Femeia la volan si alte aventuri hibernale

Tuesday, 07 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa incepem cu proasta :

flv-aa-1

Ca sa intelegeti ce s-a intimplat : soferita din VW (blonda, puhava, patruzeci si ceva, genu' care cumpara sex prost pe bani putini) a oprit masina. Pur si simplu, in mijlocul drumului, pe zapada/gheata/dezastru si ce mai e pe-acolo. De ce ? Pentru ca avea de luat doua babe. Si ea, mula fiica, nu poate lua mula mama si mula soacra ca oamenii normali, facind dreapta, tragind in parcare, alea. Nu. Ci, cit timp masinile asteapta la stop ea claxoneaza. Da' insistent. De trei-patru ori, spre panica soferilor, ca ce vrei pizdet, nu vezi ca-i rosu ?

Aiurea, ea nu claxona in legatura cu chestii de pe sosea, ca pe ea cind conduce cu tartacuta-i blonda nici n-o intereseaza nici nu se uita la prostiile de se intimpla-n drum. Ea se uita pe trotuar, si claxoneaza ca sa atraga atentia perechii de mule. Ceea ce reuseste dupa vre-o trei minute de claxonari (ca mulele is proaste, ceea ce se manifesta prin... prostie, adica ce numesc englejii dumb, ca de exemplu in sintagme precum deaf & dumb.).

Ei, si-o vad mulele de generatie anterioara si se face verde. Ea nu porneste masina. CI STA. Ca e soseaua ei pe care i-o cumparat-o ma-sa cadou de absolvirea scolii de soferi. Pina se urca mulele in masina (da' lent de tot, ma intelegeti) proasta sta cu avariile si se stringe ditamai coloana, vedeti acolo in poza ? Avem asa : o dubita, doua camioane si opt masini. Pai ce-i baiu' daca asteapta si ei putin dupa pizduta noastra ?

flv-aa-2Ca atare, pentru politistii de la circulatie localnici de ma cititi : vedeti in dreapta acolo, TM - 13 - JNR. Opriti-o linistit ca nu are cum sa aiba totul in regula, e pur si simplu prea proasta. Se face de-o amenda fara probleme.

Si eventual dupa ce-i luati toate punctele (si de preferinta toti banii) legati-o de-un stilp undeva si lasati-o acolo, poate-o maninca maidanezii si fac intoxicatie sau Creutzfeldt–Jakob sau ceva de-astea. Candidoza acuta exploziva hemoragica vulcanica cu bucati mari de pulpa-n ea. Si mor si ei.

Apropo de care chestie, o faza haioasa : setul de dulai de care va povesteam asta vara e tot acolo. Stau pe-un loc viran la intersectia strazii principale (Petofi Sandor, ca Dumbravita-i sat unguresc, UjSzentes) cu ceva straduta de nu-i stiu numele, si cind trec pericole (recte eu) se retrag, cind nu ies in drum. Noa si acum erau la intersectie, din fata vedea ceva cucoana, clar speriata de ei, iar in directia mea de mers alta cucoana, subtirica, nevricoasa, spre vreo cincizeci, cu o sacosa. Pina la ciini sa fie fo' douazeci-treizeci de metri. Se opreste, se uita in urma cu spaima, ma vede ca vin hotarit (alti douaji de metri plus minus) asa ca-si face curaj si o porneste din loc. Spre ciini!

Astia erau ocupati cu a o amusina pe cucoana venind din sens contrar, care ea biata era complet ingrozita chiar daca aia n-aveau intentii criminale, da' mnoa, asta e. Dupa care m-au vazut pe mine si-au tulit-o la fuga spre salvarea lor, straduta ceea (nu ca le-as fi facut vre-odata ceva, ca nu le-am, da' poate-mi citesc blogu' ?). Vazindu-i c-o iau la picior, cucoana din fata mea (literalmente la doi metri deja) incepe sa dea din miini ca his! duceti-va! mars! Da' nu inainte, ma-ntelegeti, dupa ce-or tulit-o aia i-o venit curaju'. Io n-am zis nimic nici n-am ris ci doar m-am gindit ca haha, lasa ca scriu pe blog. Vedeti cum maninca Internetu' viata reala ? Ca sa stiti.

Da' revenind la ce pornisem sa fac aici, ca un soi de dare de seama a activitatii-n orasul asediat de zapezuri sau cum se zice-n jurnalizm : am vazut un plug! Pe bune, exista asa ceva. Iata-l :

flv-aa-3

A, voi n-ati vazut nici un plug ? Pai daca nu sunteti blogeri adevarati de-astia de top ca si mine, io ce sa va fac ? A, si-atunci la ce platiti impozite si taxa de drum si acciza la benzina ? Pai nu stiu tati, vorbiti si voi cu reprezentantii alesi, ca asa am inteles eu ca-i democratie reprezentativa, chestii. Cu mine ce-aveti ? Va musca invidia ca io am vazut plug si voi nu ? A ? A ?

Dubita impotmolita-n zapada. Daca n-o vazut plug ?

Dubita impotmolita-n zapada. Daca n-o vazut plug ?

Tir chinuindu-se prin zapada. Are lanturile puse precum vedeti si soferul e competent, da' fiind incarcat merge foarte, foarte greu si tot in zig-zag. Daca n-o vazut plug...

Tir chinuindu-se prin zapada. Are lanturile puse precum vedeti si soferul e competent, da' fiind incarcat merge foarte, foarte greu si tot in zig-zag. Daca n-o vazut plug...

Astea se petreceau, retineti, Luni mai spre orele trei asa, deci ninsoarea statuse deja de mai bine de-o zi, aproape doua. Da' daca n-ati vazut plug...

    flv-aa-6 flv-aa-7 flv-aa-8

M-a impresionat - tre' sa recunosc cu toata onestiatea - buna stare a trotuarelor, care erau curatate cu mici exceptii din fundu' Dumbravitei pina-n buricul tirgului. Nu mi-e clar daca fapta-i imputabila cetatenilor sau administratiei orasului, da' judecind dupa cum se prezinta trotuaru' linga locul viran din ultima poza (unde adica nu sunt cetateni) pare destul de clar ca nu administratia a curatat trotuarele. Ei is ocupati, au treaba, isi vad de pluguri.

Ati vazut pluguri ? Ca asa se lauda Ciuhandru Vineri in consiliu, ca sunt pluguri, is pregatite, au de toate, gata sa intervina, chestii. Da' cine stie, poate ca erau ocupate cu deszapezit pistele pentru biciclisti sau ceva.

Io zic sa-l votam. Pe bune acuma, intre doua rele intr-unul singur hai sa le alegem pe amindoua.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. asta e originala :"..intre doua rele intr-unul singur hai sa le alegem pe amindoua."
    Daca pe nicaieri nu-s pluguri, atunci unde-s plugrile!? Hmmm, probabil ca si ele s-au impotmolit in zapada :)))
    La noi pe trotuare(in Craiova) e numai bine de spart capul si insirat oasele...da pe toate nu asa! Si e cate o poteca de o persona, in caz ca vine alta din sens opus sau se face vreo depasire...canci, te-ai scufundat.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 February 2012

    Trist asa.

  1. [...] am fost o tura pe zi m-am gindit ca nu are ce sa strice o tura pe noapte, asa ca [...]

  2. [...] ; Intamplarile zilei ; Sa ajutam soferii (sa gindeasca) ; Responsabilitatea si Serban Huidu ; Femeia la volan si alte aventuri hibernale si asa mai departe. [↩] Category: Cocietate si Sultura Comments feed : RSS 2.0. Leave [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.