Concurs de proza arhiscurta, editia II

Wednesday, 05 May, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa fulminantul succes al editiei precedente mi se pare ca ideea merita continuata.

Initial am purat discutii cu mai multi posibili sponsori, companii de mari fite&impresii pe piata romaneasca, care au esuat pe masura ce-a devenit clar ca lumea isi doreste sa faca totul din bugetul unei mese la restaurant. Asta in cel mai extins caz, ideal ar plati si ei de-o ciorba / saorma. Nu stiu cine i-o fi invatat asa, chiar daca am niste banuieli.

In tot cazul, data fiind lipsa acuta de companii si firme adevarate in piata romaneasca, care sa chiar aiba bani si suficienta inteligenta cat sa-si inteleaga pozitia si interesul, ramane ca sponsorizez eu si aceasta a doua editie. Cumva, magic, eu imi permit. Ca atare,

Premiile. Primii cinci clasati la sectiunea creatie (vezi mai jos) vor primi cate un premiu de 300 RON fiecare. Primul clasat la sectiunea reciclare va primi un premiu de 300 RON. Ca si la editia precedenta, castigurile se acorda prin inmanare directa in municipiul Timisoara, ori prin transfer bancar sau mandat postal, in restul tarii (sau al lumii).

Durata de desfasurare. Concursul se desfasoara in doua etape :
In prima etapa, incepand cu 5 mai si pana pe 5 iunie, ora 23:59:59 cel tarziu, concurentii pot trimite track-back-uri cu articolele pe care doresc sa le inscrie in concurs. (Daca blogul dvs. nu trimite track-back-uri, puteti la fel de bine sa lasati un comentariu aici cu link spre postul respectiv).

Pe data de 6 iunie, eu voi anunta completul de judecata, compus din 5 pana la 12 comentatori mai activi aici pe Trilema.

In a doua etapa, in intervalul 6-14 iunie, judecatorii discuta, intre ei, cu mine, cu prietenii si familia si cu cine mai doresc ei. Pana pe data de 14 iunie, ora 23:59:59 se publica listele ordonate, si pe 15 iunie la prima ora se anunta castigatorii.

Mod de desfasurare. Scrie un post la tine pe blog (doar in limba romana), de exact 509 de caractere. Se aplica o toleranta de ±3 caractere, asa incat posturi intre 506 si 512 caractere (inclusiv) sunt considerate acceptabile. In afara acestor limite, postul nu se califica - aceasta fiind chiar valoarea exercitiului, satisfacerea limitei precise. Iti poate fi util acest script de numarat caractere.

Adauga un link catre acest articol, ca de exemplu

Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de <a href=http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/>Trilema </a>.

Acest pas este obligatoriu, in lipsa lui postul nu se califica.

Pentru ca suntem fundamental ecologisti, pe langa sectiunea de creatie, careia i se adreseaza cinci premii, adaugam cu aceasta editie si o sectiune de reciclare. Pentru a participa la sectiunea de reciclare, va revine sa alegeti un text scris de altcineva care satisface cerintele de intindere, si sa precizati sursa. Limba romana este in continuare obligatorie, dar se accepta traduceri dupa autori straini. In cazul in care participati cu un text reciclat la sectiunea de creatie (adica fara sa indicati sursa) arbitrii va vor descalifica, cel mai probabil.

Odata prima etapa incheiata, eu voi numi, printr-un comentariu la acest post, comentatorii care au drept de vot in ce priveste ordinea articolelor intrate in competitie. In acest fel se evita parti-pris-ul, pentru ca nimeni nu stie de la inceput ca va fi sau nu va fi arbitru, si de asemenea se reduc semnificativ, cred eu, suspiciunile de influentare a juriului.

Dintre cei nominalizati, fiecare are dreptul sa trimita (tot printr-un comentariu aici) cate o lista ordonata, care include oricate dintre lucrarile concurente. Daca nici unul dintre ei nu depune o lista, concursul se anuleaza. Daca cel putin doi depun o lista, pozitiile fiecarei lucrari in fiecare lista se aduna, rezultatul se imparte la numarul de liste in care apare, si o noua lista este generata ordonand aceste sume crescator. Spre exemplu, daca abritrul 1 scrie A,B,D, arbitrul 2 scrie A,D,C, arbitrul 3 scrie A,C,D si arbitrul 4 scrie A,B,C atunci lista finala va fi A(1), B(2), C(2.66), D(3). Mai multe detalii , inclusiv scriptul care calculeaza la final ierarhia se gasesc aici.

In incheiere, va doresc succes :)

Lucrari inscrise in concurs - sectiunea Creatie.

#1. "Lizucăi îi plăcea" 508 semne

Lizucăi îi plăcea să viseze, o, îi plăcea mult să viseze cu ochii deschişi. Azi era ziua ei, mami, tati şi colegii de clasă îi făcuseră cele mai faine cadouri, şi totuşi ..

Lizuca visa. Gândul era departe, undeva în misterioasa Japonie. Văzuse ea cândva la televizor o emisiune cu masochişti, şi-şi imagina cum ar fi. Avea 18 ani deja, ar putea …

Îşi imagina, şi totul era atât de real. Suferinţă, chin. Şi totuşi delicios de angoasant, ar fi stat fascinată în faţa călăului fără să crâcnească.

Da, avea 18 ani.

#2. "Sprijinea capul copilasului" 512 semne

Sprijinea capul copilasului in palmele muncite si aspre, privind la ochii goi si lipsiti de substanta printr-o alta pereche de ochi in care dansa frenetic suferinta. Chipul sau grav purta expresia disperarii si a dezgustului. O bucata de paine despartea ziua de azi de ziua de maine. O nenorocita de coaja uscata, fie si mucegaita, valora intr-o clipa o zi din viata copilului sau inert, pe jumatate stins. Lacrimi de parinte se amestecau cu lacrimi de copil pe obrazul micut ars de soare. Blestemata fie Africa!

#3. "Afara îşi făcea" fix 509 semne

Afara îşi făcea simţită prezenţa o mireasmă sinistră. Cerul roşiatic, aprins de fulgere şi tunete anunţa un eveniment puţin agreabil.Natura se împotrivea. Se va întâmpla? Pe strada nu era nimeni. Crengile copacilor se scuturau în plină primăvara.Parcă erau strigoii veniţi din lumea de dincolo pentru a-l întâmpina. Cine o fi oare? Abia acum se vedeau rezultatele experimentului.Omenirea nu mai avea nicio şansă, zarurile fuseseră aruncate. Păcat! Singuri şi-au croit ultimele momente ale dominaţiei …singuri…

#4. "Cu picioarele obosite" 508 semne

Cu picioarele obosite de mers,se aseza pe o banca pe care se vedeau vadit urmele timpului .La o distanta de cativa metri,se jucau doi copii,tacuti.Isi propti privirea asupra lor,insa gandurile ii misunau obositor ,izbindu-se de tample.Flori albe si roz I se impleticeau in pletele cu reflexe tomnatice.Aerul prafos al primaverii ii umplea ochii de lacrimi. Isi frangea degetele lungi si subtiri.Si-ar fi dorit sa se descalte si sa alerge prin iarba cruda.Dar viata ei nu-I permitea asemenea copilarii.Zambi.

#5. "Trist şi dezamăgit" 512 semne

Trist şi dezamăgit, El se retrage în colţul pustiu al camerei, cu genunchii strânşi la piept şi capul plecat, se resemnează.

– Săracii, le-am zis, doar le-am zis „Copii, staţi cuminţi, nu vă jucaţi cu lumina, nu umblaţi la aparat, staţi în pat, acoperiţi-vă trupul firav, feriţi-vă ochii de reclamele astea periculoase. Spălaţi-vă mâinile, spălaţi-vă pieptul, mai ales mijlocul pieptului, căci acolo sunt toate mijloacele de motricitate. Dacă nu vi le spălaţi, nu veţi reuşi să ţineţi pasul pentru O eternitate.

#6. "Cred intr-unul suflet" 507 semne

Cred intr-unul suflet pereche, dupa cum si tu crezi. Cred in zile si cred si in nopti.

Si cred ca atunci cand tu o sa ma iei de mana si o sa urcam departe, departe in munti, nu voi mai crede in nimic. Nu voi mai crede in nimic pentru ca atunci cand tu esti langa mine, timpul care trece nu mai conteaza… Pentru ca visele nu nasc vise si dorintele nu mai nasc alte dorinte…

Pentru ca privindu-te, incep sa imi dau seama ca eu exist. Si pentru ca tinandu-te de mana, incep sa cred ca lumea asta inca nu a murit…

#7. "Filmul fusese chiar" 506 semne

Filmul fusese chiar bun. Pornise încet, cu explicaţii, imagini superbe, argumente. Făcuse o călătorie cu spectatorii în cârcă, ajunsese în trecut, urmărise civilizaţiile, mersese pe urmele evoluţiei lor, totul ca la carte.

Şi totuşi .. lipsea ceva. Lipsea compasiunea pentru om. Era parcă prea matur, făcut pentru supraoameni. La naiba, gândi Ghiţă, păi io aş tăia bucuros vreo 6 copaci dacă asta înseamnă să nu îngheţ la iarnă.

Filmul despre mediu şi poluare fusese foarte fain. Ghiţă se relaxa la o ţigară.

#8. "Azi mă desprind" 511 semne

Azi mă desprind de mine şi cad în Creaţie. Mă rup de soartă şi devin un

Fluture. De mătase înzestrat cu nebunie. Născut dintr-o cochilie, devenit treptat fiinţă vie. Revărs culori peste florile lumii, întrecându-mă în măreţie doar cu Brâul-Cerului ce-mi străpunge privirea după o vară ruptă de realitate. Mă arunc în viaţă cu petalele-mi pictate de dorinţă şi sar într-un tainic viitor de

Pisică. Fără gram de frică. Ce nu speră şi doar riscă. Te voi ademeni, păcăli şi fura cu mine. Vei fi motanul meu, pe vecie.

#9. "Aruncându-mi gânduri în" fix 509 semne

Aruncându-mi gânduri în castronul cu cereale, devin imună la sentimente de foame ori sete. Ruptă de realitate, mă avânt spre bucătărie căutând infinita cale lactee. Mi-o scurg printre degete şi papile gustative şi mă opresc la dulceaţa bunicii.

Ung felii de vise, le sfâşii cu nesaţ şi-mi promit că astăzi gătesc eu.

Cu vise-n gene şi gânduri la tine îmi propun reinventare şi credinţă. Azi mi-am promis dorinţă.

Îmi eşti dator cu un răsfăţ.

P.S. Nu-ţi fă iluzii. Nu cunosc acest tărâm necunoscut numit bucătărie.

#10. "Noutatile din online." 510 semne

Noutatile din online.

Intru pe Zoso.ro. Fâs. Arunc un ochi si pe Blogatu. Tot fâs. Apoi incerc sa citesc Cancan.ro. Un mare fâs. Incerc si pe Prosport. Alt fâs. Vreau sa deschid Pro TV. Se aude un fâsâit prelungit.

In continuare ma gandesc la…fâs.

Nu ma las batut, deschid radioul. Iar fâs. Aprind televizorul. Cel mai mare fâs.
Ce trebuie sa fac sa citesc niste stiri care nu sunt fâs?

Apoi imi aduc aminte. Dupa un iaurt am baut 7 beri. Fâs!

Ma duc la baie. Fâs.

Trag apa. NICI UN FẬS.

Imi continui viata. Fara fâs!

#11. "Oamenii nu comunică!" 507 semne

Oamenii nu comunică! se agită sociologii de pe mai toate meridianele actualei trepte de evoluţie. “Cod roşu: Criza comunicării” titrează presa pe prima pagină şi editorii pe supracoperta unor bestselleruri din seria Learn how to… Toată lumea invită la comunicare, chiar dacă ulterior constată fiecare că nu are ce să spună ori că, de fapt, nimic nu interesează pe nimeni. Aşa ajungem să-i dăm dreptate irlandezului G.B. Shaw: Singura şi cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că aceasta a avut loc.

#12. "Vor apasa pe" 510 semne

Vor apasa pe tragaci. Inca nu? Ce naiba fac? Va curge mult sange, sper sa tinteasca bine. Sunt tineri ca mine. Vor tinti prost, o sa doara. Dureaza prea mult. Cat e de liniste! Mama e sfasiata de durere. Nu o aud cum plange. Saraca mama! Sa traga odata, sa se termine! Vreau sa fie cerul ultimul lucru pe care il vad. Voi privi in sus. Trebuie sa zambesc, sa par impacat, pentru ai mei. Concentreaza-te. Unde ma duc de acum? Dumnezeule, te rog sa traga in inima! Dureaza o vesnicie. S-a oprit timpul? E FRIG!

#13. "Încălţările ei făceau" 508 semne

Încălţările ei făceau toc-toc-toc..
Printre raioanele supermarketului şi pe calota mea craniană.
Nu mai văzusem aproape niciodată o eleganţă atât de studiată totuşi naturală.
Fiecare mişcare a ei, aducea un omagiu feminităţii, pe care, cu atâta graţie o reprezenta.
O urmăream de câteva minute bune, printre raioane. Mâna ei subţire şi firavă alese produsul de pe raft, aşezându-l cu grijă în coş. Graţia o purtă, mai apoi, către casă.
Eu? Umbra ei.
-Rămâne doar bormaşina, domnişoară? O întrebă casiera.
-Doar.

#14. "Vama cea Veche" fix 509 semne

Vama cea Veche s-a transformat intruna, intr-una noua dar si veche in acelasi timp. Au inceput constructiile, Nastase/Spagaton ar fi interzis corturile pe plaja, contraataca SaveVamaVeche si Stufstock, vin si turisti straini.
Plaja devenind prea mica si migrand cu corturile spre granita bulgareasca, am inceput sa trecem alte vami in vacanta de vara.
Sper ca spiritul "vamaiot" nu s-a schimbat prea mult. Spiritul locului este si suma spiritelor celor care revin aici, chiar daca nu "VAMA-i fi" cum era odata.

#15. "O visase desi" 512 semne

O visase desi nimic din ziua precedenta nu provocase acest vis. Era ea, mereu la fel, plimbandu-si crucea si tristetea de pe o zi pe alta. O iubea in vis asa cum o iubise odinioara cand granitele erau de netrecut. I-a declarat cu aceasta ocazie, desi stia ca este doar o himera, dragostea lui. Dar ea fugea, cum fugise si atunci fara vreo explicatie. S-a trezit scuturandu-se ca dupa orice vis urat, a sarutat-o pe umarul gol si-a luat bagajul nedesfacut vreodata si a fugit si el cum fugise si ea, devenind vis.

#16. "Mai esti? Drumul" 511 semne

Mai esti? Drumul alături de tine e o spirală a luminii ce-alungă nelinişti abisale.

Așa murmura tristă în fața soricelului pe care-l ținea strans. Privea absentă în zare un dud inflorit ce-si scutura parfumul peste parc. Acolo ar fi trebuit sa se oglindeasca-n irisii lui.

Ti-am zis sa nu mai deschizi toate fereastrele. Acum e prea tarziu. Un vierme savureaza lacom frunzele dudului. Ne-a distrul viitorul. N-a mai ramas nimic din întalnirea noastra. Virus ucigas! Ti-am zis sa nu mai deschizi toate ferestrele.

#17. "KLM, vacanţă în" 511 semne

KLM, vacanţă în Romania. Ne hotărîm să vizităm Amsterdamul în cele 8 ore de escală. Scaunele din tren par fotolii faţă de cele din avion. După 9 ore de zbor şi 7 fuse schimbate, copilul adoarme imediat. Rezist dar oboseala nu mă părăseşte nici în faţa gării din Amsterdam. Salvarea vine de la turul oraşului cu vaporaşul: $10. Copilul n-are unde să dispară. Aţipesc instantaneu şi-n subconştient:
- Asta-i casa Anei Frank...Van Gogh!
În final, un turist către nevastă-sa:
- Uite nesimţitul ăla, a dormit tot turul!

#18. "As vrea sa" 507 semne

As vrea sa pot trai intr-o tara in care sa imi permit:
- sa ma las de serviciu si sa devin artist;
- sa imi pot castiga existenta exclusiv din scris;
- sa decad si sa ma inalt cu fiecare carte publicata;
- sa fascinez, sa epatez, sa oripilez, sa visez;
- sa nu imi pese daca anul acesta inspiratia nu a fost darnica cu mine si nu am publicat nimic;
- sa ma plimb in cautarea inspiratiei;
- sa traiesc alaturi de personajele create de mine;
- sa iubesc fiecare muza;
- sa imi permit orice, doar pentru ca sunt artist!

#19. "A cam îmbătrânit" fix 509 semne

A cam îmbătrânit, îşi zise ea în gând. Privea acel chip străin şi nu înţelegea. Părul era de o culoare pală şi obrajii prea uscaţi. Buzele, cândva fragede, păreau uşor movii şi se opriseră de multă vreme să mai schiţeze câte un zîmbet. Ochii, ce licăreau cândva cutezători, îi erau cu mult mai mici şi mai adânciţi în orbite. Iar ridurile îi dădeau de gol toate expresiile din timpul vieţii. Lăsă oglinda din mână şi se întinse în pat, oftând. De ce oare bătrâneţii îi este mai tot timpul atribuită tristeţea?

#20. "Toata viata lui" 507 semne

Toata viata lui si-a dorit sa-si cunoasca adevaratii parinti.Cei care il parasisera de mic,lasandu-l in poarta unui orfelinat cenusiu.Suferintele,teama,singuratatea si viata niciodata linistita pe care le indurase de-a lungul timpului isi pierdeau din impact in fata visului de a-i vedea pe cei care i-au dat viata.
Astazi viata lui lua o alta intorsatura.Imbracat oficial,cu bratele pline de flori,pasi in cimitir.In fata lui,doua pietre de mormant.Atat mai ramanea de la parintii lui.O intrega viata goala.

#21. "Visul sau era" fix 509 semne

Visul sau era sa devina un aviator celebru. Era controlat de dorinta libertatii. Si-a ascultat sufletul si a reusit. Primul sau zbor, inaltandu-se ca o pasare maiastra, fusese un adevarat succes. Parintii sai l-au asteptat, l-au supravegheat si l-au felicitat. Bucuria lor era de nedescris, dar avea sa fie mult prea scurta. Defectiunea tehnica la cea de-a doua inaltare la cer i-a curmat viata. Pe crucea s-a scris :”O pasare cu aripi frante, o pasare ce ii pazeste;Fericiti vor fi cei ce calea ii vor urma”.

#22. "Bunica era o" 511 semne

Bunica era o poveste. Ştiam că am făcut ceva ce “nu se cuvine” numai după cum mă privea. O privire rece, de-mi îngheţa sângele în vine.
Când mi-am pătat bluza; când am luat 6 la dictare; când am rămas blocată în lift; când am furat frunze de viţă de vie. Toată copilăria.
Iar când făceam ceva bun, nimic. Pentru că era logic să fac aşa, pentru că faptele bune sunt recompensate prin ele însăşi, pentru că nu lauzi pe nimeni care n-a făcut decât ceea ce era logic să facă.
Bunica era o poveste cum n-aş vrea să fiu.

#23. "Intersecţia era goală" 507 semne

Intersecţia era goală, mai nou cimentuită. Farmacia era ascunsă parcă de o grămadă de oameni mai tot timpul, cel mai probabil tineri răciţi sau tinere obeze, ce-şi căutau doza de sănătate în vraiştea de pe plajă.
Amicul Jagger mi-a furat filmele din prima seară, aşa că m-am plictisit teribil până dimineaţă când nici frigul nu a mai vrut să stea cu mine.
Farmacia tot acolo era şi cimentul la fel, intersecţia goală, am încercat de mai multe ori dar n-a răspuns nimeni.
Luni au prins scânduri de-a latul uşii!

#24. "Atingerea lui delicată" 507 semne

Atingerea lui delicată pe pielea mea, pornind de sub ureche și coborând pe umăr, apoi pe mână în jos, m-a deșteptat. Nu era totuși un mod neplăcut de a te trezi. Am simțit satinul mângâindu-mi coapsa și mi-am amintit vag cum ajunsesem să port neglijeul.

Foișorul… holul… săruturi… camera mea… haine aruncate aiurea pe jos… corpul lui fierbinte contrastând cu transpirația rece care-mi învăluia corpul… liniile fine ale trupului său… șoaptele dulci și dorința de a simți mai mult… Mi-au apărut toate în minte.

#25. "Satul aflase de" 511 semne

Satul aflase de vulpea care-i mînca găinile lui Arfire. El îşi puse speranţele în Chiper un ditamai dulău. Vecinul:
- Caută-ţi o căţeluşă, vulpea îl înnebuneşte cu mirosurile cozii şi uită să latre.
Are noroc, descoperă întîmplător în rîpă, vizuina pe care se apucă s-o sape cu Chiper lîngă el. După 3 ore de muncă intensă nu observă cînd dulăul îl părăseşte şi uită niţel de scopul săpăturilor. Brusc, vulpea îi ţîşneşte printre picioare! Îl lasă inima de spaimă. A 2-a zi vecinul îl găseşte căzut peste lopată.

#26. "Dragi mei, Cum" 506 semne

Dragi mei,

Cum va spuneam m-am instalat bine in camin si stau in camera cu 2 colegi de clasa. Cu scoala merge bine, de fapt despre asta voiam sa va zic.

Ieri la scoala doamna invatatoare ne-a predat despre calculatoare. Fascinant cate se intampla doar ca cineva apasa pe un buton, sa afli cum circula sangele electrionic prin arterele de cupru, siliciu sau alte materiale .. sa afli cum functioneaza ..

Si acum totul e clar si simplu, atat de evident, ca ma intreb “Cum dracu de nu m-am gandit eu la asta ?”.

#27. "Intr-un univers rosu" 507 semne

Intr-un univers rosu se afla un sistem solar rosu, pe o planeta rosie, intr-o tara rosie, intr-un oras rosu, pe o strada rosie se aflau mai multe blocuri rosii.

Intr-unul din ele, la un anume etaj rosu, era un apartament rosu, cu mobila rosie, perdele rosii, covoare rosii, cu peretii rosii si geamurile rosii.

Acolo, in sufrageria rosie, se gasea un fotoliu rosu si un televizor rosu pe ecranul (de culoare rosie) caruia se vedea un film rosu.

Iar in fotoliul rosu se afla un om albastru din alta povestire ..

#28. "Rezistă, rezistă, rezistă!!!" 508 semne

Rezistă, rezistă, rezistă!!! Paharele zac parcă veşnic pe scări, lumea intră, iese, scuipă, se aşează, bea cafea sau bere, chiar se cacă pe ea intrare.
Se cacă şi el pe nasul lor, aşa mic şi slab cum e de abia se poate ţine pe picioare de greutatea puţinelor cuvinte ce le are în vocabular.
E omul bun la toate, chiar de tot ce face e prost şi mai vulgar decât p*măsii.
-Uit plejăr boss!!!
Atât a trebuit să spună pentru a demonstra că şi un biet de el poate învăţa engleza la cursurile intensive oferite de CCS.

#29. "Tragică melancolie… Grad" 510 semne

Tragică melancolie… Grad sporit de-alcoolemie, presărat cu o doză consitentă de băşcălie.
Îşi spuse Corbu, la beţie.
Iubirea e-o acefalie cu iz de fudulie.
De cap să-mi fie cu-această agonie. Mama ei de beţie! C-am iubit odată, o prea frumoasă fată...
Iubirea te înalţă spre necunoscutele zări, doar ca să te coboare mai abitir spre întunecatele cărări...
Dulce şi scârboasă această melancolie. De-ar dispărea pe vecie, în suflet n-ar fi bătălie...
Falnicul meu zbor, triumfător, acum îmi pare inutil şi-obositor...

#30. "Cand ploua e" fix 509 semne

Cand ploua e singura data cand strada mea miroase frumos. Cumva a praf ud si liliac. Se amesteca mirosul de verde cu cel de apa, asezonat cu bulbuci, parca toata strada mea e un iaz de broaste. Acum e uda si se bucura ca ploaia a reusit sa ii alunge pe oameni. Dupa zile in sir in care pasi dupa pasi, papuci cu tocuri sau slapi o tot calca pe nervi, borduri, trotoare si gropi, macar la dus sa fie singura. Desi intimitate tot nu are, ca oamenii s-au adunat la geamuri sa se uite la ea, la apa si la bulbuci.

#31. "Când o să" 507 semne

Când o să mă crezi? Când o să mă asculți și pe mine? Când…

N-au niciun sens, toate certurile, toate injuriile, toate amintirile scoase la suprafață, doar ca să mă rănești iar… Te pierdusem ieri. Era bine și rău în același timp. De ce nu te pot pierde fără să mă pierd și eu? De ce trebuie să te las să mă rănești mereu, doar ca să știu că mai trăiesc încă o zi?

Învață-mă mai bine să nu mă împiedic, să știu să cotesc pe străzile întunecate. Să nu mă mai trezesc să aflu că eram doar eu, că mă luptam cu mine…

#32. "Cea mai frumoasă" 507 semne

Cea mai frumoasă duminica a fost într-o vineri, departe de o duminică ale carei piese instabile de puzzle compun o zi ratată : tabieturi , monotonie…

Duminica mea ideala a fost într-o vineri când imi inchipuiam ca va urma o duminica de 24 de carate… O parte din mine a ramas pe insula acelei duminici si nu ne mai putem armoniza spre a forma un intreg…Nu stiu ce GPS mi-o poate regasi, ce plonjare în subconștient mi-o poate scoate la suprafata spre a-mi reface săptămâna mea întreagă, fără duminica lipsă.

#33. "Ploaia împletită cu" 510 semne

Ploaia împletită cu ceaţă şi roua captivă de pe pânzele de păianjeni erau sursa lui de apă. Zumzetul unei albine rătăcite îl trezea adeseori din amorţeala în care cădea. Pe zi ce trece peştera care îl adăpostea îi părea tot mai mică, pereţii mai prietenoşi iar întunericul tot mai sacru. Liniştea, răcoarea şi siguranţa ei erau un confort prea mare pentru a renunţa la ele. Oricum nimic din lumea îndepărtată nu îl mai ispitea să părăsească mica fortăreaţă în care îşi trăia ultima zi. Poate dacă ar fi ştiut!

#34. "Mi-am aflat răspunsul." fix 509 semne

Mi-am aflat răspunsul. Dar de ce crezi că ţi l-aş spune şi ţie? Creaţia mea e ploaie. Zâmbetul meu e culoare. Tu eşti doar un intrus. Ţi-au strălucit ochii? Şi ce! Râzi şi plângi şi taci şi vrei şi totuşi pleci. Mâna mea se întinde, se retrage şi vrea să dispară singură. Literele mele se înşiră singure hârtie. Am scris cu stiloul. E prea albastră cerneala. Ţi-a rămas pe gât urma sărutului meu? Vei şti să apreciezi durerea provenită din iubire. Poate că sunt rea. Sunt o fiinţă rea. Acum. Dar te iubesc eu.

#35. "La ţară nimeni" 507 semne

La ţară nimeni nu colecta gunoiul. Văzîndu-mă aruncînd un cotor de măr, bunicul:
- Ridică-l si pune-l în lăturile porcului.
La Iasi, blocul nostru cu 50 de apartamente avea un tomberon care se umplea săptămînal.
La Los Angeles, bloculeţul pentru 7 familii era dotat cu-n tomberon identic cu cel din Iasi.
Acum, la casa mea umplu săptămînal 3 cosuri de 1.5m înălţime, astfel: unul cu iarbă, altul albastru cu plastic, metal si sticlă, ultimul cu gunoi. Dar asta-i nimic, vecinii mei au cîte doua cosuri albastre.

#36. "vrei sa fie" 510 semne

vrei sa fie scurt, deci.
pai in prima zi o sa-ti fac cartofi prajiti. tu o sa te superi pentru ca eu nu stiu sa fac bine cartofi prajiti. o sa te simtim important si ai sa vrei sa ma inveti sa fac cartofi prajiti. eu o sa te trimit la mama ta sa-ti faca ea cartofi prajiti
a doua zi o sa vii acasa tarziu; eu o sa ma fac , normal, ca dorm. tu o sa te faci, normal, ca nu-ti pasa;
a treia zi o sa fim un pic mai de treaba; o sa avem copii si masina mica.

ziua patru, cinci , sase , imbatranim.

a saptea zi , odihna

#37. "Fănel era gata" 508 semne

Fănel era gata să se nască.
De vreo nouă luni. Mămica, Anghelina, îl aştepta cu sufletul şi burta la gură…
În fiecare dimineaţă, îi cânta cu glas duios. Din când în când, îşi mângâia burta, imaginându-şi că îl mângâie chiar pe Fănel pe creştet, spunându-i cât aşteaptă să-l cunoască.
Cum timpul ca el să iasă se apropia, Fănel, prevăzător din fire, hotărî să arunce o privire afară, aşa că îşi propti ochiul prin interiorul burţii mamei şi se uită pe buric.
Când văzu ce e prin România, decise să mai stea...

#38. "Nevastă-mea e" 510 semne

Nevastă-mea e femeie de casă.Ca să fie linişte în casă,îi pun toţi banii pe masă.Ca să avem cina pe masă,când vin de la serviciu, comand pizza gustoasă.Ca să mergem la mall,îi iau o rochie scumpă.Ca să fie bine,îi cumpăr flori.Şi soacră-mii.Ca să nu avem discuţii.Şi soacră-mea e de casă.Ca s–o iau pe fiică-sa, trebuia să am casă.Nevastă-mea mă iubeşte.Ca să nu mă obosească,mă înşală.Nu mă supăr.Ca să văd meciul,am cumpărat de toate:bere şi un inel.Pentru ea.Cu diamant.Acum stau acasă.În concediu paternal.

