Fas

Wednesday, 14 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Piata romaneasca de advertising online, singura chestie din tot universul, de la gandaci la galaxii care se "maturizeaza" prin eforturi constiente si auto-reflexive in locul metodei obisnuite continua sa emita un zgomot audibil, cel putin de doi-trei ani incoace, care nu s-ar putea nota altfel decat "faaaassssss".

Ultima eruptie fasaistica pe tema o constituie ceva comunicat, de-o pompa care ar putea parea iesita din comun pentru un grup de oameni care au impreuna incasari cat o saormerie centrala, da' in cazul special al specialilor astora nu mai mira chiar pe nimeni. Ca ne-am obisnuit deja cu pompele lor, care-s de fapt si cauza fasului prelungit.

Citam :

Grupurile media, regiile de vanzari interactive si companiile online AdEvolution, Apropo Media, ARBOinteractive, Digital Ads, F5, Intact Interactive, InternetCorp, Neogen, Sanoma Hearst Romania si Splendid Interactive anunta ca au decis de comun acord adoptarea unui set de principii care sa guverneze gestionarea campaniilor de performance marketing pe toate site-urile pe care le editeaza si/sau le reprezinta din punct de vedere al vanzarii spatiilor de publicitate.

Am lasat la o parte titlul bagat de Stanca, expertul onlain, ceva cu "greii internetului romanesc" sau alte pazvantlacuri specifice mintii lui crete. Greii de cap, poate ca, da' nu-i vina lor, de la falcile cele patrate li se trage.

Si, in incheiere,

Semneaza, Val Voicu, CEO AdEvolution; Orlando Nicoara, General Manager Apropo Media; Calin Rotarus, Managing Director ARBOinteractive; Ana Diaconu, Managing Director Digital Ads; Dragos Stanca, Managing Director F5; Augustin Roman, General Manager Intact Interactive; Mihai Seceleanu, CEO InternetCorp; Calin Fusu, Director General Neogen; Adina Vasilescu, New Media Publisher Sanoma Hearst Romania; Cristi Marinescu, Director Executiv Splendid Interactive.

Le lipsea un ; din textul original, ca asa merge treaba in imperiile greilor de cap, n-au bani de corectori da' scot comunicate de mari fite si pretentii. L-am pus eu, c-asa merge treaba in online.ro, sapte ori saptezeci de tampiti se lauda ca fac si nu fac, dupa care daca am nevoie de ceva tre' sa-mi fac singur, si-mi fac si trec mai departe. Ca doar nu m-oi apuca sa dau si eu comunicate de presa, chiar n-am vreme de tampenii.

Ce era intre paragraful introductiv si semnaturi ? Un mare fas.

O singura chestie mai merita insa notata, ultimul paragraf, si anume

Informat despre initiativa propusa de catre unii dintre membrii sai, de a stabili un prim set de principii pentru performance marketing, Consiliul Director al IAB Romania a comunicat faptul ca “intentioneaza sa infiinteze un grup de lucru care sa studieze si sa construiasca recomandari si bune practici in domeniul acestui tip de campanii. IAB Romania incurajeaza initiativele de autoreglementare a pietei de publicitate online care pot conduce la dezvoltarea si maturizarea acesteia.”

Dincolo de #8221 si alte semne secrete ale masoneriei utilizatorilor de DreamWeaver, membri in loja de elita a "Porneste-mi si mie calculatoru' asta te rog", chestia asta e un mare fas pentru ca iata ce avea de spus acelasi IAB Romania acum nici un an, sau ca sa fim mai exacti pe 24 iulie 2009 :

Informare – pozitie oficiala a Consiliului Director al IAB Romania

Consiliul Director al IAB Romania a discutat in sedinta din 24 iulie potentialele consecinte asupra organizatiei ale faptului ca Presedintele Asociatiei, Cristi Petriceanu, este implicat in aceasta perioada, in calitatea sa de Director General al regiei de publicitate online Boom, companie membra a Asociatiei, in procesul de insolventa al regiei.

