In numele soselei

Wednesday, 08 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am sa va obosesc cu un citat din George Burns, care-i o strada in Nordul Los Angeles-ului, pe linga Bel Air. Zice asa :

We were all about the same age, six and seven, and when we were bored making syrup, we used to practice singing harmony in the basement. One day our letter carrier came down to the basement. His name was Lou Farley. Feingold was his real name, but he changed it to Farley. He wanted the whole world to sing harmony. He came down to the basement once to deliver a letter and heard the four of us kids singing harmony. He liked our style, so we sang a couple more songs for him. Then we looked up at the head of the stairs and saw three or four people listening to us and smiling. In fact, they threw down a couple of pennies. So I said to the kids I was working with, 'no more chocolate syrup. It's show business from now on'.

We called ourselves the Pee-Wee Quartet. We started out singing on ferryboats, in saloons, in brothels, and on street corners. We'd put our hats down for donations. Sometimes the customers threw something in the hats. Sometimes they took something out of the hats. Sometimes they took the hats.

Adica, pe romaneste :

Eram toti cam de-o virsta, sase-sapte ani, si cind ne plictiseam de facut siropi cintam in cor la subsol. Intr-o zi postasul a venit jos la subsol. Il chema Louii Farley. De fapt il chema Feingoldiii, dar si-l schimbase in Farley. Voia ca intreaga lume sa cinte in cor. I-a placut stilul nostruiv asa ca i-am mai cintat vreo doua cintece. Cind ne-am uitat in sus, la capul scarilor se adunasera trei-patru oameni care ne ascultau si zimbeau. De fapt, ne-au su aruncat vreoi doi centi. Asa ca le-am zis copiilor cu care lucram, "gata cu siropul de ciocolata. Showbusinessv de-acum."

Ne-am zis Pee-Weevi Quartet. Am inceput prin a cinta pe bacuri, in baruri, in bordeluri, la colt de strada. Ne puneam palariile pe jos pentru donatii. Uneori clientii aruncau ceva in palarii. Alteori luau ceva din palarii. Alteori luau palariile.

Mnoa, in concluzie uite ce propun : aveti mare grija sa nu aiba voie in bar nici un fel de fiinta mai tinara de minim 18, daca se poate 21 sau chiar 55 de ani, si-aveti grija sa nu existe nici un fel de bordel, nicaieri. Mare atentie sa nu puneti copiii la ceva treaba ori sa le dati ceva util de facut, niciodata nu le futeti mama cu ei de fata ca s-ar putea sa le cauzeze cine stie ce minuni si-n general AVETI GRIJA!!!

Dupa care putem sedea impreuna sa ne intrebam de ce nu mai exista un George Burns astazivii si de ce televiziunea a decazut atit. Eventual sa ne explicam doct ca "asta cere publicul", in loc sa intelegem ca atita mai poate publicul.

Aveti mare grija nu cumva sa mai iasa vre-odata om din femeie pe planeta asta, aveti grija sa fie populata exclusiv si numa' de viermi.

ATENTIE MAXIMA! Petrene, esti pe receptie ? Ce zice Cosmote, face o campanie ceva sa scrii si tu pe teme la care nu te pricepi, care de altfel nici nu te intereseaza precum nici nu-ti spun nimic ?

———
  1. Lucrau, adica munceau, intelegeti voi, pe bani, la pieptul gol sa muste mai bine biciul stapinului (nu patronului, bun ?) si sa poata curge sudoarea-n voie. []
  2. Lou vine de la Louis. []
  3. Adica, evreu. []
  4. Stilul Oprisani :D []
  5. Pare rau, da-n Romania ex-comunista nu exista conceptul. E o vorba adinca asta, "showbusiness", se patrunde greu. []
  6. Termenul e foarte dificil. "Wee" inseamna mic, nesemnificativ, neglijabil si vine direct din celta, pe aceeasi radacina ca si weight (greutate). Formula compusa pare inventata cindva la inceputului secolului XX pentru nevoile de rima. Ar putea foarte bine sa fie o referinta la putulica, sau altfel ceva rhyming slang misterios si intre timp pierdut. []
  7. Care-o fumat din gimnaziu si-o trait 100 de ani, spre deosebire de orice contemporan de-al nostru da' spre asemanare cu Clemens de exemplu, sau diversi alti contemporani de-ai lui. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Lol ce hater esti. Vezi la Lou acolo ceva greseli formatare.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 February 2012

    Danke.

  3. Atata ca n-o fumat aia de-o trait suta ce fumeaza azi astia. E ca si cum ai compara bautul de palinca cu abonamentul la spirt sanitar. mileage may vary

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 February 2012

    Pai si cine-o venit cu ideea ca sa bagam cacaturi in tutun (ca sa se stinga daca nu tragi, ca sa fie "mai sanatos", ca sa pizda ma-sii) ? Eu cumva ?

    Am mai avut noi discutia asta cu rosiile, dioxina si nivelu' de trai.

  5. Aveam impresia ca pretinzi viata lunga fumatorilor de azi. Recitind pasajul observ ca m-am inselat.

  1. [...] tot vorbeam de strada George Burns imi vine sa-mi amintesc ca ea se intersecteaza cu aleea Grace Ethel Cecile Rosalie Allen. Care [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.