Decizia culturii romane cit si a oamenilor de cultura romani in ce priveste acuzatiile de plagiat din lucrarea "Curtea Penala Internationala", prezentata de doctorandul Victor Ponta in 2003
Cit ce priveste jurisdictia, constatam ca nu exista alti oameni de cultura romani cum nu exista nici alti reprezentanti ai culturii romane. Pe cale de consecinta vom decide asupra cazuluii.
I. Preambul. Notiunea de "plagiat" nu face parte dintre termenii de arta utilizati in drept. Cuvintul are la fel de multa relevanta ori insemnatate juridica cit are si cuvintul "hater". Ca atare nu putem sa-i folosim continutul preexistent, acesta lipsind, si ne gasim deci obligati sa-i reconstituim suprafata posibilului continut prin examinare.
Istoric, cuvintul este introdus in Europa pe filiera engleza, aparind in 1755 in "A Dictionary of the English Language", Samuel Johnson, cu utilizari sporadice pina la acel moment (Ben Johnson, sec XVII). Sensul etimologic este de rapire (a copiilor) si a fost folosit de Martial pentru a deplinge soarta versurilor proprii-n miini straine.
Evolutia lui culturala este inextricabil legata de nevoile atunci nascentului comert cu cartiii si anume de-a crea monopoluri. In concret, dorinta unui mare numar de indivizi (in general de extractie semitica) de a-si asigura existenta prin comertul cu carti a necesitat - pentru a evita federalizarea lor, si deci pierderea independentei lor - separatia cartilor in cit mai multe particele complet disjuncte si apoi recunoasterea reciproca de monopoluri asupra acestor particele. Faptul ca in sine cartile nu se gasesc adecvate sa satisfaca aceste nevoi, nefiind nici disjuncte (nu e vorba de complet, nu-s disjuncte deloc, fiind toate parte a aceluiasi organism) nici monopolizabile nu i-a impiedicat pe evrei sa pretinda c-ar fi atunci cind asta le satisfacea niste nevoi curente (probabil principala contributie a evreilor la cultura lumii, aceasta abilitate).
Aceste inclinatii din piata s-au mulat perfect pe curentul estetic al romantismului atunci nascent si el, asa incit impreuna cu doctrina "geniului", individul creator de cultura diferit de restul indivizilor intr-un mod structural (si neinteles de catre acestia, bineinteles) si-a sursei "divine" sau in tot cazul de-dincolo-de-lume a inspiratieiiii si-au asigurat supravietuirea reciproca. Acesta este probabil motivul pentru care ramasite de romantism - un curent estetic si cultural dezavuat si raposat de secole - se regasesc si astazi in functionarea curenta a clasei de mijloc precit si-n vocabularul comun al vinzatorilor de inele de logodna.
In baza unei largi evaluari a interpretarilor date termenului pina la noi este opinia noastra ca singurul sens practic utilizabil al plagiatului azi este "actul imoral dar nu ilegal de a folosi ideile ori mijloacele altora fara a face referinta la operele-n care se regasesc", si cu tendinta de slabire pe viitor (asa incit in toate evaluarile vom folosi aceasta definitie ca maxima extensiune a vinei, iar nu minima extensiune a ei).
II. La speta, sub aspectul comiterii actului imoral de plagiat, constatam ca in zisa lucrare zisul autor numeste operele despre care se sustine c-ar fi fost plagiate. Aceasta satisface criteriul referintei din definitia plagiatului, si inchide discutia asupra unui posibil plagiat. Atita timp cit referinte nominale la operele in discutie se regasesc in opera incriminata acuzatia este nefondata.iv
III. La accesorii, si anume in ce priveste teoria ca fara a se face vinovat de plagiat zisul Victor Ponta s-ar face vinovat de copyright infringement observam ca singurii in masura sa aduca aceasta cauza in fata unei curti sunt autorii operelor in discutie, si ca atare pina la formularea unei actiuni de catre acestia abordarea respectiva nu are validitate.
La accesorii, si anume in ce priveste teoria ca fara a se face vinovat de plagiat zisul Victor Ponta nu a respectat reguli de redactare pe care ar fi trebuit sa le respecte observam ca singura in masura sa considere aceasta cauza este institutia care a decernat doctoratul, prin procedurile ei curente. Avind in vedere ca doctoratul s-a sustinut in fata unei comisii, si ca respectiva comisie nu a ridicat obiectii in ce priveste corectitudinea redactarii lucrarii, admitem prima facie aceste dovezi drept suficiente si coroborind cu principiul anuntat consideram ca nici aceasta abordare nu are validitate.
Ca atare, in numele culturii romane (ce-a mai ramas din ea) decidem exonerarea zisului Victor Ponta de acuzatiile care i se aduc, pe care le declaram nefondate.
Definitiva, executorie si irevocabila.
