Taxa "pe carbon" distruge economia Angliei complet si irevocabil, sau de ce e o idee proasta sa existe state.

Saturday, 26 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Avem un exemplu simplu si usor de urmarit. Se petrece in Australia, si aflam via dailytelegraph :

SHOPS and restaurants could face fines up to $1.1 million if waiters or sales staff wrongly blame the carbon tax for price rises or exaggerate the impact.

Magazinele si restaurantele ale caror angajati (vinzatori, ospatari etc) acuza noua taxa "pe carbon" pentru cresterea preturilor sau "ii exagereaza impactul" pot primi amenzi de pina la un milion si ceva de dolari. Deci scurt pe doi, daca angajatu' vrea sa-l nenoroceasca pe patron se intelege cu ceva pulete care-i recent creat inspector pe probleme de futut proprietatea privata (comisar al poporului ii zicea lui intr-o vreme), ii declara la ala nustiuce si gata inghetata, ca un milion de dolari nu plateste nimeni din incasari ca n-are de unde. Cite pizze de cinci dolari bucata tre' sa stringi ca sa aduni un milion banii tai ?

Putin context : guvernul australian, reprezentant al statului englezi, a decis sa introduca niste impozite uriase si nejustificate asupra initiativei private, pe teoria ca ei sunt socialisti si ii doare la basca, patru ani mai rezista cosmelia si pe urma ce mai conteaza. Si bineinteles sa angajeze si niste puleti inutili care sa mearga in inspectii si sa verifice cu maxima atentie ce declara saormarii si puletii ce pun cumparaturile-n pungile oamenilor, ca aia chiar si sunt niste cetateni ale caror opinii conteaza si-s de-a dreptu' relevante pe lumea asta. Mai ales daca tu te-apuci sa construiesti socialismu'.

ACCC deputy chairman Dr Michael Schaper told the Herald Sun companies were entitled to increase their prices and did not have to justify or explain why. "It is business as usual,'' Dr Schaper said.

Deci, firmele au dreptul sa-si creasca preturile si nu tre' sa justifice de ce, asa merg afacerile, zice un ipocrit jegos, parte a colocviului de ipocriti jegosi cunoscut indeobste drept stat. Daca firmele cresc preturile pentru beneficiul lor repede sare statu' de pe cur ca vai dar cum! Nu este posibil! Sa justifice! Daca in schimb sunt silite sa creasca preturile ca sa acopere impozitele statului pai nu trebuie sa justifice, e dreptul lor.

Bai jeg socialist de-ai iesit dintr-o curva beata pe numele ei Schaper : tu traiesti pentru ca primesti niste bani. Altfel ai muri de foame sub un pod c-o pula-n gura, fix ca ma-ta, cum de altfel si meriti. Acesti bani nu exista pentru ca i-a tiparit jegul tau de stat, cum crezi tu. Acesti bani exista pentru ca o firma i-a primit de la niste clienti. CAROR CLIENTI LE-A JUSTIFICAT PRETUL!!! Ca asa se formeaza preturile in lumea asta, justificindu-le clientilor. Ca noi traim intr-o lume libera unde oamenii sunt oameni, nu in socialismul englez in care oamenii sunt niste puleti captivi si le putem creste preturile oricit ca oricum n-au ei ce face. Dispretul asta imens, absolut nemasurabil, pentru libertate si in general pentru drepturile omului pe care-l afiseaza la fiecare ocazie socialistii e ceva de sa-ti dai pumni in cornee.

"If a business claims that a price is linked to the carbon price, that claim must be truthful and have a reasonable basis,'' he said. Dr Schaper said businesses must be sure price rises were "based on your own costs''.

Deci daca statu' baga o taxa universala care creste preturile la tot, ca de exemplu ma face sa platesc mai mult pe livrari, da' imi face si furnizorii sa plateasca mai mult pe livrari ceea ce inseamna ca imi cumpar totul mai ieftin, ba imi face si angajatii sa cheltuie mai mult ca sa ajunga la lucru, ceea ce imi creste costurile salariale eu nu am dreptul sa IDENTIFIC VERBAL tot acest impact negativ al existentei statului, al existentei guvernului, al existentei ACCC aia si a existentei lui Schaper personal ca atare. Ci trebuie sa ma limitez la o fractie minuscula a intregii probleme. Si daca ei se apuca sa genereze inflatie eu probabil ca n-am voie sa spun ca de-aia cresc preturile pentru ca guvernu' genereaza inflatie, afara de cazu' ca o generez io cu mina mea, invirtind la manivela de tiparit bani sau ceva.

Noa, uite de-asta e o idee proasta sa existe state : pentru ca sunt un magnet pentru toate jegurile lumii cunoscute si drept socialisti, al caror tupeu nu-i comparabil decit cu perseverenta lor. Ceea ce inseamna ca mai devreme sau mai tirziu statul va deveni captiv lor, si pe cale de consecinta un instrument de opresiune periculos pentru societate, pentru libertate si pentru cetateni. Tot asa cum e o idee proasta sa tii o balta cu apa statuta, indiferent daca exista sau nu exista inca tintari in zona, tot asa e o idee proasta sa ai state : ca mai devreme sau mai tirziu sigur da peste ele un Schaper si le umple de oua.

