De ce rad eu de ma-mburd prin casa in dimineata asta.

Friday, 24 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pai, acu 2 zile am editat bucatica din wp-header care zice

if(is_single() || is_category() || is_archive() || is_home() ){
echo "< meta name=\"robots\" content=\"index,follow\">";

sa zica

if(is_single() || is_category() || is_archive()){
echo "< meta name=\"robots\" content=\"index,follow\">";

Complicat. Ce efecte practice are ? Pai, prima pagina a acestui blog nu mai dadea catre google indicatia ca s-o indexeze, ci din contra, ca sa n-o indexeze. Ceea ce google a si facut, cam in 34 de minute. Google se executa foarte urgent pe-aici pe Trilema.

Ca rezultat al de-indexarii paginii principale, vasta majoritate a link-urilor catre Trilema nu mai duceau catre o pagina pe care google s-o poata scoate in rezultate la cautari. Drept urmare, cautari dominate net de mine pana acum, precum "mircea popescu", "trilema", "mircea popescu blog" etc au revenit in situatia in care se aflau pana la inceputul anului.

Bun, si ? Fix vax. Asa ar fi putut sa fie, dar uite ca nu e.

Well, @marie_jeanne se pare ca l-a facut pe al' de la trilema :-) http://sp2.ro/mirceap Dau o ciunga pentru cine ghiceste care-i capu'... :)

eCocioaba pe twitter

Tovarasul @Mircea_Popescu! Ai fost demascat! Preda-te si-ti vom da pachetul de guma Turbo inapoi!

eCocioaba pe twitter

Noa dar vai. In timp ce halalant dumbalau, sau care-s cuvintele de rigoare in situatii de-astea umilitoare,

Ultimul pas al acestui jalnic individ, după ce a fost umilit chiar în domeniul la care se laudă că este campion (are chiar şi o firmă specializată)

Vali Petcu pe blogu-i
(nu te obosi sa stergi, clar c-am salvat)

Dura viata asta. Sa inchei cu un citat de la o amica :

well... they were claiming to actually have done something but in fact did nothing.
which means...that they're googling your name with enough frequency to stumble upon the drop in rank around the same time it actually occurred.

jesus christ already. I don't google you nearly that often lol.

Tre' sa traduc ?

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. lexy229`s avatar
    1
    lexy229 
    Friday, 24 July 2009

    Esti la loc si pe "mircea popescu" si pe "trilema" si pe toate.

    D'oh.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 24 July 2009

    Ca bine zici. Sa vezi miracol, a durat tot 34 de minute si la intors, ca la dus. Ce chestie dom'le.

  3. urangutanita`s avatar
    3
    urangutanita 
    Saturday, 25 July 2009

    funny :)

    sunt niste tools de seo spam care urmaresc in timp real cuvintele cheie care te intereseaza (or fi primit alerta prin sms?)

    si ce e cu reviewurile platite, ai vrut sa vezi care le e pretul? :)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 July 2009

    Nu.

    E criza. Criza inseamna ca toata lumea sta si tremura cu banii sub fund. Eu aleg in general sa merg in sens opus "lumii", si-n cazul asta particular, tot asa. In criza, banii trebuie cheltuiti, aia-i iesirea. Sigur, nu trebuie aruncati.

    Criza e de fapt o ocazie, e ocazia sa citesti cartea aia de care n-ai avut timp, e ocazia sa repari in sfarsit gardul, sa plantezi in sfarsit un pom, sa faci toate lucrarile de infrastructura care erau de mult necesare, si uite ca nu fu vreme de ele.

    Blogosfera romaneasca este inca prea mult un spatiu in care fiecare vorbeste in vid, nu exista obisnuinta criticii, nu prea exista dialog dincolo de agreere fara nuanta si negare fara drept de apel, nu exista nici farama de reflexivitate. Blogosfera romaneasca este mai degraba un act acultural.

    Criza este ocazia perfecta sa mai reparam din problema asta.

    Si daca io-s alerta lor pe sms, s-avem pardon lol.

  5. tu si restu: o simbioza intr-adevar ...
    ai ajuns material didactic sau de studiu (daca sunt deja diplomati) pentru conationali. Tot inainte !

    :D

    PS: Ref: MPvs.zoso&co: In 90% din cazuri nu inteleg nimic din franturile conflictuale de verbiaj pe care le postati unii si altii intru lauda de sine sau maruntirea oponentului.

  6. Ce bine le zici. Sa inteleg ca vei profita de criza si vei schimba putin layout-ul firmei aleia care se lauda ca face nu-stiu-ce ERP... iar managicu' director care esti e expert in web dizain?

    Sau vei profita de criza ca sa-ti continui actiunile de spam de 2 lei?

    Greu la deal cu boii mici.

    Spor la munca.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 July 2009

    @Dr.A Lol@ref. Pai vezi asta-i problema cu comunicarea online, tinde spre fragmentare pana te ia cu ameteala.

    In rest, asta-i mlastina, asta-mblacim. Nu-i incotro.

