Bai... deci pula.

Tuesday, 10 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Uite stau si ma uit in cutia goalai pentru prima oara de cind tin blogu', asa ceva nu mi s-o mai intimplat. Nu ca nu mi s-o mai "prea" intimplat. Deloc tati, niciodata veci pururi. Toate celelalte cinci mii sau cite pula de articole is pe-aici le-am scris asa, ca vorbeam cu cineva, la masa, sau eram pe buda sau in fine, m-o traznit o idee, am zis-o pe loc si-oral pe scurt si pe urma am scris-o sau daca eram in oras undeva am teledictat-o in vederea redactarii. Si gata, un sfert de ceas, douazeci de minute.

Cum s-a ajuns aici ? Pai... ma rog, n-am idee. O explicatie ar putea sa fie ca-n ultima saptamina am dormit douazeci de ore sau ceva (bai, pe bune, nu mi-e somn, n-am idee ce sa va spun, ma pun sa dorm si ma trezesc in patru ceasuri, mai am putin si transcend in notiune sau ceva). Apropo de care chestie

{mircea_popescu} my schedule is completely insane.
{mircea_popescu} i went to bed at 6 woke up at 11, but thing is past 5 days i slept like 20 hours ;/
{kakobrekla} heh
{kakobrekla} i remember some years back when we were lauching some product
{kakobrekla} i was up for 3 days and next 14 days i was sleeping only from 13pm to 17pm
{mircea_popescu} yeah pretty much.
{mircea_popescu} insanity.

Nu ca ma scol cu ceasu' sau imi pun alarma, nici vorba de-asa ceva, nu ca sunt zgomote pe-aici sau ma deranjeaza tintarii sau alea - ma trezesc pur si simplu spontan, singur in intuneric perfect si liniste desavirsita. Si pe urma ma uit la ceas si au trecut... trei ore de cind m-am pus sa dorm, in conditiile in care eu faceam si douasprazece de somn in tinerete. Nu am baut un singur miligram de cafea toata luna asta, n-am mai tras amfetamina minim din mileniu' trecut, nici ceai nu beau, pur si simplu n-am explicatii, e absurd. Am racit acum recent, mi-a luat cinci zile sa-mi revin, in conditiile-n care eu duc cite o raceala sase ore la cinci ani o data sau ceva. Deci pe scurt sunt in anul mortii, luati-va moaste care mai apucati.

O alta explicatie ar putea fi ca pur si simplu n-am nimic de spus. Ca am omis sa va precizez amanuntu', da la invitatia de altfel inteligenta a lu' Alex pornita de la un articol cred eu tare productiv al tinarului Freud mi-am zis hai ba, sa scriu si io ce defecte am, ce pula.

Noa si... bai deci stau si ma uit, n-am nimic. M-am plictisit si v-am traznit introducerea aia ca pur si simplu am obosit de privit monitoru-n gol. Deci... n-am. Daca as avea si-as sti ca am in cam treizeci de secunde m-as scapa de ele, ca io asa procedez, odata ce-am prins-o ca-i proasta am taiat-o jos definitiv si irevocabil, fara exceptii si fara nici un interes pentru "consecinte". Ca ma pis eu pe ele consecinte. Da'... n-am.

Sigur, e posibil sa am si sa nu ma prind. Daca intrebi putoimea e clar ca am defectu' notabil ca-s "arogant". Tin minte ca prin clasa a sasea sau ceva s-o facut un exercitiu de-ala de teambuilding - atita ca-n vremea ceea nu stia nici o pizduta de Tecuci ce-i aia "corporatist", ci futea tot soferi de bascula si fierar-betonisti (ca si astazi). Noa, si toata trupa aia mi-o gasit mie defect, ca-s arogant. Diverse calitati, gagicile ca-s inalt si am gene lunji, baietii ca-s inalt si am viteza, diverse din sfera de interes a pustimii de doispce anisori. Da' defectu' ca-s arogant. Care ar insemna adica ca nu-i bag io in seama pe diversi nuliferi cam cit simt ei ca ar merita, ci cam cit simt io ca ar merita. Foarte trist, frate, nu ne-am revenit chiar complet nici pina-n ziua de astazi, ce grozavie, deci asta are niste criterii si te evalueaza, dupa care i se rupe daca-ti convine rezultatu' sau nu ?! ARE EL UN DEFECT!!!

