Test de cultura textuala

Monday, 02 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Uite cum facem : eu va dau varianta-n romaneste a unui text, voi ii indicati sursa (originalul e in limba engleza). Cistigatorul primeste insigna de cetatean educat.

Uite care-i chestia : te stressezi si innebunesti. Si pe urma te leaga. Credeti-ma, ca stiu. Toata lumea are o baltuta de sanatate mentala in cap. Stress-ul este ca un burete care suge sanatatea mentala. Nu-ti doresti sa ti-o suga pe toata pentru ca-ti vei pierde controlul.

In curind toata lumea iti va pune porecle gen creier-de-castor si cap-de-zacusca. Singurii prieteni iti vor fi diverse produse birotice. Ele nu rid la tine, si nu-ti pun porecle, si nici nu se prefac ca ti-s prieteni cit sa le faci temele si apoi sa te injunghie pe la spate in timp ce se duc la petrecerile lor smechere pentru oameni smecheri cu haine faine si par dat cu gel, tipul de par pe care toti pustii-ncearca sa-l imite pentru ca au impresia ca parul ii va face cool si periculosi si asculta live si bush si se duc prin canioane si stau la focuri de tabara, tinindu-se de mina si cintind cintece cum ar face oricine altcineva daca ar avea timp sau bani sau daca ar avea o slujba la care n-ar fi siliti sa lucreze zi si noapte si-ar avea citeva minute sa-si adune gindurile si sa se inscrie la scoala la timp ca sa nu-i intepe de inca 20 de dolari amenda de intirziere pe care n-o pot plati pentru ca au lucrat non stop pentru ceva demoni corporatisti nepasatori intr-o cladire fierbinte, umeda si murdara cu guma de mestecat impletita-n mocheta si cacat erupind din buzi cu un miros atit de patrunzator incit sa provoace voma sau mai rau, de cind aveau 16 ani, zi de zi fara nici o pauza, niciodata.

Nu, produsele birotice pur si simplu fac ce li se spune. Stau cuminti, tin hirtii deolalta, trimit faxuri sau aduna cifre. Nu striga aproape niciodata la tine si nu-ti cer raspunsuri pe care nu le ai. Intotdeauna urmeaza ordinele, si niciodata nu se obraznicesc. Nu pretind ca-s simpatice si pline de integritate in timp ce se tavalesc cu orice cacanar care se nimereste-n zona si le impresioneaza cu gelul din par. Produsele de birotica sunt prieteni.

Mnoa, cum stam ?

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

  1. There you go, wasn't hard: http://thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=sanity

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 January 2012

    A worthy fellow!

  3. Bun, da' citez:

    Insigna “Cetatean Educat” se acorda comentatorilor care au diplome de la scoli inalte (de la master in sus) [...]

    Io n-am cum să dau gata master-ul până la anul în vară, iar din Maddox n-am mai citit de cel puțin patru ani, deci faptul că am găsit sursa e o întâmplare. De fapt io cred că orice individ cu Google la cap și cunoștințe medii de engleză s-ar fi descurcat la fel de bine.

  4. Mesaj Becalian`s avatar
    4
    Mesaj Becalian 
    Monday, 2 January 2012

    American Staffordshire Terrier

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 January 2012

    @spyked Trilema e un studiu doctoral in sine.

    Si ar fi de asteptat ca orice cetatean cu x y si z sa se descurce la fel de bine, doara-i stiinta nu arta.

    @MB Hm ?

  6. Mesaj Becalian`s avatar
    6
    Mesaj Becalian 
    Monday, 2 January 2012

    Trolam si eu pe trolema, am zis ca poate nimeresc autoru' de prin revistele cu poze, fara sa mai citesc textul, si ma fac cu o insigna. Perseverenta e mama insignelor.

  7. Zeno citeste pe maddox?!

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 2 January 2012

    @MB Si asa te-ai gindit tu, ca o fi un ciine. Mbine!

    @Freud Poate il scria, bai, cine stie.

  9. Seful Politiei Pariziene a luat probabil ceva consultanta de la specialistii nostri onlain :

    L’an dernier à Paris, alors que la délinquance a baissé de 1,52% en 2011, le nombre d’interpellations de Roumains a lui explosé : + 78%, selon les chiffres présentés par le haut fonctionnaire. En moyenne, les policiers en ont arrêtés 23 par jour, souvent les mêmes, la plupart du temps des mineurs qui s’échappent au petit matin des foyers où on les a placés. (http://www.europe1.fr/France/Paris-les-Roumains-dans-le-viseur-917151/)

    LOLZ

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 24 January 2012

    Lasa-ma sa ghicesc : de la 8`753`219 interpelari in 2010 la 8`620`170 in 2011, din care 14`620 catre cetateni romani fata de 8`500 in 2010.

    Sau nu, de fapt putem socoti : 23 pe zi inseamna 8`395. Aparent am dat cifrele pentru 2012, sa vina sa ma faca si-mai-inalt-functionar zic.

  11. De fapt mie pasajul: "23 par jour, souvent les mêmes" imi amintise de unicii nostri.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 January 2012

    Haha mi-a scapat aia.

    Adevaru-i ca ar cam fi o problema, astia prin Timisoara dau amenzi de milioane vagabonzilor, pe criteriul ca de ce nu, isi fac norma. Banuiesc ca n-or fi politaii francezi mult diferiti, daca merge cooperativa cu ai nostri de ce sa nu-si faca norma de arestari ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.