Copile gravide

Friday, 09 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tot ne-am apucat sa discutam despre dificultatile parintilor confruntati cu maturizarea sexuala a fiicelor mult iubite, hai macar sa epuizam teamatema.

De ceva ani de zile e mare ingrijorare produsa in mediile elevate si adanc preocupate de binele prostimii (care bineinteles nu-s ei, ci cei "vaduviti de Fortuna") cum ca fetele de frageda varsta si inca si mai frageda carnatie raman grele cu plod, si fata. Pai cum e posibil asa ceva, sa fete fetele ?! Da' nu-i normal! Da' nu-i posibil!

Posibil adica in sensul ca fiziologic, este. Dupa cum se si vede. Uite de exemplu sa fete baietii nu-i posibil, si ca rezultat, sa vezi surpriza : nici nu fac. Normal adica in sensul ca istoric, iara este. Ca daca ne-am apuca sa urcam dinsus pe axa timpului, huta-huta, din generatie in generatie, pana acu fo' 500,000 de ani cand s-a produs separatia de Neandertalieni, deci grosso modo trii sute de mii de generatii, dintre cele 10^90,000 (zece la puterea nouazeci de mii, adica cu nouazeci de mii de zeroaie, da ?) de mame care-au contribuit la facerea domniilor voastre, individual, fiecare, macar minimum toate absolut (in sens statistic) au produs primul copchil pana-n 14 ani (varsta legala), si o buna majoritate de macar 99,(9)% au ramas grele in lieu de menarha.

Pai daca-i si normal si posibil, atunci coa sa nu fie permis, macar atata lucru s-avem si noi beneficiu de pe urma civilizatiei! Bine, fie, nu-i permis. Si daca nu-i permis, atunci logic ca nu-i nici normal nici posibil, ca asa curge lumea. Si Hitler o fost un dictator naspa, si Stalin o fost un aliat de incredere, iara Churchill un om bun. Iara evreii niste nedreptatiti, si armenii niste mai da-i si dracu' ca si-or meritat-o. Ca doar asa curge istoria. Bon.

Si de cand nu-i permis, ca nu-i normal si nu-i posibil, (fiind perfect posibil si ma rog, cine stie, poate chiar normal), exista spaima vesnica in mintea strajerilor legilor : dar daca totusi ?! Si de-aici incolo circ si scandal si asuprirea minorelor, ca tu sa nu cumva sa faci de-alea ca te omor cu mana mea!!

Bon. Ei iata ca in pofida acestor laudabile eforturi, se observa mai ales in anii din urma ca tot mai multe minore fac copii. Nu doar in America, de unde incepu discutia, si unde e-n floare lupta cu "teenage pregnancies", pregatindu-se sa fie escaladata retoric la nivelul de "razboi", si sa fie incununata cu aceleasi succese ca si razboiul asupra drogurilor, de altfel. Ci si-n restul lumii, cam peste tot. Lumii civilizate vorbim (prin care ne referim in mod politicos la lumea albilor, sa nu se supere coloratii), ca-n rest nici nu s-a pus problema vre-odata sa nu fie copilele gravide. Doara normal ca-s. Daca se poate...

Si sedeam eu asa si ma gandeam la situatie din punctul de vedere al teoriei jocurilor. E clar ce-i mana in lupta pe opresori, adica, nici mamele nici tatii nu au chef sa mai stearga inca un mucos, n-au nici nevoie nici inclinatie, si daca au isi fac singuri, nu-i nevoie sa se trezeasca asta mica, mucoasa adica cu figuri si independente in cap, ca ea-i copilu'n piesa asta, sa-i fie clar, si nu adult ca si ei. Ca mai are a se canoni pana sa i se recunoasca statutul de adult, pai ce-i aici ?! Practic aceleasi motive care-i mana pe diversii inutili cu patalama sa insiste ca e nevoie de patalama pentru a freca menta ca si ei. Clara problema.

Dar ce-o mana in lupta pe copila ? Pai hai sa vedem, frumos, pe puncte.

I. Daca urmeaza sa faci un copil, acest copil iti va lua un an sau doi din viata, ultimele luni de sarcina si inca un an si ceva pana devine cat de cat un ansamblu stabil. Daca privim inapoi in istoria vietii omului mediu, cand am putea sa ne permitem sa taiem doi ani ? Daca-i taiem din cariera, pierdem urat la salar, si eventual chiar si posibilitatea carierei de-a dreptul. Nu-i asa bine. Daca-i taiem din facultate, nu se poate, ca nu mai avem timp nici de chefuri, darmite de invatat. De care oricum nu este timp, dac-ati vazut studente in sesiune.

