O recunoaste cineva pe troglodita asta ?

Monday, 14 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tineti minte ca va povesteam taman ieri despre trogloditii care traiesc printre noi ?

Ei bine, astazi, deci data urmatoare cind am iesit in oras... ce credeti ? Aveam aparatul foto la mine. Asa ca, galerie :

troglodita-in-parc-1

troglodita-in-parc-2

troglodita-in-parc-3

troglodita-in-parc-4

troglodita-in-parc-5

troglodita-in-parc-6

Stie cineva cine-i celenterata din imagine ? Nume, adresa ? Ca tare i-as mai trimite un sfert de tona de cacat in portii zilnice de cite 50-100 de grame, sa se bucure si sufletul ei cel jegos.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

151 Responses

 1. E femeie?

 2. oribil. vreau sa plec din tara asta, iremediabila.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Luka D Da. E un anumit tip.

  @corina Eu vreau sa plece ea.

 4. Pana la urma, care-i diferenta? Doar de varsta?

  http://trilema.com/2010/a-nins-a-nins/

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Diferenta-i ca una-i nuda in padure si cealalta-i imbracata in parc. Ma-ntelegi tu ?

 6. "Am uitat sa precizez : parcul era gol ... "
  Da se pisa amandoo (prin parcul mai mult sau mai putin gol)?

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  "Parcul" ie un usor sarcasm la adresa lu' amicu' tau ala de n-are cinci euro, care tocmai explicase cum nu-i arde lui de iesit in parc.

  Cunosti 'mneata, ala care-i asa de genial ca s-o divortat de nevasta ca aia proasta cum era n-o vrut sa-l urmeze intr-o lume noua unde el urma sa rupa tot. Am auzit ca tocmai ce s-o intors cu codita la spinare inapoi in Bucuresti, ca sa vezi chestie. Cum mai merge, o rupt tot ? I-o scris Regina sa-l roage sa revina asupra deciziei lui ?

 8. Am inteles dupa ce am citit tot piesu {mi-am dat seama ca "parcul" tine de sarcasm (are si logica)}, ca nu stiam ca-i arde sau ba cuiva de iesit prin parc.

  Problema nu-i de nuditate, zic io, si chiar daca fetita si-o facut treaba mica (ca cea mare, nu prea are cum, din ce reiese din poze) in parc, zic ca tot ii discutabil, asta mai ales daca nu-i un toilet public in parcul ala.

  Daca era fetita ta, daca nu ai fi avut privada in parc, ce ai fi facut?

  Cat despre 'amic', nu mi-i, nu mi-o fost, si nu cred ca o sa se ajunga.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Toaleta e la vreo 40 de metri distanta, de cealalta parte a parcului. Are apa curenta, are lumini, are hirtie, are sapun...

  Problema e de urbanitate. N-am nimic impotriva sa te caci in padure daca te apuci sa tai poteci prin jungle ce n-au mai vazut om de o suta de ani minim, ba chiar dimpotriva, padurea ar avea ceva impotriva sa nu te caci in ea. Nu-s nici ipocrit nici lovit de farafasticareala, cunosc ca oamenii au trait majoritatea istoriei lor cacindu-se hapt in padure si n-am obiectii.

  Dar pe de alta parte, intr-un parc strins intre spitalul de boli infectioase si una dintre arterele principale ale orasului... mai frate, tocmai asta-i discutia : nu toti is pregatiti sa traiasca in oras. Chiar daca i-am imbracat sa arate a oraseni, ei tot trogloditi sunt.

  Problema e si de nuditate in urmatorul sens restrins : daca esti dispus sa te caci da' nu esti dispus sa stai in pielea goala, e clar ca ai o problema, ca ambele sunt la fel de naturale si deci ar trebui sa-ti fie la fel de comode.

  Si, pentru contextualizare completa, padurea unde-i facuta poza la care te referi e un loc unde traditional proprietarii de animale de companie isi duc ciinii si catelele sa se cace in voie si fara stres, cum nu-i permis in oras. Am participat si eu, ducindu-mi catelele proprii sa se poata si ele tavali prin zapada etc scl.

 10. Tu bagi edituri la comentarii? Nu vazusem a dooa parte a comentariului.
  Sa randuim cu trogodeala, mai intai. "nuda in padure si cealalta-i imbracata in parc", ii un raspuns aruncat fara a avea de a face, nu cred ca are rost sa caut domnitele legate (sau incatusate?) nude prin parc. La cate toilete publice avem, si io mi-am pus piciu sa ude pomii. Alternativa cu "sa faca pe el", nu sta in nici o pozitie.

  Cat despre P Diddy (?), nu ma framanta ce face cu familia lui, nici daca ramane aici sau pleaca (cu Bogdan is prieten, nu le amesteca).

 11. @Flo Mah, domnita in popou gol de face pisu in zapada are deja o educatie, poate alege singura si nesilita de nimeni daca vrea sa faca pisu in zapada pt un Escu sau altul. Pe cand copchiul acum isi capata "educatia".

  @Mircea Mdapo. Ce tip?

 12. Daca-i asa cum zici (chiar daca fetita nu s-o cacat, ci o facut pisu), in sensul ca ii toaleta functionala in parc, atunci da, ii o problema.

  Alfel, una-i sa fii silit de oaresce nevoi sa ajungi in parte nud, si cu totul alta-i sa-ti vina comfortabilsi natural.

 13. Luka, no uite ca tu privesti din alt ungi. Din experienta zic, nu cred ca problema majora aici ii educatia (si daca ar fi educatia, ar fi vorba de a batranei, nu de a fetitei, asta in cazul in care ii o toaleta functionala in parc), ci a alege (face copilul pe el sau il duce in tufis?).

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Daca nu-i clar ce-am vrut sa zic, bag.

  Nu-i un raspuns aruncat, nici vorba de asa ceva. Daca faci pe liberul si primivitul si te caci ca-i verdeata fa-o pina la capat, ce-ti trebuie haine ? Femeia va urca in autobuz, va pune mina pe bare, se va duce in magazin, va pipai rochii si sosete (iar daca-i da voie vinzatoarea, si chiloti) ? Altele-s normele in pustietate fata de oras, ca-ti place, ca nu-ti place.

  Daca copilul tau nu-i capabil sa se tina, nu-l duci acolo unde-i fortat sa se tina. Nu "sa ni se deie", te rog frumos, voi sunteti responsabili pentru faptele voastre. Asta in conditiile rare in care chiar nu exista toaleta (nu se aplica in cazul ilustrat in articol).

  @Luka D Aia cu educatia nici n-o mai punem la socoteala, ca discutam cu reprezentanti ai teoriei "nu ne-o dat statul deci e ok sa ne cacam in parc". Ca parcu' nu tot statu' ni l-o dat, deci "sa ni se deie" da' asa cum stabilim noi, ce-i aici ?!

  In tot cazul, un tip genial, foarte existentialist, supercool, deosebit de viril, bogat, interesant, inteligent, am zis ca-i genial ? Mnoa, [inca un] muist anonim.

 15. De la IP mi se trage unghiul :P

  Eh tu Florin pah ia-le pe ambele, ambele educatii aia care se da din aia care (nu) este. In rest iar mi le mixezi, tu ... acest Ice Mc printre comentatorii blogosferoidei noastre lumii.

 16. @Mircea Noi vrem pamant zic si vite si mulgatoare automate acceptate de standardele UE. :D

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Pai vite avem.

 18. Cica INOX Romania vroia sa faca un proiect misto cu mulgatoare d-alea da' cica nici o banca nu le-a sustinut proiectul.

  Asa ca vite o sa tot avem dar o sa ne uitam la ele, mare vizionar a fost Grigorescu ...

 19. @Mircea, primo, tot am o intrebare neraspunsa, tu ce ai fi facut daca erai in parc cu fetita (nepotica, na, ca tu nu-ti faci) ta si-ti spunea ca o trece pisu de nu se mai poate tine? Ii spuneai sa faca pe ea (ca tot veni vorba de educatie)? Sareai cu ea intr-un taxi sa-i ude aluia bancheta?

  "Daca copilul tau nu-i capabil sa se tina, nu-l duci acolo unde-i fortat sa se tina" n-ai cum.

  Secundo, nu tu "ti-ai scos" domnitele nude si legate la plimbare prin parc? In cazul asta, care ar fi pronblema sa vezi ca un copil iti arata curul cand se pisa?

  Nu se pune problema de "sa ni se deie", ii simplu, tine de minime conditii de decenta, nu-i toaleta in parc, face pisu la tufisu in loc sa faca pe el.

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Luka D Hahaha. Hmm... da' Grigorescu era cu boii. Totuna?

  @Florin Nici nu vei primi raspuns la asa intrebare, pentru ca e o intrebare absurda. Ce m-as face eu daca as descoperi ca mai am douazeci de lei azi, salariul intra pe 20 si in 15 cel tirziu tre' sa platesc factura la internet sa nu mi-l taie ? N-as face absolut nimic, ca eu nu m-as lasa sa ajung in situatia asta, ca am cap pe umeri, judec cu el, si planific in consecinta. E foarte slab argumentul tau, pentru ca presupune ca femeia din imagine chiar este troglodita.

