Acesti nebuni curiosi ai micilor orase.

Friday, 27 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

'Ai sa va zic ce idee mi-a venit : ce-ar fi daca s-ar apuca fiecare cetatean sa scrie o monografie despre un nebun celebru in orasul lui ?

Uite, americanii din San Francisco au avut de exemplu un imparat al Statelor Unite. In fiecare asezare care nu mai e sat sau resedinta de comuna ci oras de-adevaratelea exista minim un de-asta, e pina la urma semnul trecerii. Satele au cite o curva, orasele au cite un nebun, uneori chiar mai multi. Nebunul orasului e o institutie, mai importanta de fapt decit primaria, cinematograful, barul, discoteca. Nebunul asigura legatura cu transcendentul, si ca atare e chestia la care aspira da' nu reuseste sa ajunga fiecare popa (ma rog, multi nu aspira cine stie ce, li-i infundat nasul). Nebunul e pina la urma cheia intelegerii personalitatii orasului pe care nu-l locuieste, ca ceilalti locuitori, ci-l stapineste, ca orice nebun.

Ce aveti de facut (neaparat) : Scrieti pe blogul propriu o monografie a unui nebun din orasul dumneavoastra. E bine sa descrieti cit mai multe fapte, si pe cit posibil sa indicati cit de cert e ca s-au chiar petrecut. E bine daca puteti adauga o poza sau alte ilustratii (si e foarte bine daca va apartin sau altminteri citati sursele).

Ce aveti de facut (optional) :

  • Daca dati link incoace primiti, pe linga satisfactia lucrului bine facut si multumirea mea ca pot iata tine evidenta nebunilor tarii si o mie de karme pe fain, pe care le puteti de altfel si vinde.
  • Daca mentionati pe twitter/facebook/ce alta retea si lasati tot aici un comentariu cu link-ul sau ce-o fi sa-l vad si eu primiti o suta de karme, care idem ca si precedentele.
  • Daca in articolul de-l scrieti mentionati tipul de la care ati aflat de distractia asta (admitind ca n-ati aflat-o direct de-aici) mai capatati fiecare cite-o suta de karme, sa fie.
  • Daca sunteti desocializati si hateri ca Florin lasati descrierea-n comentariu, da' mentionati orasu'. In caz ca aveti ori va faceti cont pe fain va dau cinci sute de karme si voua, mai ales ca sa va rupeti creierii capului ca ce sa faceti cu ele pe urma.

Sa facem dara harta celor ce au de fapt dreptate! Cine stie cind ne-a prinde bine ? Voi nu vedeti ca urmeaza in scurta vreme alegeri si literalmente n-ai cu cine ?

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

31 Responses

  1. Bai sa-mi bag picioarele, aveam unu de-si spunea Balalau, bea de stingea, se batea fara nici un fel de tresarire dinspre faptul ca-si putea rupe nasul sau gatul, facea o gramada de bani (bani din care-si cumpara intotdeauna bautura si tigari, ca mancare primea de pomana) jucand sah (ca-i batea pe toti cu care juca, se zice ca ar fi fost profesor de matematica, ceea ce-mi pare perfect intemeiat, io n-am cunoscut profesor de matematica bun care sa nu fi fost macar putin diliu), stia minim doo sute de poesii pe dinafara, parca stia ceva limba straina si injura de lesinau toate fatucile sclifosite de pe o raza de o suta de metri. A, mai mereu avea doi trei caini de care avea grija. Asta era prin '80, prin '90 o disparut biet.

  2. Bai da' cat de antisocial is, sa-mi bag picioarele, karma nu mi-i de folos, twatter si facebuk nu servesc, linkuri nu bag, mai ca as incepe sa ma suspectez ca-s hater.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    Bai deci la faza cu profu' de mate sunt de acord, io am cunoscut mai mult profe da' sa mor daca una intreaga printre ele. ZERO.

    Hatere, fa-ti cont pe fain ca-ti dau cinci sute.

  4. http://www.krossfire.ro/super-baba-samurai/ - Se califica :D ?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    Hehe as zice ca da.

  6. Deci carecumarveni, Bucureștiul (cu suburbiile și mahalalele aferente) nu se pune? Că-i o veritabilă casă de nebuni, indubitabil.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    De de ce sa nu se puna ? E o casa de nebuni la fel de indiscutabil cum e si-un oras mic, ce atitea pretentii.

  8. Mă gândeam că-i mai mare în comparație cu alte orașe din România și nu știam dacă intră în categoria orașelor mici. Dar dacă-i așa, atunci e perfect.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    Asteptam cu drag :p

  10. Oricat de tentant ar suna, nu pot sa-mi fac cont pe fain, asta din cauza ca mi-am sters comentariile, ori asta inseamna ca mi-am luat jucarelele si am plecat, oarecum asemanator cu felul in care ti-ai luat jucarelele si ai plecat de pe twaatter, ori ceva de genul cu mutarea cardului la alta banca.
    Unde mai pui ca io-s pe blegspot, iar fain baneaza blogspot :))

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    A, imi amintesc ca avusesesi. Da, da, mnoa, asta e, Internetul nu-i pentru oricine.

