De-ale parintilor

Friday, 09 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiu ca unii dintre dumneavoastra sunteti parinti de-a binelea, ba chiar aveti, culmea indraznelii si inconstientei parintesti, fete (chestie comparabila doar cu indrazneala si inconstienta de-a avea baieti, si-n rest cu nimica). Dar si cei care nu sunteti parinti, totusi cred eu c-ati putea fi. Iara daca n-ati putea fi, faceti totusi un efort de imaginatie, ca spre deosebire de efortul de constipatie efortul de imaginatie n-o omorat inca pe nimeni.

Sa zicem c-aveti dara in grija parinteasca o fata, de preferinta productie proprie, artizanala, in casa, care se afla tocmai la varsta la care urmeaza sa inceapa pubertatea. Si odata cu zisa pubertate, pe langa par pubian, ciclu menstrual, modificari de structura a tesutului adipos hopaaaa. C-aici am vrut sa ajung.

Deci, modificari de structura, si mai ales de distributie aerodinamica in spatiu a tesutului adipos, cum se intampla la femei in perioada cand sunt inca fete : se rotunjesc pe ici, pe colo, trecand de la inocentul si virginalul fund si piept la mult mai popularele tate si buci. Ceea ce e bine, sa nu ma intelegeti gresit. Dar!

Prezumand ca aveti bune motive sa suspectati ca tranzitia nu va fi pur si simplu asa, de la mai nimic la ceva acolo, ci dimpotriva, ca va face fata ditamai sanii, ca si maica-sa, si ca si bunica-sa (stimata dumneavoastra mama-soacra, care, iertata fie-mi vorba proasta, ii duce cu roaba, sau, dupa caz, mama proprie, care idem), ce responsabilitati considerati ca va revin ?

Ignoram pe moment problema posteriorului, care nu-i de fapt cu nimic diferita, dar simt ca trebuie sa va focalizez atentia pe-un singur locus, ca va pierdeti. Sa ne fixam deci pe glandele mamare, atat de importante in viitoarele procese de reproducere a speciei la care, ca orice parinte respectabil, preferati sa nu va ganditi.

Am pregatit mai jos si-un scurt chestionar, care sa va ingaduie sa raspundeti fara sa verbalizati, prin simpla bifare. Deci :

In raport cu iminenta proliferare exploziva a tesuturilor moi deasupra pectoralilor copilei mele, consider ca imi revine obligatia sa :

  1. Cumpar crema anti-vergeturi, discut cu fata despre riscurile nefolosirii ei in perioade de stress al epidermei - eventual ilustrate cu exemple, dupa care sa aplic cu mana mea, pentru siguranta, dracia la locul cuvenit, de doua-trei ori pe zi sau dupa sfatul medicului.
  1. Cumpar crema anti-vergeturi, discut cu fata despre riscurile nefolosirii ei in perioade de stress al epidermei - eventual ilustrate cu exemple, explic modul de folosire si verific periodic corecta intrebuintare.
  1. Cumpar crema anti-vergeturi, plasez aceeasi strategic prin casa, acompaniata sau nu de mici notite confuze scrise de mana pe biletele roz.
  1. Momesc animalul sub varii false pretexte in magazin, unde ca din intamplare remarc crema anti-vergeturi, in speranta ca o vanzatoare va incerca sa mi-o vanda. Operatiunea poate necesita repetarea de un numar de ori, pana se prind vacile alea de vanzatoare ce au de facut in mica piesa de teatru din capul meu. Ca rezultat, obtinem si stocuri insemnate de ceai de tei.
  1. Nici o responsabilitate, atot-Ziditorul se va descurca si cu perechea asta de sani, cum s-a descurcat si cu toate celelalte. Faca-se voia lui, precum in cer asa si pe pamant.
  1. Nici o responsabilitate, avem deja programare facuta la chirurg pentru luare in evidenta si evaluare timpurie. N-am ales inca modelul de implanturi, asteptam sa vedem ce va fi la moda in cativa ani.
  1. Nici o responsabilitate. In primul rand ca fata mea nu are sani si-n al doilea rand ca iti sparg / trimit sotul sa-ti sparga toate trei fetele, ba!