  Cum adica "n-ai cum" ? Ai cum. Nu vrei tu sa faci ce tre' facut, pentru ca "asa face turma" ? Si ?

  Minimele conditii de decenta inseamna a nu frecventa un parc care nu indeplineste minimele conditii de decenta, nu a-l frecventa si-a ridica din umeri ca "n-ai avut cum" dupa aia.

  Cred ca ti-am explicat corespunzator care nu ca "ar fi" ci de-a dreptul este problema. Ca esti dispus sa te luminezi sau nu... ma rog, pina la urma e alegerea fiecaruia.

 21. Ah da, ai dreptate, vitele nu-s boi, si boii-s muze.

 22. Ii o intrebare absurda pentru aia care n-au copii. Majoriatea parintilor ajung sa fie pusi in situatia de a alege (nu neaparat in parc).

  "Minimele conditii de decenta inseamna a nu frecventa un parc care nu indeplineste minimele conditii de decenta, nu a-l frecventa si-a ridica din umeri ca “n-ai avut cum” dupa aia.", nu-i vorba de frecventat, ci de locurile in care ajungi cu copilul tau. Am fost prin clinici in care toaleta era un focar de infectie, cand am intrat cu copilul o vomitat instant din cauza mirosului, si dupa ce mi s-o spus ca doar toaleta respectiva ii singura care-i la dispozitia pacientilor, o trebuit sa aleg.

  Tu ai spus "Problema e si de nuditate in urmatorul sens restrins : daca esti dispus sa te caci da’ nu esti dispus sa stai in pielea goala, e clar ca ai o problema, ca ambele sunt la fel de naturale si deci ar trebui sa-ti fie la fel de comode.", sa inteleg ca tie ti-i comod si natural sa te plimbi nud prin locuri publice?

 23. Mircea Popescu`s avatar
  23
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Pe de-o parte ca-mi este absolut indiferent, putin imi pasa mie, si pe de cealalta ca totusi, nu EU ma cac in Parcul Botanic din Timisoara, care-i in Banat, care-i fruncea. Si nu EU invat copiii ca-i ok sa te caci in Parcul Botanic din Timisoara (care-i in Banat, care-i fruncea) daca "ai nevoie". Precum, probabil, e ok sa furi o piine daca ti-i foame. Si o masina, daca ti-i ciuda ca proprietarul ei are toate gagicile si "pai nu-i cinstit asa". Si etc.

  Asa ca hai sa n-o dam in diverse, povesti vinatoresti cu ciinele care ne-a mincat pixul si era inchis la librarie si am cumparat un pix de la tutungerie care o explodat si uite ca n-am putut sa facem pisu si caca acolo unde era locul lor.

 24. Anonimosu`s avatar
  24
  Anonimosu 
  Tuesday, 15 March 2011

  "Am fost prin clinici in care toaleta era un focar de infectie, cand am intrat cu copilul o vomitat instant din cauza mirosului, " e deja prima facie dovada de iresponsabilitate. Ce cautai cu copilul in asa clinici? Incerci sa-l omori?

 25. Luka, bre, io am dat exemplul cu domnita scoasa de Mircea in padure pentru ca si dansa era nuda, si tot pisu facea. Bun, nu o fost in parc, ci in padure, scuzabil, spune Mircea, ca una-i parcul si alta-i padurea, ba mai mult
  "Diferenta-i ca una-i nuda in padure si cealalta-i imbracata in parc".

  Dupa care vii si-mi spui de educatie, asta in conditiile in care am pus problema de a alege intre a-ti pune copilul sa faca pe el sau sa-l duci sa faca pisu in tufis. Asta dupa ce am spus:
  "Daca-i asa cum zici (chiar daca fetita nu s-o cacat, ci o facut pisu), in sensul ca ii toaleta functionala in parc, atunci da, ii o problema." Mbun.

 26. @Flo Sssshhh. Astia te impresoara, baga-te dupa mine. Le luam vitele si ne tiram :P:P:P

  Mah daca omu' are toaileta la 5m mai incolo de ce sa faca in drum? Uite asa se nasc extrovertitii.

 27. Erata: exhibitionistii :D

 28. @Mircea, da mei. Nu tu te caci, io am spus ca nu-i vorba de nuditate, ca tu-ti plimbai domnitele nude legate prin parc (vrei sa caut si articolul ala?). Tu nu si nu, Batman, Batman! No?
  @Anonimosu, dap, din nefericire mergeam cu copilul la bunicii lui, care, tot din nefericire, stau la mai bine de 500 de km de noi. I s-o faut rau pe drum, pml.

  Ata primo, secundo, in oraselul in care locuiesc, nu exista nici un fel de toaleta in parc. Dupa ce spune Mircea (gen, nu trebuie sa ajungi in situatia de a alege), ar trebui fie sa ma mut din sat, fie sa nu-mi scot copilul in parc. Sau, sa nu-l duc la ski, sau ...

 29. Mircea Popescu`s avatar
  29
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Anonimosu Ce te face pe tine sa presupui ca o institutie incapabila sa-si igienizeze cacastoarea grupul sanitar e incapabila sa igienizeze materialul sanitar ? E absolut abuziva asa o generalizare nefondata. Pur si simplu asa s-o intimplat, sa faca ala micu' hepatita. Voia lui Dumnezeu.

  @Florin Buei da' tu de unde stii chiar asa fix ce-o facut ai' mica cu curu-n jos ? Ca deja devine suspect.

  @Duka L Dromicheto, e o diferenta intre extrovertiti si apucati. O diferenta de rafinament. Fix chestia pe care [se preface ca] n-o vede cetateanul Florin.

  @Florin Ie vorba de nuditate, da' nu in sensul in care ai interpretat tu. Eu o foloseam ca exemplu educativ, din perspectiva subiectiva, daca ei [trogloditei] i se pare ca nu-i ok sa fie nuda, dar i se pare ca ii ok sa se cace, atunci ea [troglodita] are o problema. Daca facea totu-n pielea goala deduceam ca avem noi o problema, ca n-am reusit adica sa-i comunicam cam cu ce ne ocupam, traditional, in oras.

  Cit timp se bucura copilul tau de dreptul suveran de-a se caca unde-i vine pentru ca i-o venit, estimezi tu ? Pina la 18 ani ? Ca incep sa nu ma mai mir de ce copchii parca nu mai vor sa devina adulti in ultima vreme.

 30. Luka, poi da, da io tocmai asta discutam: DACA nu era toaleta in parc. Matale ce ai face?

 31. @Flo Minti

  http://hapy.sunphoto.ro/parc_Slobozia/13784789

 32. @Mircea, din experienta buei, cum am mai spus, in parcul din satu-mi nu exista toaleta. Si vin parinti cu pitici in parc. Care pitici, dupa ce nu mai au pampersi, cam greu sa se tina, si chiar daca se tin, se tin foarte putin. Asa ca, parintii au de ales. Inca n-am auzit vreounul sa zica "fa ma pe tine, ca asa-i bine". Toti pe care i-am vazut, aleg sa mearga in tufisuri. Mnoa, in pozitia aia, numai pisu se face, altfel s-ar manji de i-ar lua naiba. Chiar daca face pisu, o domnita se sterge apoi, sa nu te deruteze hartia igienica zic.

 33. @Mircea Da' cum? Pah poate Flo e daltonist :D

  http://www.youtube.com/watch?v=ND3UOxvea-w

  @Flo Pah eu ce sa fac, ma duceam la prima benzi :D

 34. Mircea Popescu`s avatar
  34
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Experienta zici ? Mnoa bine ca stim cum stam.

  Si din experienta aia n-o rezultat ca-i in principiu posibil sa limitam consumu' de lichide inainte, sa limitam timpu' petrecut in zona de biohazard, si respectiv sa mergem acasa odata ce se apropie momentu' ?

  Cit de mare-i Slobozia asta, cam cit tre' mers din parc pina acasa, doua ore prin trafic ?

  Io cred ca parintii au de ales, da' mi se pare ca ei cam aleg sa nu aleaga, asa.

 35. Luka, primo, fii-miu are 7 ani, nu mai avem probleme de gen de mai bine de DOI ani, deja se poate tine, si chiar daca o facut in parc, stie ca nu-i bine si nu-i voie sa faca in parc.
  Sa fii matale sanatoasa cate toalete portabile sunt scoase din uz si-s asa cum am pomenit de toaleta clinicii (in fapt, chiar astazi am incercat sa intrul la toaleta la Fundeni, mi-o trecut repede) Aferim.
  Si in cele din urma, nu in satul ala locuiesc :)

 36. Apoi luati si futeti in gura primaria sa ofere toalete functionale in parcuri.

 37. @Flo Te dai si tu cu IP sucar?

  La partea a doua mi-a luat dAlmonul linia.

