Zgura Internetului

Friday, 09 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cum poate ca va amintiti tineam intr-o vreme un forum de suport pentru un proiect de facut un MMO pentru care n-am reusit veci pururi sa gasesc programatori.

Nu pentru ca nu ar exista programatori deloc, nici vorba, exista. Da' aia care-s suficient de buni cit sa poata lucra la asa ceva mai au inca doua-trei calificari care se platesc numa' cu un ordin de marime mai bine, si merg incolo, chiar cu forta daca e la o adica, pentru ca noi credem in eficienta economica. Iara aia care n-au inca doua-trei calificari care se platesc cu un ordin de marime mai bine produc asa niste spaghete scapate pe jos intr-un depozit de par scuipat afara de pisici pe post de cod incit dupa cinci mii de linii gasesti buguri si-n comentarii (da, genu' de oameni care scriu comentarii). Ingrozitor de minuscula minoritate de programatori care nu-s nici grav supracalificati nici aspru subcalificati (pe cuvint daca nu vorbim de-un fel de gausiana inversa, mijlocul aurit mai ca nu exista) vor avea mereu ceva accidente. Ramin gravide. (Nu exista programatori femei care sa ramina gravide ? Noa, ok, le-am gasit eu pe amindoua.) Fac cu nervii. Se baga la masterat.

Da' revenind oarecum la subiect, ca aici nu-i blog de-ala unde bagam ranturi aiurea : n-am renuntat la proiect, da' nici nu am sa ma apuc sa codez eu cu mina mea, a treia si-n timpul liber ramas dupa ce cu dreapta consult si cu stinga blogai, ca sa nu mai punem la socoteala iubirea, ca iubirea nu costa, si har Trompiului am avut noroc de femei intelegatoare care m-or sustinut in toate prostiile in care m-am bagat, chiar daca asta inseamna ca n-am sters un centimetru patrat de praf in viata mea, n-am gatit decit dac-am vrut, n-am spalat vase niciodata (nu, pe bune, literalmente zic) si am mers la cumparaturi prin telefon ori de cite ori o fost nevoie. Cu riscu' de-a strica toata vraja dind-o-n balarii romantice aiurea, tre' sa recunosc ca fara trupa de sclave nu m-as vedea prea in clar.

Deci, n-am sa ma apuc sa codez cu mina mea un MMO, asa ca pina cind nu gasesc programatori asteapta, cu toate celea scrise si documentate, genial si nemaipomenit cum se gaseste, inovativ si singuru' capabil sa readuca gameplayu' ala bun de cind eram noi copiii intr-o lume complet posedata de chinezarii jegoase si superficiale pe care eu unul nu le pot juca mai mult de-un sfert de ora (pe bune, si in cunostiinta de cauza vorbesc : am fost in closed beta la WoW, pentru ca o amica-i mama unui inginer din echipa de l-o dezvoltat, am jucat doua zile si mi s-o taiat ; tot in toamna aia am fost in closed beta la Eve2, care idem). Mi se pare arhisuficient ca inteleg economie si astronomie si mitologie si moasa-sa pe gheata, nu am sa il codez eu, si asta-i ultimul cuvint pe tema. A, si bineinteles, de indata ce gasesc programatori se intimpla sa le gasesc altceva mai bun de facut, nu pentru ca vreau ci pentru ca fix atunci il apuca pe ceva client ideatia bizara sau asa mai departe. Am zis ca-s blestemat ?

Nu ca ma pling, nu ma pling, descriu. Ei, si-odata ce-am gatat de descris, sa revenim totusi la tema! Tineam deci un forum. Dupa ce nu s-a mai ocupat nimeni de el... nu s-a mai ocupat nimeni de el. Ca rezultat, toti spamerii lumii s-au ingramadit acolo, superfericiti ca uite, pot si ei posta undeva! Avea forumul ala mai frate un trafic la care 99% din blogarime doar viseaza, toca banda cu gigabitu' in toata luna. Un forum. Fara poze. O suta de mii de utilizatori, toti spameri, se citeau ei intre ei si probabil se bateau reciproc pe umeri ca ce succese fac ei. Va suna familiar, apropo ?

Ei, o fi mers asta citeva luni, n-am habar ca n-am urmarit. Dar in Aprilie curent, cind m-am prins si eu adica i-am uschit, am pus forumul in maintenance mode si gata, tot ce se mai vede din el e indexul, care zice ca "Information - Temporary offline" si-atit. Si-atit ? Asta s-o credeti voi! Suntem azi in Septembrie, a trecut aproape jumatate de an.

forum/index.php 444
/forum/ucp.php 291
/forum/viewtopic.php 187
/forum/ 135
/forum/memberlist.php 122
/forum/viewforum.php 118
/forum/style.php 115
/forum/./ucp.php 113
/forum/./memberlist.php 112
/forum/./viewforum.php 110
/forum/./././posting.php 107
/forum/./posting.php 106
/forum/./././index.php 101
/forum/././viewtopic.php 100
/forum/faq.php 100

Cred ca va faceti o idee, asa in mare.

Dom'le... a trecut JUMATATE DE AN! Care-i ideea ? Poate si-a revenit intre timp ? Poate l-am pitit in /././ ? Poate ce, exact ?

Si daca si-ar fi revenit, care-i marea miscare, un forum pe care-l citesc exclusiv botii de spam. Da, am inteles, are "trafic". E pe un subdomeniu irelevant si complet ignorat al unui domeniu foarte puternic (cei care va ginditi la micapublicitate.net / adevarul.ro sunteti hateri, pe bune acuma). Care ar fi fost marea chestie ? Woau, am reusit! Am lasat un mesaj timpit cu buy cialis sau ce-or fi, cure de slabit si albit dintii. Inca unul. Pe care nu-l citeste nimeni, si care nu intereseaza pe nimeni. Pe un forum pe care nu-l citeste nimeni.

Cre' ca injuraturile viitorului nu vor fi nici de mama, nici de anafura, nici de alte alea. Cred ca injuraturile viitorului vor fi pur si simplu "Vedea-te-as script in Russia".

Sau eventual "Vedea-te-as in callcenter".

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] purtator de buletin si CNP nu a citit acest articol. Doua mii de vizite in doi ani inseamna strict scripturi, roboti, spam. Ca atare nu putem zice ca prezinta mai mult pericol social decit un "moarte ungurilor" soptit in [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.