Altfel da, ramine cum am stabilit : taxa "pe carbon" e si o incercare disperata de-a reechilibra un buget in directia gresita (directia corecta, in caz c-ati uitat, este datul afara a tuturor Schaperilor, ca-s multe capusele) si cauza proxima pentru care toate tarile de-o aplica se vor duce pe pula.

Io abia astept sa invadeze comunistii aia de chinezi Statele Unite, sa le elibereze naibii odata de socialistii pizdii. Am ajuns, va dati seama, sa fie chinezii speranta libertatii-n lumea asta. In alta ordine de idei : daca aveti un copil socialist calcati-l pe cap.

PS. Am incadrat acest articol la rubrica "SUA care este" pentru ca Anglia fix aia e : al 51-lea stat al SU. Inca de pe vremea cind T. Blair mintea cu buna stiinta la ordinele sefului lui, G. W. Bush, si fara sa sufere ceva din asta. Doara de ce sa si sufere, el nu-i un reprezentant ales, el e un birocrat numit de la Washington. Pacat ca nu le-a reusit si numirea lu' Sarkozy acum recent.

———
  1. Ai crede ca in lumea civilizata parlamentele introduc impozite, si ai chiar avea dreptate : in lumea civilizata parlamentele introduc impozite. []
Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. lexy229`s avatar
    1
    lexy229 
    Saturday, 26 May 2012

    Michael Schaper was appointed to the Australian Competition and Consumer Commission in July 2008 for a period of five years as Deputy Chair with knowledge and experience of small business issues.

    Cum iti permiti hatere care esti hater sa critici specialistii in domeniile lor de specialitate?

    Dr Schaper brings extensive experience in the area of small business through his previous roles as ACT Small Business Commissioner, Dean of Murdoch University Business School in Western Australia and head of the School of Business at Bond University in Queensland.

    Care au si trei ani de experienta!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    VAI SA MA FUT IN EI. Icter fac.

    Deci puletele asta abject nu o facut IN VIATA LUI o "mica afacere" da' are experienta extinsa ? Toata viata lui bugetar-gaozar si "are experienta" ? VAI!!!

  3. Suji pula ala cu imi dau demisia din pnl si hai in consiliu si parlament toti putoii din fostul tineret pcr pe alocatie.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Deci cum ?

  5. cum envizioneaza ilustul autor rezolvarea problemei incalzirii globale, daca nu exista state?
    Deasemeni de ce evolutia omenirii a impus statele ca forme de organizare si in lume nu exista state anarhice asa cum envizioneaza autorul? Sa nu fie cauza ca ele au existat si au dat gres tocmai datorita faptului ca nu sunt sustenabile si sucomba atunci cand au alaturat un stat?
    In sfarsit felicit guvernul Australian datorita viziunii de care da dovada prin impunerea taxei respective in primul rand si in al doilea rand pentru limitarea posibilitatilor speculantilor de a creste preturile in mod abuziv.
    Sper ca si la noi in tara cineva va avea puterea de a aplica astfel de legi curajoase!
    Traiasca socialismul, traiasca viitorul, traiasca individul odata cu poporul!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Vezi ca ai de platit cinci sute de lei pentru comentariul dinsus, treci pe la comisariat.

  7. mnu, nu eu critica statul, dumitale s-avem pardon. Comisariatul tau nu are drept de a aplica taxe, cu atat mai putin amenzi.
    Doar statul poate sa le aplice. Mai mult as putea sa spun ca dumneata faci o frauda si tentativa de a obtine venituri nemeritate. Fapt care ar trebui pedepsit cu puscaria de la 2 la 7 ani si retragerea unor drepturi (dreptul la proprietate in primul rand, si derptul de a candida la alegeri in al doilea)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Ete scirt ? "Doar statul" lol. Pai uite cum facem : io n-am semnat la statu' tau, tu n-ai semnat la statu' meu. Deci suntem chit, sari cu banii.

  9. Pai tu ai semnat undeva ca sa devii cetatean al Romaniei? Ia devina tu apatrid daca nu ai de gand sa respecti legea.
    Toarshu Popescu, pai nu ne jucam aicisa dea bambilica.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 May 2012

    Auzi bai, da' Romania e a mea nu a ta. Ia baga cu subsemnatu' pe chitanta acolo cum se indica dinsus pina nu trimit politia sa te ridice. Pai ce pula facem aici!

  1. [...] le-a iesit convenabil, e o expresie idiomatica. [↩]Aparent problema cu guvernul care apasa si minte e straveche. Pe de-o parte incarca producatorii cu tot soiul de impozite si taxe, sustinind ca n-au [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.