Disciples II

Tuesday, 02 March, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Disciples a fost unul dintre jocurile dragi inimii mele demult, cand era si ea mai tanara si ma indeletniceam cu tinut socoteala la jocuri. "For the claaans!!", expresia dwarfului implantator de rods a ramas pana-n zilele noastre o interjectie a hotararii oarbe confruntata cu extinctia ineluctabila, repetata pe cat posibil in aceeasi voce.

Continuarea, Disciples II a aparut acum vreo 10 ani cred. Poate chiar mai multi. Aveam de gand sa o-ncerc de-atunci. Iata ca astazi am ajuns in cele din urma. Pot spune ca-i o continuare fidela si satisfacatoare sub toate aspectele. Grafica e la fel de bizara, cumva nealiniata cu canoanele genului, structura jocului e la fel de confuza, cumva in raspar cu ce te astepti sa vezi, si totusi, din aceasta confuzie si bizarerie se aduna bucati care formeaza un intreg deosebit, dar reusit.

Una dintre ideile particulare este ca fiecare jucator are o capitala care este inexpugnabila. O inovatie destul de interesanta intr-un joc de strategie. In implementarea practica, fiecare capitala are un gardian special, care nu poate parasi castelul, dar face prapad in aparare : 250 damage, armura 90/100 si 900 hitpoints nu-s de colea, in conditiile in care un mag mediu incepe cu un ordin de marime sub valorile astea. In principiu, el nu poate fi infrant.

Principiu care nu corespunde intotdeauna cu practica, dupa cum au aflat recent niste bieti discipoli ai lui Mortis.

    disciples_1 disciples_2disciples_5

disciples_10disciples_9

Si pentru ca se intampla sa am vraja Imnul Clanurilor (ce bizar suna tradus in limba romana, este ?) cumparat de la dwarfi, pe langa obisnuitul Haste al Imperiului (care-s io), si pentru ca se intampla sa fiu un Lord Mag, ceea ce-ti da dreptul sa invoci fiecare vraja de doua ori, am reusit sa fac harta de-a latul intr-o singura zi (42 de pasi de la mama natura + 42 de la fiecare invocare a imnului respectiv + 21 de la fiecare haste), si-am ajuns de-am ras si capitala dwarfilor cu-acelasi set de potiuni si binecuvantari, ceea ce-i de fapt destul de economic.
    disciples_6disciples_7disciples_8
Teoretic scenariul asta nu se putea completa fara ajutorul dwarfilor, care-ti ofera alianta asa pe la inceput, c-asa-i scriptu'. Alianta pe care eu am refuzat-o, ca ce-i aici, ONU ?!
Cu alte cuvinte, am batut la ei ca la fasole. Bravo mie.
Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. ontopic n-am nimic de comentat, all your bases are belong to you!
    on layout zic c-ai aranjat foarte fain textul printre thumbnails :)

  2. @Mircea: Eu pot sa zic ca am fost unul dintre cei ce am incercat jocul, acum 7-8 ani(cam atunci a aparut Disciples II).

    Mi-a placut la nebunie, mai ales ca pe vremea respectiva era comparatia intre Heroes 2-3 si Disciples. Unde Disciples a castigat la grafica, detalii si poveste.

    Foarte frumos remember!

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 March 2010

    @kokofifi Ca bine zici, someone set them up the bomb!

    @Law :)

  4. Pai bataia e rupta din rai! Se baga cineva la un CS? Ma simt in forma! :D

  5. Vezi cai scris for the dans in loc de for the dance cum e corect.

  6. Mai Mircea, pune si tu niste banuti la ciorap, stange un pic cureaua, nu mai inchira sali de cinema si cumpara-ti un calc nou, ca vad ca tot joace de acum 10 ani joci. :D

  7. Eroul cu care ai cucerit castelul cum a ajuns Lord Mag? Ca dupa cum arata nu pare.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 3 March 2010

    @Ionut N-am gustat niciodata rts-urile, cu atat mai putin shooterele.

    @claclatroll Ca bine zici.

    @Andu Deci pe de-o parte sa-ti zic ca o fi el 486, da' asa overclocking tare ii fac, plus c-am lustruit si carcasa cu bronz incat nu duce nici o scula cat a mea. Si pe de cealalta parte mai vroiam sa zic ceva da' nu mai stiu ce.

    @cosmin A, nu, eroul e Pegasus Knight, da' eu sunt lord mag. E un nivel in plus acolo, ca io nu-s eroul, io-s managerul lui. Sefu', cum ar veni. Stapanu'.

  9. Acest joc seamana foarte mult cu "Cultures"
    Este vorba de o civilizatie..se dezvolta..faci copii..si multe altele :)

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 September 2010

    Link ?

  1. [...] wtf does this mean in a net context ? yes, i still have and still play homm2 / mm6 / gothicviii / whatever. but how the fuck are you going to meaningfully save a multiplayer game ? should they send [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.