 38. @Luka, poi si unde am zis io ca-i reu sa te duci la prima 'benzi'? Un copil mic, in cat timp il duci la prima benzi?

  @Mircea, bre, domnita din poza zic ca are cam 4 ani. La varsta asta, cand iti vine sa faci, mare lucru ii sa te tii. Si ii si mai mare lucru sa limitezi ceva la varsta aia. In parc stateam de regula o ora si, tot de regula, nu se apropia momentul. Da se mai intampla.
  "Cit timp se bucura copilul tau de dreptul suveran de-a se caca unde-i vine pentru ca i-o venit, estimezi tu?", poi vezi ce i-am spus lui Luka, pana la 5 ani cand o inceput sa se poata tine mai bine de un minut doo.

 39. @Flo Pah ma intrebi pe mine?!

  O lancezim deja aici.

 40. Mircea Popescu`s avatar
  40
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Sa se puna in Constitutie, zic, amendamentul Florin : Cetatenii romani in virsta de cinci ani neimpliniti au dreptul sa faca unde le vine. Feriti bateriile de vin si platourile cu saleuri.

 41. @dAImon, sa facem o petitie? :P
  Cam asta ii si motivul pentru care-mi vine sa plec. Pentru ca nu reusesc sa footez in gura nemic din ce tine de administratie, pe parte de probleme mai serioase, zic io.

  @Luka, apoi ce vrei, daca-s amarat si nu-mi permit sa-i platesc trilemoiului cinci oiro pentru credite :(

 42. Anonimosu`s avatar
  42
  Anonimosu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Mergeti si faceti pipi numai pe primarie. Garantat se rezolva.

 43. @Flo Esti KO lol :P

  Noah gata, eu am terminat, am plecat, pa!

 44. Mircea Popescu`s avatar
  44
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Ahaha bai anonimosule daca aveai nume si adresa iti trimiteam o pereche de domnisoare sa-ti maseze picioarele.

 45. @Mircea Popescu, deci cum zici tu, sa nu-l mai invat sa mearga la privada, ci sa-i spun ca are dreptul ORICAND si ORIUNDE? Bun, imi place la ce s-o ajuns de la "Daca era fetita ta, daca nu ai fi avut privada in parc, ce ai fi facut?". Raspunsul e simplu, NICIODATA, da' niciodata, un parinte nu are voie sa ajunga in pozitia in care pruncul risca sa faca pe el. Si daca ii atat de prost incat ajunge in nefericita pozitie, parintele isi va educa copilul ca-i bine sa faca pe el.

 46. Mircea Popescu`s avatar
  46
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Nu, zic ca sa nu pretinzi ca intre ce faci tu acuma si "oricind, oriunde" este vre-o diferenta.

 47. @Anonimosu, poi de mai bine de doozeci de ani, numa de asta au parte primariile, si uite rezultatul.

  @Mircea, trimiteai domnisoarele "sa-si" maseze picioarele? Sa-i faca in ciuda?

 48. Mircea Popescu`s avatar
  48
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Am corectat, mersi >D

 49. Mircea, intre ce faceam la vremea aia si “oricind, oriunde” este diferenta, la fel cum intre padure unde-si scot oamenii cainii sa se tavaleasca in voie si parc, este o diferenta. Majoritatea copiilor ajung in pozitia de a nu se mai putea tine. Oricum te-ai organiza, ajungi in situatia asta, si-n cazul asta, ai doo varinte, fie alegi sa faca pe el, fie la tufis.
  Inteleg ca tu, daca ai avea copil, fie l-ai scoate doar in mediu controlat, fie l-ai educa sa faca pe el.

 50. Mircea Popescu`s avatar
  50
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Ma om, nu ma mai fute la cap cu exceptionalisme de-astea. Da, ok, daca ai zece copii se poate intimpla O DATA in viata lor, douazeci de ani cumulati de la trei pina la cinci pentru fiecare. O DATA. Ca orice se poate intimpla o data.

  Io vad cite unu' in fiecare zi minim, asta de-am pozat-o e a treia din trei iesiri, e un obicei si-o obisnuinta. Cu totul alta categorie.

  Si, apropo de oricum te-ai organiza : oricum s-ar organiza, nemtii tot vor avea gropi in mijlocul autostrazii. Oricum s-ar organiza, japonezii tot vor avea cladiri prabusite de cutremur. Oricum s-ar organiza, serverele polimedia tot vor avea pauze de emisie, ca si serverele lu' orice prost. Corect ?

 51. Mircea, bre, fii-miu o facut pe el cel putin de doozeci de ori. Asta in casa, jucandu-se. Si pretinul lui cel mai bun, cel putin de patru ori, in casa mea, pe el. Si nepoatele mele, o data, in casa mea pe ele, la trii metri de baie. Tu zici ca-s exceptionalisme, or fi, ne-om fie nimerit noi, mai anormali la un loc.

  Da io te intreb pe tine, daca esti tu pus in situatia aia, sa prinzi o data, o singura daca care-i exceptionala, ce faci? Daca esti cu copilul mic in parc, si nu-i privada, ce-i spui?
  Si-ti zic si tie, ca si Lukai "in sensul ca ii toaleta functionala in parc, atunci da, ii o problema.".

 52. Mo, ştiu că nu-i cel mai bun recurs, dar alte neamuri cum fac de nu vezi la ei copiii pişându-se prin parcuri? Le pun pampers până la 6 ani? Îi cumva .. educă? Chiar nu-mi dau seama.

 53. Mircea Popescu`s avatar
  53
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  O intrebare exceptionala ridica cititorul dAImon : am fost prin trei sferturi din lumea asta, mai Florine, si situatii exceptionale am vazut in Romania ca si-n Egipt ca si-n Costa Rica si Mexic, da' n-am vazut in Germania ori in Belgia ori in SUA ori in Suedia etc scl. Poate ca nu m-am uitat eu cumsecade, sigur ca da, o fi fost o comunitate de imigranti romani, egipteni, mexicani neaculturati si prin locurile din urma.

  Da' pin-atunci, sa-ti povestesc ce mi-o povestit si mie unu' care se mai ocupa cu chestii. Zice ca diferenta intre chinezi si indieni este nula in raport cu efortul managerial, ambii ridica dificultati. Chinezii spun ca "se face!" indiferent ce, inclusiv un caz anecdotic cu o tipa care confirma telefonic ca "totul decurge conform planului", in conditiile in care ea nici macar nu avea la dispozitie softul care i-ar fi putut deschide atasamentul cu planul din email. Indienii in schimb stiu sa-ti explice de ce nu se poate face, orice. "Probabil ca merge in alte parti", dar nu la ei, iti explica expertii localnici. Vei intelege cind vei avea copii. E o exceptie. Scl etc.

  Sa-ti spun ca nu ma impresioneaza argumentatiile primitivismului, sau ghicesti singur, Florine ?

 54. @dAImon, pe unde am fost io, aveau toalete functionale.

 55. Mircea Popescu`s avatar
  55
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Cum au ajuns toaletele sa fie nefunctionale, om bun ?

  Ca io imi amintesc niste povesti despre buzi curate la intilnirea cu "cetateanul" roman si ce-a mai ramas din ele.

 56. @Mircea popescu, la nemti n-am vazut femei nude legate prin parcuri, ca le amendeaza de le ia naiba. Dar noa, la noi, tu-ti permiti. La fel cum n-am vazut la nemti ca in "padurea unde-i facuta poza la care te referi e un loc unde traditional proprietarii de animale de companie isi duc ciinii si catelele sa se cace in voie si fara stres, cum nu-i permis in oras" sa se pise femeile. Poi ori is locuri publice, ori nu mai sunt locuri publice, ori suntem ipocriti, ori nu mai suntem ipocriti.
  Sa-ti spun ca am avut de a face cu nemti care se pisau fara nici o jena in parcurile noastre (cu probabil se pisau si domnitele in padurea "unde traditional proprietarii de animale de companie isi duc ciinii si catelele"), da la ei nu indrazneau sa arunce o hartie pe jos, daramite sa pescuiasca in ape in care nu stiau daca ii voie si daca ii amendeaza sau nu?
  Tu educa domnitele sa se pise "unde traditional proprietarii de animale de companie isi duc ciinii si catelele", da daca o sa ajungi sa raspunzi de vreun nepot ceva, pune-l sa se pise pe el, daca nu mai poate tine.

 57. @Mircea Popescu, normal ca-s variante, fie melteanul se caca peste tot numai in buda nu, fie administratorul nu le intretine corespunzator, fie is scoase din uz pe motive de lipsa de fonduri.
  Caz in care cetateanul poate sa faca o sesizare, daca-s toaletele primariei, catre primarie urmeaza sa se autosanctioneze, ca altceva mai bun n-are de facut.

  Situatiile care zici tu ca-s exceptionale, despre care discut io, cazurile in care esti pus sa alegi, despre situatiile alea zic ca orice parinte da de ele. Io am fost pus sa aleg. Daca fetita ar fi fost in aceeasi situatie, as fi inteles alegere. Cum se pare ca nu o fost cazul, poti sa-i trimiti un sfert de tona de pisat trogloditei. Un sfert poti sa-mi trimiti si mie, ca mi-o merit.

