Se zice Discutati! doara noi numaidecit discutam, pai ce-i aicea.

Tuesday, 19 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

(De zis zice Chirila pe fain apropo de-un articol semnat de-un cetatean pe numele sau Ştefan Bolea pe-un site de care n-am auzit da-l mentionam apreciativ ca publica si editii englezesti articolelor, cum face pe alocuri Trilema si-n rest precit stiu absolut nimeni.)

mircea_popescu

"De multe ori trebuie să traduc ca să fiu înţeles, pentru că dacă aş vorbi aşa cum vorbesc în mintea mea, conversaţia s-ar încheia. Dacă tu eşti autentic, şi ceilalţi toţi alienaţi, tu vei fi cel alienat."aci imi pare c-ar iesi la iveala drama omului; adicatelea sa-ti vezi de evolutia ta spirituala si sa te trezesti ca faci un efort colosal sa cobori scarile spre beciul plevei, ori de cate ori vrei sa pove.

alex_c What did you expect?

mircea_popescu Deci BECIUL.
alex_c Mie mi-a placut alaturarea cu urcatu' spre beci. Ma rog, sa fii incapabil sa "cobori", prin asta intelegand sa-ti adaptezi limbajul .. parca apanajul superioritatii era dat numai nobilimii? Sau regilor sau pe-acolo, stii tu ceam vrut sa spun.

mircea_popescu Totusi, problema cu teoria asta e ca mie unul imi pare chiar comod (si de dorit) sa exprimi foarte bine-n cuvinte simple idei complexe. E ca un fel de sport.

Subomul sau noul om (termenii sunt echivalenţi) este ignorant, incult, lipsit de inteligenţă dar viclean, satisfăcut de el însuşi şi inconştient (îşi trăieşte sub-viaţa dincoace de conştiinţa de sine), în general fericit că este aşa de minuscul şi că nulitatea sa este protejată de legi internaţionale.

Tot cacatul asta e oarecum fals, adica pula mea, si porcu' care-i animal tot poate fi gestionat, ca are apetiturile lui.
alex_c Aia cu satisfactia de sine am vazut-o pe viu.

mircea_popescu Lol si ce te deranjeaza pe tine ca-i satisfacut de sine ?
alex_c Apai n-ai loc sa-i spun unde are totusi lipsuri.

mircea_popescu "Oamenii inteligenţi sunt condamnaţi la dispariţie. Au devenit contingenţi." De fapt au devenit transcendenti. Nu-i mai poti identifica daca nu se identifica ei.
alex_c Amicu' de scrie poezii nu concepe ca pot fi criticate, pe ideea ca EL SCRIE DOAR PENTRU AIA CARE-I INTELEG MESAJUL SI SE BUCURA DE EL.

mircea_popescu Bun, si ?
alex_c Nimic, postmodernism. 1`000`000 de bule diferite in care nu-i clar ce are valoare si ce nu.

mircea_popescu Pai nu, practic e "eu nu beau apa gratis!!". Pula... ce, ii obligatoriu acuma ? E foarte clar ce are valoare lol.
alex_c N-am priceput exemplul cu apa.

mircea_popescu Adica, criticile ce i se aduc is un beneficiu pe care el si-l refuza. Refuzul lui nu pune probleme societatii. E doar automutilare.
alex_c Ce-i drept.

mircea_popescu Io nu-s cu nimic mai prost prin aia ca un prost incearca sa se convinga ca nu exist. Dimpotriva, de fapt. Altfel ce are valoare are valoare INDEPENDENT de vointa lu' Bula din bula lui. Si-atunci, n-are cum scapa de valoare.
alex_c Bun, da' cum la noi a fi "intelectual" (whatever that means lately) e complet disjunct de a sti cu comert (si implicit a-i controla pe ceilalti). Rezulta ca "intelectualii" (plm mi se termina ghilimelele) trebuie sa stea in fund si sa se smiorcaie

mircea_popescu Pai la noi "a fi intelectual" e un mod de-a fi dobitoc, tot asa cum "a fi dascal" e un mod de-a nu face meseria. Si in general, statutul la noi e modul ultim de-a nu face ce teoretic faci. Casanova roman e impotent. Dar noah, el e Ccasanova. Are diploma. Si atestat. Si e membru cotizant in Uniunea Casanovilor. Doar ca nu fute. In rest tatatat la fel.
alex_c Mda.

mircea_popescu Adevaru-i ca nu prea pricep ce-i agreseaza asa pe... ma rog, pe intelectualii astia de bun simt omu' satisfacut. Pe mine cel mult ma amuza. Adica ce-i asa o crima sa te simti bine acuma ? Aia ne-ar mai lipsi, o hoarda de prostovani nesatisfacuti dind orbeste-n toate partile sa se satisfaca, oy vey.
alex_c Da lol. Ar fi amuzant un sondaj intre intelectuali "ce v-ar satisface pe perioada indelungata?"

mircea_popescu Lol nu intreba de-astea ca au sansa sa se prinda ce fac gresit.
alex_c Sa vada reparatii istorice facute Romaniei de catre Rusia? Sau geografice? Sa avem un nou geniu neinteles?

mircea_popescu Neah, o pizda. Io din ce-am vazut intelectualii-s in general nefututi.
alex_c Ar fi zdrobirea suprema sau ce?

mircea_popescu Bai, femeia e o chestie satisfacatoare asa in general. Daca-i minim educata chestia se mentine ani. Acuma depinde si cit de indelungat aveai tu in vedere, pina la urma un glonte-n ceafa te satisface definitiv si mai ales irevocabil.
alex_c Nu mei, da' cultural.

mircea_popescu Pai ce, pizda nu cultural ?
alex_c Gen .. sa citesti Opera Completa si Self-Referentiala

mircea_popescu Pai io ce zic.
alex_c Scrisa de-un roman. Mnoa.

mircea_popescu Daca-i scrisa de-un roman ma tem ca va avea efectul contrar.
alex_c Zici c-ar exista o femeie capabila?

mircea_popescu Capabila adica ?
alex_c Sa scrie ceva important. Ca de Papandat Bengescu ..

mircea_popescu A. Mei, ai ratat un nivel al discutiei aici. Femeia e textul in cel mai direct sens. Futi la ea acolo, e complet si autoreferential.
alex_c Bun, da' bucura numa' pe unu'.

mircea_popescu Sau cel putin asa crede el. E o teorie neverificabila.
alex_c Hm...

Si cu asta am luat o pauza, preopinentul gasindu-si brusc de treaba-n spatiul imprejmuitor.

Category: Trilterviuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.