#39. "Saigon (I). Thao" 508 semne

Saigon (I). Thao locuia împreună cu rudele şi servitorii într-o vilă din oraşul Saigon. Tatăl, maior în armata sud-vietnameză era mereu plecat. Mama conducea casa. Ochii lui Thao erau ciudat de albaştri; moştenire de la bunica. Bunicul revenise de la şcoala militară din Paris cu-o franţuzoică. Acum trăia exilat într-o cămăruţă, la etaj. Fuma de 3 ori pe zi opium. Rar mînca ceva şi nimeni nu-l deranja. Totuşi cînd fuma, cei 2 cîini, pisica şi cîteva şopîrle se adunau cu punctualitate în camera bunicului!

#40. "Mirosea sângeriu. În" 511 semne

Mirosea sângeriu.

În crugul cerului luna zăcea nemişcată, roşie ca o pată pe rochiţa satinată a unei fete. Abia vântul ce adia oleacă prin duhoarea aerului cald şi pâclos, cald şi liniştit ca suflarea lui Eol prin somn. Paşii robului apăsau trudit pe cărarea dintre spice, iar urmele de bici încă stăteau proaspete pe spinarea asupritului. La liziera pădurii priveau ochi hulpavi înspre chinul omului, aşteptând lacom ca sângerarea să-l dea gata.

Robul se poticni pentru ultima oară.

În aer plutea miros de moarte.

#41. "Tu sunt eu" 510 semne

Tu sunt eu... si cateodata eu sunt tu. Te uiti la mine si vezi un chip de care esti cel mai adesea mandru. Ma uit la tine si vad un suflet cel mai adesea trit, un om care vede numai chipuri.
Eu te vad asa cum esti. Cu iubirile tale, cu ura ta. Iti simt mania si nedumerirea. Te uiti la mine si crezi ca suntem la fel. De fapt, dreapta mea e stanga pentru tine. Si asta ne face diferiti.
Si cand te indepartezi de oglinda, ma uiti, iti amintesti doar de tine... pentru ca eu nu exist decat atunci cand tu ma vezi.

#42. "Mă hurducam relaxat" 508 semne

Mă hurducam relaxat. Maşina mă purta spre satul încă ascuns între dealurile cu linii cuvios închinate spre drum. Atât de încet depăşea o groapă, o piatră, încât ai fi zis că e un Buddha întors în sine, cu aură de praf. Şi eu mă simţeam important!
O căruţă îngustă, cu căluţul întins, se apropia. A, nenea cutare cu nevasta... Mă vor saluta, mă vor ocoli cu respect.
O, tempora!
Pe marginea şanţului, cu o roată în gol şi radiatorul în tufe, am scăpat de copite şi roţi. Nesalutat, cred.
Aura se risipise pe câmp.

#43. ">Eu cea din" fix 509 semne

Eu cea din buletin, eu cea din oglinda si eu cea din suflet suntem 3 femei complet diferite. Cea din buletin se bucura ca viata i-a permis sa mai traiasca inca si inca un an, sa se bucure si sa fie fericita. Cea din oglinda, mai apeleaza la cate un truc sa mascheze trecerea anilor. Cea din suflet, traieste ca la 20 de ani, se bucura copilareste de orice zi insorita,de dragostea din liceu,de papusile Momiji. Suntem toate 3 in razboi, ne uram si ne iubim si totusi nimic nu ne desparte pentru ca suntem una.

#44. ">Copilul, chicotind la" 511 semne

Copilul, chicotind la adăpostul buncărului subteran, controlă drona cu dexteritatea unui păpuşar ce îşi animă marioneta preferată. Nu aveau scăpare. Erau greoi, depăşiţi şi, la douăzeci şi ceva de ani, erau bătrâni. O înjurătură neterminată la adresa conducătorilor ultimei ţări care mai folosea interceptoare cu pilot şi s-au prăbuşit, unul câte unul, păsări preistorice în flăcări, îndreptându-se spre extincţie. Copilul jubilă. Mai râdea când soldatul din spatele său, pus să-l păzească, îl împuşcă în ceafă.

#45. "Pielea de pe" 510 semne

Pielea de pe vârful degetului ţipa la fel de tare ca indivizii de mai înainte. Prostănacul şi-a lăsat smulse hainele. Morcovul a fugit după rondelele-pereche. Ceapa s-a prefăcut în zână bună după ce a stors lacrimi nevinovate din ochii flâmândului. Cu fiecare crestare de cuţit, cartoful a ţipat amidon. Bine că nu mă aruncă-n congelator şi nu mă trimit la Chei Ef Si. Urăsc piperul din abundenţă! Ştiind nimic din toate acestea, foamea înconjura degetul fript în ciorbă. Femeie, pe unde umbli? Se auzi o voce.

#46. "Anatolia visează în" 508 semne

Anatolia visează în nisip, nisipuri. Visează mai ales ca visul să fie piatră. Greu. La locul lui. Strânge nisip. Îl adună – nisipul – în grămăjoare, frumoase, cu diferite modele. Îl palpează, scalpează, taie, udă. Îl bate cu ciudă. Aşteaptă poate se împietreşte. Poate se leagă. Poate… Îl trădează. O trădează. Până când începe să-l caute. Să-l adune iar firicel cu firicel. În genunchi. Zdreliţi, plictisiţi, obosiţi. Şi atunci le dă drumul – firelor. Să se piardă. Se apucă să vândă pietre atunci Anatolia.

#47. "Jinx e motan" 507 semne

Jinx e motan de-apartament ajuns la curte. E negru, are zgardă galbenă cu doi clopoţei şi vânează. Vânează vrăbii. Sunt două cuiburi în exteriorul chioşcului; Jinx se urcă pe o grindă din interior şi de-acolo vânează. Stă atent, cu urechile date pe spate, şi-ascultă puii. Aşteaptă momentul prielnic să atace. Vrăbiile-părinţi vin, aduc mâncare, pleacă. Jinx aşteaptă calm. Vrăbiile se întorc iar şi iar, puii ciripesc. În aşteptarea sa, Jinx adoarme cu botul în exteriorul grinzii şi-o labă ezitând în aer.

#48. "Hai să-ţi ghicesc" 510 semne

- Hai să-ţi ghicesc, hai să-ţi ghicesc!...
Miruna-mi zâmbeşte, ia ceaşca de cafea domol şi încearcă să rotească zaţul gros şi aproape uscat. Pune din ulcica de lut smălţuită puţină apă, amestecă, scutură zaţul bine-bine, iar amestecă, mai bagă un pic şi degetul şi gata-i ceaşca de ghicit.
E duminică după-amiază la noi în chioşc, vreme tihnită, cu timp dilatat. Ceaşca e din inox şi din ea şi-a băut cafeaua de la ora cinci domnul meu.
„Văd aici un drum lung…”
Miruna se încruntă, se descruntă. Îmi ghiceşte mie.

#49. "Domnul meu, calm" 507 semne

Domnul meu, calm şi dulce:
- Bună dimineaţa!
(„Poate la tine”, gândesc eu şi încerc să dorm în continuare.)
- Iubita, e 6 şi 10 şi ceasul tău n-a sunat!
(„Fi-mi-ar scârbă!”)
- Hai să vezi căprioare!
Am sărit din pat direct în papuci şi-n halat. Erau două căprioare, păşteau liniştite în livada de lângă noi fără să le deranjeze că-s admirate. Acolo şi-au plimbat petele albe până am terminat noi de băut cafelele.
Pe cer, nimburi de nor alintă răsăritul. Pe pământ - o zi senină de marţi începe o săptămână calmă.

#50. "Un căţel crem" fix 509 semne

Un căţel crem şi pufos. Visat astă-noapte. Măricel, dar pui, deci un pui măricel de căţel. Avea urechi clăpăuge, patru picioare strâmbe şi limba scoasă tot timpul. Era tot-tot crem, de la bot până la coadă, cu o blăniţă scurtă şi moale, numai bun de mângâiat. Se juca împreună cu mine, era vesel şi îl iubeam foarte tare după cum se vedea în vis. Aşadar, dacă vedeţi pe undeva un astfel de căţel care umblă fără copil, vă rog să-mi daţi de veste pentru că e al meu. Eu am fost întotdeauna un copil fără căţel.

#51. "Lu’ Lache-i intrase" 508 semne

Lu’ Lache-i intrase o pietricică-n pantof şi-l stânjenea la mers.
A-ndurat jena Lache pân’ n-a mai putut. Cătrănit nevoie-mare, îşi ridică ochii-n ceruri şi începu a se smiorcăi: “Doamne, de ce mă pedepseşti atât de aspru? Ce-am făcut să merit aşa caznă?”
Lu’ Dumnezeu nu-i veni să-şi creadă urechilor. Derulă ruga lui Lache, o ascultă iar (doar ştiţi că Dumnezeu mânuieşte timpul după bunul său plac!) şi, enervat la culme, îşi coborî dumnezeiasca-i palmă şi i-o îndesă lui Lache pe ceafă, scurt şi răsunător.

#52. "Ploaia e deprimantă" fix 509 semne

- Ploaia e deprimantă şi cel puţin tristă. Îţi împotmoleşte visele aruncându-ţi din când în când şapte culori prea vesele. Dar nici acestea nu mai sunt atât de strălucitoare. Adesea sunt doar pierdute pe un asfalt umed sau se întrezăresc prin ceaţa dincolo de pădure.

- Greşit! Ploaia îi dă sens gândului întortocheat, te ajută să respiri şi te eliberează din orice sufocare. E mereu vivace şi uneori poate chiar senină. Cum să nu îţi placă fulgerele sau tunetele când întrunesc o sinestezie atât de magnifică?

#53. "Se trezi. Deschise" fix 509 semne

Se trezi. Deschise ochii, dar îi inchise rapid când văzu mingea strălucitoare de foc. Soarele! Cum putea exista ceva atât de vesel, de pur, de strălucitor pe lumea asta când viaţa ei era o mixtură de suferinţă, întuneric, ură?

Însă avu puterea să se ridice, începând să se îndrepte cu paşi mici spre baie. Îşi văzu reflecţia în oglindă şi lăsă lacrimile negre să păteze lavoarul de porţelan.

Ce s-a întâmplat cu femeia frumoasă, iubită de ceilalţi?

O voce dinăuntrul ei îi răspunse: „Tu credeai că va rezista?!”.

#54. "Seara se lasă" 510 semne

Seara se lasă când soarele se scurge în spatele pădurii; coboară frigul şi epiderma înfiorată cere mânecă lungă. Din lac începe concertul - întâi un ton timid de broscuţă, pe urmă corul care preamăreşte ziua ce se duce.
Noapte de-a dreptul e doar când apare brioşa. Un arc mare de cerc străjuit de două arcuri mai mici, toate sclipind în mii şi mii de luminiţe. Brioşa e catedrala din Mioveni. De la noi, lucirea ei în depărtări e frumoasă, dar nu vreau s-o văd de-aproape: mă tem că prea seamănă cu o moschee.

#55. "Bărbatul cu baston" 512 semne

Bărbatul cu baston alb trening roşu ochelari negri trece legănat, ezitând diagonal, bulevardul cu patru benzi.
E trei dimineaţa şi maşina de poliţie comunitară opreşte lângă el.
- E orb, cred că-i şi beat, hai să-l trecem strada!
Coboară amândoi.
- Salut, bă, voi sunteţi de gardă?
Cele două uniforme încremenesc încurcate.
- Dane, tu eşti, mă?
- Lasă-mă bă-n durerea mea, nu vezi că-s drojdit? Am fost la o băută ş-am zis să nu iau maşina, că-s aproape de casă, să iau bastonu’!
Era aprigul agent Dan de la circulaţie.

#56. "Îi atinse spatele" fix 509 semne

Îi atinse spatele încet cu buretele umezit. Deşi de abia putea să ţină ochii deschişi, nu schiţă nicio secundă că ar durea-o. Zgârieturile erau din cele mai vii, iar vânătăile nenumărate. Tot trupul îi era un continuu calvar, o carne torturată. Buretele nu făcea altceva decât să îi spele roşeaţa sângelui închegat şi să îi mângâie viitoarele cicatrice. Nu există pansament pentru a ascunde chinul prin care trecuse, oricum nu-şi avea rostul. O sărută tandru pe frunte şi surâse:

- Te rănesc, dar te şi vindec.

#57. "În viață trebuie" 510 semne

În viață trebuie să știi să apeși pe butoane. Rotunde, pătrate, triunghiulare cu sau fără culoare, trebuie să știi să le apeși. Ele, butoanele, controlează tot. Pe tine, pe mine, pe el, pe ea, din când în când și pe ei și pe noi chiar și pe voi. Marele secret este curajul. Dacă ai curaj poți să apeși orice buton. Fie că-i de mute, fie că ridică volumul, mereu există un alt buton care să te aducă la starea primordială. Care-i starea primordială? Liniștea, bezna, vidul. Până și curentul mai cade câte odată.

#58. "Două ţigănci şi" 506 semne

Două ţigănci şi un plod desculţ, în faţa primăriei cu orologiu: "domşoară cât e ceasu zi şi mie cât e ceasu dă şi lu maica o pâine maică ne dai?"
Intru în magazin, iau portocale pentru bunici şi pâine pentru ţigănci, dar pesemne am fost zgârcită: "hai domşoară dă şi lu ăsta micu ceva cere-i bă du-te bă după ea cretinule ce eşti bă aşa dobitoc du-te bă după ea-n morţii mă-tii boule." Aud un papuc zvârlit cu precizie şi pe „ăla micu” lipăind disperat în spatele meu. Din păcate pentru el, nu aveam tocuri.

#59. "M-a întrebat cineva" 510 semne

M-a întrebat cineva dacă merg la concerte. Nu mai merg. Nici nu-mi place să călătoresc. Ies în oraş ca-ntr-un parc de distracţii. Mi se întâmplă la o ieşire atâtea lucruri câte li se întâmplă colegilor mei într-un an întreg. N-am nevoie să merg nicăieri să mă distrez. Distracţia e acolo unde-s eu, când vreau eu şi dacă vreau eu. Distracţia nu se găseşte cu harta. Distracţia sunt eu. Ar trebui să fiu trecut la obiective turistice. Vi se pare c-aţi înteles, aşa-i? Aţi înteles cât am vrut eu, adică fix pula.

#60. "Trebuia să lupte." 512 semne

Trebuia să lupte. Știa că e prea devreme pentru el să dispară, să-și părăsească mama. Voia să vadă cum e școala, sau să fii mare, cum e să ai grijă de copii, sau să le spui „Noapte bună!” și să îi mângâi pe frunte, așa cum făcea mămica lui mereu. Și tăticul… Încă spera să îl vadă, credea că va veni înapoi și va fi mândru de ce băiat mare se făcuse, acum că urma să meargă în clasa I.

Printre sunetul sirenei și stația paramedicului, băiatul auzi acea voce dulce pe care nu o va uita vreodată:

– Rezistă, îngeraș…

#61. "Pensionarul, ce fiinţã" 510 semne

Pensionarul, ce fiinţã ciudatã!... Foşgãie ca furnica prin iarbã, la rãdãcina timpului, cãrându-şi în sacoşa lui goalã, tot mai greu umbra.
Toate-i sunt potrivnice!
Azi-noapte, banditul de pãianjen şi-a ţesut pânza în urechile lui clãpãuge. Spre dimineaţã, ceasului din perete i-a fost jefuit tic-tacul, şi ajuns târziu la farmacia din colţ, vãzu cã jandarmii puseserã lacãtul eliberând zona pentru o ameninţare iminentã cu bombe.
Taman azi când trebuia sã soseascã un transport de ceaiuri din fructe de pãdure.

#62. "Lipsă acută de" fix 509 semne

Lipsă acută de sens. Pentru cine? Pentru ce? De ce? Sunt nedumeritul beneficiar al unei politici mentale non-prospective. Carpe diem. “Gândesc, deci sunt.”, dar nu şi “Sunt, deci gândesc.” Determinarea unui sens propriu mă opune constant eternului inconvenient social: numărul infinit de variabile. Ca o soluţie inovativă la această chinuitoare problemă, propun transformarea mea în vector. Vectorul posedă implicit o direcţie, un sens şi o valoare absolută. Umanitatea nu se bucură de un asemenea privilegiu.

#63. "Saigon (II). Războiul" fix 509 semne

Saigon (II). Războiul e în toi! Scînteia prezentă ştirile: azi luptătorii nord vietnamezi sînt la 60km de Saigon. După 2 zile aceeaşi ostaşi obţin o victorie decisivă la 95km de Saigon. Thao are acum 11 ani. Posomorît şi dezordonat, tatăl lui vine mai rar acasă. Thao găseşte un pistol aruncat pe scaun şi exersează. Glonţul şterge urechea fratelui şi sparge oglinda din dormitor. E vina tatălui, asta nu-l împiedică să-i administreze o bătaie cu-n prosop ud. Niciodată în viaţă, Thao n-a mai atins vreo armă!

#64. "Mi-a plăcut chestia" 510 semne

Mi-a plăcut chestia cu 500 de caractere şi m-am înscris la concursul Trilema I. Eroarea ±1% adaugă o notă aparte. Contoarele electrice au ±5% iar companiile le reglează mereu la +5%.
La Trilema II, Mircea a construit un numărător de caractere uşurînd truda concurenţilor. Laura nemulţumită:
- Eu rămîn la Călin. La tine se fură la numărat!
Deci Călin încă numără manual!
La Trilema III, va trebui să adauge 2 butoane: compresie şi extindere. De exemplu, primul duce la povestirea #20 iar al 2-lea la povestirea #29

#65. "Cuvintele s-au spart" 508 semne

Cuvintele s-au spart în cioburi oarbe. Oarbe, dar marginile lor prea-ascuțite taie-n suflet ca în carne vie, subțiri ca raze-ac trăgând în urma lor un fir de întuneric, lăsând apoi în tăietură și-o picătură de otravă. Dar ascuțite precum sunt și-nveninate-n ura lor de cioburi și totuși uneori cu mâna propriului meu gând le-aș sparge toate să le sfărâm și sunetul ce-ademenește pe cărări întortocheate și strălucirile drăcești ce-ascund cu ură-n hohote nestăvilite lumina blândă, tămăduitoare. A adevărului.

#66. "Dumnezeu e un" 510 semne

Dumnezeu e un tovarăş bun cu care bag în plug primăvara, mă sfătuiesc şi glumesc când sunt necăjit sau mi-e urat, fără să mă tem de răzbunare. Mai presus de orice iubesc pământul, apoi boii care-mi trag brazda pe pogoanele mele, bobul de grâu care-mi dă pâinea şi pacea, cerul care-mi dă ploaia să-ncolţească bobul şi copacii care-mi dau umbra şi răcoarea în zilele de arşiţă. Şi, fiindcă pe toate le stăpânesc eu, socot că nu trebuie să-ngenunchi în faţa nimănui!
Adevărata mea religie este dragostea de viaţă!

#67. "Deşi au trecut" 506 semne

Deşi au trecut patru luni de-atunci, patru luni în care n-am făcut mai nimic, nici cu proiectul, nici cu viaţa mea, ci doar am încercat să supravieţuiesc oraşului ăsta nebun în care trăiesc, cafelei proaste de la Geta, şi până la urmă, noaptea, chiar zidurilor casei mele, trădătoarele, fiindcă întotdeauna par că se închid asupra mea chiar dacă o dată demult visam să am o casă care să nu aibă camerele delimitate, poate doar niste stâlpi de susţinere din motive obiective, dar în rest să pot umbla liber.

#68. "Un frig care" fix 509 semne

Un frig care pătrunde până în oase. dimineaţa găsesc în birou fereastra deschisă şi aerul rece pornit. planuri împrăştiate. parcă sunt toate pe dos, mi se zbate ochiul drept din palmă, stângul mă doare surd, l-aş scoate cu un fier înroşit, l-aş înlocui. verific pentru a nu ştiu câta oară contul gol, niciun apel. nou, niciun sens. trei ceasuri rele. tic. Eu tac. mă joc mahjong, nu mai am soluţii, caut să pun în balanţă o piatră, îmi zboară uşor gândul, poartă aripi grele. suntem trişti, aşteptăm o minune.

#69. "Tic tac tic" 506 semne

Tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac tic tac. BUM! 43 de morti.

#70. "Astăzi mor, Gallardo" 506 semne

Astăzi mor, Gallardo, o dată cu acel parfum care se pierde în pământ în loc să-mi răsfeţe inima. Părul ei negru şi fin mângâie acum îngerii, nu se mai lasă alintat de palmele mele însetate. Am pierdut o floare de mai, inocentă şi firavă, care-şi înşurubase adânc rădăcinile în sufletul meu, răscolindu-mi întreaga fiinţă. Mă duc, prietene drag, să-i ţin de urât zeiţei mele cu cosiţe de abanos şi trup de vânt primăvăratic. Ce ironie, nu? O viaţă întreagă am crezut că trăiesc, dar eu de abia acum mă nasc.

#71. "Cristofor Columb se" fix 509 semne

Cristofor Columb se obosise de cât plutise. Dar, vorba aceea: „Cu răbdarea, treci şi marea!”.

Astfel, după un timp, răbdarea îi fu răsplătită. Tocmai ajunsese pe o plajă superbă, un paradis tocmai bun de a fi arătat celorlalţi ca „Pământul lui Columb”.

Însă, fiindcă Dumnezeu avea alte planuri cu navigatorul nostru, a hotărât să îl lase, pentru câteva minute, să privească în viitorul „paradisului nedescoperit”.

Când Columb a văzut puţin în viitorul României încă nedescoperite, a hotărât să descopere America.

#72. "Cu toate ca" 508 semne

Cu toate ca nu vei admite niciodata, a fost o vreme in care iti alimentai constant flacara sperantei, asteptand cu ardoare clipa in care ma voi intoarce. Si nu vreau sa imi imaginez cat de intens a fost conflictul interior pana cand ai acceptat ca ai nevoie de mine.
Au urmat apoi clipe de deznadejde, furie, resemnare...Abia dupa toate acestea m-am convins ca a sosit momentul potrivit sa revin.
Insa rotile, ah, rotile se invart permanent. Iar de data asta eu sunt tu, si tu, ei bine, habar n-ai sa fii eu...

#73. "Deşi nu este" fix 509 semne

Deşi nu este voie, şi nu este voie pentru că este dezastruos, mai uit cine sunt. Şi atunci, ascult Emerik Imre, cel mai fain ungur care cântă româneşte.
Îl prefer unor înţelepţi, sterili în înţelepciunea lor de doi bani, de genul Ducu Bertzi sau Florian Pittiş.
Mai alunec în Luna Amară sau Praf în Ochi. Nebunii ăştia de rockeri îşi permit luxul să fie sinceri. Nu îi invidiez, se află pe o poziţie bună de start, dar, dacă nu iau startul, se dizolvă - sincer. A, Omul cu Şobolani.
Mai uit, uneori. Mai patinez.

#74. "Ea avea ceva" 508 semne

Ea avea ceva de spus dar nu le știa limba.A început să danseze dar ei nu auzeau muzica.Avea ceva de desenat dar ei nu vedeau culorile.Avea ceva de scris dar ei nu cunoșteau acest alfabet.Avea ceva de împărțit dar ei nu aveau nevoie de daruri.Avea ceva pe care ei ,dacă ar fi știut,l-ar fi luat.Ea ar fi plecat cu tot ce avea de spus,cantat,desenat,împărțit.A început să învețe limba, dansul, culorile și a încercat să se despartă de sine.Dar ei plecaseră în cautarea femeii care le traversase cândva viața…

#75. "Zece şi patru" 511 semne

Zece şi patru minute fix. Ieşit din somn. In faţa mea, laptopul deschis ca o fereastrã. Ridic privirea. In faţa ei ziua deschisã larg ca un laptop. Discern imaginea nudã, în toatã splendoarea ei, mângâiatã de soare pe coapse, pe sâni, zâmbind deşãnţat, aşteptatã, doritã, visatã, albastrã, MAREA.
M-am scos! Grijile sunt plãcute. Altele. Viaţa mea se schimbã din mers. Sã cern nisipul, sã cioplesc beţele de alun cu care turiştii vor desena pe nisip clipele fericirii.
E plaja mea. Sunt proprietarul. MI-E FRIG!

#76. "- Ar vrea ei" 508 semne

- Ar vrea ei belgienii sa aibe o tara frumoasa ca a noastra, fiule! Cu munti, defilee, delta… Nu zic, si ei au campuri cu verdeata, drumuri asfaltate si curate, dar atit! Ba, mi s-au parut si cam fraieri de felul lor...
Baietelul se opri din mincat pufuleti si intreba cuminte:
- Tati, unde arunc punga asta goala?
- Stai, sa te invete tati cum facem: eu te lovesc ca din greseala peste minuta, si tu o scapi ca din greseala pe trotuar. Ai vazut? Crezi ca belgienilor le-ar fi venit vreodata ideea asta? Jamais!

#77. "Vrei sa stii" fix 509 semne

Vrei sa stii ce e in spate nu? Te uiti in retrovizoare, vrei o pereche de ochi la spate, dar pe care sa nu stie nimeni ca ii ai? Vrei sa stii daca esti urmarit,vrei sa vezi daca esti lucrat pe la spate? Crezi ca lumea din spatele tau e mai importanta decat cea din orizontul vazut?Iti inchipui ca tot ce vrei sa afli se ascunde undeva in umbra si te urmareste? Esti absolut sigur ca daca ai sti ce se ascunde in spatele tau ai putea controla altfel ce ai in fata?Daca crezi asta, inseamna ca stii prea putine.

#78. "Căzu. Un zgomot" 510 semne

Căzu. Un zgomot hidos, neomenesc se auzi, un pârâit. Urlă şi încercă să pună mână peste tatuajul stacojiu ce se întindea tot mai mult pe piept. Sunetul gâlgâit al sângelui nu mai contenea, iar teama îi lichefia măruntaiele. Frica de moare? Nu, era ceva mult mai rău! Liniile apăreau neîncetat pe suprafaţa îngălbenită: şerpi încolăciţi, de un albastru întunecat. Era ca un torent: de neoprit.

- Opreşte-te, te rog! se auzi o voce îndurerată. Dar nu se opri. Peniţa aşternea moartea cu fiecare secundă ce trecea.

#79. "Cutia-cloşcă îşi" 510 semne

Cutia-cloşcă îşi strânse sub capac puii-cuburi de brânză topită, cotcodăcind lactat. Furculiţa se scobea în dinţi, relaxată. Prânzul ăsta va şoma. Din frigider răzbătu un oftat prelung. Oala cu ciorbă, căzută ireversibil în depresie, se tânguia la rece. Salata se fleoşcăi de tot când auzi soneria. Clinchet de mărunţi, trântit de uşă, şi OZN-ul din carton poposi pe masa din bucătărie. Când Omul deschise nava, Faţă-de-Pizza le rânjea cu chip schimonosit de caşcaval topit, scoţând la ele limba de ardei iute.

#80. "Intr-o noapte a" 508 semne

Intr-o noapte a disparut LUNA. Pe cer a ramas un loc gol, ca o gaura in gard. Drept urmare, intreaga suflare omeneasca s-a inghesuit cu telescoape, cu lunete si cu ce mai avea prin batatura sa intrezareasca macar o suvita din barba Creatorului sau orice ar dovedi ca EL exista. Chiar s-a instituit si un premiu: cine are prima dovada, va pleca intr-o croaziera cu Arca lui Noe, imediat dupa lansarea la apa a acesteia! In tot acest timp, Creatorul, acompaniat de muzica sferelor, cauta infrigurat tasta UNDO.

#81. "Grozav! Primul bărbat" fix 509 semne

“Grozav! Primul bărbat care mă vede goală e legistul!” îşi spuse ea mai mult pentru sine. Privea mâinile păroase ale omului prea bătrân şi bădăran. Trupul ei nu era nimic mai mult decât material de cercetare. El e primul care privea înăuntrul ei şi înţelegea ce vedea. Misterul ce o învăluia dispăruse o dată cu prima tăietură. Dacă vieţii nu îi aflase niciun rost, era clar că sensul morţii va fi definit de el. “Legistul e singurul care înţelege femeile aşa cum sunt!” gândi privindu-l cum îi atinge inima.

#82. "Saigon (III). Bunica" 511 semne

Saigon (III). Bunica din Franţa a suportat stoică viciile soţului. El şi-a pierdut repede partea de avere la cărţi. Să nu-l afle părinţii, lega o sforicică de mîna bunicii lăsînd-o atîrnînd pe geam. Noaptea, cînd se întorcea de la joc, trăgea uşurel aţa să-i deschidă uşa de intrare. Nepotul cu ochi albaştri era acum iubirea bunicii:
- Lacrimile curg doar în jos!
Iar cînd l-a văzut prima oară cu o fată:
- Ai grijă, are dinţi!
Thao n-a prea înţeles şi-a întrebat unchiul:
- Au fetele dinţi?
- Unde?
- Între picioare.

