Ce s-ar intampla daca...

Friday, 27 March, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Hai sa consideram o situatie ipotetica.

Sa zicem ca printr-o metoda oarecare, de exemplu ca rezultat al experientelor CERN, se deschide o legatura cu un alt loc. Cum vreti s-o numiti, o alta dimensiune, ori univers, ori o gaura spre alta parte a acestui univers, conteaza mai putin.

Sa zicem ca se descopera de asemenea o metoda prin care manipuland ceva in legatura cu acesta gaura, se poate incalzi ceva aici pe pamant, sau in tot cazul transfera energie, care metoda sa fie exploatabila comercial.

Sa mai zicem ca de partea cealalta traiesc ceva fiinte, nu neaparat asemanatoare cu ce-am vazut noi pana acum drept fiinte, dar in tot cazul, capabile sa gandeasca, si sa comunice, cel putin in principiu.

Daca, dupa o oarecare vreme, reusim sa descifram ce-au de zis, si rezulta, sprijinit cu dovezi absolut convingatoare, ca operatiunile noastre de extractie a energiei le distrug lumea lor, treptat si ireversibil, cam ce credeti ca s-ar intampla ?

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

 1. Deja situatia devine ''prea ipotetica''. Pamantenii gasesc fiinte de ''partea cealalta''. Maimuta om nu inteles ce zis extraterestrii => extraterestrii = strain => strain = dusman => eliminare fizica pana la ultimul pui de extraterestru.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Saturday, 28 March 2009

  Cam de-asta ma gandesc ca are probleme ecologia in practica.

 3. „Că doar nu vrei să o distrugem pe-a noastră înainte de a le distruge lor lumea”, spuse pământeanul cu cinism. Firește că îi facem praf. Sau ei pe noi, dacă sunt mai bine pregătiți pentru așa ceva.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Saturday, 28 March 2009

  @spyked : N-am zis explicit, dar presupuneam ca din ceva motiv anume gaura nu-i bidirectionala. Ei nu pot face pur si simplu nimic.

 5. Bine c-ai zis ipotetic. Ipotetic s-ar putea intampla, ca la nivel cuantic, toate celulele din corpul meu sa fie defazate fata de planul tridimensional al unei usi, asa ca s-ar putea intampla ca eu sa trec prin usa, in loc sa fac buba. Singurele particule care ies din spatiul 6 dimensional sunt gravitonii, si prin ei s'ajunge la acele "membrane" care se freaca intre ele..
  Apropos, exista o teorie, care spune ca in baza pisicii lui Schrodinger, daca privim la cer, e posibil sa facem sa dispara universuri intregi. So, I'd rather not comment on that.. :P

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Saturday, 28 March 2009

  @ghost : Da, asta-i o chestie in general putin cunoscuta. Fapt e ca exista o probabilitate finita nenula ca un corp de dimensiunea unui om sa treaca printr-o pelicula solida de dimensiunea unui zid fara a se influenta reciproc. Mica, dar exista. Poate o pun baietii de-un film.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Sunday, 29 March 2009

  Va pare voua o problema minora, dar uite ce bine se simte ea pe cnn :

  "The clergy aren't supposed to have sex at all, but they are free to tell people how to conduct themselves? That's like a girl who wears no make-up as the CEO of CoverGirl," one member posted on the page, "Condoms for Pope Benedict XVI."

 8. Io cre' ca exploatorii comerciali ai "vampirului de energie" vor contesta instant (si in instante) calificarile si calitatea traducatorilor mesajului de S.O.S. Simultan, se vor fi gasind alti traducatori --la fel de patalamati ca si cei dintii-- care vor sustine sus si tare ca, de fapt, vietuitoarele de dincolo ne transmit un mesaj de multumire, cum ca-i scapam de prea-plinul energiei lor care, al'fel, le-ar distruge iremediabil societatea in care traiesc.

  Ehh, si pe cind nu se va mai auzi nimic de la "capatu' firului", atunci (si numai atunci) e posibil s-auzim confesiuni de genu': "mda, s-ar putea sa nu fi interpretat bine mesaju' lor... imi pare sincer rau... victime colaterale... cit despre mesaju' primit de la cel'lalt fir inter-galactic, de asta suntem 100% sigur ca..."

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Monday, 30 March 2009

  Foarte probabil, de cand cu progresele astea sociale, toti suntem egali, toti copiii sunt unici, importanti si vor ajunge presedinti si nu poti sa-i spui nimanui ca-i un bou, s-or inmultit peste masura "greselile" manufacturate.

 10. făniţă`s avatar
  10
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Tuesday, 31 March 2009

  raspunsul e simplu: razboi! :D

 11. Sa speram ca nu se va ajunge la razboi, ca vom incerca sa gasim o solutie :)

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.