Denunt penal in contra lui Eugen Simion
Am citit articolul Ioanei Bot si-am ramas si eu cu aceeasi mirare. De ce nu se face odata denuntul acela ? Inteleg ca intelectualii n-au nici vreme si poate nici inclinatie sa se chiar ocupe de trebile cetatii, in formalismul lor agasant si atat de intolerabil pentru minti obisnuite sa zboare, sa pluteasca, oricum, sa se desfasoare prin ceruri.
Fie. Atunci sa-i ajut eu, m-am gandit.
Plec sa depun documentul, asa ca urmeaza un update cu facsimilul (:p) confirmarii de primire.
Sunt chiar curios ce va iesi de aici.
Wednesday, 17 June 2009
nu cred ca ai vreo sansa sa reusesti...:)
Wednesday, 17 June 2009
Pai io ce sa reusesc, pacatele mele ?
Wednesday, 17 June 2009
Asa cum probabil te si asteptai, esti in google.
http://www.google.com/search?q=eugen+simion+penal
Wednesday, 17 June 2009
Noa hat, ca repede mai merge si internetu' asta.
Wednesday, 17 June 2009
schimba subtitlul intr- "o ciocolata penala" :)
amu plec sa aflu cine-i omu' ala si cu ce ti-o gresit
Wednesday, 17 June 2009
Am cautat, dar sa gasesc ce zici tu in denunt presupune sa citesc o gramada de articole si asta ar lua mai mult timp decat am acum. Ce faci tu acum este exact genul de chestie care ar trebui sa se intample mult mai des, deci felicitari!
Astept cu nerabdare reactia D-lui Procuror Sef Morar si sper sa nu fie ceva gen.
Wednesday, 17 June 2009
Zamolxis : Ma mira ca nu-l cunosti pe marele bivol Eugen Simion :P
Wednesday, 17 June 2009
Succes iti doresc...:D
Wednesday, 17 June 2009
pe doamna bot şi pe domnul vica i-ai însştiinţat de acţiune?
nu cumva să se trezească la uşă careva cu poliţia şi să facă infarct din cauza asta!
Wednesday, 17 June 2009
@fanita: Pai inainte primesc o citatie. Si pe asta tot un politist o aduce, da`in civil. Nu de alta da` sa nu faca omu` apoplexie de inima inainte de proces, cum zisesi...
Wednesday, 17 June 2009
@adi
păi da, dar ziceam de o fază ce am păiţit-o eu acum câţiva ani.
venea sezonul votului şi eu aveam carte de identitate. şi erau mulţi cu aşaceva iar statul s-a gândit că nu putem vota cu ea şi că ne trebuie o chestie inteligentă, numită carte de alegător(cine ştie şi câţi bani s-au mai cheltuit şi pe prostia aia).
bunică-mea stătea la noi şi era să facă infarct când a auzit la interfon că mă caută poliţia. e drept, când am coborât, m-au întâmpinat nişte binevoitori comunitari care mi-au predat actul. şi acum cred că îl mai am pe undeva pe acasă printr-un sertar. desigur că acţiunea asta cu carnetul de alegător a fost un insucces(nu s-au putut distribui la timp şi la toţi) şi oamenii au votat până la urmă tot cu cartea de identitate.
dar ce doream să sublinez e faptul că persoanele în vârstă cam au un şoc când aud că îi caută poliţia.
Wednesday, 17 June 2009
@zamolxis Societate civila, gen.
@krossfire Pai z e prin Canada din cate stiu.
@RadioFocus Dar mersi, sa fie.
@fanita Ba, ca le-am dat email. Sper ca n-or face atac, c-ar fi pacat. Orisicat, sunt oameni de 40 amandoi, nu-s chiar pensionari.
@adi Putin probabil sa trimita citatia cu politaiul, cel mai probabil prin posta. Cred, cel putin.
Wednesday, 17 June 2009
Io am primit una acasa (martor nu inculpat, stati linistiti) cu politai cu tot, da` era prin 2000, s-or mai fi schimbat obiceiurile intre timp. A semnat de primire soacra-mea, ca eu eram la servici.
