C-asa-i romanu' cind se sumeteste...

Friday, 17 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

... mda. Deci, el angajat la ceva firma de-asta corpoi, progresind lent da' sigur pe scara ierarhica pina-n functia de project manajer. Nu genu' interesant si aventurier, si cu siguranta nu genu' care sa stie ca project manajer ajung toti aia care nu se dovedesc dementi dupa trei pina la cinci ani. C-asa-i schema. De-acolo-ncolo insa... nu l-or face acuma tocma' pe el VP sau ceva.

Un copil cuminte, inteligent da' nu foarte si fricos fix cit tre'. In vorba cu o fata potolita si ea, dupa citiva ani de mocneala la foc mic impreuna s-au hotarit sa se ieie dat fiind ca oricum de intinerit nu intineresc niciunul si alte legaturi oricum nu-s capabili sa-si dezvolte. Ea tot ceva femeie de-asta moderna, endependenta, cu facultate, cu slujba. Si deci intre trei-cinci mii de lei adusi in casa de recentul barbat sub toate aspectele mai putin barbatia si cele doua-trei mii de lei aduse-n casa de recenta femeie onesta in virtutea inertiei dat fiind ca nu poti ajunge curva pur si simplu stind si vegetind, iata ca vorbim de-un sase-sapte mii de lei care-s adica bani. Aproape cit un salariu de portar neamt.

ASA CA ISI VOR LUA CASA! Mai putin conteaza daca un apartament in bloc sau ceva constructie fuserita "pe pamint", tot asa cum mai putin conteaza daca avem 3 + 2 = 5 sau 5 + 3 = 8 mii de lei in bugetul familial. Ce stim sigur este ca rata va veni cam 3/4 asa din veniturile reale ale tinerei familii, ca oricum "ii ajuta parintii" respectiv socrii fiecaruia si "se descurca ei". Pai nu ?

Poti tu sa le zici ce vrei si ce-ti vine la socoteala, ca de exemplu "ma copii ma, nimeni nu isi face planurile de viitor in baza salariului pe care-l cistiga la treizeci de ani in plin boom". Poti sa le zici, ca le zici degeaba, n-ai cu cine. Cum adica, ei nu vor fi totdeauna la fel de in forma ca si astazi ? Ei nu pot face un contract pe treizeci de ani ? Da' de ce sa nu poata ? Ce, la treizeci de ani te angajezi mai usor decit la cincizeci si cinci ? Minciuni! Ce, la saizeci de ani problema nu-i ca n-ai chef sa te scoli din pat la sase si ci ca nu poti ? Provocari! Ce, in trei decenii la rind e imposibil sa nu mai aiba loc si-o criza, un accident, un dezastru, o intimplare ceva ? Absurditati! Nimic nu se intimpla si totul ramine asa cum este acum pentru totdeauna cu exceptia unor ocazionale imbunatatiri pe ici-colo. Progresul, neica.

Sa te duci cu minciunile, provocarile si absurditatile tale, ei isi iau credit. Ce, si Labaluta colega ei de clasa din generala si Labusel cu care juca el fotbal in copilarie si-or luat casa pe credit, pai putem compara ce zice unu' ce-o vazut lumea-n curu gol cu opinia manifesta a grupului de tantalai si tarancute din ceva localitate anonima dintr-o tara recent adaugata lumii civilizate ? Da' ce-i aici, meritocratie ?! De ce le distrugi increderea in sine ?!?!?!

Ei isi iau credit, in franci elvetieni daca se poate, ca e dobinda cu un sfert de punct mai mica si riscul monetar cu optsprezece puncte intregi mai mare. Pai cine-i economistu' aici, nu ceva project manager dintr-un birou obscur intr-un oras obscur al unei firme mai degraba obscure ? Cine stie mai bine, nu trupa ? Cum se construieste realitatea asta, nu prin consens ? Pai si-atunci!!!

V-am obosit cu toata povestea asta care va este cu siguranta familiara si m-am obosit sa evoc experientele mele proprii da' nefericite in a incerca sa sfatui de bine un numar relativ mare de... ma rog, sa le zicem inocenti intelectual si s-o lasam asa nu din simplu sadism, dintr-o placere bolnava de-a expune prostia oamenilor in piata publica. Nu. Am facut-o pentru nevoia de context. Aflu via sase surse azi (intre care mentionam ipoparul, ca-i mai muncit scrisa si mi-a iscat si mie pofta) ca Gotiu a dat o lovitura de presa in adevaratul sens al cuvintului. Bravo lui (si fraier e el ca nu-si face blog si sta pe mizeria aia de "platforma").

Pe scurt, Mircea Sandu, proprietarul (atit in mintea lui cit si cel putin aparent de facto) fotbalului romanesc s-a declarat dispus sa vinda... tot. Literalmente, tot. Ca si curva trecuta care are o fetita de zece ani si ajunsa la o adica vinde fetita, ce mare lucru, ca si betivu' care vinde cavoul parintilor vre-unui imbogatit recent, ca si Pirgu Gore cu-a lui "macar o particica, o mica parte", tot asa si Sandu.

