Sa mai ridem putin bagind pustimea-n seama

Saturday, 08 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

pustan-anodinPustanu' anodini al carui chip ne zimbeste strimb din dreapta tine si el un blog, unde are opinii. Blogul l-am gasit prin intermediul fain-ului, ca de obicei, si opiniile le-am gasit chiar amuzante, asa ca va delectez dinjos.

7 semne ca esti retardat
1. Pui statusuri pe messenger. Ai auzit pe undeva o fraza "geniala" si ti-o asumi. Sau ai ramas blocat prin 2000, sau crezi ca inca stai pe MIRC.

Apai noa, adevaru-i ca eu stau pe IRC. Pentru ca vedeti minune, irc e un protocol de comunicare, cam cum e si dhcp, imap, pop, ssh sau hai http sa zicem, ceva mai recognoscibil pentru pustime. Iar mIRC ala e un soi de browser pe respectivul protocolii, cum ar fi sa zicem Opera sau Internet Exploder. Pustimea s-a lamurit ca "stau pe net" nu "stau pe Internet Exploder" in virtutea intimplarii ca prescurtind Internet Exploder iese Internet si deci ei zic ca "stau pe internet" chiar si cind au in minte ca stau pe mIRC astaa, pe IE. Da' totusi... e irc, bun ? Si daca tot suntem la discutii, IRC a aparut pe la inceputul anilor 90 cindva, ca un inlocuitor de mutt, si prin `91 aflam de pe el de lovitura de stat de la sovietici, noi astia care avem ceva mai mult de trei ani experienta cu compulatoarele.

2. Te certi prin comentarii pe Facebook.

Citeam apropo de asta o chestie haioasa cu "de ce is grasele proaste in America". Zicea asa :

It really is quite amazing how very unattractive women in America act like they are hot shit. There is no humility and no gentle nature, just loud and brash behavior that makes you wonder if they’re self-deluded or “faking it until they make it,” even though we all know the only thing they’re making is the end of a pint of Haagen Daaz. They even have the audacity to repeatedly say “I’m hot” without a hint of irony. Why are they acting this way?

The first possible culprit is social networking.

Si la chestia cu social networking :

Try to picture this life, except with the sex roles reversed. Every one of your trivial observations or random thoughts gets “upvoted”, literally and metaphorically, by throngs of admirers, mostly female but some male too. Your lauded accomplishments amount to sharing cute puppy pics. Say something stupid? No one will call you out on it. Make a lame joke? Everyone laughs uproariously. Post a drunken photo of yourself? Hundreds of chicks “like this” and cheer in unison, “you go, guy!”. Tell no one in particular that you are sad, and you’re having a bad day? Hundreds more line up to offer uplifting messages of support.

You get the idea. Now, what do you think experiencing life like that will do to your self-esteem? If you answered, “my self-esteem would fly through the roof”, you win. Again.

Deci da, hai sa le incurajam pe toate proastele sa fie proaste ca "asa ii pe net" dupa care sa ne uimim uimiti de uimitoarele rezultate care ne uimesc. +pula.

3. Iti pui la profil poze futuriste, o arzi in avangardisme, tu, artistul pulii din fundul romaniei postcomuniste, care n-a facut un curs de istoria artei in viata lui si locuieste cu parintii in apartamentul facut de ceausescu si cumpara salam victoria de bani la fix.

Bai, ideea ar fi buna, chestia-i ca mama o fo' profa de liceu pe cind eram io copil de ciclu primar, si io stateam uneori si-mi faceam temele in sala profesorala pina gata ea sa mergem impreuna acasa. Si daca n-am vazut cinci sute de puleti exact ca si asta, cu mutra aia confuza si tigara aia nepotrivita luind palme si pumni in figura de la profesori atunci n-am vazut niciunu'. Asa ca...

4. Pui statusuri boeme pe facebook din care nimeni nu intelege nimic, decat eventual ca esti fumat.

Cum ie un status boem ? Daca cititorii care-s pe fb binevoiesc sa ma edifice ramin recunoscator, io n-am.

5. Pui link-uri cu piese foarte complexe, dar pe care sigur nu le intelegi, dar vrei sa pari "expert'. La astea vomit.

Gen ? Nu stiu, intreb si io.

6. Si la astea vomit. Pui status-uri de sado-masochista. Aveam pe una in lista care punea linkuri cu piesa Rihannei, S&M, si adauga "versurile astea mi se potrivesc perfect". Deci aia, Rihanna, si-a luat-o la bot de la Chris Brown si gata e sado-masochista. Si acum toate proastele cred ca daca iau si ele bataie de la smecherasi, sunt BDSM.

Aici m-am amuzat. Stiti voi dice.

7. Iti stergi contul de Facebook. Deci, daca chiar te doare in pula de facebook intri o data la 6 luni, asa cum face un amic din anglia, de exemplu. Asta cu stersul contului nu dovedeste ca "esti destept" si ca "iti vezi de viata" ci ca ai o slabiciune legata de facebook, si ca te dai singur de gol, ca prostul.

Am senzatia ca am mai citit chestiile astea prin ~2005, despre livehourinal. Da' vorba ceea, Malebolge-ul Internetului e vesnic neschimbat in virtutea faptului ca-n fiecare an ies murdari de mucus, singe si cacat alte capete seci din pizde dilatate, si pe cale de consecinta zece-douazeci de ani mai tirziu... mnoa. Rezulta opinii pa interneti, de preferinta despre interneti, ca sa fie meta.

Metabolge.

———
  1. Diferenta intre anodin si anonim e cam asa : parerile anonimilor nu intereseaza pe nimeni in timp ce parerile anodinilor nu intereseaza pe nimeni. []
  2. Si inca destul de prost, eu de exemplu folosesc xchat, restul lumii mai mult irssi. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Salut *ciumpalacilor* - Mai existati ?.-----Cu ce ideologie va mai hraniti.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 8 September 2012

    Tu te adresezi cuiva anume sau numa' asa, pe Internet ?

  3. Uraciosului ii scade debitul inspirational de ajunge sa se lege de maruntisuri de gen?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.