Diferentele specifice

Friday, 15 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Lumea se compune din prosti. Pentru a fi mai usor deosebiti unii de altii (exercitiu care nu serveste la absolut nimic), ei sunt colorati diferit. Exista prosti de culoare neagra, si prosti de culoare alba. Pentru a incurca inutil problema, unii prosti de culoare alba stau in grupul prostilor de culoare neagra, si respectiv reciproc, unii prosti de culoare neagra stau in grupul prostilor de culoare alba.

Pentru simplitate, si pentru ca oricum nu conteaza, vom numi grupurile respective simplu, albii si negrii. Sa trecem la examinarea diferentelor specifice.

Prostii de culoare neagra afirma cu tarie ca exista un individ care sade undeva prin ceruri. Spre deosebire de ei, prostii de culoare alba afirma cu tarie ca exista un individ care sade undeva prin ceruri. Aceasta este diferenta #1.

Prostii albi cred cu toata sinceritatea ca omul lor din cer il va bate pe omul din cer al negrilor. Prostii negrii cred cu toata sinceritatea ca omul lor din cer il va bate pe omul din cer al albilor. Aceasta este diferenta #2.

Prostii albi cred ca omul din cer le-a spus lor ce au de facut, spuse care se gasesc consemnate intr-o carte sfanta, si contrazic abundent majoritatea observatiilor directe asupra mediului inconjurator. Prostii negrii cred ca omul din cer le-a spus lor ce au de facut, spuse care se gasesc consemnate intr-o carte sfanta, si contrazic abundent majoritatea observatiilor directe asupra mediului inconjurator. Aceasta este diferenta #3.

Prostii albi cred ca prostii negrii constituie o amenintare la adresa lor, asa incat ii bombardeaza de cate ori au ocazia. Prostii negrii cred ca prostii albi constituie o amenintare la adresa lor, asa incat ii bombardeaza de cate ori au ocazia. Aceasta este diferenta #4.

Prostii albi cred ca singura lor sansa reala de salvare in raport cu amenintarea pe care-o prezinta prostii negrii si toate prostiile pe care le reprezinta acestia este respectarea, mai literala sau mai interpretativa, a adevarurilor si sfaturilor oferite de omul lor din cer. Prostii negrii cred ca singura lor sansa reala de salvare in raport cu amenintarea pe care-o prezinta prostii albi si toate prostiile pe care le reprezinta acestia este respectarea, mai literala sau mai interpretativa, a adevarurilor si sfaturilor oferite de omul lor din cer. Aceasta este diferenta #5.

Intrucat Adevarul este o notiune cheie pentru omul lor din cer, prostii albi au implementat, in vederea salvarii proprii, un sistem de stabilire a adevarului. Si anume, dezbraca trecatori, intr-un cadru organizat, in principalul lor loc de adunare publica (numit aeroport), pentru a stabili daca lucrurile stau intr-adevar asa cum par, sau cu totul altfel, si astfel a-si cladi drumul catre Rai.

Intrucat Adevarul este o notiune cheie pentru omul lor din cer, prostii negrii au implementat, in vederea salvarii proprii, un sistem de stabilire a adevarului. Si anume, dezbraca trecatoare, intr-un cadru organizat, in principalul lor loc de adunare publica (numit strada), pentru a stabili daca lucrurile stau intr-adevar asa cum par, sau cu totul altfel, si astfel a-si cladi drumul catre Rai.

Albii cauta "bombe" si gasesc cel mai adesea sapun, miere, crema de ras si alte substante banale. Negrii cauta sutiene si gasesc cel mai adesea sani. Ambele ritualuri satisfac in aceeasi masura atat nevoile de Adevar ale omului din cer respectiv, cat si nevoile de socializare coercitiva ale grupurilor de prosti respective.

Aceasta este diferenta specifica ultima, ca sincer va spun, mi s-a cam luat de analizat prosti. Ce ma intreb este, n-ar fi posibil sa se ia frumos de manuta si sa se duca undeva, ca de exemplu, in pizda ma-sii doamnelor mame ale lor, si sa ma lase pe mine in pace ?

Ca io, lipsit cum ma gasesc de unu-n cer care sa mi se uite-n ciorba, dezbrac femei pe metoda nemaiauzita ca se dezbraca ele, si nici nu simt nevoia sa ma bag in mierea nimanui, intr-un cadru organizat si cu o multime in spate.

Cer prea mult ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. Raiz Robert`s avatar
    1
    Raiz Robert 
    Friday, 15 January 2010

    "Negrii cauta sutiene si gasesc cel mai adesea sani." :)))))

  2. Da.

  3. Prost sa fii noroc s-ai. De care parte crezi ca e norocul de data asta? Am auzit ca se face o baza pe luna...

  4. Nu.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @Raiz Robert Zic c-or fi existand si pe acolo travestiti. Rari, da' tre' sa fie.

    @Dr. A, kokofifi Ce bine ca sunteti doi. Ma intreb care-i parerea medie a cititorului Trilemei ? :D

    @fcbl Foarte bine, sa se duca acolo.

