Polimedia angajeaza

Wednesday, 09 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am nevoie de o persoana (poate doua) competenta(e) in C++. Sa zicem "cu minim cinci ani de experienta" pentru a se intelege ca persoana competenta != specialist in web feng-shui care s-a jucat putin cu un visual C candva anul trecut ; tip care-ar fi terminat Automatica inca de acum doi ani daca ar fi chiar trecut pe la cursuri etc.

Nu este vorba de voluntariat, internship sau alte povesti. Ofer angajare in regula, cu carte de munca (cu carte de munca pe bune, nu zic "carte de munca" in sensul in care e folosit termenul de HR-ul ziarelor online, softpedia etc), incadrare pe salariu minim + bonusuri per proiect. Eventual part time daca aveti deja angajarea undeva si nu va coafeaza cumulul, eventual cu contract de colaborare pe firma, daca aveti firma (cu mentiunea ca nu ma intereseaza sa angajez outsourceri, ci persoane fizice).

Trimiteti ori CV, ori scrisoare de intentie, ori alt document din care sa reiasa : ce puteti, ce nu puteti, ce-ati facut, ce-ati dori sa faceti, ce va place, ce nu va place. Daca puteti adauga referinte, recomandari, exemple, foarte bine (daca nu, nu-i un capat de tara) pe adresa :

office

Asteptati-va sa primiti un proiect de proba undeva la nivelul a cateva ore de munca daca treceti de prima selectie, ca sa va pot evalua atat din punctul de vedere al claritatii in gandire cat si al calitatii implementarii.

Nu va asteptati la interviu, ca n-am vreme. Nu ma astept sa va prezentati la birou, nu-i o meserie de birou. Nu va asteptati sa discutam pe Skype, messenger etc, n-am vreme.

Ma astept la oameni care gandesc corect, care implementeaza curat si care se tin de treaba. Poftiti.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

54 Responses

 1. romania inedit`s avatar
  1
  romania inedit 
  Wednesday, 9 June 2010

  Trimisai RT si sunt curios in cat timp o sa gasesti pe cineva !
  Ar trebui sa postezi anuntul si pe forumuri de acest gen !

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 9 June 2010

  Multumesc.

  Am de gand s-o tin o saptamana-doua deschisa, dupa care vedem ce-am primit si voi mai scrie.

  Nu ma ating de bestjob si alte asemenea, pentru ca acu' vre-un an am facut gresala si-am primit >80 de cv-uri, din care nici unul singur nu era macar vag acceptabil. N-am nevoie de spam.

 3. Programator in C++, minim 5 ani de experienta, cu studii superioare...si tu oferi salariul minim pe economie? :))))
  This is pure gold...ti-a fugit si unicul neuron.

 4. Deci hai sa candidez si eu desi eu nam terminat inca liceu da sigur il termin. Hai sati dau un exemplu de program care lam scris recent:

  order(runif(136,0,1))

  Am mai scris unu dai similar si nare rost sal trec aicia.

 5. Cristian`s avatar
  5
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Wednesday, 9 June 2010

  Pentru o selecție mai ușoară ar fi trebuit să dai un test de tip FizzBuzz :-)

  Write a program that prints the numbers from 1 to 100. But for multiples of three print “Fizz” instead of the number and for the multiples of five print “Buzz”. For numbers which are multiples of both three and five print “FizzBuzz”.

  În orice caz, ar trebui să menționezi ceva și despre proiectele la care se va lucra.

 6. eu ma cacai sa angajez 2 salvamari pe 800 de euro de ceva timp, daca e cineva interesat un email la numele meu pe yahoo.Locul de munca in dubai, transportul platit dus intors. contract pe 1 an.

 7. Deși foarte probabil vrei să ții confidențiale aspecte precum scopul proiectului, ce face el și așa mai departe, eu sugerez că ar fi bine să treci câteva detalii legate de tehnologii: de exemplu, dacă se lucrează cu design de interfață grafică sau dacă ai nevoie de un programator pe rețelistică, linux, windows etc. fiindcă n-o să găsești unul (nici măcar doi) care să le facă pe absolut toate bine. Poate vrei pe mai multe domenii, caz în care s-ar putea să nu îți ajungă doi programatori.