    Apropo, "Page not found
    Sorry, the page you were looking for in the blog Dr.A's Canapé does not exist. " M-am uitat sa nu fi scris rau numele, dar pare bine. Ce-i acolo ?

    @Fluture Eu nu-s expert in web design. Daca ma voi hotara sa ma apuc sa vand imagine, poate imi voi bate capul. Deocamdata vand eficienta.

    Stii tu ce-i aia eficienta, Fluture draga ?

  8. @Mircea Popescu, serios? Stii tu ce e aia eficienta? Ca la tine in CV scrie "proven knowledge of web design", iar pe site-ul ala penibil pe fond negru scrie si ca poti sa "rely on a team of specialists in Visual Arts and Web Design". Cum te poti lauda ca faci si ERP si Web Design pe acelasi site de 2 lei? Deci tu le faci la altii web site-uri, dar tu mai mult de niste albastru cu negru in niste frame-uri nu poti produce pentru propriul web site?

    Ah, am uitat, esti ocupat cu implementarea de ERP-uri. Si sunt convins ca pe criza asta ai triplat vanzarile. Ca tu esti specialist in eficienta. Sanatate... mintala iti doresc, e tot ce ai nevoie.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 July 2009

    Este o diferenta intre "proven knowledge of x" si "expert in x". Cam aceeasi diferenta dintre muzician si muzicant. Intre ele mai exista cateva trepte, de exemplu, student la facultatea de muzica.

    Ca o paranteza, asta-i avantajul pentru tine de-a te certa cu oameni mai destepti decat esti : mai inveti una alta, despre cum e lumea asta alcatuita. Daca poti. Poti ?

    E dreptul tau sa judeci lucrurile cum poftesti, inclusiv in termenii ca "ala nu poate fi patron de dealership auto, nu vezi ca are logan ?". Judecatile tale te judeca pe tine in fata altora, evident, si eu deduc (din nou) ca esti mai degraba un impostor. Ceea ce e, pana la urma, crucea ta. Ca te simti obligati sa-i acuzi pe altii de problemele tale, e iarasi cunoscut drept simptom comun, in studiul bolii asteia. Ca vina lor principala e fix aia de-a iti fi expus impostura ( http://trilema.com/2009/o-chestiune-de-gust/ ) nu surprinde pe nimeni.

    Daca tot insisti sa vorbesti despre sanatate mintala (amunzant, nu?).

  10. asta este: http://blog.adrian.mihalcioiu.ro/2009/07/baobabul-spiru-haaretz.html ..
    o cugetare de w.end.

    @fluture nici eu nu am inteles ce e cu site-ul ala, dar nici nu am remarcat sa se laude omul cu el...

  11. Fluture`s avatar
    11
    Fluture 
    Saturday, 25 July 2009

    Un dealer de Toyota care merge cu Logan e cam ciudat, nu?

    Pe de alta parte, eu sunt un impostor pentru ca tu nu poti sa raspunzi la niste intrebari simple? OK, dar sper ca ti-ai luat medicamentele.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 25 July 2009

    @Dr.A vezi, semnasesi comentariul cu http://blog.adrian.mihalcioiu.ro/2009/07/spiru-haaretz-acest.html

  13. @Mircea
    nu mi-a placut si l-am schimbat ;D

  14. citit postarea si comentariile
    si intreb si eu:
    la ce bun sa traduci ?

    zi faina ! :)

  15. Citeste "http"://codex.wordpress.org/Conditional_Tags (nu, nu e spam, scoate ghilimelele si da copy-paste link-ului in browser. Sper sa ti se mai lamureasca ).
    Problema e generata de template-ul de Wordpress pe care il folosesti. Tagurile respective apeleaza functiile care vrei sa fie afisate in pagina respectiva si statutul lor. In cazul de fata nu mai aveai pagina de home. Din moment ce Google indexeaza codul HTML afisat, (nu textul si pozele cum le vede utilizatorul!) crawler-ul Google nu a mai "vazut"o pagina de Home. Normal, linkurile interne afisate nu mai ajungeau sa fie indexate.
    La urmatoarea reindexare s-a rezolvat problema. Si "promptitudinea" nu vine de la tata natura. Exista serviciul de "Ping" integrat in Wordpress. Asta inseamna ca exact in momentul in care publici o pagina, sau o modifici, crawler-ul Google este atentionat si "invitat"sa indexeze pagina respectiva.
    Si nu, snippet-ul asta de cod nu e complicat. E un "if" deosebit de banal in PHP si Wordpress.
    @Fluture: Totusi, codul nu tine de "web design" , ci de "web development". Sunt satul de confuzia generala de termeni. E ca si cand ai spune "mere", dar te gandesti la "pere". In cazul nostru, majoritatea oamenilor cred ca "merele" se numesc "pere". Rezultatul este ca toata lumea cauta "web design" cand defapt vor "web development".

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Friday, 19 March 2010

    Dragule, dar nu-i o problema, e o chestie deliberata. Citeste tu cu atentie, daca te intereseaza - ceea ce s-ar putea sa nu, fiind epenisuri de-astea, blogosfericele.