Vedeti voi, dragii mosului, pe cind prostanii de care v-am zis la inceput, simplii cetateni, copii naivi, inocenti intelectual de-astia faceau prostia sa se bazeze pe venituri exceptionale ca si cum ar fi normale, pe maxime ca si cum ar fi minime, Mircea Sandu proceda exact la fel. Exact la fel. Nici o diferenta intre un pustan cordit, un adolescent increzut si Mircea Sandu. A, in 2007 am avut noroc si-am prins un bidwar vinzind drepturile pe fotbalul romanesc pe mult mai mult decit s-au vindut ele vre-odata si pe mult mai mult decit faceau ? E ok. Sa risipim banii pentru ca oricum... pai... ammm... suntem barbati si facem altii, asa ceva.

Cam asta-i de fapt problema : completa lipsa de lideri in societatea romaneasca. Sigur ca oricine se poate declara un deosebit, un priceput, un fascinant, un succesiv si-un orice altceva. Exceleaza tineretul la declaratii de-astea. Da' uite ca ajungem sa se retraga mareea si sa descoperim, vorba lu' Buffett, ca cine inota in pielea goala. Cine ? Pai toata lumea.

Toata lumea. Dinu Patriciu parea om de afaceri atit ca el de fapt a dat un tun cu Rompetrol si-n rest nu e capabil sa gindeasca un plan de afaceri sau sa-i conduca implementarea odata ce l-o furat de la altii gata facut (da' pentru alte piete in alte conditii, subtilitati care aparent ii ramin opace proprietarului de firma cu logo copiat dupa BP). Gigi Becali pare om de afaceri atita ca-i om de afaceri in aceeasi masura-n care-s oameni de afaceri si cuplul Botezatu-Croitoru (buna potriveala, este ?). Genu' asta de oameni de afaceri in sensu' ca le da tati (adesea statul da' nu intotdeauna) niste bani si-i trimite dupa gaz si tigari. Noa si ei is oameni de afaceri, cel putin pina ajung in magazin.

Voiculescu cica-i om de afaceri da' ce afaceri face el concret, ca Antenele pierd bani de zece ani ? A, "is pe investitii" ? A, face aceleasi afaceri pe care le facea si Vintu, "am nevoie de o organizatie care sa raspunda ordinelor mele exact ca Audi-ul pe care il conduc" ? A, sunt oameni de afaceri in sensul in care si "presa" e biznis, se ocupa cu fortat tezaurul public. Mbine.

Da' totusi : nu avem nevoie de un Mircea Sandu pentru a fi Mircea Sandu, dat fiind ca-i la fel de performant in functia aia ca oricare dintre cele jde mii de project manageri ai tarii. Il putem inlocui cu oricare dintre ei cu fix aceleasi rezultate, poate chiar mai bune. Doar eu va pot recomanda cam sase, si chiar is copii buni si de treaba si de fapt chiar au disperata nevoie sa-i puneti sefi la FRF ca nu mai fac fata la creditele bancare. In franci elvetieni.

Nu avem nevoie fix de Patriciu pentru a fi Patriciu, se poate inlocui fara multe probleme cu oricare cules din drum. Orice taranoi lacom poate fi Voiculescu, orice alt sef de sala poate fi Imre, orice tuta gasita beata-moarta pe la petreceri studentesti pe dezbracate poate vorbi engleza in PE la fel de prost si la fel de degeaba ca si fata presedintelui. Nu e nici o nevoie de oamenii astia anumiti.

Si-atunci va mai mirati ca talpa tarii cere "sa i se deie" ? Pai de ce n-ar cere, astora li s-o dat. Ce-are Becali si n-are Gogu de la trei ? Ce-are Sandu si n-are nea Ilie, portaru' ? Explicati, poftiti cu incredere ca-s curios.

PS

———
  1. Ati observat ca relatiile barbatului roman se desfasoara cu femei de la banal la piti si cu firme de la banal la corpo ? Cele doua idealuri ale masculului neaos, piti si corpo, uneori reunite-ntr-una singura : piticorporatia sau corpopitipoanca, dupa caz. Powerfashion ca exemplu la prima categorie, Camelia Voiculescu & restul de fete vesele la a doua. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

  1. Flaviu-Luchian`s avatar
    1
    Flaviu-Luchianinsigna de criptograf 
    Friday, 17 February 2012

    bre... vine bubuiala irank-eretzy (c-o ziz lion planneta ca vine... ) si noo ne mai arde de clovni astia

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 February 2012

    Vine pe focu'.

  3. Gigi Becali nu are nimic in plus fata de noi,doar i-a cantat cucul cand s-a nascut....asta este,fiecare cu soarta lui.

  1. [...] fiind sefu' politiei din Denver si Londoner fiind primaru'. Cooperativa, cum ar veni, cum fac tiganii de pe la noi, in fotbal sau in online sau pe unde se mai nimeresc [...]

  2. [...] will, through some form of batshit crazy, entirely invalidate the item of concern. This happens a lot more often than you'd care to admit. I would then go back to my mother’s house, show her my [...]

  3. [...] What fucking worlds ? The world has changed, there's no worlds now. There's just "different" spigots off the same cage [...]

  4. [...] aside how Romanian beef is utterly fucking terrible, there was some pretty lulzy material cca 2012 and thereabouts on this score. The "top blog" was long braindead by then, however ; they never [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.