 58. Mircea Popescu`s avatar
  58
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  De fapt nu stii despre ce vorbesti, nudismul e si raspindit si practicat la nemti, de-un parigzamplu io am si zburat cu avionu' de nudisti. Asa ca...

  Io n-am nimic impotriva sa ma crezi cit de ipocrit doresti si-ti face placere, da' imaginarele mele defecte morale nu vor rezolva problema spatiului public tratat drept toaleta de romanul mediu. Dimpotriva, as putea zice.

  Apreciez si complexul mesianic, da' te asigur ca nici aia nu-i o solutie reala ori functionala.

 59. Florine, n-am idee dacă ştii limba engleză, da' uite un material despre cum înţelege un străin enforsarea diverselor chestii în România:

  http://kingofromania.com/2010/11/21/a-velvet-fist-in-a-steel-glove/

  Faptul că se pişă nemţii la noi în public nu înseamnă c-ar trebui să se pişe şi copiii. Dimpotrivă.

  Cât despre exemplul pe care l-ai pescuit din arhiva trilemei, e un fel de psihologie inversă. Dadatroll o încercat chestia asta la articolul cu vina bătrânilor: în loc să nege că părinţii lui ar fi fost vite sau că părinţii prietenilor lui, el a lovit cu "hă hă, MP a făcut-o vită pe mă-sa". Aşa şi tu, când se pune problema că nu există toalete funcţionale, în loc să recunoşti că e problemă administrativă preferi să cauţi vina altuia în contrapondere.

  Nu-s sigur că-i cea mai bună cale de atac în materie de retorică.

 60. Anonimosu`s avatar
  60
  Anonimosu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin pix or gtfo. Nu trimitem pachete tam nesam oricui cere, trebuie merite dovedite.

 61. Bre, io am zis ca n-am vazut. Apoi, nudismul ii practicat in locuri anume, nu in parc, cum pomeneam. Asa ca ...

  Bre, io nu te cred nicium, matale ai pus poze pe blog cu domnite nude legate prin parc (iti dai seama cum ar face fii-miu daca ar vedea asa ceva? da io, daca l-as plimba pe fii-miu, cat de usor mi-ar fi sa-i explic la cei 7 ani ai lui - ca mai apoi mi-ar explica el mie ?) si domnita nuda care trateaza spatiul public drept toaleta.

  Te-am intrebat care-i diferenta, mi-ai raspuns ca-i diferenta intre parc si padurea unde traditional proprietarii de animale de companie isi duc animalele. O fi diferenta, nu zic nu, padurea unde traditional proprietarii isi duc animalele de companie ii de fapt spatiu privat, si-i interzis accesul cu copii. Deci, pana la urma, unde ai voie sa te pisi? In padurea unde traditional isi scot oamenii animalele de companie? Ii contraventie au ba? Ii moral sau nu? Ii loc public?
  Ce faci in parc cu un copil care-ti spune ca se pisa pe el si n-ui nici o toaleta prin preajma? Ii normal sa tratezi parcul ca pe propriul budoar si sa se plimbe fiecare nud, dupa pofta? Daca da, de ce? Daca in parc, ii valabil in toate locurile publice? De ce nu se plimba oamenii nuzi? Constituie contraventie au ba?

 62. Mircea Popescu`s avatar
  62
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @dAImon Daca n-o functionat pina acuma nu inseamna neaparat ca nu va incepe sa functioneze cindva in viitor. "Sanity is trying the same thing over and over again and expecting different results every time.", sau cel putin asa-i in unele locuri, mai interesante.

  @Anonimosu Lol, just. Domnu' floranonim, ai poze sau numa' vorbim ?

  @Florin Cit "de dificil" de explicat nu-i un criteriu in abordarea realitatii. Vei explica ce este, cit de dificil ti-o fi fiind, te priveste.

  Pina la urma am impresia ca problema se transeaza destul de simplu : unii cetateni au impresia ca in virtutea faptului ca ei au copii primesc brusc un titlu mai bun decit al restului lumii asupra a orice. E un parc, in care poate ca lumea ar dori sa se plimbe fara sa miroasa uree si cadaverina-n descompunere. Nu conteaza, ca Florin are copil. E un restaurant, in care poate ca lumea ar dori sa se relaxeze fara chiote si urlete. Nu conteaza, ca Florin are copil. Ce poti face ?

  Pai il poti evacua pe Florin din spatiul public, pina cind intelege ca SPATIUL PUBLIC E STRICT PENTRU ADULTI. Hai ca nu-i asa greu, s-au prins grecii acum trei mii de ani si aia saracii erau asa de prosti ca nici Internet nu le adusesera americanii. Cred ca pot si dacii. Este ?

 63. @dAImon, "Faptul că se pişă nemţii la noi în public nu înseamnă c-ar trebui să se pişe şi copiii. Dimpotrivă.", nu inteleg de unde reiese ca zic invers. S-o pus problema ca "aia nu fac". Io am raspuns ca da ba, fac, da fac la noi, nu-si permit sa faca la ei. Nu am spus nicaieri ca-i un lucru bun. La ei nu fac pentru ca au conditii, ii corectati coercitiv si se respecta, tin si la conduita. Daca la nemti n-aveau curajul sa pescuiasca intr-un rau in care nu stiau daca ii voie sa pescuiasca (si ar fi putut sa primeasca maxim o amenda), la noi ar fi cautat aur la RM, desi stiau ca n-au voie si ca nici nu pot sa-l scoata din tara.

  Cat despre articolul pescuit, zic ca faceam o analogie, de ce intr-un caz suntem ofuscati, si in altul ba? Si aici nu-i vorba doar de faptul ca-i laudabil cand o domnita se pisa in locuri publice si taman invers cand ii vorba de alta domnita, da-i laudabil si sa te plimbi nud prin parc (nu mai am rabdare sa caut si articolul ala).

  "Aşa şi tu, când se pune problema că nu există toalete funcţionale, în loc să recunoşti că e problemă administrativă preferi să cauţi vina altuia în contrapondere.", aici ori nu inteleg io ce spui, ori nu mai tin minte ce am spus. Io tin minte ca am spus ca noi nu avem toalete functionale (deci ii clar problema administrativa, da cum putem forta primariile sa se sacntioneze si sa-si recunoasca problemele, basca sa le mai si prioritizeze?).

  Stam rau la toalete publice, iar din ce mai avem, majoritatea sunt insalubre. In conditiile astea (si nu numai), am ridicat problema legata de ce ar face fiecare daca ar fi pus in situatia sa aleaga.

 64. Clar, esti pornit pentru ca la asa educatie, ciuciu cititori care sa se identifice cu Urmele sarate :D

  (Si daca toaleta era, dar nimeni nu crede si toata problema e un caz exceptional si ingrozitoare trauma pentru personajele lovite de necrutatoarea diabolicitate a destinului si a conditiilor improprii de trai, totusi: nici macar un tufis ca lumea nu e in tot parcul ala?)

 65. @Anonimosu, sa-i pun sa tina si pasapoartele la vedere, nu? Sa se vada ca-s nemti, ce pml.

 66. Mircea, poi, pana la urma, de ce n-as avea chef sa miros ureea unui copil da as avea chef sa o miros pe a domitei din poza? Ii padurea ceea loc public sau ba?
  Nu tine de cat de difici, ci de treaba cu budoarul, ii voie sa se plimbe prin parc oamenii nuzi sau ba? Ca daca nu-i voie, nimic mai simplu.

 67. Mircea Popescu`s avatar
  67
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Bre, sincer, eu nu creditez abordarea asta de dreapta cretinoida cu "nemtii nu-si permit ca au amenzi mari". Stiu ca-i populara, da' nu ma convinge. Inteleg ca mi-e dificil spre imposibil sa explic de ce anume nu ma convinge, da' zic ca asta nu inseamna neaparat ca n-am dreptate. Ce-i drept, nu inseamna nici ca am.

  E abuziv sa scoti o padure drept loc public. De banii aia, casa ta ii de miine sediu' sectiei de politie, ca mnoa, amindoua au pereti deci e acelasi lucru. Cum ie padurea "loc public" bre turcule ? Ia repede, pune locu' public sa-si arate definitia cit sa-i facem o poza, ca am impresia ca vorbim fara sa avem habar despre ce.

  @Diana Coman Hahaha you troll you!

 68. Mircea, nu-i doar faptul ca "au amenzi mari", dar asta ii un motiv din tot ansamblu. Daca cumnatul meu si pretini lui m-or mintit, te mint si io pe tine.

