Timpul mediu de viata

Sunday, 02 January, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Avem aici o lista de izotopi :

hassiu-265, meitneriu-266, bor-262, litiu-8, nobeliu-259, erbiu-160, mendeleviu-257, erbiu-165, fermiu-252, fermiu-253, mangan-52, thuliu-167, vanadiu-48, californiu-253, crom-51, mendeleviu-258, californiu-254, cobalt-56, scandiu-46, sulf-35, thuliu-168, fermiu-257, thuliu-170, poloniu-210, cobalt-57, vanadiu-49, californiu-248, rutheniu-106, neptuniu-235, cadmiu-109.

Ce au elementele acestei liste in comun ? Care-i criteriul dupa care a fost alcatuita lista ?

Daca nu va sare imediat in ochi, pot sa va spun eu : este o lista a izotopilor ordonata descrescator dupa durata de injumatatire. Hs-265 are cam 0,002 secunde, iar Cd-109 cam 462 de zile.

Ei, ati auzit de ei ? Pai... nu prea ati auzit, ma gindesc. Sigur, unele nume suna familiar, sulf de exemplu, sau cobalt sau crom, dar nu de la izotopii astia sarmanii, care nu apuca sa vada patru anotimpuri, ci de la modelele originale si stabile. Singurul motiv pentru care cobalt-56 sau sulf-35 va par oarecum familiare este coincidenta de nume cu cobalt.com si sulf.us, pe care incearca (fara succes) sa le copieze.

Pentru ca, daca tot veni vorba, avem dincoace o lista cu proiecte online :

blogoree.ro, photoshop20.ro capslock.ro, moose.ro, forumulbloggerilor.ro, revvnation.com, webara.ro, autocritic.ro, adcaptcher.com, kasardia.com, 2w.ro, ninth-prime.com, gadgeteer.ro, ftw.ro, grandi.ro, netgirls.ro, eok.ro, ghelir.ro*, pestrada.info, dupabloguri.realitatea.net, cerecomand.ro, strategist.ro, ceimbracazi.ro, zazazoo.ro, arbocontext.ro (lol), hyperactive.ro*, strategic.ro...

Ajunsi aici, trebuie facuta o precizare : prima lista se termina cu un punct. Asta pentru ca acolo in lista se gasesc toti izotopii care indeplinesc conditia. Lista este exhaustiva.

A doua lista se termina cu puncte de suspensie, pentru ca... pai pentru ca... pai cam de ce credeti ? Am facut-o in cinci minute, numai din puterea amintirii asa, extemporale, asupra ultimilor doi ani de online.ro. Despre citeva proiecte din lista am scris, despre cele mai multe n-am scris, nu pentru ca "n-au meritat", dupa criteriul ala n-ar fi trebuit sa scriu despre niciunele, ci pur si simplu pentru ca mi-a fost lene. Se mai intimpla.

N-am sa completez lista, nu atit pentru ca mi-e lene cit mai ales pentru ca ar fi absolut inituil : cartelul impotentei lanseaza de-astea pe banda rulanta. Mare tam-tam, mare frectie reciproca la piciorul de lemn, declaratii de mare efect (proiectul anului, cel mai promitator, toata increderea, cistigator al mentiunii speciale pentru harfe si impresii la cine stie ce eveniment de carton, alea-alea). Dupa care trece o luna, si nu se intimpla nimic. Si mai trece o luna, si nu se intimpla nimic.

Si mai trece o luna, si inca una, si ale dracului alea citeva sute de milioane de euro nu mai vor sa vina odata. Dar Bobby Voicu nu dispera, ci lanseaza un nou proiect. Alex Negrea nu se reprofileaza, eProstin nu cedeaza, trupa ramine la datorie : lanseaza in continuare proiecte.

Care, sarmanele, "gindite" fiind de aceleasi capete seci, executate fiind de aceleasi miini paralitice, laudate de aceiasi ceterasi balosi care-l lauda si pe Vintu si pe Basescu dupa cum curge ciorba pe lingura, care-s anti ecologie si pro RMGC, care-s campioni de interneti si aprigi sustinatori ai Microsoft, Internet Exploder y compris... ce sa mai, ca deja s-a pierdut subiectul, vedeti ? Vorbeam despre proiectele lor, da' s-a pierdut subiectul pe drum. Care proiecte ?

Pai alea, proiectele cu timp de injumatatire masurat in ore, in zile, in saptamini, in luni. Proiectele!

Care proiecte ? N-avem. Da' sa recunoastem cinstit : nici nu prea are cine.

Romania se bucura ca intotdeauna in istoria ei de-o larga abundenta de non-valori care bucuros s-ar vedea in fruntea trebilor si-o acuta lipsa de lideri adevarati. Pe de-o parte, o totala si-o completa lipsa de oameni capabili, inteligenti, abili si muncitori. In schimb, un colosal deluviu de fonfi, flecari, gagauti, gusati, balbaiti cu gura stramba si tot restul. Fanarul, ilotii, alea.