#83. "Altă lume, alt" 507 semne

Altă lume, alt timp, altă cale. Totul este diferit faţă de cum era înainte. Sentimentele au rămas? Posibil.
Au trecut atâţia ani de când amândoi au trecut în nefiinţă şi au dispărut de pe acest Pământ. Se mai cunosc oare?
S-au întâlnit din nou întâmplător. N-au reuşit decât să schimbe niste priviri pierdute unul altuia, printre stele, fără cuvinte. Regrete? Desigur că au fost, legate de ceea ce a fost sau ce ar fi putut fi.
Şi au trecut mai departe, uitând de trecut. Sentimentele nu mor... nici regretele.

#84. "Credeam că ți-ai" 512 semne

-Credeam că ți-ai pierdut telefonul…Te sun de azi-dimineață.
-Credeam că ți s-a intamplat ceva rău, spuse în prima seara femeia cu glas dulce.
-Nu era decat un semafor defect și ne-am ciocnit în intersectie derutati…
-Credeam că vii să serbăm în doi ziua primei întâlniri,spuse femeia cu glas plâns a doua seară.
-Am înlocuit un coleg chemat urgent acasă.
-Dar mâine vei veni sigur la timp, spuse a treia femeie în una din cele trei seri bărbatului care-și pierdea telefonul, greșea intersecțiile, zilele aniversare.

#85. "Vechi cicatrici ascunzi" fix 509 semne

Vechi cicatrici ascunzi sub leucoplast ieftin.
Dorești,poate,să te protejezi de suferințe mai mari decît cele cărora deja le știi limba.
Speri să creadă că,încercînd să-ți iei felia dintr-o pîine prea mare,sprijinită în piept,ai spintecat bluza,odată cu ce ascunzi acum sub calpe oblojeli.
Nu ține!Pui altul,la fel de ieftin.De ce le sufoci mereu?
Aruncă măcar o privire sub el!Ce forme au?De ce natură?Știi cauza reală pentru care adesea te găsești singur,petecind?De ce strîngi ochii?
Lacrimile curg.Nu va ține..

#86. "Locul: Turneul Colosseum" 506 semne

Locul: Turneul Colosseum
Data: 20.05.2010
Challenger: Eu
Campion: El
Rezultat: L-am caftit.
Nimsoc (2018) - Supergm92 (2508)
1.e4 c5 2.c3 g6 3.d4 cxd4 4.cxd4 d5 5.exd5 Cf6 6.Cc3 Ng7 7.Cf3 0-0 8.Nc4 Cbd7 9.0-0 Cb6 10.Nb3 Cbxd5 11.Te1 e6 12.Ng5 h6 13.Nh4 g5 14.Ng3 b6 15.Tc1 Nb7 16.h3 Tc8 17.Ne5 Ch5 18.Cxd5 Txc1 19.Dxc1 Nxd5 20.Nxd5 Dxd5 21.b3 Cf6 22.Dc4 Td8 23.Dc7 Td7 24.Db8+ Rh7 25.Tc1 Ch5 26.Nxg7 Cxg7 27.Tc8 f6 28.Th8+ Rg6 29.Dg8 h5 30.Dh7+ Rf7 31.Tg8
Supergm92 cedează 1-0
P.S.: Când le ai, eu le am mai bine.

#87. "- Tu nu te" fix 509 semne

- Tu nu te saturi să mă duci în fiecare dimineață la grădiniță?
- Sigur că mă satur, dar ai văzut și tu că mă trimite bunică-ta. N-am ce face.
Copilul tace și merge mai departe îngândurat. Se ține strâns de mâna lui și, deși nu recunoaște, i-ar fi teamă să se ducă singur. Intră în clasă uitându-se la ceasul de pe perete și încercând să socotească unde vor fi limbile când va veni să-l ia. Nu știe să citească ceasul, dar când se va deschide ușa el va fi acolo și va fi din nou în siguranță agățat de mâna lui.

#88. "Pe cel mic" 510 semne

Pe cel mic îl aruncă dintr-o mișcare pe umăr, iar pe țigănușul dezbrăcat, murdar și mucos de lângă ea îl smuci atât de violent de mana încât se auzi ceva trosnind. În graba și în furia ei oarbă aproape că scoase din balamale ușa de la cancelarie.
- Daftanmbulean da mui cocar cu școala voastră cu tot!
Ieșind pe poarta școlii, pirandei începură să îi șiroiască lacrimile pe obraz. Pentru ea nu voia nimic, dar pentru puradelul ei voia o viata mai buna.
- Lasă, sufletul meu, că poate la alta școala mi te primesc…

#89. "Pentru tine nu" fix 509 semne

Pentru tine nu e mare lucru sa dai cu mine de perete. Esti mare, esti puternic, esti barbat! De ce ma faci sa ma simt goala pe dinauntru ? Am fost deschisa tuturor iesirilor tale, nu am ratat nici macar una, dar nu am indraznit vreodata sa te ranesc si eu. Nici atunci cand trageai de mine animalic si abia daca ma nimereai…M-ai lovit cu picioarele, mi-ai strigat ca sunt ieftina si proasta, dar , omule,stiai bine cum sunt cand m-ai ales! Ce nu stiai e ca la nervi ma blochez definitiv in fata ta, spuse usa.

#90. "Intunericul a cuprins-o" fix 512 semne

Intunericul a cuprins-o din nou. Si s-a trezit in caruselul in care s-a dat prima data cu El,cum mainile unite le uneau sufletele. Vedea luminile dar nu le putea ajunge. Auzea sunete, dar nu le putea distinge. Ea a zburat din nou, iar acum simtea ca se sufoca. Nu gasea aerul pana cand a dechis larg ochii. Vedea din departare un punct albastru, invaluit in ceata. Isi imagina padurea tropicala si fluviul care ii scalda radacinile,cand El i-a atins umarul. Si-a intors fata de la geam si l-a privit. Se trezise.

#91. "Un fulger strapunge" 506 semne

Un fulger strapunge zarea luminand calea multora.Tunetul nu a asteptat prea mult. In zgomotul infernal al picaturilor ce se lovesc de pamant, zeul tunet isi face simtita prezenta. Se face din ce in ce mai frig, dar , printr-o minune dumnezeiasca, totul isi incetineste cursul. Ploaia se opreste. A fost suficient. Un melc indrazneste sa iasa din cochilia sa calcaroasa si sa priveasca. Nu mai este la locul lui. Natura a schimbat destinul unei fiinte. Liniste…norii dispar, lasand in urma pamantul umed.

#92. "Se uita in" 507 semne

Se uita in toate partile, dar noaptea friguroasa trimisese la adapost pana si cel mai viteaz cersetor, apoi in jos in carutul abandonat:
- Abubu!
- Abubu pe dracu’! Ce ma fac eu cu tine acuma, mai prichindelule? Te-as lua acasa, dar cu ce te hranesc? E criza, ne mai taie si Basescu 25% din salariu, da-r-ar Domnu’ sa-i cada ochiu’ de sticla in ciorba si sa se inece cu el de chior…
- Ma-ma!
- Mama-ta o avea 4 copii, si tu cred ca esti al 25%-lea! Off, hai ca te iau acasa, dar doar in seara asta, sa fie clar!

#93. "L-am vazut cum" 512 semne

L-am vazut cum a mancat scoarta de copac.Cineva i-a spus ca te vindeca de ciroza si cum el ajunsese sa bea doar bere fara alcool cu trei picaturi de tarie, l-a crezut.A mancat o bucata si a pastrat si pentru acasa.Si dupa asta nu au mai trecut trei zile si s-a vindecat asa ca a putut sa bea din nou spirt cu asistente pe el.Si cand il durea burta mai manca scoarta.A devenit faimos pentru aceast tratament.Acum e bogat si isi creste singur scoarta de copac, ieri a scos pe piata scoarta de copac cu gust de pui.

#94. "Olimpio, nu eşti" fix 509 semne

Olimpio, nu eşti de ajuns. Ca bautura.
Oricâte pahare de alcool ai bea, nu sunt de ajuns.
Ca pomana unui mort.
Oricât de mulţi ar fi colacii, multe colivele, îi simţi sufletul tatălui în ceafă. Ştii că nu poate fi mulţumit de moarte, pe când ceilalţi sunt vii.
Pe când el nu a fost de ajuns.
Ca florile şi iertările. Florile pe care nu le-ai dat, iertările pe care nu le-ai luat.
Olimpio, ceara arsă nici ea nu te va ierta.
Olimpio, iertările nu vor veni, nici cu raiul, căci dumnezeu nu-ţi ia conştiinţa la intrare.

#95. "Într-una din desele" 506 semne

Într-una din desele lor certuri, ea îl numise “porc cretin”. “Porc” înțelege de ce îl numea, dar “cretin”? Considera că poseda un creier crescut tocmai bine, nicio anomalie fizică remarcabilă sau urmă de înapoiere mintală la el, ba din contră, toate testele pe care și le făcuse îl declarau un bărbat foarte inteligent. Treacă de la el și “cretin”, dar de unde până unde “porc cretin”? Cum poate un porc să fie cretin? Imediat îi apăru în fața ochilor un porc în frac, dansând step. Acum totul capătă sens!

#96. "Gara de Nord" fix 509 semne

Gara de Nord, pe vremea când trebuia să plăteşti ca să ai acces la peron.
- Mamaie, biletul?
- N-am, maică, io aştept pe cineva (priveşte spre peroane)
- Păi mamaie, dacă n-ai bilet, tre să plăteşti.
- N-am, maică. Aştept pe cineva.
- Mamaie, trebe bani. Eşti femeie bătrână, ar trebui să umbli cu ortu’ după mata. Nu ştii când vine Scaraoschi. Şi, mamaie, ăsta vine fără să aştepţi. Când nu te aştepţi. Şi îţi trebe ortu’ ca să treci. Şi dacă mata n-ai, ca acu’..
- Eu aştept pe cineva (priveşte spre peroane).

#97. "Știm amândoi că" 506 semne

Știm amândoi că nu știm ce e în mintea celuilalt. Eu știu că ea știe multe, ea știe cât de puține știu eu. Eu știu câte ceva despre ea, ea nu știe mai nimic despre mine. Știu totul, iar totul ni se pare în permanenta nou și încercăm să îl redescoperim. Știm să facem nopțile mai scurte și zilele mai lungi. Eu știu că suntem prea aproape, iar ea simte că suntem prea departe. Știm că nu știm nimic unul despre celalalt, dar jocul asta ne-a prins și nu mai reușim să ne desprindem. Un simplu joc de cuvinte…

#98. "Am pornit amândoi" 508 semne

Am pornit amândoi veseli spre buda din Irish Pub, ameţiţi de bere şi încântaţi de această revedere după mai bine de-un an. Pe stânga, la o masă, două interesante culturale cu un câine mic alb, pufos, caniche sau ceva asemănător, un fel de OB cu patru picioare care mârâia foarte nervos. Ajuns în dreptul câinelui m-am aplecat puţin şi m-am burzuluit la el, râzând, c-un ham ham cât se poate de uman. Una din tipe a reacţionat prompt: Atacă-i, Pişcoţel! Ne-am pişat pe noi înainte de-a ajunge la baie. De râs.

#99. "E mult mai" 506 semne

„E mult mai uşor să ajungi între picioarele mele decât să intri în capul meu.”
„Clişeic, dragă.” îi răspunse acesta scârbit.
„Nu înţeleg ce satisfacţii îţi aduce stilul ăsta de viaţă, e ca şi cum ai merge să vânezi iepuri cărora li s-au tăiat picioarele. Nu te lupţi deloc pentru vânatul tău.”
„De ce mi-aş bate capul?”
„Pentru orgoliul tău? Pentru mândria ta?”
„Care orgoliu? Care mândrie?” întrebă el ridicându-se din pat. Se îmbrăcă tăcut şi plecă. Trânti uşa în urma lui şi înjură în gând: „Târfă proastă.”

#100. "Mi-am lăsat barbă." fix 509 semne

Mi-am lăsat barbă. M-am întors la jazz. Fumez rar, din țigările ei cu nume exotice. Am cumpărat pînze, și vopseluri, am amenajat un atelier în magazia de lemne. Am adoptat un păianjen, dar nu i-am pus un nume. Marta pictează pe terasă, în rochia ei subţire, încheiată neglijent la doar doi nasturi. Marta întinde vopseluri aprinse pe pînză, pictează sfinți, și degetele îi miros a petrol. Are spiriduși în păr, și eu îi iubesc ridurile din colțul ochilor. Marta, care a făcut dragoste cu mine din prima seară.

#101. "1979, început de" 508 semne

1979, început de criză alimentară. Nistor, contabil la IAS Bucium, prezenta lunar bilanţul în capitală. O voce gîjîită:
- Trenul accelerat Iaşi - Bucureşti pleacă de la linia a 2-a.
Reuşeşte să prindă garnitura care demarase încetişor. La Vaslui, se mută în vagonul restaurant şi comandă un caşcaval pane. Chelnerul:
- Mai doriţi ceva?
- Aveţi cumva zaţ?
- Ce!!??
- Mama are dureri lombare şi face împachetări de nămol amestecat cu zaţ de cafea.
Chelnerul revine cu o pungă plină.
- Acum, adu-mi te rog o cafea mare!

#102. "Te zbaţi zilnic" 506 semne

Te zbaţi zilnic cu privirea dulce-amăruie într-o carte, dar care să fie “aleasa” într-un final ce se vrea plin de glorie? Ar putea fi una de joc, de noroc, de identitate (provizorie uneori) sau uitată într-o bibliotecă, pe un raft, prăfuită de timp şi înghesuită de alte sute de idei, împachetate cu coperţi colorate, cu pagini nu pretenţioase la atingere, dar pline de ambiţii răsfăţate din curiozitate. Ar fi prea simplu să o alegi dintr-o privire? Sau prea uşor să citeşti printre rânduri? Sunt confuză.

#103. "Ador să tai." fix 509 semne

Ador să tai. Legume, fructe, zarzavaturi, brânzeturi sau carne, orice numai să tai. Cubuleţe sau feliuţe, deşi adesea prefer cât mai mărunt. Îmi place cum se aude lama cuţitului pe tocător, mă seduce senzaţia pe care o am când secţionez, mă atrage puterea ce ţi-o dă cuţitul. Jinduiesc după mirosul pătrunjelului proaspăt retezat, mă ispiteşte zeama fructelor ce îmi inundă degetele uşor lipicioase, iar textura caşcavalului greu de pătruns, mă captivează. Şi nu mă refer numai la alimente. Tăiatul mă incită.

#104. "Pianistul a ieșit" 512 semne

Pianistul a ieșit din gamă creând un dezacord cumplit care i-a rupt coardele sufletului. Dizarmonic și cam într-o coardă, a luat bemoli în exces ajungând la spital în stare critică. Negăsindu-se coarde de schimb pe măsură, pianistul a făcut un troc simplu și-a dat timpanul pentru coarde. Dar noile coarde sunau asurzitor la lumina zilei, eroic și implacabil ca pașii destinului. Nemaisuportând intensitatea, pianistul și-a prescris un balsam de pianissimo și de lumină argintie și i-a spus simplu: sonata lunii.

#105. "Astăzi am scris" 507 semne

Astăzi am scris puţin despre noi, despre mine, despre restul, însă fără a spune lucrurilor şi oamenilor pe nume. E atât de general totul, încât am impresia că retrăiesc o poveste scrisă demult, cu hieroglife. Nu mai am sentimentul acela accentuat de posesiune, de dorinţă sau de ambiţie. Accept scufundarea in anonimat. Nu contează cine eşti, fii calm, nu interesează pe nimeni, poate nici pe mine, oricine aş fi eu. Aşa că am decis: de astăzi numele meu începe cu „S”, iar al tău cu „D”. Ghici cine suntem!

#106. "Asa bun. Si" 511 semne

Asa bun. Si eu ce caut aici?!
Nu mai am chef sa fiu aici, asa ca ma ridic si intentionez sa plec.
O doamna ma opreste. Cine e? De ce vrea sa fiu aici? Ce caut printre oamenii astia?
Imi rad fals, isi rad fals, sunt falsi. Constiinta urla sa nu judec. Da’ nu judec, rationez pe baza a ceea ce simt. Conflict interior? Neah.
Ii privesc ochii bulbucati si gura mazgalita pe la comisuri cu rest de creion rosu. Ma tine de mana, unghiile ei imi intra in palma. O plesnesc peste obrajii ca niste buci stafidite. Plec!

#107. "Copilul cu ochii" 507 semne

Copilul cu ochii alungiţi de japonez ofta ca un om mare, de parcă o stâncă apăsa pe sufletu-i diafan ca o aripă de fluture, strivindu-l.
*
Fata cu şuviţe ciclam uita uneori să respire, privind într-un punct fix, doar de ea ştiut, neauzind nimic în juru-i, în laboratorul de biologie.
*
Bărbatul cu obrazul neras fuma, trăgând fumul adânc în piept, cu fruntea lipită de geam, cu ochii sticloşi de tigru muribund.
***
Toţi trei clipeau rar, ca nişte păpuşi mecanice, cu un rictus amar întipărit în colţul buzelor...

#108. "Vă propun un" 511 semne

- Vă propun un experiment: să oferim pentru o clipă lumii un zâmbet. Bun! Acum: crede cineva că-n aceeaşi clipă întreaga lume a zâmbit odată cu noi? Că n-a plâns nimeni?
V-aţi întristat? Aţi oftat, am văzut! Ce credeţi, oare-n aceeaşi clipă lumea a oftat la rându-i? Dar dac-aş călca un fir de iarbă, oare Pământul n-ar mai curta Soarele?
Acum aş dori să vină cineva pe scenă şi să moară pentru câteva clipe. Avem voluntari? Vă promit un premiu: în aceeaşi clipă, întreaga lume va trimite un zâmbet către Soare.

#109. "Sigură pe sine" 506 semne

Sigură pe sine, cu gleznele îmbrățisate de ghete, cu diamante ascuțite ieșindu-i din tălpi, tăia cu hotărare-n oglinda de gheață triste ornamente. Astfel a surprins-o vremea rugaciunii, silită de ciudatul zeu să-ngenuncheze pentru cuvenitele mătănii. Cu degetele în roșu vopsite a cuprins răceala gheții, urlându-și fără glas durerea cu care-și încălzea o gleznă; tocmai când patinatorul fără dumnezeu, în cercuri concentrice învartindu-se, scurtă ale suferinței gheare.
Știa a împărți degete roșii în mii.

#110. "Carne -UDREA De" fix 509 semne

Carne -UDREA
De vită!
Cartofi prăjiţi -VIDEANU
Selecţi precum tablele pe Coasta de Azur.
Ceapă -BLAGA
Să lăcrimezi numa’ când te gândeşti.
Murături -BERCEANU
Strâmbăturile din spatele lu’ Boc.
Ketchup şi maioneză -FLUTUR şi FUNERIU
Nu se poate fără!
Sos de usturoi -BOUREANU
Bun de scandal, dar cam e lăsat pe dinafară.
Ardei iuţi -OLTEAN
Să nu usture! Merge şi fără.
Varză -BOC
A la Cluuuj!
Farfurie -STOLOJAN
Cine plm îşi ia la farfurie?
Lipie -BĂSESCU
Pur şi simplu, nu poţi să nu bagi lipia în carne! Pardon! Carnea-n lipie!

#111. "Dacă ai putea" 507 semne

Dacă ai putea avea totul, cât timp s-ar scurge până ce totul te-ar plictisi? O oră, o zi, un an… Nu cred că l-aș vrea. În clipa în care ar fi al meu, m-aș dezgoli de țeluri, de puterea asta invizibilă care mă face să merg înainte și aș sta așa, gol, în fața neantului. Nu gol, ci inutil și în același timp, inexistent. Căci ce sunt eu, sufletul, mintea mea dacă nu suma micilor imbolduri de-a avea, țesute în șiragul ăsta fragil? Și iată-mă totuși acum, sfâșiind cu nesaț și ultimul fir care îl ține întreg.

#112. "Atunci când ai" 510 semne

Atunci când ai spus “nu” am vrut să văd chipul aceluia care mă refuză. Tipul care spune “nu” acelui lucru pe care toţi îl cred “the best”. Nu mă interesa toată carnalitatea care se forma în jurul nostru. Nu mă interesa nimic mai mult decât sărutul tău care mă refuză şi nu mi se părea normal.
Acea privire, acea atingere, acea purtare şi în special, acel refuz apoi un sărut apăsat.Toate lucrurile care au confirmat că povestea asta trebuie aflată deoarece, cu siguranţă este una care merită privită nu rostită.

#113. "Otilia, permite-mi să" 506 semne

Otilia, permite-mi să îţi fac cunoştinţă. Lume, ea este Otilia, Otilia, ei sunt mulţimea. Pe ei trebuie să îi amăgeşti, să ţi-i creşti, legile junglei, să plutească în jurul tău astfel pământului în jurul soarelui. Ei nu cunosc milă, dar nici logică. Nu, ei sunt departe de a fi prădători. Întreabă-i ce vor. O să ţi-l ceară pe Moţoc, o să îl facă bucăţele şi se vor întoarce la casele lor crezând că au obţinut ceva. O să fie aşa distractiv! Vezi… viaţa este un drum cu prioritate. Înalţă-te. Doar e Trip.

#114. "Mă găsise scriind" fix 509 semne

Mă găsise scriind aplecat pe marginea debarcaderului din lemn, prăbușit înspre capăt. M-a îmbrățișat, venise să îmi spună că au anunțat furtuni la radio. De două zile nu mai poartă cercei. Și are multe perechi, într-un săculeț din piele. Acum fredonează, și balerinii ei roșii se balansează deasupra apei. Rochie în mult auriu, strînsă în pumnii ei micuți, picioare dezvelite, în albul pielii ei. O adiere a brizei îi dezvelește umărul, prăpăstios de rotund. Îmi întinde o pară. Îi simt încordarea din coapse.

#115. "Deși mi-aș dori" 512 semne

Deși mi-aș dori s-o înec pe ea, mai bine încerc să înec cumva amarul asta ce îmi otrăvește inima. Aș vrea să pot bea. Alcool! Tare, aspru, să mă ardă pe gât, să ajungă la inimă și să cauterizeze toate rănile deschise. Aș vrea să pot fuma. Tutun! Rotocoale de fum să-mi întunece fiecare gând care mă chinuie ascuțit. Aș vrea să mă pot droga. Heroină! Să-mi curgă prin sânge, să-mi adoarmă simțurile și să-mi paralizeze imaginația. Din toate, n-am decât cireșe la îndemână, dar dinții mi s-au sterpezit deja de ea!

#116. "De ceva vreme" 507 semne

De ceva vreme, ascund ceva de ochii scrutători ai celor din jur. E o depresie acută. Nu am tratat-o din timp și acum e într-o fază destul de avansată.

Totul se prabușește în jurul meu, încet, foarte încet. Nu mai știu de unde vin și încotro mă îndrept... mă las purtată de valuri și ele mă izbesc puternic de stâncile care le ies în cale. Dar e plăcut, durerea e dulce, iar agonia mă îndeamnă la reverie.

Sper să o pot ascunde la fel de bine cât mai mult timp, să nu afle nimeni ce ”bijuterie” port în suflet.

#117. "Boc sopti Basescului" 507 semne

Boc sopti Basescului:-Iubitule,mai vrei masaj la picioare?El nu-i raspunde.Se intoarce dupa cateva momente si rosteste grav:-Eu voi pleca micuta mea.E ultimul masaj la picioare pe care mi-l vei mai face.O lacrima se scurge pe obrazul lui Boc,printre buzele sale firave aluneca un stins “de ce”?-Iti voi purta poza in portmoneu.Te rog nu ma lasa!striga agitand pumnuletul.Base raspunse-ntorcandu-se:TACI!Mai bine ia cornul şi sună întruna.Să suni până mor, către cerul senin…şi cornul sună, însă foarte puţin.

#118. "Şi am auzit" 506 semne

Şi am auzit melodia morţii. Era asurzitoare. Îmi răsuna în urechi, şi mă facea sa plâng, să gem, să urlu!

Am cazut; am simţit aroma pământului umed şi parfumul soarelui în jurul meu – căzusem în întuneric. Sufletul meu orbise şi tânguia după viaţă. Un şir de amintiri au început sa strige după ajutor, dar nu le puteam salva – le-am uitat. Am încercat să mă ridic, dar soarele era încă pe cer. Am plâns lacrimi de sânge în timp ce-mi rupeam unghiile încercând sa ies dintre acele scânduri de lemn. Am murit.

#119. "Mai ştii copacul" 512 semne

Mai ştii copacul nostru? Teiul acela din colţul străzii, sub care stăteam ore întregi după ce se întuneca iarna afară? Cel pe care ne sprijineam cand eram obosiţi şi sub care tu fumai ţigări? Acela aproape de stradă, de unde puteai vedea fereastra mea luminată seara? Cel de sub care mă sunai ca să ies pe balcon şi să vorbim deranjându-i pe toţi în miezul nopţii? Langă care m-ai îmbrăţişat pentru prima oară? Cel pe care ai pus un afiş cu căţelul tău pierdut? Cel sub care mi-ai furat primul sărut?

L-au tăiat.

#120. "Cum s-ar coji" 511 semne

Cum s-ar coji un ou:
In primul rand, alege un ou cu un aspect fericit; ouale fericite sunt mai usor de cojit.
Pui oul puicutei la oala sub apa fierbinte si plina de bule. Acoperi. Faci diagrame complexe de matematica, cartografie, si cartofi care explica cum s-ar coji un ou. Lucrul va fi gata inaintea ta: bucura-te ca nu ai nevoie de a termina. Iar cartofii poti sa-i mananci. Deasupra oului, curge apa rece si plina de soapte inghetate. Gaseste un prieten, loveste-l cu oul in frunte, si spune, ca o gaina:
Boc!

#121. "Hrist avea insemnat" 506 semne

Hrist avea insemnat in carne cuvantul… vantul ce suiera pierdut din minte in minte, iar delirul ce il pastea de fiecare data cand vedea o fiinta, ce ii prindea adierea intelesului ascuns, il transforma intr-un posac, ce se indreapta in strambatura lui, facandu-l un calau. Mizantropia nevazuta, il saruta in fiecare dimineata. Detesta gandul ca are ganduri si gandindu-se la asta si-a pus in gand sa puna capat gandurilor. S-a contopit cu huma primitoare. A devenit felul principal al unui ospat vierminal.

#122. "Se simţea murdar" 510 semne

Se simţea murdar, îşi simţea pantalonii plini şi murdari, simţea în nări un miros pe care nu putea să îl identifice. Era un miros fetid de fecale combinat cu un miros înţepător de vomă la care se adăuga umezeala camerei. Întunericul de acolo transforma totul la augmentativ. S-a târât înspre apa care se auzea căzând împrăştiat, sec, pe gresie, încercând să gândească. Nu avea la ce, era gol, nu ştia ce înseamnă sunetul apei, nu ştia ce înseamnă mirosul îngrozitor, nici nu ştia că le zice „sunet” şi „miros”.

#123. "4.12 dimineaţa. Gândurile" 508 semne

4.12 dimineaţa. Gândurile nu au somn. Se intreabă de ce ii permite încă să stea acolo. De când a venit el, e o debandadă de nedescris. La tot pasul, te impiedici de sentimente sfărâmate. Frânturi de zâmbete se caţără pe pereţii creponati, încercând din răsputeri să găsesacă ieşirea. Pagini rupte de fericire sunt împrăştiate pretutindeni. Scurmierele sunt pline de mucuri de amintiri din care a tras cu sete. Se întreabă cum de l-a lasat atâta timp să locuiască acolo. Şi nici măcar nu şi-a plătit chiria...

#124. "Bunicul m-a învăţat" 506 semne

Bunicul m-a învăţat întotdeauna că nu e frumos să-njuri, să scuipi, să furi, să violezi, să omori, să sechestrezi, să pofteşti, să ai, să n-ai, să nu te rogi. El mi-a zis că sus, undeva, este un ochi mare, atoatevăzător. Iar când faci ceva rău, el plânge şi lacrima lui este acidă, te topeşte. Dar mie nu-mi păsa. Nu voiam decât să respir, fără lanţuri. Bunicul plângea, iar ochii îi ardeau când plângea. Într-o zi, în timp ce eu îmi satisfăceam nevoile, el a plecat. Copilul meu nu ascultă, nu mă crede...

#125. "Tu şi eu." 512 semne

Tu şi eu. Două corăbii gemene purtate de valuri pe întinsul timpului. Pânze sfâşiate de vânt, punţi arse de soare şi carene erodate de sare. Ziua ne luptăm cu stihiile, iar noaptea visăm sub clar de lună. Ocolim Pământul, sub pavilioane străine, în căutarea absolutului. Eşuăm, ne scufundăm, iar la mareea următoare pornim din nou împinşi de iluzia că cineva ne aşteaptă. Până ce o fluturare de steag ne atrage privirea şi atunci zâmbetul ne sclipeşte în soare şi toate durerile sunt uitate. Ne întâlnim în port.

#126. "De ce tu" 510 semne

De ce tu, Fiinţă Umană, frântură de Divinitate îţi negi rădăcinile? Tu nu mai ştii rodul pământului să cultivi, ori să citeşti în stele şi fire de nisip. Tu nu mai ştii timpul să-l respecţi, ori să izbeşti toate ce sunt în tine. Uiţi că spectacolul vieţii tale va continua să se desfăşoare după plan. Ştii doar să îţi arunci copiii în locul tău. Din veac în veac, din planetă în planetă şi din haos în lumină. Asta e tot ce laşi în urma ta, fiinţă divină? Atunci încetează să-ţi iroseşti existenţa şi trăieşte.