  6. Ce ma intreb este, n-ar fi posibil sa se ia frumos de manuta si sa se duca undeva, ca de exemplu, in pizda ma-sii, si sa ma lase pe mine in pace ?

    Bine ar fi; posibil... știu și eu. Prostul are o calitate de care-i greu să îl scapi, și anume: prost fiind, el gândește mai degrabă la un nivel jos („așa scrie în Cartea Sfântă, deci eu n-am nimic de făcut decât să execut”) decât la nivel înalt („de ce-i Cartea Sfântă sfântă?”), ori gândirea low-level asigură cumva o apropiere mai bună de instinctul de conservare. Altfel spus, trimiți un prost în pizda mă-sii și mai apar încă vreo zece.

    Ma intreb care-i parerea medie a cititorului Trilemei ? :D

    Încă nu-i eșantionul destul de mare (văd că momentan e 0.5 și 0.5), dar hai să contribui și eu:

    Nu.

  7. Da.

    :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Mi se atrage atentia, de catre persoane cu greutate, ca exprimarea pe care-am folosit-o in articol, spunand "pizda ma-sii" nu este adecvata atat din punctul de vedere al asteptarilor cititorilor Trilemei, cat si cultural. Ma grabesc, dar, sa corectez.

  9. Ma pula cred ca problema era cu cealalta parte a sintagmei injurioase "p-zda ma-sii", cea care nu reprezinta doamnele mame. :P

  10. Da. Si daca tot raspundem la intrebari retorice o sa adaug "categoric". Categoric ceri prea mult.

    Trecand mai departe ar fi o imbulzeala nemaipomenita "in pizda ma-sii" daca s-ar lua de manuta toti prostii stabiliti pe toate criteriile date de destepti; si ce singuri s-ar gasi acestia de pe urma in atare caz. Daca stau sa ma gandesc, s-ar intampla cam la fel chiar si luand doar criteriile stabilite de tine. Tot ar fi un exces de spatiu locativ
    Of! - ca uite - unii dintre desteptii care fac criterii s-ar gasi in categorii de prosti pentru alti destepti si viceversa.
    Da' asa, pentru o reverie utopica tot e bun si scenariu asta al tau.

  11. Mikael Eon`s avatar
    11
    Mikael Eon 
    Friday, 15 January 2010

    ai taiat exact ce trebuia din sintagma ultragioasa. )))))))

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @spyked Ce-i drept, se inmultesc vegetativ, ca ramele.

    @dAImon Ce dragi mi-s mie cititorii de Trilema, cum iubesc ei indicibilul nedespartibil :D

    @fcbl Cu crezutul si ramai. Sau, dupa expresia unei bune amice de-o varsta cu mamele noastre (invatata de ea, inteleg, de la bunica ei), crede-ntro palma si pisate-n cealalta, si vezi care se umple prima. :D

    @Andu Copulatia salveaza natia, mai Andule mai. Daca mama prostilor e mereu gravida, macar sa fie si mereu plina, stii cum zic ?

    @Mikael Eon Vezi ? Noroc ca mai sunt si oameni care se prind de subtilitatile limbii :p

  13. Bulanu de serviciu`s avatar
    13
    Bulanu de serviciu 
    Friday, 15 January 2010

    Ba tu iar furi "continut" de la zoso? A zis el "ma-tii" ieri si uite ca zici tu "ma-sii" azi. Sigur ca poate unii sa faca bulbuci si-o sa ma traduca cu "contextu" schimbat dar toti expertii romani in internet stie unanim ca in punct ro continutul sunt de fapt keyword-urile. Care uita ca le copiati unii de la altii. RUSINICA!

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Ca tot ai adus vorba, ingaduie-mi sa-ti arat locul inspiratiei.

    http://trilema.com/wp-content/uploads/vali_prostcu.jpg

  15. Da de unguri nu scri nimika? Ca unguruii prost.

  16. tu vorbesti oarecum de asta ? http://i.imgur.com/fn8N3.jpg
    Aia din aeroporturi trebuie sa aiba stomacul tare sa se uite 8 ore pe zi la asa ceva.

    PS: Acuma ca tot au spart codurile GSM si UMTS nu ne-a mai ramas decat skype.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Lol skype n-a fost niciodata sigur.

  18. vpn cu ssl de 512 fratee

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Orice algoritm exportat din SU e criptologic compromis.

    Singura metoda acceptabila e cod scris de mana.

  20. RSA e viabil deocamdată (and I stress this: deocamdată). Viabil în sensul că algoritmul e public și teoretic greu de spart, cel puțin până când puterea de calcul începe să crească iar exponențial (iar pentru asta o să mai dureze câțiva ani, până se dezvoltă o tehnologie eficientă, cam cum a fost și cu circuitele integrate la vremea lor). Problema e că anumite țări (Franța, Rusia, Pakistan și încă câteva) interzic prin lege ssh-ul, de exemplu.