  "E abuziv sa scoti o padure drept loc public", poi stai bre, ca nu-i orice padure ci "padurea unde traditional proprietarii isi duc animalele de companie". Depinde ce inseamna "padurea unde traditional proprietarii isi duc animalele de companie", ca asa pot sa spun si io de "padurea unde traditional oamenii ies la iarba verde, picnic, samd"aia fiind loc public, cu tot tacamul, incepand de la spatii amenajate pentru grata si tonete cu racoritoare si farsind cu politisti comunitari care plimba mapa.
  Tu stii cum ii padurea aia, io te-am mai intrebat daca-i loc public, si te-am intrebat si unde-i voie sa te pisi (la tufis) si unde nu. De unde sa stiu io cum ii padurea unde-ti scoti domnitele la pisat? Daca traversele ale din beton is aproape de padurea aia, as zice ca-i posibil sa fie public, daca ii ceva distanta intre, ma gandesc ca ba. Deci vreau sa vaz si io definitia lui public, iar evaluarea padurii aleia, tu esti in masura sa o faci, ca tu ai datele.

  Mai mult, parcul ii loc public, da? Ai articol in care povesteai cum ai plimbat domnit(e)a nuda (si legata) prin parc? Ii voie sa te plimbi nud prin locuri publice? Sa stiu si io o treba, ca daca nu-i voie, pe prima/primul pe care-o/l vad, direct pe mana politiei ii dau, sa stim o treba, ca si asa ma mustruluia Anonimosu ca de ce nu fac ceva. La fel cum ai facut si tu cu aia de se pisau prin parc.

 69. PS. daca padurea aia nu-i loc public, ce fel de loc ii?

 70. Mircea Popescu`s avatar
  70
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Sa incepem cu spatiul urban, ca e mai usor de digerat. Deci, stii care-i diferenta intre spatiul urban si spatiul din afara urbei ? Mnoa bun.

  Mai departe, stii care-i diferenta dintre spatiul unde se poate construi, si spatiul unde nu se poate construi, ca nu-i intravilan ? Mnoa bun.

  Spatiul public e o tema larga, n-o vom rezolva intr-o discutie pe-un blog, limpezirea conceptului necesita niste lectura, si nici s-o expediez n-am de gind. Da' ca un inceput, un oarecare Diogene Kyon se masturba in forum. Indignat, un cetatean l-o intrebat daca nu i-i rusine de ce face ?! Si Kyon i-o raspuns ca nu, si ca daca macar s-ar trece si de foame frecindu-te pe burta el ar fi chiar multumit cu lumea asta.

  Act public, spatiu public, loc public, chestii complicate. In schimb, a te caca linga o banca, in Parcul Botanic, la 40 de metri de buda nu-i o chestie complicata.

 71. @Mircea, poi bine ma om, tu ma pui sa-ti spun daca padurea in care s-o pisat domita ta ii spatiu public sau ba, dupa care spui ca n-ai chef sa explici si ca-i mult de discutat? Poi daca spatiul ala poate fi folosit si ii folosit de catre proprietarii animalelor de companie, daca ei si voi aveti voie sa foloti spatiul ala, o fi public? Daca oricine poate folosi spatiul ala, ar putea sa fie?

  Bine, lasa padurea, spune cum ii cu parcul, ai plimbat domnita nuda si legat prin parc? Aveti dreptul? Au voie oamenii sa se plimbe nuzi prin parc, care ii un loc public? Daca n-au voie sa se plimbe nuzi, daca n-au voie sa se pise, ce-i de facut?

 72. Ioan Curu de Aur`s avatar
  72
  Ioan Curu de Aur 
  Tuesday, 15 March 2011

  Domnu Florin da nu ar fi mai simplu sa spuneti direct "Am fost si eu ca si aia din poza si acum vazand imi este foarte rusine de mine si promit sa nu mai fac?" E nevoie de toata agitatia si de tot har-maru neaparat?

 73. to be or not to be coprophile, that is the question.

 74. @Ioan, daca o sa fiu iarasi pus in situatia de a alege (si-s sigur ca o sa fiu), nu o sa ezit sa aleg un tufis cat mai mare. Nu stiu de ce am impresia ca daca matale o sa ajungi in situatii data, o sa-l inveti ca-i mai bine sa faca pe el. Sau, in fine, o sa-l tii in mediu sigur.

 75. Mircea Popescu`s avatar
  75
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Lol corect, cacatu-i ca nuditatea, prin aceea ca-s similare, intrucit se aseamana. Bine mei. Eu sunt curios ce echivalente vei mai forta, padurea o fost parc, ca in expresia "Ce urlii asa ?! Te crezi in parc ?!" ; probabil urmeaza furculita sa fie cutit (doara la rigoare poti taia untu' cu furculita, si baga brinza-n gura cu cutitul, nu ?!)... ce sa mai, e promitator de-a dreptul.

  A, si nevoia scuza orice. Uite de exemplu cind ma mai duc la tribunal am sa iau cu mine un puradel si l-oi pune sa se pise pe dosarele lu' fraiera aia de la masa, doara daca i-o venit ?! Ea ce ar face daca ar avea copii ?!

  Sper sa pot aranja sa-ti trimita tie amenda, ca din ce-am inteles te oferi, just ?

 76. Poi io te-am intrebat cum era padurea undea-i pus domnita sa se pise. Da daca tu spui ca-i fortare, fortare sa fie. Deci pana la urma, cum era padurea aia daca oricine putea folosi spatiul ala?

  Pisatu poate fi ca nuditatea, mai ales daca te prezinti nud in sala de judecata, nu? Nu lua puradelu cu tine, prezinta-te tu nud la tribunal, si videm daca-ti da amenda. Daca nu-ti da, ai scapat, ca-n parc domita nuda si legata, da daca-ti da amenda, prezinti pozele cu plimbarea nuda prin parc, sa-ti deie si pentru aia (pune mo linkul catre postarea aia, pentru improspatare). Si daca nu-ti da amenda pentru astea, iti platesc io amenda fetitei aleia care s-o pisat in parc si ai dat-o pe mana politiei.

 77. Mircea Popescu`s avatar
  77
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Hmm, da' nu-i clar. http://trilema.com/2010/test-de-cultura-vizuala-9-nsfw/ ? http://trilema.com/2010/test-de-cultura-vizuala-8/ ? http://trilema.com/2010/test-de-cultura-vizuala-7/ ? Vei nota poate ca in cazurile cu nuditate lumea n-a chiar reusit sa explice UNDE SUNT, ceea ce iti cam inchide si ultima speranta de care te agheti.

  In rest, "ai dat-o pe mina politiei" se refera la ce, concret ?

 78. @Florin: NU sunt de acord. Chiar daca nu exista toaleta in parc... intr-un oras sigur exista pe langa parc.

  In unele locuri exista toalete publice. Unde nu exista:
  - benzinariile au toalete
  - restaurantele, clasice sau de tip fast-food au toalete (si daca sunt cu cod de bon poti sa rogi pe cineva de acolo sa iti dea drumul pentru ca ai nevoie - nu mi s-a intamplat niciodata sa fiu refuzata)
  - spitalele au toalete (si stiu cum e cu alea care put de ti se face rau ca am patit-o si pe asta - dupa ce am iesit din ea, m-am agatat de prima persoana de langa usa, o baba internata acolo si am rugat-o sa urle dupa cineva, ca vad pete gri si aud un fel de bazait in urechi si nu mai pot sta in picioare)
  - orice complex comercial are toalete
  - chiar si unele crasme nenorocite au toalete

  Mi s-a intamplat de sute de ori sa ma taie crampele si nevoia prin oras. Nu simt nevoia sa discut motivele, dar iti garantez ca practic, un copchil de varsta celui din poza se poate tine mai bine decat mine, mai ales ca in cazul meu starea vine si cu ameteala si tremurat. Si tot nu am ajuns niciodata sa ma cac in drum. Pentru ca exista toate alea enumerate mai sus. Si cand s-a intamplat sa fiu intr-o zona mai putin urbana a Bucurestiului si nimic din alea prin jur (de doua ori), m-am dus si am sunat la prima poarta si am cerut voie acolo. Si ce sa vezi, mi-o dat voie la toaleta din curte. Both times!

  Asa ca orice de genul nu ai unde, e copil, nu se poate tine este egal fix cu niste scuze penibile. Intr-un oras ai intotdeauna unde. Cine nu poate intelege asta nu are ce cauta la oras.

 79. Mircea Popescu`s avatar
  79
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Pot intari zisa Anei in sensul ca de doua ori mi s-o intimplat si mie sa nu mai pot. Prima oara eram in Gherla, si cam bausem. Din disperare de cauza am sunat la o usa, mi-o deschis o batrinica, i-am explicat ce-i baiu', m-am dus la baie, i-am multumit, m-am dus in treaba mea. A doua oara recent, eram in ceva satuc de pe linga Timisoara cu trupa partidului, am sunat la o poarta si i-am rugat pe aia sa ne ma lase, ne-or lasat (ca mai eram cu o domnuca). Chit ca erau PSD-isti (mi-or spus pin-am asteptat dupa dinsa).

 80. lolz

  Voi nu sunteti normali.