Analizand situatia, si avand in vedere contributia extrem de importanta a lui Cristi Petriceanu, membru fondator al Asociatiei, la dezvoltarea acesteia, Consiliul Director al IAB Romania a ajuns la concluzia ca discutiile publice vizavi de cazul mentionat nu afecteaza in nici un fel buna desfasurare a activitatilor Asociatiei, precum si participarea Presedintelui Asociatiei la acestea, pe care o considera in continuare necesara.

Situatia de insolventa a regiei Boom nu implica si nu afecteaza activitatea IAB Romania. Ca un organism preocupat de stabilirea unor bune practici asupra publicitatii online, IAB Romania va acorda intotdeauna atentia cuvenita situatiilor de acest tip din piata de publicitate online din Romania.

Pai bai baieti. Voi chiar credeti ca asa se face ?

Fas. Sau mai bine spus, jet.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

 1. .&#8221

  Lasind putintel la o parte chestiunea discutata vin si eu cu o intrebare de novice. Mi s-a mai intimplat sa vad astfel de ``maimutze`` pe ecran, chiar de multe ori. Inteleg ca sint niste scripturi pe care calcu` meu nu poate sa le decodeze DAR DE CE ? Ca am incercat si cu IE8 si cu Mozilla, cu Linux sau Windows. Inteleg de asemenea ca lumea inventeaza dar nu mai avem si noi niste reguli prin hastemeleu` asta ???

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Thursday, 15 April 2010

  Avem.

  In principiu &#numar; introduce un cod special, lista lor o poti gasi aici : http://www.utexas.edu/learn/html/spchar.html

  Multe dintre cele mai uzuale au si variante prescurtate, spre exemplu < este &#lt; amanunt care-ti poate fi de folos de exemplu in cazul in care incerci sa faci taguri sa treaca printr-un sistem care interpreteaza taguri.

  Pe de cealalta parte, Microsoft, care nu poate face nimic, dar NIMIC calumea, a reusit sa introduca pe langa tot restul de tampenii si niste ghilimele speciale, pe care nu le mai recunoaste nimeni altcineva. Alea-s 8221 si 8220. In mod normal, ghilimelele Microsoft, ca si diacriticele romanesti Microsoft, ca si ORICE ALTCEVA Microsoft nu-si are locul pe un calculator functional.

  Lumea se incapataneaza sa ignore acest fapt simplu, si ca rezultat e luata peste picior. Da' pe ea n-o intereseaza, ca orice prost are atata sistem de auto-aparare cat sa nu-i pese cand e luat la misto, altfel murea pana acum de inima rea.

 1. [...] presa socialista, fosta, actuala si viitoare presa de cacat sub presiune). [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] daca simtiti nevoia sa recititi [...]

 2. [...] Offline aveau o institutie care sa minta despre difuzari, pentru a frauda astfel advertiserii. I-au facut sectie si in print. Se numesc SATI si BRAT, pentru curiosi. Offline frauda asta nu era suficienta, asa ca mai minteau clientul si-n ce priveste difuzarea efectiva, etc scl ? Au trecut la a aplica si online, fara greturi. Cea mai mare "agentie" din online a dat faliment, cu ceva milioane neplatite furnizorilor de servicii anul trecut ? Nu conteaza. Nimeni nu e la inchisoare. De ce ? Pentru ca furnizorii stiu foarte bine ca ei au vandut publicitate care nu s-a intamplat, si ca sunt exact in aceeasi oala ca si agentia care a cumparat fara sa plateasca. Pentru ca agentia a cumparat ceva ce nu exista de fapt. Simplu, da ? "Situatia de insolventa a BOOM nu implica si nu afecteaza IAB, chiar daca directorul..." [...]

 3. [...] are sanse sa ajunga laitmotiv). Si anume, citeva milioane de dolari de la publisheri. "Industria" nu vede nici o problema [...]

 4. [...] online din .ro a realizat, in totalul ei estimat binevoitor cu vedere spre tendentios de o asociatie de hoti si mincinosi cam treizeci de milioane de dolari in [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.