Despre pacatul indoielii

Sunday, 10 January, Year 2 d.Tr. | Author: Sf. Leufteriu Mucenicul

Frati crestini intru Domnul† Dumnezeul† nos†ru care es†e. Mai bagam aici niste cruciulite sa fie †††††††☦††.

Va voi solomoni astazi despre un mare pacat si foarte greu care este si despre care se poate spune ca este, care el chiar fiind, este, si de aceea nu orice ci cel mai grav pacat si la temelia tuturor pacatelor celorlalte, chiar unele inca si mai grave. Care sunt. Amin. ☦

Pentru ca de fapt asa cum ne invata sfanta biserica de rit, unde toti enoriasii adevarati care sunt merg atunci cand sunt soroacele cele stabilite pentru a se merge de catre invatatura bisericii care este, precum si cultural.

Gravul pacat al idoielii survine atunci cand impricinatul isi ia ochii de la lumina orbitoare a sfintei credinte, indepartandu-si sufletul lui de Domnul, cel care este peste tot si in toate celea. Ati vazut vre-odata un inotator inotand pe sub apa ? Ei, apa este peste tot in jurul lui, si uneori inotatorul isi indeparteaza o mana sau un picior de apa care este peste tot, fara a le scoate totusi din apa. Exact la fel, cel caruia ii da ghes Satana isi indeparteaza sufletul de Domnul care este peste tot, fara sa iasa din tot. Ma rog, chiar daca sufletul nu-i facut din carne si oase precum mana si piciorul, dar nici Dumnezeu nu-i facut din apa, ci invers, asa ca merge. Doamne-ajuta☦

Ei, si atunci cand se indeparteaza cum ziceam, apare indoiala, asa cum este ilustrata in ilustratia de mai jos, pe care-o aveti dedesupt :

Sursa : <a href=http://oglaf.com/fountdoubt.html>Ogrish.com</a>.

Sursa : Ogrish.com.

Dupa cum rezulta si din ilustratie, pacatul indoielii isi face loc in inimile celor care beau apa, mai ales cand beau din fantana necunoscuta, pentru ca asa cum am mai spus, dar o repet, ca sa va intre bine in suflete, Dumnezeu nu-i creat din apa.

Foarte greu se poate lepada un iedut de-al domnului nostru Isus Hristos odata ce in sufletul lui a incoltit, de la umezeala, mucegaiul cel indoielnic. Cea mai simpla metoda este un pelerinaj la Biserica Sfantului Mucenic Apostolic Maglavais Protokordatos. Din nefericire, aceasta preasfanta lacasa a disparut spontan de pe harta in mod misterios in anul 1264, cu tot cu tapsanul pe care se afla, niste maicute, diverse odoare si doua ciori ce-si facusera cuib in turla, si de atunci incoace nimeni nu mai stie unde se afla.

Grea pierdere pentru bautorii de apa dreptcredinciosi, pentru ca de atunci incolo, inspre a evita cresterea si latirea mucegaiului indoielii, Protopopii si Ierarhii si Ieromonahii si Episcopii cei care sunt soborniciti pentru indrumarea behaitoarelor domnului, precum va aflati si dumneavoastra, dragi domni si doamne, respectiv domnisoare nu e cazul. De atunci incolo, cum ziceam, dreptcredinciosii de rit nu mai beau apa, pentru a evita incoltirea si latirea indoielii in sufletul lor.

Asa ca intampinati noul an mai uscati, mai curati in ochii Domnului, si mai pregatiti pentru a arde la nevoie in focul Iadului, ca niste surcele. Amin!

Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. sf Empedocle al Bilelor`s avatar
    1
    sf Empedocle al Bilelor 
    Sunday, 10 January 2010

    Καταγγελία για σύλληψη-κακοποίηση δημοσιογράφου στην Αθήνα

  2. Cuviosul Termomel`s avatar
    2
    Cuviosul Termomel 
    Sunday, 10 January 2010

    Adevar graiesti preasfinte Empedocle, ca sa nu mai vorbim de cuvintele de aur iesite din gura fratelui Laurentiu. Asa este, si o intaresc si vorbele Sparanghetelui de la Assos :
    הייד פארק - מרכז פורומים ישראלי | לוח שידורים

  3. fratele diliu-ntru ICH`s avatar
    3
    fratele diliu-ntru ICHinsigna de criptograf 
    Sunday, 10 January 2010

    nicio apa?

  4. fratele diliu-ntru ICH`s avatar
    4
    fratele diliu-ntru ICHinsigna de criptograf 
    Sunday, 10 January 2010

    si spre povatuirea tuturor fratilor scrintiti intru cel bun http://www.zminin.com/hell

  5. Ioan Gura de Scurgere`s avatar
    5
    Ioan Gura de Scurgere 
    Sunday, 10 January 2010

    Apa?! Nici un fel de apa!

    Votca, ba!

  6. din pricina preaorbitoarei drepte credinte multi indoitu-s-au, iara limbile lor insetate de lumina cunoasterii scrum se facura.

    cand, fara de zabava, toti nevrednicii lumii acesteia au purces sa prinza si ei din ocaua harului sfant, iata ca in marea lor nevolnicie s-au invrednicit a spurca fantana cu aghiasma. si blestemata fu necuratenia lor in veacul vecilor.

    cu smerenie si cucernicie venira ei atunci, intr-un tarziu, sa caute milostivire pentru greaua lor osanda, insa cine sa-i miluiasca pe pacatosi decat mai-marele pacatului, unde e toata jertfa si inchinarea lor?

    ca nu e cu putinta dreapta judecata pentru cei strambi intru fiinta, dupa cum nici mantuire nu se afla pentru cei cuprinsi de indoiala.

    dreapta judecata pe toti dreptii-i necinsteste si tuturor batutilor de soarta pacatul li-l intreieste.

    marire sa-naltam prin urmare aceluia care, indoit fiind de povara pacatelor sale, sti-va cu pacat sa intampine pacatul si cu indoita siretenie sa-l lase pe cel rau prada necuratelor lui uneltiri si urzeli.

    cu luare-aminte sa fim, dara, sa nu ne impartasim din lumina preacurata cu pofta de fala si marire, ca oricat de drepti merge-vom inainte, la urma de indoiala om avea parte si cernit fie-ne-va drumul inapoi.

    caci nu indoiala e pacatul, ci numai lumina lui, lumina din lumina cea adevarata din care toate s-au facut.

    pacatul, iubiti credinciosi si credincioase, e credinta in pacat si in puterea lui. iara cainta e, vezi bine, viata si limba pacatului. din asta pricina a pacatui nu va indemn, ca sa nu aveti a va cai mai apoi. ci mergeti in voie, calauziti de lumina iara nu calare pe dansa, ca atunci nici de-ndoiala nu veti fi avand parte. or, de va va lovi vreodata indoiala, atunci sa stiti iubitii mei ca iara v-or sticlit ochii dupa sfanta lumina.

  7. be-he-heeee intru Domnul !

  8. Preacurvioasa Linda`s avatar
    8
    Preacurvioasa Linda 
    Monday, 11 January 2010

    Vai frate grid cat adevar vorbesti, simt ascultandu-te ca ma ia asa, ca un fel de umezeala.

  9. preacurvioasa mironosita~

    umeda e calea pacatului si lunecoasa-i mantuirea pacatosului!

    pomenita vei fi de-a pururi intre sfinte si fara de prihana fi-va numele tau.

    stiut este dintru inceputuri ca umezirea face parte din taina botezului, iar tu astazi blagoslovita ai fost cu mirul cel de vieata datatoriu...

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 11 January 2010

    Si iata cum iubirea se-nfiripa, din delicate zbateri pe altar.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.