    Alternativa e criptografia cuantică, care teoretic e infailibilă, dar practic implementările actuale nu-s cele mai fericite [1]. Mai luăm în calcul și faptul că dispozitivele folosite la treaba asta costă destul de mult momentan.

    În cele din urmă, securitatea prea sporită nu face altceva decât să atragă posibilii atacatori. Oricât de paranoici ar fi devenit cei responsabili cu securitatea în SU, prea puțin le pasă de conversațiile mele.

    [1] http://it.slashdot.org/story/09/12/30/2118250/Quantum-Encryption-Implementation-Broken

  21. Laura Driha`s avatar
    21
    Laura Driha 
    Friday, 15 January 2010

    Poate.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @spyked RSA e valabil ca algoritm adica, daca-l implementezi cu mana ta. In rest, implementarile exportate din SU au backdoor incorporat. Da, toate.

    @Laura :p

    Cat e scorul, 3 la 3 si-o frunza ?

  23. pai baietii seriosi care tin la securitate isi fac singuri implementarile :D

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    Aia da.

    Pana la urma, nimic nu bate un simplu xor pe cheie unica. Aia da securitate 100%, la nivelul procesual.

  25. Backdoor în sensul că sunt generate chei slabe? Că dacă-i așa, atunci problema nu-i algoritmul în sine (care-i calculul unei funcții greu inversabile, chestie limpede ca apa din punct de vedere matematic - și practic) ci cu ceilalți (ăia care generează numere aleatoare eventual).

    Acum, nu știu exact la care implementări te referi. Că la OpenSSL tot găsesc ăștia de la Debian vulnerabilități în ultimii ani (vulnerabilități legate chiar de generarea cheilor slabe) și le patch-uiesc. Iar oamenii care fac asta o fac oricum pe un cod la vedere, lucru care face aproape imposibilă introducerea unui backdoor care să servească unor scopuri malițioase. Pe de altă parte, dacă vorbim de implementare în softuri proprietare, e foarte probabil să fie așa, dar nu prea există dovezi în sensul ăsta, altfel ar fi ieșit niște scandaluri monstru. Cert e că dacă-mi fac un server VPN pe Linux, șansele să am backdoor-uri premeditate mi se par extrem de mici. În rest, dumnezeu cu mila. Cunosc și eu că pe sistemele Windows se fac RPC-uri fără acordul meu. Dar Windows în sine a fost și e un rootkit demn de studiat. :)

    În cazul modulelor dezvoltate de NSA (cum ar fi SELinux) și-ar cam da singuri cu tesla în ouă să bage backdoor-uri de genul, asta dacă nu cumva varianta open source diferă destul de mult de cea a lor in-house, fapt care iar nu m-ar mira. Dar și ăsta are cod la vedere.

  26. @spyked problema-i ca nu-s atat de multi care sa intelegea SELinux... poate-i cumpara pe toti. ar fi ceva asa de extraordinar?

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Friday, 15 January 2010

    @spyked Nu in sensul ca-s generate chei slabe, ci in sensul ca algoritmul e compilat cu o cheie universala pentru Departamentul de Stat.

    Nici vorba de scandal, si dovezi exista din abundenta, eventual poti privi chiar pe lista materialelor cu regim special la export publicata chiar de ei.

    @fcbl Nu-i vorba de cumparat, in Statele Unite e ilegal sa exporti software criptografic pe care ei nu-l pot sparge.

    De altfel majoritatea pachetelor software de criptografie au mentiuni in legatura cu chestia asta in licenta/about etc.

  28. meri`s avatar
    28
    meri 
    Sunday, 2 May 2010

    De la cine sa invete copiii sa vorbeasca frumos daca nu de la oameni intelepti.Am nimerit la voi di greseala si am crezut ca nu vad bine.Dragilor, va rog nu mai folositi cuvinte murdare, mai bine rugati-va pt. cei care v-au facut rau.Vom da socoteala inaitea Domnului pt. orice cuvant nefolositor....Si mai ales sa nu mai spuneti cand auziti tineri pronuntand cuvinte care nu se afla in DEX "Asa va invata la SCOALA sa vorbiti?Precis ma veti injura si pe mine, dar eu am sa va binecuvantez si-L rog pe bunul Dumnezeu sa va loveasca cu o AMNEZIE ,sa nu va mai aduceti aminte de expresii nepotrivite pt poporul roman crestin de 2000 de ani.SA FITI IUBITI!!!

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Sunday, 2 May 2010

    Meri draga, da' ultima oara cand l-am vazut Domnului asta parea cam doamna, si avea ceva albicios in coltu' gurii, la despartire.

    Se vede treaba ca ti-o interpretat rugaciunea cam literal, stii cum zic ?

  1. [...] pita nedospita si asa mai departe. Totul pentru ca le-o zis lor omul din cer. Il stiti, ala care nu exista. Spre deosebire de ei, arabii nu beau alcool, si spre asemanare cu ei nu mananca carne de porc. Tot [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.