  De asemenea, presupunând că vorbești despre C++ și nu doar C plus clase, la cea din urmă pricepându-se orice individ care a pus mâna pe „C++ for stupid people”, dă-mi voie să fiu pesimist și să îți spun că o să fie greu să găsești un asemenea om la noi. Deși intru zilnic în contact cu oameni care au pretenții de specialiști în programare (o bună parte din ei chiar sunt), cred că nu cunosc mai mult de doi-trei oameni capabili să programeze în C++ (repet, C++ și nu C) ca lumea. Mai degrabă cauți pe Java dacă poți, acolo sigur găsești.

  Evident, e posibil să mă înșel, dar uite că în facultăți nu prea se face C++ cum trebuie - mai mult din comoditate/lene decât altceva - deși e o unealtă de bază în industrie. În orice caz, mult succes să ai.

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @Radu Boncea Tu ori nu stii citi, ori nu stii despre ce vorbesti.

  Ca de obicei, de altfel.

  @dadatroll Stii ce ai de facut. Desi parca mi-ar parea rau sa transformam o frumoasa relatie de web trolling intr-o banala relatie profesionala.

  PS. min=0, max=1. Esti redundant.

  @Cristian Nici nu ma indoiesc ca "trebuia" sa fac tot felu' de chestii. Da' stii cum e, economie libera inseamna ca fiecare om convins ca stie ce "trebuia" facut poate face, nu-l tine nimeni.

  FizzBuzz auzi.

  @cipslim Lol. Nici eu nu m-as duce in Dubai pe 800 de euro, pana mea, chiria e mai mult acolo.

  @spyked Nu-i neaparat un anumit proiect. Oameni buni sa-mi gasesc, ca ce sa le dau sa faca gasesc sigur. Oricum platformele/librariile sunt in general destul de obscure, asa ca daca mai adaugam si cerinte de-alea sigur nu mai avea cine sa raspunda. Din pacate nici de Java n-am timp.

  Orisicat, vedem ce iese.

 9. @Boncea

  mircea incearca doar sa-l fenteze pe stat. cele mai mici taxe=bucuria mircicului. dar cand e sa dea cu piatra e primul. ca statul nu face treaba, ca statul e rau. ca bine face ca taie din salariul functionarului, etc.

 10. @Mihai
  Mircica este un agarici care-si inchipuie ca taraba lui din piata este o mega corporatie. Hai bai Mircea, dar chiar asa, Polimedia Corporation ca lider in Romania pe logistica, consultanta, ERP, design, publicitate, etc nu-si permite sa dea decat salariul minim pe economie?

 11. polimedia nu-i corporatie, ci dupa toate aparentele, afacerea stapanului.

  iar lider in romania pe logistica, consultanta, erp, design si publicitate, este dupa cum sunt si eu as la balet sau demaio potrivit in pr. ;)

 12. nu, stai ca pot ghici explicatia: românii e leneşi şi prin urmare banii trebuie daţi fix per proiect ca să fii sigur că nu-ţi freacă duda.

  am I close?

 13. @dAImon

  dar ca sa fii sigur ca nu-ti freaca duda, tre' sa le dai macar banii de chirie, intretinere, mancare, baut, birotica, etc. daca nu ii dai aia, nimeni nu sta de vorba cu tine. ca aia-i plata ta, tu ii tii sa lucreze pentru tine. restul platii, e ce il ambitioneaza pe om sa lucreze, adica, sa zicem chestia aia cu proiectele de care vorbesti dumneata.

  dar daca nu platesti nici cheltuilelile sale primare, stai tu linistit ca angajatul se va pisa pe tine. cu jet. de ce? pen' ca marginal poate gasi oricand ceva mai bun si inclusiv mai lazy pe piata din romania. scuze ca nu-s tocma' coerent, dar rezolvam asta in mesajele viitoare, in caz ca apar misunderstandinguri.

 14. cipslim`s avatar
  14
  cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
  Thursday, 10 June 2010

  E mai scump in Bucuresti decat in Dubai mey, lasa minciunile.Un apartament de un an in cladire cu piscina, jim, securist, etc, 2 camere cam 13 000 de parai pe an (si camere nu ca la noi camarute).
  Dar in suburbie sunt cu 500 garsoniere de 80 mp. Si la o adica cam 200 de dolari de caciula sa stai confortabil.