Pai atunci, logic, putem sau sa-l taiem de la pensie, sau sa-l taiem din gimnaziu ori liceu, ca altceva n-o mai ramas. De la pensie nu se poate, din motive pe care le-am discutat deja, asa ca mai ramane gimnaziul si liceul. Parca tot la liceu se fac mai multe si mai faine chefuri, n-ai vrea sa stai acasa jucand rolul de vaca de mare. Deci, gimnaziul castiga. Si daca-i pana acolo, ce inveti in gimnaziu in patru ani poti invata in doua saptamani daca-ti pui mintea, adult fiind. Asa ca, harsti.

II. Daca urmeaza sa faca un copil, e mai sigur sa-l faca in compania a doua persoane de care-o uneste taria legaturii filiale, decat a unei singure persoane de care-o uneste taria iubirii vesnice de adolescent. Pentru simplul motiv ca aia-s doi si asta-i unu', aia-s solid infipti in lume si asta-i un prost ca si ea, si inca rar am auzit de parinti care sa fi mers la un chef intr-o seara unde au gasit alta fata, asa ca o vor creste pe ea de-acum incolo si tu du-te in treaba-ti.

III. S-ar putea sa existe si un rationament biologic aici : un copil facut la 12 ani e in general finalul carierei materne a uterului respectiv, ca indeobste se naste prin cezariana, e adesea sarcina ectopica ce se extrage cu tub falopian cu tot... Doi deja e finalul sigur si indiscutabil, doctorul te coase peste tot si adio. Intamplator atatia copii si vrei, unul pana la doi. De ce sa risti sa ajungi ca alea cu cate 19 ? Mai sigur, mai eficient. Asa functioneaza de fapt evolutia, rece si inspaimantator.

Pe scurt, incep sa suspectez ca judecand la rece, comportamentul rational, notati asta, rational, in sens matematic al termenului, pentru femeia care doreste copii este sa-i faca intre a 5-a si a 8-a clasa. Hai, eventual, cel tarziu a 9-a. Functie si de cat de retarda i se gaseste dezvoltarea sexuala. Pur si simplu asta i-ar servi cel mai bine interesele.

Teza pe care va invit s-o combateti dinjos, ca simt asa ca un freamat, ca o dorinta.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. Porkul de York`s avatar
    1
    Porkul de York 
    Friday, 9 April 2010

    freamat ? dorinta ? bate vantul p'acilea ! yo' as combate da' drept sa-ti spui, pe mine ca purtator legal, nu prea ma intereseaza. la mine cu un "flustuk" incepe si cu un "flustuk" (nu stiu cum altfel sa imit sunetul ala) se "termina". Si-atunci.. defapt commentul asta e mai mult ca sa nu te simti singur sa sa inciudez domnitele pentru care cu un "flustuk" poate sa inceapa si sa nu se mai termine .... cosmarul :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    Responsabilitatea te defineste :D

  3. Deși sunt tentată să îți vâr teza asta în anumite parți anatomice, ii cedez lui kokofifi satisfacția asta :))

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    Noa hat, iata c-am scris cuvantul care masculinizeaza. Ca sa vezi :D

  5. Porkul de York`s avatar
    5
    Porkul de York 
    Saturday, 10 April 2010

    Vezi Mircea, au femeile ce au cu varatul lucrurilor ...fie ele palpabile sau teze.. cumva cumva le dam o forma si reusim sa le si .. uff...varam :D :P

  6. Personal zic ca 12 e cam micut, de pe la 14-15 merge. Ma rog, pana-n 20, anyway, details.

    Voiam doar sa-ti vand munitie la teza cu "e mai bine la 30". Un copil facut la 30 de ani prinde pubertatea fix cand parintii ajung la midlife crisis. El cu broblemele lui si ei cu ale lor, iese ciorba; mai ales daca incep ei sa-si puna intrebarea "ce am realizat pana acum" si incep sa-i verse copilului in cap frustrarile lor. In vremea asta, daca-l face la 15 ani e asa, carefree, almost no generation gap, practic cresc deodata si vad lumea schimbandu-se impreuna.

    Of horse, I might be wrong.

  7. Mari, drăguță, asta e o temă la care trebuie lăsați bărbații să discute intre ei :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    @dAImon Eu as zice ca toate-s cam micute, dar asta nu prea schimba starea de pe masa de joc, din pacate.

    Multam de munitie lol.

    @kokofifi Mai du-te tu :D

    Deci in concluzie gagicile@trilema si de acord sunt cu teza, si rusine li-e sa recunoasca public. Mai mai da' nimic nu s-o schimbat de la facerea lumii :D

  9. Nu trebuie neaparat sa-l faca, important este sa exerseze. O mama (sau tata) de fata trebuie sa stie ca, in zilele noastre, din continutul obligatoriu al posetei adolescentei nu trebuie sa lipseasca cutia cu prezervative (de preferat aromate) si pilula-de-a-doua zi.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    Pilula de-a doua zi ar trebui sa chiar lipseasca, ca-i toxica.

  11. @kokofifi Dacă zici tu că e mai bine așa, lăsați să elucubreze în voie, merg pe mâna ta. Să vedem, să vedem... ce-o sa iasă :P

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.