Va multumesc pentru raspunsuri. Nu va faceti griji, ne gasim echipati cu un complex model teoretico-evaluativ care in baza unor operatiuni statistico-matematice stochastice si polifonice ne ingaduie sa tragem concluzii predictive cu inalt grad de fiabilitate, asa incat suntem in masura sa extrapolam raspunsurile si asupra celorlalte zone ale corpului care pot prezenta interes.

PiEs : Daca fata se gaseste tot nemaritata si tot posibila, dar inca neactualizata primipara si peste doua-trei decenii, apropiindu-se deci ea vertiginos de ultima ovulatie si dumneavoastra de capatul rabdarii, va veti pune intrebarea daca nu cumva criminala neglijenta in ce priveste crema anti-vergeturi v-a adus pe cap nenorocirea ? Nu ? Sigur ?

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

42 Responses

  1. ce face creme antivergeturi?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    http://stretchmarkcures.org/wp-content/uploads/2009/05/stretchmarks.jpg
    http://www.nativetreatments.com/wp-content/uploads/2008/06/stretch-marks.jpg

    versus

    http://flmsdown.net/uploads/posts/2009-02/1233918482_met-art_luh_72_0002.jpg
    http://www.perfect-tits.info/wp-content/uploads/2009/04/sofia-met-art-natural-large-tits.jpg

    Cel putin teoretic.

  3. Ma, la Bucuresti e o vreme cu nori si cam incarcata electric. Eu simt asta fiindca sunt meteo-sensibil, probabil e de la implantul ala pe jumatate reusit pe care mi l-au facut niste extraterestri cind eram mai mic. Ma rog.
    Citind acest articol cred ca pe la Tm deja ploua cu nebunie, zau asa. Asteptam cu groaza sa vina norul si incoace. S-a auzit ceva de scurgeri radioactive de la bulgari ?

    Pai daca tot a pornit nebunia hai sa va zic ce discutam noi odata, niste colegi si amici, la niste (ceva mai multe) pahare cu bere. Din vorba in vorba ajungem si la problemele copiilor. Nu stiu ce zic eu despre conu` fi-miu si vine replica unuia care are doua fete: mai Mariane, stai linistit ca la tine nu e grav ca la mine. Uita-te la mine: am facut fete, muncesc toata ziua pentru ele dar sunt constient ca intr-o buna zi vine un pulifrici si isi baga pula in toata munca mea !!!

    Astea probleme de tata, nu crema de vergeturi.

  4. Raspuns final: varianta D (de preferinta simplu, nu dublu...)

    "Momesc animalul sub varii false pretexte in magazin, unde ca din intamplare remarc crema anti-vergeturi, in speranta ca o vanzatoare va incerca sa mi-o vanda. Operatiunea poate necesita repetarea de un numar de ori, pana se prind vacile alea de vanzatoare ce au de facut in mica piesa de teatru din capul meu. Ca rezultat, obtinem si stocuri insemnate de ceai de tei."

    Raspuns la PiEs: Sigur nu

    S-ar putea sa mosteneasca inteligenta emotionala (si nu numai) a soacrei, ceea ce explica de ce mi-a ramas pe stoc cu garantia expirata... Crema anti-vergeturi se numeste mentenanta si mi-am indeplinit datoria de a aproviziona sharpeiul biped cu destula materie prima de tonifiat, restu' e problema dansei. Ca la urma urmei, Dumnezeu iti da, da nu-ti baga pe card...

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    Respectabile puncte de vedere ale amandurora.