 81. Prima gradina zoologica in Timisoara. Costul investitiei: un gard de jur imprejur. :)))

 82. Totuşi, Florin are dreptate într-un sens restrâns: mulţi copii mici nu spun că le vine decât în ultimul moment înainte de a se scăpa pe ei. În primul rând pentru că nu identifică senzaţiile sfincterelor, şi-n al doilea rând că în capul lor prioritizează totul în faţa uşurării. Nu-i rar episod să vezi cum se uită părinţii la copil şi când îl văd că începe să se schimonosească să fie nevoiţi să aducă ei chestiunea în conştient întrebând dacă-i vine kinderului să ceva.

  Aşa că uneori degeaba ai toaletă în parc, şi chiar şi mai degeaba dacă toaleta aia se află la distanţă însemnată la o ipotetică benzinărie la 2000m distanţă. Sigur, de aici se ridică întrebarea de ce ieşi cu animalu' în zone unde n-ai toaletă ...

 83. Mircea Popescu`s avatar
  83
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Luka D Ma simt obligat sa te contrazic. Unii dintre noi suntem normali, dar in felul nostru. Altii dintre noi sunt normali, dar in felul lor. Intimplarea ca pe continentul american cele doua feluri de-a fi normal sunt despartite de linia Mason-Dixon e probabil irelevanta in discutie.

  @Ionut Din fericire gardu-i gata facut.

  @dAImon De asemenea, multe ierni nu anunta ca vor ninge decit chiar atunci cind ning. Ca rezultat, in numeroase cazuri administratia oraselor, satelor si comunelor se trezeste luata prin surprindere de exceptionalul, imprevizibilul si neasteptatul eveniment numit vulgar ninsoare. Chiar daca problema este metafizic si filosofic insolvabila, am auzit ca cele mai noi tendinte in domeniu sunt chemarea la raspundere in procese civile a Institutului de Meteorologie. Poate ca sub acest aspect Florin chiar are dreptate : trebuia ca in loc de o poza cu o proasta care-si invata copila sa se cace-n parc sa fi pus o poza cu cladirea Institutului de Meteorologie.

  Alternativ, parintii ar putea sa nu uite de copil. Da' ce stiu eu, care n-am copii ?!

 84. @Mircea, poi asa am crezut, ca n-ai stat si ai facut doar poze, ci ai dat-o pe troglodita pe mana politiei. Deci n-ai pus domnite sa umble nude si sa se pise prin locuri publice (ca tot n-am inteles cum era padurea aia, si parca nu-i nici una dintre postari)?
  @Ana, cum am mai spus, copiii se scapa pe ei chiar si jucandu-se prin casa, iti dai seama cat de bine se "tin". Asa ca, nu-mi pare intemeiata afirmatia cum ca unul mic "se poate tine mai bine decat mine". Mie mi-or auzit urechile de mai multe ori, nu numai de la piciul meu "fac pe mine, nu mai pot", dupa care unii o chiar facut, ca nu or mai putut. Zic ca nu-i comparabil un copil de 3-4 ani cu un adult.
  Benzinariile, restaurantele (complexele comerciale is discutabile, am vazut copii care or facut pe ei tocmai in complexe comerciale, asta pentru ca nu aveau toaleta pentru public, sau pentru ca era coada prea mare la toaleta) sunt la ceva minute distanta.
  Io inteleg ca tu imi garantezi ca orice copil de trei patru ani se poate tine cateva minute pana ajunge la o toaleta, si mi-as dori sa ai drepatate, da' din pacate io am avut de a face cu alceva. Daca ar fi adevarat ceea ce spui, nici un copil nu ar face pe el. Intreaba alti parinti, vezi ce-ti spun.
  Oricare ar fi contraventia, daca o sa mai am de a ales intre a face pe el si a face la tufis, prefer sa fiu sanctiunat da sa nu se pise pe el (ca nu discutam de cacat aici).

 85. E imoral sau nu? (recentă, legat de cutremurul din Japonia)

  http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/90435_700b_v1.jpg

 86. Mircea Popescu`s avatar
  86
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Florin Ce, glumesti ? I-am dat cu o caramida (de bere)-n cap.

  @dAImon Ahh, minca-o-ar mama pe ea de fata cu opinii si responsabilitatea unui interlocutor! Fain.

 87. @Mircea Mnoah eu vorbeam de ansamblu dar daca tu vrei sa facem puzzle, il facem.

  @dAlmon Oh tu, spiderul spiderilor :)))

 88. @Diana Coman Nu da indicii @ Urme sarate ca eu am zis ca pana nu termina nu citesc :D

 89. @dAImon, nu-s rare nici episoadele cand copiii se uita la parinti in timp ce-si uda panatalonii. Io am intrebat ce ar face oricine daca copilul ar intreba ce sa faca, da drumul in pantaloni sau in tufis. Mi-o raspuns toata lumea, cum ca un copil nu are voie sau nu poate sa intrebe asa ceva, ca nu trebuie sa ajungi in situatia asta. Ajungi, il duci la munte, la mare, prin locuri in care n-ai mai fost niciodata. Daca uda tufisul de pe marginea drumului, nu-i nici o problema. Da daca uda tufisul de pe unde isi plimaba oamenii animalele de companie, atunci ii demn de pus pe blog.
  Pana la urma, tot n-am inteles, ii vorba de educatie sau is probleme de igiena. Daca ii vorba de educatie, inteleg ca n-am voie sa-mi iau copilul cand imi plimb cainele, ca ii posibil sa invete ca-i in regula sa se pise pe unde se plimba oamenii. Daca ii vorba de igiena, ar trebui sa se dea o lege, copii si batranii sa poarte pampersii daca nu se pot "tine", asta pentru ca, daca se pisa pe ei - si se pisa(ca aia o facut fetita, nu s-o cacat cum credea Mircea), o parte din pisatul ala tot pe jos ajunge, caz in care copilul ii si cu pantalonii uzi, si cu locul "marcat". Io si de asta prefer sa-mi aiu amenda de rigoare.

 90. Mircea Popescu`s avatar
  90
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Luka D Si zici ca reusesti sa te tii ? :D

  @Florin Pai daca nu exista alternative, da, aia care prezinta risc de pisat pe trotuar sa poarte pampersi. Nu vaz problema.

  Eventual o punguta. Uite saracu Ioan Paul, papa precedentu', nici macar nu avea sfincter, deci lasa ca "nu se putea tine" si altele : n-avea cu ce se tine. Tot nu tin minte sa fi facut pe altar niciodata, ori din amvon pe multime, ori in papamobil. Aparent exista solutii, nu stiu cum de-i posibil, ca-s mistere de-alea inalte, papale, da' exista.

  Domnului sa ne rugam.

 91. Mircea, ie, si daca nu ai pampersu pe tine, esti sancionat contraventional, nu? In felul asta ajungem de unde am plecat. Daca te pisi in parc, contraventie, n-ai pampers, contraventie. Nu vad cum sa se rezolve "accidentele" de gen in felul asta.
  Pana la urma, ii vorba de igiena? Ca daca ii asa, avem o problema, toti cainii ar trebui sa poarte pampersi. Toti cainii care-s crescuti la bloc (sau maidanezii) se pisa si se caca zilnic prin si pe spatiile publice. Sa porte pampersi. Sa nu mai fie caini la oras. Zici ca te-or lasat la tara sa le folosesti privada. Asta in conditiile in care canalizare pe la tara, avem ge genul mai mult nu. Fose septice cum trebe, ba. Ce faci la privada, ajunge in drum (si nu numai) cu ocazia ploilor.
  Mai degraba ce spune Ana, ai toilet (da nu porcarie de aia portabila de-ti muta nasu si-i manjita toata de nici nu mai stii cum sa levitezi in ea) si faci pe langa, sa te tipe din oras, fratica.
  Domnitele care se pisa pe unde se plimba (traditional) oamenii cu animale de companie, ar trebui sa poarte pampersi?

 92. Mircea Popescu`s avatar
  92
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  Bre tu unde ai crescut, in gulag ? Nu te poti comporta ca un om civilizat intr-un mediu urban de capu' tau asa, tre' neaparat "contraventie", "rumin amienda" jandarmi si alea ?

  Da' ce crezi tu, ca noi avem vreme de prostiile voastre, o sta acu' jandarmeria, tribunalele scl etc in loc, sa ii educe pe toti Florinii care "nu se poate" sa nu se cacapisu-n parc ? Sa le asculte tavalelile pe jos, povestile despre cum le-o mincat cinele pixu', isteriile si teoretizarile despre "altu' in locu' lui" ?

  Lumea are treaba. Bucura-te ca stau eu sa-mi pierd vremea cu educatia trogloditilor, si multumeste pentru putinul cit il pun la dispozitie, sub forma de "uite ce ati facut gresit, nu mai faceti", nu-ti inchipui ca resursa educativa e nesfirsita, sau ca nu mai pot io de disperare daca nu reusesti sa-ti depasesti conditia de troglodit, azi, miine sau in citi ani o fi nevoie.

