Varza a la blog

Tuesday, 31 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am sa dau un exemplu de cum nu se face sa ramina canonizat aici, ca oricum nu ma costa nimic. Deci :

varza-de-blog-1

varza-de-blog-2

varza-de-blog-3

Astea sunt ultimele trei articole la rind, pe bune acuma, n-am ales anume. Problemele ar fi, in ordinea descrescatoare a gravitatii :

  1. Nimeni nu are absolut nici un motiv sa cumpere ceva la recomandarea ta. Poate ca in 1512 lumea gindea ca "e scris deci trebuie ca-i adevarat". Motivul pentru care lumea credea asta in 1512 este ca pe-atunci nu orice taranete subdezvoltat emotional ajungea sa invete sa scrie, si cei care stiau scrie participau intr-un fel de intelegere generala sa nu scrie minciuni (prea mari) ca-i bate Trompi cu trompa. De cind cu educatia publica si masina de tiparit s-a cam terminat povestea aia. Ca sa fii luat in considerare trebuie sa prezinti incredere pentru cititor, si increderea se cistiga meritind-o. Una dintre cele mai simple cai de-a merita incredere este sa nu faci recomandari doar de dragul de-a face recomandari (si a fi platit pentru asta).
  2. Pozele nu au sursa. Chestia asta descalifica.
  3. Amestecul de subiecte. Nu e credibil ca ai idee si despre imprimante si despre creme si despre telefoane mobile. Faptul ca dai sfaturi despre toate demonstreaza ca pur si simplu nu-ti pasa.
  4. Falsul dialog si falsa apropiere. Trucuri ieftine de vinzator ambulant, "voi ce telefoane folositi". De fapt nu te intereseaza deloc da' s-a observat ca daca pui oamenilor o intrebare sunt mai atenti la tine decit daca le chirai poezia, asa ca hai sa-ncepem poezia cu o intrebare. Idem "indiferent daca esti fata, baiat sau australopitec de stepa", truc ieftin din aceeasi tolba. S-a observat ca daca-l identifici dupa grup omu-i mai atent decit daca vorbesti in general. Problema ar fi ca daca-l identifici pentru a-l dezidentifica n-ai facut de fapt nici o brinza.

Pe scurt, tabloul clinic complet al unui magari care pur si simplu-si baga pula : nu se straduieste macar sa-si creeze o reputatie in rindul oamenilor ci se bazeaza pur si simplu pe prostia masinilor, care cine stie, poate ca l-or scoate-n fata la vre-o cautare de cinci-sase cuvinte certificindu-i astfel o complet imaginara si absolut absenta autoritate ; nu-si reprezinta macar in gluma faptul ca mai exista si altii pe Internet, ci-l trateaza ca pe sinu' ma-sii (si-mi inchipui ca tot asa si conduce, si-n general se poarta) ; n-are nici un fel de respect pentru interlocutor cum nu-si intelege defel pozitia inferioara-n ierarhia sociala alocata lui pe merit, in virtutea incapacitatii, inculturii si inutilitatii.

Cam citi ani o fi avind nevoie acest meltean ca sa ajunga bloger ? Sau cam cita bataie ?

———
  1. Pe numele lui Emil Marian Pasca, de loc din Baia Mare, daca sunteti curiosi. []
Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Flaviu-Luchian`s avatar
    1
    Flaviu-Luchianinsigna de criptograf 
    Wednesday, 1 February 2012

    who's the person!? aia care +1'ed this...

  2. Probabil autoru'.

  3. pletzalcoatl`s avatar
    3
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Wednesday, 1 February 2012

    Always 1 person hehehe

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 February 2012

    Probabil ungurele prietenosul.

  1. [...] e un fel de blog. [...]

  2. [...] lista cu ultimele zece articole publicate la tine pe blog. Ne-am facut cu ocazia asta o salata de varza a la blog ? Pai nu prea e bine. Nu e bine nici sa scrii dupa google trends, nici dupa rss-ul site-urilor de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.