Mnoa, ce ne facem ?

UPDATE : Am primit la redactie, dupa inchiderea editiei, un anunt foarte important :

eafiliati

Plz to liek on facebook ty.

UPDATE 7 Martie 2011 :

Long story short - ne-am hotarat sa lansam impreuna o agentie online full-service. Acum agentia exista, se numeste HyperActive si astazi este lansarea oficiala.

Sunt foarte increzator in succesul acestei companii – Alex Visa este unul din cei mai buni specialisti in marketing interactiv pe care ii cunosc, pornim cu o echipa de care suntem amandoi mandri iar piata de publicitate online din Romania este cu siguranta gata sa faca pasul catre maturizare.
~Dorin Boerescu

---------
* Sf Ghelazar a revenit cumva din morti. Vezi la comentarii.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

 1. io asta cu durata medie n-am inteles-o... de ce medie? adica cum inca nu stim de ce anume poate sa sara ba acum, ba peste o ora, da-n medie tot la 2 ore odata... cum isi alege izotopu' ala momentul in care sa se injumatateasca?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Sunday, 2 January 2011

  Ie un mister.

  Da' poate se poate explica statistic : chiar daca fiecare gagica se dezvirgineaza ori la 12 ori la 72 de ani ori undeva intre ele, totusi gagica medie se dezvirgineaza undeva in jur de 16. Cum isi alege momentu' ? Pai... are in compozitie niste bilute inca mai mici decit biluta care-i ea, numite qua asta, hormoni, care-i tin ceasu'.

 3. Nu am auzit decat de patru dintre proiectele enumerate mai sus. Rusine sa-mi fie!!!

 4. eu numa' de: ghelir, blogoree si ftw.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Sunday, 2 January 2011

  Vai, deci este posibil ?! Mesajul conjugat si eforturile congregate ale intregii microblogosfere n-ating chiar pe toata lumea ?!

  Cine ar fi crezut, mai.

 6. capslock e cel mai tare daca te uiti cand au fost scrise ultimele 4 articole

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Sunday, 2 January 2011

  Pai din Iulie pina-n Decembrie, patru bucati. Da' mai memorabil e continutu' "articolelor". Sa citam, pentru posteritate, ca n-am idee cit isi mai permite' maimutica sa plateasca hosting. Deci :

  Românii sunt invidioşi pe succes
  Monday, 23 August 2010 , de vali petcu

  http://j.mp/9deioG

  Cititi si comentariile si articolul, e trist. E si mai trist ca Vladimir nu vrea sa inteleaga ca nu romanii sunt de vina ca UberVu nu valoreaza nimic.

  Asta e contributia pe August. Merge.

 8. pune bre' si tu uraniu ceva, ca unii cititori de ai tai sustin ca lumea are 6000 de ani.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 11 May 2011

  Regret sa te informez ca vei arde in focurile Gehenei pentru ca nu cunosti ca Uraniul a fost pus pe Pamint de catre Satana ca sa para ca se dezintegreaza si sa induca in eroare naivii.

 10. ah da, corect corect, uite ce s-a intamplat in Japonia.

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 11 May 2011

  Ala era uraniu nesfint de la Satana.

 12. Chiaburule, vrei sa ne ceri bani! Ai regionalizat cititu' pe blogul tau. :))))

 13. @mp : zicea bolnavul ala de ionut ceva cu biblia si sa nu faci casa pe stanca(lol), cica daia a fost cutremur si etc.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Sunday, 26 June 2011

  @fanel Numa' de vre-un an, asa.

  @Critic Te rog frumos sa nu mai iei numele Domnului in desert copile!

 15. Cristian`s avatar
  15
  Cristian 
  Thursday, 11 August 2011

  Ghelir văd că încă funcționează, iar monden.info ăla n-o fi fost prea strălucit, însă măcar a fost vândut pe bani destul de frumoși. FTW ăla a fost însă penal de-a dreptul.

  P.S. Nu mi se par prea străluciți oamenii din spatele proiectelor cu pricina, dar uite că reușesc să-i prostească pe alții și să le vândă campanii sau advertoriale.

 16. Mircea Popescu`s avatar
  16
  Mircea Popescu 
  Thursday, 11 August 2011

  Foarte bizara faza cu ghelir, dat fiind ca la momentul la care am scris articolul nu mai fusese actualizat de x timp, iar acum privind in arhive vad ca el sustine ca dimpotriva. S-o fi repopulat retroactiv sau ceva, in fine. Vezi eventual si-aici, apropo de "banii frumosi". Pina la urma si Catavencu s-a vindut pe niste "bani frumosi", pe hirtie.

