Farmecul discret al ideilor vetuste

Saturday, 04 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Eu sunt de parere, in caz ca ma intrebati, ca-i o experienta formativa necesara pentru fiecare copil sa ia viata unei fiinte. Necesara, zic, pentru sanatate mentala si dezvoltare psihologica armonioasa.

O alta chestie pe care-o consider o experienta formativa necesara pentru fiecare copil este sa defloreze o fata. Nu neaparat pentru sanatate mentala, da' sa va zic o chestie care poate ca va va surprinde daca sunteti de genul masculin : femeile traiesc intr-o tensiune particulara intre durere si placere, trupul lor e altfel alcatuit si altfel functioneaza fata de al barbatului. Chestia asta iese la iveala mai frecvent cind se apuca gagicile sa faca misto de tipi ca-s nerezistenti la durere (la dentist, de exemplu) da' altfel exista mereu acolo, subiacent, ca apa intr-o pestera.

Experienta deflorarii, care evident ca-i traumatica fiziologic pentru fata, e traumatica psihologic pentru baiat. Uite c-o singerat-o si-o doare da' n-are nimic. Chestia asta-i singurul - sau daca nu singurul cu siguranta cel mai important - fenomen in cadrul caruia barbatul se poate apropia cit sa vada si sa atinga tensiunea respectiva. Uite ca femeia poate fi ranita pina la singe intr-un anumit fel si n-are nimic, ba chiar din contra, ii prinde bine. Pe structura acestei experiente formative se poate cladi mai tirziu o delicatete masculina functionala, care adica nici sa nu esueze in pampalauism da' nici sa nu decada-n simpla violenta oarba. Pe structura acestei experiente formative se poate alcatui mai tirziu un barbat.

Fara ea va fi destul de dificil, din motivul simplu ca particularitatile si accidentele-s greu de intuit. Daca n-ati fi vazut niciodata un om ati fi ghicit ca are doi ochi sus si o gura jos ? Poate ca da, daca sunteti foarte inteligenti, da' majoritatea oamenilor nu-s chiar atit de foarte inteligenti cit sa poata gestiona abstractiuni de nivelul asta si totusi tre' si ei sa traiasca.

Ei, observatiile astea se leaga de discutia despre convenienta din cadrul peripateticirii recente in sensul urmator : chiar daca-s de parere ca a deflora o fata-i o experienta formativa, asta nu inseamna ca-i acceptabil sau o idee buna sa cumperi o fata in vederea deflorarii ei. Tre' sa ti-o gasesti tu insuti, tre' s-o lamuresti, toate astea-s parte din fenomen, nu se poate cumpara experienta-n viata asta. Tot la fel si din exact aceleasi motive am zis acolo ca

Ea : Atunci de ce-ai cumparat un iepure de la un crescator si l-ai platit in loc sa-l vinezi singur ?
Eu : Convenienta ? N-as fi facut-o daca n-as fi vinat niciodata un iepure.

Si-atunci, alaturi de calarie iata ca are si vinatoarea rolul si importanta ei in formarea unui individ adult. Sigur, tot esafodajul asta devine destul de scump pentru nevoile educatiei "de massa", si-atunci nu are a ne uimi de ce pentru nevoile lumpenetului se propune teoria ca vai, dar nici vorba sa calaresti, sa vinezi sau sa te maturizezi. E mai ieftin asa, costa mai putin.

Dar sa revenim la titlu. Stiti supersitita aia depasita (si deci vetusta) ca fata tre' sa se marite virgina. Ei, uite care-i socoteala : daca parteneriatele intre genuri dureaza toata viata, atunci faptu' ca fata-i virgina ii asigura baiatului aceasta experienta de care el are nevoie pentru a deveni un barbat reusit, chestie de pe care pina la urma beneficiaza-n principal femeia respectiva.

Sigur, astazi parteneriatele nu mai dureaza toata viata si adeseori nici macar tot anul, da' in caz ca va intrebati de ce se pling fetele (si mai abitir femeile) de slaba calitate a astora de ar trebui sa le fie parteneri... pai raspunsul ar putea fi ca daca tai padurea ca-i low tech da' nu te obosesti sa pui nimic in loc n-ai a te plinge nici de seceta nici de crivat.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

28 Responses

  1. Ba deci uite ce natura fututa. O fi un exercitiu pentru om asta cu deflorare/omorare, da' nu vad de ce nu survine de la natura.

    Omul are tendinta unei ierarhizari mai socialiste. Si-a domesticat cainele si l-a pus pe langa el, si pisica, porumbelul, vaca, porcul, gasca iar restul le-a vanat, pe unele probabil chiar le-a si scos din circulatie.

    Ba chiar s-a ajuns la toteme, astrologie, animale care ne dau putere, zoofilie, oameni cu coada de peste sau sarpe, preoti inaripati, purtatul de coarne de taur pe cap, etc.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Pai de la natura si survine lol, tu ai impresia ca himenu-i implantat acolo de extraterestri gen ?

    In rest nu vaz legatura.

  3. Daca e natural sa ne calcam in picioare, de le antropizam? De ce facem utopii in care pisica sau cainele e om sau echivalent apropiat?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Pentru ca daca se da o trupa de un milion de prosti din care toti au categoria "om" in virtutea existentei proprii si jumatate au categoria "animal" in virtutea faptului ca la ei la tara se prinde teve, e mai ieftin sa vorbesti despre categoria pe care-o au toti decit sa vorbesti despre categoria corecta pe care o au jumatate si sa astepti ca cealalta jumatate sa se destupe la cap.

    Asta pentru ca ei nu vor percepe ca problema e la capul lor, ci herp-derp ca tot prostu' vor zice ca problema-i la tine, ca de ce folosesti categoriile corecte pe care ei nu le inteleg ?

