Sa invatam sa mergem pe tocuri

Wednesday, 11 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Discutia curge cam asa :

mircea_popescu :

sunt sofer de camion...

sunt sofer de camion...

alex_c : tocuri cui pe trepte cu gauri .. :cringes:
mircea_popescu : mei, n-ar trebui teoretic sa fie o problema

Si-acum ingaduiti-mi placerea de-a va explica pe larg si-n scris o chestie pe care m-am vazut silit a o explica pina acum cam fiecarei femei din proprietate in parte, dat fiind ca aparent nu se cunoaste.

Pantofii cu toc (nu intelegem prin aceasta expresie jumatatile de masura) se poarta de catre femeile competente in urmatorul fel : pasesc pe virfuri, facind completa abstractie de pantofi. Completa abstractie de pantofi.

Femeia se inclina inainte (dreapta, din glezne nu din cur si nici intr-un caz strimbindu-si spinarea) si paseste in virtutea deplasarii centrului ei de greutate, impiedicindu-se de la a cadea. Viteza ei e data de gradul inclinarii, nu de frecventa pasilor. Frecventa pasilor urmeaza strict, din pura necesitate (de-a evita caderea), ceea ce inclinatia cere.

Rolul tocurilor este de-a o sustine atunci cind se opreste, si numai atunci. Cind doreste a se opri se indreapta, tragindu-si umerii inapoi. Deplasarea centrului de greutate opreste imediat miscarea. E imposibil sa se opreasca din picioare, si asa incercari nepricepute duc in genere la glezne sucite.

Ca atare tocurile unei femei care-a umblat fara a se opri trebuie sa fie curate. Ele nu au avut cind sa atinga asfaltul. Tot ca atare dificultatea de-a urca sau cobori trepte pe tocuri e aceeasi si daca-s perforate si daca nu : tot asa cum le-ar putea urca desculta si pe virfuri le poate urca si pe tocuri. Si mai in general. o femeie va putea face pe tocuri tot ce poate face si desculta, ridicata pe virfuri.

Pozitia este bineinteles incomoda, si necesita antrenament si dezvoltarea musculaturii specifice. Asta-i motivul pentru care femeile care doresc a fi femei au a practica acest sport, pentru ca numai o coapsa si mai ales o pulpa bine antrenata sunt capabile a sustine corect femeia in aventura ei pe tocuri, mai ales dac-o fi trupesa. Tot asta e motivul pentru care-i o idee buna ca fetitele sa fie invatate sa mearga pe tocuri de mici : e mai usor sa-nvete atunci, si odata invatate le va fi mai usor sa-si mentina abilitatea decit le-ar fi s-o cistige mai tirziu. Motivul pentru care-i o idee proasta ca fetitele sa fie invatate sa mearga pe tocuri e ca daca fac o obsesie si se-nvata sa umble doar pe tocuri le va fi dificil sa paseasca altfel decit pe virfuri (cunosc asta din experienta proprie, femei incapabile sa paseasca pe talpa chiar mergind goale si desculte dupa futai pina la baie, de exemplu), o limitare care poate nu-i de dorit.

Evident e nevoie de pantofi foarte bine facuti pentru asa ceva. In particular inaltimea tocului se alege dupa piciorul femeii! Si anume, tocul trebuie sa fie suficient de inalt pentru a o sustine atunci cind sta pe virfuri, dar suficient de jos pentru a nu-i crea dificultati cind incearca sa se opreasca.

Concentrarea greutatii corpului pe suprafata ingusta a virfului piciorului este oricum dureroasa, asa incit obiceiul de-a umbla (mult) pe tocuri da femeii un foarte bun, practic si eficient stimulent de a-si mentine greutatea corporala intre niste limite rezonabile.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. lifespiel, da' domn'le...

    nici o comentatoare nu o comentat nimic. e de bine pentru articol! :d

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 July 2012

    Fetele stie ca nu-i frumos a vorbi cu gura pleeeena :p

  3. Calivita`s avatar
    3
    Calivita 
    Friday, 13 July 2012

    Cursuri de mers pe tocuri, cu Mircea Popescu :))))))

  4. Interesant articol...

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 October 2013

    Lasam asta aici :
    noiframeheight = 320 width = 360 src=http://i.imgur.com/jEXJi13.gif>

  6. mai intra in calcul si tendoanele, preluarea completa a greutatii de pe ahile in tendoanele degetelor e oricum o idee proasta, precum macinea diverselor bucati de oase ce alcatuiesc laba, indiferent de coapse etc.

    sunt curios cum vor fi generatiile urmatoare, se vor naste care nu pot purta tocuri.. sa zicem gene "barbatesti" respectiv barbati care nu pot purta decat tocuri, "femeiesti"?!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 21 October 2013

    Pe de-o parte ca nu ie decit o revenire, dat fiind ca la gazela ceea ce numesti tu calcii e liber in aer, pe de cealalta parte pisi are 60 de kile cu tocuri cu tot, uita-te la ea. Idea cu astea o fo sa descurajeze grasele si babele dintotdeauna, working as advertised.

  8. Nu era cu feminismul american, revolutia etc? E bun si asta cu grasele.

  1. [...] (e un cirlig inoxat si mai groscior) legata si ea de bara orizontala. Incepatoarele se vor instala pe tocuri, fetele invatate vor sta desculte, fiind capabile sa-si sustina piciorul din glezna. Eventual [...]

  2. [...] on display the correct use of high heels. As explained other places in other languages, the high heels aren't there to walk on, they're to stop walking and that's [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.