———- Da, iara fac eu meseria altor oameni. Iara de nevoie. Cine-i de vina ca n-avem acei alti oameni ? [↩]
- Care redus la irelevanta economica si mai ales culturala cum se gaseste astazi totusi in zorii lumii moderne a furnizat mare parte din modelele pe care-a crescut ulterior capitalismul, precum si mare parte din raspunsuri la intrebarile cu care zisa entitate culturala s-a confruntat in evolutia ei. Capitalismul istoric e produsul nevoilor si aspiratiei burgheziei, o clasa larga si slab educata de cetateni manifestind toate tarele inferioritatii lor sociale, ca de exemplu respectul fetisist pentru "carti", un fel de moaste de-altadata. [↩]
- O idee veche, daimon-ul lui Socrate, chit ca grecului nu i-a venit ideea ciudata sa pretinda ca daimonul cela "nu se repeta niciodata". Ar fi fost o solutie buna, daca-i venea, la problema confruntata de-un prost care-a uitat ce-a mintit. [↩]
- In particular orice comparatii cu cazul unui asa-zis matematician care a copiat integral o lucrare gresita fara a face nici o referinta la autor si fara cunostiinta acestuia sunt neavenite. [↩]
Wednesday, 20 June 2012
Da' mei, nu mai târziu de două zile ai un articol în care Vali Perfu e "ciorditor" pen'că a furat o poză de pe net. Deşi n-am văzut pe nimeni să se sesizeze că i-a furat poza, apropo de copyright infringement ălea. Şi, onorată instanţă
piaristăculturală, vă sunt pline arhivele de astfel de decizii.Întrebare. Este Victor Ponta ciorditor?
Ca să ştiu dacă mă prind de cap că vai cultura română. Şi blogosfera. Şi instanţele lor.
Wednesday, 20 June 2012
Cu deosebirea ca Ponta scrie Diaconu in cartea respectiva da' Perfu nu scrie X-ulescu in postarea respectiva. Chestii complet diferite.
Wednesday, 20 June 2012
Da' stai aşa, blog = teză, postare = pagină. De unde ştii că n-are un articol cu referinţe? I-ai citit tot blogul?
Wednesday, 20 June 2012
Da' pe ce se intemeiaza teoria asta cu blog=teza postare=pagina ?
Wednesday, 20 June 2012
Pe o aproximare a dimensiunii textului şi a efortului psihic implicat în redactare. Eventual am putea avea în vedere şi caracterul unitar sau tratarea coerentă a unui subiect principal, caz în care am putea face echivalenţa teză = postările_din_aceeaşi_categorie. În acest caz un blog obişnuit, cu câţiva ani vechime, ar conţine câteva teze, în funcţie de subiectele principale pe care le tratează de-a lungul timpului. În orice caz îmi pare o echivalenţă mai bună decât teză = postare.
Wednesday, 20 June 2012
Bun, da' chestia care pare mai degraba relevanta e unitatea de timp. O teza e un obiect facut tot odata, tot asa cum un articol e un obiect facut tot odata. Ca unele teze-s mai lungi sau altele mai scurte decit un articol pe Trilema pare pina la urma mai putin relevant.
Cu abordarea contrara limitezi omul la o singura teza, dat fiind ca va avea un singur blog. Trilema are deja milioane de cuvinte, cite sute de teze sunt alea ? Peste douazeci de ani cite mii de teze vor fi ? Blogul poate fi egal cu cariera unui universitar, eventual, in care caz din nou articolele sunt tezele.
Wednesday, 20 June 2012
Mei, mi se pare ca inveti prin clasa a cincea sa folosesti ghilimele pentru a indica diferenta intre /acest text care este al meu/ si "acest text care e important in context dar care nu este al meu".
Asta VP nu face: din cate vad in articolul din Revista22, "citatele" lui, atata cat se pot numi citate, nu-s diferentiate in nici un fel de /textul propriu/. Ceea ce inseamna.
Wednesday, 20 June 2012
Mai exact, definitia pe care o denumesti a fi prea larga imi pare a fi totusi cam ingusta, sau mai bine spus neclara.
A face referinta nu inseamna numai a spune la final un nume. Altfel suntem la fel de dobitoci ca aia cu
Sursa: acestsite.ro
dar fara a href. Cauta tu boule in acestsite.ro daca vrei sa vezi exact ce-am citat.
Wednesday, 20 June 2012
@Mircea Popescu
Da' este vorba despre blogul lui Vali (nu de-al tău) care conţine articole foarte scurte. Un articol de-al lui echivalează cu o teză?
Pe de altă parte nu-i adevărat că un om va avea un singur blog, poate foarte bine să-şi facă mai multe, după cum poate să-şi ia doctoratul în mai multe domenii, chit că ambele sunt cazuri mai rare.
În fine, în a doua parte am echivalat blog = câteva teze.
@Alex
Definiţia plagiatului de mai sus este destul de largă. E suficient să precizezi sursele. Asta înseamnă că poţi foarte bine să nu spui care pasaje sunt preluate de unde, doar spui că această teză are ca puncte de inspiraţie... Totuşi asta nu oferă cititorului o perspectivă corectă asupra pasajelor din lucrare, care ale cui sunt.
Asta e deja o a doua obiecţie la care subscriu, pe mine m-a surprins poziţia lui MP aşa că am pus în balanţă articolul ăsta cu reaţia lui (în opinia mea total opusă) faţă de alţi blogeri în situaţii oarecum similare (dar pe blog).
