Generatia Normal Time

Tuesday, 04 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

rdponticelli quote bitfloor: the attacker gained accesses to an unencrypted backup of the wallet keys (the actual keys live in an encrypted area) <<< Nobody take security seariously here...
mircea_popescu rdponticelli the "ACTUAL" keys you see.

kakobrekla i take security semi seriously
mircea_popescu the problem with the current generation of youths is they honestly believe the designations they give to things in their heads are binding to the world at large.
mircea_popescu if they call their ex a slut, she IS a slut
mircea_popescu if they call these keys the UNACTUAL keys then they are "unactual"

rdponticelli All keys are the "actual" keys
mircea_popescu in normal time.

Ce se zice acolo e ca a avut loc inca un security breach de-ala. Ceva serviciu de care eu unul nu auzisem pina acum a crapat, aducind numaratoarea finala la... treizeci ? Cincizeci ? O suta ? O mie nu cred, probabil ca undeva sub sau peste o suta, asa ceva.

Concluzia oamenilor sanatosi la cap este ca "nimeni nu ia securitatea in serios". Ce-i drept, din pozitia adultului asa pare, ca idiotii astia nu iau securitatea in serios. Problema insa nu-i complet descrisa astfel. Ei, sarmanii, o iau foarte in serios. Problema este ca n-au abilitatile metacognitive necesare si absolut rechizite pentru a intelege a) ce e aia securitate si respectiv b) cum s-ar putea ea lua in serios, cu eventual bonificatia ca c) fac diferenta intre ce ar fi luare in serios si ce ar fi neluare in serios a securitatii. Asta-i problema.

Si nici macar nu e o problema specifica unui individ (si deci remediabila ori prin educatia individului ori prin eliminarea lui din sistem). E o problema specifica unei generatii, si e mult mai larga decit securitatea. O vedem aici in toata hida ei malfunctie pentru ca securitatea se intimpla sa fie mai putin toleranta (propriu spus, mai putin pretabila la falsificarile cu care "educatorii" au distrus generatia respectiva). Ea e insa prezenta peste tot exact la fel.

Puletele Razvan are impresia ca daca el zice "tot netul" asta inseamna tot netul. Se intimpla ca pe "tot netul" ala romanescu' exista fix un singur personaj care poate hazarda chestii despre "tot netul", si ala-s fix io (in virtutea faptului ca poci scoate ce raportari statistice doresc din fain, care nici competitie n-are nici alt admin), si daca io nu ma hazardez sa zic ce face "tot netul" poate ca nu-i cazul sa se trezeasca nu se stie ce pulete anonim. Da' vedeti voi... puletele anonim nu-i anonim! Pentru ma-sa el e Razvan! Pentru colegii de apartament e tot Razvan! DECI EL E CINEVA si deci stie chestii. Tot netul.

Puletele Gheorghe are impresia ca noi discutam de pe pozitii de egalitate : e si el e expert in securitati pe weburi in virtutea faptului ca si-o ales un nume si-un email, deci e in perfecta masura sa-si dea cu parerea. Lasa ca eu rulez singuru' serviciu care n-o avut inca probleme (intr-un an de zile), chestie cu care nu se poate lauda nime-n zona BTC, nici MtGox nici nimeni absolut. Lasa ca e relativ mare, daca-l comparam cu, de exemplu, Bursa de Valori Bucuresti. Lasa ca eu sunt singurul blogar roman fara downtime-n cinci ani de zile. Lasa toate astea, el e Gheorghe!

Si tot asa si iar asa, fiecare nutreste cu toata convingerea impresia ca "daca el zice atunci asa e!" Cam ca intr-o echipa de fotbal in care toti is atacanti, cam ca intr-o clasa in care toti is primu', cam ca intr-o tirla de copii autisti care "se joaca" in sensu' ca fiecare e captiv in povestea lui proprie si alearga pe-acolo de nebun, dind cu capu' de stilpi si alti copii fara distinctie.

