Studiul logicii la liceu.

Monday, 03 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

S-a discutat multisor despre cat de importanta sau inutila este studierea disciplinei generos numita "Logica" in programul regulat al liceelor patriei, mai mult dintr-o perspectiva teoretica. Am sa-mi ingadui pentru un moment o abordare practica, chiar daca va parea mai degraba anecdotica. Deci :

Doi tineri, o fata si un baiat au studiat Logica la liceu. El a continuat sa studieze la seminarul ortodox, locul de unde ies viitorii popi (odata ce se insoara si primeste parohie, ori pe gratis ori pe spaga, sau una sau amandoua). Ea a continuat sa studieze medicina.

Ei doi au feliat un barbat (in conditiile in care in orasul asta, fruncea fruncii tarii, cu greu gasesti un magazin de mezeluri capabil sa transeze salam), pentru a ascunde faptul ca-l omorasera. In mod neasteptat (de catre mine, si dupa toate aparentele doar de catre mine), fenomenul bizar al hemoragiei i-a luat pe nepregatite, asa incat desi se chinuisera sa taie omul in bucati, sa-l impacheteze si sa-l taraie afara, au lasat in urma urme de sange. Pasamite, macelarul de serviciu stia pe unde se taie incheietura soldului, dar lipsise la lectia despre vena iliaca.

Anterior faptului omuciderii, cei doi facusera o intelegere domestica, care in general survine intre oameni cu o oarecare vechime in jugul conjugal (eu ce sa-i fac daca asa se numeste), si cu perspective sociale ceva mai modeste decat se crede indeobste ca ar avea pruncii cu patalamale universitare : anume, ea urma sa se mai culce cu cate-un crai bogat, pe-o paine, o conserva, o bancnota, ce se mai nimerea. Si el urma sa stea la usa, pentru a urmari desfasurarea regulata a activitatii.

Anterior acestei intelegeri, doua seturi de parinti, si anume, cei ce aveau o fata studenta la medicina in Timisoara, si respectiv cei ce aveau un baiat diacon tot la Timisoara, planuisera, sperasera, economisisera, si se chinuisera in virtutea notiunii ca "mergi tu mama la facultate, sa scapi din mizeria asta", vorba lu' Nica lu' Stefan a Petrii. Eu stau si ma minunez cum o fi fiind viata in familia romaneasca medie la inceput de secol XXI, daca situatia de-a te prostitua prin camere impartite la patru, si a transa clienti in mare graba este un real progres pe scara sociala.

Undeva pe acest traseu logico-deductiv, fata urma sa se iubeasca sau o ora, sau toata noaptea, nu e clar, cu un tigan batran si burtos, pentru suma de 500 de euro. Asta in conditiile in care geme Piata de la A la Z de curve (amplasate, perfect logic, nu la litera C de la "curve", ci la litera M de la "matrimoniale", probabil singura chestie de la A la Z cu care ele n-au de fapt nici o treaba) dispuse sa se iubeasca cu cine-o fi pe 50 de lei (care-s 10 euro, ca sa fim intelesi).

Fata urma sa faca lucrul asta, ca si pe cele dinainte, pentru ca baiatul isi dorea foarte mult o masina, si ea il iubea pe el foarte mult asa cum era el (dorinta foarte multa de-o masina y compris). In pofida incasarilor consistente, cei doi trei n-au retinut o camera la hotel, contra fabuloasei sume de 20-30-40 euro, pentru ca nu le-ar mai fi ajuns banii, ci au trecut la fapte in caminul studentesc, loc de altfel foarte propice amorului platit prin chiar structura lui academico-universitara. De fapt, curvele din toate timpurile si din toate locurile gresesc alegandu-si hoteluri ca loc de profesare, pentru ca nu le duce capul mai mult, ele neavand, ce-i drept, nici ocazia de-a studia logica la liceu si medicina la facultate. C-asa e ele, tute.

Odata tot acest rafinat angrenaj istorico-dialectic pus la rand, baiatul a navalit in camera la scurta vreme dupa ce fata ar fi inceput sa-si presteze meseria alternativa (pana la obtinerea diplomei de doctorita), si l-a luat la bataie pe client. El (baiatul) fiind de altfel prezent in evidenta politiei cu o criza de gelozie suficient de serioasa pentru a se fi lasat cu interventia autoritatii statului intr-un domeniu pe care ele tin, cu intelepciune si drag, sa-l ignore cu totul, anume, chestiuni domestice. Romanii nefiind tocmai domesticiti inca, nu pot sa nu-i inteleg pe politai.

Daca stam si ne gandim bine, este si logic, daca te stii gelos, sa-ti convingi prietena sa se prostitueze. Cam la fel de logic ca fiecare alt element din elucubranta constructie a povestii asteia, precum si a oricarei alte povesti constituind viata oricarui roman mediu.

Deci, hai sa nu mai studiem logica la liceu. Oricum nici ceea ce studiem noi nu-i logica, nici efect n-are. Abandonul gargarei ar fi un pas pur si simplu logic.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. urangutanita`s avatar
    1
    urangutanita 
    Monday, 3 August 2009

    pe mine nu ma ingrozeste atat crima, ca psihopati sunt peste tot, in toate clasele sociale si intelectuale, ci aia din subsolurile ziarelor, care se intreaba cum sa stranga donatii pentru avocatii celor doi

    mi-am facut special cont pe hotnews ca sa dau minusuri la aceste comentarii, poate apare vreunul sa exploateze electoral

    un fenomen similar se pare ca a fost si la moartea sotiei unui manelist

    groaznic, brr

  2. urangutanita`s avatar
    2
    urangutanita 
    Monday, 3 August 2009

    chiar ca traim intr-o tara de psihopati... inca o crima aplaudata

    http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-6020972-tanar-decedat-dupa-fost-impuscat-mai-multe-ori-pentru-refuzat-dea-muzica-masina-mai-incet.htm

  3. romania inedit`s avatar
    3
    romania inedit 
    Sunday, 9 August 2009

    Eu cred ca in pret a intrat sexul in caminul facultatii , ca sa simta tiganul ce inseamna sa fu*i o studenta medicinista .

    La cum arata fata aia lua un 200 de lei pe noapte destul de lejer .

    Nu stiu daca ai fost prin camine in Timisoara , dar nu prea gasesti curve la 50 de lei care sa arate acceptabil .

    Eu cred ca ea nu avea nevoie de o motivatie , avea nevoie de un peste .

    Sunt sigur ca fata stia ceva meserie si e pacat de ea daca ajunge la puscarie !

    As da si eu 10 lei ca sa o scap de puscarie ;)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 15 October 2020

    Bwahaha what a fucking fabulous article.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.