  Sau ma rog, insista ca "nu se poate", ca "cine zice ala ii", ca daca nu-ti cumpar bomboane chiulesti de la scoala si "iti ruinezi viitoru'" sau ce alte prostii te mai duc pe tine capul, doara nu-ti chiar inchipui ca mi se fringe mie ?!

  Parcu-i tot parc, comportamentele inadecvate-s tot comportamente inadecvate. Ba chiar ase si ramin, intr-o completa indiferenta fata de un oarecare anonim Florin, sperantele, nazuintele, aspiratiile si iluziile lui.

 93. @Luka D Apai zic ca ne completam cumva, ca eu am citit ceva si apoi am zis ca nu mai citesc... :) Da' zic ca nu spun mai mult decat titlul...

 94. Mircea Popescu`s avatar
  94
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Diana Impreuna faceti una intreaga, zici ? :D

 95. Noah eu il admir pe Florin pt perseverenta lui lol

  @Diana Coman Si uite asa impreuna dam nastere la goluri :P

  @Mircea Intotdeauna :D

 96. Nu io am venit cu "sa se dea lege, sa se poarte pampersi", la fel cum nu io am venit sa prezint madru pe blog poze cu femei care se pisa pe unde se plimba oamenii. Io te-am intrebat care-i diferenta inre copila care s-o pisat in parc si femeia care se pisa pe unde se plimbau oamenii, ca tu sa-mi spui ca pe unde se pot plimba orice oameni, nu-i loc public. De fapt, ar fi trebuit sa-ti spun io daca padurea prin care v-ati pisat o fost sau nu loc public si sa definesc ce inseamna 'public', ca tu n-ai nici timp nici chef.
  Comportamentul inadecvat ii numa-n parc si nu in mijlocul orasului si nici pe unde se plimba oamenii.
  Da' la o treaba ai dreptate, is troglodit si chiar nu conteaza daca o sa-mi depasesc conditia.

 97. Mircea Popescu`s avatar
  97
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 15 March 2011

  @Luka D Where'd we be w/o our lolcows ?

  @Florin Logic vorbind nici n-aveai cum sa fi "venit", dat fiind ca tu n-ai blog. Din ce-am inteles, in principal pentru ca te ingrozeste posibilitatea ca vre-un luzeras fara ocupatii mai bune si-a petrece viata cautind prin arhive da-de da-de gaseste el acolo ceva care sa demonstreze ca de fapt cine stie ce.

  Si ai dreptate in temerea ta, nu putem fi toti consecventi, si probabil ca adevaru-i o politica adecvata doar celor care chiar nu au nimic de ascuns. Plus ca nu se caca-n parc.

 98. Ridica scrisul lol

 99. Tu fiind ala care o dat in judecata un fotograf care o facut poze in public, si ti-ai inchipuit ca ar exista vreo obligatie sa ti le dea si tie. Tu fiind ala care o anuntat ca Huidu nu mai scapa, da-de da-de se intampla ca si in cazul lui Paunescu, tu fiind ala care te pisi pe trafic. Da ma, tu nu te caci in parc, te caci pe unde se plimba de obicei oamenii.

 100. Mircea Popescu`s avatar
  100
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 16 March 2011

  @Florin Obligatia respectiva chiar exista, tipu' o scapat cum scapa in general curajosu' neaos, prin recursul la anonimitate. Cine, el ? Ce, o facut ceva ? A, nu locuieste la adresa. Nu stie. Cine, el ? Asa, cam ca si tine.

  Si nu, nu ma cac in parc, si nu, nu ma cac unde se plimba de obicei oamenii. Ma cac de deasupra unde se plimba de obicei prostii. Asa, cam ca si tine.

 101. O, da, uitasem, tu esti ala care-i foote in gura pe aia pe care carede ca-s prosti. Sa nu te faci acordeon pentru ca ai fost atat de istet incat sa nu rezolvi nimic cu toti aia pe care i-ai dat in judecata. Foote-l in gura si pe Huidu, ma, ca o fost atat de prost ca nu crape. Pai cine puii mei ii el de-si permite sa nu respecte predictiile Popescului?

  Si da, nu e caci pe unde se plimba de obicei oamenii ci alegi "un loc unde traditional proprietarii de animale de companie isi duc ciinii si catelele".

 102. Mircea Popescu`s avatar
  102
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 16 March 2011

  N-am prea inteles ce ai cu Huidu ?!

 103. A, corect, tu esti ala care s-o apucat sa faca predictii pe Twitter, imi amintesc
  acu'.

  Las-o asa.

 104. Mircea Popescu`s avatar
  104
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 16 March 2011

  Lmao despre ce vorbim ?!

 105. Florigo Montoya`s avatar
  105
  Florigo Montoya 
  Wednesday, 16 March 2011

  Mircea Popescu, ai facut predictii pe twitter.
  Predictiile tale nu s-au indeplinit.
  Pregateste-te sa platesti.
  http://www.youtube.com/watch?v=i3W5GDkgf2w

 106. asta-mi aduce aminte de "reguli pentru parcul uman" a lui sloterdijk.

 107. Mircea Popescu`s avatar
  107
  Mircea Popescu 
  Thursday, 17 March 2011

  @Florigo Montoya Rog troliozitate.

  @grid Cam pe-acolo.

 108. pentru persoanele interesate urmatorul material ar putea fi edificator:
  http://www.youtube.com/watch?v=uWhI6v1K6PQ

  intai inveti sa folosesti toaleta. numai dupa ce ai invatat porti chiloti in loc de scutece.

 109. si cu traducere in engleza pentru cine nu a fost suficient de clar
  http://www.youtube.com/watch?v=2wtm7RfUv24&feature=related

 110. Mircea Popescu`s avatar
  110
  Mircea Popescu 
  Thursday, 17 March 2011

  Deci japonezii nu-s bizari. Sunt pur si simplu perfect normali in felul lor.

  Shi-pappa shi-pappa (sper ca aia nu-i ca "si-l păpa". sper.)

 111. cineva`s avatar
  111
  cineva 
  Saturday, 2 April 2011

  Sunt scumpe scutecele romanul nu si permite face si el o economie. Greu in Europa cu salarii de Albania.

 112. Mircea Popescu`s avatar
  112
  Mircea Popescu 
  Saturday, 2 April 2011

  Mda, oul lui Columb, ce-a fost intii, civilizatia sau bogatia ?

 113. Critic`s avatar
  113
  Critic 
  Saturday, 2 April 2011

  ambele paralel?

 114. Oau ce poze nu pot sa cred adica am mai vazut si eu asa ceva nu ma surprinde....

 115. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
  115
  Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Wednesday, 31 August 2011

  După ce afirmi peste tot că murdărirea este bună, acum o da-i la întors? După atâta urinoterapie, strâmbi din nas la un pipi mic?

  N-o fi urinatul același lucru cu nuditatea, dar ambele nu plac unor persoane când au loc în public. Pe tine te deranjează urinatul, pe Florin nuditatea. Apropo de nuditate, faptul că oamenii n-au fost în stare să ghicească unde au fost făcute pozele cu pricina nu înseamnă neapărat că nimeni nu le-a văzut pe domnițe. Asta ca asta, dar tu practic sugerezi că soluția e să te ascunzi cât mai bine. Parcă Diana se întreba dacă în tot parcul ăla nu se găsesc niște boscheți ca lumea.

  În alt articol lauzi toaletele din Parcul Botanic, dar ți-ai pus problema dacă tipa aia știe de ele? Eu nici nu mai îndrăznesc să mă gândesc la toaletele astea publice. Deja m-am obișnuit cu faptul că aproape toate sunt jegoase. Singura mai ca lumea pe care o știu e una din parcul Cișmigiu, dar n-am folosit-o decât o singură dată și asta anul trecut. Eu nici nu știu de ce se mai chinuie primăria cu prostiile alea din plastic și nu face niște pereți din gard viu pe post de toalete. Alea ar fi cu adevărat toalete ecologice. De când e plasticul ecologic, mă depășește.

  @Ana: te-ai gândit că poate n-ai fost refuzată pentru că ești fată? Mie îmi închide ușa de la bloc o vecină pentru că îi par suspect și tu-mi sugerezi să sun la poarta oamenilor?

 116. Mircea Popescu`s avatar
  116
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 31 August 2011

  @miki Pai si deci te surprinde sau nu te surprinde ?

  @Cristian Your strawman is full of straw.

  Apropo de domnite, "cineva" le-a vazut garantat, adica diverse persoane plimbindu-si ciinii.

 117. @Mircea Popescu: preferai să fac pipi în cinstea acestui articol?

  Ce, nu-ți plac toaletele ecologice pe care le propun eu?

 118. Mircea Popescu`s avatar
  118
  Mircea Popescu 
  Thursday, 1 September 2011

  Nu cred ca-i cazul sa inventam inventii. Atita timp cit exista toalete, au apa curenta, alea, ce sa mai ?

