Tablagii si opiniile lor

Monday, 07 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Un citat, pescuit la intimplare din milia catraliarde :

Sa fim seriosi.... laptele nu este sanatos si punct! Nici macar laptele natural de la tara nu este sanatos din cauza proteinelor nespecifice organismului uman si a hormonilor dedicati VITEILOR! Nu degeaba nu se recomanda lapte de vaca copiilor mici sau sugari! Cat depsre laptele de consum de pe piata.... numai cuvinte de critica din partea mea: apa chioara, plin de hormoni si pesticide (din hrana vitelor), fara pic de vitamine si elemente necesare omului, iar calciul este complet inutil ... doar marketing curat!!!

Sumarul ideilor traznite :

  • natural ≡ la tara.
  • laptele de vaca nu se recomanda in alimentatia sugarilor de om pentru ca hormonii dedicati viteilor pe care-i contine [vor transforma plodul in vitel].
  • vitele se hranesc cu pesticide.
  • omul traieste din elemente (Na, Ca, Cd, Se, U etc) si din vitamine (A, Be, Ce, Detce).
  • calciul este complet inutil, oasele formindu-se din marketing curat.

Din fericire avem si o definitie a naucului :

    TABLAGÍU, tablagii, s. m. 1) Jucător pasionat de table. 2) (peior.) subofițer (de armată sau de poliție).

Tablagiul este un plebeu, ceea ce inseamna pe de-o parte om sarac, si pe de cealalta parte inseama om fara prea multa scoala. Tablagiul nu admite ca este un plebeu, ci are impresia ca e om, exact la fel si exact egal cu toti ceilalti oameni. Ca de exemplu, cu mine.

Confruntat cu manifestarile palpabile ale inferioritatii lui, in raport nu doar cu mine ci cu o insemnata abundenta de alti oameni, tablagiul da un complex de reactii specifice, dupa care-l putem de altfel si identifica.

In prima faza frustrarea, imediat ulterioara constatarii de catre tablagiu a unei dovezi oarecare a inferioritatii lui. Ea se manifesta uneori, sottovoce, "l-ai vazut pe ala ce are/zice/face/isi permite" dar cel mai adesea se consuma complet in forul interior al tablagiului. Presiunea pe care-o pune asupra psihicului lui se descara in a doua faza, printr-un complex de superioritate. Tablagiul crede sincer ca este mai bun decit ce-i care-i sunt superiori. Acest complex se intareste prin repetarea procesului frustrare-descarcare. Cum dovezile palpabile ale inferioritatii tablagiului sunt nenumarate si omniprezente (bat-o vina de societate a informatiei, cum nu mai poti ignora nimic astazi pfoai), complexul de superioritate se gaseste bine batatorit, cam ca si tablele de la a caror batatoreala zilnica se si trage numele categoriei.

Ca orice complex, si complexul de superioritate al tablagiului isi creeaza rationalizari ulterioare, dintre care citeva sunt mai importante si merita mentionate :

  • Conceptualizarea norocului. Exista un ceva, dincolo de lume si de manifestarile obiective ale obiectelor reale care cumva, inexplicabil dar indisputabil le organizeaza interactiunile. Acel ceva l-a identificat pe el si-l persecuta, din motive tot inexplicabile si la fel de indisputabile. Daca n-o avut noroc ?
  • Conceptualizarea raului. Mai nou botezat "coruptie" in politica si "invidie" pe Internet, in istorie fiind traditional numit inspiratie de sorginte satanica, raul din oameni este ceea ce-i face sa nu fie de acord cu evaluarile tablagiului. Inclinatia de-a gasi imaginare defecte morale semenilor, amplu demonstrata de-o anonima cu pretentii nu-i cu nimic diferita de povestile cu "astia care toti fura", impiedicindu-l astfel pe oricare tablagiu cumsecade sa munceasca. Asa-i lumea asta, rea.
  • Evaluari categoriale. Asa sunt americanii, timpiti. Asa sunt femeile, curve. Asa sunt doctorii, spagari. Asa sunt pensionarii, basinosi. Asa sunt soacrele, acre. Asa sunt artistii, increzuti. Asa sunt bancherii, hoti. Asa sunt intelectualii, naivi. Asa sunt... mai frate. Toti sunt in cite-un fel numa' nu tablagiul, mare noroc cu fantastica lui echidistanta si putere de abstractiune, de-a nu fi nici american, nici femeie, nici doctor, nici pensionar, nici soacra, nici artist, nici bancher, nici intelectual. Nici nimic. Cum ne-am descurca noi astia, americanii, doctorii, soacrele, restul, si ce s-ar alege din actul ratiunii daca n-ar exista tablagiul sa nu fie nimic, si nefiind nimic sa poata sa ne comunice si noua Adevarul ? Adevarul nimicului, foarte important, vital chiar.