A pus Ponta ghilimele? Da sau nu? El tot o dă cu notiţele de subsol. Putea scrie "conform cutare" sau putea pune notiţe la bibliografie, nu neapărat la subsolul paginii, şi tot era altă treabă. Dar bine, articolul de faţă descompune lucrurile în plagiat şi copyright, iar copyrightul nu este tratat aici că n-avem pârâtor. Păi mă sesizez eu ca parte civilă, chit că n-a preluat de la mine, se poate? Solicit un verdict.
Apoi, Ponta o dă cu reglementările care au apărut după 2003 dar dacă totuşi le-a încălcat zice că-i de acord cu orice penalizare sau decizie. Ăsta-i în opinia mea semn de prostie căci, mai ales ca doctor în drept, ar tb. să ştie că nici o astfel de reglementare nu are efect retroactiv. Deci nu-i vinovat dar acceptă orice vină.
Wednesday, 20 June 2012
@Alex
Rectific, îngustă sau neclară în loc de largă, true. M-am exprimat greşit.
Wednesday, 20 June 2012
@Alex Ca nu exista text propriu. Ceea ce in drept e chiar o idee buna.
Io pot fi de acord cu ce zici tu, ca adica e posibil ca referintele sa fie prost date, da' nu-s de parere ca asta e o problema pe care s-o poata decide Mircea Popescu. Si daca nu o poate decide Mircea Popescu, cu atit de infinit mai putin o poate decide toata "presa" romaneasca, chiar luata in grup : toti cei doua sau treii mi de puleti citi is cu acte lucratori in regula, sau chiar toti cei doua sau treizeci de milioane care se simt ei lucratori chiar si-n neregula gasindu-se. Ci este o chestie pe care-o decide zisa institutie. Daca lor li s-o parut ok si acceptabil putem eventual discuta ce imbecil e programul doctoral / comisia aia / facultatea respectiva / universitatea toata. Da' nu putem discuta ca "uite ce naspa e Ponta".
@Lotus Faptul ca el nu reuseste sa se tina de standarde nu schimba standardele, il face pur si simplu un bloger deosebit de prost (din inca un motiv).
Nu te poti constitui tu parte civila in copyright, ca n-ai standing de-ala cum ii zice. Cadere parca.
Ponta vorbeste multe prostii, dat fiind ca in limba romana asa-i traditia.
Wednesday, 20 June 2012
Deci daca io ma cac si-ti vand un cacat impachetat, doar tu esti naspa ca l-ai acceptat fara sa-l mirosi? Nu ca si io ti l-am vandut impachetat intr-un fel misleading?
Wednesday, 20 June 2012
Da' asemanarea e nefericita, dat fiind ca tocmai ala e rolul comisiei, sa aleaga din diversele cacaturi propuse de diversii candidati acele chestii care-s acceptabile in conformitate cu standardele disciplinei respective.
Deci, daca eu sunt patronu' si du esti responsabilu' de achizitii si-mi cumperi la mine la firma un cacat impachetat, da : doar tu esti naspa ca l-ai acceptat fara sa-l mirosi. Ca de-aia erai tu acolo pus. De fapt cea mai rationala conduita pentru mine in situatia aia e sa te dau pe tine afara si-l angajez in locu' tau pe vinzatoru' care te-o fraierit.
Wednesday, 20 June 2012
Eu nu minimizez rolul comisiei. Zic insa ca incompetenta ei nu face fapta ta mai de isparava. Ca teoretic si bacalaureatul... asta, doctoratul ala are rolul sa certifice ca doctorandul o cercetat si-o AFLAT ceva pe cont propriu, nu ca-i bun la fraierit comisii.
Ce-mi scapa?
Wednesday, 20 June 2012
Eu astept cu maxim interes demisia de onoare a tuturor deputatilor si senatorilor din 2000 pana astazi pe motiv de plagiat din acquisul comunitar. Sutele de legi adoptate la gramada nu au la fiecare paragraf indicatia sursei.
Plus sa se dea demisia de onoare a partidului liberal si care mai erau pentru plagiatul Constitutiei dupa cea belgiana acum mai multi ani.
Wednesday, 20 June 2012
@Alex Pai nu-l minimizezi da' atunci ce faci ?
Ca nu-i o problema de incompetenta a comisiei in discutie aici, e o problema de incompetenta a comentatorilor. Adica, s-au trezit niste neica nimeni sa faca afirmatii tari pe teme complexe. Chestia asta se intimpla in fiecare zi in fiecare domeniu, de exemplu acum o ora pe Trilema :
Noa, tipul zice ca "o demonstrat". Ce ne facem acuma ? Zice CTP ca "el stie cum ii cu doctoratele, ca o pregatit unu'". Mnoa, il bagam in seama mai nou ? Trage niste concluzii despre cum e cu "inaderenta la propriul scris". El, CTP, ala care scria toate minciunile posibile apropo de PU in 1990. Dupa care s-o dezaderat de ele. Dupa care o continuat sa scrie toate minciunile posibile cu fiecare ocazie posibila, in fiecare campanie electorala scl. Noa, il luam de bun pe asta ?
Practic vorbind singura solutie este sa vina comisia respectiva, sau daca nu un reprezentant legitim al institutiei lezate si sa declare "da dom'le, am fost pacaliti". Pina cind nu se intimpla asta nu ai ce sa discuti pe tema, ca nu esti tu doctor si conducator de teze de doctorat sa decizi daca intr-adevar sau neintradevar argumentele aduse sunt suficiente.