Wednesday, 17 June 2009
Mi se pare ca sunt la discretia procurorului, daca se-nerveaza bine poate sa trimita cu mandat de aducere direct, merge politaiul la servici si te ia de-acolo, dar nu se prea practica in ultima vreme.
Thursday, 18 June 2009
Ziua buna! As vrea sa aflu mai multe despre acest denunt penal, pentru un eventual material de investigatie. Imi puteti da, va rog, o adresa de mail la acre sa va scriu? Multumesc tare mult, astept un semn pe adresa de email pe care v-am lasat-o.
Thursday, 18 June 2009
Pai hai sa punem cu totii de o petitie. Asa o sa fim mai multi la discretia procurorului.
Thursday, 18 June 2009
Omu' poate face ceva in doua feluri : Daca are cunostinta nemijlocita de fapte ori circumstante cu legatura, sa trimita un denunt. Daca se gaseste intr-o pozitie din care sa comunice (jurnalist, bloger, twitterist, ce-o fi), sa dea mai departe.
O petitie e un mod de-a nu face ceva.
Thursday, 18 June 2009
uneori, raspunsurile tale is un mod de a da peste nas :)
Thursday, 18 June 2009
am uitat sa te-ntreb: ala-i stilou chinezesc?
Thursday, 18 June 2009
Poate c-am scos-o cam cu fum pe nari, si andruska-i om de treaba si n-are vina, dar io fac alergie cand vad vorba petitie. Da' dup-o vreme-mi trece.
Si nu-i chinezesc, e canadian :p
Saturday, 27 June 2009
Socant - in sfarsit se intampla ceva! Exista persoane care reactioneaza! Daca nu-i crapa nici acum o vena pe undeva crocodilului tot degeaba!
Mari sanse nu sunt, are pielea groasa...
Saturday, 27 June 2009
A reusit el sa scape si de Curtea de conturi pana acum de doua ori...
Friday, 10 July 2009
si totusi vezi ca sunt si admiratori, chiar seriosi
Eminescu – restitutio in integrum de Alex. Ştefănescu
S-a împlinit visul lui Noica
Au apărut încă şase volume - şi anume 15, 16, 17, 18, 19 şi 20 - din ediţia de facsimile după manuscrisele lui Mihai Eminescu. Urmează să mai apară trei şi atunci se va împlini visul lui Constantin Noica. Fiecare dintre noi va putea, într-un fel, să aibă în casă legendara ladă cu manuscrise - caiete şi foi volante - încredinţată de poet lui Titu Maiorescu.
În ceea ce mă priveşte, m-am grăbit să-mi procur noile volume editate sub egida Academiei Române de un grup de cercetători coordonat de Eugen Simion. Le-am adus nerăbdător acasă şi, în fiecare noapte, îmi petrec câteva ceasuri citind versuri şi însemnări, fragmente de proză şi de piese de teatru, traduceri şi versuri populare scrise de mâna lui Eminescu. Vecinii care văd fereastra de la camera mea luminată la ore târzii ar putea crede că tipăresc bani sau că am întâlniri secrete. N-ar fi exclus ca şi SRI-ul să intre în alertă. Dar îndeletnicirea mea este cu totul inofensivă. Reconstitui, înfiorat de emoţie, ceva din spectacolul gândirii eminesciene.
Deşi avea un scris ordonat, de elev conştiincios, Eminescu gândea continuu şi efervescent. Se poate vorbi în cazul său de un dramatism al exprimării. Frazele care îi scăpau de sub control şi urmau o logică proprie erau tăiate şi rescrise. La fel se întâmpla cu cele care simplificau o idee, sacrificând nuanţele. Se simte pretutindeni autoritatea de fier cu care poetul obliga limbajul să-i exprime viziunea. Dar se simte şi tandreţea sa faţă de cuvinte.
Eminescu elibera cuvintele din reţeaua de obligaţii pe care le aveau în comunicarea convenţională dintre oameni. Le restaura înţelesul originar. Nu întâmplător pe unele le caligrafia separat, rotunjindu-le literele cu voluptate. Îi plăcea, în mod evident, să vadă cum arată şi, probabil, şi să audă cum sună. Mi-l închipui pronunţându-le cu pauze între silabe, ca pe o frântură de cântec.
