Bogdan Liviu Constantinescu fata cu frauda fiscala

Thursday, 14 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cetateanul din titlu, Bogdan Liviu Constantinescu imi este antipatic mie personal din doua motive principale.

Primul, si cel mai important, e atitudinea de Adrian Severin apropo de Let's Do It Romania aia. Atunci, in 2010, cetateanul scria

Am patru persoane juridice care au decantat la LDIR. Am şi sumele. Alea din care nu s-a cumpărat nimic. Bani băgaţi în buzunare atente.

[...]

Păi, am acordul redactorului-şef, mai am nevoie de cel al sponsorilor. Dacă merge bine, în 1 săptămână aflăm ce puli suge Liana Buzea

si alte cofeturi de-acelasi calibru. Eu am zis atunci ca

Am scris acest articol ca sa fie cit de limpede pentru toate partile implicate ca nu mai exista loc de intors : ori la bal, ori la spital. Nu am nici un fel de parere despre initiatorii Let’s Do It Romania, nici incolo, nici incoace. Dar va trebui acum sa vedem foaia de decont. Nu am nici un fel de parere despre Bogdan Constantinescu, nici incolo, nici incoace. Dar va trebui acum sa-si duca la final ancheta.

Reactia viermisorului a fost... sa-si stearga blogul. Scoala Coloja sau asa ceva. O chestie de-asta nu are cum sa se spele, vei fi marcat pe viata ca poltron si gata, te mai spala moartea.

Al doilea, si ceva mai putin important, are legatura cu atitudinea josnica (da' altfel specifica poltronilor) de-a vorbi pe la spate. Eu scriu despre tine ca esti jegos cu dovezi si semnez, bai mizerie umana. Faptu' ca tu umbli pe la copile tinere si deci (presupui tu) naive sa le dai de bune minciuni de-ale tale nu-i nici acelasi lucru nici macar un ce comparabil. Ma mir ca nu i-i rusine lu' ma-ta cu tine, pe bune acuma.

Pe de cealalta parte eu ii sunt antipatic lui din motivul pentru care-s in general antipatic trupei asteia de ratati ajunsi la 30 cu convingeri ferme despre valoarea proprie da' probe concrete lipsa, emigranti de foame prin Anglia (la a cine mai stie cita incercare) si asa mai departe : ca nu-s ca ei, si nefiind ca ei inseamna ca ei chiar sunt niste ratati. Ca se putea. Daca n-as mai exista eu atunci ei ar fi niste oameni ca oricare altii (cred ei). Sau cel putin asta-i ce-am inteles eu, altminteri sunteti liberi sa va formati o idee si singuri, de exemplu punind in balanta considerentele despre "ce puli sugea X persoana" cu considerentele despre mirositul coaielor. Daca gasiti o solutie coerenta la ambele luari de pozitie nu va sfiiti sa mi-o aduceti la cunostiinta.

Am scris toata aceasta poliloghie pentru ca mi s-a atras atentia (tot pe #trilema) ca Editura Scrib ar fi dat faliment. Ce este "Editura Scrib" ? Pai... nu este absolut nimic, sau ca s-o citam pe Mika Pana,

- cum să faci nepremeditat prima lansare online a unei cărţi scrise de un blogger din postările sale (o premieră).

In primul rind, fata draga, NU ESTE O PREMIERA. Caraman e ceva mai mult decit Constantinescu si 2010 e ceva mai inainte de 2012. Ca sa nu mai vorbim de numere precum ar fi de exemplu vinzarile. E rusinos, la virsta ta, si cu pretentiile tale, sa minti. Si da, lipsa documentarii tot minciuna este, odata ce publici nu te mai intreaba nimeni si nu se mai intereseaza nimeni daca ai stiut sau n-ai stiut pentru ca trebuia sa stii.

Dar sa revenim la discutia din titlu, cu frauda fiscala, ca aia e interesant din toata aceasta mizerie. Deci, "Editura Scrib", chestie care ar fi publicat chipurile zisa brosuricai ar fi inregistrata precum urmeaza :

Adresa: Str. CODRII NEAMTULUI 11
Localitate: BUCURESTI
Judet: MUNICIPIUL BUCURESTI
Telefon: 6391011

Cod Unic de Identificare: 6916482
Nr. Registrul Comertului: J40/23702/1994
Stare societate : RADIERE din data 29 Martie 2002
Data ultimei declaratii: 29 Martie 2002.

Deci, B. L. Constantinescu : explica tu cititorilor curiosi cum ai produs si distribuit carti, sa le zicem lor astfel, printr-o editura care nu mai exista de zece ani. Impozit ai platit ? Ca parca asa retin vag ca publicasesi niste articole (intr-unul din nenumaratele bloguri pe care ai publicat diverse minciuni si mizerii, dupa care le-ai sters, nu mai retin in care) despre cum si de ce e problema-n Romania. Ca nu platesc unii impozite.

Impozitul l-ai platit ?

———
 1. 97 de pagini cu litere mari nu prea sunt "o carte", chiar daca Chinezu atita poate citi pina sa i se intunece ochii. []
Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

 1. Aproape toti hipstserii la un loc`s avatar
  1
  Aproape toti hipstserii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 14 June 2012

  Ma declar confuz. Impozit pentru ce?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Thursday, 14 June 2012

  Pentru activitatea comerciala de publicat carti. Ca asa am inteles ca se petrece intimplarea, se publica carti de catre o editura. N-o sa-mi zici acuma ca se fute buha si se pretinde ca s-ar face chestii sau ceva.