#127. "Sa te inghesui" 506 semne

Sa te inghesui in autobuze ticsite si imbacsite in zilele sulfuroase ale verii. Sa astepti,inghetat bocna, acelasi autobuz, lada frigorifica cu roti, iarna. Sa nu faci toata viata altceva decat bilanturi, rapoarte, sa dai telefoane, sa cumperi, sa vinzi, sa vinzi, sa vinzi. Sa te faci pres, luntre si punte pentru toate lipitorile ilustre de deasupra ta. Sa tragi la jug continuu, doar ca sa respiri libertate doua saptamani pe an. Totusi, doar asa, cica, iti poti injgheba un viitor…E o existenta mizera.

#128. "Parcă nu se" 508 semne

Parcă nu se mai termină albul ce acoperă întreaga ţară.. Parcă moare,renaşte asemeni păsării Pheonix… Mai vreau gerul ce vestea Crăciunul,mai vreau odată ce-a fost altădată.. Iau cartea şi mă aşez bătrâneşte pe canapeaua de la fereastră. Cafeaua fierbinte turnată în cană aşteaptă să fie sorbită,savurată,căci aburii se ridică uşor,uşor..Milu a adormit lângă mine dând uşor din coada-i cafenie şi stufoasă. Linişte.Pacea pătrunde şi în suflet. -Hai,hai, să dormim. O iau în braţe şi mă îndrept spre dormitor…

#129. "Sunt patru cămăruţe" 512 semne

Sunt patru cămăruţe în inimă.Tu ocupi două; cât un apartament.A treia este pentru familie,iar a patra pentru prieteni. Ordinea ar putea fi alta.Sau nu. Dimineţile încep să arate ca un deşert.Răsăritul mă mai face să simt că trăiesc.Poate şi Milu cel fomist ce miaună trezindu-mă încet. Timpul trece repede şi trec la fel şi oamenii.Seamănă cu trecerea nesfârşită de pietoni,acel stop din intersecţie,maşinile ce claxonează şi se îngrămădesc să prindă verdele…La ce folos? Tot unde vrei ajungi,doar cu întârziere.

#130. "În fuga mea" fix 509 semne

În fuga mea nebună m-am lovit de un perete și cred ca s-a rupt. Acum mă doare la fiecare atingere și de fiecare data când încerc să îl folosesc. Doare și dacă sufli peste el, de fapt, atât de sensibil a ajuns. Și, atunci când încerc să îl mișc, scoate un zgomot ciudat, ca un scârțâit trist și sec de mecanism căruia îi lipsește o piuliță. Mă voi duce la doctor să îmi spună ce știu deja, că e rupt. Mă va pune să îmi fac o radiografie, dar cum pot doctorii, oare, să-ți radiografieze sufletul? Al meu e rupt…

#131. "Si simt; simt" 510 semne

Si simt; simt ca nu pot avea ultimul cuvant in nicio viata sau existenta. Simt cum pierd orice control, orice lumina sau sclipire si dispar fara vreo urma sai strop de nemurire.
Simt cum in propriul meu jurnal sunt personaj secundar. Simt cum in viata mea actuala nu-mi pot decide singur soarta si ajung sa ma pierd in multime, sa orbesc cum orbesc toti si in loc sa traiesc mii de vieti eu voi trai mii de morti.
Caut doar o raza de speranta, si ca din cerneala pe-o hartie sa fie pictat doar un cuvant: iubire.

#132. "O corabie nu-nseamnă" 510 semne

O corabie nu-nseamnă doar cocă, catarge şi vele. Înseamnă libertate... gândi căpitanul Jack Sparrow, cu ochii arzători ca de febră. Prin asta se defineşte piratul modern, prin respectarea unui cod al onoarei şi printr-o tulburătoare sete de libertate… care-ţi arde măruntaiele şi pe uscat îţi dă o stare de sevraj. Oare cât de jos am cădea, cât de tare ne-am izbi tâmpla de stânci dacă ne-am lăsa sufletul să fie pirat? Să scruteze zările, cu aerul sărat în nări… planând ca un pescăruş din înălţimi… eliberat…

#133. "Afară…soare, bine" fix 509 semne

Afară…soare, bine, poate prea mult.Deodată vântul apare de nicăieri şi sperie întreaga suflare.Nisipul ridicat în aer,mişcări ale maselor de aer răcoroase,totul pare ciudat.O vrabie încearcă să îşi găseasca culcuşul, dar se putea oare împotrivi voinţei naturii? Totuşi a avut noroc. Omul i-a fost de ajutor pentru prima dată. A găsit o streaşină, un loc numai bun pentru a sta pe timpul acestui vânt. Din nefericire are aripile mult prea neputincioase pentru a face faţă naturii dezlănţuite.E doar o vrabie!

#134. "Eşti rece ca" 507 semne

Eşti rece ca o lamă de oţel. Anesteziat. Nu mai poţi simţi şi dragostea e o naivitate uitată. N-o mai vrei. N-o mai cauţi. Nu există. Te arunci în prăpastia plăcerii. Orbeşte. Te cufunzi în magma patimii. Vrei să-ţi ardă pielea... să-ţi simţi creierul în vertij... şi venele pulsând... şi inima bătând nebuneşte măcar de la tensiune... Oricum nu simte nimic.
Să simţi. Asta vrei. Să simţi. Patima e o iubire - surogat şi vrei să fii orb şi surd ca să uiţi. Să uiţi că de fapt eşti rece, găunos, aproape mort.

#135. "Mai invarti o" 507 semne

Mai invarti o data inelul pe deget. Metalul rece aproape scartai pe pielea aspra. Inelul acesta avea sa schimbe totul. Astepta de mult timp clipa asta, dar pana acum nu avusese curaj. La urma urmei, era vorba despre cea mai fericita zi din viata ei. Incerca sa-si imagineze biserica, lumea adunata acolo... Isi mangaie usor inelarul mainii stangi, apoi smuci brusc, si inelul grenadei ii ramase atarnat de deget. Corpul de otel prefragmentat exploda cu un zgomot puternic, insa ea nu mai avea cum sa-l auda.

#136. "In viata,un" 507 semne

In viata,un singur lucru e sigur... in afara de moarte si taxe...Nu conteaza cat de mult incerci, nu conteaza cat de buna iti sunt intentiile, o sa faci greseli. O sa ranesti oameni. O sa fii ranit. Si daca vrei sa-ti revii vreodata...Nu poti sa zici decat un lucru. Uita si iarta. Asa e o vorba. E un sfat bun, dar nu e foarte practic. Cand cineva ne raneste, vrem sa il ranim si noi. Cand cineva greseste in fata noastra, vrem dreptate. Fara iertare, vechile neintelegeri nu se sting niciodata fara noi.

Lucrari inscrise in concurs - sectiunea Reciclare.

r1. "Multi (armata, militia" 507 semne

Multi (armata, militia, jandarmii) servesc statul nu ca fiinte ci ca masini. Ei au valoare precum caii si câinii dar sunt considerati, de obicei, ca buni cetateni.
Altii (politicieni, avocati, ministri) servesc în principal statul cu mintea; ei fac foarte rar distinctii morale, asa ca, chiar fara intentie, vor servi fie diavolul fie pe Dumnezeu.
Foarte putini (patriotii, martirii, reformatorii) servesc statul cu constiintele lor si adesea opun rezistenta; ei sunt tratati de obicei ca dusmani ai statului.

r2. "Mitul Paradisului pierdut" fix 509 semne

Mitul Paradisului pierdut supravieţuieşte încă în imaginile insulei paradisiace şi ale peisajului edenic, teritoriu privilegiat în care legile sunt abolite, în care Timpul se opreşte. Căci este important să subliniem acest fapt:analizând mai ales atitudinea omului modern faţă de timp, se poate descoperi camuflajul comportamentului mitologic. Nu trebuie pierdut din vedere că una din funcţiile esenţiale ale mitului este tocmai această deschidere spre Marele Timp, regăsirea periodică a unui Timp primordial.

r3. "El îl atacă" 511 semne

El îl atacă pe Robin cu atâta furie,încât tânărul,încolţit de aproape,fu silit să dea înapoi şi se împiedică de rădăcinile unui stejar.Sir Guy,cu ochiul la fel de ager ca şi mâna,îşi dădu pe loc seama de avantajul pe care îl obţinuse,îşi dublă loviturile şi,de mai multe ori,Robin simţi că spada îi tremură în mâna-i încleştată pe gardă.Poziţia lui Robin devenea îngrijorătoare:stânjenit în mişcări de rădăcinile noduroase ale copacului care îi zgâriau gleznele,el nu putea nici să înainteze,nici să dea înapoi.

r4. "Mesele ni le" 508 semne

Mesele ni le luam aici, în bucătărie. Madam Wilkinson scutura din clopoţel. Încet-încet sufletele moarte se iveau din camerele lor, şi se prelingeau pe scări, cu feţele goale şi membrele rigide.Îi găseseam aşezaţi jur-împrejurul mesei, mâncându-şi budinca-n tăcere. Bucătăreasa era o femeie măruntă, îndesată, cu o mustăcioară neagră, subţire, ce stătea cu spatele la oalele în care fierb măruntaie de vită, trăgând din câte o ţigară şi ştergându-se la nas cu dosul aceleiaşi mâini cu care amesteca fiertura.

r5. "Si mai tarziu" 508 semne

Si mai tarziu s-a luminat in noi,ca intr-un miez de noapte,nevoia de libertate.Lui i se facuse dor sa petreaca departe de mine nopti fabuloase.

De atunci,stiu ca,de fiecare data cand incep sa simt nevoia de evadari fugare,povestea mea de dragoste sta sa se duca de rapa.Cand incepe sa ma ademeneasca dorinta de a petrece timp de aur,timp luminat si cu altcineva decat cu el,pricep ca amorul meu cu nabadai a decazut intr-un respect cuviincios,in iubire amiabila,amara,fara flacari si fara censusa.Fara viitor.

r6. "Înainte să intru" 506 semne

Înainte să intru în camerele japoneze ale minţii ei fac o plecăciune servitorului şi mă descalţ. Vorbesc în şoptă şi deschid uşi de pergament pînă nu-mi mai aduc aminte pe ce drum am venit. Mi se dă o pernă pe care să aştept .

Curînd ea se apropie purtînd un chimonou albastru cu alb şi cu părul strîns la spate.Poartă ceva în braţe şi văd că este copilul pe care nu l-a avut niciodată.Pune o fetiţă timidă pe o pernă lîngă mine şi ne oferă la amîndoi ceai în stilul de demult.Ascultăm o lăută în depărtare.

r7. "“Sa-ti spun cate" 512 semne

“Sa-ti spun cate ceva despre Dumnezeu! Lui ii place sa priveasca. E glumet. Iti da instincte. Iti da acest dar generos. Si ce face? Pentru propriul lui amuzament, stabileste regulile opuse. Priveste, dar nu atinge. Atinge, dar nu gusta. Gusta, dar nu înghiti. Se prapadeste de ras! E un sadic! Un proprietar absent! Sa slavesc asa ceva? Eu sunt aici, pe front, de la început. Am sprijinit fiecare senzatie pe care omul a avut inspiratia s-o aiba. De ce? Sunt un fan al omului. Un umanist! Poate ultimul umanist!”

r8. "Vai, spuse Șoricelul" 506 semne

- Vai, spuse Șoricelul, lumea se îngustează cu fiecare zi ce trece. La început era atât de largă încât mi-era și frică. Am început s-alerg și-am alergat mereu mai departe și-am fost atât de fericit când în sfârșit s-au conturat în depărtare ziduri de-o parte și de alta. Dar zidurile acestea s-au apropiat unul de altul nespus de repede și iată-mă-s deja în ultima cameră în care mă așteaptă-n colț capcana către care alerg în continuare.
- Trebuie doar să schimbi direcția, spuse Pisica. Și-l mâncă pe loc.

r9. "Ceva din femeie" 511 semne

Ceva din femeie dorea cu disperare s-o ia la goană, însă era convinsă că n-avea s-o facă. Ironia sorţii, îşi repetă: lăfăindu-mă în descoperirea că nu reprezint un burete special pentru absorbit necazurile, ci doar un alt animal supus greşelilor în labirintul de piatră al acestui oraş, ajung concomitent să înţeleg că sunt focarul unei maşinării alimentate de o dorinţă obscură.

-Mă numesc Paco, spuse tânărul trăgând scaunul de fier vopsit în alb aflat faţă în faţă cu al ei.

-Tu erai copilul, băiatul din parc…

r10. "Capetele de şuruburi" 506 semne

Capetele de şuruburi expuse şi piuliţele vor fi hexagonale şi lungimea tuturor şuruburilor va fi astfel încât, atunci când se introduce piuliţa şi se strânge, partea înşurubată va corespunde piuliţei şi nu va ieşi în afara acesteia mai mult de jumate din diametrul şurubului. Toate şuruburile şi piuliţele vor fi înfiletate conform prevederilor normativelor naţionale aplicabile în vigoare şi prevăzute cu şaibe cu o grosime de 3 mm sub şuruburile cu piuliţe.
Vor fi furnizate toate materialele de îmbinare.

r11. "Nu stiu cum" 506 semne

Nu stiu cum am ajuns acolo, dar stateam intinsi fata in fata in pat, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Poate era doar oboseala. Era noaptea tarziu, mult dupa douasprezece. Tacerea era atat de adanca, incat parea sa fi capatat o dimensiune vizuala, o sclipire sau un luciu dur, si adancime, ca un strat de vopsea proaspata. Sinestezia trebuie sa se fi datorat dezorientarii mele, caci totul era atat de familiar, faptul ca zaceam pe campul verde al privirii ei, ca ii simteam netezimea bratelor subtiri.

r12. "Nu ştiam unde" 508 semne

Nu ştiam unde mă aflu şi am pornit de-a lungul liniei. Am mers aşa multă vreme, depăşind pădurea.M-am oprit să mă odihnesc puţin şi apoi am plecat mai departe.Nici urmă de vreo gară. Era o cimpie nesfirşită parcă şi complet pustie. Mă intriga faptul că nu mai trecea nici un tren, nici intr-o direcţie, nici in alta. Dimineaţa, eram istovit. M-am culcat pe marginea şanţului in iarbă. Spre seară mi-am continuat drumul şi, pe intuneric, am ajuns in cele din urmă intr-o haltă. Acolo era un tren de marfă gol.

r13. "Începu atunci intimitate" 510 semne

Începu atunci intimitatea copilăreasca a nimicurilor iubirii, a cuvintelor dulci ce dau nume de răsfăț tuturor rotunjimilor și îndoiturilor trupului. Cum ea dormea pe partea dreapta, se trezea deseori cu sânul stâng dezvelit. Acela primi numele Rebelul, în timp ce dreptul, a cărui floare trandafirie părea mai sensibilă la sărutări, fu botezat Îndrăgostitul. Drumul adânc dintre sâni se numea Aleea Plimbării, pentru ca el cutreiera mereu pe acolo, în timp ce alt drum, mai tainic, era alintat Drumul Aurului…

r14. "Motan m-aş fi" 510 semne

Motan m-aş fi dorit să fiu,cu blana-n dungi, cu gheare şi musteţe lungi, c-un ochi verzui şi-un ochi căprui…La ora când târâş-grăpiş, zăpada nopţii se adună, eu, cocoţat pe-acoperiş, să urlu a pustiu la lună. Şi-atuncea şapte gospodine, să dea cu bolovani în mine şi să mă-njure surd, că le-am stricat tot somnul. Când zorii ziua o deznoadă… să mă tot duc, şi tinicheaua prinsă-n coadă, s-o zdrăngănesc pe străzi, năuc.
Hei...viaţă, pune-mi-te iar pe danţ...te uit... zace colo-n şanţ,
motanul mort…motanul mort.

r15. "Pisica și vulpea" fix 509 semne

Pisica și vulpea se luară cu vorba despre cum se pot feri de câini.
Pisica: Nu mă tem de câini, deoarece cunosc un șiretlic care nu dă greș.
Vulpea: Cum te poți feri știind un singur șiretlic? Cunosc 77 de șiretlicuri și 77 de păcăleli în privința asta.
În timp ce tăifasuiau așa, apărură niște vânători ai căror câini dădură buzna asupra celor două. Pisica se cățără într-un copac; câtă vreme vulpea își puse în aplicare toate șiretlicurile știute, dar nu reuși să-i păcălească pe câini și încăpu în colții lor.

r16. "am numarat zilele" 507 semne

am numarat zilele trecute 5 soimi care cautau prada. apoi am trecut pe langa un camp de orez si in fata campului statea o batranica. nu facea nimic acolo, doar statea pe un scaun si se uita in zare. nu stiu de ce, nu stiu cum si-a carat scaunul pana acolo. nu am intrebat-o. tacerea ei m-a fermecat atat de mult incat apoi cateva zile mi-a venit sa tac. si n-am mai spus nimic important. nimanui, in nici o limba.

asteapta si nu te omori pe dinauntru ca un prost. tu oricine ai fi.

"do you cry in your sleep?"

r17. "Pipăind marginile lambriurilor" 508 semne

Pipăind marginile lambriurilor, găsise, în cele din urmă, un spaţiu uşor adâncit, discret.O uşă glisantă. Cu inima bătându-i freneticând în piept, îşi pusese degetele în adâncitură şi trăsese. Peretele alunecase în lateral. Din întunericul ce domnea dincolo, glasurile se auzeau mai limpede.
Sophie trecuse pragul şi se pomenise pe o scară de piatră grosier finisată, care cobora spre subsol în formă de spirală.Venise aici de nenumărate ori, încă din copilărie, şi habar n-avusese că există o asemenea scară!

Category: Concursuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

603 Responses

 1. Valentin`s avatar
  1
  Valentin 
  Wednesday, 5 May 2010

  N-am retinut care subiectul temei sau tema subiectului ? Sau e la alegerea "liberului arbitru" ?

 2. si ce se intampla daca doar un arbitru depune o lista?

 3. in cinstea Elizei, o prima intrare in concurs.

  si vezi ca iar ti-ai gresit linkul propriu.

 4. http://dileme.com/crezul/

  bun! done...

  sa nu schim linkul pe: trilema/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/?

 5. *schimb

 6. Porcul de York`s avatar
  6
  Porcul de York 
  Wednesday, 5 May 2010

  hai ca ma bag si eu prima si ultima data si daca ma fac de ras nu-i bai.asta-i:

  http://www.sapteminuni.ro/somalia/

  sa fie primit.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 5 May 2010

  @Valentin Tema libera.

  @dAImon Daca un singur arbitru depune o lista, aia e lista.

  Si da, e o traditie asta deja. Am corectat mc. Si succes!

  @Mihai Ie, ba da, mersi. Vezi ca puiul tau are doar 503 caractere, care-s prea putine.

  @Porcul de York Dar succes sa ai :)

 8. yepi, yepi
  ce ma bucur, bucuresc :))

 9. Porcul de York`s avatar
  9
  Porcul de York 
  Wednesday, 5 May 2010

  Multumesc ! :)

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 5 May 2010

  @gabi :)

 11. e bine acuma, 511 cu javascriptkit.com/script/script2/charcount.shtml

  ma gandesc ca se califica. si am update-tat si linkul!

  pacat ca nu am prins primul, ceea ce mi-as fi dorit. dar bine e si al treilea. :D

 12. si inainte erau 507 cu acelasi program. cred ca era primul in cazul acesta. in fine, eu nu am numarat manual. :D

 13. l.e: ai dreptate, nu stiu de ce dar a dat rateuri. acuma imi da 506 si cred ca in sfarsit se califica. astept sa imi dai acceptul. :D

 14. http://blidaru.net/2010/05/05/mesaj-apocaliptic/

  Acesta este linkul catre pa. Are 509 de caractere, cu spatii, conform Google Docs & MS Office Word ...

 15. In expresia:
  Initial am purat discutii cu mai multi posibili sponsori
  Cuvintul ``purat`` se considera ca are 5 litere sau il corectam ca ``purtat`` si ne ies vreo sase ?
  Te rog eu mult sa faci niste precizari tehnice, ca iar reluam discutiile de data trecuta. Stii bine ca Word numara intr-un fel, Open Office in alt fel, m-am jucat cu destule computere ca sa vad diferentele. In caz de discutii ramine valabil numaratul ``pe degete`` ca arbitru suprem ?
  Un singur autor poate concura la ambele sectiuni ?

 16. cred ca la intrebarea 2 pot raspunde eu .. un autor participa de cate ori vrea el, la oricare dintre categorii :)

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  @Mihai Mnope, 502 acum. Ideea e sa adaugi nu sa scoti :)

  @i4ever Succes!

  @Marian Am scris de pe o tastatura obosita, care crede despre sine ca-i fir tasatura fie tastaura fie, mai rar, astatura. Io-s de vina ca tentgltetzii nu mai po fara t ?

  Parca tineam minte c-am lamurit problema data trecuta, semne = semne, adica litere, semne de punctuatie si spatii, dar NU caractere speciale precum paragraf nou (\n \r ). Si da, numaratul pe degete, daca-i cazul. Nu strica, degetelor :D

  RT @dAImon un autor participa de cate ori vrea el, la oricare dintre categorii :)

 18. Hai mai Mircea ca ma bagai si eu in jocu tau.

  :))

  Sper sa nu fie un fas?!

 19. Mircea Popescu`s avatar
  19
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  504 caractere. Mai pune.

 20. http://denisalupu.ro/2010/05/06/graba-de-a-trai/

 21. Florin Buzdugan`s avatar
  21
  Florin Buzdugan 
  Thursday, 6 May 2010

  Link către post, aici.

  http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/05/dilema-sa.html

 22. Mircea Popescu`s avatar
  22
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  @denysa Succes!

  @Florin Buzdugan 493. Mai tre'.

 23. Florin Buzdugan`s avatar
  23
  Florin Buzdugan 
  Thursday, 6 May 2010

  Link către articol, aici (adăugat, merge?)

  http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/05/dilema-sa.html

 24. Mircea Popescu`s avatar
  24
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  Acu-s 529, deci prea multe.

 25. @MP

  am mai pus inca noua. sa fie a treia oara cu noroc. :D

 26. Florin Buzdugan`s avatar
  26
  Florin Buzdugan 
  Thursday, 6 May 2010

  Sper să fie bun acum...

  http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/05/dilema-sa.html

 27. Mircea Popescu`s avatar
  27
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  @Mihai Acu is prea multe :)

  @Florin Buzdugan Asa da. Succes!

 28. dar acum?

  da-ne un link unde sa le verificam, te rog. sa nu mai tot intreb ca prostul. :D

 29. Mircea Popescu`s avatar
  29
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  Acum e bun. Succes!

 30. Hey,

  Având în vedere că la primul concurs n-am fost înscrisă deşi am postat pe blog ş.a.m.d., pot să particip la această ediţie cu textul pe care l-am scris atunci?

  Thanks,
  Rux.

  http://dark-daisy.ro/concurs-2/

 31. "Cred intr-unul suflet pereche, dupa cum si tu crezi. Cred in zile si cred si in nopti.

  Si cred ca atunci cand tu o sa ma iei de mana si o sa urcam departe, departe in munti, nu voi mai crede in nimic. Nu voi mai crede in nimic pentru ca atunci cand tu esti langa mine, timpul care trece nu mai conteaza. Pentru ca visele nu nasc vise si dorintele nu mai nasc dorinte…

  Pentru ca privindu-te, incep sa imi dau seama ca eu exist. Si pentru ca tinandu-te de mana, incep sa cred ca lumea asta inca nu a murit..."

  509

  da-i copy paste de aici, daca nici acum nu e bun, renunt. ca ii dau de 10 ori, si ba 506, ba 508, ba, 500 si zeci.

 32. entry #2, Ghiţă, 510 semne

 33. e nebun character count ala, acum imi da 115 semne la ce ai postat acolo. :D

 34. m-am prins de treaba. el considera in prima instanta "..." ca fiind 3 caractere iar in faza a doua le considera ca fiind un singur caracter.

  l-am scris acum la 511 si sigur se va incadra. pune-l te org in versiunea actuala de pe blogul meu. merci si scuze pentru stres. :D

 35. Și eu vă doresc succes la toți.

 36. Mircea Popescu`s avatar
  36
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  @Rux In principiu da, doar ca a iesit 611 caractere la socoteala. Mai taie.

  @Mihai Am scris un caracter counter corect, e accesibil din articol sau de-aici : http://polimedia.us//codebase/numarator.php

  Teoretic ar trebui sa functioneze fara gresala, afara de cazul c-am uitat vre-un caracter special de la bizarii de microsoft.

  @dAImon Adaugat. Succes!

 37. pai mie imi arata word=countul ca are 509 :)

 38. Mircea Popescu`s avatar
  38
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  Nu e bun ala. Vezi ca este script dinsus.

 39. Costel`s avatar
  39
  Costel 
  Thursday, 6 May 2010

  In atentia juriului.
  Va rugam sa nu acordati cele 5 premii unor concurenti din afara tarii deoarece un transfer bancar costa $45 (USD) :)

 40. Mircea Popescu`s avatar
  40
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  Hehehe depinde si cine-l face mei.

 41. Deeci contează şi spaţiile :D ?
  Am 611 cu tot cu spaţii

 42. @Rux
  eu zic sa le scoți. Spatiile zic.

 43. Mircea Popescu`s avatar
  43
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  @Rux Dap, vezi ca e mai sus un script care ti le numara.

  @Dr.A Ce-ar fi fata fara spatiu mei ?! Nu mai corupe tineretul.

 44. Better now?

  http://dark-daisy.ro/concurs-de-proza-arhiscurta/

 45. Mircea Popescu`s avatar
  45
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  511 caractere, deci se califica la partea aia. Da-ti lipseste link-ul.

 46. Ba e :-s
  Chiar primul rând al post-ului...

 47. Mircea Popescu`s avatar
  47
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  Ah, ii pusesesi un spatiu extra si nu l-a vazut parserul. Am corectat. Se califica, succes!

 48. Thanks :)

 49. Pot să-ncerc cu două :D ?

  http://dark-daisy.ro/morning-breakfast/

 50. Mircea Popescu`s avatar
  50
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 May 2010

  Dap. Inscris, succes!

 51. Am mai adaugat vreo 6 caractere. Amu ar trebui sa mearga. :)

 52. Mircea Popescu`s avatar
  52
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  Bun asa. Succes!

 53. Porcul de York`s avatar
  53
  Porcul de York 
  Friday, 7 May 2010

  na hai ...doua... ca n-am somn se pare.

  http://www.sapteminuni.ro/clipa-executiei/

 54. MS. Nu pt premiu particip...ci pentru adrenalina :) Daca e sa castig premiul il ofer la randul meu.

 55. Mircea Popescu`s avatar
  55
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  @PdY 513. Incurajam folosirea scriptului de numarare, care fu creat tocmai la cererea publicului.

  @Law Dar din dar se face rai.

 56. Porcul de York`s avatar
  56
  Porcul de York 
  Friday, 7 May 2010

  acuma scot o ghiliboanta ceva de-acolo. oricum e o mizerie :) ...dar cum ziceam, n-aveam somn. am folosit numaratorul tau numai ca am sesizat o eroare. apoi n-am mai numarat. 512 in 3..2...1...

 57. Mircea Popescu`s avatar
  57
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  Se accepta. Succes!

 58. keltghost`s avatar
  58
  keltghost 
  Friday, 7 May 2010

  Mă bag şi eu în horă.

  http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/05/potrivit.html

 59. DA NU`s avatar
  59
  DA NU 
  Friday, 7 May 2010

  http://danielbotea.blogspot.com/2010/05/pa-vama-veche.html

  M-am bagat si eu. Mie mi-au iesit 512 semne, spune-mi daca e OK.

 60. keltghost`s avatar
  60
  keltghost 
  Friday, 7 May 2010

  Să mă anunţi dacă trebuie să mai pun, să mai iau :) Nu de alta, dar ştiu că nu coincid mereu programele.

 61. Mircea Popescu`s avatar
  61
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  @keltghost Inscris. Succes!

  @Da NU De asemenea inscris. Succes!

 62. Florin Buzdugan`s avatar
  62
  Florin Buzdugan 
  Friday, 7 May 2010

  dar textul meu de ce nu a apărut alături de celelalte? nu este înscris încă în concurs sau cum? aştept lămurire, mulţumesc anticipat!:)

 63. Mircea Popescu`s avatar
  63
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  Eu il vad la #5 ? Nu ?

 64. Anemonaa`s avatar
  64
  Anemonaa 
  Friday, 7 May 2010

  Am postat articolul: http://www.ghidusii.ro/2010/05/07/ti-am-zis/
  Se incadreaza la nr de caractere? Multumesc!

 65. Mircea Popescu`s avatar
  65
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  689, care-s prea multe. Vezi ca este un script de numarare in cadrul articolului.

  (Ti-am scris si pe blog, dar cred ca e defect si nu apar comentariile.)

 66. Ellie`s avatar
  66
  Ellie 
  Friday, 7 May 2010

  http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/05/vis.html

 67. Mircea Popescu`s avatar
  67
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  Adaugat. Succes!

 68. Anemonaa`s avatar
  68
  Anemonaa 
  Friday, 7 May 2010

  Modificat. E ok acum?