  6. Eu zic sa fie punctul h) , care e un fel de punctul a) adaptat.

    Cumpar crema anti-vergeturi si discut cu fata despre riscurile nefolosirii ei in perioade de stress al epidermei. Caut un tata de baiat si incerc sa-l lamuresc despre riscurile needucarii sexuale timpurii la baieti. Dupa care lasam progeniturile singuri-singurei in camera, ca doar merg la scoala si stiu si ei sa citeasca instructiunile de folosire.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    Asa faci ? Sau numa' te lauzi ?

    Si daca dupa juma de ceas incep sa se auda ragete si mugete din camera, ce faci ? Dai pe National Geografic, doara dac-o manca nebunu, sa-i fie de bine ? Mergi si crapi putin crapatura usii sa vezi care-i treaba ?

  8. Pai eu nu ma laud, eu am baiat, la mine e mai usor.

  9. Ha, SI d'asta face jumatatea numai baeti :))
    Una peste alta, ma gndesc ca explicatiile musai sa fie date, cu verificatul sa stabileasca altii cum ii. Iara escplicatiile, sa vina macar din partea unuia dintre parinti, de regula acel in care ii mai mare increderea.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    @Florin E, pai nu generalitati, carabusule. Raspunde frumos in cuvinte, sau ma rog, in litere :D

  11. Florin`s avatar
    11
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 9 April 2010

    Mircea, pai noa, daca as fi tata de fata :P, i-as cumpara si i-as explicita fremos (daca nu ar primi lumina de la mine, merge si de la mamicuta ei), undeva pe langa B, atat ca verificarea s-ar face prin deductie, nu in stilul smult tras impins, gen "sa vaza ochiu meu cata crema ai consumat bla bla".

  12. Florin`s avatar
    12
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 9 April 2010

    PS, insa verificare nu sub forma ca musai sa-si dea, ci sa vaz daca nu uita, ca daca nu vrea sa bacsaluiasca in urma escplicatiilor, n-are decat.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    Atata esti tu de bun, painea calda, ce mai.

    Si daca nu vrea sa invete tabla inmultirii, tot idem ?

  14. Florin`s avatar
    14
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 9 April 2010

    Mircea, mnea, sechele din copilarie, cat am fost mic am facut numa ce-am vrut, mama ii spunea lu tata "Mai bate-l si tu, ca io am obosit de atat batute cate i-am dat": la care tata zicea ca " La ce bun?!".
    Tabla inmultirii de la 6-8 ani nu-i totuna trecerea la pubertate. La 14 ani multi 'copii' is maturi deja, sunt in stare sau se chiar descurca singuri (ori asa o fost in alte vremi), nu trebuie sa-i silim sa le fie bine, facandu-le reu.
    Nici tata nu o avut brobleme sa ma fac ferar betonist ori agricultor, in fapt, cam in vremea pubertatii mi-o aratat cum ii cu ambele, sa stiu ce ma asteapta.
    Si de asta ma gandesc la B, ca-i cu exemple ilustrative, sa stie juna ce o asteapta, sa aleaga in cunostiinta de cauza. La ce sa o verific, sa-i impun ?

  15. Florin`s avatar
    15
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 9 April 2010

    *mi-ar iiiiiiiiiiiintii sa-mi fie

  16. No, subiectul ăsta numai pe trilema putea fi dezbatut. Nu mi-am imaginat vreodată că un tată ar avea astfel de frământări.

    Și ai putea și dumneata să îți exprimi opțiunea, așa pt. precizia sondajului :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    @Florin Pai acum nu stiu, dar daca te intereseaza pot sa-ti fac sustinerea tezei cu educatia cu forta :

    Nimeni nu stie ce nu stie. Ca rezultat, nimeni nu poate, cu de la sine putere, sa invete ceea ce nu stie. Singurul mod in care cunoasterea individului poate creste substantial e fie printr-un act intamplator, in care cu forta i se aduc in fata experiente noi, fie printr-un act deliberat al unui alt subiect cunoscator, care tot cu forta ii aduce in fata experiente noi.