Si-atunci, ce securitate ? Ce securitate, mai oameni, cind imbecilii astia au facut ei desemnarea mentala "actual keys" si cu asta s-au aparat de probleme ? Ce securitate pentru oamenii care traiesc suspendati intr-o lume imaginara, "fuck you i'm a dragon", is vircolaci sau ce plm, vrajitori, magi si wolverine ?

Daca aduni cincizeci de copchii la un workshop (da' sa nu le ceri sa plateasca intrarea ca ei neavind nici o utilitate si nici o importanta pe lume evident ca n-au nici o valoare, deci nici de unde plati - aduna-i mai bine sa le dai un suc sau ceva moca, niste strampi de plastic colorat pizdutelor, niste vopsea de barbison puletilor) vei avea nu patruzeci, nu patrujcinci, nu patrujinoo ci fix si hapt exact cincizeci de de-astia, cu "actual keys" in cap.

Si-atunci solutia... ce solutii, fratii mei ? Nici o solutie. Impuscati toti si facuti altii. Aia e singura solutie.

PS. Titlu' vine de la o remarca a unui client acum fo' sase ani, cind s-o plins ca el vrea sa faca cutare lucru, si i s-o explicat cum sa faca acel lucru, la care explicatie el a raspuns, textual, ca "yes that works fine in normal time, but [...]". Deci va dati seama, urma acuma sa rezolvam probleme in alte fluxuri temporale. Asta este.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

 1. Nuntelegi tu. Timpul.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 4 September 2012

  Mda. Nici timpul, nici timpurile.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 4 September 2012

  Daca tot ne-am apucat, sa dam si referinta pentru lulz : https://bitcointalk.org/index.php?topic=105818.0

 4. mircia popopescu, vezi ca tre sa reduci vizitele gratuite la 1, deoarece mai nou a murit/mutit geniul si ai ajuns sa publici doar cate un articol pe zi/la doua zile. ;)

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 5 September 2012

  Sa stii.

 6. OMFG E 6 SEPTEMBRIE ŞI N-A APĂRUT NIMIC PE TRILEMA IERI.

  MOARE TRILEMA.

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 September 2012

  Requiescat!

 8. Oh noes, nu cobiti! Trilema e cel mai longeviv blog preferat de-al meu. Era o vreme când mi se pustiise lista de daily reads, Ciuma lui Caragea, nu alta!

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 September 2012

  Lasa ca citesti din urma. Ce, li-i fi citit pe toate ?

 10. Crecā nici mācar tu nu le-ai citit pe toate :)))

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Thursday, 6 September 2012

  Adica cum, io numa' scriu ?

 12. (Kidding)

  Cam 90% .
  Prima postare cititā a fost cea despre motan .Sireacu'...
  Ergo: Prima impresie e mereu cea corectā!

 13. gheorghe`s avatar
  13
  gheorgheinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Sunday, 9 September 2012

  Sunt onorat ca mi s-a mentionat numele pe CEL MAI CITIT BLOG DIN ROMANIA, desi eu nu mai exist pe internet de juma de an deci nimeni nu mai stie cine sunt.

 14. N-au trecut 6 luni de cand ai aparut ultima oara pe IRC.

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Monday, 10 September 2012

  http://trilema.com/2012/disfunctia-social-media/#comment-87982 << impostorul din August ?

 16. Da ce aia se pune ca existat?

 17. "eu nu mai exist pe internet"

  Hai sa discutam probleme de identitate. In ce fel nu mai existi tu, Gheorghe, pe internet? Sub nickul asta sigur existi, dupa cum s-a demonstrat. A, ca poate scriai chestii si sub numele tau real & complet, iar acum n-o mai faci .. n-avem cum sti.

 1. [...] Faptul ca eu (intre altii) le-am tot cintat prostovanilor inca din Martie-Aprilie ca ie Ponzi, faptu' ca le-am dat link-uri cu Albaniaiii si diverse alte fapte nu par sa fi contat prea mult, duara ei is uameni de finante finantisti financiari spre deosebire de mine care is prost. Si hater. Si irelevant. Sau in fine, ceva de-astea, obisnuitul revers al realitatii obiective ca doara de-aia intra prostanu' pe net, sa se simta destept si el. [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.