 69. Mircea Popescu`s avatar
  69
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  Perfect, multumesc. Si succes!

 70. Costel`s avatar
  70
  Costel 
  Friday, 7 May 2010

  Concursul de proza arhiscurta, editia II ar trebui prescurtat PA509. :)

 71. vave`s avatar
  71
  vave 
  Friday, 7 May 2010

  Salutări!
  Sunt curioasă... de ce tocmai 509? Mai nou e o "modă" cu cifre din astea aproape exacte!?
  Te întreb pentru că am mâine un interviu la ora 11:42.

 72. Costel`s avatar
  72
  Costel 
  Friday, 7 May 2010

  @vave. Sint 509 caractere. Se pare k va fi o competitie de lunga durata. A inceput cu PA500, dar a sarit la ... 509 :)
  11:42 pare ok, desi pare starniu sa nu fie o ora exacta. succes!

 73. vave`s avatar
  73
  vave 
  Friday, 7 May 2010

  Am văzut că a sărit de la 500 la 509. Întrebarea mea e de ce? Există un subînţeles care îmi scapă?! :D

 74. Ellie`s avatar
  74
  Ellie 
  Friday, 7 May 2010

  It's me again!
  http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/05/manifest.html

 75. vave`s avatar
  75
  vave 
  Friday, 7 May 2010

  Până vine el pe calea pingbackului, îl pun aici că e mai sigur:
  http://justvave.com/2010/05/07/batranete/

 76. vave : limita e putin mai sus dar plaja variatiilor e mai stransa. Probabil concursul #3 va avea tinta un numar strict de caractere, fara nici o variatie permisa. We have a control freak there :D

 77. vave`s avatar
  77
  vave 
  Friday, 7 May 2010

  Ştiu că sunt insistentă, dar nelămurirea mea e DE CE? Are vreun substrat acea cifra magică 509? :D

 78. keltghost`s avatar
  78
  keltghost 
  Friday, 7 May 2010

  Mircea, am o mare rugăminte, la nr.13, poţi să corectezi ceva. Abia acum observ.
  La un moment dat am scris în loc de raioane, rarioane... Nu ştiu cum de mi-a scăpat asta.
  Plin eliminarea r-ului, rămân 508 caractere din cele 509.
  Mulţumesc anticipat.

 79. adakiss`s avatar
  79
  adakiss 
  Friday, 7 May 2010

  Am 2 întrebări (posibil să se fi pus deja, dar nu am citit toate comentariile).
  1. 509 caractere, înseamnă fără spații, nu?
  2. Încă pot participa? Astăzi spre exemplu?

 80. Costel`s avatar
  80
  Costel 
  Friday, 7 May 2010

  @keltghost. Pentru modificari dupa publicare ar trebui penalizati respectivii :)))

 81. adakiss`s avatar
  81
  adakiss 
  Friday, 7 May 2010

  Încă ceva: dacă textul cu care particip face parte dintr-un text mai mare, care îmi aparține în totalitate, dar care a fost deja publicat pe blog, mai pot participa?

 82. keltghost`s avatar
  82
  keltghost 
  Friday, 7 May 2010

  Costel, apreciez simtul umorului.

 83. kokofifi`s avatar
  83
  kokofifiinsigna de criptograf 
  Friday, 7 May 2010

  poate Trilemoiul e fan Visual C ö¿ö

 84. http://denisalupu.ro/2010/05/07/pa2/

 85. Mircea Popescu`s avatar
  85
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  @Costel Se poate zice si asa.

  @vave In parte arbitrar, si-n parte ca sa nu se suprapuna cu cel precedent (495-505, acum e de la 506 in sus). Astfel lucrarile de-atunci nu se mai inscriu aici ;)

  @Ellie Acceptat. Succes!

  @vave Succes si tie!

  @dAImon Tot ce-i posibil mei :D

  @keltghost In mod cu totul exceptional. Dar pe viitor rog pe toata lumea sa verifice de doua ori. E complicat sa corectez.

  @adakiss Cu spatii. Vezi ca este un script care ti le numara, in articol. Poti participa pana pe 5 iunie, deci si astazi, sigur ca da. Poti participa cu ce text consideri tu.

  @kokofifi Ba deloc. Chiar dimpotriva.

  @Denysa Adaugat. Succes! Si iata c-am ajuns la 20 in vreo 2 zile.

 86. vave`s avatar
  86
  vave 
  Friday, 7 May 2010

  Mersi de lămurire. Apreciez! :D

 87. keltghost`s avatar
  87
  keltghost 
  Friday, 7 May 2010

  Multumesc.

 88. adakiss`s avatar
  88
  adakiss 
  Friday, 7 May 2010

  Mulțumesc de lămurire!

 89. Nedy`s avatar
  89
  Nedy 
  Friday, 7 May 2010

  S-a inregistrat http://justnedy.wordpress.com/2010/05/07/inocenta/ ?

 90. Intrarea nr. 2 http://blidaru.net/2010/05/07/aripi-frante/

 91. Mircea Popescu`s avatar
  91
  Mircea Popescu 
  Friday, 7 May 2010

  Dar cu placere.

  @Nedy Nu. Iti lipseste link-ul.

  @I4ever Dap. Succes!

 92. Valentin`s avatar
  92
  Valentin 
  Saturday, 8 May 2010

  hop si eu :-)

  http://five4all.com/amestecate/1647/hop-si-eu-1/

 93. Ionuţ-Daniel`s avatar
  93
  Ionuţ-Daniel 
  Saturday, 8 May 2010

  http://seanuntasoare.com/?p=223 şi eu pe-aici. :)

 94. ma inscriu si eu:)

  http://lagrimme.blogspot.com/2010/05/bunica.html

  cred ca e ok:P

 95. adakiss`s avatar
  95
  adakiss 
  Saturday, 8 May 2010

  Mă înscriu și eu!!
  http://adakiss.wordpress.com/2010/05/08/a-doua-zi/

 96. Mircea Popescu`s avatar
  96
  Mircea Popescu 
  Saturday, 8 May 2010

  @Valentin Succes!

  @Ionuţ-Daniel Succes!

  @cami Succes!

  @adakiss Succes!

  :D

 97. adakiss`s avatar
  97
  adakiss 
  Saturday, 8 May 2010

  Mulțumesc! Succes să avem toți!

 98. Costel`s avatar
  98
  Costel 
  Saturday, 8 May 2010

  Ertem ? or Nem Ertem ?
  Am postat la: http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/vulpea.html

  E vreo taxa de inscriere?

 99. Mircea Popescu`s avatar
  99
  Mircea Popescu 
  Saturday, 8 May 2010

  Zeiss!

 100. Valentin`s avatar
  100
  Valentin 
  Saturday, 8 May 2010

  Pai cica e acolo, deasupra povestirii ... si mai vine una maine ...

 101. Mircea Popescu`s avatar
  101
  Mircea Popescu 
  Saturday, 8 May 2010

  Bun acum. Succes!

 102. Si eu vreau sa ma inscriu cu http://justnedy.wordpress.com/2010/05/07/inocenta/.
  Am adaugat de 2 ori linkul dar nu stiu de ce nu mi s-a inscris postul :-(

 103. Mircea Popescu`s avatar
  103
  Mircea Popescu 
  Saturday, 8 May 2010

  Problema #1 este ca n-ai decat 498 de caractere. Foloseste te rog scriptul facut special in scopul asta.

  Problema #2 este c-ai pus link-ul aleator prin text. Nu-i o practica acceptabila.

 104. maria`s avatar
  104
  maria 
  Sunday, 9 May 2010

  Pentru sectiunea reciclare, ce inseamna "text scris de altcineva"?Un autor din biblioteca mea sau un autor de pe un blog strain sau romanesc?

 105. Mircea Popescu`s avatar
  105
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  Si, si.

  La editia precedenta au aparut dispute, fie cu preluari de-a dreptul din literatura fie cu cazuri mai indoielnice, de chestii care ar fi putut fi inspirate sau nu. Pentru a evita problema, am facut categorie speciala, sa stim o treaba.

 106. Ukavra`s avatar
  106
  Ukavrainsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 9 May 2010

  Hopa ... iar?
  Drafut :)

 107. Nedy`s avatar
  107
  Nedy 
  Sunday, 9 May 2010

  Am rezolvat cu numarul caracterelor! Linkul unde trebuie pus in text, la inceput sau la sfarsit?

 108. Mircea Popescu`s avatar
  108
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  Ori la inceput ori la sfarsit, cum preferi.

 109. Valentin`s avatar
  109
  Valentin 
  Sunday, 9 May 2010

  Si inca una :-)

  http://five4all.com/amestecate/1650/hop-si-eu-2/

 110. Valentin`s avatar
  110
  Valentin 
  Sunday, 9 May 2010

  Vaz cu amandoi ochii ca pana acum nimeni nu s-a bagat la "reciclate", asa ca iata-ma !

  http://five4all.com/amestecate/1664/si-una-reciclata/

 111. Ionuţ-Daniel`s avatar
  111
  Ionuţ-Daniel 
  Sunday, 9 May 2010

  http://seanuntasoare.com/?p=228 :)

 112. nedy`s avatar
  112
  nedy 
  Sunday, 9 May 2010

  Sper ca e bine acum. ;-)

 113. keltghost`s avatar
  113
  keltghost 
  Sunday, 9 May 2010

  Mai arunc o postare în luptă.

  http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/05/betie.html

  Sper să fie caracterele în regulă. Mie îmi ies cu Word vreo 510.

 114. Mihaela Sacara`s avatar
  114
  Mihaela Sacara 
  Sunday, 9 May 2010

  :D
  http://shrekessa.blogspot.com/2010/05/daca-as-putea-posta-cum-miroase-ploaia.html

  Particip la concurusul de proza arhiscurta, again :)

 115. Mircea Popescu`s avatar
  115
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  @Valentin Succes cu ambele! Deocamdata sectiunea 2 o castigi prin neprezentarea competitiei :D

  @Ionuţ-Daniel Adaugat. Succes!

  @nedy Draga, in continuare nu ai link. Da tu un ochi la oricare dintre cei aproape 30 de inscrisi pana acum si compara sa vezi despre ce-i vorba.

  @keltghost Succes!

  @Mihaela Sacara Succes! Prima oara in competitie ?

 116. keltghost`s avatar
  116
  keltghost 
  Sunday, 9 May 2010

  Mulţumesc, dar la 29 ai pus acelaşi titlu ca cel al PA-ului meu :) Plus că sunt două de 28. Al meu şi încă unul.

 117. Mircea Popescu`s avatar
  117
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  Haha asa-mi trebuie daca vorbesc la telefon in timp ce editez pe-acolo.

  Mersi. Am reparat.

 118. Mihaela Sacara`s avatar
  118
  Mihaela Sacara 
  Sunday, 9 May 2010

  Nu, am participat si la prima editie :)

 119. Mircea Popescu`s avatar
  119
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  Intre timp te-am gasit si eu :) Bun asa.

 120. Ionuţ-Daniel`s avatar
  120
  Ionuţ-Daniel 
  Sunday, 9 May 2010

  http://seanuntasoare.com/?p=230 concurenţă la reciclare?

 121. keltghost`s avatar
  121
  keltghost 
  Sunday, 9 May 2010

  Va fi concureţă şi la reciclare. Măcar din partea mea :D

 122. Mircea Popescu`s avatar
  122
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  Bun asa. Succes :)

 123. adakiss`s avatar
  123
  adakiss 
  Sunday, 9 May 2010

  Mai pot participa cu încă un text?
  Dacă da, iată link-ul: http://adakiss.wordpress.com/2010/05/09/cand/

 124. Mircea Popescu`s avatar
  124
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  Sigur ca se poate. Succes!

 125. Annnn`s avatar
  125
  Annnn 
  Sunday, 9 May 2010

  M-am înscris şi eu.
  Succes tuturor!

  http://annknows.wordpress.com/2010/05/09/suflet-gol/

 126. Este bun pentru reciclare? http://blidaru.net/2010/05/09/sectiunea-reciclare/

 127. Mircea Popescu`s avatar
  127
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  @Annn 446 caractere, ceea ce nu-i destul. Foloseste scriptul de numarare din articol.

  @i4ever Bun. Succes!

 128. keltghost`s avatar
  128
  keltghost 
  Sunday, 9 May 2010

  http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/05/casa-de-nebuni-lui-mcgrath.html

  Na că vine şi concurenţa la reciclate. :)

 129. Mircea Popescu`s avatar
  129
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  @keltghost Adaugat. Succes!

 130. maria`s avatar
  130
  maria 
  Sunday, 9 May 2010

  M-am inscris si eu la concurs la sectiunea creatie...
  http://mariapostu.wordpress.com/2010/05/09/cea-mai-frumoasa-duminica-a-fost-intr-o-vineri-2/
  Multumesc pentru rabdarea de a ma citi!

 131. Mircea Popescu`s avatar
  131
  Mircea Popescu 
  Sunday, 9 May 2010

  @maria 505 caractere, care-s prea putine.

  Si cam bizar link, de ce nu faci si tu ca restu' lumii ?

 132. http://denisalupu.ro/2010/05/10/reciclat/
  Sa fie si unul Reciclat:d

 133. Mircea Popescu`s avatar
  133
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  @Denysa Sectiunea de reciclari devine chiar interesanta :D E fain sa vezi ce gusturi variate & informate au cititorii.

  Succes!

 134. maria`s avatar
  134
  maria 
  Monday, 10 May 2010

  M-am inscris cu un text la sectiunea reciclare.Sper ca titlul nu se numara.L-am pus pe blog ca sa stie cititorii de unde este preluat textul.
  http://mariapostu.wordpress.com/2010/05/10/camerele-japoneze/

 135. maria`s avatar
  135
  maria 
  Monday, 10 May 2010

  As dori sa stiu daca postati ambele texte pe care le-am trimis la cele doua categorii.Multumesc!

 136. maria`s avatar
  136
  maria 
  Monday, 10 May 2010

  Acum am observat greseala.Voi corecta imediat.Imi cer scuze.Cum fac trimit din nou varianta corecta?Suna cam a idiot intrebarea mea dar la capitolul asta stau foarte prost.

 137. maria`s avatar
  137
  maria 
  Monday, 10 May 2010

  Am corectat.Acesta este noul link.
  http://mariapostu.wordpress.com/2010/05/09/cea-mai-frumoasa-duminica-a-fost-intr-o-vineri-2/

 138. Intradevar,e interesanta sectiunea Reciclare.Felicitari pentru idee.
  Si felicitari tuturor concurentilor inscrisi.

 139. Porcul de York`s avatar
  139
  Porcul de York 
  Monday, 10 May 2010

  Poftim si pentru reciclare, asa ...de-al dracului:

  Sa-ti spun cate ceva despre Dumnezeu! Lui ii place sa priveasca. E glumet. Iti da instincte. Iti da acest dar generos. Si ce face? Pentru propriul lui amuzament, stabileste regulile opuse. Priveste, dar nu atinge. Atinge, dar nu gusta. Gusta, dar nu înghiti. Se prapadeste de ras! E un sadic! Un proprietar absent! Sa slavesc asa ceva? Eu sunt aici, pe front, de la început. Am sprijinit fiecare senzatie pe care omul a avut inspiratia s-o aiba. De ce? Sunt un fan al omului. Un umanist! Poate ultimul umanist!"

  sursa: Avocatul Diavolului (1997)

  mai trebuie specificat ceva ? daca nu ...noah, si asta la gramada :)

 140. Porcul de York`s avatar
  140
  Porcul de York 
  Monday, 10 May 2010

  si link-ul: http://www.sapteminuni.ro/avocatul-diavolului/

 141. Mircea Popescu`s avatar
  141
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  @maria Adaugat ambele. In continuare bizare link-uri, dar cel putin functionale. Succes!

  @Porcul de York Adaugat. Succes!

 142. vave`s avatar
  142
  vave 
  Monday, 10 May 2010

  Încă o încercare.
  http://justvave.com/2010/05/10/pustnic/
  Ştiu... mai e mult până departe! :P

 143. Mircea Popescu`s avatar
  143
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  Hehe imi place ce emulatie iti creeaza :)

  Succes!

 144. vave`s avatar
  144
  vave 
  Monday, 10 May 2010

  Mersi. :)

 145. Lidia Rusu`s avatar
  145
  Lidia Rusu 
  Monday, 10 May 2010

  http://talentirosit.com/2010/05/10/intrebare/

 146. Mircea Popescu`s avatar
  146
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  Io ma intreb de ce-o fi asa dificila chestia cu link-ul ?!

 147. Lidia Rusu`s avatar
  147
  Lidia Rusu 
  Monday, 10 May 2010

  http://talentirosit.com/2010/05/10/intrebare/

  sectiunea creatie

 148. Mircea Popescu`s avatar
  148
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  Asa da. Succes!

 149. Costel`s avatar
  149
  Costel 
  Monday, 10 May 2010

  Un text pentru sectia reciclare:

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/reciclare-reala.html

 150. Mircea Popescu`s avatar
  150
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  Hehe, pai neavand sursa nu poate fi la reciclari de PA-uri, da' succes oricum.

 151. elena stanescu`s avatar
  151
  elena stanescu 
  Monday, 10 May 2010

  http://elenastanescu.blogspot.com/2010/05/scurt-ca-o-zi.html

  scurt ca o viata

 152. Mircea Popescu`s avatar
  152
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 May 2010

  Succes! Ca-n viata :)

 153. keltghost`s avatar
  153
  keltghost 
  Tuesday, 11 May 2010

  http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/05/fanel.html
  la creatie :)

 154. Mircea Popescu`s avatar
  154
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  N-ai far' numa 505, mai pune.

 155. keltghost`s avatar
  155
  keltghost 
  Tuesday, 11 May 2010

  Acum e bun?

 156. Mircea Popescu`s avatar
  156
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  Acum da. Succes!

 157. keltghost`s avatar
  157
  keltghost 
  Tuesday, 11 May 2010

  Mulţumesc. Titlu e iar de la pa.ul dinainte :D

 158. Mircea Popescu`s avatar
  158
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  Oops... Mersi ochi dibaci. Mie mi-e cam somn.

 159. Costel`s avatar
  159
  Costel 
  Tuesday, 11 May 2010

  La sectiunea de reciclare, pot alege un text scris de mine, in 2009?

 160. Mircea Popescu`s avatar
  160
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  Hehe, pai daca ai asa o parere de buna despre tine, ma gandesc ca poti, sigur ca poti.

 161. Fii bun și pune titlul corect la r8 (Vai, spuse Șoricelul), că acum apare în loc titlul de la r7.

 162. iguana`s avatar
  162
  iguana 
  Tuesday, 11 May 2010

  http://www.noapteaiguanei.ro/?p=4028
  Incerc si eu...

 163. Mircea Popescu`s avatar
  163
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  @Diana Coman S-a facut. Succes!

  @iguana Ai ceva defectiune la link.

 164. iguana`s avatar
  164
  iguana 
  Tuesday, 11 May 2010

  Acum încerc să "remediez" situaţia. Mulţumesc!

 165. iguana`s avatar
  165
  iguana 
  Tuesday, 11 May 2010

  Acum zic eu că e ok.

 166. Mircea Popescu`s avatar
  166
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  Bun acu. Succes!

 167. Costel`s avatar
  167
  Costel 
  Tuesday, 11 May 2010

  Inscriere la categoria re-creatie:

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/saigon.html

 168. Laura Driha`s avatar
  168
  Laura Driha 
  Tuesday, 11 May 2010

  Eu raman la Calin. La tine se fura la numarat!:))))

 169. Mircea Popescu`s avatar
  169
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 11 May 2010

  @Costel Succes!

  @Laura Driha Mkay ?

 170. Laura Driha`s avatar
  170
  Laura Driha 
  Tuesday, 11 May 2010

  Mkay???? :)))

 171. încă unu' şi de la mine.

 172. Mircea Popescu`s avatar
  172
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 May 2010

  @dAImon Succes si tie :)

 173. Ok... am incercat si eu ceva. E prima data cand scriu asa ca am numarat semnele folosind scriptul de la tine.

  http://emapirciu.blogspot.com/2010/05/ceva-nou-poate.html

 174. fusarum`s avatar
  174
  fusarum 
  Wednesday, 12 May 2010

  http://navetadepreot.blogspot.com/
  E bine sau ies din număr?

 175. http://fusaru.blogspot.com/2010/05/vanatoarea.html

 176. Eu, eu si iar eu sau: http://cafeneaua-vieneza.blogspot.com/2010/05/de-3-ori-femeie.html

 177. Andrei`s avatar
  177
  Andrei 
  Wednesday, 12 May 2010

  http://cogito_ergo_boom.weblog.ro/category/concurs-trilema/

 178. Mircea Popescu`s avatar
  178
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 May 2010

  @Ema Foarte bine ai facut. Inscris. Succes!

  @fusarum Multumesc. Succes!

  @simf Din pacate ai 500, care nu-s destule. Adauga.

  @Ellie Adaugat, succes!

  @Andrei Adaugat ambele, succes!

  Stiu ca tot zic io succes, de pare mecanic deja, da' nu-i. E pe bune.

 179. Sper că acum sunt destule. :)

  http://annknows.wordpress.com/2010/05/09/suflet-gol/

 180. Mircea Popescu`s avatar
  180
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 May 2010

  509, deci e bine, dar nu-ti merge link-ul.

 181. http://anaayana.wordpress.com/2010/05/12/un-mix-de-strigate/

 182. nicoleta`s avatar
  182
  nicoleta 
  Wednesday, 12 May 2010

  Dimineata cand, probabil s-a trimis trackback-ul, nu aveam numarul cerut de caractere. Acum am revizuit si are 508 caractere. Deci poate o sa reusesc si eu sa ma inscriu. Link catre post:

  http://spasmeliriconarative.wordpress.com/2010/05/12/anatolia/

 183. Mircea Popescu`s avatar
  183
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 May 2010

  @Ana Adaugat. Succes!

  @nicoleta Are. Te-am adaugat. Succes!

 184. http://fusaru.blogspot.com/2010/05/briosa.html

 185. am adaugat, luasem in calcul si titlul:
  http://fusaru.blogspot.com/2010/05/vanatoarea.html

 186. http://fusaru.blogspot.com/2010/05/perspective-in-inox.html

 187. si cu ast text gata, nu mai trimit:
  http://fusaru.blogspot.com/2010/05/cand-saptamana-incepe-marti.html

 188. ioana`s avatar
  188
  ioana 
  Thursday, 13 May 2010

  http://aleluion.blogspot.com/2010/05/trilema-pa-reloaded.html

  textele cu care particip la cele doua sectiuni. in privinta celui de-al doilea am o oarecare problema legata de sursa, trebuie lamurita.

 189. Nu pot sa lipsesc io de-aici, noblesse oblige... :D
  http://secunde.com/2010/05/13/ruga-lu%E2%80%99-lache/

 190. Mircea Popescu`s avatar
  190
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  @simf Briosa 503, in rest adaugat cele 3. Succex3!

  @ioana O participare per post, ochi frumosi. Te prinzi tu cu sursa si revii :P

  Pana atunci, succes! Tie! :D

  @Leo Aahhh! Succes, noblesso!

 191. Dacă tot a fost furtună ieri prin zona-mi, uite încă o încercare:
  http://justvave.com/2010/05/13/metafore-prin-ploaie/

 192. ioana`s avatar
  192
  ioana 
  Thursday, 13 May 2010

  http://aleluion.blogspot.com/2010/05/cum-infiletam-surubul.html

  domnu', acu e bine?

 193. Ce se întâmplă între nr. 49 şi 50? :D

 194. ioana`s avatar
  194
  ioana 
  Thursday, 13 May 2010

  vave, eu mă întâmplu :))

 195. Mircea Popescu`s avatar
  195
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  @ioana E bine, domnisoara. E bine. E ..

  Succes! :D

  @vave Adaugat. Succes! Si mersi de observatie :)

 196. Eh... mă dau şi eu utilă. :P

 197. Annnn`s avatar
  197
  Annnn 
  Thursday, 13 May 2010

  Acum merge si link-ul :)

  http://annknows.wordpress.com/2010/05/09/suflet-gol/

 198. Mircea Popescu`s avatar
  198
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  Perfect. Succes!

 199. am adaugat la briosa, done: http://fusaru.blogspot.com/2010/05/briosa.html

  mai pot inca unul? s-a scris singur: http://fusaru.blogspot.com/2010/05/file-din-cartea-de-colorat-alb-rosu.html

 200. Mircea Popescu`s avatar
  200
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  @simf Nu este limita. Succes!

 201. Ion Toma Ionescu`s avatar
  201
  Ion Toma Ionescu 
  Thursday, 13 May 2010

  Buna ziua
  Vreau sa particip la concursul organizat de Trilema
  Daca nu e in regula va rog sa ma anuntati

  http://pasareacetii.blogspot.com/2010/05/pensionarul.html#links

 202. Mircea Popescu`s avatar
  202
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  @Ion Toma Ionescu Nu e in regula pentru ca pe de-o parte nu are destule caractere (vez dinsus, in postare, este un script care ti le numara, chiar langa locul unde se scrie cate tre' sa fie) si pe de cealalta parte n-are link, asa cum se cere (tot in postare, vezi acolo).

 203. Şi încă una, aşa că parcă m-am încălzit.
  http://justvave.com/2010/05/13/cicatrice/

 204. Mircea Popescu`s avatar
  204
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  Succes !

 205. Costel`s avatar
  205
  Costel 
  Thursday, 13 May 2010

  Saigon (II)

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/saigon.html

 206. Mircea Popescu`s avatar
  206
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  Fa-i post propriu draghe.

 207. Mircea Popescu`s avatar
  207
  Mircea Popescu 
  Thursday, 13 May 2010

  @Ion Toma Ionescu Tot nu. Fii bun si reciteste cu atentie ce-am scris data trecuta (comentariul #202).

  @Bogdan Besliu Adaugat. Succes!

 208. Ion Toma Ionescu`s avatar
  208
  Ion Toma Ionescu 
  Friday, 14 May 2010

  Sigur sunt atehnic.
  Verificati va rog si ziceti-mi ca e bine. Nu ma lasati in ceata

  http://pasareacetii.blogspot.com

 209. Mircea Popescu`s avatar
  209
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  @Ion Toma Ionescu Pai inca nu-i bine. Ai rezolvat problema link-ului intr-un mod acceptabil chiar daca nu foarte aspectuos, dar ai doar 493 de semne, in conditiile in care se cer intre 506 si 512. Deci mai adauga doua-trei cuvinte acolo sa-ti iasa.

 210. Ion Toma Ionescu`s avatar
  210
  Ion Toma Ionescu 
  Friday, 14 May 2010

  Nu inteleg, am numarat de 7 ori cu instrumentul d-voastra si mi-a dat 510 si o data 511...Precis e un michiduta care-si introduce codita.

 211. si de la mine, un PA mai special ;)

  http://www.meetsun.ro/pa-sau-altceva/pretinsa-aritmetica/

 212. ioana`s avatar
  212
  ioana 
  Friday, 14 May 2010

  http://aleluion.blogspot.com/2010/05/fast-and-hungry.html

 213. Mircea Popescu`s avatar
  213
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  @Ion Toma Ionescu Am gasit problema, vine de la aia ca folosesti un fel de ã de care scriptul nu mai auzise pana acum. L-am reparat, si acum numara bine. 494.

  @MeetTheSun 501. Mai pune.

  @ioana Adaugat. Succes!

 214. ioana`s avatar
  214
  ioana 
  Friday, 14 May 2010

  mai, nu siu ce conspiratie e asta, dar nu-i corect. cand am numarat textul cu scriptul tau, mi-a aratat 510... acum 506. nu inteleg... ca aveam ce adauga, tocmai ca am scos niste apostrofuri ca sa se "incadreze'...

 215. Mircea Popescu`s avatar
  215
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  Intre timp tocmai ce l-am corectat pentru ca nu numara corect un anumit caracter, vezi comentariul de mai sus.

 216. adakiss`s avatar
  216
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  Încă un text. Se mai poate?
  http://adakiss.wordpress.com/2010/05/14/rezista-ingera%c8%99/

 217. adakiss`s avatar
  217
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  scuze. acum văd cât de mare este. mai tai....

 218. adakiss`s avatar
  218
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  Acum e bine?
  http://adakiss.wordpress.com/2010/05/14/rezista-ingera%c8%99-v-2/
  Nu stiu de ce îmi dăduse mie bine numărul mai devreme...

 219. Petrov`s avatar
  219
  Petrov 
  Friday, 14 May 2010

  am scris si io pt concurs

  http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/05/ecce-pula-mea.html

 220. Mircea Popescu`s avatar
  220
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  @adakiss 467, insuficiente. PS. Vezi ca spatiile pe care le folosesti in loc de tabulatie nu se numara. Scrie si tu omeneste.

  @Petrov blogspot nu trimite track-back-uri, asa ca singura sansa sa te vad e prin comentariu. Inscris. Succes!

 221. adakiss`s avatar
  221
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  păi scriptul zice că e bine. Că prima variantă mi-a zis că sunt prea multe. acum prea putine...

 222. Petrov`s avatar
  222
  Petrov 
  Friday, 14 May 2010

  multzam domnu mircea!

 223. Mircea Popescu`s avatar
  223
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  @adakiss Scriptul numara aiurea tabularea nestandard, de exemplu tu incepi cu " Trebuia" adica "spatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuspatiuTrebuia".

  E prea complicat sa fac un script care sa numere calumea asa ceva, mai simplu sa urmeze concurentii regula de a nu introduce spatii aiurea.

