Eu zic ca nu.

Sunday, 04 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mai demult am pus un pariu, apropo de taxe si impozite.

Si anume, dupa anuntarea masurilor de austeritate (redus salarii, redus pensii), s-a iscat un intreg cor al nemultumitilor, in general oameni care nu se pricep, care nu-si dau nici un interes cu treburile publice si care la rigoare iti explica fericiti cum ei nu merg sa voteze, ca se simt mai presus de asa murdarie, eteratii de ei. Dar acum, ca-i vorba de pensia lu' mama, din care traieste si el, vajnicul internaut/artist/creativ/etcetera, dintr-o data are si opinii si pareri si interese politice. C-asa-i el.

M-a enervat din principiu toata chestia, cum va puteti si inchipui. Uite dom-le de unde sar oamenii cu idei politice, nici nu stiam sub ce piatra se afla dansii ascunsi pe cand chiar era nevoie de ei.

M-a enervat si in fapt, pentru ca asa cum te-ai astepta de la niste oameni care nu le au cu problemele publice, toata discutia a ajuns rapid in cele mai obositoare tatisme. Intre ele, mare si raspulita, ideea ca "si cu aceste masuri oricum se vor creste taxele". Ca adica, in cel mai tipic Mioritism neaos, n-are rost sa faci nimic, ca pana la urma tot aia. Bine ma, bravo.

Nici nu intru in restul de discutii pafariste pe tema, ca "pensionarii de lux", ca "drepturile sociale", ca toate avatarurile aiurelii romanesti, ramase neschimbate - absolut, absolut neschimbate, ca un costum vechi intr-un dulap de taran - de la momentul Apaca si pana astazi, special ca sa ma enerveze pe mine. Nu intru in ele toate ca n-am nevoie de tensiune pe moment, ma multumesc cu unul singur.

Recunosc si eu, cum recunoaste oricine cu mintea la el ramasitele gandirii anilor '80 cu manecute in asa o abordare, ea vine din cutele defectiunii spiritului, nu izvoraste din realitate. Sub ea toarce cald exact acelasi motor care-i face pe politicieni sa te acuze ca de-aia le pui intrebarea X la care n-au raspuns, pentru ca te-au trimis alti politicieni! Gandire samanica, proiectia fricilor celor mai absurde asupra mediului, nu intru in psihiatria problemei ca n-am rabdare. Oricum ceva-mi spune ca-i mult prea dureroasa ca sa poata fi atinsa inainte de moartea generatiei respective, in vreo 20 de ani asa.

Dar voi paria oricand si cu oricine impotriva ei, cum voi paria oricand si cu oricine impotriva oricarei tampenii, ca Pamanul ar fi plat, ca Dumnezeu vegheaza acolo sus, ca fetele au cooties si asa mai departe. Bineinteles, starea ei de-a fi o tampenie cat casa nu-i impiedica pe diversi sa creada sincer, fierbinte, ca nu-i, si chiar sa interpreteze evenimentele, si la rigoare sa reconstruiasca evenimentele in "probe" in favoarea traznaii lor.

Chestie care s-a intamplat, bineinteles, si de data asta. Aflu ca am pierdut pariul, chestie care ma amuza, mai ales pentru ca... pai... masurile in discutie n-au mai fost aplicate. Pentru ca asa s-a gandit un judecator, ca el e membru UDMR, si majoritatea ungurilor din Ardeal sunt pensionari, si deci masura nu-i constitutionala. Ca mnoa, si unguru' ala are varsta de aur. Asta e, se mai intampla.

Deci pe scurt argumentul e urmatorul : taxele ar fi crescut oricum si daca se aplicau masurile de austeritate, lucru dovedit prin aceea ca taxele au crescut odata ce nu s-au mai aplicat masurile de austeritate.

Logic ? Se pare ca da. O dau la intors ? Se pare ca da. Mbine.

Eu zic ca nu. Si da, pe obrazul meu zic ca nu.

At 2010.07.01 17:23, marius said:

eu m-am lamurit de ceva vreme in legatura cu persoana respectiva. Ce te asteptai de la cineva care se ia la injuraturi cu toti cei care chiar au de spus ceva in online si isi pune poza cu sfarcurile la vedere?

Ma gandesc ca se vor gasi suficienti mariusi, la fel de anonimi ca si asta, la fel de disperati sa ia oarece in gura. Regret sa-i informez ca sfarcurile mele sunt cam ocupate in perioada asta, dar fara indoiala au sa-i sune ele cand se mai elibereaza. Bun asa ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. marius`s avatar
    1
    marius 
    Sunday, 4 July 2010

    Ignore!

  2. Am purtat si eu diferite polemici pe tema masurilor de austeritate si concluzia este ca mai mult decat o conversatie inflacarata nu avem nici un beneficiu. Trebuie analizata situatia si vazut daca noi, oamenii de rand, putem sa ne organizam si sa facem ceva...

  3. Austeritatea nu funcționează în lumea modernă!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 May 2017

    Ete scirts. Ce-ar fi sa se alinieze lumea asta moderna la supt pula-n sant pe doi lei s-o tigara, dat fiind ca nici n-o intrebat-o nici n-o s-o intrebe nime absolut nimic veci pururi.

    Auzi la ea, "lumea moderna" a puletilor inepti ce se presimt importanti si valorosi ca mnoa, cine plm joaca rolu' fraierului in povestea spusa siesi de catre sine despre cit de important ie el insusi.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.