Credit

Saturday, 28 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

You won't live with mendacity? Well, you're an expert at it! The truth is pain and sweat and payin' bills and makin' love to a woman that you don't love any more. Truth is dreams that don't come true, and nobody prints your name in the paper 'til you die.

Citatul vine din gura lui Harvey "Big Daddy" Pollitt, un personaj reusit dintr-un film despre care probabil ca am sa scriu cindva. Zice cam asa :

Nu vrei sa traiesti un minciuna ? Da' la asta te pricepi! Adevarul e durere si sudoare si sa platesti facturi si sa futi o femeie pe care n-o mai iubesti. Adevarul e vise care nu se implinesc si nimeni nu-ti pune numele-n ziar pina mori.

N-are legatura cu subiectul articolului de fata, care-i sumarizat in titlu. Credit adica nu bani luati imprumut, ci credit adica recunoasterea unor merite. Stiti cum se pling unii uneori ca lumea nu le da credit pentru ce-au facut/scris/dres eii ?

Stiti, sigur ca stiti. Noa ia hai sa va dau eu un exemplu :

joy-barlow

Fata asta, Joy Barlow pe numele ei, pe care daca nu ma-nsel o puteti vedea in ilustratia de la The Big Sleep, a jucat unsprezece ani in optsprezece filme. Mai multe decit orice "vedeta" de azi, cu alte cuvinte, cel putin daca ne referim la spatiul romanesc. Nu exista fisneata de-asta de Bamboo care sa fi jucat in optsprezece filme. Nu e clar daca exista romance care sa fi jucat in optsprezece filme in unsprezece ani (daca facem abstractie de curvet, cel putin).

E o fata draguta, zimbeste cald, are tot ce-i de lipsa pe-un trup frumos de fata. I-au pus numele pe produs o singura data in unsprezece ani, o singura data in optsprezece incercari. Si data aia i l-au scris gresit.

Credit, bine ?

Va mai amintesc de Ellen Barkin si va las sa va vedeti de treburi.

Aveti numa' grija sa vi se dea credit, bine ?

———
 1. Sa-mi dau link... sa nu-mi dau link... hai mai bine sa fiu modest si sa nu-mi dau link. []
Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

12 Responses

 1. Frumos joc de cuvinte despre credit, pana la urma de a cui recunoastere avem nevoie?
  DAca te simti tu iuimplinit si bine in pielea ta numai ai nevoie de recunostere din exterior.
  Si sa stii ca sunt actrite romance din vechea generatie care au jucat in si mai multe filme, nu pitpoancele de astazi

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 29 January 2012

  Bine, vechea generatie e alta poveste. Eu ziceam de astea tinere.

 3. Sa fim seriosi: la vremea aia pelicula era scumpa si la fel si rabdarea publicului. Acuma la credite e oricum goala sala.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Sunday, 29 January 2012

  Si zici ca nu merita fata un moment de glorie ?

 5. Momentul de ei de glorie a fost prin 1940 cand a impiedicat studiourile WB sa faca un film numit Million Dollar Baby.

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Monday, 30 January 2012

  Amanuntul ala nu-l stiam.

 7. http://en.wikipedia.org/wiki/Million_Dollar_Baby_(1941_film)

  Filmul a putut iesi cu titlul Million Dollar Baby dupa ce actita pricipala Priscilla Lane s-a inscris in cubul Million Dollar Baby( al carei prezidenta era Barlow) si a jucat o seara in variete-ul deocheat al fetelor din Million Dollar Baby Club. Actorul principal in film era Ronald Regan...

  Cand tu dansatoare de vaudeville futi PR-ul lui WB la Curtea Suprema, e greu sa ajungi sa-ti mai vezi numele vreodata in oras.

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Monday, 30 January 2012

  Mdap, m-am documentat si eu pe urma. Intr-adevar, ai perfecta dreptate.

 9. Mai ieri am vazut-o pe Simona Senzual cum se plangea ca lumea nu-i da credit, si tot o cred o pitzi

 10. Am vazut si eu filmul, imi place actrita, ce e al ei e al ei

 1. [...] Alaturi de nume cunoscute (Bette Davis n-a jucat intimplator intr-un film numit Market Woman) sau mai putin cunoscute, niste oameni cam singuri si fara resurse s-au prins la trinta cu ditamai establishmentu'. Nu putem [...]

 2. [...] Priscilla Lane joaca exact rolul de papusa dulce, optimista, de incredere scl care-i iese ei si pentru care-a ramas in istorie. Mi se pare ca asta-i filmul in care-i iese cel mai bine. De Gladys George probabil ca n-ati auzit, dat fiind c-a avut o cariera destul de scurta. E o femeie educata si-o actrita rasata. In general joaca asa un fel de Edith Piaf de peste ocean, femeie complicata, chestii. [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.