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @Mihai, Radu Sunteti prosti. Regret ca tre' s-o spun asa net, da' sunteti.

  @dAImon Lasa bre, e plin de experti care stie ei mai bine. Si anume, ce si cum sa faca altii cu banii lor. Ase mi-s de dragi ceva ce nu-ti poti inchipui.

  @cipslim Io nu stiu, ca n-am fost, da' asa am auzit, ca-i scump ca dracu', Hong Kong style. Or mai redus proprietarii chiriile sau n-o fost niciodata scump, zici ?

  Dupa exemplul tau pare cam scump, ca nu vaz cine da 1000+ dolari pe luna pe-un "apartament". De banii astia iei in chirie casa, ma rog, "vila". Da' acu mai depinde si de concret, ca asa teoretic... o dam in dela lu' Boncea.

 16. Trebuie sa fie specialist in web feng-shui !!!
  Jubilez, nu alta. S-ar putea chiar sa ejaculez. E vorba de ``reparat`` polimedia. us , voi chiar credeati ca eu vorbesc aiurea ?

 17. Mircea, rebuturile de genul celor de mai sus apar din senin sau le şi naşte cineva? Pentru că eu cred că ar trebui să ştim de cine nu trebuie să ne atingem, la o adică :)

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @Marian S Vezi c-ai pierdut o negatie pe drum, imi pare.

  @DeMaio Frustrarea naste monstri.

  Asa ca practic de cate ori zici "imi bag pula" la nervi, practic ce faci tu este o copulare damnatii, futi frustrarea, "rezultand rezultate nu dintre cele mai bune", ca sa imprumut expresia unei cititoare de prompter ramasa accidental fara prompter si fortata deci sa se exprime de una singura.

 19. suntem prosti neti, bruti, boi, vite, vitei si ce mai vrei tu, cu asta am cazut de acord.

  cat despre postul asta, mi-ar placea sa ti-l citeasca ceva specialist de la ru/hu care lucreaza pentru ceva corporatie serioasa. ca mno, eu unul nefiind in domeniu, totusi nu ma astept sa angajezi ceva specialisti cu el, cel mult niste amatori. exista cerere din gros, dar oferta ioc.

  @demaio

  singurul nascut prost esti tu. ce si mai pacat e ca asa o sa si mori. da ce conteaza, sa traiasca metalul, nu?! losere! q:

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  Ai ajunge mult mai departe ilustrand de ce crezi tu ca n-oi angaja ceva specialisti cu el decat poti ajunge interactionand cu propriile frustrari si spaime.

  Prima e o abordare pozitiva, care imi ingaduie mie sa constat ce-am gresit sau mai probabil tie sa constati ce n-ai inteles. A doua e oarecum inutila, un fel de tragere de puta.

 21. da' chiar, stiam ca programatorii buni ti-i gasesti prin head-hunting, nu vin ei la tine :D

  daca tot era vorba de dat cu parerea, gen.

 22. Mircea Popescu`s avatar
  22
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @dAImon Aia-i drept mei, da' acu', nu-i voie sa verificam empiric teoriile ?

  Ca practic asta-i avantaju' principal de-a tine un blog, poti sa-ti verifici teoriile. Cu cat mai mare, cu atat mai bine.

 23. @Mihai - Reţin faza, m-am născut prost. Păcat că tu trăieşti aşa. Regret nefericirea, să ştii, chiar dacă nu-ţi dai seama de ea :)

 24. @mp

  pai ma gandesc ca ti-ai pus anuntul pe blog si nu pe site, la o sectiune, cariere, gen, fix ca sa ne dam si noi, acesti gura-casca cu parerea. sincer prima mea reactie a fost sa ii trimit linkul lui frate-meu, dar el oricum lucreaza pe proiecte, e drept ca in general in echipa. dar oricum nu ramane in tm peste vara si nu cred ca era interesat.

  mno, nu mai am de gand sa fac interventii in cadrul postului asta. lamurind cele spuse de daimon mai sus, m-ai multumit. te las sa iti verifici teoriile in pace.

  @demaio

  sincer, chiar nu-s curios sa intru in polemici... eu te-am dat doar ca exemplu. si atat. nu am chef sa explic ori sa intru pe directe si din alea. pa!