    In afara de astea doua, tot ce poate face subiectul sunt re-asamblari ale acelorasi chestii fundamentale. Asa se explica de exemplu ca tibetanii n-or construit motor cu combustie dupa zece mii de ani de privit la apa raului, dar sunt acum, dupa zece ani de interactiune cu civilizatia producatoare de motoare cu combustie, perfect capabili sa le construiasca si ei. Ca nu-i asa mare lucru, odata ce stii cum. Inainte sa stii cum insa, e imens lucru.

    Acu poate ca reusesti sa eludezi problema asta fundamentala prin abordarea ta, "eu i-am aratat, apoi ea daca nu s-o uitat cine strica ?" dar e la fel de simplu s-o privim drept o simpla jonglerie cu responsabilitatile (care-s un construct social ulterior problemei in discutie), un fel de cya cum ar veni.

    @Mari Eu n-am opinie, ca nici copii n-am si n-am de gand a face :)

  18. Florin`s avatar
    18
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 9 April 2010

    Mircea, pai de asta am precizat ca in vremea pubertatii is din care se descurca singuri. Din cate stiu io, nu putini or fost copiii care taman pe dos faceau, fata de ce li se dadea 'cu forta', cum ar veni, 'stiu' ei mai bine.

    De ce la 30 sa nu-i impui, insa la 12-14 sau 17, da ? Ce mi-i 14 -17 , ce mi-i triizaci. Noa, banui ca tie nu iti mai impune nime cam de multa vreme, nemic.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    Mei, si eu personal am crescut asa ca si tine, da' acu hai sa luam intrebarea conversa : daca tu esti de opinie ca la 12-14 are destula glagorie la capatana ca sa decida ce sa invete si ce sa nu invete, cum iti mai sustii pozitiile anterioare din discutia cu minorele si educarea lor ?

    Ca-mi pare mie ca-i ceva contradictie la mijloc, pasarica-i cu noroc. Au ba ?

  20. Florin`s avatar
    20
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 9 April 2010

    He he, chiar ma gandeam ca ai sa ma palesti cu asta :D
    Si ai dreptate, rog insa a beneficia de circumstante atenatoare d'alea (ori cum le spune), pentru ca am dres (in parte) busuiocu, cu "Poate sa nu respecte regulile in alta parte".
    Tu stii ca mintea parintilor ii intunecata de subectivitate :D

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 April 2010

    Lasa mei, ca tot rau' inspre bine, acu ca te-ai antrenat cu mine la kendo dejeaba incearca v-un june cu interese-n cauza sa te ia repede din vorbe, ca n-are pe cine sa incurce.

    Toporu', taiat capu', ingropat in curte, vorba' lu Tanase.

  22. No trilemoi, văz că am îndrăznit prea mult să îți cer să presupui că ai avea in proprietate o pruncă. Sorrea.

    Oricum ești 100.00% convins ca nu ai urmași rătăciți pe undeva ? :P

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    Pai io am in proprietate, doara ca nu-s productie proprie.

    Si da, is convins, din mai multe motive suprapuse din care sa-l notam doar pe ala ca indeobste ce fac io se-nghite. Da' sa nu intram mai mult in detalii ca-i cam prea complicat chiar si pentru audienta toleranta de trilema.

    Da' dac-as avea, ca sa-ti fac hatarul, fata facuta de mine in grija, probabil cam ca si Florin as gandi chestiunea si io.

    Si iata cum muri discutia, noa, esti fericita ? :D

  24. Fericită peste măsură, jubilez :))

    Don't worry, pe trilema discuțiile învie întotdeauna.