Mbine. Nu ma convinge teoria. Si altfel, mai gasim tot soiu' de defecte de-astea. N-am idee, imi inchipui ca e exemplu ar putea fi defectu' ca bat muieri. Doara ca din ce le bat io lor le prinde bine, dar numaidecit asta tre' sa fie un defect al meu, mai ales dupa parerea diverselor proaste (de ambe genuri) carora li-e mai draga propria prostie decit munca de-a se dezprosti. Ca sa fim si seriosi acuma, cine-i fraier sa iubeasca munca ? Da' tot nu ma convinge, o fi fiind el defect da' inca n-am vazut pom otravit cu fructe dulci, si ca atare... (ca stiti c-asa ziceau latinii - iara nu crestinii - ca pomul dupa roade se cunoaste). Si daca tot am zis de crestini, arabii (care-s foarte teozofici asa) imi gaseau defectu' nu ca-s antireligios, ci ca-s pur si simplu antiteologic, pe principiul solid si sanatos ca daca nu exista divinitati foarte bine, iara daca exista eu sunt alea, si poftiti la pupat incaltarile si alte inchinaciuni.

Sau poate c-oi fi misogin, asta e unul dintre defectele cele mai amuzante dat fiind ca din ce-am vazut pe Internetu'.ro eu sunt cam singurul care nu-i misogin. Pe bune, mai gasiti unu'. Da' nu putoi prosti care au de-alea cu "nu sunt rasist dar stai sa-ti explic convingerile mele stupizele si foarte rasiste", ca nu asa merge, dupa etichete. Gasiti-mi unu' autentic. Si tot in linia asta, sunt in liga cu fortele etatiste (ieu, lol) respectiv pro-RMGC respectiv comunist sau ce pula li se mai nazare pe chelie diversilor care au impresia ca pot interactiona cu mine ca si cum as fi semenul lor (ceea ce nu-i fals din cauza mea, e fals din cauza lor, ca eu as fi in principiu, sigur ca da).

Noa, deci... pseudo defecte putem gasi, n-am nimic impotriva. Marea nenorocire e ca nu-s capabil sa-mi gasesc un defect autentic. Unu' care sa ma convinga. Am pus ceva burta, in sensu' ca nu mai arat ca un ogar lihnit. N-are alte efecte, ca pot imbraca nadragii din scoala, gagicile rid de mine (ca ele se chinuie cu niste probleme autentice, nu imaginare, femei fiind). Sunt o tira ipohondru, da' n-o ajuns inca pina la stadiul clinic, asteptam de-acolo eventual ceva salvare cu virsta. Bai, vedeti ce am de sapat pe fundu' butoiului ?

Nu vorbesc limba swahili. Noa, ala-i defect ?

Ma duc sa fac baie. Poate ma ia somnu'. Succese.

PS. Initial urma sa-l pun in Zilnic da' nu se potriveste dat fiind ca nu descrie de fapt un eveniment. In Metapsihoza ar intra poate da' nu prea este despre articolu' citat asa ca totusi nu si oricum e prea incarcata aia, la Gindesc deci gindesc nu mi se pare c-ar fi cazul dat fiind ca nu contine de fapt un gind, ani de experienta nu reflecta, lifespiel nu prea se ridica la a fi dat fiind ca nu contine ceva pasibil de-a fi folosit de cititor in viata proprie, mai ramine la Oda Superbiei, dat fiind ca-i despre mine. N-am pornit din capu' locului sa-l scriu pentru asta, da' nici n-am incotro. Asta e, scrisul ne conduce viata, nu invers.

———
  1. Este ca nu-i clar ca ma refer la boxu-n care scrii text pentru un viitor articol ? Noa, limba romana. []
Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

31 Responses

  1. Ai intrat in sevraj, s-o scumpit substantele?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Da' nici macar nu consum "substante".