As putea sa zic ca ma prefac ca-s calificat, si sa iau lucrarile alea la purecat. 400 de pagini aici, 400 dincolo, bla bla e o saptamina de munca. Nu ma apuc de asa ceva fara niste mii de euro in plus in cont, si chiar daca m-as apuca, ce concluzie trag la final ? Ca e undeva intre o eroare de redactare si frauda academica. Cit de intre ele ? L-ar fi costat doctoratu' daca cita altfel ? Cum decid asta, ma apuc sa intreb comisia originala, corect ?
Si peste toate astea vine si se aseaza pe de-o parte observatia ferma ca indiferent de concluziile respective ce-o facut el acolo tot nu-i plagiat, dat fiind ca i-o numit pe aia (si teza cu "pacalit comisia" e foarte, da' foarte dificil de intemeiat dat fiind ca cel putin unu' dintre comisari i-o scris prefete si alea, o sa-mi zici acuma ca tipu' nu si-o recunoscut propriile paragrafe in lucrarea astuia ? pai atunci inseamna ca is atit de universale incit nu mai pot fi plagiate) si pe de celalta parte problema ridicata de Anonimosu dinsus, adica tot sistemu' nostru legal e facut la heirup, ciordeli de peste tot. Fata de ce standarde si cu referire la ce bune practici tinzi sa-l condamni pe catindat ?
Toata chestia-i o fumigena, si-i o fumigena de cel mai prost gust, in directia ca mai putini intelectuali, mai multi frizeri. Imi aminteste vag de distractia cu pagina GNAA de pe wikipedia, adica hai sa v-arate vulpoiu' cit de slaba ii constructia academico-culturala-n patrie : el baga o fumigena si voi toti si cutotii de cea mai buna credinta nu sunteti capabili sa faceti nimic, se prabuseste intreaga structura si tot esafodaju'.
N-ar prea trebui sa mearga asa.
Wednesday, 20 June 2012
Ba, eu ti-am demonstrat ca ai gresit prin raportarea ineptiilor tale la realitate si confirmarea prognozei mele din urma cu 16 luni de realitate. Faptul ca tu ai debitat prostii ti-o demonstreaza realitatea sociala prietene, nu nega realitatea ca ajungi la balamuc:
"Mircea Popescu
Duminica, 13 Martie 2011
@Constantin Enache Poate ca sunt prea pesimist, da’ hai sa vedem : PDL un 15-20%, PSD (care va iesi din USL) un 15-20% (hai 25% daca insisti), USL-ul un 10-15%, si de restul partide noi. Precum PP, precum PNR, probabil pina si cele 2-3 partide verzi vor lua ceva, hai 5-10% impreuna, probabil PNT va lua ceva, poate chiar ai lui CVT sa atinga 10%, UDMR s-ar putea sa rupa din votul nemaghiar si sa atinga un 15, improbabil 20% etc.
Suspendarea lui Basescu nu mai are nici o sansa, prin incompetenta uriasa a “opozantilor” sai i s-a rupt coada si nu mai ai de ce-l trage afara.
Da-n fine, astea-s povesti despre viitor.
@Ionut Cam asa evaluez si eu, sa vezi chestie. Doar ca eu zic ca impreuna scot 15% si daca si-ar fi vazut de treaba si colaborau in Parlament ca si pina acum ar fi avut 55-65%.
E un raspuns inept la criza constitutionala declansata de Basescu, sa te unesti cu toti delabratii.".
Se impune un audit al aberatiilor tale, deci sa vedem:
-cum pula mea udmr sa ajunga la 20 %. Esti tampit ?;
-vadim va obtine 10 % ..cata nebunie/prostie!!!, mai bine il sunai pe hagi. :))));
-pnt va lua ceva... :))))))))))) o pula peste bot!;
-partidele verzi vor lua ceva cai verzi pe pereti... :)))));
-suspendarea lui baselu' nu mai are vreo sansa ? :)))) asta se pregateste si este tot mai probabila;
-psd va iesi din usl... :)))))))) usl-ul este singura lor sansa de a ramane credibili, iar daca vor iesi, vor cadea sub 10 %;
-usl nu poate castiga alegerile..., va obtine maxim 15 % :))))) este singura sansa de a castiga alegerile, fapt demonstrat de rezultatul alegerilor locale;
-astea's povesti de viitor... :)))))) mai bine zis aberatii despre viitor. :))))))
Ce pula mea de demonstratie mai vrei ? Ai aberat, realitatea te-a taxat. Eu am fost inspirat si realitatea m-a confirmat.
Wednesday, 20 June 2012
Restul comentariilor le gasesti in linkul de mai jos, maestre:
http://trilema.com/2011/tot-mai-siderantul-pnl/#comment-84876
Wednesday, 20 June 2012
Da' realizezi pe de-o parte ca alegerile au loc in Noiembrie si pe de cealalta parte ca tu esti o instanta foarte slaba sa ma tragi la raspundere dat fiind ca orice pulete poa' sa astepte sa vada daca iese sau nu iese dupa care sa se dea mare in caz ca n-o iesit. Da ?
