Statul ideal in implementarea concreta

Wednesday, 22 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Traditional, Conventia PD din SU se desfasoara intr-o abundenta de luxura dat fiind ca toti bogatii SU ii sponsorizeaza pe astia ca sa aiba cu ce ulei + zaharel sa fraiereasca saracimea sa-i voteze, si pe urma sa dea legi care sa impiedice clasa de mijloc de la a ajunge intre bogati. PR nu prea are acelasi acces la resurse financiare dat fiind ca electoratul lor traditional, zisa clasa de mijloc, nu se simte prea bine-n pozitia strategic nefavorabila in care se gaseste, strinsa din doua parti in menghina, intre prostimea care chiar crede ca vine acusica Gizasi si bogatii care stiu ei preabine cum sa foloseasca instrumentele puteriiii.

Anul asta, cu totul exceptional, Conventia PR va fi cea bogata si Conventia PD se zbate sa gaseasca fonduri. Da' e o chestie nemaiauzita, cre' ca de cincizeci de ani incoace, poate si mai bine. Motivul este ca oficialii au ales Charlotte, South Carolina ca loc de desfasurare. Or Carolina de Sud e un asa numit "right to work state", ceea ce inseamna ca e interzis ca sindicatele sa organizeze asa-numitele "closed shop", adica locuri de munca in care cineva nu se poate angaja daca nu e membru de sindicat.

Deci va dati seama cam care-i structura puterii : sindicatele cistiga membri si bani de pe urma faptului ca daca vrei sa te angajezi in X loc trebuie neaparat sa te inscri in sindicatul lor. Ca vrei, ca nu vrei. Ei, si cum in Carolina de Sud e ilegal asa ceva (pentru ca i se recunoaste omului dreptul la munca, un drept superior conventiilor civile intre terti), iata ca sindicatele au decis ca ele nu sponsorizeaza nici cu un dolar Conventia de anul asta, sa se invete minte Partidul Democrat sa mai faca conventii in state care-si permit sa existe dinaintea miscarii sindicale, si au importanta istorica pentru partidu' respectiv. Pai ce-i aici!

Tiparul asta de presiuni impotriva statelor de-a dreptul nu-i nou pentru socialistiiii. Spre exemplu, Boeing s-o apucat sa-si faca ceva noua fabrica pentru ceva bucatele de avion de-ale lor. Urmau sa angajeze mii de oameni, or cumparat terenu', s-or apucat de sapat fundatii... da' ntziv. Pentru ca statele care indraznesc cumva nu ca sa se opuna, da' sa nu sustina in pofida legii interesele socialistilor trebuie neaparat marginalizate.

Sa nu se organizeze acolo conventii, sa nu se faca fabrici, sa facem misto de ei si sa ne simtim noi bine ca ce destepti si avansati suntem. Si puletii chiar pun botu' la prostii de-astea, dat fiind ca dupa ce-ai platit douazeci sau cincizeci de mii de dolari ca sa mergi la "college" unde nu ai invatat absolut nimic util numa' atita c-ai conspectat propaganda tembela a socialistilor si deci nu poti cistiga bani pe munca si inteligenta ta da' cu datoriile de git ai ramas... normal ca esti dependent de ei. Ca asta ti-ai dorit tu, sa-ti rezolve grupu' problemele, si acum iata : ori le numesti rezolvate asa cum sunt ori esti eject din grup. Haha, fraiere. Iti place ?

Sistemul functioneaza de fapt destul de bine, avem mare noroc ca ai nostri politicieni cit si ai nostri imbogatiti din furt si graft is inepti si nu se pricep la facut chestii de-astea cit sa le si iasa.

Da' nu mi se pare ca mai avem douazeci de ani. A, pardon. Nu mi se pare ca mai aveti douazeci de ani.