  17. @Mircea Popescu: Imi pare rau de ignoranta, dar unde apare in text ca a fost o chestie deliberata? Si "epenisurile blogosfericale" sunt interesante pentru mine. Daca nu era o problema tehnica (unde m-am gandit ca pot sa ajut) nu as fi comentat de la bun inceput. Scuza-mi tonul plictisit si arogant de mai sus. Era tarziu si avusesem o zi foarte lunga. Bine ca s-a rezolvat, oricum.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    @Mihai Sublinieri in text :

    Pai, acu 2 zile am editat bucatica din wp-header care zice:

    Sublinieri in comentarii :

    Esti la loc si pe “mircea popescu” si pe “trilema” si pe toate. D’oh.

    <sarcasm>Ca bine zici. Sa vezi miracol, a durat tot 34 de minute si la intors, ca la dus. Ce chestie dom’le.</sarcasm>

    Deci, nu-i vorba de o problema tehnica. Simplu si explicit, la vremea respectiva un numar de prosti, condusi de prostul de frunte care-ti zambeste din sidebar se straduiau sa-mi faca ei google bombing ca sa nu mai fie trilema #1 pe cateva siruri de cautari, asa cum a fost din prima saptamana a infintarii ei si este inca si astazi, cu o singura intrerupere, nici 24 de ore.

    Si ca sa-mi rad putin de ei, si ca sa vad ce-or face, am scos, intentionat, index,follow de pe root. Si-au facut, imediat si pe loc, dupa cum se arata-n text. Si eu (noi) am ras, si-am uitat, dupa o vreme.

    Da' uite ca ai reamintit tu faza, si-am ras din nou. Asa ca... mersi. Si multumesc si pentru bunele intentii (de-a ajuta, adica) de la inceput, chiar daca nevoie n-o fost si nu era de fapt, ele tot bune intentii raman.

  19. In cazul asta, spor la joaca cu Google bombs si mult succes in continuare! :)

  20. M-am referit la Google bombs folosind cuvantul "joaca" pentru ca sincer, cam asta au ajuns ancorele. Au greutate, dar nu mai sunt nici pe departe ca pe vremuri. "Bombermanul"din sidebar, ocupat fiind sa injure la cei care se ocupa de SEO, a ramas cam in urma cu update-urile evidente de algoritm si crede ca mai merge ca-n vremurile bune de greyhat si blackhat SEO. Probabil nu-i vine sa creada ca a functionat in cazul lui (acum destul de mult timp) si acum brusc nu mai functioneaza, desi da linkuri de pe pagini si site-uri cu PR mare si numar mare de backlinks. Sa afle ce-i ala site de autoritate pe un cuvant cheie si importanta datelor istorice ale Google. La asta se adauga multe altele, dar na, aia care cer o caruta de bani pe optimizare sunt niste distrusi care mint oamenii...

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    Motiv pentru care nici eu nu intru in discutii pe tema dincolo de-a rade si-a trece mai departe.

  22. http://www.zoso.ro/ti-ai-vinde-un-prieten/

    Apropo de firma lui “specializata”, e de fapt o firma-fantoma. Eu cred ca e vreun puiut de comunist/securist pe care l-a pus tata sa faca o firma sa spele si ei niste bani.

    Ori e pur si simplu mitoman. Trista viata.

    TEO DESMASQAT

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Saturday, 31 March 2012

    Mda, parerile puletilor de pe internete, puternic sustinute de... parerea lor. Sau daca nu, is mitomani.

  1. [...] figuri, care propun false ierarhii create din nevoia proprie de auto-promovare (precum, de exemplu, Costin Cocioaba) e ultimul, si chiar daca cel mai putin important, totusi necesar, [...]

  2. [...] Constantin Cocioaba minte cand se da de ceasul mortii cu blogurile "nisate" care-s ele chipurile solutia. Spre [...]

  3. [...] : Trei luni de eforturi sustinute ale unei gasti de copii prosti s-a soldat in cele din urma cu scoaterea mea de pe google, si multa ilaritate. Blog20 sa traiasca. Mai traieste, apropo [...]

  4. [...] ? sfaturi ? doua chestii am a-ti zice, bre saculet cu cartofiori de mai. Primo, mai tii minte cum te faceai de ras cu expertizele tale SEO acu' un an de zile ? Nu ? Pacat. Da' sa stii ca nu s-a chiar uitat. Lumea [...]

  5. [...] prima oara cind nu reusesc (nu, n-au reusit), tot incearca de aproape doi ani, se fac de ris, mai iau o pauza, mai revin... Asta e, incompetenta e la ea acasa printre specialistii in weburi [...]

  6. [...] o paranteza, din informatiile parvenite la redactie Constantin Cocioaba, ex "pionul lui Orlando", actualmente baiat de mingi prin Pache Protopopescu se ocupa si de asta, [...]

  7. [...] ca eu ies mai sus pe "zoso" decit iese Vali Perfu pe "trilema", chestie in sine amuzanta, chit ca nu-i o noutate neaparat (apropo de care problema, atragem atentia ciordacului care are impresia ca el a introdus expresii [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.