar că prozele arhiscurte mi-au intrat în [...]

  70. Marşul vântului din pungile de făină...

    Mă doare asfaltul venelor. S-au rostogolit pe el căpşunile şi pepenii  în căutarea verii; temperatura genunchilor mi-e oscilantă şi mercurul nu vrea să mă iubească; horoscopul spune că râd prea mult (În reţeta de antiîmbătrănire scri...

  71. [...] ianuarie 31, 2010 in randomthoughts... | Tags: proza arhiscurta Exercitiu de proza arhiscurta: [...]

  72. [...] Proza arhiscurta, Science Fiction by LeeDee P. Am terminat anul cu un concurs si il incep cu un altul. Ce va sa insemne asta? Inca nu stiu, astept raspuns la cel dintai si ma hazardez la cel de-al [...]

  73. [...] arhiscurta by LeeDee P. Pentru că mă pasionează PA-urile, voi participa la concursul de pe “Trilema” cu un al doilea, [...]

  74. [...] Poveste, Proza arhiscurta by LeeDee P. Uitați-l și pe al treilea PA pentru concursul de pe “Trilema”, unul mai de inimă, [...]

  75. [...] cauta sa te scoata din amorteala. In ce masura au reusit sa faca acest lucru cele 158 de PA-uri din concursul Trilema, va invit sa discutam in continuare aici caci arta fara critica viguroasa e asemeni gradinii fara [...]

  76. [...] } Pentru că am văzut că proza arhiscurtă prinde o tot mai mare popularitate în rândul bloggerilor m-am gândit să scriu un articol [...]

  77. [...] din care mai mult de jumatate foarte bine scrise, din care alte vreo 20 de-a dreptul exceptionale! Aici puteti citi toate textele din concurs, iar aici gasiti lista [...]

  78. [...] mentionez ca am fost ajutat in acest pas. Participan la un concurs de proza arhi-scurta pe blogul Trilema am castigat un domeniu gratuit timp de un an. Prin urmare nu pot decat sa le multumesc celor de la [...]

  79. 666
    Licuriciul Orb » Star Trek – serialul copilariei mele (via Pingback)
    Thursday, 11 February 2010

    [...] In onoarea acelor vremuri, dar si pentru ca particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema, ofer urmatoarea [...]

  80. 667
    Licuriciul Orb » Voi scapa de Blogspot (via Pingback)
    Thursday, 11 February 2010

    [...] urmă cu ceva vreme, absolut întâmplător, am dat peste acest concurs de proză arhiscurtă (PA) organizat de domnul Mircea Popescu de la Trilema. Întâi cu [...]

  81. 668
    metamorfoza « irizatii (via Pingback)
    Thursday, 11 February 2010

    [...] (Acest text participa la concursul de proza arhiscurta organizat pe Trilema.) [...]

  82. 669
    Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Blog Archive » A nikoni sau a nu-nikoni? (via Pingback)
    Sunday, 28 February 2010

    [...] bine, da! Mai particip cu un text la concursul trilematic. Am schimbat un pic stilul, nu de alta.. dar trebuia să scriu şi despre “noua [...]

  83. 670
    Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Blog Archive » Gânduri de nea (via Pingback)
    Sunday, 28 February 2010

    [...] continuare particip la concursul Trilema, proză arhiscurtă de 500 de caractere.  E amuzant să modelezi cuvintele până ajung la forma [...]

  84. 671
    Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Blog Archive » Nu! (via Pingback)
    Sunday, 28 February 2010

    [...] Este primul concurs la care particip de pe Trilema, concurs de proză arhiscurtă. Provocarea a fost să aibă între 495 şi 505 de caractere. Mi-au [...]

  85. 672
    Iarna nu-i ca vara | Raza mea de soare (via Pingback)
    Sunday, 28 February 2010

    [...] atunci stochezi.Iarna car şi vara sanie. Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Tags: Gânduri, iarnă, inteligenţă, lăcomie, [...]

  86. [...] acesta a câștigat un onorabil loc la concursul de PA de la Trilema. Îl reiau aici pentru că rămăsese pierdut pe la adrese necunoscute, iar ilustrația n-a fost [...]

  87. 674
    Spune-mi ce posturi de radio asculţi, ca sa-ti spun cine eşti « Maria Postu – WordPress Page (via Pingback)
    Wednesday, 10 March 2010

    [...] premii, de care, vai!am fost şi eu contaminata participând la Concursul de PA-uri organizat de Mircea Popescu, unde am obtinut o modesta [...]

  88. 675
    Licuriciul Orb » Unu (via Pingback)
    Wednesday, 16 June 2010

    [...] februarie am reușit să mă mut pe .com mulțumită primei ediții a Concursului de Proză Arhiscurtă organizat de Mircea Popescu pe Trilema și a lui Alexuț, care mi-a dat un ajutor imens în punerea [...]

  89. [...] lui Mircea Popescu au făcut însă ca ideea de proză arhiscurtă să capete o oarecare independentă de blogul meu. [...]

  90. 677
    Nicio miorlăie nu mă pisică (via Pingback)
    Monday, 6 September 2010

    [...] al primăverii , îmi trimite un mesaj: ”Ai câştigat domeniu de hosting la concurs”, cel de proză arhi scurtă, chiar. Aflu apoi că cine se aseamănă se adună, deci şi dumneaei s-a premiat în plus cu o [...]

  91. 678
    De ce si cum … » Pe fuga … (via Pingback)
    Wednesday, 30 March 2011

    [...] – rezumandu-va strict la ukavra.com, nu pot spune ca a fost o idee initiala ci mai mult un resort ce a venit asa pe neasteptate si care m-a determinat intr-o directie pe care dupa cum se vede am si [...]

  92. [...] oameni interesaţi măcar să privească la alţii dându-şi în petic :) precum unul din 2010, de proză arhiscurtă [...]

  93. [...] particip la concursul propriu atat pentru ca ma tem ca s-ar putea sa castig, cat si pentru ca ma tem ca s-ar putea sa nu castig) [...]

  94. [...] ce s-a incheiat faza inscrierilor la Concursul de Proza Arhiscurta. Pana juriul delibereaza, am a face cateva categorii de meta-observatii asupra [...]

  95. [...] fulminantul succes al editiei precedente mi se pare ca ideea merita [...]

  96. [...] De exemplu. Ce se cerea oamenilor ? Pai tot sa scrie un articol, insa cu forma fixa (daca vi se pare irelevant, ia incercati de curiozitate, sa vedeti ca-i minim de trei ori mai usor sa scrii pur si simplu decit e sa scrii la numar fix de cuvinte). Si in plus sa puna link, ceea ce-i discutabil daca-i mai mult decit un embed, da' nu prea vad cum e mai putin. Enfin. Premiile ? Pai... in TOTAL o mie de lei. Aproape, nu chiar la fix. Adica, cum ar veni, mai mici. Si rezultatele ? [...]

  97. [...] eu am "pierdut" jde' mii de lei incercind sa-i investesc in niste lucruri de bun simt. Sa invatam sa recitim ce scriem, de exemplu. Sa invatam sa criticam un text cu mintiuca noastra, atita cit este ea, de alt exemplu. [...]

  98. [...] Concurs de proza arhiscurta. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.