Thursday, 21 June 2012
Admiti ca rezultatele de la locale ar putea fi un bun indicator pentru generale? Cred ca pe asta se bazeaza omul.
Io am ca o speranta sa scoata USL ceva mai putin decat scorurile astea triumfale, sa-si dea peste coaie cum s-ar zice .. da' pe de alta parte is slabe sansele, avand in vedere inertia electoratului.
Thursday, 21 June 2012
Pai admit, de ce sa nu admit.
Da' continuu sa nu-i vad majoritari, mnoa.
Thursday, 21 June 2012
Imi pare o buna metoda de a analiza situatia relativ la argumentele invocate. Problema ar fi cu o teza neredactata eventual de Ponta sau cu lipsa unor contributii subtantiale in ea. Chestii mai dificil de analizat.
Thursday, 21 June 2012
Zici in general de articol ma gindesc, sau cu referinta omisa la ceva de prin comentarii ?
Thursday, 21 June 2012
Apoi eu comentez la articol, ca comentarii la comentariile comentatorilor la comentarii de la alte articole isi au locul mai degraba pe fain.
Thursday, 21 June 2012
Just.
E probabil sa n-aiba contributii substantiale-n zisa lucrare, dat fiind heirupismul de care ziceam. De fapt el si sugereaza asa discret ca nu-i o lucrare comisa din inovatia lui proprie cit din lipsa culturii neaose, ceea ce-i un argument foarte dificil de infrint. Tot ce ai putea zice mai cu temei e eventual ca nu-i el suficient de batrin sa faca de-astea, da' pina si aia-i slaba dat fiind ca aia batrini aparent nu au "putere de munca" sau ce le-o fi lipsind lor.
Nu prea crez sa fie ghostwritten pentru motivu' principal ca nu prea ai pe cine pune sa faca asa ceva, chestii banale necesita neaparat atentia unui ministru plin la noi in patrie, asa ca... mnoa. Ar fi intr-adevar o rasturnare de caz sa se descopere asa ceva.
Saturday, 23 June 2012
Eu nu sunt o instanta, dar faptele sunt. Daca orice pulete, inclusiv tu, va citi atent comentariile mele postate la articolul tau "tot mai siderantul pnl", isi va da seama ca ce am scris nu se bazeaza pe ghicit ci pe o analiza inteligenta a evolutiei tipului de vot, pe de o parte, si a partidelor politice implicate, pe de alta parte. In timp ce tu ai aberat, eu am fost lucid.
Eu realizez ca am avut dreptate, dar tu ai arestat adevarul si nu poti admite ca ai putea gresi vreodata.
alex,
am considerat ca alegerile locale au confirmat ce am prognozat eu acum 16 luni. De asemenea, eu am suprins si tipul de vot exprimat la alegeri - locale, parlamentare- vot politic, anti-pdl si nu pro-usl, deci vot emotional, fapt confirmat de toate analizele de dupa afisarea rezultatelor finale ale alegerileor locale si cred ca aceasta situatie se va repeta in cazul alegerilor parlamentare, mai ales ca atunci va conta si mai mult partidul care sustine candidatul. Eu nu m-am referit doar la asta atunci cand i-am spus lui m.p. ca a gresit, ci m-am referit si la articolul - http://trilema.com/2011/tot-mai-siderantul-pnl/, in care m.p. precizeaza ca usl va reprezenta esecul electoral pentru pnl, pe de o parte, si pentru toate partidele implicate in alianta politica, considerand ca alianta va reusi sa obtina doar 15 % din voturile exprimate la alegerile parlamentare si ca el (m.p.) asteapta niste telefoane de confirmare in privinta predictiei lui geniale, imediat dupa alegeri:
"Ce veti face cind veti privi la un 15% iesit din urne, cu toate angaralele de git ? Datoriile din 2009 le-ati platit ? Ce veti face, imi veti da 30, 40, 150 de telefoane spunindu-mi ca am avut dreptate, ca v-ati inselat ? La ce ne va mai folosi ?
La ce va va mai folosi ?", - http://trilema.com/2011/tot-mai-siderantul-pnl/.
Saturday, 23 June 2012
De fapt isi da seama ca esti mic si prost da' vrei sa treci de mare si destept. Asta este.
Saturday, 23 June 2012
@ Constantin
Mestere, o problema ar fi ca localele, oricat ar parea sa confirme, tot nu-s generale. Poti atribui la fel de bine scorurile net favorabile ale USL unui val de incredere oarba, nu neaparat unei uri anti-PDL. Incredere care se poate la fel de bine eroda.
Mie mi se pare amuzant sa privesc de pe margine la intreg jocul, si sa remarc ca USL a facut greseala sa preia puterea cu 6 luni inainte de alegeri. In astea 6 luni au timp berechet sa-si beleasca imaginea singuri.
Pana si sinuciderea ratata a lui Nastase ar putea sa le pice prost la imagine, daca populatia va crede ca-i inscenare; ma gandesc ca ti-au ajuns sub ochi/la urechi astfel de presupuneri deja. Nu mentionez cresterea vizibila si brusca a raportului euro-leu, agitatia cu doctoratul lui Ponta, prosteala cu schimbatul ministrilor invatamantului, etc.