  3. Nu am baut un singur miligram de cafea toata luna asta, n-am mai tras amfetamina minim din mileniu’ trecut, nici ceai nu beau, pur si simplu n-am explicatii, e absurd.

    http://files.myopera.com/nguyenthingocminh81/albums/792332/cat_smile.jpg

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Da' tu stii cind o fost mileniu' trecut ?

  5. Nu stim nici in ce data reala suntem.

  6. Cand nu-ti poti gasi defect cel mai probabil lipseste spiritul critic in raport cu tine insuti.

    Se poate obiecta ca spiritul critic nu poate gasi defecte care nu exista dar asta pune in cauza sistemul de valori fata de care te evaluezi ca fiind o copie a ceea ce esti. In consecinta: sau referinta e inutil aleasa (coincide cu tine insuti) sau nu-i suficinta claritate pentru a putea aprecia distanta.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    @Dr;A Io nu contest deloc principiul.

    E probabil ca referinta sa fie inutil aleasa, da' asta nu-i neaparat semn ca-i prost aleasa.

  8. Alegandu-se fiecare ca referinta pe sine insusi si concluzionand astfel ce suntem fara defect e cheia de bolta a identitatii noastre nationale. Orice critica specifica si individuala e apriori rau intentionata fiindca evident ii nesoceteste romanului "particularitatile culturale" incercand sa-l judece cu masuri ce-i sunt straine.

    Dupa cum vezi eu n-am zis "ca-i prost aleasa". Pentru confortul psihic ce-l asigura e chiar alegerea ideala.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Noa da' stai ca faci prea multi pasi pe repede inainte. Io n-am purces la constructia sistemului de referinta dupa o examinare a ca cum is, sa-l facem corespunzator, ci tocmai dimpotriva, am ales un sistem de referinta dupa care m-am mai scapat de ce-o fost in plus. Acuma n-o sa-mi zici ca asa ceva-i din principiu imposibil, sper io. In tot cazu' nu tin minte sa fi folosit io f-un rationament reductibil la "e apriori rau intentionata fiindca evident ii nesocoteste" etc, si idem daca era asa mare preocupare confortu' psihic probabil ca-mi gaseam altceva de facut. Zic si eu.

  10. Rantul meu era o nota la articol nu la autor.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Eterna ambiguitate a limbii fara "on". Da' altfel nu poci sa contest nici de-as vrea.

  12. Asta ni-e limba. Proba

  13. Mnoah bine ai venit in club!

  14. Esti un uracios. Asta e marele defect al dumitale! :D

  15. mihai b`s avatar
    15
    mihai binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 10 April 2012

    afacerist nepriceput -> a se vedea situatiile financiare ale polimedia srl pe mfinante.com

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    @Luka D Tu esti insarcinata cu prajiturelele ? Sau cine e ?

    @Mari Asaaa ? Noa lasa ca vezi tu, ca-s si razbunator al naibii.

    Da' ce, astea-s defecte ? La valoarea lor social-adaptativa nu pot fi decit calitati.

    @mihai b Ar fi o teorie, ce-i drept. Sunt si eu afacerist nepriceput cit is si astia, Patriciu, Voiculescu, care mai e. Investim, draga.

  17. Apropo de cafea, nu te laudai tu ca fetele comanda, tu cumperi si aveai poze cu ditai cutiile de jacobs si bautura si ce mai era pe acolo?

    Ba tu iar minti.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 April 2012

    Da' io nu beau cafea, noa. Cre' ca ultima oara am baut un capucin prin inceputul lu' Martie.

  19. A.

  20. tre sa te insori

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 April 2012

    Las' c-oi fi bun si burlac.

  22. Nu ca trei sa vina soacra, sa-i bage-n lesa, sa maica ti-am spus eu ca tot la vorbele mele ajungi, alea alea.

    Nu servim aici.

  23. Mda, nu m-am gandit pana acum la asa-numita "caseta de text" ca la un izvor de spatialitate tridimensionala. Chiar nu-nteleg de ce un spatiu aparent plan (virtualmente plan) ar fi asimilat cu o cutie. Daca spatiul virtual e un spatiu simulat, as zice ca simularea e cu atat mai de efect cu cat reuseste sa adauge dimensiuni improprii originalului.