  @Petrov No, no nononono, thank you!

 224. adakiss`s avatar
  224
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  bine, gata, am înțeles. Fără tab. eu eram învățată cu alineatul la început de paragraf. Modific. Mulțumesc de lămurire.

 225. e prea greu o functie de strip white spaces? :)

 226. Mircea Popescu`s avatar
  226
  Mircea Popescu 
  Friday, 14 May 2010

  In principiu nu, dar in practica unii oameni scriu cu spatii dupa semne de punctuatie, altii fara - ambele-s permise, unii oameni tabuleaza cu tab, altii cu spatiu (ma rog, eu nu stiam sa mai fie, dar vaz ca sunt), combinatii destule si diverse. Fix genul de chestie de care n-am eu chef sa ma apuc.

 227. adakiss`s avatar
  227
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  Deci, dacă nu merge nici acum, renunț în seara asta.
  http://adakiss.wordpress.com/2010/05/14/rezista-ingera%c8%99/

 228. adakiss`s avatar
  228
  adakiss 
  Friday, 14 May 2010

  am tabulat cu tasta „tab”, nu cu spațiu. Eu știu care e treaba? nu mă pricep, de ce să mint...

 229. Mircea Popescu`s avatar
  229
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  La tanc. Succes!

 230. adakiss`s avatar
  230
  adakiss 
  Saturday, 15 May 2010

  În final. Mulțumesc! Și scuze pentru taburile alea... Am înțeles acum.

 231. Ion Toma Ionescu`s avatar
  231
  Ion Toma Ionescu 
  Saturday, 15 May 2010

  In sfarsit acum cred ca e bine - 510, scuze !

  http://pasareacetii.blogspot.com

 232. Mircea Popescu`s avatar
  232
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  @adakiss Nu-i suparare, noi sa fim sanatosi.

  @Ion Toma Ionescu Acum este. Te-am inscris, succes!

 233. adakiss`s avatar
  233
  adakiss 
  Saturday, 15 May 2010

  nu te supăra. La 60 nu e tot. ai sărit ceva...
  http://adakiss.wordpress.com/2010/05/14/rezista-ingera%c8%99/

 234. Mircea Popescu`s avatar
  234
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  Am intercalat din gresala #61. Corectat. Multumesc ca mi-ai atras atentia.

 235. Mihai`s avatar
  235
  Mihaiinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Saturday, 15 May 2010

  mie nu prea am convine ca individul poate participa cu mai multe posturi. ar trebui incurajata calitatea, nu cantitatea.

 236. AlbastruVolatil`s avatar
  236
  AlbastruVolatil 
  Saturday, 15 May 2010

  http://www.albastruvolatil.ro/vreau-sa-fiu-un-vector/

 237. Mircea Popescu`s avatar
  237
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  @Mihai Deocamdata eu as fi multumit daca ar descuraja lenea. Mai avem ceva pana departe.

  @AlbastruVolatil 505. Mai adauga.

 238. AlbastruVolatil`s avatar
  238
  AlbastruVolatil 
  Saturday, 15 May 2010

  Ciudat. Când am folosit aseară scriptul de numărare îmi arăta 509 de caractere. Oricum, l-am corectat, aşa că acum are din nou exact 509 de caractere :)

 239. Mircea Popescu`s avatar
  239
  Mircea Popescu 
  Saturday, 15 May 2010

  Aha, acum e bine. Succes!

 240. Costel`s avatar
  240
  Costel 
  Saturday, 15 May 2010

  Pentru domnul Popescu:

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/saigon-ii.html

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/trilema.html

 241. Magykhurin`s avatar
  241
  Magykhurin 
  Sunday, 16 May 2010

  Ma scuzati ca va intreb, dar am trimis textul, am pus link, nu trebuia sa apara textul mai sus? Sau nu am priceput eu cum trebuie?

 242. Mircea Popescu`s avatar
  242
  Mircea Popescu 
  Sunday, 16 May 2010

  @Costel Adaugat ambele. Succes!

  Nu cred ca numara Hera manual, cred mai degraba ca Driha se pisiceste.

  @Magykhurin Nu-mi dau seama de ce, dar din ceva motiv nu ti-a intrat track-back la post. In principiu wordpress.com trimite, o fi fost ceva defectiune ? (ai setat tu sa nu trimita ?)

  Textul are doar 500 de semne, mai ai nevoie de inca cel putin 6 pentru a putea fi inscris.

 243. Alexandra`s avatar
  243
  Alexandra 
  Sunday, 16 May 2010

  Pentru sectiunea Creatie:

  http://studentainbucuresti.blogspot.com/2010/05/au-trecut.html

  Pentru sectiunea Reciclare:

  http://studentainbucuresti.blogspot.com/2010/05/nu-stiu-cum-am-ajuns-acolo-dar-stateam.html

 244. Mircea Popescu`s avatar
  244
  Mircea Popescu 
  Sunday, 16 May 2010

  @Alexandra Adaugat ambele. Succes!

 245. fusarum`s avatar
  245
  fusarum 
  Monday, 17 May 2010

  mai aveam un text şi nu a intrat. Să dau link spre blogul unde apare? Poate acum e mai ... vizibil. Şi are fix 509 semne, cât am lucrat la el! Îmi vine să ... plâng...

 246. Mircea Popescu`s avatar
  246
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  Ei, pai nu plange. Da link.

 247. ioana`s avatar
  247
  ioana 
  Monday, 17 May 2010

  http://aleluion.blogspot.com/2010/05/semne.html

  imi zice 510... sper ca nu e gresit iar.

 248. Porcul de York`s avatar
  248
  Porcul de York 
  Monday, 17 May 2010

  hai ca m-o mai atins o muza, ultima, daca mai trimit vreuna te rog mult sa-mi dai bann. :) pe bune !

  asta-i:

  http://www.sapteminuni.ro/ilich-ramirez-sanchez-122-secunde-de-curriculum-vitae/

 249. Raluca Nicula`s avatar
  249
  Raluca Nicula 
  Monday, 17 May 2010

  HOP-ŢOP şi eu p-aici! Din nou :) Şi tot cu un PA. Şi tot pentru concursul meu preferat din blogosferă. Mă înscriu, prin urmare, la secţiunea de creaţie. http://ralucanicula.blogspot.com/2010/05/iar-particip-la-concurs.html Fie ca PA-urile cele mai bune să câştige. Amin! :)

 250. Mircea Popescu`s avatar
  250
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  @ioana Chiar 509, deci fix! Succes!

  @Porcul de York Lol lasa ca nu-ti dau. Succes!

  @Raluca Nicula ;) Succes!

 251. Annnn`s avatar
  251
  Annnn 
  Monday, 17 May 2010

  Mai adaug o postare :)

  http://annknows.wordpress.com/2010/05/17/cristofor-columb-si-romania/

 252. Mircea Popescu`s avatar
  252
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  @Annnn Succes!

 253. Ma inscriu si eu :)

  http://simsmind.blogspot.com/2010/05/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii.html

  Bafta tuturor!

 254. Mircea Popescu`s avatar
  254
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  @Sim Adaugat. Succes!

 255. Magykhurin`s avatar
  255
  Magykhurin 
  Monday, 17 May 2010

  Domnule Mircea Popescu, pingul a aparut, este chiar dupa cel cu "Rezista, ingeras". Iar mie programul de numarat caractere pe care l-ati pus mai sus imi arata ca am 508 caractere.

 256. Mircea Popescu`s avatar
  256
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  Problema sunt punctele de suspensie. Tu le copiezi in script ca trei puncte simple si distincte, dar odata ce ti le publica, wordpress-ul ti le transforma intr-un singur caracter, care se numara ca 1, nu ca 3. x4 = 8 caractere lipsa.

 257. maria`s avatar
  257
  maria 
  Monday, 17 May 2010

  Pot participa cu 2 PA -uri la creatie?

 258. Mircea Popescu`s avatar
  258
  Mircea Popescu 
  Monday, 17 May 2010

  Sigur ca da.

 259. maria`s avatar
  259
  maria 
  Monday, 17 May 2010

  Iata al doilea text al meu:
  http://mariapostu.wordpress.com/2010/05/17/ea-avea-ceva-de-spus/

 260. fusarum`s avatar
  260
  fusarum 
  Tuesday, 18 May 2010

  Bine, încerc să mă abţin. Link - http://navetadepreot.blogspot.com/2010/05/mai-uit.html

 261. Ion Toma Ionescu`s avatar
  261
  Ion Toma Ionescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  Cred ca e in regula.
  Numai de bine!

  http://glontdeargint.blogspot.com

 262. Gabriela Popa`s avatar
  262
  Gabriela Popa 
  Tuesday, 18 May 2010

  Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de

  Sper sa ca m-am inscris. Sunt incepatoare in branse ( ca ma refer la mai multe...)

  http://gabrieladanciulescu.blogspot.com/2010/05/ar-vrea-belgienii.html

 263. Mircea Popescu`s avatar
  263
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  @maria Adaugat. Succes!

  @fusarum Adaugat. Succes!

  @Ion Toma Ionescu 501, insuficiente. (Ai spatii aiurea pe care nu ti le numara).

  @Gabriela Popa 508, ceea ce-i bine, dar iti lipseste link-ul.

 264. Gabriela Popa`s avatar
  264
  Gabriela Popa 
  Tuesday, 18 May 2010

  Gata! Sper ca acum mi-a reusit inserarea linkului.

 265. Ion Toma Ionescu`s avatar
  265
  Ion Toma Ionescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  Zice scriptul: 511, e bun. Eu ce sa mai zic !...

  http://glontdeargint.blogspot.com

 266. Mircea Popescu`s avatar
  266
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  @Gabriela Popa Dap, e bine. Succes!

  @Ion Toma Ionescu Acum are. Adaugat. Succes!

 267. Mihai`s avatar
  267
  Mihaiinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Tuesday, 18 May 2010

  cine va fi juriul? vor fi dintre cei care participa la concurs? sau in cazul in care participa, nu pot face parte din juriu?

 268. Mircea Popescu`s avatar
  268
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  Apai juriul l-oi numi odata ce se incheie prima etapa. Pana atunci, mister.

 269. Magykhurin`s avatar
  269
  Magykhurin 
  Tuesday, 18 May 2010

  Gata, am remediat! Multumesc mult pentru explicatii!

 270. Mircea Popescu`s avatar
  270
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  Cu placere, doara de-aia-s aici. Da' nu stiu cum ai remedia ca acu' da 499.

 271. catalin`s avatar
  271
  catalin 
  Tuesday, 18 May 2010

  Buna. Doresc sa inscriu postarea http://lungucatalin.blogspot.com/2010/05/vreicrezi.html in concursul dumneavoastra.Astept raspuns

 272. Mircea Popescu`s avatar
  272
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 18 May 2010

  @Catalin Adaugat. Succes!

 273. Magykhurin`s avatar
  273
  Magykhurin 
  Wednesday, 19 May 2010

  Gata! Sper sa fie bine, ca daca nu aveti dreptate sa ma injurati! :D

 274. Mircea Popescu`s avatar
  274
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 19 May 2010

  @Magykhurin Adaugat. Succes!

 275. Am revenit de dragul de a reveni. :D
  http://justvave.com/2010/05/19/legistul/

 276. Mircea Popescu`s avatar
  276
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 19 May 2010

  Bine-ai revenit, dar : 505. Mai pune.

 277. Inca unul de la mine :
  http://secunde.com/2010/05/19/pizza-inscrisa-in-concurs/

 278. Mircea Popescu`s avatar
  278
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 19 May 2010

  Inscris. Succes!

 279. Gabriela Popa`s avatar
  279
  Gabriela Popa 
  Wednesday, 19 May 2010

  Acum, daca am invatat drumul si mi-a placut, mai vin odata:

  http://gabrieladanciulescu.blogspot.com/2010/05/dezvaluire.html
  Astept confirmare. Multumiri.

 280. Mircea Popescu`s avatar
  280
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 19 May 2010

  @Gabriela Popa Adaugat. Succes!

  Este ca te prinde ? :D

 281. Lucrurile sau cifrele tind să mă depăşească. Dacă pun textul copiat direct de pe blog îmi dadea 505, dacă îl puneam luat din fereastra de editare îmi dădea 509. :D
  Uită-te, rogu-te, din nou şi zi-mi dacă acum e bine. În vorba ta cred! :P

 282. Mircea Popescu`s avatar
  282
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 19 May 2010

  Acu e bun. Succes!

 283. Costel`s avatar
  283
  Costel 
  Thursday, 20 May 2010

  Iaca ceva oriental:

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/saigon-iii.html

 284. Mircea Popescu`s avatar
  284
  Mircea Popescu 
  Thursday, 20 May 2010

  Se aproba. Succes!

 285. Mersi! Mersi! Mersi! Mersi! Mersi!
  Câte unul pentru fiecare succes urat. :P

 286. mariusz5692`s avatar
  286
  mariusz5692 
  Thursday, 20 May 2010

  Intru si eu :D

  http://mariusz5692.blogspot.com/2010/05/dupa-ani-si-ani.html

  Cine stie, poate vor mai veni si altele :D

 287. Mircea Popescu`s avatar
  287
  Mircea Popescu 
  Thursday, 20 May 2010

  @vave Hehehe.

  @mariusz5692 Adaugat, succes!

  (Ce mai nume ti-ai ales, erai cat pe ce sa intrii in spam in prima faza.)

 288. this page : 305 kb and counting.

 289. Mircea Popescu`s avatar
  289
  Mircea Popescu 
  Thursday, 20 May 2010

  Cat de-o poza cu sanii lu' Sexy una sau alta.

  (Vezi apropo, si sa ramaie scris pentru veacuri, ce inseamna, unde conteaza si la ce ajuta lightweight design ?)

 290. maria`s avatar
  290
  maria 
  Thursday, 20 May 2010

  http://mariapostu.wordpress.com/2010/05/20/credeam/
  M-am inscris si cu aceast text.

 291. Mircea Popescu`s avatar
  291
  Mircea Popescu 
  Thursday, 20 May 2010

  Succes!

 292. cosmin`s avatar
  292
  cosmin 
  Friday, 21 May 2010

  http://aleluion.blogspot.com/2010/05/somnul-reginei-naste-sahuri.html

 293. ioana`s avatar
  293
  ioana 
  Friday, 21 May 2010

  nu prea seman in poza asta cu cosmin...

 294. Mircea Popescu`s avatar
  294
  Mircea Popescu 
  Friday, 21 May 2010

  Hehe sa traiasca Cosmin. & Succes!

 295. Pentru concursul de proza arhiscurta
  http://ofz-dictionarexplicativ.blogspot.com/2010/05/bunicul.html

 296. Cu cate texte se poate intra la cele doua sectiuni?

 297. Mircea Popescu`s avatar
  297
  Mircea Popescu 
  Friday, 21 May 2010

  @MR Adaugat. Succes!

  @i4ever Cu oricate doresti, baga mare.

 298. licuriciu`s avatar
  298
  licuriciu 
  Saturday, 22 May 2010

  Am scris si eu aici:
  http://licuriciulorb.com/2010/05/%C8%99colarizarea-la-rromi/

 299. Gabriela`s avatar
  299
  Gabriela 
  Saturday, 22 May 2010

  M-ati pus pe jar cu concursul asta, lucru pentru care va multumesc!

  http://gabrieladanciulescu.blogspot.com/2010/05/si-caruta-are-inima.html
  Astept confirmarea.
  Succes tuturor!

 300. Mircea Popescu`s avatar
  300
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 May 2010

  @licuriciu Adaugat. Succes!

  @Gabriela Iara fetele... hei fetele... pai fetele se pun pe jar. :p

  Succes!

 301. Inca un fragment reciclat: http://blidaru.net/2010/05/22/sectiunea-reciclare-concurs-trilema/

 302. textul meu are 512 caractere http://feelfreee.wordpress.com/2010/05/22/pierduta/

 303. Mircea Popescu`s avatar
  303
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 May 2010

  @i4ever Adaugat. Succes!

  @Nick Intr-adevar. Succes!

 304. Si pentru sectiunea creatie : http://blidaru.net/2010/05/22/ploua/

 305. Mircea Popescu`s avatar
  305
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 May 2010

  Inscris si-aclo. Succes!

 306. Ardat Lilith`s avatar
  306
  Ardat Lilith 
  Saturday, 22 May 2010

  http://ardatlilith.wordpress.com/2010/05/22/am-murit/
  :D

 307. Mircea Popescu`s avatar
  307
  Mircea Popescu 
  Saturday, 22 May 2010

  @Ardat Lilith Mandra domnita, din pacate ai gresit link-ul. Drege-l si revino.

 308. licuriciu`s avatar
  308
  licuriciu 
  Sunday, 23 May 2010

  Si al doilea post pt concurs, tot la sectiunea Creatie :)
  http://licuriciulorb.com/2010/05/carutul-abandonat/

 309. Mircea Popescu`s avatar
  309
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 May 2010

  @licuriciu Succes!

 310. Luka D`s avatar
  310
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 23 May 2010

  Am reusit ...

 311. http://paulgabo.wordpress.com/ particip si eu cu textul de aici, dar am o intrebare cu cate texte putem participa?Cu un text de fiecare blog?As vrea sa scriu mai multe daca se poate

 312. Mircea Popescu`s avatar
  312
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 May 2010

  Adaugat, succes!

  Poti participa cu cate doresti, nu este limita.

 313. nicoleta`s avatar
  313
  nicoleta 
  Sunday, 23 May 2010

  buna ziua. as mai participa cu un post, daca se incadreaza.

  http://spasmeliriconarative.wordpress.com/

 314. nicoleta`s avatar
  314
  nicoleta 
  Sunday, 23 May 2010

  adica scriptul numara 508 caractere, deci ...ar trebui sa se incadreze .:D

 315. nicoleta`s avatar
  315
  nicoleta 
  Sunday, 23 May 2010

  am modficat/reactualizat acel post nou. am simtit ca-i lipseste o virgula. acum are 509 caractere. :D

  http://spasmeliriconarative.wordpress.com/2010/05/23/42/

  astept raspuns

 316. Mircea Popescu`s avatar
  316
  Mircea Popescu 
  Sunday, 23 May 2010

  @nicoleta Adaugat. Succes!

 317. licuriciu`s avatar
  317
  licuriciu 
  Monday, 24 May 2010

  Si numarul 3 :D
  http://licuriciulorb.com/2010/05/porcul-cretin/

 318. Mircea Popescu`s avatar
  318
  Mircea Popescu 
  Monday, 24 May 2010

  Nu-s decat 502. Mai adauga :p

 319. licuriciu`s avatar
  319
  licuriciu 
  Monday, 24 May 2010

  How 'bout now? :D
  http://licuriciulorb.com/2010/05/porcul-cretin/

 320. Mircea Popescu`s avatar
  320
  Mircea Popescu 
  Monday, 24 May 2010

  Acu da. Succes!

 321. Incerc si eu :)
  http://anda.3l.ro/2010/05/24/sala-de-asteptare/

 322. Mircea Popescu`s avatar
  322
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 25 May 2010

  @Anda Bun venit si succes!

 323. licuriciu`s avatar
  323
  licuriciu 
  Tuesday, 25 May 2010

  Mai avem 10 zile si 50 de PAuri ca sa egalam numarul de texte inscrise in concurs la editia precedenta. Hai, trilemisti, ca se poate :)

 324. Mircea Popescu`s avatar
  324
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 25 May 2010

  Lumea s-a mai lenevit, precat se vede. O fi de la criza. Sau poate de la examene...

 325. Luka D`s avatar
  325
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Tuesday, 25 May 2010

  Eu nu am inspiratie decat drac'sori ...

 326. licuriciu`s avatar
  326
  licuriciu 
  Tuesday, 25 May 2010

  Mircea, o sa scriu PAuri pana incepi sa ma urasti :P
  http://licuriciulorb.com/2010/05/jocuri-de-cuvinte/

 327. Mircea Popescu`s avatar
  327
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 25 May 2010

  @Luka D Se mai intampla.

  @licuriciu Eu de urat nu te-oi ura, dar de ce nu folosesti tu frumos scriptul sa ti le numere ? Iara n-ai destule, doar 504.

 328. licuriciu`s avatar
  328
  licuriciu 
  Tuesday, 25 May 2010

  Pe onoarea mea de licurici ca le-am numarat cu scriptul tau inainte sa public. Dupa ce-am publicat postul pesemne au disparut 2 caractere in neant. Acuma am remediat :)

 329. Petrov`s avatar
  329
  Petrov 
  Tuesday, 25 May 2010

  am mai scris una si eu

  http://milfsipetrov.blogspot.com/2010/05/nu-mor-betivii-cand-vor-cainii.html

 330. Sushena`s avatar
  330
  Sushena 
  Tuesday, 25 May 2010

  Imi incerc si eu din nou norocul :D

  http://sushena.com/2010/05/25/tarfa-proasta

 331. Mircea Popescu`s avatar
  331
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 25 May 2010

  @licuriciu A, stii ce s-a intamplat ? Tu ai scris textul cu trei puncte ... si l-ai masurat dupa care l-ai pus in wordpress. Care ti-a inlocuit cu trei puncte …. De-acolo vine. In tot cazul, te-am adaugat, succes!

  @Petrov Adaugat. Succes!

  @Sushena Sa fie. Succes!

 332. licuriciu`s avatar
  332
  licuriciu 
  Tuesday, 25 May 2010

  Nu aveam ambitie de licurici daca nu ma bagam si la Reciclare :D
  http://licuriciulorb.com/2010/05/drumul-aurului/

 333. raducu`s avatar
  333
  raducu 
  Tuesday, 25 May 2010

  Mă înscriu în concurs la secțiunea creație cu acest text:

  http://seasidebungalow.yolasite.com/blog/-may-25-2010-2-58-54-pm-54

 334. Costel`s avatar
  334
  Costel 
  Tuesday, 25 May 2010

  M-am trezit dupa sf. Costica:

  http://strafulgerica.blogspot.com/2010/05/zatul.html

 335. Am postat articolul:

  http://excesdesare.wordpress.com/2010/05/25/cu-privirea-intr-o-carte/

  Se incadreaza la numarul de caractere? Multam!

 336. Mircea Popescu`s avatar
  336
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 25 May 2010

  V-am adaugat pe tuspatru. Succes!

 337. Oare e bună sau mai trebuie să... tai?
  http://justvave.com/2010/05/26/taia-te-as-2/

 338. Mircea Popescu`s avatar
  338
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 26 May 2010

  Hehehe cum sa n-ai loc. Succes!

 339. M-aş fi mirat şi eu să nu mai încap... aşa micuţă cum sunt. :D

 340. Adriana`s avatar
  340
  Adriana 
  Wednesday, 26 May 2010

  Si eu:):

  http://ariadnatica.wordpress.com/2010/05/26/concurs-trilema/

 341. Mircea Popescu`s avatar
  341
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 26 May 2010

  @Adriana Inscris. Succes!

 342. Luka D`s avatar
  342
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Saturday, 29 May 2010

  'Mneata! http://ukavra.com/?p=1086
  Stiu ca am gresit pe undeva dar cum inca dorm numi dau seama unde .... Merge? :)

 343. Luka D`s avatar
  343
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Saturday, 29 May 2010

  "nu-mi" ... doaaaaah ... troliana si alta nu ....

 344. Tania`s avatar
  344
  Tania 
  Saturday, 29 May 2010

  Here it goes:
  http://taniastefania.blogspot.com/2010/02/simptomatologie.html
  Mulţumesc.

 345. Mircea Popescu`s avatar
  345
  Mircea Popescu 
  Saturday, 29 May 2010

  @Luka D Adaugat. Succes!

  @Tania Nu-ti functioneaza link-ul.

 346. Tania`s avatar
  346
  Tania 
  Saturday, 29 May 2010

  Acuma?

  http://taniastefania.blogspot.com/2010/02/simptomatologie.html

  Mulţumesc.

 347. Luka D`s avatar
  347
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Saturday, 29 May 2010

  Multumesc, Mircea :)

 348. Mircea Popescu`s avatar
  348
  Mircea Popescu 
  Saturday, 29 May 2010

  @Tania Nici acuma. Vezi la unul dintre ceilalti cum tre' sa functioneze.

  @Luka D Da' cu placere.

 349. Tania`s avatar
  349
  Tania 
  Saturday, 29 May 2010

  Paaai... Am verificat si linkurile altor persoane cu cont pe blogspot.com, ca mine, si aparent procedez corect. Asa ca voi continua in acelasi fel. Sper sa nu deranjeze pe nimeni perseverenta mea (in prostie :D ). Caz in care imi cer scuze anticipat.
  Poate imi iese pana la urma (pana pe 5 iunie sau cand era ).

  http://taniastefania.blogspot.com/2010/02/simptomatologie.html

 350. Mircea Popescu`s avatar
  350
  Mircea Popescu 
  Saturday, 29 May 2010

  Ca bine zici, vreme este.

 351. Tania`s avatar
  351
  Tania 
  Saturday, 29 May 2010

  http://taniastefania.blogspot.com/2010/02/simptomatologie.html

 352. Mircea Popescu`s avatar
  352
  Mircea Popescu 
  Saturday, 29 May 2010

  @Tania Bun asa. Succes!

 353. Bedri Beia`s avatar
  353
  Bedri Beia 
  Saturday, 29 May 2010

  Am editat. :D

 354. Mircea Popescu`s avatar
  354
  Mircea Popescu 
  Saturday, 29 May 2010

  @Bedri Beia Foarte bine ai facut, da' si numele fiind nou, si websitul la care duce cam confuz organizat, nu reusesc sa ma prind ce-ai editat.

 355. Ihrielle`s avatar
  355
  Ihrielle 
  Saturday, 29 May 2010

  Am senzatia ca nu mi-a mers pingback-ul... toata ziua l-am asteptat sa se faca vazut si nimic. Astfel ca dau direct linkul, daca nu este cu suparare:

 356. Mircea Popescu`s avatar
  356
  Mircea Popescu 
  Saturday, 29 May 2010

  Nu-i suparare deloc, dar unde-i link-ul ? Nu-l pune cu a href, ci direct.

 357. Tania`s avatar
  357
  Tania 
  Sunday, 30 May 2010

  http://taniastefania.blogspot.com/2010/05/cu-alineat-de-la-capat.html

 358. Hop şi eu ca semnu-n carte :D http://www.spi-oana.org/?p=957

 359. Mircea Popescu`s avatar
  359
  Mircea Popescu 
  Sunday, 30 May 2010

  @Tania Inscris. Succes!

  @spi-oana Spioano draga, 504. Mai tre'.

  @furt de curent La tine-s abia 500. Mai tre'.

  Lol @pizdoria...

  @Ihrielle Intre timp te-am gasit, dar nu ti-i bun linku', l-ai pus direct pe Trilema nu pe pagina de concurs cum se cere.

 360. Ihrielle`s avatar
  360
  Ihrielle 
  Sunday, 30 May 2010

  Cum nu? Ba chiar sunt doua linkuri: unul spre concurs si unul spre Trilema. Dar daca altfel nu se poate, il sterg pe cel de-al doilea ;)

 361. Mircea Popescu`s avatar
  361
  Mircea Popescu 
  Sunday, 30 May 2010

  Tii, intr-adevar. Scuze, nu-s nici scripturile perfecte. Te-am adaugat. Succes!

 362. SingurEu`s avatar
  362
  SingurEu 
  Sunday, 30 May 2010

  Să nu uiţi să mă treci şi pe mine! Te-am anunţat via Pingback.

 363. update facut. Ce ti-e si cu caracterele astea :P http://www.spi-oana.org/?p=957

 364. Pisica Roz`s avatar
  364
  Pisica Roz 
  Sunday, 30 May 2010

  Atașat și link-ul meu.
  http://pisicaroz.ro/2010/05/ma-bag-%C8%99i-eu-ca-musca-n-lapte/#content

 365. Mircea Popescu`s avatar
  365
  Mircea Popescu 
  Sunday, 30 May 2010

  @SingurEu Dap, adaugat. Succes!

  @spi-oana Acum ai 515. De ce nu folosesti tu script-ul de numarare caractere din articol ?

  @Pisica Roz Adaugat. Succes!

 366. SingurEu`s avatar
  366
  SingurEu 
  Sunday, 30 May 2010

  Frate, se numejte ,,SHAORMA PENTRU BUGETARI ŞI PENSIONARI''.

 367. l-am folosit dar imi arata 507 cand ai spus tu ca e 504 :-? ia sa ma dau de doua ori peste cap si sa fac sa fie bine :D ma simt ca la scris sms-uri "too long" Inca o modificare, sper ca acum l-am nimerit :)

 368. Mircea Popescu`s avatar
  368
  Mircea Popescu 
  Sunday, 30 May 2010

  @SingurEu Pai bun, si ?

  @spi-oana Acu e bun. Succes!

 369. Bedri Beia`s avatar
  369
  Bedri Beia 
  Sunday, 30 May 2010

  Pardon, e posibil sa fi mers la pagina gresinta? Numele este acelasi, am adaugat text din pricina lipsei numarului de caractere, asa cum ati notificat...

  http://vulpeasiluna.wordpress.com/2010/05/28/ego/

 370. Mircea Popescu`s avatar
  370
  Mircea Popescu 
  Sunday, 30 May 2010

  @Bedri Beia Pai nu stiu unde o fi mers, dar daca cauti "Bedri Beia" pe pagina asta nu gasesti, prima oara apare numele la comentariul #353, mi se pare mie.