Pe scurt, daca tragem linie, PDL trebuie doar sa stea in fund si sa faca opozitie serios, fara prea mult scandal. USL se eroadeaza prin simplul fapt ca stau la guvernare. Chiar e interesant sa privesti "lupta" de la distanta, si sa incerci a estima cat va percuta populatia la seria de greseli a guvernului. Nu-i exclus sa reuseasca USL anti-performanta sa fie mai urati decat PDL ...
Eu unul sper sa incerce sa-l suspende pe presedinte, vad ca incearca sa schimbe legea in acest sens.
Saturday, 23 June 2012
De curiozitate, asta-i plagiata din ceva televizionist ? Ca am dubii c-ar fi contributia originala a tinarului.
Saturday, 23 June 2012
Pai e probabil antenist, voiculescu, gadea, badea, putoi far de numar; astia.
De mine se tot lega puletele asta ca ce problema am eu cu protestele 'alea pe bune' din Bucuresti anti-basexu.
Saturday, 23 June 2012
Alex,
Maestre, este posibil ca usl-ul sa piarda cateva procente din cauza celor cateva luni de guvernare + scenarii tampite ca sinuciderea lui nastase, dar undeva la 3-4 %, ceea ce nu le-ar afecta procentul de peste 50 % (51-52 %) pe care eu cred ca l-ar obtine in noiembrie.
Pdl-ul poate sta la fund si specula, dar daca ai fost dezamagit de un chirurg ca ti-a ramas o cicatrice urata dupa operatie, ai putea oare sa revii la ciomu/pdl ? Dorinta ta ar fi sa mergi la un chirurg priceput, dar oare cine ar fi in cazul partidelor politice de la noi ? Eu cred ca usl-ul, ca doar pp-dd-ul nu are cum sa obtina mai mult de 25 % si sa obtina si voturile din marile orase/centre universitare - http://www.youtube.com/watch?v=9jCWMdaoInI. Prm-ul este iesit din schema, udmr-ul nu cred ca va mai trece pragul in conditiile unei prezente la vot de peste 60 % + partidul civic maghiar, iar procentele astea se vor duce la alternativa viabila - usl. Nu cred ca vor fi factori semnificativi care sa influenteze structura votului din iunie.
Autosinuciderea lui nastase poate influenta si pozitiv oamenii care vor empatiza cu victima si ii vor atribui calitati pe care nu le are, deci poate ca va obtine niste voturi din simpatie. Pana la urma, cine nu si-ar dori sa scape de puscarie ? Orice om care si-ar fi permis sa procedeze precum nastase ar fi ales varianta lui. Nu exista demnitate atunci cand mergi la inchisoare, mai ales cand dosarul a fost unul instrumentat politic, fara probe si cu reale dovezi de intruziune politica.
Eu cred ca dupa alegerile din noiembrie, pana la urmatoarele alegeri, pdl-ul va disparea. Toti liderii de frunte sunt comprisi iremediabil. Probabil va incerca ceva ungureanu cu nicusor dan si sa-l serveasca pe base cu noi talente, dar doar peste 4 ani.
Saturday, 23 June 2012
Moderare ?
Saturday, 23 June 2012
Freud, ce pula mea indrugi trolule ? Auzi tu probabil, pai nu te-a invatat zeul tau m.p. ca intotdeauna sa fii sigur pe tine ?
Repete dupa mine: tu le stii pe toate, tu esti sigur de orice, cine te contrazice este un prost; tu esti centrul universului, cine te contrazice este un gandac; tu esti posesorul adevarului absolut, cine te contrazice suge pula, chiar si realitatea; tu esti cel mai bogat din lume, restul sunt niste saraci ignoranti; tu esti unicul, restul sunt replici false; tu ai futut toate bunaciunile din lume, restul fac laba etc.
Repeta crezul trilema si vei reusi sa-ti multumesti zeul.
Saturday, 23 June 2012
Alex,
Maestre, este posibil ca usl-ul sa piarda cateva procente din cauza celor cateva luni de guvernare + scenarii tampite ca sinuciderea lui nastase, dar undeva la 3-4 %, ceea ce nu le-ar afecta procentul de peste 50 % (51-52 %) pe care eu cred ca l-ar obtine in noiembrie.
Pdl-ul poate sta la fund si specula, dar daca ai fost dezamagit de un chirurg ca ti-a ramas o cicatrice urata dupa operatie, ai putea oare sa revii la ciomu/pdl ? Dorinta ta ar fi sa mergi la un chirurg priceput, dar oare cine ar fi in cazul partidelor politice de la noi ? Eu cred ca usl-ul, ca doar pp-dd-ul nu are cum sa obtina mai mult de 25 % si sa obtina si voturile din marile orase/centre universitar. Prm-ul este iesit din schema, udmr-ul nu cred ca va mai trece pragul in conditiile unei prezente la vot de peste 60 % + partidul civic maghiar, iar procentele astea se vor duce la alternativa viabila - usl. Nu cred ca vor fi factori semnificativi care sa influenteze structura votului din iunie.