 119. @Mircea Popescu: cum am zis de la început, poate că acolo or fi toaletele astea, dar în București în afară de una, altele nu am mai văzut. Apa se găsește din belșug la tâșnitoare... atunci când merge.
  Sunt curios dacă grecii și romanii aveau toalete publice în antichitate. Băi publice știu că aveau, dar de toalete nu-mi aduc aminte nimic.

 120. Mircea Popescu`s avatar
  120
  Mircea Popescu 
  Thursday, 1 September 2011

  Pai aici chiar si sunt, noa. Acu' ce sa discutam, cum e pe Marte ?

  Mi se pare c-aveau pisatoare, un' se colecta urina pentru facut armuri si alte piei lucrate.

 121. Nu discutăm cum e pe Marte, dar după ce-ți iei țeapă de câteva ori bune, nu e de așteptat să începi să le eviți? Sau dacă tot insiști în direcția asta, în loc să-i fi dat cu berea în cap, nu era mai bine să-i arați unde se găsește toaleta cu pricina astfel încât data viitoare să nu mai improvizeze?

 122. Mircea Popescu`s avatar
  122
  Mircea Popescu 
  Thursday, 1 September 2011

  Pai daca ne punem mintea sa gasim ce era mai bine putem gasi tot soiul de gaselnite. De exemplu era inca si mai bine sa fac un aparat care sa-i teleporteze excrementele direct, sa nu se mai chinuie. Da' uite ca eu fac ce fac eu, si fix asa e si foarte bine. Iara cine are alta parere-i poftit sa faca dinsul mai bine, ca doara nu-l retin.

  Premiza de-o propui ("iti iei teapa de citeva ori bune") e contradictorie-n context : dat fiind ca toaleta exista si-i la standarde, n-ai cum sa-ti iei teapa, niciodata. Pe alta planeta, intr-un viitor alternativ scl etc s-ar putea sa fie cum zici tu, da' aici la noi nu-i.

 123. Cristian`s avatar
  123
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Monday, 5 September 2011

  Ca să ne lămurim cum stă treaba cu toaletele alea, ai putea să le faci o poză? Mi se pare și mai interesant să le vedem cum arată după atâtea luni.

 124. Mircea Popescu`s avatar
  124
  Mircea Popescu 
  Monday, 5 September 2011

  Noa sa stii ca prima data cind ma duc prin zona fac.

 125. Să înțeleg că n-ai mai trecut pe acolo, ci umbli în spatele blocului după nuci braziliene?

 126. Mircea Popescu`s avatar
  126
  Mircea Popescu 
  Saturday, 17 September 2011

  N-am trecut yet, da' nu dispera ca nu am uitat.

 127. Mircea Popescu, deduc din postarea ta ca ni au copii. E foarte simplu, pana nu ai copiii tai nu vorbi. Nu cer sa-mi dai dreptate acum, ci atunci cand vei avea sa-ti aduci aminte de ce ti-am spus. Nu judeca pe nimeni pana nu esti in situatia lor.
  Si pentru toti care se tot dau in barci cu comentariile, nu poti cere unui copil de 2 ani sa tina pisu pana ''gasim toaleta''...Incetati sa mai fiti asa de ipocriti. Probabil si voi ati facut pe voi, prin parcuri sau prin curtea bunicii dar nu va mai amintiti....

 128. Mircea Popescu`s avatar
  128
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 4 April 2012

  Ei uite ca vorbesc. Acum ce facem ?

 129. Nu mai facem nimic, ca nu ne pierdem vremea cu oameni care arunca vorbe fara consistenta, care numesc o bunicuta care are grija de nepoata ei ''troglodita'' , o pozeaza si o pune online. Si apoi arunca vorbe in nestiinta de cauza si comenteaza gestul ei cu alti neavizati. O pierdere de vreme.

 130. PISATUL INGRASAMANT NATURAL !

 131. Mircea Popescu`s avatar
  131
  Mircea Popescu 
  Thursday, 5 April 2012

  @Alina Noa, pai atunci succese iti doresc, numa' atita sa-ti fie clar ca daca te prind cu plodu' usurindu-se-n parcu' facut din banii mei pentru distractia mea primesti si tu cacat prin posta pina-ti ajunge si te saturi.

  Inteleg ca unii sunteti mai de pe la tara si acolo asa se face, ca oricum nu este canalizare si toata lumea-i invatata sa bea cocteil de apa cu excremente, da' noi aici la oras avem alte standarde. Ai sa vezi ca te obisnuiesti tu incet-incet.

  Dupa care poate-ti rasare-n cap ideea simpla ca faptu' in discutie e daca pierd io & co vremea cu tine & co, niciodata invers. Ca are si societatea asta o ierarhie-n ea. Da' sa nu anticipam, aia-i probabil marea descoperire a generatiei ulterioare, cea fara greieri prin calciie.

 132. Da' care e ma problema ca se pisa-n parc?

 133. Mircea Popescu`s avatar
  133
  Mircea Popescu 
  Thursday, 5 April 2012

  Taci ma hatere ca ala se caca.

 134. Deci ingrasamant natural. Lasa ca e mai bine decat sa se cace in wc laolalta cu hartie si ulterioare produse de curatat vasul de portelan.

  Sa mai bem si noi apa curata zic.

 135. Te-am ranit cand ti-am spus ca nu-mi mai pierd vremea cu tine Mirciulica? No hai sa te mai bag putin in seama sa nu suferi. Esti un frustrat fandosit nefericit. si stii de unde imi dau seama? din preocuparile tale de ''om matur'' de a fotografia ''trogloditi'' prin parcuri; tu chiar nu ai alte preocupari la varsta ta?

  Chiar as vrea sa ma fotografiezi odata intr-un parc ''facut din banii tai'' ca sa-ti pot fute un pun intre ochi sa sa-ti bag aparatul ala pe cur!

  Hai pa!

 136. Aruncatoru de flacari`s avatar
  136
  Aruncatoru de flacari 
  Wednesday, 11 April 2012

  is there sauce?

 137. Mircea Popescu`s avatar
  137
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 11 April 2012

  @Alina Tu cine erai ?

  @Aruncatoru de flacari There is pun.

 138. Vai de mine odrama rromantica. Give popcorn.

 139. Nu mai e Banatul fruncea, acum e Canada.

 140. anon`s avatar
  140
  anoninsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
  Monday, 6 May 2019

  Cu ocazia aniversarii a zece an de cacarisiri marete, https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-21294613-timisoara-desemnata-capitala-culturala-europeana-2021.htm

 141. Doamna M`s avatar
  141
  Doamna M 
  Friday, 29 January 2021

  Daca era copilu' tau tot asa filmai perversule?

 142. Mircea Popescu`s avatar
  142
  Mircea Popescu 
  Friday, 29 January 2021

  Pai n-are cum fi copilu' meu dat fiind ca io nici nu fac copii nici nu fut proaste ; nu ie filmare dat fiind ca noa, precum se si vede ie fotografie, si-n fine problema nu pare sa fie eu in toata aceasta discutie. Ca logic vorbind nu-i ca si cum am obligat io ceva troglodita ca si tine -- "doamne" de-astea pe stil nou, in mintea lor si doar acolo, canci domeniu ori iobagi -- sa-si expuna puradelu-n public. Este ?

  Asa ca...

 1. [...] Si conceptele nu le avem pentru ca nu avem practica. Si practica n-o avem pentru ca suntem niste trogloditi si niste necivilizati, traitori intr-un spatiu cvasi-urban de doua-trei decenii in medie. Da' nu-i [...]

 2. [...] negrul de sub unghii. Nu tiganii sunt problema noastra, nu ei ne dau o imagine proasta in lume. Romanul mediu ne da o imagine proasta in [...]

 3. [...] Am promis catre Cristian ca voi trece sa pun poze de la buda din Parcul Botanic. Eu de trecut am trecut, dar [...]

 4. [...] de mina. De la un timp unul dintre ei (ala cu decolteu) simte nevoia de-a se caca. Precum stiti largitii nu pot tine, asa ca o ia repejor catre un copac. Dupa un interval ceva mai larg decit de obicei revine foarte [...]

 5. [...] folosit, cum nici nimic altceva acolo in padure, chiar daca nu ne-ar fi vazut nimeni, tot asa cum nu ne cacam in parc chiar daca ne vede lumea. Da' nu-i problema ca pe drumu' de intoarcere am dat peste vreo cinci prostalai care sedeau cu [...]

 6. [...] cacatii ce se descompun frumos pe generatii saptaminale in orice loc inverzit la care are acces trogloditul mediu cit si [...]

 7. [...] : a avea un parc necesita un minimum de civilizatie : acela de-a nu considera ca-i normal sa te cacapisu acolo pe carare. A avea un magazin cu autoservire necesita un minimum de civilizatie : acela de-a nu considera ca-i [...]

 8. [...] what shall you do ? Not like this "cosmopolitan" town with a "night life" has reached 1800 Paris / 1950 Timisoara level of development so there's a place to [...]

 9. [...] that small white dot is a guy pissing on the wall. Because hey. Section Զ of our [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.