  Dar in tot cazul, acum e bine, asa ca te-am adaugat. Succes!

 371. keltghost`s avatar
  371
  keltghost 
  Monday, 31 May 2010

  Uite că mai vin şi eu cu un reciclat...

  http://iulia-diana-mihai.blogspot.com/2010/05/balada-motanului.html

  Şi-am să mai vin şi c-unul de-al meu, dar să-l pun la punct.

 372. Mircea Popescu`s avatar
  372
  Mircea Popescu 
  Monday, 31 May 2010

  Foarte bine. Succes!

 373. raducu`s avatar
  373
  raducu 
  Monday, 31 May 2010

  Al doilea text pentru concursul de proză arhiscurtă

  http://seasidebungalow.yolasite.com/blog/-may-31-2010-4-47-50-pm-50

 374. Mircea Popescu`s avatar
  374
  Mircea Popescu 
  Monday, 31 May 2010

  @raducu Succes!

 375. licuriciu`s avatar
  375
  licuriciu 
  Monday, 31 May 2010

  Missed me? :D http://licuriciulorb.com/2010/05/cirese-amare/

 376. Mircea Popescu`s avatar
  376
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 1 June 2010

  Boon. Succes!

 377. Hatable Girl`s avatar
  377
  Hatable Girl 
  Tuesday, 1 June 2010

  Dacă tot se poate, particip și eu la concurs.
  Cel puțin script-ul de numărare mi-a zis că e ok, sper că nu am încurcat ceva :s

  http://hatable.blogspot.com/2010/06/pandantiv-cu-tristete.html

 378. Mircea Popescu`s avatar
  378
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 1 June 2010

  @Hatable Girl Adaugat. Succes!

 379. Porcul de York`s avatar
  379
  Porcul de York 
  Tuesday, 1 June 2010

  PORCUL CU COLTI DE ARGINT. 512 caractere (nu particip, e la oha).

  Boc sopti Basescului:-Iubitule,mai vrei masaj la picioare?El nu-i raspunde.Se intoarce dupa cateva momente si rosteste grav:-Eu voi pleca micuta mea.E ultimul masaj la picioare pe care mi-l vei mai face.O lacrima se scurge pe obrazul lui Boc,printre buzele sale firave aluneca un stins "de ce"?-Iti voi purta poza in portmoneu.Te rog nu ma lasa!striga agitand pumnuletul.Base raspunse-ntorcandu-se:TACI!Mai bine ia cornul şi sună întruna.Să suni până mor, către cerul senin...şi cornul sună, însă foarte puţin.

 380. Ardat Lilith`s avatar
  380
  Ardat Lilith 
  Tuesday, 1 June 2010

  Deci, am revenit. Cu doua de data asta.
  http://ardatlilith.wordpress.com/2010/05/22/am-murit/
  http://ardatlilith.wordpress.com/2010/06/01/copacul-2/

 381. Mircea Popescu`s avatar
  381
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 1 June 2010

  @Porcul de York Da' totusi, ce n-o pui pe blog ?

  @Ardat Lilith Din pacate link-urile nu functioneaza.

 382. Porcul de York`s avatar
  382
  Porcul de York 
  Tuesday, 1 June 2010

  na bine .. apoi .. fie la numar ...yo am considerat 1. ca nu se preteaza 2. ca-i un hibrid 3. ca am inghesuit caracterele. Pe de alta parte ma manca rau de tot in cur s-o scriu. acuma.. noah...aista-i linku'

  http://www.sapteminuni.ro/porcul-cu-colti-de-argint/

 383. Mircea Popescu`s avatar
  383
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 1 June 2010

  @P d YAdaugat. Succes!

 384. Ardat Lilith`s avatar
  384
  Ardat Lilith 
  Tuesday, 1 June 2010

  Nu-i dau de cap.. Un consiliu, ceva?

 385. Mircea Popescu`s avatar
  385
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 1 June 2010

  Ie, corecteaza url-ul, ca http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/%3ETrilema%20%3C/a%3E nu exista.

 386. Ardat Lilith`s avatar
  386
  Ardat Lilith 
  Tuesday, 1 June 2010

  A treia oara sa fie cu noroc..
  http://ardatlilith.wordpress.com/2010/05/22/am-murit/
  http://ardatlilith.wordpress.com/2010/06/01/copacul-2/

 387. Mircea Popescu`s avatar
  387
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 1 June 2010

  @Ardat Lilith Asa da. Succes!

 388. pentru ca ma simt in forma, mai pun una, sa fie cu caractere multe ;) http://www.spi-oana.org/?p=970

 389. Mircea Popescu`s avatar
  389
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 2 June 2010

  @spi-oana Succes!

 390. Tania`s avatar
  390
  Tania 
  Thursday, 3 June 2010

  Mie ultimul rand de la 119 imi apare la 121. Numai mie?

 391. Mircea Popescu`s avatar
  391
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  Da, se intercalasera. L-am reparat, mersi.

 392. Tania`s avatar
  392
  Tania 
  Thursday, 3 June 2010

  @ Mircea Popescu - Pentru putin. Buna dimineata !

 393. Mircea Popescu`s avatar
  393
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  Aici e inca seara :)

 394. Tania`s avatar
  394
  Tania 
  Thursday, 3 June 2010

  Aici, unde? Iarta-mi lipsa de informare, da' eu nu stiu. Tot ce stiu e ca-s dezamagita, fiind singura ratacita in dimineata de aici...

 395. Mircea Popescu`s avatar
  395
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  Aici, in Timisoara lol.

 396. Tania`s avatar
  396
  Tania 
  Thursday, 3 June 2010

  Ti-am zis eu mai devreme "buna dimineata", dar acum am de gand sa-ti zic "noapte buna". Se facu de somn in capul meu. O zi buna... oricand o incepe ea !

 397. Kirb.zât`s avatar
  397
  Kirb.zât 
  Thursday, 3 June 2010

  Am reciclat si eu ceva si am trimis textul aseara prin pingback.
  Cum vad ca nu a aparut aici (nici ca inscris in concurs nici ca tras de urechi ca nu este adecvat), las linkul: http://ascetic-poetry.com/2010/06/ma%c8%9ba-versus-vulpe/

 398. Paulb`s avatar
  398
  Paulb 
  Thursday, 3 June 2010

  Nu am inteles exact cum se procedeaza cu postarea, dar din cate am vazut mai sus, trebuie doar sa las linkul aici. In consecinta, cele 511 caractere le gasiti la urmatorul link: http://boncutiucuvinte.blogspot.com/2010/06/mizer.html

 399. Florin Buzdugan`s avatar
  399
  Florin Buzdugan 
  Thursday, 3 June 2010

  Proză arhiscurtă, pentru înscriere, vă rog verificaţi. Mulţumesc!

  http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/06/bunicul-spunea.html

 400. Huhu Mihaela`s avatar
  400
  Huhu Mihaela 
  Thursday, 3 June 2010

  4.12 dimineaţa. Gândurile nu au somn. Se intreabă de ce ii permite încă să stea acolo. De când a venit el, e o debandadă de nedescris. La tot pasul, te impiedici de sentimente sfărâmate. Frânturi de zâmbete se caţără pe pereţii creponati, încercând din răsputeri să găsesacă ieşirea. Pagini rupte de fericire sunt împrăştiate pretutindeni. Scurmierele sunt pline de mucuri de amintiri din care a tras cu sete. Se întreabă cum de l-a lasat atâta timp să locuiască acolo. Şi nici măcar nu şi-a plătit chiria...

 401. Huhu Mihaela`s avatar
  401
  Huhu Mihaela 
  Thursday, 3 June 2010

  http://raza-de-luna.blogspot.com/2009_09_01_archive.html

 402. Mircea Popescu`s avatar
  402
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  @Tania Ca pe la cinci postmeridiane, se vede treaba.

  @Kirb.zât Bine c-ai zis. Te-am adaugat acum, succes!

  @Paulb Adaugat. Succes!

  @Florin Buzdugan Din pacate, 550+ caractere, nu-i acceptabil. Mai taie.

  @Huhu Mihaela Ei vezi asa, bun. Te-am adaugat, succes!

 403. Tania`s avatar
  403
  Tania 
  Thursday, 3 June 2010

  Poate astazi, la noapte, o sa fie noapte, ce zici, Mircea?

 404. Mircea Popescu`s avatar
  404
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  Noaptea e cel mai bun timp pentru a gandi. Toate ideile sunt disponibile, pentru ca toti ceilalti dorm.

 405. Florin Buzdugan`s avatar
  405
  Florin Buzdugan 
  Thursday, 3 June 2010

  Dar acum? aştept răspuns. Mulţumesc! http://licarireauneiclipedefericire.blogspot.com/2010/06/bunicul-spunea.html

 406. Mircea Popescu`s avatar
  406
  Mircea Popescu 
  Thursday, 3 June 2010

  @Florin Buzdugan Adaugat. Succes!

 407. Weird Vision`s avatar
  407
  Weird Vision 
  Friday, 4 June 2010

  http://weirdvision2001.blogspot.com/2010/06/you-and-i.html

 408. Mircea Popescu`s avatar
  408
  Mircea Popescu 
  Friday, 4 June 2010

  @Weird Vision Foarte, foarte putin ti-a lipsit sa ajungi direct in spam. Hai sa privim din punctul de vedere al administratorului de blog : comentariu in moderare, contine 1 link si altceva nimic, textul link-ului e in limba engleza si fara mare relevanta (you and i). Numele e format din doua cuvinte, tot in limba engleza, tot fara legatura. Restul informatiilor vizibile idem. Ce sanse am sa ghicesc ca-i pe bune ? Mai ales avand in vedere ca bugetul de timp pentru determinarea asta e cu siguranta sub 1 secunda ?

  Dar uite c-am ghicit. Ai avut noroc. Succes!

 409. Tania`s avatar
  409
  Tania 
  Friday, 4 June 2010

  Ziua buna, Mircea. Ce idei disponibile ai la pranz ?

 410. Weird Vision`s avatar
  410
  Weird Vision 
  Friday, 4 June 2010

  Scuze, abia dupa ce am apasat pe Submit mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa scriu si cateva cuvinte pe langa link.

 411. evelyne`s avatar
  411
  evelyne 
  Friday, 4 June 2010

  M-am inscris si eu in concurs :D

  http://gothgirlinpoeticmanifestation.blogspot.com/2010/06/concurs-proza-arhiscurta.html

 412. Mircea Popescu`s avatar
  412
  Mircea Popescu 
  Friday, 4 June 2010

  Haha sper sa ajungi celebra, sa trebuiasca sa-ti citeasca lumea adresa blogului la radio si TV.

  In alta ordine de idei, te-am adaugat. Succes!

 413. Andrei Bibire`s avatar
  413
  Andrei Bibire 
  Friday, 4 June 2010

  Linkul catre postul pentru concurs http://personal-trip.com/sa

 414. Lisandra`s avatar
  414
  Lisandra 
  Friday, 4 June 2010

  Si eu vreau sa particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema

  http://betiedeviata.wordpress.com/2010/06/04/752/

 415. Lisandra`s avatar
  415
  Lisandra 
  Friday, 4 June 2010

  Pentru Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema.

  http://betiedeviata.wordpress.com/2010/06/04/1/

 416. licuriciu`s avatar
  416
  licuriciu 
  Saturday, 5 June 2010

  Uraste-ma mult! Mai trimit una la Creatie :P
  http://licuriciulorb.com/2010/06/m-am-lovit/

 417. Mircea Popescu`s avatar
  417
  Mircea Popescu 
  Saturday, 5 June 2010

  @Andrei Bibire Adaugat. Succes!

  @Lisandra Adaugat ambele. Succes!

  @licuriciu Adaugat. Succes!

  :D

 418. raducu`s avatar
  418
  raducu 
  Saturday, 5 June 2010

  Pentru secțiunea "Reciclare":

  http://seasidebungalow.yolasite.com/blog/-jun-5-2010-9-21-34-am-34

 419. mariusz5692`s avatar
  419
  mariusz5692 
  Saturday, 5 June 2010

  Am zis eu c-o sa ma intorc :P

  http://mariusz5692.blogspot.com/2010/06/jurnal.html

  5692 - 5.6.92 :D

 420. Mircea Popescu`s avatar
  420
  Mircea Popescu 
  Saturday, 5 June 2010

  Adaugat amandoua. Succes!

 421. Tania`s avatar
  421
  Tania 
  Saturday, 5 June 2010

  http://taniastefania.blogspot.com/2010/06/now-bring-me-that-horizon.html

 422. Ultimile intrari in ultima zi :
  creatie : http://blidaru.net/2010/06/05/e-doar-o-vrabie/
  reciclare: http://blidaru.net/2010/06/05/reciclarea-x/

 423. Tania`s avatar
  423
  Tania 
  Saturday, 5 June 2010

  http://taniastefania.blogspot.com/2010/06/fata-intunecata-dragostei.html

 424. Vesper`s avatar
  424
  Vesper 
  Saturday, 5 June 2010

  Ma inscriu si eu.

  http://velvet-devil.blogspot.com/2010/06/inelul.html#links

 425. Mircea Popescu`s avatar
  425
  Mircea Popescu 
  Saturday, 5 June 2010

  @Tania Adaugat amandoua. Succes!

  @i4ever Adaugat amandoua. Succes!

  @Vesper Adaugat. Succes!

 426. Minigirl`s avatar
  426
  Minigirl 
  Saturday, 5 June 2010

  http://peste-nori.blogspot.com/2010/06/to-be-hurt.html
  sper ca e bine

 427. Mircea Popescu`s avatar
  427
  Mircea Popescu 
  Sunday, 6 June 2010

  Si cu asta inscrierile la Concursul de Proza Arhiscurta s-au incheiat.

  Urmeaza sa anunt juriul, ramaneti aproape.

 428. Mircea Popescu`s avatar
  428
  Mircea Popescu 
  Sunday, 6 June 2010

  Dupa o deliberare aprofundata, am placerea sa anunt urmatorii membri ai Augustului Juriu Arhiscurt :

   alexut ; Călin ; cipslim ; cosmin ; costin ; dadatroll ; F ; factoria ; ghost ; krossfire ; Mari ; Marian S ; Mcgogoo ; Mordechai ; Pulica

  Sunt 15 cu totii, dar mi-am zis ca mai bine sa fie mai multi decat prea putini.

  Ce aveti de facut, dragi jurati : Introduceti un comentariu, pana cel tarziu pe 14 iunie ora 23:59:59, care sa contina cate o lista ordonata cu numerele PA-urilor pe care le considerati demne, pentru fiecare dintre cele doua sectiuni. Deci, daca v-au placut 7, 17 si 27, si anume, 27 cel mai mult, si 7 mai mult decat 17, scrieti "27, 7 , 17". Mai departe masina socoteste restul.

  Spor, sau ma rog, distractie placuta, si inca o data succes concurentilor :)

 429. cipslim`s avatar
  429
  cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 6 June 2010

  nice :D
  Respect ma authoratey!

 430. Dar mă simt onorată de invitaţia de a participa în juriu. :D

  Procedura este aceeași și pentru secțiunea de reciclări?

 431. Stimate domnule director al concursului

  Am observat invitatia de a participa la jurizarea concursului de proza arhiscurta si ma simt onorat. Insa, pur si simplu, nu ma consider demn de asa ceva. In opinia mea proza nu se face numarind la fiecare doua minute cite semne am scris !!! Asta merge la SMS si la twitter, in proza insa ...Aceasta este si explicatia faptului ca NU am participat pina acum la vreo editie a acestui concurs.

  Apreciez efortul participantilor si le urez mult succes.

  Va urez succes si dumneavoastra in gasirea celor mai potriviti participanti la jurizare si imi declin competenta.

  Prezentul raspuns va fi trimis pe email si ca un comentariu la articolul in cauza.

 432. alexut`s avatar
  432
  alexut 
  Sunday, 6 June 2010

  Asadar, o sa decid cine fuge acasa cu banii :>. Brilliant I say! Imi va face o deosebita placere.

 433. Mircea Popescu`s avatar
  433
  Mircea Popescu 
  Sunday, 6 June 2010

  @cipslim Ahahahahaha!

  God bless, bro. Peace.

  @Mari Dap, ambele la fel.

  Mi se pare mie sau ai rosit la buca ? :D

  @Marian S Noa, fiecare cu a ma-sii, cum se zice.

  @alexut Iiingioi.

 434. Hehe, nu e roșu, e mai degrabă vinețiu.

  Și ți-am zis să nu mai dai așa tare că rămân urme. :|

 435. 1.Calupul ''go for it'' :

  #81
  #89
  #12

  2.Calupul ''good job'' :

  #93
  #44
  #96
  #84
  #60
  #82
  #13
  #27

  3.Calupul ''keep up the nice work'' :

  #135
  #124
  #101
  #56
  #50
  #51
  #78
  #80

  4.Calupul ''this shows great promise'' :

  #79
  #17
  #119
  #42
  #5
  #87
  #55
  #40
  #103
  #61

  Reciclari :

  r8
  r7
  r15
  r14

  Ordinea pe calupuri si generala este descendenta de sus in jos. Daca
  tai etichetele de tip ''calupul'', vei obtine ordinea simpla. Am acordat
  puncte de la 0 in sus dar intr-un final am adunat doar lucrarile cu un
  punctaj suficient de mare (desi au fost si cateva la limita pe care a
  trebuit sa le elimin din selectie). Am taiat notele si lucrarile care n-au
  intrat in selectie ca sa nu incing spiritele. Just my 2 cents :)

 436. Mircea Popescu`s avatar
  436
  Mircea Popescu 
  Sunday, 6 June 2010

  @Mari Lasa, mai bine un fund bine educat si cu urme decat unul fara.

  @krossfire Wow Speedy Krossfirez :D

  Cu multumiri.

 437. ioana`s avatar
  437
  ioana 
  Monday, 7 June 2010

  buai, daca nu se fac 1000 de comentarii la postarea asta, chiar suntem neseriosi. Ieu ofer 20, cine da mai mult?

 438. Mircea Popescu`s avatar
  438
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 June 2010

  Ehehe welcome back.

  Da; pe unde-ai fost, porumbito ?

 439. ioana`s avatar
  439
  ioana 
  Monday, 7 June 2010

  traduizai de zor si pana-n seara. despre surubele si capace. Ehei, daca n-as traduiza eu despre cum se astupa un canal conform normelor in vigoare, voi astia boemii, care visati doar frunze, demoazele desnudate si absint, n-ati avea decat sa picati in el.

 440. Reciclări:

  1. r4
  2. r1
  3. r9
  4. r15

  La Creatie am citit până pe la pozitia 50 si văd că mai am. O observatie: nu voi puncta PA-urile care „fură” spatiile de după semnele de punctuatie ca „să se încadreze”.

 441. "27, 32, 85"

 442. Mircea Popescu`s avatar
  442
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 June 2010

  @ioana Da ? Si tu cum crezi c-am ajuns ase boemi ? Hmm ?

  Ca ne-am lovit la cap!

  Si cum crezi ca ne-am lovit la cap ? HMMM ?

  @Calin Aspru, aspru.

  @Mordechai Cred ca-s trei oameni care defileaza cu pieptul scos prin casa la ora asta :D

 443. Cu-atat mai mult cu cat unul apare si pe lista mea :)

 444. Anonimosu`s avatar
  444
  Anonimosu 
  Monday, 7 June 2010

  http://lorenalupu.wordpress.com/2010/06/07/blogs-that-link-here/ I loled

 445. Mircea Popescu`s avatar
  445
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 June 2010

  @krossfire Cum era, great minds think alike and fools seldom differ ? :D

  @Anonimosu Aww, sentimentul romanesc al propriei importante.

 446. Anonimosu`s avatar
  446
  Anonimosu 
  Monday, 7 June 2010

  Nu am inteles totusi la ce se refera Ilustrissima Autoare, Perla a Pantheonului Literaturii Universale, Adevarata Sapho etc ca lipseste din Playboy?

 447. Mircea Popescu`s avatar
  447
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 June 2010

  Ma gandesc ca n-o fi reusit la testu' de inteligenta. Asa-i viata asta, nedreapta : nu se poate toate.

 448. Deci sa terminat concursu pot sa ma apuc sa juriez? Si cate locuri trebuie sa iti dau?

 449. Mircea Popescu`s avatar
  449
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 June 2010

  Poti sa te-apuci, si cate doresti si te tine.

 450. Da cate locuri ca eu pot sa tile dau pe toate. Sa le aranjez pe toate dela 1 la 137 sau cateo fi. Da ce sens are. Deci de aia intreb sati spun cares primele 10 sau 20 sau cate.

 451. Mircea Popescu`s avatar
  451
  Mircea Popescu 
  Monday, 7 June 2010

  Pai daca poti, aranjeazale pe toate, de ce sa n-aiba sens ?

 452. Ca chiar nare importanta daca esti pe locu 134 sau pe locu 135 ca tot nu castigi. Ca nare ce medalie sati se dea. Ca nici elemente chimice nu sunt atatea casati dea medalie.

 453. Mircea Popescu`s avatar
  453
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 8 June 2010

  Pai aia chiar n-ai de unde stii, ca mai sunt inca o duzina de jurati, se poate ajunge ca intre doi concurenti departajarea sa se faca fix de locu' 134 la tine. In principiu vorbind.

 454. Luka D`s avatar
  454
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Tuesday, 8 June 2010

  Self esteem-ul asta dom'le ... hai ma lasi .... atata infatuare uneori ca ma ia greata de cu zori ...
  Sunt prea buna! Sunt prea buna! Esti o pula ....

 455. Petrov`s avatar
  455
  Petrov 
  Tuesday, 8 June 2010

  mordechai, numa 3 is bune, chiar asa de cacat e concursu asta?

 456. Porcul de York`s avatar
  456
  Porcul de York 
  Tuesday, 8 June 2010

  Petrov, da' de ce-i de cacat ? Vrei bani ehhh ? La munca baaaa ! :D

 457. Mircea Popescu`s avatar
  457
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 8 June 2010

  La acest moment simt nevoia sa precizez ca acest thread a trimis binisor peste 5000 de emailuri si ne apropiem victorios de 10,000.

  De exemplu comentariul asta mai genereaza vre-o suta-doua de notificari pi mail.

 458. Anonimosu`s avatar
  458
  Anonimosu 
  Tuesday, 8 June 2010

  Luka- Nu chiar o pula... o pulica.

 459. Deci in ordinea dela cele mai bune la cele mai proaste:

  109 64 34 99 72 21 54 130 9 51 39 96 52 59 84 90 61 92 102 20 18 70 135 28 35 121 14 37 19 88 116 65 110 49 83 125 81 119 105 104 3 45 75 46 74 115 24 40 131 44 69 2 32 15 30 26 82 106 124 23 11 56 47 53 60 89 101 114 68 38 78 13 94 67 113 5 107 50 120 86 97 43 76 48 77 36 8 123 17 98 134 100 42 122 63 58 6 136 85 73 132 93 117 22 25 1 87 33 66 126 7 57 31 62 112 10 55 111 41 129 29 91 79 127 80 16 4 103 108 133 128 71 95 118 12 27

  Si alea cu r in fata da nu mai bag si rau ca se complica lucrurile, OK: deci de la cele mai bune la cele mai proaste:

  12 1 16 7 5 3 17 15 13 2 8 9 14 4 6 10 11

  Sa ma mai bagi la juri din astea.

 460. Tania`s avatar
  460
  Tania 
  Tuesday, 8 June 2010

  Vreau si eu sa dau un top 5, sper ca nu e interzis, chiar daca nu intereseaza pe nimeni, eu nefiind in juriu: 81, 135, 44, 99, 100.

 461. Mircea Popescu`s avatar
  461
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 8 June 2010

  @Anonimosu Lol

  @dadatroll Noa zeiss, vaz ca tu n-ai glumit.

  Eficienti jurati tura asta, deja 3 au raspuns ?

  @Tania De fapt e chiar o idee buna, am sa fac si un clasament "neoficial" dupa, care sa se bazeze pe alegerile non-juratilor. Fara putere premiativa, da' orisicat, pentru curiozitati statistice.

 462. cipslim`s avatar
  462
  cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
  Wednesday, 9 June 2010

  pai is o gramada ma, eu is de opinie sa termin de citit si dupaia sa dau cu votu.

 463. Mircea Popescu`s avatar
  463
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 9 June 2010

  @cipslim Foarte bine, si eu.

 464. dupa clasamentu' final de l-o facut, bag sama ca stimabilu' troll dada-ist n-o trecut de 20 (deci si doua si zeci) de postari citite...sau nu...btw nu era mai bine daca lasai jurizarea pe mana cititorilor (ce n-au concurat)?...nush...zic si io sa ma aflu-n treaba:)

 465. Mircea Popescu`s avatar
  465
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 9 June 2010

  Pai fix aia-s juratii, cititorii neparticipanti. Tu ce-ai crezut ?

 466. Petrov`s avatar
  466
  Petrov 
  Wednesday, 9 June 2010

  domnu pork, evident ca vreau bani, da nu de asta era vorba.

 467. Luka D`s avatar
  467
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Wednesday, 9 June 2010

  @Anonimosu Ma scuzati! Sunt de acord cu rectificarea :P

 468. Citesc, citesc.. O sa dureze un pic, dar probabil pana maine veti avea raspunsul.
  Si multumesc de onoarea acordata.
  Toata stima.

 469. Mircea Popescu`s avatar
  469
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 9 June 2010

  @Petrov Io n-am priceput, cu cati v se scrie corect Petrov ?

  @Luka D Lol

  @ghost Onoarea e de partea noastra :p

 470. Petrov`s avatar
  470
  Petrov 
  Thursday, 10 June 2010

  @mircea: depinde. aci c-un singur v.

 471. Clasamentul meu :
  87
  103
  126
  48
  104
  55
  89
  130
  124
  105
  24
  88
  31
  95
  33
  13
  70
  37
  115
  26
  8
  135
  85
  100

  Reciclări:
  10
  6
  15
  11

  Felicitări tuturor participanților!

 472. Mircea Popescu`s avatar
  472
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @Mari Cu multumiri.

  Vad ca incet incet incep sa se stranga, deja avem un pachet consistent, sunt chiar curios cum va arata clasamentul final :D

 473. Din pacate, clasamentul final va fi influentat destul de mult de cei care au votat multe bucati. Cred ca merga si o limita.

  Apropo de sistemul de vot : Eu am notat scriitura si originalitatea si am facut media. Erau cateva povestioare savuroase dar ''impiedicat'' scrise, motiv pentru care nu le-am plasat foarte sus in clasament. Nu prea m-au miscat jucarelele politice si post-modernismul (eseistica, inchiderea in sine, etc) dar asta la originalitate.

 474. alexut`s avatar
  474
  alexut 
  Thursday, 10 June 2010

  Clasament:

  61 56 100 119 81 49 96 72 114 84 75 20 ... etc

  r6 r13 r11 r14 ...etc

  Felicitari!!!

 475. Mircea Popescu`s avatar
  475
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @krossfire Nah. Daca te uiti cu atentie la modul de calcul ai sa observi ca are regresie.

  @alexut Cu multumiri.

 476. factor`s avatar
  476
  factorinsigna de tehnolog 
  Thursday, 10 June 2010

  Alegerea textelor de la Concursul de Proza Arhiscurta

  36, 51, 135, 94, 69, 59, 45, 81, 103, 119.

  Nu am analizat deloc formatarea, asta cazand in grija lui Mircea.
  Am judecat sensul textului incadrat in cele 500 de semne, stilul si calitatea scriiturii, si in ultimul rand, daca acestea au fost diluate sau absente, macar "the punch line".

 477. Mircea Popescu`s avatar
  477
  Mircea Popescu 
  Friday, 11 June 2010

  Multumesc.

  Deci pana acum 6 arbitri + 1 partial, ceea ce-i destul de bine, zic eu, mai ales luand in considerare ca mai sunt 4 zile.

  Si-o singura voluntara, oare se mai gasesc ?

 478. cosmin`s avatar
  478
  cosmin 
  Friday, 11 June 2010

  Salut.

  Sectiunea creatie:
  135
  50
  13
  22
  18
  68
  27

  La reciclari:
  r8
  r14
  r7

 479. Luka D`s avatar
  479
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 11 June 2010

  Voluntariat ...

  Mie mi-au placut in mod special urmatoarele:
  3
  5
  9
  12
  16
  31
  36
  44
  61
  79
  94
  104
  111
  113
  120 ...

  Si da, le-am citit cu atentie :)
  Si da mie mi-au placut aproape toate.

 480. Mircea Popescu`s avatar
  480
  Mircea Popescu 
  Friday, 11 June 2010

  Multumiri amandurora

  (Luko, tu reciclari nu servesti ? Asa salvezi tu planeta ?! )

 481. Luka D`s avatar
  481
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 11 June 2010

  Eu salvez balena deja, Mirceo :D

  Nu am uitat de ele dar nu am avut timpul necesar sa citesc fara superficialitate ... sunt pe fuga, cand am putintel timp ma bag si al reciclari :)

 482. Ukavra`s avatar
  482
  Ukavrainsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 11 June 2010

  r5
  r9
  r15 ( fabula ruseasca? )
  r17

  asta a fost.