    Si-atunci producatorii de simboluri pe care le consuma milionu' ala au un incentiv foarte puternic sa se adreseze celui mai timpit dintre ei : faptu' ca prin televizor nu poti scoate o bita sa-i smotocesti bine.

  5. Are you implying it's a marketing strategy?

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Pai tu de ce crezi ca-i facut Bugs Bunny sa mearga biped, nu de marketing ?

  7. Daia au pizda jucariile de la Disney?

    http://edge.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/233932/883150.jpg

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Crapatura fara clitoris, astea-s pentru africani ?

  9. Deci ne intoarcem la o societate unde revine dreptul omului de a stapani natura? Bun. Omoram iar vaci, porci, gaini, etc; cu mana, cu cutitul ce avem, le transam live, cu sange cu tot.

    Noi traim acuma intro societate cvasinihilista, sau cel putin nepasatoare dpdv religios, cu noi valori globaliste-socialiste, unde vai toti suntem egali, meritam toti sa traim, hrana si internet pentru toti si toate cele.
    Nu mai exista ierarhie. Putoii de 15 care sparg servere se cred egali cu un politician sau maturatorul de gunoi are impresia ca daca primeste ajutor social nu intelege de ce pula lui un scriitor castiga mai mult, ca cine ma-sa citeste carti si defapt el face tot greul.

    In conditiile astea, daca aratam asa la generatia asta socialista transari live, nu ti se pare ca o sa intram intro grava criza emotionala, eventual ceva viata negationista, muie la tot si o vom da in razboaie si etc?

    Hai ca inainte daca ghg si ion se luau la cearta in carciuma, pumni si palme sau batem calul ori sfaramam caruta, nu moarte ca ne pedepseste doamne doamne.

    Deci ne va opri sa ne omoram?

    Sigur ca-i si asta legitim de la natura, da' ar trebui sa fi prost sa crezi ca eu, tu sau altul vor face exceptie de la regula ca eu ei 1000 usd prin banca-n sua, au blog sau au scris cine stie ce cacat, astfel incat sa nu primeeasca ceva topor in cap.

  10. Ie prea lung tiecstoo?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Nu, da' mi se rupe. Vai, ce va fi daca facem pasul din pat afara si din vis in realitate, ne papa lupu'.

    Ce sa-ti povestesc.

  12. Bai ce reductionism mi-ai trantit, cat haterism si fatarnicie zace-n tine.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    De unde sed eu asa se vede.

  14. Da, in pula, cesazic.

  15. http://en.wikipedia.org/wiki/Intrinsic_value_%28animal_ethics%29#Analysis_of_the_term_intrinsic_value

    Presupun ca intrii la utilitarist.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Nu. Toate discutiile etice despre animale-in-sine sunt exercitii-n absurditate. Eu nu intru la idioti, eu intru la oameni normali la cap.

  17. Nihilistule!

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 February 2012

    Bai ce idee traznet mi-ai dat, deci daca as avea firma de deodorante sau as fi la o agentie de publicitate pentru o firma de deodorante as face niste postere mari negre cu deodorantu' si deasupra scris cu alb NIHIL SINE DEO.

    Puse prin autobuz gen, ca tot vine vara.

  19. Lmao. Patenteaza repede pana nu te fura internetul.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 February 2012

    Da' lasa sa fure, ce mare chestie.

    Capat si io un link pe banner acolo.

  21. Apropo pe tema, ca nu vad daca sa las aici sau la peripatetici, asta cu animalele au drepturi mi-a disparut mie din cap, cu greu, pe la vreo 10 ani.

    Intr-un univers dasta perfect utopic cu animale de plus si desene animate te imbolnavesti la cap, pe bune.

    Mie mi s-au povestit chestiile astea ca eu nu le retin si anume ca aveam obiceiul tampit asa sa i-au pe sus cainii sau puii lor pe sus si sa mii insusesc asa ca pe bun personal, give a fucking a hug, nu m-am invatat nici 1 data, nici a 2a oara, nici a 3a ci la a 4a. Atatea muscaturi si injectii mi-au ajuns.

    Ca sa vezi cata rezistenta opune mintea.

    as mai adauga pe lista si pisici, ca am avut pisica si inca mai am, asta a doua e foarte ciufuta in sensul ca nu face altceva decat sa miaune si sa zgarie. ea e mai natanga de felul ei pentru ca-i domesticata, asa ca greseste tinta, gen gheare pe fata sau in nas. tinta ei de la natura este ochii, pentru ca pisica e un animal macabru care isi orbeste prada si dupaia se joaca cu simturile/frica ei pana moare. dar OH NOES ANIMAELELE AU DREPTUR NU OMORATI CAINII MAIDANEZI HERP DERP

  22. *caini stradali

  23. http://www.youtube.com/watch?v=cGs2A32ukOo&feature=related

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Monday, 6 February 2012

    @Freud iau, mi-i. Sa stii ca opune rezistenta.

    @gheorghe Arestati pisica!

  25. Lol i-a furat sobolanul aleilalte mai mici.

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 February 2012

    E iepure bwey hatere.

  27. Pisilipizda`s avatar
    27
    Pisilipizdainsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Tuesday, 7 February 2012

    DECI VAI CUM SE INTAMPLA ASA CEVA ANIMALELE SE FURA UNA PE ALTELE

    CLAR, INSEAMNA CA N-AU DREPTURI SI AJUTOR SOCIAL, SUNT VICTIMELE LUPTEI INTRE CLASE

    INB4 SWEDEN

  1. Farmecul discret al ideilor vetuste pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Io ma recitesc cu suspect de multa placere....

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.