 3. Aproape toti hipstserii la un loc`s avatar
  3
  Aproape toti hipstserii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 14 June 2012

  Deci stai sa inteleg, daca io ma duc si le dau bani unora fie pentru a-mi publica o carte, fie pentru a-mi construi o casa, io trebuie mai apoi sa ma duc sa cer sa mi se ia impozit pentru cheltuielile pe care le fac? Adica nu aia care imi iau banii se duc sa plateasca impozit (pe venit si/sau pe profit daca ii cazul) pentru banii pe care ii incaseaza de la mine, ala care chetuiesc? Vai de pana me.
  Activitatea comerciala de publicat carti? Unde ii comercialul in publicarea unei carti?

  P.S. Pe aia cu Anreea Laciu nu am inteles-o de nici o culoare, ce Frant are Bogdan de acolo?

 4. Aia e alta poveste la care haterul nu da link, cand blogdan incerca sa faca pe defensoru' ca nu stiu ce agresat lizdaciu.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Thursday, 14 June 2012

  @Aproape toti hipstserii la un loc Tu presupui ca exista o relatie contractuala intre aceasta editura fantoma si aceasta persoana fantoma. N-am nimic impotriva, chestia se poate demonstra foarte usor, un contract, o chitanta, o factura, ceva. Da' mai probabil nu exista nici un astfel de aranjament legal.

 6. In nesfarsita mea ignoranta eu asa imi inchipuiam, ca a publica o carte e atunci cand o firma numita si editura cumpara cu bani care se constituie venit pentru el un manuscris de la un autor dupa care vinde un produs finit unui numar de cumparatori pe niste alti bani care se constituie venit pentru ea. Acum aflu ca de fapt nu e asa, ci a publica o carte e atunci cand cineva angajeaza o firma sa ii tipareasca o suta de bucati si plateste. Casi la cartile de vizita. Multumesc internetule!

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Thursday, 14 June 2012

  @Freud Nu da' nu mai retin linku' sau pe unde era, daca n-o fi sters intre timp bla bla.

  @lexy229 Nuntelegi tu premiera precit si restul de preocupari paralogice ale blogosferei mici si tot mai ridicole. Azi miine vom afla ca s-a organizat la bucale o degustare de saorma-n grup, "pentru prima oara in Romania" consumindu-se astfel o saorma intreaga cumparata prin contributia din buzunarul propriu a mai putin de o suta de persoane. Ca-n Romania-n care traiesc ei chiar asa si este.

 8. bump
  http://polimedia.us/fain/internet/-fdcdsk-sau-despre-cum-bogdan-liviu-este-un-sonat-colegii

 9. Aproape toti hipstserii la un loc`s avatar
  9
  Aproape toti hipstserii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 14 June 2012

  @Mirshea, vai da' ce o dam in relatii contractuale. Deci intrebarea ii tot neraspunsa: pentru ce sa se plateasca impozit?

  @Lexy229, o fi ce spui matale, da nu pentru un tiraj de cateva sute de exemplare, si in nici un caz nu in conditiile in care meterialul ii la liber pe interneti.

 10. Aproape toti hipstserii la un loc`s avatar
  10
  Aproape toti hipstserii la un locinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 14 June 2012

  @Freud, deci Mirshea ii ofensat ca Bogdan incerca sa o faca pe defensoru' sau pentru ca o exagerat?

 11. "lexy229
  Joi, 14 Iunie 2012
  In nesfarsita mea ignoranta eu asa imi inchipuiam, ca a publica o carte e atunci cand o firma numita si editura cumpara cu bani care se constituie venit pentru el un manuscris de la un autor dupa care vinde un produs finit unui numar de cumparatori pe niste alti bani care se constituie venit pentru ea. Acum aflu ca de fapt nu e asa, ci a publica o carte e atunci cand cineva angajeaza o firma sa ii tipareasca o suta de bucati si plateste. Casi la cartile de vizita. Multumesc internetule!"

  cam asa e cu cartile:

  http://opencube.ro/am-auzit-ca-vrei-sa-publici/

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Friday, 15 June 2012

  @ATHLUL Nu-s ofensat, nu-ncepe si tu cu cacaturile astea penibile.

  Problema e simpla : puletele sustine ca ar fi publicat o carte. Asta inseamna ca o editura i-o cumparat cacatu' sa i-l publice. El o primit ceva bani. De la o entitate care nu exista, deci cum si de unde ? Impozit o platit pe ei ?

  Nu mai fa pe prostu' ca nu te prinde.

  @Iulian Referinta corecta ar fi aici. Ideile puletelui de-l citezi tu sunt oarecum ulterioare unor discutii pe fain scl, nu mai intru-n detalii ca mi-i oarecum lene.

 13. Garfield`s avatar
  13
  Garfield 
  Friday, 15 June 2012

  Misto linku' lui Iulian.

  Lumea în general se cacă pe e-book-ul tău pus gratuit la download și nu se cheamă că ești scriitor dacă l-ai plătit pe domnul Petre din capitală să-ți imprime vreo 100 de copii ale romanului tău.

  Acolo se incadreaza si BLC, ain't it?

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Friday, 15 June 2012

  Nuntelegi tu, e o premiera in blogosfera, au facut niste puleti cacatul praf.

 15. nu ca nuntelegi tu umorul.
  ala scrie mai mult pentru femei, de aia nu te prinzi tu de valoarea lui.
  Acuma ce sa zic, o fi mintit si el ce mare vrajeala.
  Tre sa inchid blogu daca am mintit pe el, ce suntem copii?

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Saturday, 16 June 2012

  Ala care scrie "mai mult pentru femei" n-are ce valoare sa aiba. Scrisu' nu se face pentru oameni.

  Si da, tre' sa-chizi blogu' daca ai minti pe el. Ca nu suntem copii, sa traim in fabulandia de la 10 ani.

 17. ha! Blogu meu e plin de minciuni!
  deal with it!

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Sunday, 17 June 2012

  Pai chiar asta si fac.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.