salvia-cu-margarete-si-rochita-rindunicii.jpg

Sunday, 20 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

salvia-cu-margarete-si-rochita-rindunicii

Principalul avantaj la gradina este picnicul amator.

Adica, azi de dimineata de exemplu am facut ochi, mi-am taiat o felie de mincemeat piei din cuptor si mi-am turnat o cana de lapte, dupa care am tras un scaun la umbra si am facut un picnic de-asta amator, in pijama.

Deci - ca sa recapitulam - am economisit precum urmeaza :

  • Agitatia de "pregatiri", sa facem senviciuri, sa alea, sa alea, evident cu toate dumele aferente, nu mai intru in detalii.
  • Traficul cu toti nervii, gazele de esapament, tembelii care au cumva permis (sa mor de se poate explica cum de au majoritatea soferilor permis pe-aici), pretu' benzinei si restu' de comforturi.
  • Gasit loc, evitat fumurile de la restu' de manelisti, evitat calcarea-n cacatii ce se descompun frumos pe generatii saptaminale in orice loc inverzit la care are acces trogloditul mediu cit si elector.

Asa, schematic si pe scurt descris.

Picnicul meu a durat fix cit am avut eu chef, berea ar fi rece-n frigider daca as bea doar ca nu beau, da' fu laptele rece in schimb. Pregatirile au durat cam doua minute, cit m-am mai dezmeticit si eu, si la intoarcere pe drum am facut treizeci de secunde. Poate ca vi se pare un lucru de nimic nefiind invatati cu binele, da' va spui io ca latenta mica e lucru mare, de-aia unii fac chestii si altii nu fac nimic. Latenta decide destine.

Altfel la un picnic traditional nu te poti duce in pijama si papuci, cu mincarea-n mina. Din nespe motive : e soare, e praf, e muste, e alea. Da' la picnicu' amator din gradina poti.

A, si mi-a inflorit salvia.

———
  1. Mincemeat pie asta e o placinta exceptionala. Se produce ca orice placinta (in sensul de pie, tarta cu fructe, nu-n sensul de gogoasa de s-a raspindit la noi) doar atit ca in loc de compozitie se foloseste un amestec de carne cu mere, stafide, zahar si condimente. Asta curenta are vanilie, flori si scoarta de scortisoara, cuisoare, nucsoara si piper rosu - pentru ca DA, piperul rosu merge bine intr-o varietate de dulciuri. Chiar daca nu stie Bucataria Franceza. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.