Un scam infect

Monday, 13 June, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Totul a inceput cu

un-scam-infect

Link-ul ne duce la

2011-06-13_0221

Iar site-ul respectiv il aveti aici.

Semnalele de alarma ar fi cam dupa cum urmeaza :

I. Site pe .com, dar aparent dedicat traducerii fix din limba romana. Totusi, daca au de tradus si din bielorusa, turkmena, afgana scl, pe ce site se petrece minunea ? Te-ai astepta sa vezi un id=ro in url, un cookie setat, ceva, nu un site static fix pe romana. Eventual daca era in .ro, da' nu prea renteaza scamerului sa cumpere domenii scumpe si exotice.

II. Poze stock de sales letter. Baietii care se ocupa cu tepuieli pe Internet sunt foarte formalizati in materialele pe care le foloseasc, au seturi de imagini "bune", ca de exemplu proasta aia din fata laptop-ului, gramezile de teancuri de dolari scl.

III. Sublinierea cu galben. Asta-i deja impamintenita, orice-i subliniat cu galben e scam. Asa cum filtrul de email are o regula numita DEAR_SOMETHING BODY (Contains 'Dear something'), si care valoreaza hapt 2.2 puncte (din 5), tot asa filtrul de web tre' sa aiba o regula ca daca-i subliniat cu galben, e scam. Ca e.

IV. "Exemple" de scam. X, Y, Z, neidentificati, cistiga niste bani (inconjurati cu rosu si subliniati cu galben, sa fie indubitabil). Chestia asta-i minim 49 puncte (din 5).

V. Numele gresite (cite romance numite Jeena cunoasteti ?), suferind de cowboysmul tipic american (ce, francezii nu se numesc Tim ? da' cum sa se numeasca, doara ce nume bun e Tim, cum ai vrea sa-si zica, Guy ?!), etnicitatile gresite (cite romance cunoasteti dvs. impielitate-n nuanta aia de ciocolatiu ? ca eu niciuna). Chestiile astea nu-s neaparat specifice scamurilor, se gasesc destui cowboy si-n companiile mai spalatele, da' totusi e un indiciu ca ceva nu-i tocmai in regula.

VI. "Garantiile" lui peste prajit, garantate-n fapt de cuvintu' lu' Nedeflorena si eventual de bonuri de tezaur emise de guvernu' confederat din Richmond. Tot soiu' de icoane si iconite cu "security verified" si alte fetisisme africane.

VII. Legaturi la Clickbank. Chestia aia e un fel de Zango, un fel de McColo, o chestie creata strict pentru a comite si facilita comiterea a cit mai multe ilegalitati e omeneste posibil fara a trece totusi limita de-a dreptul. Nu cred ca imi poate da cineva exemplu de produs legitim comercializat prin Clickbank.

PS:

    Eu : realtranslatorjobs.com check this shit out lmao
    Ea : With the internet making it easier to communicate worldwide and the ever increasing global market place gag me with spoons

    Eu : srsly. this is a scam to trick romanians outta $34.
    Ea : wtf that's a lot of pufuleti, leave teh romanians alone!

    Eu : mhm

O suta de lei se cistiga destul de greu in tara asta. Zic sa ingrijiti de ea.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. Cristian Ignat`s avatar
    1
    Cristian Ignat 
    Monday, 13 June 2011

    A nu se intelege gresit ca sustin astfel de site-uri :-)) Asa cum discutam si pe Twitter, din pct de vedere Adwords reclama e f ok. Titlul contine o intrebare, apoi in descriere i se prezinta solutia. Pe langa asta verbul "hire" si "earn" sunt folosite pentru incuraja vizitatorii sa dea click pe reclama. Mai adaugam si faptul ca reclama este pentru romani (!!!) care cauta pe .com fraze ce contin cuvantul job. Cel care a facut reclama, stie ca o persoana care cauta "job" pe site-uri din afara este dornic sa castige mai multi bani si el vine cu solutia.
    Intr-adevar site-ul este de tip scam.
    Daca ar fi sa compar strategia de promovare a acelui site cu strategia abordata de cei care fac Adwords pt Cora: http://screencast.com/t/m9sTKaKHR este departe castigatoare. Chiar si atunci cand faci branding, poti sa faci reclame mai targetate un pic, nu :-) ?

    Asa cum ai punctat si tu, chiar si landing page-ul este unul "castigator". Din pacate este intr-adevar o teapa, dar ca idee Google se sesizeaza din ce in ce mai mult la acest tip de "business" iar costurile lor de promovare vor fi din ce in ce mai mari pana nu isi vor mai permite :-)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 June 2011

    Pai nici nu cred ca sustii, din punctul ala de vedere link-ul era dat foarte corect, la poza.

    De acord si ca adwords e ok, mai ales in sensul in care discutam pe twitter, adica sunt destui vinzatori legitimi care mai au drum lung pina sa ajunga la nivelul astora.

    Problema mare este mai ales ca in afara unei comunitati de citiva oameni, o suta ? o mie ? habar n-are romanul internaut de chestii absolut banale, de care pina la urma depinde securitatea lui. De-aia am zis ca e bine sa scriu clar si lamurit cam care-i treaba.

  3. h4xoru' poporului.

    mie imi plac astia, ca cica oferta e valabila numai pana azi.

    http://invata-germana.info/

    http://img847.imageshack.us/img847/9823/ianurie.png

    daca schimbam data la pc ...

  4. There will always be special offers...

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 13 June 2011

    @Critic Hahahah cold ownage :D

    @gheorghe For a special fool just like you!

  1. [...] Un scam infect [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.