Autosinuciderea lui nastase poate influenta si pozitiv oamenii care vor empatiza cu victima si ii vor atribui calitati pe care nu le are, deci poate ca va obtine niste voturi din simpatie. Pana la urma, cine nu si-ar dori sa scape de puscarie ? Orice om care si-ar fi permis sa procedeze precum nastase ar fi ales varianta lui. Nu exista demnitate atunci cand mergi la inchisoare, mai ales cand dosarul a fost unul instrumentat politic, fara probe si cu reale dovezi de intruziune politica.
Eu cred ca dupa alegerile din noiembrie, pana la urmatoarele alegeri, pdl-ul va disparea. Toti liderii de frunte sunt comprisi iremediabil. Probabil va incerca ceva ungureanu cu nicusor dan si sa-l serveasca pe base cu noi talente, dar doar peste 4 ani.
Saturday, 23 June 2012
youtube.com/watch?v=9jCWMdaoInI, gen otv
Saturday, 23 June 2012
Lucrurile astea sunt rele zici tu? Si in consecinta MP e uom rau? Adevaratule, purule. Sa te ajute domnul.
Saturday, 23 June 2012
Lol da' cita proiectie la lucru.
Auzi bre, zi cine-i mai destept ca tine ? Asa, ca m-ai facut curios. Exista cineva ?
Saturday, 23 June 2012
Ceea ce conteaza este constiinta si adevarul pentru ca nu sunt negociabile si/sau interpretabile. Restul sunt doar iluzii.
Saturday, 23 June 2012
Freud, lucrurile alea nu's asa de rele daca iti place balaceanca. acolo dai de napoleoni, einsteini, newtoni, zei, numai ca astia nu-ti cer bani sa-i asculti.
Saturday, 23 June 2012
"sunt" si atat.
Saturday, 23 June 2012
Lolz. Antimaterie ai vazut ?
Sunday, 24 June 2012
Numa' incet ca acusi se da cu discutia-n gard, abia cand am adus-o pe un fagas.
Ei, vezi, aici avem o problema. Tu dai o anumita coloratura faptelor, coloratura care s-ar putea sau s-ar putea sa nu se regaseasca in mintea votantilor. Este perfect posibil sa ai dreptate in comparatia ta, dar se intampla ca io n-o gasesc buna.
Boc a facut un numar de chestii gresite, desigur. Insa nu voi pune/numi niciodata un politician pe post de "raul absolut", fie doar si din considerentul logic ca-i mereu loc de mai rau. Da, o spun in fata oricui, as prefera ca la ora cand vorbim sa fie Boc inca premier, in locul papagalului de Ponta si cadrilei lui de nehaliti.
Apropo, prin comentariile la "tot mai siderantul PNL" propunerea/ipoteza nu era ca electoratul va vota PDL (iar), ci ca se va faramita inspre partidele cu scoruri momentan mici. Dan Diaconescu si partidul sau, spre exemplu, care inca de la locale s-a pozitionat pe un sanatos 10% si nu pare c-ar avea cum sa scada. USL a scos in jur de 50% la locale pe cam toate palierele, iar de la acest varf de entuziasm drumul in sus este tare greu; cel in jos in schimb ...
Wednesday, 27 June 2012
Antimaterie nu am vazut, dar trilema poate servi ca material didactic pentru cercetatorii de la nasa, dar nu oricum ci platind 5 euro - pentru ca genialitatea nu e gratuita.
Alex,
Boc nu a facut lucruri gresita, aici deja intram pe taramul basmelor. Boc nu a fost decat una dintre manetele lui base', cel mai des uzata. Papagalul de ponta si cadrila lui de nehaliti sunt mai greu de controlat de catre doar un om pentru ca sunt multi infometati care vor sa-si imparta prada, iar negocierile/luptele din interiorul cadrilei vor genera mai multa democratie decat in cazul unicului base' care imparte singur dreptatea, adevarul si intelepciune fara a fi dispus la vreo negociere ci intotdeauna la represalii dnatice, macoveice, kovesiice etc.
Referitor la comentariile mele in cazul articolului "tot mai siderantul pnl" am vrut sa scot in evidenta tocmai ca ipoteza lui mircea popescu a fost invalidata de realitate, in timp ce ipoteza mea a fost validata de realitate. Nu stiu la ce propunere de referi, dar faramitarea electoratului prin prisma evolutiei lui in timp este practic imposibila. Astazi, mai mult decat oricand, electoratul fidel este la fel de important/decisiv ca masa volatila, iar masa volatila nu pare dispua sa-si ofere votul unor partide mici care nu au sansa sa guverneze ci doar sa recreeze haosul dorit de tiranul basescian pentru a controla si mai bine resursele. Poate ca usl-ul a atins un varf la alegerile locale, dar nu este maximul. Eu cred ca maximul de potential il va atinge la alegerile din noiembrie. Nu entuziasmul a decis alegerile ci nemultumirea generala fata de pdl si aliatii sai, iar in noiembrie situatia va fi asemanatoare, chiar si in conditiile guvernarii usl-iste. Ti-am mai spus, pp-dd-ul nu are cum sa obtina mai mult de 25 %, iar partidele mici nu sunt si nu vor fi o alternativa a votului emotional, negativ, fiindca nu sunt credibile si nu se pot metamorfoza pana in noiembrie.
