NAFTA, bine pantagruelicilor ?

Friday, 03 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca tot ziceam chestii fine la sentiment apropo de comentatori, s-a nimerit bineinteles sa mi se intimple. Anume, citeam eu asa-zisa presa romaneasca (dintr-un interes pur scatofil) cind de dupa un tufis, hop melcul!

pt. Romanul din Canada
14:24:15, 02 Aug 2012 89
Romanasule balon-side , parpalac, sau canadiana,tu stii ce-i aia 'nafta'? priceputule internaut de nahut, de ''benzina nafta'' tu ai auzit in viata ta scurta , de putzoi cu bube pe fatza si bataturi in palma de la laba ? cauta pe net si invata ce este asta mai intai si pe urma da-te in kktu *editat* de inteligent. Benzina nafta, sau pe scurt nafta este un sortiment de benzina care se produce in rafinariile de titei, benzina pe care securiciul bashit o cara cu nava la Rouen .care benzina nafta a luat foc pentru ca securiciul bashit este priceput gramada si prost ca noaptea, habar nu are capu' lui sec ce marfa transporta , de aia a facut prapad in portul Rouen ! de dobitoc si de cretin, care nu poate sa-si conduca nici nava !!!!. acu' daca stii ce este benzina , poat e intelegei fenomenul, desi m-ar mira, sincer sa ai atata clutura in cap .... sau ai vrut sa zici altceva cu NAFTA??!! Poate ceva gen Safta calareatza, zisa si Sulfuroasa barbu din PDL? ???!! hai sa-ti spun si o poezie pentru singurul tau neuron din Lirica Canadiana Noua.Scuzati cacofonia, dar pentru tine e bine, ti se potriveste. ''Am canadiana nou/ Poa' sa ninga, poa' sa ploua/ Mi se rupe mie-n doua /Am canadiana noua!/. ma intelegi bubosule , mie mi se rupe-n doua de prostia voastra congenitala , pandemica si pantagruelica , bhai pedelacilor!!!! cauta pe net ce insemneaza cuvintele alea de mai sus , ca sa nu mai vii cu vreo traznaie de bacalaureat gen funeriu.

NAFTA, adica bineinteles North American Free Trade Agreement.

La o lectura superficiala cetateanul pare pur si simplu sarit. E adica-n delir, emite cuvinte al caror sens nu-l mai stapineste, ci-i stapinit el de gilgiiala sonoritatii lor. Atita ca nu-i un caz singular. Sa va citez de dincoace :

@Freud vierme patibular, fiind rastignit la o existenta ignobila de o inteligenta apodictica, nu iti poti inchipui ca altii dispun de alternative. Insistenta incercare de a trece drept corelare asocierea propriei mediocritati cu expresia unor oameni inteligenti intr-un camp comun nu iti scuza lipsa mijloacelor, chiar daca este idealul existentei tale subterane.

Eu nu sunt dependent pana la identificare cu vreun canal de comunicare pentru ca sunt ocupat sa traiesc in realitatea obiectiva, in timp ce ubicuitatea ta pe trilema & Co. poate reprezenta o dilema pentru multi dintre cititorii trilemei, chiar si pentru Mircea Popescu: “- Ce a fost la inceput, Trilema sau @Freud/Juice etc. ?”. Pentru miile de comentarii postate pe trilema, in doar un an si jumatate, ai fost recompensat cu insigna de trol, deci scopul existentei tale lipsite de sens a fost atins.

Deci patibular, da ? Ignobila, bine ? Apoditctic ma!!!

Exista bineinteles posibilitatea ca ambele fragmente sa aiba acelasi autor persoana fizica, si acel acelasi autor sa sufere intr-adevar de-o dezradacinare proprie si absolut personala, cum sunt toate nebuniile. Da' privind dimpotriva exista posibilitatea ca fragmentele sa n-aiba acelasi autor persoana fizica, chiar daca au probabil aceiasi autori morali.

Exista posibilitatea ca ambele fragmente sa reflecte o indigestie cu cuvinte datorata unui mod defectuos de-a face scoala cu copiii. Exista posibilitatea ca ele sa fie biete fragmente minore si marginale ale unei oale imense, a unui ceaun colosal in care fierb la foc mic creierele a generatii intregi, de douazeci, de cincizeci de ani incoace.

Poate ca ele-s bucatele, mai contondente si mai diforme da' absolut proprii si reprezentative pentru blablaologia neaosa, poate ca cei doi autori sunt frati buni cu toanta care citeste un articol ce-i descrie exact greselile si conchide ca "acest articol nu exista", poate ca totul se leaga de acel "Intreb si eu ca orice curios de ce considera acel blog o prostie si raspunsul vine grav: pai e prostie ca nu intelegi nimic din ce spune, omul bate campii…", poate ca asta este pina la urma specificul national al momentului.

Poate ca. In tot cazul ma simt obligat sa subliniez ca nu cred ca problema-i structurala, ci-s ferm convins ca-i pur contextuala. Romanii au trait cincizeci de ani in pestera, chiar si scosi la lumina lent si pe-ndelete timp de douazeci de ani tot nu-i de-a mirarii ca nu concep inca prea exact notiunile vazduhului precit nici n-au familiar si comod uzul cuvintelor care le-ar denumi. Cel putin nu in vederea unei intentii de comunicare ceva mai complexe decit simplul ingh!

Cel putin nu inca.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. Mircea Popescu`s avatar
    1
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 August 2012

    A, c-am uitat sa zic : genialii de or dezvoltat "aplicatia" fara indoiala "complexa" si "in house" pe care ruleaza Cotidianul au reusit performanta sa introduca comentariile intr-o functie care-i acum indexata independent de Google, ca de exemplu http://www.cotidianul.ro/list.php?pgc=3&idiul=190269

    Asta apropo de cit de dastepti sunt prostii.

    In alte stiri, sub trei minute.

  2. Nu stiu cum ai avut rabdare cu toate comentariile alea.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 August 2012

    Eu am masini.

  4. kokofifi`s avatar
    4
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 3 August 2012

    Aaaaaam avut deja o intâlnire de gradul III cu personajul/ sau poate cu fratele lui geamān. Yo gāsesc cā-i fascinant câtā energie-i depusā intr-un comentariu, j.f.christ, viata-i scurtā. N-ar strica un rating cu stele si like-uri pentru comments, dar si cu shuriken intre uoki

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 August 2012

    Chiar pina la nivelu' ala de finete nu putem practic ajunge.

    Ninjo.

  6. How do you hang a worm?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 August 2012

    De labute. Moar questions ?

  8. N-ar strica un rating cu stele si like-uri pentru comments

    Parca tot koko cerea acest lucru si acum 2-3 ani :D Cand vei realiza ca Asa Era Mai Bine.

  9. kokofifi`s avatar
    9
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 3 August 2012

    Yo uitasem, Alex, tu nu :x

    Tocmai am terminat de citit un reply al Trilemoiului, āla in care comparā Transilvania cu o fatā de familie bunā, datā spre bunā tratare intr-un parteneriat echitabil si nu ca vacā de muls ( asta-i de la mine)
    Un brat de stele.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 August 2012

    @Alex Io am mai multa experienta in female husbandry decit au ele rezistenta in orice, toate.

    @kokofifi Nici io nu uitasem, ftr.

    PS. Sa vezi acuma ce stele mi-ar da. Verzi.

  11. Ce imperechezi, parul lapizda?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    Breeding inseamna si altceva decit sa fete, bre.

  13. Asta.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 August 2012

    Exact aia.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.