Ca tot vorbeam de bani pe blog

Thursday, 24 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa mai vorbim o data. Va amintiti de momentul poetic

06/18/2010 Sell Short 148 JPM - JP MORGAN CHASE AND CO $39.25 $5,793.95

de data trecuta ? Mnoa, oare ce s-o fi intamplat cu el ?

Pai ce sa se intample, fetii mosului. Iata.

jpm_closeout

Chestie de care n-as fi cine stie ce mandru, ca ce-i aia doua sute de dolari intr-o saptamana aproape, si mai ales in Romania, si mai ales pe bloguri ? Nimic pe paine.

N-as fi cine stie ce mandru zic, cu exceptia faptului ca hai sa privim putin evolutia sedintei de tranzactionare de pe 24.

jpm_graph

Si pe 5 zile :

jpm_graph2

Prost sa fii, noroc sa ai, vorba cantecelului.

Category: Actiuni si Optiuni
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Google Finance? :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 June 2010

    Lol tu nu vezi unde scrie yahoo ?

  3. Nu vrei mai bine sa te faci broker ? Deschidem o subscriptie pe blog, bagam banu` si ni-l scoti de 8 ori, ca la Caritas. Numa` o mica pretentie am: ne lasi fetele din beci drept garantie.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 June 2010

    Mersi, da' mi se pare cam brusca trecerea de la caciulit pentru pensii si salarii bugetare, ca mnoa, cum era, stai numa' sa citez,

    ORICUM DUPA TOATE ACESTEA II MAI RAMIN O GRAMADA DE BANI PENTRU DIVERSE FITZE SI CHELTUIELI AIUREA.

    si respectiv

    Dragii mei, exista pe lumea asta o chestie care se numeste DIVIZIUNEA MUNCII. Vrem, nu vrem, avem nevoie si de antreprenori, de brutari, gunoieri si asa mai departe. Cel din fabrica face suruburi la strung si il putem plati la numarul de suruburi / ora. Profesorul are insa o munca greu cuantificabila. La fel si medicul. La fel si functionarul de la ghiseu.
    Repet ce am mai zis odata si gata: daca esti (la modul general) din aceia care produc ceva si ai impresia ca din aceasta cauza ti se cuvine totul iar ceilalti traiesc din pomana ta esti pur si simplu tampit la creierii capului (iar vorbesc la modul general, da?) Un astfel de om e rugat frumos sa mearga in jungla si sa se descurce acolo, e posibil sa reuseasca. Sau nu, Doamne ajuta, se face curatenie.

    Ce facem acu', impartim veniturile altora cu vorba buna daca nu merge cu japca ? Si mai vrem si sa dormim in patu' lor la caldurica noaptea, pana ei is iesiti asa un pic la munca ?

    Mei frate, da' tu cum ai reusit sa ramai tot puber atatia ani de zile ?

  5. Da, dupa cum spuneam si la alt articol (ca la asta am ajuns mai tarziu) e clar ca azi vorbim limbi straine.
    Acolo nu era ``caciulit pentru pensii`, era vorba ca se face o mare nedreptate, problema e intr-un loc si ei o rezolva in alt loc. Dar nu-i nimic, o sa desenez si o sa-ti trimit desenul pe mail.
    Iar la faza a doua: da, e diviziunea muncii, tu te faci broker iar noi, ceilalti, ne facem investitori.
    Ce dracu` e asa greu de inteles, fratilor ??? Ma duc la plimbare ca asa nu mai merge ... lasa ca, in maxim 20 de minute, vine soarele si la Timisoara si iti ia valul de pe fatza. Aici a rasarit de mult.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 June 2010

    Pai e greu de inteles partea unde nu cunosti diferenta dintre broker (care executa ordinele primite) si investitor (care da ordinele, adica alege ce si cum sa se cumpere, cand si la cat sa se vanda).

    Tu te visezi investitor pe altii, cum te visezi si pensionar pe munca altora, si-n general, avem si raspuns la intrebarea cum de-ai ramas puber atatia ani de zile : pur si simplu evitand intrebarile dificile.

  7. @Fondul Mircea de Investitii
    Marian iți sugera sa pornești un FNI gen: el sare cu banii și munca de convingere a altor cetățeni in timp ce tu faci grafice 8x și încasezi grosul.
    Tot doreai tu sa-ti faci un trust media gen iRealitatea. Uite ca ai găsit și finanțare nerambursabila :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 25 June 2010

    Lol!

    Pacat ca io nu fac de-astea, c-ar fi ce zici tu.

  9. Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to search out any individual with some original ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this website is one thing that is wanted on the web, somebody with a little bit originality. useful job for bringing something new to the internet!

  1. [...] si respectiv cu valoarea agregata a unor chestii la care esti actionar - ca si io-s actionar la JPM, si mai nou chiar la BP, pe perioade scurte - denota o oarecare confuzie a broscutei asupra marimii [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.