  Multumit domnu' Mircea? :)

 483. ghost`s avatar
  483
  ghost 
  Friday, 11 June 2010

  A fost mult de citit, in fine, lista:
  Sectiunea creatie:
  66
  83
  47
  15
  43
  Sectiunea Reciclari:
  1
  4
  7
  9
  Felicitari pentru texte

 484. alexut`s avatar
  484
  alexut 
  Friday, 11 June 2010

  bag sama ca dl Luka D si-a pus preferintele in ordine crescatoare, ma gandesc sa nu afecteze..

 485. Luka D`s avatar
  485
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Saturday, 12 June 2010

  Cum am eu (si barba mea) bafta numai de pozitii interesante ... ramane un mister.

 486. Dati-i bataie, baieti, pina duminica la ora 14 vreau sa aleg si eu 6 din astea.
  Da` sa fie pina-n 49, da ?

 487. Mircea Popescu`s avatar
  487
  Mircea Popescu 
  Saturday, 12 June 2010

  Multumiri Luka, Ghost.

 488. "Petrov: mordechai, numa 3 is bune, chiar asa de cacat e concursu asta?"

  Da. al tau, alu milf si alu retardu' de Cemah, n-asa?
  Acum ia spune lumii cum te-ai autovotat la concursul ala de literatura de pe Locomania.

  Tocmai tu, nulitatea nulitatilor te-ai gasit sa guitzi?
  Sa-ti iau muia-n pula!

 489. keltghost`s avatar
  489
  keltghost 
  Monday, 14 June 2010

  Ce coincidenta in cazul lui Luka... preferintele sa fie tocmai de la 1 la x... Nu gasesti niciun numar mai mare in fata unui numar mai mic.

 490. Petrov`s avatar
  490
  Petrov 
  Monday, 14 June 2010

  moronete?

 491. @petrov
  Scato, indraznesti? vezi ca nu esti pe Locomania unde ti-ai indesat 10 nuci in chiloti ca sa arati lumii ca ai 10 coaie.

 492. cipslim`s avatar
  492
  cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
  Monday, 14 June 2010

  Am incercat initial sa jurizez concursul insa m-am gandit sa aduc o oarecare greutate concursuri prin putinele metode pe care le am la indemana.
  Astfel, am cerut parerea D-lui Cristian Teodorescu
  http://voxpublica.realitatea.net/teodorescu
  un detinator al premiului pentru proza al Uniunii Scriitorilor, cunoscut prozator si redactor etc.
  Deci cu un munte de ethos in materie spre deosebire de un mucea ca mine in legatura cu acest domeniu.
  Hokey!
  Iata rezultatele:
  114, 20, 39, 10, 23, 41.

  Rezultatele la reciclari imi apartin :
  6 10 15 11

 493. Mircea Popescu`s avatar
  493
  Mircea Popescu 
  Monday, 14 June 2010

  @keltghost Ia uite ce chestie, intr-adevar.

  @cipslim Foarte frumos!

  @Morom3t3, Petrov Alo, ze peanut gallery, numa-ncet.

  ---------

  Mai sunt fo' 12 ceasuri in care se mai primesc liste, dupa care urmeaza anuntarea rezultatelor.

 494. So ... here be my list. Unofficial, desigur, si subiectiva.

  # Worth a price

  12 (ritm bun, cadru strans)
  8 (rupere de ritm, excursie in afara logicii)
  65 (poate banal, dar dens; preferinta personala)
  59 (text ca o matrioska, daca-i mai dai 500 de semne mai dezghioci 2 nivele)
  57 (preferinta personala), pe acelasi loc cu
  5 (preferinta de ITist, ce vreti)

  # Runners-up

  55 (classy humour is classy)
  36 (nice simile, Goddess)
  45 (cam rare personificarile pe-aici ..)
  103 (makes you wonder)
  119 (raspunsul lui sec: Sa-mi bag pula!)
  60 (bine inchegat)
  22 (as fi jurat ca-i citat din Erdos, pacat de final)
  13 ( nice joke :) )
  110 (bun pamflet)
  88 (pop theme, slabuta executie totusi)
  80 (not bad, not bad)
  61 (cute; as fi jurat ca-i Leo la taste)
  89 (nice twist)
  50 (copil fara catel, exact)
  34 (not bad, nu-i dulcegarie banala)
  79 (dang)
  19 (panseu bun, dar previzibil)
  135 (dragut)
  27 (pentru ca e rosu)

  # Needs copy-editing

  74 (punct)
  38 (nice flow, pacat de punct.lasatisivoispatii,cedracu)
  130 ("rupt" repetat de prea multe ori)
  20 (spatiu dupa punct, cmon)
  4 (punctuatie, auto-correct prost pe I)
  15 (virgule!!!)

 495. Ahh da, probabil efect secundar, dar din textele de dupa #100 parca a fost din ce in ce mai greu sa culeg ceva. Ori am obosit eu ori concurentii.

 496. nu va plac tzaranii si modul lor sanatos de veatza, ai? :P

 497. Luka D`s avatar
  497
  Luka Dinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Monday, 14 June 2010

  @keltghost Nu este o coincidenta. Este o simpla insiruire ci nu un clasament. Nu fac parte din juriu, Mircea a cerut - eu am oferit si din cate am priceput eu oricine o putea face :)

  @Mircea O sa incerc de-acum sa-mi tin limbajul in frau, ca vad ca ... dupa mine potopul ... in plus mi se atribuie si falusuri :)

 498. asaaa... deci sa bag o jurizare zic. sper ca nu-mi ia mai mult de 7 ore ca n-am :D brb in 5 to 7!

 499. 80, 100, 88, 81, 51, 66, 67, 103, 40, 3, 28, 61, 7, 13, 37, 30
  r:
  4, 12, 1, 13, 7, 11, 9, 16, 8, 5, 17, 2, 6, 3, 15, 14, 10

 500. Auz Mirceo, da nu era mai misto daca votam si noi, concurentii?
  Zic sa putem vota, dar sa nu avem voie sa ne votam lucrarile ca uite, vazui niste scriituri mai frumoase decat a mea si tare as vrea sa dau cu stampila-n ele.

 501. moromete, da' tie ce ti se pare ca am facut mai sus?

 502. Apoi eu inteleseai asa: cand expira termenu', Mircea alege o mana de oameni cu ochi albastri care sa ne beleasca:

  alexut ; Călin ; cipslim ; cosmin ; costin ; dadatroll ; F ; factoria ; ghost ; krossfire ; Mari ; Marian S ; Mcgogoo ; Mordechai ; Pulica

  Si-acuma zisei ca ar trebui sa avem si noi, plebea, drept de vot. Adica sa se ia in calcul, nu sa votam pe margine..., irosim bitii degeaba.

 503. keltghost`s avatar
  503
  keltghost 
  Monday, 14 June 2010

  Esti sigur ca e o idee atat de buna, Moromete?

  Eu zic, ca, daca e sa ne exprimam preferintele, o putem face si neoficial.

  De ce? Pentru ca, la 100 si ceva de PA-uri si in medie vreo 60 si ceva de participanti (probabil), ma indoiesc ca vor vota toti, in cocluzie, nu cred ca va mai fi o chestie corecta.
  In plus, mai e foarte putin timp pana la anuntarea rezultatelor... :)

 504. Eh, pai nu trebuie sa voteze toti. Voteaza cine vrea cu conditia sa fie "jucator".
  Cat despre timp... putem intra in prelungiri, ca tot suntem in sezonul fotbalistic. :D

  Pe urma, daca ma gandesc bine, ar putea aparea manarii.... fie cum o fi, da' tare mi-ar fi placut sa fie luate in calcul voturile mele.

 505. Porcul de York`s avatar
  505
  Porcul de York 
  Monday, 14 June 2010

  Dragilor, ce inseamna "o chestie corecta" ? Totul pe lumea asta e relativ si asta a spus-o un tip luminat. Le-am citit cam pe toate. Eu cred ca fiecare a avut intre randurile sale o idee venita din adancurile imaginatiei sale, pe care a exprimat-o cum a stiut. Au participat aici oameni capabili sa contureze un tablou, o idee, o situatie, in 116 caractere. Nici unul nu s-a straduit mai putin. Nici unul nu a fost sub celalalt. Un concurs frumos, care a incurajat si stimulat imaginatia, competitia, ne-a tinut mintile pentru o clipa departe de mocirla. Cui naiba-i pasa cu adevarat de rezultate ? Who the fuck cares ? Din punctul meu de vedere, cu scuze ca ma bag si eu ca musculita ceea verde, felicitarile mele sincere tuturor, aici la sfarsit de concurs. A fost o placere sa particip alaturi de voi si o bucurie. Toate cele bune! Curand va fi maine ... si ..bagami-as p... in el de job si de ora 8 !

 506. Porcul de York`s avatar
  506
  Porcul de York 
  Monday, 14 June 2010

  P.S. 516 caractere, oboseala, ce plm ? am voie.

 507. Valentin`s avatar
  507
  Valentin 
  Tuesday, 15 June 2010

  La ceas de mare sarbatoare, din adancurile inimilor mele de fost pionier, fost utecist si fost viitor refegist, felicit pe toti participantii si mai ales pe mine pentru curajul si daruirea investite in participarea la acest concurs.

  De trei ori trei Traiasca ! si de o data Ura !

 508. Deja e 15?
  Doamne, timpul ăsta...

 509. Mircea Popescu`s avatar
  509
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 June 2010

  Deci, cu asta faza jurizarii se declara inchisa. Rezultatele concursului vor fi anuntate mintenas intr-un articol nou.

  @dAImon Multumiri. Imi place felul cum ai impacat capra timpului limitat cu varza oferirii unor judecati/comentarii concurentilor.

  As risca o explicatie la chestia ce-o observi, si anume ca multi spre toti dintre internautii preocupati de arta scrisului stiau deja de concurs, macar conceptual vorbind, de la editia anterioara. Un fel de autoselectie a repondentilor.

  @Luka D Noa pai numa-ncet.

  @F Multumiri.

  @Morom3t3 Cum ziceam la 461 mai spus catre Tania, nu vad nimic rau daca si cei ce nu-si regasesc numele la jurati trimit cate-o lista de-a lor. Sigur, nu va conta la premiere, dar ce poate sa strice ?

  @keltghost Pai n-are nici o treaba cu corectitudinea, a hors de concurs, cum ar veni.

  @Morom3t3 Pai nimic nu te impiedica s-ajungi si tu la starea aia de gratie in care sa ti se ia voturile in calcul, doara si juratii tot oameni is, nu ?

  @Porcul de York 116 ? :D Aha. Da.

  Mei, ma bucur ca ti-o priit, am senzatia ca ai cam priceput despre ce-i treaba.

  @Valentin Hehehe sa-ti traiasca mei.

 510. Ion Toma Ionescu`s avatar
  510
  Ion Toma Ionescu 
  Tuesday, 15 June 2010

  Mi-a placut concursul. Bineinteles ca mi-ar fi placut mai mult, ca intre 51 si 81, premiate pe drept, sa stea meritat si PA-ul meu, 61. Dar cine mai ia in seama azi avatarul pensionarului, el se taie ca macaroana, ca pensia, ca frisca in malaxorul gastilor ce functioneaza pe net mai abitir ca in parlament. M-am clasat pe 7. Ce numar!
  7 zile ale saptamanii, 7 planete, 7 trepte ale desavarsirii, 7 petale ale trandafirului, 7 culori are curcubeul, 7 capete are cobra de la Angkor, numarul sacru si doar 7 pacate

  Acesta e un PA pentru Trilema si pentru Alexut aproapele...

 511. Mircea Popescu`s avatar
  511
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 June 2010

  @Ion Toma Ionescu Obiectia este in principiu interesanta, si s-ar formula mai general observand ca in principiu poate exista un text de certa valoare care insa prin cerinte specifice de experienta sa fie perfect ermetic pentru un grup oarecare. Chiar daca cerem artei sa reprezinte lumea si alt nimic, e perfect posibil ca reprezentari de natura perfectiunii ale unor lumi anumite, inchise ori din intamplare ori prin natura lucrurilor sa nu poata fi observata ca atare.

  Riscul evident pentru lume in intregul ei este derizoriul : ce sanse are un text de certa valoare care reprezinta ilustru niste probleme specifice, sa zicem, pensionarilor, sa intruneasca sufragiile universale ? Minime, pensionarii vor fi intotdeauna o minoritate, prin chiar natura lucrurilor. Ca atare, lumea lor nu va fi neaparat accesibila rememorarii majoritatii. Ar insemna atunci ca producatorul de arta sa se profileze pe subiecte mai generale, precum de exemplu panaritiul. Oricine va face macar o data in viata un panaritiu, deci o creatie mediocra despre panaritii are mai bune sanse decat o creatie excelenta despre pensionari de a intruni sufragii universale.

  Contraponderea o constituie doua observatii de baza : prima, ca un creator adevarat, si nu un simplu producator, nu isi alege niciodata subiectele in modul asta mecanicist-productiv, sub pedeapsa divortului de muze, si-a doua, ca un creator adevarat se presupune (poate naiv) capabil sa reprezinte realitatea cea mai obscura in asa termeni, incat ea sa fie perfect vizibila pentru oameni ce nu o vor cunoaste nemijlocit niciodata. Aia ar fi, cel putin in aceasta abordare teoretica, valoarea artistului.

  Revenind la meandrele concretului, am construit modul de jurizare exact si deliberat pentru a evita pericolul cert si palpabil al gastilor. Prea multa coeziune intre jurati e un blestem teribil. Cred c-am ales judicios, cei mai multi nu se cunosc intre ei deloc, n-au nici aceeasi varsta, nici aceleasi preocupari etcetera.

  Sigur, orice alegere e discutabila si orice verdict atacabil, dar sincer spun, locul sapte din o suta si patruzeci nu mi se pare ca-i o neluare in seama. Chiar dimpotriva.

 512. licuriciu`s avatar
  512
  licuriciu 
  Tuesday, 15 June 2010

  Daca n-as fi fost plecat, mi-ar fi placut sa fac si eu un top al preferintelor. Acum, ca e timpul trecut, as vrea doar sa felicit toti participantii, chiar am citit multe PAuri foarte bune. Multe felicitari castigatorilor, in special PAului nr. 96, marele castigator, pe care si eu l-as fi plasat intre laureati.
  Sa ne citim sanatosi si asteptam cu drag editia a III-a, pe care o prevad un succes imens :)

 513. Sushena`s avatar
  513
  Sushena 
  Tuesday, 20 July 2010

  si rezultatele? sau s-au afisat in alta parte si nu am vazut eu :">

 514. Mircea Popescu`s avatar
  514
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 20 July 2010

  @Sushena Da, aici : http://trilema.com/2010/castigatorii-concursului-de-proza-arhiscurta-2/

 515. Derick Barrett`s avatar
  515
  Derick Barrett 
  Monday, 7 February 2011

  Possibly the GREATEST post that I read this year :P

  Felicia

 516. Trist, cre' ca jumate din blogurile de pe care s-au facut inscrieri au murit intre timp.

 517. Mircea Popescu`s avatar
  517
  Mircea Popescu 
  Saturday, 30 June 2012

  Mor pe capete blogurile, ca o masura cit si dovada a seriozitatii cit si inteligentei locuitorilor acestei limbi.

 1. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema ] Scris de dAImon (fără) Subscribe to RSS [...]

 2. Concurs de proza arhiscurta- editia II pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

  Concursul de proza arhiscurta revine. De data aceasta pe langa sectiunea de creatie, va exista si o sectiune de reciclare.

  Despre conditii si premii puteti citi mai multe in articol.

  iar in cazul in care vreti sa va inscrieti, eu va doresc bafta!...

 3. 520
  Somalia | LUMEA TA SUB OCHIUL LUI RA (via Pingback)
  Wednesday, 5 May 2010

  [...] la consursul de proza arhiscurta organizat pe TRILEMA cu urmatoarea chestie (515 [...]

 4. [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

 5. 522
  Laurentiu Elena » PA: Stirile fâsâite! (via Pingback)
  Thursday, 6 May 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema .] VN:F [1.8.8_1072]please wait...Rating: 0.0/10 (0 votes cast)S-ar putea sa-ti placa si:Averile [...]

 6. [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema Lasă un [...]

 7. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 8. 525
  Morning Breakfast « Dark-Daisy (via Pingback)
  Thursday, 6 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

 9. 526
  Clipa executiei | LUMEA TA SUB OCHIUL LUI RA (via Pingback)
  Friday, 7 May 2010

  [...] la concursul de proza arhiscurta de pe TRILEMA cu aceasta a doua [...]

 10. [...] Particip (şi eu) la Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema: [...]

 11. [...] textul de mai sus eu NU particip la concursul de la Trilema. Dar voi nu vă luați după mine și [...]

 12. 529
  Ti-am zis… | Ghiduşii (via Pingback)
  Friday, 7 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 13. 530
  Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Bătrâneţe? (via Pingback)
  Friday, 7 May 2010

  [...] la cea de-a doua ediţie a concursului de proză arhiscurtă de pe binecunoscuta Trilema. Datorită concursului de data trecută, m-am ales acum cu noua mea căsuţă [aka noul blog]. [...]

 14. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 15. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

 16. 533
  Liniştea – Muzica Naturii » Blog Archive » Fuse 1 mai (via Pingback)
  Saturday, 8 May 2010

  [...] nou concurs de proză arhiscurtă pe Trilema . Intersecţia era goală, mai nou cimentuită. Farmacia era ascunsă parcă de o grămadă de [...]

 17. 534
  A doua zi « Adakiss's Blog (via Pingback)
  Saturday, 8 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

 18. 535
  Inocenta « Justnedy's Blog (via Pingback)
  Saturday, 8 May 2010

  [...] mai intai copii.(Dar putini isi mai aduc aminte)” era citatul sau preferat. Unde se produsese ruptura dintre Neverland-ul copilariei si lumea gri a adultilor?  “Limpede nu vezi decat cu inima.  Ochii [...]

 19. 536
  Amestecate » Blog Archive » Hop si eu (1) (via Pingback)
  Sunday, 9 May 2010

  [...] Cica particip la concursul de proza foarte scurta organizat de Trilema . [...]

 20. 537
  Liniştea – Muzica Naturii » Blog Archive » Uit plejăr boss, uit plejăr! (via Pingback)
  Sunday, 9 May 2010

  [...] Un nou text pe Trilema . [...]

 21. 538
  Liniştea – Muzica Naturii » Blog Archive » Zice Bătrânul… (via Pingback)
  Sunday, 9 May 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . This entry was written by Ungureanu Ionuţ-Daniel and posted on May 9, 2010 at 16:38 and filed [...]

 22. 539
  Când? « Adakiss's Blog (via Pingback)
  Sunday, 9 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 23. 540
  Suflet gol « Annnn's blog ◕‿◕ (via Pingback)
  Sunday, 9 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema “>Trilema . [...]

 24. [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema.( sectiunea [...]

 25. 542
  Cea mai frumoasa duminica a fost intr-o vineri « Maria Postu – WordPress Page – Pastila impotriva insomniei (via Pingback)
  Sunday, 9 May 2010

  [...] 09/05/2010 · Lasă un comentariu Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de <a href=http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/>Trilema </a>. [...]

 26. [...] concurs de proza arhiscurta organizat de Trilema .  ,sectiunea [...]

 27. 544
  Camerele japoneze « Maria Postu – WordPress Page – Pastila impotriva insomniei (via Pingback)
  Monday, 10 May 2010

  [...] organizat de <a href=http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/>Trilema [...]

 28. 545
  Avocatul Diavolului | LUMEA TA SUB OCHIUL LUI RA (via Pingback)
  Monday, 10 May 2010

  [...] la consursul de proza arhiscurta de pe TRILEMA, sectia reciclare, cu [...]

 29. 546
  Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Pustnic (via Pingback)
  Monday, 10 May 2010

  [...] o încercare trilematică. Totuşi cred că se poate mai bine, sper să mă pălească inspiraţia a’ [...]

 30. 547
  Întrebare « talentirosit.com (via Pingback)
  Monday, 10 May 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta sectiunea creatia organizat de <a href=http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii/>Trilema </a> Related Posts:Concursuri, [...]

 31. [...] gândesc c-ar prinde bine așa ceva în secțiunea verde a concursului de la Trilema. Chiar am umflat pe-alocuri traducerea, că în 1931 și proza scurta era mai [...]

 32. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. ] Scris de dAImon Epice şi lirice Subscribe to RSS [...]

 33. 550
  anatolia | Spasmeliriconarative's Blog (via Pingback)
  Wednesday, 12 May 2010

  [...] la concursul de proza arhiscurta trilema This entry was posted in proza arhiscurta. Bookmark the permalink. ← [...]

 34. 551
  Contest, not contestation II | Postuman si supercablat (via Pingback)
  Wednesday, 12 May 2010

  [...] publicat in: DivertismentParticip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . – secţiunea creaţie (511 [...]

 35. 552
  Un mix de strigăte « AnaAyana (via Pingback)
  Wednesday, 12 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 36. 553
  SECUNDE » Blog Archive » Ruga lu’ Lache (via Pingback)
  Thursday, 13 May 2010

  [...] Cu acest text, particip si io la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 37. 554
  Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Metafore prin ploaie (via Pingback)
  Thursday, 13 May 2010

  [...] altă idee Trilematică. Mai [...]

 38. 555
  Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Cicatrice (via Pingback)
  Thursday, 13 May 2010

  [...] cu trilema “mă ocup”. Parcă începe să [...]

 39. 556
  Trilema spune P.A. bloggerilor, cu ediţia II « dilematica (via Pingback)
  Thursday, 13 May 2010

  [...] ne spune iar P.A., pentru că a doua ediţie a Concursului de Proză Arhiscurtă demarat online (http://trilema.com/2010/concurs-de-proza-arhiscurta-editia-ii) primeşte deja trackback-urile frânturilor de proză din online, din 5 mai pînă pe 5 iunie. [...]

 40. 557
  Bogdan Beșliu » Blog Archive » Viața prin butoane (via Pingback)
  Thursday, 13 May 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . Tags: butoane, concurs, proza arhiscurta, secret, trilema, [...]

 41. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . Tags: aritmetica, emoticoane, joc, PA, proza arhiscurta Comments [...]

 42. 559
  Rezistă, îngeraș… « Adakiss's Blog (via Pingback)
  Friday, 14 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 43. 560
  Rezistă, îngeraș…(v. 2) « Adakiss's Blog (via Pingback)
  Friday, 14 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 44. 561
  Spune-mi “ÎNTUNERIC”… « Death Note (via Pingback)
  Saturday, 15 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 45. [...] textul de mai sus eu NU particip la concursul de la Trilema. Dar voi nu vă luați după mine și [...]

 46. [...] Religia mea Posted on mai 16, 2010 by Morom3t3 Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 47. [...] Textul de mai sus, purtând un număr par de ordine, participă la concursul de la Trilema. [...]

 48. 565
  Ilich Ramirez Sanchez – 122 secunde de Curriculum Vitae | LUMEA TA SUB OCHIUL LUI RA (via Pingback)
  Monday, 17 May 2010

  [...] Particip la concursul de proza arhiscurta organizat de TRILEMA [...]

 49. 566
  Cristofor Columb şi România « Annnn's blog ◕‿◕ (via Pingback)
  Monday, 17 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 50. 567
  Ea avea ceva de spus… « Maria Postu – WordPress Page – Pastila impotriva insomniei (via Pingback)
  Monday, 17 May 2010

  [...] 17/05/2010 · Lasă un comentariu Particip la Concursul de proza arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 51. 568
  Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Legistul (via Pingback)
  Wednesday, 19 May 2010

  [...] credeaţi că am uitat de Trilema? Nici [...]

 52. 569
  SECUNDE » Blog Archive » Pizza inscrisa in concurs (via Pingback)
  Wednesday, 19 May 2010

  [...] Inscriu PA-ul cu pizza extraterestra la concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 53. 570
  Credeam « Maria Postu – WordPress Page – Pastila impotriva insomniei (via Pingback)
  Thursday, 20 May 2010

  [...] 20/05/2010 · Lasă un comentariu Particip la Concursul de proza arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 54. [...] întrebați ce e cu crochiul acesta atît de mic? Ei bine, particip la Concursul de Proză Arhiscurtă, Ediția a II-a, organizat de Mircea Popescu, pe [...]

 55. 572
  Licuriciul Orb » Școlarizarea la rromi (via Pingback)
  Saturday, 22 May 2010

  [...] Primul text cu care Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 56. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 57. [...] Pierduta Posted on mai 22, 2010 by feelfreee Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de TRilema. [...]

 58. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema [...]

 59. 576
  | Spasmeliriconarative's Blog (via Pingback)
  Sunday, 23 May 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta Trilema This entry was posted in proza arhiscurta. Bookmark the permalink. ← [...]

 60. 577
  Licuriciul Orb » Porcul cretin (via Pingback)
  Monday, 24 May 2010

  [...] Acesta este al treilea articol cu care Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 61. 578
  Sala de asteptare | Cochilia (via Pingback)
  Monday, 24 May 2010

  [...] “reconditionat” un text cu care particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. Multumesc Licuriciului pentru informatie [...]

 62. 579
  Licuriciul Orb » Jocuri de cuvinte (via Pingback)
  Tuesday, 25 May 2010

  [...] Și al patrulea post cu care particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 63. 580
  Licuriciul Orb » Drumul Aurului (via Pingback)
  Tuesday, 25 May 2010

  [...] Și uite că am modelat un pic un text din O viață, de Guy de Maupassant, cu care particip la secțiunea Reciclare a Concursului de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema. [...]

 64. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 65. 582
  Nimicuri sfâşiate prin cuvinte » Tăia-te-aş (via Pingback)
  Wednesday, 26 May 2010

  [...] Oare mai am loc la Trilema? [...]

 66. [...] Textul de mai sus, purtând un număr par de ordine, participă la concursul de la Trilema. [...]

 67. 584
  Concurs Trilema « Practice Board (via Pingback)
  Wednesday, 26 May 2010

  [...] Concurs Trilema De Adriana Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 68. 585
  19. Sfarsitul lumii, din nou! « Mediocrozaur (via Pingback)
  Wednesday, 26 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 69. 586
  Ego « Părul cărunt al Sagăi (via Pingback)
  Friday, 28 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 70. 587
  Pe fuga » Tentatii … (via Pingback)
  Saturday, 29 May 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 71. [...] pentru Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema Filed in bucati de ganduri 0 comments Aici s-a facut liniste. Arunca tu cu [...]

 72. 589
  Câmpuri de căpşuni » Blog Archive » Mă bag (via Pingback)
  Sunday, 30 May 2010

  [...] bag la concursu’ de proză arhisCURtă a Trilemii, din fo 3 [...]

 73. 590
  Mă bag și eu (ca musca-n lapte) » Pisica Roz (via Pingback)
  Sunday, 30 May 2010

  [...] înfig și eu în concursul de Proză Arhiscurtă. Mai jos și bucățica mea: Dacă ai putea avea totul, cât timp s-ar scurge până ce totul te-ar [...]

 74. 591
  Licuriciul Orb » Cirese amare (via Pingback)
  Monday, 31 May 2010

  [...] Acesta este articolul cu numărul nu-mai-țin-socoteala cu care particip la Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema. [...]

 75. 592
  Porcul cu colti de argint | LUMEA TA SUB OCHIUL LUI RA (via Pingback)
  Tuesday, 1 June 2010

  [...] bine…particip la concursul de proza arhiscurta de pe TRILEMA cu urmatoarea alta [...]

 76. 593
  Copacul « Ardatlilith's Blog (via Pingback)
  Tuesday, 1 June 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 77. 594
  Am murit. « Ardatlilith's Blog (via Pingback)
  Tuesday, 1 June 2010

  [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema. [...]

 78. 595
  aichelux (via Trackback)
  Tuesday, 1 June 2010

  Cum s-ar coji un ou....

  Cum s-ar coji un ou:
  In primul rand, alege un ou cu un aspect fericit; ouale fericite sunt mai usor de cojit.
  Pui oul puicutei la oala sub apa fierbinte si plina de bule. Acoperi. Faci diagrame complexe de matematica, cartografie, si cartofi care expli...

 79. [...] una pentru Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . Filed in bucati de ganduri 0 comments Aici s-a facut liniste. Arunca tu cu [...]

 80. 597
  Sa… (via Pingback)
  Friday, 4 June 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 81. 598
  *** « Beţie De Viaţă (via Pingback)
  Friday, 4 June 2010

  [...] la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema Posted in: Jurnal ← 1 Be the first to start a [...]

 82. 599
  Licuriciul Orb » M-am lovit (via Pingback)
  Saturday, 5 June 2010

  [...] Știu că deja am început să îmi atrag oprobriul public pentru asta, dar mai particip o dată la Concursul de Proză Arhiscurtă organizat de Trilema. [...]

 83. [...] Particip la Concursul de Proza Arhiscurta organizat de Trilema . [...]

 84. 601
  Amestecate » Blog Archive » tre sa spun (via Pingback)
  Thursday, 17 June 2010

  [...] cum apare scris AICI , M.P. anunta ca s-a tot gandit daca sa mai faca un concurs de proza scurta sau [...]

 85. 602
  Da… de unde? « Adakiss's Blog (via Pingback)
  Thursday, 17 June 2010

  [...]       E ceva ciudat la lumea asta. Spre exemplu, am participat mai acum ceva vreme la Trilema. Și au venit și rezultatele. Nu sunt nici în primii cinci, dar nici în ultimii cinci, deci e [...]

 86. [...] Concurs de proza arhiscurta, editia II [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.