Wednesday, 27 June 2012
Am considerat ca alegerile locale au confirmat ce am prognozat eu acum 16 luni. De asemenea, eu am suprins si tipul de vot exprimat la alegeri - locale, parlamentare- vot politic, anti-pdl si nu pro-usl, deci vot emotional, fapt confirmat de toate analizele de dupa afisarea rezultatelor finale ale alegerileor locale si cred ca aceasta situatie se va repeta in cazul alegerilor parlamentare, mai ales ca atunci va conta si mai mult partidul care sustine candidatul.
De curiozitate, asta-i plagiata din ceva televizionist ? Ca am dubii c-ar fi contributia originala a tinarului.
Eu nu plagiez hatere. Eu doar ma inspir din experienta mea cu realitatea! Se pare ca tu esti singurul care se crede originar aberand.
Wednesday, 27 June 2012
@Constantin Io inteleg ca acolo la saracie unde traiesti tu asa pare, ca totul e gratis numa' cine stie ce unghie de genialitate face o exceptie : se da ieftin.
In lumea civilizata lucrurile nu stau asa. Ci altfel. Si anume : TOTUL este pe bani. Si genialitatea, si competenta stralucita, si competenta acceptabila, chiar si minima competenta, toate se evalueaza in bani. Cind mai cresti mare si iesi din definitia data de Banca Mondiala saraciei (sau saraciei abjecte, ca nu stiu daca ai un dolar pe zi sau nu) ai sa vezi lucrurile din alt unghi.
Wednesday, 27 June 2012
Nu stiu ce intelegi tu, dar imi dau seama ca ceea ce vrei tu sa spui trebuie tratat ca o analiza obiectiva a antimateriei sau a formarii universului. In lumea civilizata mircea popescu a construit piramidele, a recreat biblioteca din alexandria, iar trilema este, de fapt, a 8-a minune a lumii.
Despre ce saracie vorbesti ? Despre cea de argumentare probabil. Daca totul se evalueaza in bani, atunci acumularea de capital este singurul reper in evolutia civilizatiei umane, ceea ce nu este adevarat.
Wednesday, 27 June 2012
Saracia e chestia aia care se manifesta prin faptu' ca te duce unu' la restaurant si maninci farfuria de hirtie cu tot cu saorma, ca tu nu stii ce-i aia farfurie, sau prin faptu' ca te sperii cind vine ospatarita sa te intrebe ce sa-ti aduca dat fiind ca tu n-ai fost decit la autoservire ca maxim al luxului, sau prin faptu' ca ti se pare ca ceva tre' sa fie numaidecit genial ca sa coste bani. Si asa mai departe.
Friday, 6 July 2012
Definitia saraciei se inscrie in categoria aprecierilor tale subiective carora le atribui in continuu valoare de adevar. Tu evaluezi subiectiv bugetul meu bazandu-te pe o intuitie putreda si afirmi ca stii ce mi-as permite sau nu, dar concluzia ta nu poate fi decat inca o confirmare a nevoii tale patologice de a substitui realitatea obiectiva cu imaginatia.
Nevoia de hrana se afla in corelatie liniara perfecta directa cu metabolismul individului si cu valoarea energetica a alimentelor. Faptul ca tu alegi sa mananci la un fast food sau la un restaurant reprezinta doar o anexa a nevoii primare de a te hrani. Ai putea fi otravit alimentar atat la la un fast food cat si la un restaurant de 5 stele. Ceea ce conteaza este valoarea intrinseca a unui produs in raport cu utilitatea si cu posibilitatea consumatorului de a o interioriza. Costul unui produs nu este si nici nu poate fi corelat cu valoarea lui intrinseca iar raportul dintre cerere si oferta nu are vreo relevanta in privinta calitatii produsului ci doar in corelatie cu nevoile producatorului/consumatorului.
Este dreptul tau sa stabilesti orice pret pentru produsul tau, dar faptul ca unii nu sunt dispusi sa il cumpere si/sau iti critica produsul nu inseamna ca sunt saraci si/sau prosti.
Friday, 6 July 2012
Tu fumezi ceva prost.
Friday, 6 July 2012
intentionez sa-mi schimb furnizorul.
Friday, 6 July 2012
Bre cita teorie aiurea. Deci, "s-ar putea". Sigur, "s-ar putea", atita ca de fapt nu. S-ar putea sa faci un accident fatal si intr-o conserva pe roti si intr-o masina sigura, doar ca nu-i la fel de probabil. Deci nu "s-ar putea". Totul costa niste bani deci totul este egal cu totul. Atita ca unele chestii costa mai mult si altele mai putin, deci nu-s chiar asa egale. Toate pozele sunt negre daca ne uitam la ele printr-o bucata de pal. Sigur ca da, atita ca parerile aluia care se uita la chestii printr-o bucata de pal is neinteresante.
Altfel problema nu era de pret, problema era de principiu.
Friday, 6 July 2012
Sunt de acord cu problema de principiu.
Wednesday, 11 July 2012
Critica ratiunii pure , Psihanaliza , Monstrii sacrii
Wednesday, 11 July 2012
Sacri, bai picatule. Monstru sacru monstri sacri monstrii sacri. Pula matura pule maturi pulele maturi.