 25. @ daIMon, comentariul 21: stai linistit, pentru ``reparat`` fengshuiu` la polimedia. us e suficient unul de duzina.

 26. @Mihai - Clar, Mihai. Şi "din alea" să fie, că e poporene, care sunt.

 27. Mircea Popescu`s avatar
  27
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @Mihai Pai nu tre' obligatoriu sa fie in TM, poa' sa fie si-n Chisinau din partea mea. Cred ca se si zice acolo la text.

 28. ziceam in sesnul ca pleaca in vacanta. cand pleci in vacanta nu prea iti arde de munca, ci de prietena. in fine, nu mai stau sa explic ca vad ca se interpreteaza totul. (:

 29. e caldurile de vina.

 30. Mircea Popescu`s avatar
  30
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  @Mihai Omg ai scris sensul gresit! Nici sa scrii nu stii! Omg!

  Io de un' sa stiu ca are pretena, daca tu nu zici ? Si ca sa pot fi de acord ca in vacanta iti arde de ea, mai ales pe caldurile astea, tre' neaparat poze.

  :D

  @dAImon Pe cuvant daca nu.

 31. Mie imi pare obositor ca, omi care nu te cunosc, ajung sa emita bule si edicte cum ca stiu ei mai bine ce-ai tu in cap, sau, stiu ei mai bine de ce esti in stare.

 32. Mircea Popescu`s avatar
  32
  Mircea Popescu 
  Thursday, 10 June 2010

  Si mie mi se pare.

  Sa mai notam in treacat ca nu se cere un soi de geniu capabil sa rescrie compileru' lu' Stallman asa fel ca sa scoata cod mai bun, si nici pretind sa-mi arate un cec de 128 centi de la Knuth. Ci pur si simplu un om competent. Adica de-aia din care ar trebui sa avem minim o suta de mii, daca judeci dupa agitatiile de pe social media.

 33. @Mircea
  Si zici ca ai vazut/auzit tu de ceva aplicatie majora in Cpp facuta in RO in ultimii 5 ani ?

 34. Mircea Popescu`s avatar
  34
  Mircea Popescu 
  Friday, 11 June 2010

  Sa nu fie cu suparare, da' eu n-am auzit de ceva aplicatie majora a nici unei tehnologii facuta in Romania niciodata.

  Mai avem pana la statutul de Coreea de Sud.

 35. A fost Romanian Antivirus până să fie înghițit de Microsoft. Unii ar spune că e și Bitdefender, eu nu știu ce să zic, nu-s în temă cu piața asta.

  În rest, mai sunt (câteva pe hardware, da' și pe software), dar marea diferență e că nu sunt românești și multe din ele nici măcar n-au piață de desfacere în România. Și mai sunt proiectele open source la care se implică și companii românești, da' pe astea nu le punem la socoteală.

 36. Mircea Popescu`s avatar
  36
  Mircea Popescu 
  Friday, 11 June 2010

  Minus faptul ca mnoa, un antivirus e asa, un fel de n-ar mai fi, totusi RAV-ul era destul de inteligent si agil in prima faza. Adica prin 97 sau asa ceva. Dar in rest, vezi si tu, cam scobim fundul butoiului.

 37. alexut`s avatar
  37
  alexut 
  Friday, 11 June 2010

  waa :D, e pentru joc programatoru' ? Inseamna ca in curand o sa avem un teta ?

 38. cipslim`s avatar
  38
  cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 11 June 2010

  capitalismul... se raspandeste, si ma simt ager ca un peste...

 39. Mircea Popescu`s avatar
  39
  Mircea Popescu 
  Friday, 11 June 2010

  @alexut Nu neaparat, ca asta ar fi cam al patrulea om care incepe cu lucrul la Epothy si sfarseste realocat la alte proiecte mai presante.

  Da' zic Doamne-ajuta.

  @cipslim Si tie-ti zic Doamne-ajuta :D

 40. Cristian`s avatar
  40
  Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Saturday, 12 June 2010

  [off-topic]
  @spyked: în puține locuri se folosește C++ la maxim, dar nu neapărat din motivele menționate de tine. Din ce am remarcat eu până acum, fie compilatoroarele nu erau prea grozave, fie se dorea un cod cât mai clar și inteligibil.