———
  1. Cam ca si vitele adunate sa fluiere in fata Curtii Constitutionale la noi, ca ele vor monta cu Ion Iliescu. Sau Petre Roman era ? []
  2. Antena Satelor sau cum se numesc diversele media din SU. Si ca exemplu amuzant : dupa ce s-a descoperit prin practica acum nici zece ani ca Secretarul de Stat al fiecarui stat din SU decide daca alegerile au fost sau n-au fost corect organizate (asa-i la ei), George Soros s-a apucat de sponsorizat campaniile aspirantilor la pozitia de Secretar de Stat in fiecare stat. Pentru ca stie el de ce, cine stie cind se-ajunge la o situatie cum e cea din Romania si nu vrea sa se gaseasca in pozitia penibila a nepriceputeanului infrint de Voiculescu. Asa ca-si face omu' vara sanie din timp, ce conteaza ca-i cautat de douazeci de ani sa intre la inchisoare pentru frauda fiscala ? Doara el nu-i un inalt oficial francez, sa i se aplice "legile" SU. []
  3. Pare rau, miscarea sindicala nu este altceva decit partea dintre teroristii proprii care arunca cu bombe si aripa politica de arunca cu vorbe a miscarii revolutionare. Sunt un fel de "intre Sinn Fein is IRA". Arunca cu bani, scosi cu mai cu zahareaua mai cu nuiaua de la fraieri. []
  4. Zice Romney :

    We also have to have the rule of law. By that I mean, you can't have the federal government through its friends at the National Labor Relations Board saying, to a company like Boeing, that you can't build a factory in a non-union state. That's simply wrong and it violates the principle of the rule of law.

    Zice opozitia :

    Romney’s statement reflects reality in that a Democratic administration tends to give more weight to union complaints, and unions don’t like to see jobs flow to right-to-work states. But his words go far beyond what the NLRB has actually done.

    []

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

28 Responses

  1. Āsta e cel mai incoerent articol pe care l-ai scris in ultimul eon.
    Lasā-mā sā ghicesc: mushrooms?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 August 2012

    In nemuritoarele vorbe ale soru-mii "Are you always high on your own neurotransmitters ?!".

    Da' ce nu-i coerent ca n-am pricipit ? Mie mi se pare chiar coerent. Nu-ntelegi tu muzica.

  3. Okay, reformulez: sunt mai coerente trimiterile decât articolul.
    Deci: shrooms? :))

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 August 2012

    Deci nu :(

    Aduci ?

  5. Hm. Pupilele tale zic altceva.
    Dar chestia e cā tocmai nu mai e nici o problemā sā ajungi la fonduri electorale si donatii, tocmai au ridicat limita de 5 grand (de la persoane private) si acum the sky is the limit!
    Super-pacs, baby.
    Pe Romney il sustin tāti mormonii lui cu casinos si fārā/ apropo, stiai cā mormonii l-au rechzitionat pânā si pe Gandhi, post mortem? Ei sustin cā se poate, si fārā acordul respectivului. O sā fie fun cu ei, ca si cu Bubba :))

  6. nu-s de-acord cu fificoffee

  7. Nici io nu-s de-acord cu F !

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 August 2012

    @kokofifi Ioai, acum inteleg io care ti-i problema, tu esti democrata de-aia ? Mbine. Pisica ai ?

    @F Femei, femei, e plina lumea de...

  9. Dacā nu-i alb, atunci e negru? Deci ori usl-ist, ori bāsist? Nimic in between?
    (Bun si argumentul cu fomeile! Trilemóic)

    Pfui, teufel ! *_*

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 August 2012

    La mijloc doar nehotaritii se-ntilnesc.

  11. Stiu faptele tale ca nu esti nici rece, nici în clocot. O, daca ai fi rece sau în clocot, dar fiindca esti caldicel, nici rece nici în clocot, am sa te vars din gura Mea

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 August 2012

    Fetele rele inghit.