    Acum că s-au adus în discuție trilemele taților mi-am adus aminte de un lucru, țin minte că atunci cand eram copilă, tata (care nu mi-a impus/indicat/sugerat niciodată nimic) avea o problemă în a mă vedea mâncând acadele tip, lolipop. Mi le arunca pe loc.
    Motivația lui era una slabă, am și uitat-o între timp.... dar acum ma gândesc că probabil o facea din motive psihologice.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    Si anume, ca era si el om ?

  26. Și anume că nu suporta să vadă copila sugând acele chestii rotunde si asemanatoare cu alte chestii de care copila habar nu avea la ora aia.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    E nu, memoria ancestrala, nu-mi vinde mie gaurile de la gogosi :D

  28. Preocupările mele erau la antipozi.

    Desi pare greu de crezut, nu am fost precoce :|

  29. Mircea : deci daca nu tragi articol in care sa explici pe larg cum vine aia cu memoria ancestrala si care parte a creierului se ocupa cu reflexele, e degeaba.

    Fie doar ca sa-i vad reactia trolului :D

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    @Mari Pare foarte usor de crezut, ca majoritatea fetelor cucuiete fura foarte cumintele-n copilarii.

    @dAImon As scrie da' nu prea stiu, si am si suspiciuni daca chiar este ceva de stiut pe tema.

  31. Despre kokofifi m-am lamurit, deja ma incearca o curiozitate despre Mari. Nu, nu o intreb daca e mama de fata, Doamne fereste. O intreb de ce naiba foloseste Windows Vista, ca la mine se vede un ţ de tot rahatul.
    Mai bine imi trimiti un email, draga Mari, ca sa vad acolo cum e cu ţ-ul tau. Promit ca nu ma folosesc de ``full headers``.

  32. Cum sa compari crema cu tabla inmultirii?!?!!!!
    Ce va face fata aia saraca daca nu stie nici sa inmulteasca in viata??

  33. @Mircea Popescu Tu m-ai crezut? Poate am mințit :D

    @Marian S Nu-s mamă și se pare că nici perspectivă nu am, după cum vezi Mircea zice că n-are de gând urmași ;)

    De nevoie folosesc Vista întrucât leptopul meu e mai sclifosit.

    Nu s-a mai plâns nimeni pană acum de tz-urile mele. Dar dacă e cazul pot renunța la diacritice. Bun așa?

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    @Marian S Nţ-nţ-nţ.

    @Dorina Uite, surpriza surprizelor, da-s dispus sa fac pariu cu tine, bani contra sfarcuri, ca in ce priveste evolutia vietii fetei medii, sansele ei la fericire, implinire sociala scl, lipsa vergeturilor atarna mai greu decat stiinta tablei inmultirii (am scris intai fara "tablei" dar nu prea iesea bine). Te bagi ?

    @Mari Da' minte-ma linistita, doar o faci frumos.

  35. He he, pe principiul - trebuie sa stie sa SE inmulteasca ('au batar procedeul), nu sa inmulteasca :D

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Saturday, 10 April 2010

    Doara eu de cand le spun oamenilor ca reflexivul e mai important decat ablativul ? Caz doar prin ablatie nu rezolvi nici o problema.

    Da' am cu cine, ma ? Am cu cine ?

  37. http://www.youtube.com/watch?v=qyMSc97UksM

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 April 2010

    Ca o completare : http://i50.tinypic.com/2vkasxs.jpg

  39. N-am mai auzit ca se pot face vergeturi din cauza cresterii sanilor in perioada de pubertate, sau e o aberatie pur si simplu.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 November 2010

    Cum adica n-ai mai auzit ? Tu cum crezi ca se obtin vergeturile ?

  1. [...] Nu se poate. Trebuie s-o stiti. Asa ca sa-mi ingaduiti sa v-o prezint, ca tot vorbeam de anumite probleme anatomice femeiesti. [...]

  2. [...] tot ne-am apucat sa discutam despre dificultatile parintilor confruntati cu maturizarea sexuala a fiicelor mult iubite, hai macar sa epuizam [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.