  Nu mi-as face prea mari iluzii apropo de prostitul ala. Sigur, in 2007 se gaseau patroni naivi si firme de fraudat, pe ici-pe colo. Nu-i un model de afaceri.

 17. Cristian`s avatar
  17
  Cristian 
  Thursday, 11 August 2011

  După ce-am comentat am citit și articolul care menționa suma. Dacă o fi așa cum spui tu, n-a fost chiar mare brânză sau în orice caz nu la nivelul atât de mult lăudat.

  Zici că nu-i model de afaceri, dar tot s-au găsit campanii cu Microsoft și BCR sau mai nou minunea aia cu hoteluri a lui Arhi. Probabil că nu pe sume imense, ci la nivelul unui salariu bunicel spre bun, dar na sunt bani din care poți să-ți iei o șaorma cu de toate.

 18. Mircea Popescu`s avatar
  18
  Mircea Popescu 
  Thursday, 11 August 2011

  O saorma cu de toate poti sa-ti iei si din ajutoru' de somaj, pina la urma. Sau din banii pe oral.

 19. da, odata pe luna sau deloc, ca una buna e vreo 20 lei

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 31 August 2011

  Sa adaugam strategic.ro, o chestie de care n-am auzit, da' care aparent exista prin 2009 si-a murit prin 2010.

 1. [...] foarte capabile de-a face pleosc imediat dupa lansare, ca orice balega. Nu va mai obosesc cu exemple, ar trebui sa fie suficient sa observ ca totusi, parca preocuparea pentru "lansare" nu vorbeste in [...]

 2. [...] una alta, vplay.ro supravietuieste, precit se vede, destul de bine. Iara diversele proiecte "de succes" supravietuiesc, tot precum se vede, destul de prost. Sau, ca sa citam din clasici, Faptul ca un [...]

 3. [...] a nimanui, nici macar un element de design. O reclama. Un muc de tigara, ceva, orice. Nimic frate, au disparut ca orice proiecte online care se respecta : in neantul cel mai absolut. Unde sunt ele ? Azi aici, mari succese, modele de urmat, chestii la [...]

 4. [...] reprezentat de-un tinar antreprenor respectabil al carui nume nu-l mai retin, da' e si el parte-a norului de radionuclide, iar marele proiect pe care-l prezenta se numea thankyou.ro. Despre care chestie l-am luat putin la [...]

 5. [...] relativa. Nu a dus nici un proiect in pozitia de-a fi numarul 1 sau numarul 2 (in principal din lipsa de proiecte pe la noi, cit si din lipsa de ierarhii, cit si din lipsa de insasi piata in care proiecte sa se [...]

 6. [...] nimic. Nu s-a intimplat. N-a fost. Nu vorbim despre elefantul roz. Iar in rarele cazuri cind vorbim - da' asa, gingerly, cum zice englezu' - despre elefantu' roz, o [...]

 7. [...] ca riscul unui esec micsorindu-se considerabil ? Noa, bun atunci. Impotenta cartelului reduce timpul mediu de viata, gen. Aş vrea să văd mai multe astfel de proiecte, venind din partea oamenilor ce au puterea [...]

 8. [...] Le-am inchis pentru ca ma autofinantez de unul singur eu insumiix si chiar acum nu pot sa le sustin pe toate. Nu zic ca ne indreptam spre locul-acela-unde-merg-proiectele-cind-nu-mai-merg-nicaieri-pentru-care-nu-exista-cuvint-in-limba-romana-pentru-ca-in-limba-romana-toate-proiectele-reusesc. Cind am inchis RU & BG, am intimplatx datorii de aprox 6k euro pentru RU & 5k euro pentru BG. 500 euro pentru Ucraina. In ultima luna ne-am ocupat cu un pic de reduceri de costuri aici la MK, pe masura ce generam o multime de unici/vizitatori. [...]

 9. [...] pustanul in discutie la capitalul destinat achizitiei de mijloace fixe survin din spam pentru "proiectele online" de larg rasunet si mare viitor [...]

 10. [...] ca-s plini de gauri, pe care le repara. Primesc o masinuta. Proiectul nu duce nicaieri. Asta este soarta proiectelor online ale baietilor [...]

 11. [...] mine ma distreaza sa masor experimental timpul mediu de viata a tot soiul de efemeride care se simt ele, asa, lideri. Musculitele la arat, liderii de front de [...]

 12. [...] miste. Banuiesc c-o fi luat-o-n directia Bakemono, ca tot restu' de "succese" locale. Stiti voi, timpul mediu de viata, alea, nu mai [...]

 13. [...] so exactly alike the cheapo Romanian spamrings I was taking apart and mocking all the way to their grave a few years ago it's not even funny. [↩] Category: Meta psihoza Comments feed : RSS [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.