    Nu-i trist, apropo, sa sezi la geam si sa te uiti cum se joaca ceilalti copii, cum te-ai fi putut juca si tu de altfel, daca nu erai emo de-ala prost ?

  12. Lmao, tie iti lipseste twaater? :)) Cam tot aia ii.
    Nu m-o mai mancat nici sa comentez, nici sa introduc articole pe fain, iar internetii e mari, nu incep si nici nu se termina intr-un anume loc :D
    Ma gandesc ca si tu judeci de doua ori inainte de ati baga picioarele in ceva, iar odata hotararea luata, aia ii, nu te mai framanta.

  13. Florin: da' poţi să-ţi faci cont, doar că nu poţi introduce articole de pe blogul tău propriu. Poţi introduce altele, vota, comenta, etc.

    Mircea: Ie una Roza prin Gara Nord, poate-o prind să stăm la o vorbă. Da' nu bag mâna-n foc. Pe băietu' cela de se plimbă cu autobuzul prin Timişoara şi-i zice Pendulă îl ştii?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    @Florin Io da.

    @Alex Pai nu-l stiu, asa ca primim cu drag oricare dintre variante. Sau chiar amindoua.

  15. @dAImon, da, tot ce spui matale acolo daca ar fi fost doar problema cu blegspot. Mai ii si faptul ca, daca am renuntat odata la ceva, nu ma mai framant.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    Ce tu aveai blog pe blogspot ?

  17. Ar fi fost mai haios daca spuneai "Ce, tu aveai blog?" :D

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 January 2012

    Deci prima mie de oiro. Asa mai merge!

  19. Cu o întârziere timpurie iată că l-am scos și eu pe nea Busuioc dintr-un sertar al memoriei mele. Oi mai veni și cu alții dacă mai dau peste vreo amintire memorabilă.

    Apropo, văd că nu se laudă nimeni cu Nicușor de la Brăila. Eu aș fi fost mândru de el dacă se întâmpla să fi fost născut și crescut acolo.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    Tot nu-ti intra trackback-ul. Fain ai ?

  21. Nu-mi intră, da' cred că mă mai uit totuși peste problemă săptămâna viitoare că o să fac migrare pe o mașină fizică nouă cu site-ul și cu ocazia asta îmi fac și un sandbox în care să testez.

    Am și cont pe fain, dar din moment ce acolo n-am reușit să fiu activ aș prefera să transform karma în credite pe Trilema dacă-i posibil, pentru că de ce nu.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    S-a facut.

  23. Ma intreb cum de n-a prea prins ideea asta.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 February 2012

    E o chestie ciudata, exista o categorie de idei despre care toata lumea-i de acord ca-s foarte bune da' foarte putini sunt dispusi sa faca ceva. Une exemplu foarte similar e aia cu tun/tractoare : a avut ceva gen 300 de rt-uri (recordul pentru online.ro, de altfel) da' o singura persoana a chiar facut chestia.

    Nu am idee care-i treaba.

  25. Da, era o chestie interesanta, chiar si pentru istoria orala a comunismului (daca erau si inregistrate, cu nume-locatie cum ziceai pe acolo, era perfect).

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 1 February 2012

    Ar fi fost, da' din ceva motiv nu se leaga.

    Cre' ca-i o sfiala.

  1. Acesti nebuni curiosi ai micilor orase- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Zic ca nu-i o chestie pe care s-o puteti rata. c-ar fi pacat.

    O idee inspirata de-un comentator de pe-aici. ...

  2. 28
    Femeia care tipa … » Pe fuga … (via Pingback)
    Friday, 27 January 2012

    [...] si murmura de la distanta “Oare ce-o fi patit saraca?!”. Un batranel remarca “Au innebunit oamenii!”, imi vine sa-i zic ca oamenii se nasc nebuni doar ca societatea ii obliga sa se umanizeze, [...]

  3. 29
    Time travelling în 331 | Mind Porn (via Pingback)
    Sunday, 29 January 2012

    [...] @ January 29th, 2012 - Category: varia et curiosa - 0 comments - permalink O hartă a curioşilor nebuni trebuie să ţină seamă de personajul povestirii de faţă, cu toate că n-avea o locaţie tocmai [...]

  4. [...] probleme, fenomen posibil și cazul subiectului nostru – era necesar un subiect, pentru că se caută nebuni -, la fel cum e posibil ca personajul să fi având o boală genetică destul de gravă, fapt [...]

  5. [...] Am sa deschid festivitatile daca tot am fost cu ideea. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.