  13. Vorbim de oameni care cred in arme si in Tea Party :D

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 August 2012

    Mei, eu cred in arme. Din motivu' simplu ca am folosit arme. Puletii care "nu cred in arme" habar n-au ce-s alea. Ei cred in fairy godmother sau ce pula, vine avataru' lu' mami calare pe-o sacosa plina cu haleu, cu o cirpa de praf intr-o mina si-o telenovela in cealalta si le rezolva lor problemele.

  15. kokofifi`s avatar
    15
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Thursday, 23 August 2012

    puletii care cred in arme le folosesc,de cele mai multe ori, impotriva persoanelor gresite. sau, daca nu, patesc ca Bombo si se fac de râs definitiv si irevocabil

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 August 2012

    Argumentul cu "de cele mai multe ori" e stupid.

    Antreprenorii dau chix, de cele mai multe ori. Experimentele stiintifice nu demonstreaza nimic, de cele mai multe ori. Amorurile sfirsesc prost, de cele mai multe ori. Propozitiile citite intr-o viata sunt, in vasta majoritate, inutile.

  17. kokofifi`s avatar
    17
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Thursday, 23 August 2012

    hai cu un exemplu, spune-mi la ce ti-au folosit tie armele. mai bine zis, spune-mi ce planuri balistice ai :) si nu-mi spune " ca sa-i plasez lu koko unu-ntre uoki" :)))

  18. Garfield`s avatar
    18
    Garfield 
    Thursday, 23 August 2012

    Sasi faca stat in stat.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 August 2012

    Tu, daca n-aveam mai multe si mai lunji eram mort 3x pina azi. True story.

  20. kokofifi`s avatar
    20
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Thursday, 23 August 2012

    Noa binie, in hamerica de sud. Zi-mi de Cimisoara sau de Cluj, ce faci tu acolo cu multe si lungi ( si cu cureaua latā)

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 August 2012

    America de sud o laie. In Europa de Est pui.

  22. Io-s de acord cu kokofifi :D

    P.S. Prilemoi, nu mai bine iti iei matale mai lungile si mai marile si meri in ceva razbel de prin lumi, ca oricum parca spuneai ca sa omori oamini ii bine (sau ca razboiul ii bun totaiacevadegen)? Si ne trimiti si noo poze! :D Si-l iei si pe Fisurat cu dumneata?

  23. Ce pl de brontozaur facurat bre, ma pusaratz la colt? Eu va dedei link sa radeti de proasta aia si acu ma pomen ca nu mai poci scrie pe motiv c-ar fi avertorial sau pl de cuc electrocutat, ca nu citii tot ce scrisaratz acolo-sa. :)) Ptiu!

    De treaba asta vorbeam.
    http://polimedia.us/fain/comercial/am-parte-de-o-baie-frumoasa-aniela-deby/#c106588

  24. Numai pe Trrollimedia. Mai poftiti pe la noi, zic.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Thursday, 23 August 2012

    @Florin Nu. Ca ase-i lasata lumii, ca cine n-are se pribegeste, nu cine are.

    @Morom3t3 Pai nu mai baga cacaturi incepind de luna viitoare sau cind expira.

  26. Eu am pus aia la "Societate" ca, ziceam eu, oamenii atinsi de prostie tin de social.
    Nici nu am citit tot articolul ala, mi-am dat seama ca e advertorial numai cand ati zis voi. Eu am zis, "ba, e proasta, ia sa rada si altii de ea" si pac, copy/ponta pe fain!

    Ia uitati ce desteapta e:
    http://morom3t3.wordpress.com/2012/08/24/cum-am-futut-in-ochi-o-proasta-si-ea-nu-s-a-prins/

  27. De ce tot au americanii fetisul asta de a taia ata? http://m.apnews.mobi/ap/db_6776/contentdetail.htm?contentguid=wygc5nQ0

  1. Statul ideal in implementarea concreta pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Povestind copiilor politica inalta si problemele lumii....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.