Ar trebui probabil sa inchei moralizator atragind atentia asupra realului pericol cu care ne confruntam, si sa explic cum deversarile imunde ale mintilor populatiei de tablagii vor ineca Internetul si eventual vor potopi chiar intreaga lume.

Imi pare rau, dar teoria asta nu ma convinge. Am mai vazut inundatie de apa, de namol, de miere chiar, da' inundatie de nimic n-am vazut niciodata. Sau, daca preferati, se intimpla cite una in toata clipa. Si per total care-i efectul ? Nimic ? Noa dara.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. nu stiu unde ai dat de cretinul ala, probabil alt otv/ist. probabil cretinul a amestecat chestia aia cu asa zisii hormonii de crestere din lapte care se dau unei vaci, dar sunt interzisi de 10 ani in europa parca, numai in sua exista.

    mai degraba nu inteleg de ce te-ai mai deranjat :lol:

    no ghini ma gheorghi, cica laptili di la vaca noi bon.

  2. gheorghe`s avatar
    2
    gheorgheinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 7 March 2011

    Teoria asta e posibil s-o fi preluat-o dintr-o carte numita Studiul China, unde zice ca cica chinezii nu mananca lapte si de-asta nu fac atat de mult cancer sau ceva, ca laptele contine cazeina si cica faci cancer de la ea.

    Acum mie nu prea-mi vine sa pun botul la dastea, dar asa mi-au zis si mie niste unii care mananca numai chestii vegetariene si le vine sa planga cand vad un KFC.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 March 2011

    @Critic Pai asa ilustrativ, eu scriu destul de des articole care sa serveasca de baza altor disctutii mai tirziu. Acum cind vreau sa explic pe scurt ce-i ala tablagiu si care-i problema cu abordarea lui, ori intr-un articol ori intr-o discutie pot da direct link aici si-am economisit niste timp.

    @gheorghe Istorici ai ideilor ne facem.

    Chinezii nu maninca lapte si n-au mincat niciodata, ca in pustia in care traiesc ei nu este loc, nici de vite, nici de codru (care-i frate cu romanul, totusi, mbon ?), asta e acolo la ei. Daca te gindesti bine nici pe scaune nu sed, ci pe impletituri de rachita de-aia, bambus, ca aia au.

    Dar motivul pentru care nu maninca e ca-s intoleranti la lactoza, ceea ce noi albii nu suntem.

  4. Tablagii si altii asemenea se ingramadesc in mod ingrijorator in zona ''nutritiei sanatoase'' si a basinilor naturiste/alternative. M-a iritat serios acum vreo saptamani un blog din asta cu ''OMG'' la fiecare ingredient dubios gasit pe vreun aliment la 5 RON kilogramul. Cred ca nu informatiile si jumatatile de adevaruri ma irita, cat tonul de tip ''Fraierilor, treziti-va, reveniti la adevarata nutritie!''.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 March 2011

    Corect, mai ales prin aia ca fiind numerosi tind sa fie statistic imprastiati. Si deci, "Fraierilor, nu mai beti lapte, treziti-va" vs "Fraierilor, beti NUMAI lapte, altceva e rau, trezitiv-a" etc etc, repetat din toate unghiurile si ep toate temele.

