Nume de cod "Cotofana".

Monday, 03 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

cotofanaSigur stiti ce-i o cotofana, chiar daca vorba "magpie" nu va spune mare lucru.

Ca toate soiurile de ciori, cotofenele sunt preocupate de obiectele stralucitoare, ducand insa aceast interes al speciei pe culmi obsesiv-compulsive nebanuite. Un cuib de cotofana adevarata, ca un apartament la bloc de roman verde, contine o colectie incredibila si nenarabila de obiecte stralucitoare portabile. Doar prin vasta lor inutilitate se pot apropia aceste ciudate colectii de indescriptibila lor varietate.

Pe de cealalta parte, exista cum sigur stiti un serviciu de ciripeala pe internet, care ingaduie pasaretului conectat la retea sa gangureasca fara retineri, emitand comunicari de o dimensiune limitata cam la o fraza. Imprejurarea asta convine ceva de minune, mai ales pentru ca fix atata incape odata intr-un creier pasaresc, din constructie.

Nu surprinde atunci ca a aparut prin noiembrie Magpie, un serviciu care ingaduie cotofenelor online sa colecteze cioburi de sticla pentru a-si decora, impodobi si despodobi singure locuinta.

Nu stiu cat de cotofana sunt eu insumi, probabil ca ceva pene avem in comun, dar stiu sigur ca-s curios ca o mâţă. Tot asa ca nu m-am putut tine deoparte de sediul ciripitoarelor, ma vad imboldit sa intru in randul cotofenelor declarate, sa vedem, acolo ce-o fi ?

Daca tot m-am apucat eu pentru mine, am sa fac rezultatele cercetarii (pai de buna seama ca-i o cercetare, ce-ati crezut, ca-i asa, pur si simplu curiozitate si gata ? suntem oameni seriosi, avem responsabilitati, familii, chestii, rezon) publice, sa stie oricine pofteste cam cum merge treaba cu cotofenele in twittosfera.

Deocamdata, tot ce pot spune e ca dupa estimari, voi castiga nici mai mult decat 4,183.18$ pe luna ca rezultat al cotofenelii, nu din alt motiv decat pentru ca alte date nu-s, totu-i pe zero, deocamdata. Sigur, mai pot spune ca m-as mira sa iasa si cateva sute, darmite cateva mii, dar mai bine ma abtin. Pentru ca eu pot.

EDIT 8 August : Rezultatul net dupa 5 zile ? 0. Nu in sensul ca 0 bani castigati, in sensul ca 0 ciripeli sponsorizate generate de magpie. Fail, cum se zice pe la noi pe internete.

Am sters contul, adio si n-am cuvinte.

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. Sigur, şi diverse servicii evaluează blogul meu pe la $5000, rotund, în timp ce altele pe la $30. În realitate io-l evaluez pe la 0, but that's just me.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 August 2009

    Eu sunt asa, mai din scoala experimentalista.

  3. Si cat te costa toata distractia?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 August 2009

    E gratis, ca bani.

  5. Din cate am cercut putine au dat cu adevarat rezultate ... pana acum doua'mi par de luat in seama: adsense cu camsense (4porn).

  6. Offtopic. Am o intrebare, daca nu e cu suparare: e posibil sa ai posturi care sa poata fi accesate cu link, dar pe care sa nu apara pe blog cand le publici?
    Ideea e ca vreau sa am o pagina cu niste texte, dar nu vreau sa fie un carnat cu jdemii de texte, ci o lista de linkuri. Evident, nu vreau sa le public ca pe niste post-uri obisnuite.
    Is it possible? Help. :D

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 4 August 2009

    Adica cum, sa arate cum arata categoriile aici la mine ?

  8. Nu. Sa nu apara deloc pe pagina principala cand le public, dar sa poata fi accesate prin link.
    Uite.. eu credeam ca merge daca folosesc optiunea public + pending review (in loc de published). In cazul asta, articolul nu aparea pe blog, dar il vedeam daca stiam linkul la el. Ce nu am realizat pe moment a fost ca doar pentru mine aparea, pentru ca eram logat.
    Uite un exemplu: http://reinvented.ro/things-i-hate/ E pagina, nu post, dar tot ideea aia e.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 4 August 2009

    Da.

    Se poate, dar e o chestie mai complicata, trebuie sa modifici call-ul query_posts(). Cel mai simplu ar fi sa pui toate posturile respective intr-o categorie anumita, si pe urma sa folosesti query_posts($query_string . "&cat=-45"); unde 45 e id-ul categoriei respective.

    Ai aici documentatia : http://codex.wordpress.org/Template_Tags/query_posts

  10. urangutanita`s avatar
    10
    urangutanita 
    Wednesday, 5 August 2009

    Poti sa faci ca pagina (new page), nu postare, vad ca zici si tu ceva mai sus

  11. @Mircea.. merci, o sa ma uit diseara.
    @urangutanita.. pai da, dar daca as face-o ca pagina, as avea aceeasi problema: mi-ar aparea in meniul de sus (si nu vreau asta).
    @both.. inca ceva.. aveti idee cat de google friendly sunt astea?

  12. Am aruncat o privire pe link. Nu pare asa complicat. Acum nu am timp, dar o sa modific zilele astea. Merci mult. :)

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 5 August 2009

    N-are google nici o treaba. Sigur, daca nu dai link de nicaieri, nici onsite nici off, probabil ca nu va gasi pagina s-o indexeze.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 7 August 2009

    Si-asa muri cotofana.

  15. As a magpie you could collect up to € 3.47 per month!
    Not enough? There are ways to get more.
    you tell me about.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 November 2009

    Bine, tu ai reusit cumva sa ramai cu 0 urmaritori pe twitter.

  1. [...] reusit de manipulare a presei si pana in ziua de astazi. Am incercat tot felu' de chestii, unele fara succes, altele cu, precum mult iubitul "pretty girl of the [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.