    Oricum si o simpla foaie de hartie poate genera blocaje la umplere, chiar foarte serioase, desi n-are veleitati de "text box" fara fund, deci in principiu blocajul n-are nimic de-a face cu suportul. Si totusi, blocajul la umplerea unor spatii limitate nu e de aceeasi natura cu blocajul in fata Nimicului (in varianta sa simulata, virtuala). In primul caz, capatul reprezinta o atractie, chiar daca presupune o cursa cu obstacole. In cel de-al doilea, lipsa unui capat vizibil in conditiile unui sentiment precumpanitor al finitudinii e de natura sa demobilizeze orice demers de completare.

    As zice, deci, ca simularea isi atinge limitele atunci cand devine suprasimulare, respectiv atunci cand incepe sa se perceapa pe sine ca simulare, aceasta insuficienta a simularii de a reproduce realul ducand la o prefacere a simularii, in scopul sustinerii ideii ca simularea e doar simulata.

    Avantajul realului e ca o confruntare cu Nimicul in termeni autentici nu epuizeaza ci, dimpotriva, regenereaza. Lipsa capatului (cand un capat chiar nu exista, in ciuda limitarilor clare de natura spatiala) face parcursul cu atat mai antrenant cu cat transcenderea limitarii e mai profunda.

    S-ar prea putea ca, inainte de a atinge fundul casetei de text, capacul cutiei sa se inchida si textul sa oboseasca - fie din lipsa de lumina, fie din lipsa de aer (dupa cum textul se hraneste din vizibil sau din necunoscut).

    Cred ca dezavantajul bloguirii vine din imposibilitatea de a intoarce pagina. Nu numai pentru ca nu exista un verso al fiecarei pagini, ci pentru ca nu exista decat o unica, lunga, nesfarsita, infinita pagina. Pe cat de intinsa, pe atat de monotona. O astfel de pagina nepereche e ca o forma de autoimpartasanie - nimic n-o opreste sa se copieze pe ea insasi, la infinit.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 April 2012

    @grid Pe cuvint daca am intilnit de cind sunt opera artistica destinata reprezentarii adincimii mai bine realizata si de efect decit cutiuta-n care-si scriu blogarii articolele. E cea mai reusita instalatie a artei contemporane.

    Si totusi, blocajul la umplerea unor spatii limitate nu e de aceeasi natura cu blocajul in fata Nimicului.

    Dincolo de faptul ca-s amindoua suferinte, ai perfecta dreptate, nu-s puncte comune.

    Avantajul realului e ca o confruntare cu Nimicul in termeni autentici nu epuizeaza ci, dimpotriva, regenereaza.

    Absolut adevarat. E si motivul profund pentru care-mi place sa scriu pe blog.

    Nu-s neaparat de acord cu teoria ca-i imposibil sa intorci foaia. Cred mai degraba ca spatiul virtual e un megamultiicosaedru cu atit de multe fete incit orice intorci de fapt nu se "vede" c-ai chiar intors, nu-i o intoarcere atit de dramatica precit e intoarcerea pe verso a unui simulacru de plan.

  25. Haha... imi place ideea ca realul insusi e, cumva, tocmai opera simularii. O fi fost vreodata altceva? Adevaru-i ca nu putem sti si ca, prin urmare, nu-i nimic de aparat sau de combatut.

    Si totusi, se pare ca tocmai de drama avem nevoie. :)

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 April 2012

    Apai fiecaruia dupa posibilitati, de la fiecare dupa nevoi.

  27. terminator`s avatar
    27
    terminator 
    Sunday, 8 July 2012

    Niste idioti sunteti

  28. Forta intunecata mare este in uracios. Niste bloggeri tu esti.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 July 2012

    Cutotii.

  1. [...] articolu' asta a pornit evident de la meditatiile mele pe tema unui comentariu recent. Cum [...]

  2. [...] ajunsi la sfirsitul paginii (ca iata, el exista, cel putin pentru mine, de pe la sapte sute de cuvinte-n colo parca e alta carnatia pixelaturii) [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.