  6. Anonimosu`s avatar
    6
    Anonimosu 
    Monday, 7 March 2011

    Nutritionistii ca nutritionistii, sa vedeti pe masini cum se prezinta problema.

  7. @Mircea Popescu
    In fapt motivul pentru care sunt asiaticii intoleranti la lactoza e ca nu beau lapte. (asta asa, istoric vorbind, ca in zilele noastre ...)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 March 2011

    @Anonimosu E grav, zici ?

    @Dr.A Just.

    Parca era si-o insulta/arma politica asta pe la japonezi, ca mirosi a lapte (sau a unt era ?).

  9. haha la fotbal, la fotbal!

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 March 2011

    Corect, acolo-i probabil mazarsipu'. Africa tablagiilor, fotbalul. Hagi! Hagi! Hagi!

  11. Omul scrie cifrat, cheia cifrului fiind ca nu stie, nici nu vrea sa stie, nici nu-i trebuie sa stie, dar le potriveste ca lui ii ajunge. Dar altminteri: ori sunt tablagii ori nimic. Ori redefinesti acum nimicul sa-l pui pe caprarii?

    (P.S. "este mai bun decit ce-i care-i")

  12. Sunt sigur ca, stand pe scaune din impletituri de rachita din bambus, chinezii nici hemoroizi nu fac.

  13. Critic`s avatar
    13
    Critic 
    Monday, 7 March 2011

    @dr. a : mai degrabă problema ar trebui pusă şi dacă sunt intoleranţi, de ce să nu bem puţin câte puţin de mici poate mai evoluează specia?

    că cică petre peşteră a avut şi el digestie naşpa când a prăjit pentru prima oară carne crudă în toată istoria, da' cică s-a adaptat.

    offtopic : de ce nu e o căsuţă de search pe blog?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 March 2011

    @Diana Coman Corect, interesant cifru. Cam cum ar arata tabela interpretativa, ceva precum "0" -> 0 ; "orice altceva" -> 0. Dupa care ma intrebi cum adica, e ceva sau e nimic.

    Just, ce sa-ti zic, dupa rationamentul asta nici un om nu poate fi hot, ca-i om, si nici o specie nu poate sta pentru genul ei, ca doar ea-i specia, iar nu genul. Da' totusi...

    PS. Ai apreciat ironia ?

    @adi Aia-i din cauza ca au dildoaie montate-n centru, nu din cauza de rachita, sa nu amestecam stiintele zic >D

    @Critic Da' de ce vrei tu sa evolueze in directia aia ? Lasa-i pe albi s-o evolueze cu vacile, tu chinez o evoluezi cu orezu'. Fiecare cu felia lui.

    Offtopic : De-asta si de-asta.

  15. @Critic
    chestia cu varsatul matelor pana te obisnuiesti cu suptu vitei merge la somalezi care eram acuma cateva mii spre sute de ani. Atunci cand ai suficient ce baga in gura nu-ti mai arde de evoluat specia.

  16. Critic`s avatar
    16
    Critic 
    Tuesday, 8 March 2011

    posibil dar totuşi, poate pune mână un orezar dăla pe-o' bucată de telemea, culmea culmilor nu îi se manifestă energie, şi o să fie cam naşpa să nu poată să demonstreze la restul neamului că uite bă, branza e genială, asta cu lactoza netolerată trebuie scoasă din sistem.

  17. Critic`s avatar
    17
    Critic 
    Tuesday, 8 March 2011

    *alergia.

    ce naiba mi se tot întâmplă când postez aici :))

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 March 2011

    Te opreseaza lumina strrrralucitoarrre a inteligentei mele ?

  19. Critic`s avatar
    19
    Critic 
    Tuesday, 8 March 2011

    dacă te referi la faptul că de vreo juma de oră tot văd conţinut plătit şi oricum când intru aici mă văd stresat de o limită(şi am impresia că mă alergă cineva când tastez), fie ea care o fi, mda. agreed.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.