Mă emoţionează să constat cu câtă grijă - subliniez: cu câtă grijă - folosea poetul cuvintele limbii române, limbă pe care o folosesc şi eu azi. Nu făcea niciodată risipă de cuvinte şi nici nu le bagateliza, cheltuindu-le pentru exprimarea cu nonşalanţă a unor banalităţi, ca atâţia autori de versuri din vremea noastră. M-am săturat să aud cântece de genul "Chiar nu ştiu ce e cu mine/ Mi s-a pus pata pe tine". Mă întorc fermecat la versurile eminesciene:
"Adormind de armonia/ Codrului bătut de gânduri/ Flori de tei deasupra noastră/ Or să cadă rânduri-rânduri."
Codru bătut de gânduri... chiar dacă ar fi creat doar această combinaţie de cuvinte, Eminescu tot ar fi meritat un loc în istoria literaturii române. Dar a creat atât de multe, de o frumuseţe îmbătătoare, încât se pune problema ca istoria literaturii române să merite ca el să facă parte din ea.
............................
Punct final la ediţia Perpessicius
Mi-am mai procurat, tot de la Academia Română, două tomuri uriaşe (fiecare de aproape 1000 de pagini format A4) reprezentând, împreună, partea a doua a volumului al XVII-lea - ultimul! - din faimoasa şi, în felul ei, eroica ediţie Perpessicius a operei lui Eminescu. Cele 25.470 de poziţii ale lucrării dovedesc, încă o dată, cât de amplu au reverberat biografia şi opera lui Eminescu în cultura românească. Mari cărturari au găsit o justificare a existenţei lor în reconstituirea detectivistică a vieţii poetului, în editarea cu cât mai mare acurateţe a scrierilor lui, în interpretarea, tot mai subtilă, a acestor scrieri şi, iată, în inventarierea riguroasă a ceea ce s-a scris despre biografia şi opera lui Eminescu.
Nu e mai puţin adevărat că unii îşi fac în ultima vreme un mod de a deveni vizibili din contestarea poetului. Este inevitabil să se întâmple aşa, fiindcă, dacă s-ar contesta ei între ei, ar rămâne, în continuare, scufundaţi în anonimat. Ca firele de praf care prind viaţă în imperiul unei raze (cum spune Eminescu însuşi într-un poem), aceşti contestatari trăiesc şi ei o clipă de glorie luând pe degete ceva din fosforescenţa operei eminesciene.
Voinţa testamentară a lui Perpessicius a fost dusă la bun sfârşit cu mare şi regretabilă întârziere, dar a fost dusă la bun sfârşit. Nu ne mai rămâne decât să închidem televizoarele şi să ne adâncim în lectură.
Wednesday, 22 July 2009
"esista o explicatie" : toate zmeele inaltate pe cerul "patriei" in "iepoca Ilici". Ce vedem noi acum sunt doar zdrentele din care s-au confectionat cozile acestor aparate de zbor, moshite, protejate ca se desfasoare in voie, si lansate de singurul vinovat : moasha contrarevolutionara I.I ... Cit timp inca mai vedem binecunoscutul rinjet nu cred ca putem avea vreo speranta.
Wednesday, 22 July 2009
@CD Nu mai e nici pusca si cureaua lata.
Cam asta-i morala, de fapt. Nu-i mare lucru sa comiti magarii. E mare lucru sa scapi. Ele vin dupa tine, incet-incet. Tu fugi, esti mare, esti deosebit, ele-s in urma, ha-ha-ha.
Dupa care, esti obosit, si singur, si batran. Si ele te ajung. Si ce-ai rezolvat ?
@margareta Sa nu confundam admiratorii reali ai lui Eminescu cu imaginarii admiratori ai lui Simion.
@Leana Pai sa-i mai contribuim un infarct-doua-trei, zic.
Wednesday, 22 July 2009
... slabe sperante, vegheaza Oprescu !
Wednesday, 22 July 2009
Poa sa vegheze. Chestia e ca poti tu avea cati prieteni vrei, nu e pe prieteni asta. E asa, mai inexorabila, lumea nu-i o mare gasca.
Sunday, 31 July 2016
A ieșit până la urmă ceva de pe urma denunțului?