Framintari politice cit si literare

Sunday, 24 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ce-a trecut, doua saptamini acolo de la alegeri ? Iata ca m-a palit si pe mine interesu' sa aflu' dom'le totusi cine-o fi ajuns primar la mine-aici in sat ? Ma rog, comuna.

Deci va dati seama, io, cetatean de-ala respectabilu' cit si informatu', conectat la banda transportoare a realitatiilor prezentului cum s-ar zice asa mai metaforic daca metaforele s-ar face de elevi absolventi a unei educatii mai degraba tehnologice cum e de-o pilda amicu' Enache, cel care corect a identificat gresala unora (nu-i mai numim) de-a se crede zei cind de fapt nimeni nu-i mai dastept ca el. Io, zic, sa nu ne pierdem in divagatii a apropo ca mi-am amintit o chestie.

Stiti ca cu ceva timp in urma s-o facut recensamint ? Mnoa si diversi cetateni erau foarte doscoroviti asa in sufletu' lor cetatenesc de indivizi independenti si liberi cacum! si cace! isi permite cineva sa vina la tine acasa sa iti puna intrebari ?! Pai pentru asta am murit noi la Revolutie ?! NU REFERENDUMULUI!!! OPUNETIVA FRATIL-OR! Pina cind acest regim vampiresc si criminal va suge singele poporului si isi va lua libertati pentru care putem pentru ca sa zicem ca nici in statele africane nu se intimpla, admitind c-ar exista asa ceva (state africane ma refer).

Mie mi s-o cam rupt fix in obiectu' distractiei (tot o metafora e si asta, ca un fel de comparatie cu similitudine de asemanare) si se-si se. Adica vai mare chestie acuma, mi s-or fi incalcind drepturile daca ma intreaba unu' cum ma cheama sau ceva. E o troglodeala absolut infantila asta, vai dar sa nu ne stie dujmanii numele ca-n felu' asta nu mai facem cancer & egzema. Asa ca pe marea problema a referendumului am ramas chitit in gindu' meu ca mnoa, cind suna aia daca o fi convenabil le-oi deschide si daca n-o fi convenabil asta e. Si de fapt era recensamint.

Evident c-or sunat fix cind eram calare pe femeie si asa ca n-o raspuns nimeni. Mi-o lasat in schimb biletel in cutia postala, ca adica sa-mi fie rusine, si sa le dau telefon. Ceea ce eu le-am dat. Si-o cetateanca m-o amenintat ca pentru faptu' de calomnie cu insulta injurioasa ca mi-am permis sa nu deschid usa cind or sunat ei desi duduiau peretii cit si vibrau jeamurile de la picamar (inca o metafora, s-ar zice ca-mi intru-n mina) amenda creste iarasi si inca o data din nou. Chestie amuzanta de altfel, dat fiind ca nu prea vaz cui or da ei amenda, mi-or amenda firma. Da' mnoa, asa-i la cetatenii fara spirit cetatenesc, si un cacacios de recensamint tre' sa faci tot sub amenintare ca altfel ei nu pricep ce utilitate ar putea avea si oricum stiu mai bine cum e cu bildanberg si oculta mondiala financiar masonica precum si li se introduce intium de-ala-n gaura cheii. Precit si vaccinurile astea. Se trateaza ei cu Colon Help si e bine-asa, stiu dinsii mai bine.

Noa deci, ca sa inchidem aceasta divagatie, io, nu atit zeu cit cetatean model in sensu' ca nu-i clar daca mai sunt doi intr-o suta care sa se apropie macar vag de-acest nivel minim reprezentat de mine n-am fost capabil nici macar atita, sa raspund astora cu recensamintu', si-n plus de care chestie habar n-am nici cine-o iesit primar la mine-n localitate (care-i sat, de fapt comuna). Va dati deci seama ce pretentii sa mai ai de la altii, care de un exemplu is saraci, nu ca mine, sa poci sta acasa cit poftesc dupa cum mi se nazare. Sau care de un alt exemplu is prosti, nu ca mine, sa pricep orice numa' privind-o-n ochi. Sau multe toate.

Si-atunci fiind ora patru dimineata cind intr-un final mi s-o nazarit si mie asta cu oare cine-o fi primar normal ca n-am putut da telefon sa mi se comunice serviciului de informatii obisnuit. Asa c-am cautat pe neti. Si-am gasit :

SCURTA MONOGRAFIE A COMUNEI

Mult frământate au fost aşezările în care au locuit şi locuiesc azi românii şi strămoşii noştri, iar glia acestor pământuri este îngrăşată de sângele şi oasele celor care au trăit, au muncit şi au luptat pentru apărarea lui.
La fiecare pas se găsesc urme, în fiecare povestire sau legendă, cântec, proverb ori ghicitoare apare prezenţa lui. Limba, obiceiurile şi portul ne dezvăluie din plin trecutul, izvorul vieţii lor, uneori liniştită, alteori tulbure, după vremi şi împrejurări, căci : “Nu vremile sunt sub om, ci bietul om sub vremi”. “Strămoşii noştri sunt traco-daci, daco-romani, ori valahi, însă dintre aceştia, singurii păstrători de moşie au fost traco-dacii, care ne-au lăsat nouă dârzenia de apăsare a pământului”.

Voi credeti ca io glumesc umoristic la misto, este ? Va-nselati scirbavnic, ca amarnic nu-i un grad de exces suficient de potrivit cit sa fie indestulator.

Zice acolo ca locuiesc azi romanii si stramosii ? Este glia acestor paminturi ingrasata de singe si oase ? Noa sa nu mai aud nici un fel de comentarii excesive de prisos pentru ca aia nici macar nu-i Dumbravita care trebuie. Ci-i alta.

Iar primar o iesit unu', Malac.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. lexy229`s avatar
    1
    lexy229 
    Sunday, 24 June 2012

    Pt Val.. după întrebare, î-mi dau seama ce pregătire aveţi dvs ! deoarece la pertu vb doar cu prieteni??? faptul că nu stiti să respectati ati spus totul despre dvs; o sa fiti surprins, D-nul Malac are pregatire are cei 7 ani de acasa care la ajutat sa respecte omul de langa el ,indiferent de statutul social si asta conteaza foate mult omul sfinteste locul

    http://www.dumbravita.ro/dumbravita/37-noutati/152-conform-rezultatelor-stranse-de-usl-malac-victor-a-catigat-alegerile-pentru-primaria-dumbravita

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 June 2012

    Adevarat a-nnviat.

  3. mihai b`s avatar
    3
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 24 June 2012

    apoi asa e, o dumbravita din brasov. iar daca dai pe primar, acesta lipseste cu desavarsire. :D

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 24 June 2012

    Se mai petrece.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.