 41. Mircea Popescu`s avatar
  41
  Mircea Popescu 
  Saturday, 12 June 2010

  Bine, bine, la maxim. Sa se foloseasca la minim zic, numa' sa se foloseasca.

  Nush de ce o rupt-o discutia-n campul perfectiunii, io nu vreau sa-l angajez pe Wozniak, io vreau sa gasesc un om competent. Nu unu' la un miliard, ci asa, unu' din zece, o suta, de-alea.

 42. Daca reusesti sa angajezi cu blogu da numa de veste si scot si eu cateva posturi la concurs :D

 43. Mircea Popescu`s avatar
  43
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  Pai daca reusesc nu-ti spun, ca imi faci concurenta, da' daca nu reusesc ma plang. Bine asa ?

 44. io n-angajez softisti asa ca nu-ti fac concurenta ;) .

  Eu caut in principiu salesmani :D.

 45. @Dr. A Ukavra/Luka D e pricepută într-ale vânzărilor.

  P.S. Ba poți să-i faci și concurență, că și el ți-a făcut la Scobitori zilele trecute. :D

 46. Mircea Popescu`s avatar
  46
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  @Dr.A Poate sa-ti sune a gluma, da' sincer, opinia mea e ca vocatia cetateanului Marian e fix aia, de vanzator. Din pacate, datorita si unui sistem educativ defectuos inca isi cauta directia plutind in deriva. Daca are norocul sa se angajeze la o minte limpede, care sa-i poata nu doar spune ce are de facut, ci si de ce se fac lucrurile astfel si nu altfel, si sa tina biciul pe el un an-doi poate da rezultate surprinzatoare. Nu mi-e clar daca tu ai nervi de calificare la locu' de munca, da' adevarul este ca-n vanzari se cam practica, si-n plus romani calificati calumea de la inceput oricum vei gasi mai greu.

  @Mari Nu ne temem de concurenta in integro, cat de curul dintr-ansa :D

 47. De cine vorbiti aici, de Marean Vanghelie ?

 48. Valentin`s avatar
  48
  Valentin 
  Sunday, 13 June 2010

  @ Dr. A - vanzatori de .. ?

  @ Miircea (da, sunt doi de i) - in mare (si in ocean) sunt de acord ca vreo doi pe aici n-au prins ideea articolului/postului/cererii de oferta.

  Numa ca d-aici incolo avem opinii diferite. Tu crezi ca ei sunt (aici introduci tu epitetul ornant sau adjectivul sau invectivul sau whatever), eu cred ca ei "este" invidiosi.

  Ca adesea invidia roade mai tare pe la cei cu mintile ceva mai spalate de murdaria aia cenusie .. asta e altceva si poti face un post special pe tema asta (daca platesti drepturi de autor pentru idee ..)

 49. Mircea Popescu`s avatar
  49
  Mircea Popescu 
  Sunday, 13 June 2010

  @Valentin Pai decat sa platesc eu, mai bine scrie tu si plateste-mi mie, sau cum era versu' ala...

 50. Garfield`s avatar
  50
  Garfield 
  Wednesday, 13 June 2012

  Bai, sunt fascinat ca nimeni n-a intrebat intre atatea comentarii cat e bonusul per proiect. Doara acolo-i grosu', right?

 51. Mircea Popescu`s avatar
  51
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 13 June 2012

  Pai evident ca depinde de proiect. In general asa functioneaza astea, uite asta si asta e de facut, atita primesti, atunci livrezi.

 1. [...] cind am incercat a angaja un roman, atit pentru o munca necalificata cit si pentru una calificata m-am lovit cam de aceeasi distributie statistica. E drept ca esantioanele sunt mici, o suta [...]

 2. [...] Zgura Internetului Vineri, 09 Septembrie, Anul 3 d.Tr. | Autor: Mircea Popescu Cum poate ca va amintiti tineam intr-o vreme un forum de suport pentru un proiect de facut un MMO pentru care n-am reusit veci pururi sa gasesc programatori. [...]

 3. [...] se intimpla in jocurile de generatie 2 care deocamdata nu exista ca io tot nu reusesc sa-mi gasesc programatori cit nici artisti seriosi scl. In tot cazul, daca sunteti curiosi de-o discutie pe tema sifoanelor [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.